Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου των εκδόσεων Αιγίς

Κυκλοφορεί το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΣΙ&Γ. Τα κύρια άρθρα περιλαμβάνουν :

Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων:Το εργαλείο υψηλής στρατηγικής του ΓΕΕΘΑ
Ορισμένοι τη θεωρούν ως την πιο σημαντική διεύθυνση του στρατεύματος, κάποιοι την παρουσιάζουν ως το μακρύ χέρι, τον αποτελεσματικότερο βραχίονα της εθνικής άμυνας, άλλοι περισσότερο συγκρατημένοι της αποδίδουν με νόημα τον τίτλο της πιο απόρρητης διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ. Τι απ’ όλα αυτά είναι τελικά;
PzH-2000GR: «SHOOT AND SCOOT» σε 120 sec..
Παρακολουθήσαμε βολή πυροβολαρχίας της 156 Α/Κ ΜΜΠ, όπου τα πληρώματα των PzH-2000GR με αντίπαλο το χρονόμετρο και μέγιστο χρονικό περιθώριο τα δύο λεπτά, έπρεπε να βγουν από την περιοχή αποκρύψεως, να κινηθούν προς την περιοχή βολής, να πραγματοποιήσουν την βολή και να μεταβούν σε νέα περιοχή απόκρυψης, με τα ραντάρ αντιπυροβολικού προσπαθούσαν να τα εντοπίσουν…

Defensie Helicopter Commando: H ευρωπαϊκή πεμπτουσία της αεροκίνησης
Πολλές χώρες ευαγγελίζονται την αεροκίνηση δυνάμεων, αλλά πολύ λίγες κατέχουν πραγματικά τέτοιες δυνατότητες. Η Ολλανδίας είναι μια από αυτές αποτελεί και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τη χώρα μας, από τη στιγμή που και οι δύο είναι χώρες παρομοίου μεγέθους, ενώ πολλά από τα εναέρια μέσα που αξιοποιούν είναι κοινά.

ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 2011-2025:«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ»!
Στο τελευταίο στάδιο της επιτελικής επεξεργασίας βρίσκεται η μελλοντική Δομή Δυνάμεων (ΔΔ) του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) για την περίοδο 2011-2025. Πρόκειται για την πέμπτη «απόπειρα» του ΕΣ και διατρέχει το ίδιο κίνδυνο με τις προηγούμενες που ουδέποτε ολοκληρώθηκαν, εφόσον η έλλειψη συνέχειας, συνέπειας και πειθαρχίας, που αποτελούν πλέον διαχρονικά εγγενή χαρακτηριστικά του συστήματος σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, δεν φαίνεται να έχουν αρθεί .

Νέα τουρκικά αυτοκινούμενα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
Παρουσιάζουμε τα προγράμματα ανάπτυξης και σχεδιασμού αυτοκινούμενων ολοκληρωμένων αντιαεροπορικών συστημάτων της τουρκικής βιομηχανίας, τα οποία θα απαρτίζονται από συνδυασμό πυροβόλων και εκτοξευτών βλημάτων εδάφους-αέρος.

Συστήματα ACMI
Με αφορμή την πρόσφατη σύγκρουση δύο μαχητικών F-16 Block 52+ και τα διάφορα δημοσιεύματα «ειδικών» που ακολούθησαν σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων, εξηγούμε τι είναι τα συστήματα ACMI και γιατί ακόμη και αν «φορούσαν» τέτοια ατρακτίδια τα δύο μαχητικά, η καταστροφή δεν θα είχε και πάλι αποφευχθεί, ώστε να ξεδιαλύνουμε το θολό τοπίο.

ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Είναι πλέον πασιφανής η διάχυτη απορία των στελεχών του Ελληνικού Στρατού για το «πού και πώς πορεύεται» αυτός αλλά και μία γενικότερη απογοήτευση για το πώς αντιμετωπίζει η πολιτική αλλά και σε πολλές περιπτώσεις η στρατιωτική ηγεσία τα χρόνια επιχειρησιακά και λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν το στράτευμα.

24 ώρες με την 348 ΜΕΔ
Πετάξαμε σε ημερήσια και νυκτερινή αποστολή SAR με Super Puma και σας μεταφέρουμε την εμπειρία που είχαμε στον αέρα.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ: Απόρρητα πρωτόκολλα στα αζήτητα…
Αποκαλύπτουμε το περιεχόμενο του διαβαθμισμένου μέρους της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 1999 μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να αξιολογηθεί τι δεν πήγε καλά, ποια λάθη έκαναν οι δύο πλευρές με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει, ενώ παράλληλα παρατίθενται τα ζητήματα που απασχόλησαν τις δυο πλευρές στον αμυντικό τομέα

ΥΠΕΞ: To εμπόλεμο με την Αλβανία ισχύει!
Η ΣΙ&Γ, ως μία ελάχιστη αντίδραση στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Βόρεια Ήπειρο και κόστισαν την ζωή σε έναν συμπατριώτη μας, προχωράει σε μία αποκάλυψη/υπενθύμιση προς κάθε… ενδιαφερόμενο: μπορεί η Αλβανία να απολαμβάνει τους καρπούς της ελληνικής φιλίας, όμως η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ αυτή «αγάπη» έχει και κάποια όρια αφού σε τελική ανάλυση το «εμπόλεμο» μεταξύ των δύο χωρών εξακολουθεί να ισχύει!

«Άρση» CASUS BELLI: Γιατί η Τουρκία ψεύδεται
Η παρούσα ανάλυση καταδεικνύει ότι η Τουρκία ακόμα και αν άρει το casus belli, αυτό θα συμβεί μόνο για το θεαθήναι. Με άλλα λόγια, Η Άγκυρα προσπαθεί για άλλη μία φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια της Ελλάδας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ :Νεοθωμανική ανθελληνική στροφή…
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και μερικά χρόνια στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC: Organization of Islamic Conference) είναι εντελώς απαράδεκτη, με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και τις ελληνικές κυβερνήσεις να παρακολουθούν με απάθεια τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας εναντίον κάθε έννοιας ελληνικού συμφέροντος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP