Θράκη: ο ΓΑΠ σπέρνει ανέμους, η Ελλάδα θερίζει θύελλες...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά την Καραχασάν, η Μουσταφάογλου...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, μια "πολυπολιτισμική" επιλογή του Γ. Παπανδρέου στη Θράκη αποδεικνύεται Δούρειος Ίππος της Άγκυρας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κομοτηνής στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, επικεφαλής ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με τίτλο "Πρώτο Βήμα για την Ισότητα" (λινκ).

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα "τουρκική" και ήταν πλαισιωμένη από γνωστούς "αγωγούς" τουρκικής επιρροής στη μειονότητα, όπως ο «ψευτομουφτής» Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων», Σαμήτ Οραμάν, κ.ά.

Η κ. Μουσταφάογλου, που είναι νομαρχιακή σύμβουλος Ροδόπης, είχε επιλεγεί από τον Γ. Παπανδρέου ως υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, σε μια από εκείνες τις κινήσεις, με τις οποίες ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να δώσει "πολυπολιτισμική" χροιά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του.

Aπο την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της κ.Μουσταφάογλου. Σε πρώτο πλάνο η ίδια, και ο γνωστός για την δράση του ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ


Ατυχώς (;) για τον κ. Παπανδρέου, είναι η δεύτερη φορά που οι επιλογές του από το χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας αποδεικνύονται να έχουν προνομιακές σχέσεις με την Άγκυρα και το Προξενείο. Θυμίζουμε ότι η κ. Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, την οποία υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξανθης το 2006, αποδείχθηκε πειθήνιο όργανο της Άγκυρας: υπέγραψε διακήρυξη, με την οποία ζητείται η αναγνώριση "τουρκικού" σωματείου στη Θράκη (λινκ), συμμετείχε στις εκλογές της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" (λινκ) ενώ με δηλώσεις της σε τουρκική εφημερίδα αποκάλεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης "Τούρκους", υιοθέτησε τη θέση περί αιρετού μουφτή και δήλωσε ότι έχει ως πρότυπό της την Τανσού Τσιλέρ (λινκ)। Επιπλέον η κ। Καραχασάν, ως επικεφαλής πλέον της μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο, περιοδεύει τα πομακικά χωριά και μεταφέρει την προπαγάνδα της Άγκυρας, λέγοντας στους κατοίκους πως είναι έγκλημα να αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι και όχι ως Τούρκοι (λινκ). Όσο για τη διαδικασία επιλογής της κας Καραχασάν, το "Βήμα" μας πληροφορεί ότι ερωτήθηκαν "κάποιοι άνθρωποι" στη μειονότητα, και ότι πρωτοσυναντήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου σε αθηναϊκό σπίτι όπου την υποδέχθηκε οικοδέσποινα με τουρκική παραδοσιακή ενδυμασία (!!!) Τα καλά της πολυπολιτισμικότητας...


Το έτερο "πουλέν" του ΓΑΠ στην Θράκη, κ.Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, συνοδευόμενη απο τον Τουρκοπρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς.


Mε τις "πολυπολιτισμικές" εμμονές του κ. Παπανδρέου είχαμε ασχοληθεί προ καιρού εκτενώς (λινκ), και δεν θα επαναλάβουμε εδώ τις διαπιστώσεις μας. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει τις ιδεοληψίες του, ακόμα και τις αυταπάτες του. Όταν όμως είναι πολτικός αρχηγός και πρωθυπουργός, οι αυταπάτες πρέπει να υποχωρούν μπροστά στην πραγματικότητα, και οι ιδεοληψίες μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Ο κ. Παπανδρέου με τις ιδεοληπτικές "πολυπολιτισμικές" επιλογές του στη Θράκη υπονομεύει μια διακομματική εθνική πολιτική, που ακολουθήθηκε με σχετική επιτυχία επί 15 περίπου χρόνια:

Συγκεκριμένα, μετά τη δυσάρεστη εμπειρία των ανεξάρτητων μειονοτικών βουλευτών (Σαδίκ, Φαϊκογλου) το 1989-90, το ελληνικό πολιτικό σύστημα (ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε συμφωνία) αποφάσισε να αποτρέψει την περιχαράκωση της μειονότητας σε "ξένο σώμα", θεσπίζοντας εκλογικό πλαφόν του 3% πανελλαδικά για την είσοδο κόμματος στη Βουλή (ώστε να μην έχει πιθανότητες εκλογής βουλευτών ένας ανεξάρτητος συνδυασμός) και περιλαμβάνοντας μουσουλμάνους βουλευτές στα ψηφοδέλτιά τους. Ανάλογη πολιτική ακολουθήθηκε και όταν έγινε αιρετός ο Β΄ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης (οι νομαρχίες). Έτσι συνενώθηκαν οι νομαρχίες Δράμας - Καβάλας - Ξανθης και Έβρου-Ροδόπης κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκύπτει πουθενά μουσουλμανική πλειοψηφία και να είναι αδύνατη η εκλογή μειονοτικού νομάρχη. Ο στόχος ήταν να "καναλιζάρεται" η μειονότητα μέσα από τα υπάρχοντα μεγάλα κόμματα βάσει πολιτικών (όχι εθνικών) προτιμήσεων και να αποτραπεί η πολιτική εκπροσώπησή της σε εθνοτική βάση.

Βίντεο απο την παρουσίαση της κ.Μουσταφάογλου απο τον ΓΑΠ


Αυτή η πολιτική, για ευνόητους λόγους, δεν έχει ποτέ καταγραφεί ως επίσημος στόχος του ελληνικού κράτους. Είναι όμως φανερό ότι στο ζήτημα αυτό υπήρξε στα μέσα της δεκαετίας του '90 μια συνεννόηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η οποία είναι σπάνια περίπτωση υπευθυνότητας και εθνικής ομοψυχίας στην πολιτική μας ζωή. Η πολιτική αυτή υπήρξε συνολικά επιτυχής, με τίμημα μερικές φιλοτουρκικές δηλώσεις των εκάστοτε μειονοτικών βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Την πολιτική αυτή ήρθε πρώτος να τη "σπάσει" ο Γ. Παπανδρέου το 2006, προτείνοντας τη Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν ως υποψήφια υπερνομάρχη Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο έδωσε τη δυνατότητα σε μια μειονοτική (εγκεκριμένη από το προξενείο Κομοτηνής) να γίνει εκλεγμένη νομάρχης μιας μεγάλης και κρίσιμης περιφέρειας, αλλά επιπλέον πόλωσε τη μειονότητα, προσπαθώντας να πάρει το σύνολό της με τη μεριά του ΠΑΣΟΚ. Τώρα γίνεται το επόμενο βήμα: υπό την κ. Μουσταφάογλου, επίσης εκλεκτή του κ. Παπανδρέου το 2009, η μειονότητα πολώνεται σε ένα αμιγώς μειονοτικό ψηφοδέλτιο.

"Το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού"..


Ίσως το αφελές "ιδανικό" του κ. Παπανδρέου να είναι η πολυπολιτισμικότητα - το πραγματικό αποτέλεσμα της πολιτικής του όμως είναι η πόλωση της μουσουλμανικής μειονότητας. Και αυτή η πόλωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, γιατί οδηγεί σταδιακά στην "Κοσοβοποίηση" της Θράκης. Έχει αναρωτηθεί ποτέ ο κ. Παπανδρέου τι θα γίνει αν αύριο η κ. Καραχασάν ή η κ. Μουσταφάογλου, με τις θεσμικές τους ιδιότητες, εμφανιστούν π.χ. στο CNN λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι τους καταπιέζονται γιατί δε μπορούν να ονομάζονται Τούρκοι; Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες, κ. πρωθυπουργέ...

37 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:04:00 π.μ. EEST  

Ἔχει κι αυτός τὸ πρόβλημα του. 25% Έλληνας είναι. Μεταξύ μας, Έλληνας κυβερνήτης δεν στέριωσε εδώ. Τι έπαθε ο Καποδίστριας όλοι ξέρουμε.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:55:00 π.μ. EEST  

Λες και δεν ξέρουμε τι ρόλο βαράει ο τζέφρη

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

η δικη μου απορεια ειναι γιατι δεν βαζουν υποψηφιους ,τα δυο κομματα της αλητειας νδ και πασοκ ,ΠΟΜΑΚΟΥΣ αλλα μονιμως στρεφονται σε τουρκους ,κατα συμπτωση παντα προδιδομενοι ,κατα συμπτωση παντα ξανακανοντας το ιδιο λαθος,Εεεε?

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:52:00 μ.μ. EEST  

ερώτηση : οι υποστηρικτές των υποστηρικτών του ΓΑΠ είναι δύο φορές προδότες;

αναφέρομαι στον κωλοτούμπα

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:53:00 μ.μ. EEST  

@28 Σεπτεμβρίου 2010 9:04:00 π.μ. GMT+03:00

Αγαπητέ φίλε, ούτε κατά 25% Έλληνας είναι ο ΓΑΠ. Από την Ελληνική Βικιπαιδεία:

Καλέντζι Αχαΐας
...
Ιστορία

Το όνομα του χωριού πιστεύεται ότι προέρχεται από οικογένεια οικιστές της περιοχής με το επώνυμο Καλέτζι . Οικογένεια με αυτό το όνομα απαντάτε στην Κωνσταντινούπολη, πριν την πτώση της πόλης στους Οθωμανούς, με καταγωγή από την περιοχή της Ιλλυρίας, σημερινή Αλβανία.

Από εκεί είναι το 25% του ΓΑΠ, δηλαδή είναι αλβανοσπόρι...Επίσης από το ίδιο χωριό κατάγεται και ο Κατσί-φάρα...

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

παίδες η καταγωγή δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο..η εθνική συνείδηση παίζει ρόλο.

Μόνο αυτή.

Και σε αυτή φαίνεται πωςο ΓΑΠ έχει ένα θεματάκι..Αισθάνεται αμερικανος ο άνθρωπος, απλά πράγματα

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

Προς 3:41

Ηρέμησε, φυσικά και παίζει η καταγωγή ρόλο. Από την καταγωγη διακρίνεις αν κάποιος είναι Έλληνας ή απλώς ελληνιστής (μετέχων στη κοινή παιδεία, εξ'ου και τα ελληνιστικά χρόνια). Ο Έλληνας διακρίνεται απο τα εξής: Όμαιμον, ομόθρησκον, ομότροπον και ομόγλωσσον.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

2:53,ξεκόλλα,ζούμε στο 2010 φέρσου ανάλογα.Τις ίδιες μαλακίες οι ομό-μυαλοι έλεγαν σου για τον Βενιζέλο τον Χρυσοχοίδη και τον Καρατζαφέρη,τους Πόντιους τους Ιώνες τους Μακεδόνες αυτό το παιχνιδάκι με τα επίθετα των Ελλήνων είναι προπαγάνδα ,το μόνο που καταφέρνεις είναι να την παπαγαλίζεις και να την αναπαράγεις.Όταν δεν μας αρέσει κάποιος είναι Τουρκόσπορος Αλβανός Γιαπωνέζος.

Μυαλά σαν τα δικά σου μας κράτησαν πίσω.

http://www.enkripto.com/2010/04/blog-post.html

μεγάλο μέρος της ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας εκφραζόταν κατά το Μεσοπόλεμο με την απαίτηση του φιλομοναρχικού εκδότη του «Πρωινού Τύπου» Νίκου Κρανιωτάκη το 1933, να επιβληθεί στους πρόσφυγες να φορέσουν κίτρινα περιβραχιόνια για να τους διακρίνουν και να τους αποφεύγουν οι «καθαρόαιμοι Ελληνες».

Αρματιστής 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:26:00 μ.μ. EEST  

Κάποιοι μπερδεύουν πολύ τα πράγματα.

Για τον καθορισμό της εθνικής συνείδησης δεν έχει καμιά σχέση το αίμα. Άλλωστε υπάρχει κανένας που να γνωρίζει το γενεαλογικό του δένδρο μέχρι τους Πελασγούς ή τους Αχαιούς; Το τι πιστεύεις έχει σημασία. Καλό λοιπόν είναι να αφήσετε αυτές τις ανιστόρητες παπαριές για τα "Όμαιμον, ομόθρησκον, ομότροπον και ομόγλωσσον". Δυστυχώς αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σε φοβερές περιπέτειες.

Το ζήτημα όμως είναι άλλο. Πως μπορεί ένας "υπεύθυνος" πολιτικός ηγέτης της χώρας, να είναι τόσο αφελής; Πως μπορεί να κάνει τόσο λάθος εκτιμήσεις και να μη βάζει μυαλό; Και αν κάνει με τόση ευκολία λάθος εκτιμήσεις σε ένα σχετικά απλό ζήτημα (με την έννοια ότι αν έκανε μια ερώτηση στα όργανα εθνικής ασφάλειας θα μπορούσε να μάθει τι ρόλο βαράνε οι εν λόγω κυρίες), τότε τι εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε ότι σε σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια, μπορεί να λάβει τις σωστές αποφάσεις;;;

Προσωπικά αμφιβάλω και μένω εδώ για να μη πω περισσότερα.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:10:00 μ.μ. EEST  

@28 Σεπτεμβρίου 2010 5:49:00 μ.μ.
Ποιοι ομοϊδεάτες μου ρε φίλε;;; Δεν μίλησα για Πόντιους,Μακεδόνες,Ηπειρώτες,Νησιώτες,Κρητικούς κτλ κτλ. Υπέδειξα απλά πως οι κάτοικοι του χωριού Καλέτζι είναι αλβανοί ασχέτως αν στην εποχή μας μιλάνε ΚΑΙ ελληνικά. Δεν είναι όλοι οι έλληνες πολίτες Έλληνες γενετικά,πολιτισμικά και γλωσσικά, πως να το κάνουμε δηλαδή...Οι πράξεις των Παπανδρέου είχαν πάντοτε αρνητική χροιά για τα ελληνικά πράγματα είτε είναι η έναρξη του Εμφυλίου με υπαιτιότητα του παππού του Τζέφρι είτε είναι η έλευσις της Χούντας με υπαιτιότητα εξ αδιαιρέτου του πατέρα του Τζέφρι και του Αποστάτη (και ντροπή της Κρήτης) είτε είναι η "Αλλαγή" (η κεκαλυμμένη αμερικανοκρατία) και επομένως η καταστροφή της Ελλάδας είτε είναι η κατάληση της εθνικής κυριαρχίας από το ΔΝΤ, τις γερμανογαλλικές τράπεζες και σύντομα και από τους εχθρούς μας που θα μπορούν να αγοράζουν το χρέος μας και να το εξαργυρώνουν σε Γη και Ύδωρ. Αν αυτά σε πειράζουν είναι δικό σου πρόβλημα, αλλά αυτά είναι οι απόψεις μου και η γνώμη μου πάνω στο θέμα και αν δεν σε πειράζει αυτά πιστεύω και αυτά ευαγγελίζομαι...

enkripto 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:17:00 μ.μ. EEST  

Αδελφέ, τι παει να πει ακριβώς "Έλληνες γενετικα";

πώς προσδιορίζεις εσύ γενετικά έναν Έλληνα;

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Το πρόβλημα με τη μελέτη της ανθρωπολογίας-γενετικής ειναι οτι μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές όπως στη ναζιστική γερμανία. Ωστόσο η διαφοροποίηση των ανθρώπων ειναι υπαρκτή. Ο Έλληνας διαφοροιείται γονιδιακά και από τους Κινέζους και από τους Ινδούς και από τους μαύρους. Επίσης από Άγγλους, Σουηδούς κτλ.

Οι ανιστόρητες παπαριές για τα "Όμαιμον, ομόθρησκον, ομότροπον και ομόγλωσσον" όπως χαρακτηρίστηκαν, προέρχονται από τον πατέρα της ιστορίας τον Ηρόδοτο.

Ο Έλληνας γενετικά είναι αυτός που έχει κατά μεγάλο ποσοστό όμοιο DNA με τους αρχαίους. Έχουν γίνει μελέτες πάνω σε αυτό και έχει βρεθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συγχρόνων Ελλήνων προέρχοντια γενετικά από τους αρχαίους. Όσοι έχουν πάει στο εξωτερικό λογικά θα μπορούν να αναγνωρίζουν έναν Έλληνα μόνο και μόνο από την εμφάνιση μέσα σε ένα πλήθος ξένων.
Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες μοιάζουν πολύ με Ιταλούς και Ισπανούς.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:26:00 μ.μ. EEST  

παιδιά κουλάρετε λίγο με τους λιγότερο και περισσότερο Έλληνες. Πάντα πρέπει να χωριζόμαστε? Ιωνες-Δωριεις, Αθήνα-Σπάρτη, Αριστερά-Δεξια, Βενιζελικοι-Βασιλικοί,Αθήνα-Θεσ/νικη, Πάνωραχούλα-Κατωποταμιά, άει στο διαλο πια!
Οι ιστορίες καταγωγής και ειδικά αναφορές στο DNA μου θυμίζουν λίγο αυτά που κοροιδεύουμε στους σκοπιανούς. Ας μη μπούμε σε αυτό το τριπάκι μόνο ζημιά θα μας κάνει. Και οι Εφιάλτες και οι Τσολάκογλου μια χαρά 100% Ελληνικο DNA είχαν (και έχουν).
Υπάρχουν Έλληνες στην συνειδηση ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ (γιατί στα λόγια όλοι είναι Λεωνίδας) και Έλληνες μόνο στην υπηκοότητα. Ας έχουμε τις επιπλέον απόψεις μας αλλά ας συμφωνήσουμε σε αυτό κι ας το αφήσουμε εδώ.
Για τον αναφερόμενο στο άρθρο η ιστορία θα δείξει αν είναι απόλυτα βλάκας ή προδότης και μάλλον (δυστυχώς)θα το μάθουμε... Το ευρύτερο σύστημα έχει χάσει την ισοροπία του και είτε θα βάλει ποδαράκι, θα παραπατήσει για λίγο και θα ξανα-ισοροπήσει λίγο διαφορετικά ή θα κρασάρει άσχημα. Εμείς ας ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε τους προγόνους μας και τα παιδιά μας γιατί δυστυχώς από όποια μεριά και να το δεις σίγουρα θα δοκιμαστούμε. Θες μόνο οικονομικά-βιοποριστικά, θες σε πόλεμο θα δείξει.. Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε ενωμένοι για μια φορά. (και προσωπικά αυτόν που θα ματώσει για τη χώρα μας, Έλληνα θα τον πω και δε με νοιάζει να είναι και 99.9% DNA αλβανού, κίτρινος με κόκκινες βούλες ή οτιδήποτε τελος πάντων)k@

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:40:00 μ.μ. EEST  

Σοφά εμίλησες, άγνωστε φίλε. Προσυπογράφω.

Αρματιστής 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2010 10:13:00 μ.μ.

Είσαι απόλυτα βέβαιος ότι το γενεαλογικό σου δένδρο φθάνει στους Αρχαίους;

Δεν σου αρκεί που πιστεύεις ότι είσαι Έλληνας, ότι αγαπάς την πατρίδα μας την Ελλάδα, ότι γνωρίζεις την ιστορία μας, ότι έλαβες Ελληνική παιδεία και πιστεύεις σε αυτή την παιδεία;; Τι σου χρειάζεται λοιπόν το DNA;

Δεν σου φθάνουν τα λόγια του Γεμιστού Πλήθωνα προς τον Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγο: "Έλληνες είμαστε στο γένος όπως μαρτυρά η "πάτριος" παιδεία και γλώσσα".

«εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί»

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:27:00 π.μ. EEST  

Άρα καλά κάνει ο Παπανδρέου και ελληνοποιεί όποιον έρχεται στην Ελλάδα, αφού με το που λαβει την ελληνική παιδεία θα γίνει Έλληνας.
Αυτό εξυπηρετεί την αμερικανοποίηση της Ελλάδας, που είναι και η χώρα μοντέλο της παγκοσμοιοποίησης. Εγώ θεωρώ τους Έλληνες σε κατα μεγάλο ποσοστό, εθνικά-γεννεαλογικά ομογενείς καιπροερχόμενους από τους αρχαίους.

Κανείς δεν είναι βέβαιος για το που φθάνει το γεννεαλογικό του δέντρο γιατί δεν γίνονται τέτοιες μελέτες, αφού υπάρχει το κακό προηγούμενο με τους ναζί.

Το DNA είναι σημαντικό για να γνωρίζουμε από που προερχόμαστε και ποιοι ήταν οι προγόνοι μας.

enkripto 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:44:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμε φίλε, ο ΓΑΠ "ελληνοποιεί" μέσω άμεσης απόδοσης ιθαγένειας.

Οι άνθρωποι αυτοί απλά βαφτίζονται Έλληνες δια διοικητικής πράξης, ούτε αισθάνονται ούτε γίνονται Έλληνες.

Που την είδες εσύ την ελληνοποίηση διαμεσω ελληνικής παιδείας; (κάποιος θα ρώταγε επίσης που την είδατε την ελληνική παιδεία και θα είχε και αυτός τα δικια του..)

http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_6867.html

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:43:00 π.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε, μίλησα για το Καλέτζι και για την γνώση αυτών των ίδιων πως είναι αλβανοί στην καταγωγή. Όσο για την γενετική πλευρά και την γενετική συνέχεια των μοντέρνων Ελλήνων από τους Αρχαίους μέσω των Ελλήνων του Μεσαίωνα, υπάρχει ένα πολύ καλό μπλόγκ που παρέχει τα στοιχεία σε όλους τους διαφωνούντες.
http://greekgenetics.blogspot.com/
Εγώ σίγουρα είμαι περισσότερο Έλληνας από τους αλβανούς του Καλέτζι, είτε φυσιογνωμικά-γενετικά είτε πολιτισμικά είτε γλωσσικά αν το λάβεις το θέμα. Ελπίζω να μην θίγω κάποιον κάτοικο του Καλέζτι, αλλά έτσι είναι, κακά τα ψέματα...

enkripto 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:57:00 π.μ. EEST  

ποια είναι τα "στοιχεία"; μπορείς παρακαλώ να τα παραθέσεις και εδώ αν δεν σε πειράζει;

οι "Αλβανοί του Καλέτζι" αγαπητέ φίλε, πιθανότατα διαφωνούνε με τον χαρακτηρισμό σου, όπως επίσης και με το ότι εσύ,εγώ ο γείτονας, είμαστε "περισσότερο ή λιγότερο" Έλληνες απο εκείνους.

Ανακαλύφθηκε δείκτης Ελληνικότητας και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτές οι θεωρίες που θυμίζουν τις γραφικότητες των Τούρκων περι "Beyaz Turk", και την συμπεριφορά των βασιλικών εναντίων των "τουρκόσπορων Μικρασιατών", δεν βοηθάνε..

Η Φυλετική καθαρότητα είναι μια φενακη. Και εν πάση περιπτώση το "πόσο% ελληνικο dna" εχεις (αν το παρουμε και ετσι) δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το πόσο πατριώτης είσαι. Και ο Τσολάκογλου και οι συνεργάτες των Γερμανών με τις κουκούλες, Έλληνες ήταν.

Δεν ήταν όλοι απο το Καλέτζι..

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:42:00 μ.μ. EEST  

Ο αείμνηστος Αρχίατρος του Υγειονομικού Σώματος του Ε.Σ. Μανουσάκης, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε δηλώσει το 1954 σε πολύ σοβαρή ομήγυρη αποτελούμενη από ιατρούς και καθηγητές Πανεπιστημίου, ότι τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας τους επιλέγουν και επί τη βάση ανθρωπολογικών κριτηρίων, διότι οι προερχόμενοι από τα Ελληνικά Φύλα (Αχαιοί, Δωριείς, Ίωνες, κ.τ.λ.) αντέχουν καλλίτερα στις υψηλές καταπονήσεις των σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών και ότι αντιδρούν καλλίτερα.

Αυτά και η γνώμη σας είναι πάντα σεβαστή, αλλά όχι η υποτιθέμενη ειρωνεία σας.
Ευμ. Καρδ.

Αρματιστής 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:43:00 μ.μ. EEST  

Φίλε enkripto

Δυστυχώς οι Ελληναράδες και γενικά οι ακραίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τα αυτονόητα.

Να προσθέσω ένα σχόλιο στο παρακάτω:
"Και ο Τσολάκογλου και οι συνεργάτες των Γερμανών με τις κουκούλες, Έλληνες ήταν."

Και κατά τη διάρκεια της κατοχής των Δεκεμβριανών και του εμφύλιου, Έλληνες έσφαζαν τους Έλληνες. Οι μεν διότι οι αντιπαλοί τους ήταν "φασίστες αστοί και παιδιά της Φρειδερίκης" και οι δε γιατί οι εχθροί τους, ήταν "κομμουνιστικά μιάσματα".

Όταν επικρατούν οι ακραίες αντιλήψεις, το αποτέλεσμα είναι καταστροφή, αίμα, πόνος και δάκρυα.

enkripto 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:36:00 μ.μ. EEST  

Ο αείμνηστος Αρχίατρος του Υγειονομικού Σώματος του Ε.Σ. Μανουσάκης, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε δηλώσει το 1954 σε πολύ σοβαρή ομήγυρη αποτελούμενη από ιατρούς και καθηγητές Πανεπιστημίου, ότι τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας τους επιλέγουν και επί τη βάση ανθρωπολογικών κριτηρίων, διότι οι προερχόμενοι από τα Ελληνικά Φύλα (Αχαιοί, Δωριείς, Ίωνες, κ.τ.λ.) αντέχουν καλλίτερα στις υψηλές καταπονήσεις των σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών και ότι αντιδρούν καλλίτερα.

Αυτά και η γνώμη σας είναι πάντα σεβαστή, αλλά όχι η υποτιθέμενη ειρωνεία σας.
Ευμ. Καρδ.


Αγαπητέ φίλε,φυσικά σεβομαι όλες της γνώμες αλλά εδώ νομίζω ότι προσβάλλεις την νοημοσύνη μας. Μας φέρνεις σαν απαστράπτουσα απόδειξη την ρήση ενός ακαδημαικού (το 1954), η οποία μας λέει με λίγα λόγια ότι "οι προερχόμενοι από τα Ελληνικά Φύλα" κτλ κτλ

Ερώτηση : Ας υποθέσουμε ότι το είπε ακριβώς έτσι ο αξιότιμος καθηγητής. ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια πειραματική διαδικασία που επικυρώνει τα λεγόμενα.

Πώς ακριβώς διακριβώσανε ότι οι συμμετέχοντες στην πειραματική διαδικασία προέρχονται απο τους Ιώνες τους Δωριεις κτλ κτλ και όχι απο το..Καλέτζι;

Αυτά το 1954.

Προκαλεί εντύπωση το προχωρημένο της ελληνικής επιστημοσύνης, καθότι να θυμίσω ότι η θεωρία της διπλής έλικας του DNA πρωτοδημοσιεύτηκε το 1953...

Εκτός και αν μας το εκμυστηρεύτηκαν οι Ελ.

Αυτά για να κλείσουμε το θέμα, καθότι εδώ απεργάζονται σημεία και τέρατα εις βάρος μας και εμείς βαυκαλιζόμεθα με φυλετικές θεωρίες.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:46:00 μ.μ. EEST  

Ακριβώς επειδή ο Εφιάλτης ήταν Έλληνας θεωρείται κατάπτυστος, γιατί πρόδωσε το έθνος του. Αν λέγαμε ότι δεν είχε ελληνική συνείδηση δε θα υπήρχε κανένας λόγος να τον κατακρίνουμε. Αλλά επειδή είχε ελληνικό αίμα και παιδεία θεωρείται προδότης, γιατί πρόδωσε τους ομοίους του για χάρη αλλοεθνών. Αν το πάμε με βάση τη συνείδηση και τις προσωπικές του αντιλήψεις δε βλέπω κανένα πρόβλημα στη συμπεριφορά του.

Οι φυλές (ανάμεσα τους και οι Έλληνες) ξεχωρίζουν ανθρωπομορφικά, άλλη φάτσα έχει ένας Έλληνας, άλλη ένας ξένος. Απλά είπαμε αυτά δεν μελετούνται και δε γνωρίζουν οι περισσότεροι πως να διακρίνουν τη φυλετική προέλευση του καθενός. Αλλά ως συνήθως κάνουμε την άγνοια μας κοσμοσυμπαντικό αξίωμα (δηλάδη ότι δε γνωρίζουμε ή δεν αντιλαμβανόμαστε είναι και αδύνατο να υπάρχει)

enkripto 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:04:00 μ.μ. EEST  

Αν λέγαμε ότι δεν είχε ελληνική συνείδηση δε θα υπήρχε κανένας λόγος να τον κατακρίνουμε.

Κατα την γνώμη σου δλδ ο κύριος της ΔΕΘ που δηλώνει "ελληνόφωνος" απαλάσεται κριτικής;

Αδελφέ, ακουσε με. Έλληνας γενετικά, δλδ ξεχωριστή "Ελληνική γενετική ταυτότητα", αποτύπωμα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχουν Άρειοι Γερμανοί, "καθαροί" Γάλλοι και pedigree Ρώσοι. Όχι, δεν υπάρχει ούτε το γονίδιο των Ελ.

Ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά ναι υπάρχουν , αλλά δεν μπορείς να πείς ότι όποιος έχει μεγάλη μύτη ή μικρό πιγούνι είναι Έλληνας. Εθνική ταυτότητα δεν αποτυπώνεται σε ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά.

Αυτό πλέον θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μείνει στην ευγονική του Ploetz και στο Herrenvolk της δεκαετίας του 1940.

Αλλά στην χώρα όπου ο συμπαθής κατα τα άλλα σκουρόχρωμος ηλιοκαμένος Μανιάτης, το παίζει αρχηγός των Αρείων, μπορείς να τα ακούσεις όλα.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

Κατά τη διάρκεια της κατοχής των Δεκεμβριανών και του εμφύλιου, Έλληνες έσφαζαν τους Έλληνες. Οι μεν διότι οι αντιπαλοί τους ήταν "φασίστες αστοί και παιδιά της Φρειδερίκης" και οι δε γιατί οι εχθροί τους, ήταν "κομμουνιστικά μιάσματα"

Kατά τη διάρκεια της κατοχής, των Δεκεμβριανών και του μεγαλύτερου μέρους εμφύλιου, βασιλιάς ήταν ο Γεώργιος Β΄ και η Φρειδερίκη και ο Παύλος τελούσαν "υπο τας διαταγάς του"!

Όσο για τον "εμφύλιο" (sic!) απεφάνθη ανεξάρτητη Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, - όχι ο υπογράφων -, ότι ήταν ξενοκίνητος πόλεμος υποστηριζόμενος από τους βόρειους γείτονες, κατά την διάρκεια του οποίου απήχθησαν περί τα 28.000 Ελληνόπουλα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Από αυτά μόνον 4.000 περίπου επέστράφησαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα έμειναν εκεί που τα απήγαγαν! Αυτά που γράφω δεν είναι θεωρήματα αλλά Ιστορία!

Επειδή είμαι Βόρειος Έλλην και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη, έχω ζήσει τα γεγονότα εκ του σύννεγγυς και ακόμη τα θυμάμαι καλά!

Οι νεώτεροι ας διαβάσουν το βιβλίο "Φωτιά και Τσεκούρι" του αείμνηστου Αβέρωφ, για να δουν πόσο κοντά έφθασε η Πατρίδα μας για να γίνει πτυελοδοχείο της υπόλοιπης Ευρώπης και οι Ελληνίδες να γίνουν αντικείμενο trafficking.


Για να είναι κανείς μορφωμένος, να είναι πολιτικός, διπλωμάτης ή στρατιωτικός, ‘η να θεωρεί εαυτόν επιστήμονα, οφείλει να έχει μελετήσει Ιστορία!

Δεν πάω «να σας βάλω τα γυαλιά» αλλά να σας παρακινήσω να διαβάσετε για να μπορείτε να έχετε κάποια άποψη.

Ο «Τζέφρυ» ούτε Έλληνας είναι ούτε οτιδήποτε, αλλά είναι απλός businessman !

Διαβάστε στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ της δημοσιογράφου Λιάνας Κανέλλη και θα δείτε πως μας "αντιμετωπίζει" η οικογένεια Παπανδρέου (Μάργκαρετ, Νίκος).

Ευμ. Καρδ.

enkripto 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:31:00 μ.μ. EEST  

Παίδες, ας μην ξεμακραίνουμε, ήδη το κάναμε αρκετά με αφορμή το φυλετικό ζήτημα. Ας μην περάσουμε και στον εμφύλιο τώρα.

Το είπα παραπάνω, αλλα θα το ξαναπώ, εδώ μας ετοιμάζουν σημεία και τέρατα και εμεις είτε βαυκαλιζόμαστε με το ποιος είναι πιο Ελληνας απο τον άλλο, είτε σκυλοφαγωνόμαστε για τον Εμφύλιο (ακομα).

Το φλέγον ζήτημα είναι η Κοσοβοποίηση της Θράκης, που συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

Ο κύριος της ΔΕΘ σε ποιο έθνος ανήκει; Αν είναι Έλληνας είναι προδότης, αν δεν είναι Έλληνας, είναι πράκτορας του έθνους από το οποίο προέρχεται. Αλλιώς αξιολογείται και κρίνεται ένας προδότης και αλλιώς ένας αλλοεθνής πράκτορας.

Η εθνική ταυτότητα έχει σχέση και με τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, εξ'ου και το όμαιμον. Επίσης βλέπε Κινέζους και Ινδούς όπου είναι πασιφανής η συσχέτιση ανθρωπολογικών χαρακτηριστικών με συγκεκριμένα έθνη. Επιπλέον υπάρχουν καθαρόαιμα σε είδη θηλαστικών όπως ο σκύλος, άρα γιατί όχι και στον άνθρωπο;

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

2:53 Αυτές οι απόψεις είναι το non paper των Σκοπιανών,ξαναεμφανίστηκαν σαν ψύθιρος το 90 και τις είδαμε να παρουσιάζονται οργανωμένα με την έλευση του internet(Αλβανικά χωριά,Σλαβικά χωριά,κακοί τουρκόσποροι,έλευση Γιαπωνέζων).Μην τσιμπάς.Την προπαγάνδα τους παπαγαλίζουμε αυτή τη στιγμή και κάνουμε κακό στον ευατό μας.
Οι αποφάσεις που πέρνονται για την Θράκη και την Ελλάδα δεν έχουν σχέση με το dna των κυβερνόντων ούτε με την μακρυνή καταγωγή τους.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:59:00 μ.μ. EEST  

Η παγκοσμιοποίηση έχει ως στόχο την ανάμειξη των εθνών και το συγκερασμό θρησκειών και γλωσσών, ώστε να χαθούν οι εθνικές ταυτότητες.Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πάψει να υφίστασται και ο ελληνισμός. Ως εκ τούτου αποτελεί μείζον θέμα η ενασχόληση με την παγκοσμιοποίηση και τα διακριτικά χαρακτηριστικά των εθνών.

Οι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης προωθούνται παντού και η αποδυνάμωση των εθνών-κρατών και διαμέσου της εδαφικής διάσπασης, άλλα και οικονομικά απλώς κάνει το έργο της παγκοσμιοποίησης ευκολότερο.

ΜΖ 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

Ανωνυμε φυλετιστή, να στο πώ απλά για μην παιδευόμαστε..

Βάλε δίπλα δίπλα έναν Κινεζο,έναν Ουιγούρο, ένα Βιετναμέζο και έναν Κορεάτη. Θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις ποιος είναι τι, βασει ανθρωπολογικών χαρακτηριστικών;

Βάλε διπλα δίπλα ένα Ινδό, έναν Πακιστανό, έναν Μπαγκλαντεσιανό, έναν Ινδονήσιο και ένα Νεπαλέζο. Η ερώτηση η ίδια.

Για την περιοχή μας βάλε πχ εναν Ιταλο (ουνα φατσα κτλ) ένα Σέρβο, ένα Βούλγαρο κτλ κτλ

Τα καθαρόαιμα σκυλιά είναι αποτέλεσμα επιλεγμένης διασταυρωσης με συγκεκριμένα σκυλιά της ίδιας ράτσας, με το συνολικό γενετικό pool να είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Ως αποτέλεσμα τα σκυλια αυτά υποφέρουν απο παρα πολλες γενετικές ασθένειες, ρωτα σχετικα για να το διαπιστώσεις.

Κατι αναλογο συνεβαινε και με ορισμένες βασιλικές οικογένειες, όπου οι συχνές επιμιξιες ειχαν ως αποτελεσμα να κανει θραυση η αιμοφιλία και ενα καρο αρρωστιες. To ιδιο συμβαινει και με αλλα "κλειστα" γκρουπ όπως οι Εβραιοι Ασκεναζι, που εχουν πολλα γενετικα προβληματα.

Αφηστε κατα μερους την άρεια ρητορική και πιαστε κανα βιβλιο.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:29:00 μ.μ. EEST  

Το ότι διάφοροι λαοί μοιάζουν πολύ μεταξύ τους είναι αποτέλεσμα αποίκισης εδαφών, όπως έκαναν οι Έλληνες στην Ιταλία, εξ'ου και η ομοιότητα, ή διάσπασης κρατών, όπως στο Πακιστάν και την Ινδία. Δεν απορρίπτω την ανάμειξη, αλλά το θεμα είναι σε πόσο μεγάλο βαθμό έχει γίνει; Και εν τέλει έχουμε καμιά σχέση με το Λεωνίδα, Αριστοτέλη, Όμηρο, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Κολοκοτρώνη και άλλους ή όχι; ΄Η μπορούμε να αλλάζουμε εθνικότητες κατά το δοκούν; Δηλαδή σήμερα να υπερηφανεύομαι για τον Θεμιστοκλή και αύριο για τον Nαπολέων επειδή άλλαξα εθνικότητα;

Μπορεί να είναι το ίδιο Έλληνας κάποιος Πακιστανός που έλαβε την ελληνική παιδεία και ιθαγένεια με κάποιον Έλληνα εξ Ελλάδος; Δε νομίζω.

Για ανώτερες και κατώτερες φυλές δε μίλησε κανείς, εγώ τη διαφοροποίηση επισημαίνω.

Επίσης ακούω προτάσεις για βιβλία προς ανάγνωση.

enkripto 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

Επειδή βλέπω ότι η συζήτηση παει προς άλλες ατραπους να πώ στους φίλους ενθεν και ενθεν, οτι τα μηνυματα που δεν σχετίζονται με το θέμα της ανάρτησης (είναι αρκετά και..αρκουντως φανατισμένα) δεν θα ανεβαίνουν.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 10:17:00 π.μ. EEST  

28 Σεπτεμβρίου 2010 2:53:00 μ.μ. GMT+03:00 αγαπητε φιλε ο παπανδρεου δεν ειναι ουτε απο την πατρα ουτε απο την κωνσταντινουπολη ουτε απο την αλβανια.οι προγονοι του εγκατασταθηκαν στην πατρα ερχομενοι απο το χωριο καλεντζι ηπειρου.το καλεντζι ηπειρου ειναι ενα χωριο μιση ωρα απο τα γιαννενα καθαρα ελληνικο. θα σε παρακαλουσα να παρεις πισω τα λογια που ειπες για αλβανους γιατι με προσβαλουν και μενα σαν ηπειρωτη

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 1:13:00 μ.μ. EEST  

Διάβασα σε εφημερίδα, ότι εκτός από την Μουσταφάογλου και του μειονοτικού σχηματισμού για τις δημοτικές εκλογές στην Κομοτηνή, στις εκλογές κατεβαίνει και η Καραχασάν, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος μεινοτικού σχηματισμού στην Ξάνθη

enkripto 2 Οκτωβρίου 2010 στις 1:16:00 μ.μ. EEST  

Οντως έτσι είναι, η κ.Καραχασαν κατεβαίνει υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Μύκης με το ψηφοδέλτιο του πρώην Αντιδήμαρχου Μύκης Τσουκάλ Μουσταφά

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

Σχετικά με το ποιός είναι Έλληνας ή όχι, δε θα σχοληθώ, το γελοίο της υπόθεσης είναι ηλίου φαεινότερον, με ιστορίες για ευγονική σε ανθρώπους, DNA, και τον αυθαίρετο εθνοτικό χαρακτηρισμό συλλήβδην ενός ολόκληρου χωριού.
Το θέμα που θέλω να θέσω είναι άλλο. Η πλειονότητα των γραφόντων και αναγνωστών του blog συμφωνεί για την καταστροφικότητα των επιλογών του ΓΑΠ διαχρονικά στα εθνικά θέματα. Ωστόσο, ο ΓΑΠ στηρίζεται από έναν κομματικό μηχανισμό, όπως κάθε πολιτικός αρχηγός. Οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη δεν αντιδρούν στις επιλογές του; Μα είναι τοπικοί, ζουν και πολιτεύονται εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει ποια σημαία θα κάνουν έπαρση και υποστολή στο μέλλον; Το ίδιο ισχύει και για τους αντίστοιχους της ΝΔ, το είδαμε πολλάκις, με επισκέψεις όλων των προαναφερθέντων κυρίων στο προξενείο, δηλώσεις μειονοτικών βουλευτών και των 2 κομμάτων διαχρονικά, κτλ. Άρα, δεν είναι ο ΓΑΠ μόνος του υπεύθυνος. Αυτός είναι ένας, ίσως με κάποια ισχύ, αλλά ένας. Το θέμα είναι ότι η ίδια η κοινωνία έχει διολισθήσει σε άλλες αντιλήψεις, πιο διεθνοτικές, πιο ωχαδερφιστικές, πιο ελαστικές γενικά. Εσχάτως, είναι και πιο πολιτικά ορθές. Συγχρόνως, το μίγμα αυτό αντιλήψεων τυγχάνει εκμετάλλευσης από κάθε ενδιαφερόμενο (άλλα κράτη αλλά και ΜΚΟ, ακτιβιστές, και κάθε πικραμένο νούμερο γενικά). Τελικά, το σύνθημα του ΓΑΠ είναι σωστό, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, αλλά πόσο διατεθειμένοι είμαστε να αλλάξουμε;
Η βολή βολεύει... Για αυτό ας μη παραπονιόμαστε, αυτούς εκλέγουμε, αυτά κάνουν. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι περισσότερο από κάθε άλλον.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2010 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

για δειτε μια ωραια φωτογραφία

http://img535.imageshack.us/img535/5995/imagezwo.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP