Χριστόφιας : "Οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο"!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η αναφορά του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, στη δεξαμενή σκέψης Brookings της Ουάσιγκτον, ότι «στην πραγματικότητα οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο». Όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, τονίζουν πως η δήλωση Χριστόφια ήταν απαράδεκτη.

“Αυτό που ακούσαμε χθες μας αφήνει πραγματικά άφωνους, όπως και τον υπόλοιπο κυπριακό λαό. Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία του 1974, εξισώνοντας την Ελλάδα με τον εισβολέα και κατακτητή της Κύπρου. Και μάλιστα ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό εκπροσωπώντας το σύνολο του κυπριακού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,”είναι ένα πράγμα να αντικρίζουμε την ιστορία με αυτοκριτική διάθεση και να καταδικάζουμε ασφαλώς το προδοτικό πραξικόπημα και είναι εντελώς διαφορετικό, ο ίδιος ο Πρόεδρος, να προβαίνει σε μια τέτοια ανήκουστη και ανιστόρητη ενέργεια, που προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, αλλά και του ελληνικού λαού”.

Ο ΔΗΣΥ καλεί τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια να απολογηθεί και να αποσύρει τη δήλωσή του.

Ο αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε λύπη για τη δήλωση και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας «δίνει επιχειρήματα στον κατακτητή και εισβολέα».

Αν είναι δυνατό να ισχυριζόμαστε εμείς ότι η Ελλάδα έχει εισβάλει ποτέ στην Κύπρο, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Σίγουρα η χούντα οργάνωσε το άφρον πραξικόπημα που χρησιμοποιήθηκε από την Τουρκία ως το πρόσχημα για την εισβολή και έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό. Δεν μπορούμε όμως να εξισώνουμε το τι έγινε το 1974 στο πραξικόπημα με μία οργανωμένη εισβολή που έφερε την καταπάτηση του 33% του εδάφους μας, βιασμούς, αγνοούμενους, νεκρούς και 200.000 πρόσφυγες».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης χαρακτήρισε τη δήλωση πέρα για πέρα απαράδεκτη. «Δεν μπορεί να εξισώνει τις ενέργειες της Τουρκίας με της Ελλάδας, παρ’ όλο που οι πράξεις της χούντας είναι καταδικαστέες. Με αυτά που είπε ο κ. Χριστόφιας στην ουσία ανατρέπει την εδώ και 36 χρόνια βάση, ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής», συμπλήρωσε.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ελλάδος Κάρολου Παπούλια στην Κύπρο την ερχόμενη Παρασκευή, καλεί τον κ. Χριστόφια να ανασκευάσει τη δήλωσή του για να διαλυθούν οι όποιες σκιές δημιουργήθηκαν.

http://www.antinews.gr/?p=63842

17 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

Ο Χριστόφιας και ο ΓΑΠ κάνουν διαγωνισμό αυτομαστίγωσης και τα πάνε περήφιμα και οι δυο!! Δε μπορείς να ξεχωρίσεις ποιός κερδίζει! δε πάνε να συνεχίσουν όμως κάπου σκοτεινά και ιδιωτικά καλύτερα γιατί έχουν ταήσει τους τούρκους επιχειρήματα για πολλά χρόνια? Ας μας πουν κιόλας οι αγαπητοί Ακελίτες και για την δική τους μητέρα πατρίδα τη σοβιετία που τους πούλησε για να σπάσει πλάκα που θα τσακωνόταν δυο χώρες του Νατο

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

Κατάντια.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:47:00 μ.μ. EEST  

Μπορεί να μας πει ο "σύντροφος Χριστόφιας" που θα βρισκόταν σήμερα και τι γλώσσα θα μιλούσε εάν δεν είχε "εισβάλλει" η μητέρα Πατρίδα Ελλάδα στην Κύπρο;
Μπορεί να μας πει επίσης σε ποιο λαβύρινθο ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ θα βρισκόταν σήμερα;
Άντε επειδή το πηγαίνουν ολοταχώς για φούντο το Κυπριακό, να μας πουν τι θέλουν απο τώρα για να μην ταλαιπωρούμαστε με κοινά αμυντικά δόγματα και ξοδευόμαστε όταν μας θεωρούν εισβολείς...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:31:00 μ.μ. EEST  

@Ἀνώνυμε 9:47:00 μ.μ.,ὁ "σύντροφος" χριστόφιας μᾶλλον ἐκεῖ πού ὑπαινίσεσσαι θά ἤθελε νά βρίσκεται καί νά μιλᾶ τήν γλῶσσα πού δείχνει νά προτιμᾶ·τήν τουρκομογγολική.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:38:00 μ.μ. EEST  

Καλά εκτός από το ανιστόρητο, άσχετο, επικινδυνο, επιζήμιο και πολλά ακόμα, καταλαβαίνει ότι με αυτή τη δήλωση δικαιώνει ως ένα βαθμό τη χούντα σε πολύ μετριοπαθή κόσμο σε Ελλάδα και Κύπρο? Για σκεφτείτε το....

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:56:00 μ.μ. EEST  

Κε Χριστόφια!! Αν δεν το ξέρετε μάθετέ το. Η Ελλάς ουδέποτε εισέβαλλε στην Κύπρο για τον απλούστατο λόγο ότι ή Κύπρος είναι Ελλάς και η Ελλάς Κύπρος από καταβολής κόσμου ως η πάτριος γλώσσα, τα μνημεία, τα τοπονύμια και η Ιστορία μαρτυρούν. Οπότε είναι φυσικώς και πρακτικώς ΑΔΥΝΑΤΟΝ η Ελλάς να εισέβαλλε στον εαυτόν της. Άρα οι δηλώσεις σας μόνον έωλες μπορούν να χαρακτηριστούν. Μην ξεχνάτε ποτέ τώρα που είστε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πως "αρχή, άνδρα δείκνυσι", με ότι αυτό συνεπάγεται, ούτως ώστε να αποφεύγετε τέτοια ατοπήματα ως το παρόν.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

Ἀφοῦ ἡ Ἑλλὰς εἰσέβαλε στὴν Κύπρο, τότε ἡ ΕΛ.ΔΥ.Κ εἶναι στρατὸς κατοχῆς. Ἄρα καὶ ἐμεῖς οἱ Ἑλλαδίτες ἔφεδροι ποὺ ὑπηρετήσαμε στὴν ΕΛ.ΔΥ.Κ εἴμαστε κατακτητές.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:22:00 μ.μ. EEST  

Eπιτέλους στα 36 μου χρόνια κατάλαβα ότι και έγω κάποτε υπήρξα κατακτητής .

Φυσικά τώρα που το σκέφτομαι , μάλλον πάθαμε ότι και οι Ρωμαίοι από τους Έλληνες.........τόσοι κύπριοι παντού......... Άρα αν δεν είναι αυτοί Έλληνες , μήπως είμαστε εμείς Κύπριοι;

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:45:00 μ.μ. EEST  

@ 30 Σεπτεμβρίου 2010 5:18:00 μ.μ.

Μην του βάζεις ιδέες.

ΑΧΕΡΩΝ 1 Οκτωβρίου 2010 στις 12:21:00 π.μ. EEST  

θα ηθελα να ευχηθω κατι στην Κυπρο μας για τα 50οστα της γενεθλια ως κρατος,για να ειμαι ειλικρινης θα ευχομουν καλη λευτερια,αλλα θα περιοριστω να ευχηθω περαστικα...

ΑΧΕΡΩΝ 1 Οκτωβρίου 2010 στις 12:21:00 π.μ. EEST  

θα ηθελα να ευχηθω κατι στην Κυπρο μας για τα 50οστα της γενεθλια ως κρατος,για να ειμαι ειλικρινης θα ευχομουν καλη λευτερια,αλλα θα περιοριστω να ευχηθω περαστικα...

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 12:49:00 π.μ. EEST  

Ειναι αγραμματοοοοοος ειπαμε.Ενας αγραμματος ανθρωπος.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 9:54:00 π.μ. EEST  

Χριστόφια οταν πεθάνεις θα ερθω να κατουρησω στον ταφο σου

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 6:48:00 μ.μ. EEST  

30 Σεπτεμβρίου 2010 9:45:00 μ.μ.

Τὶς ἰδέες αὐτὲς σίγουρα τὶς ἔχει. Δὲν χρειάζεται κάποιον νὰ τοῦ τὶς ὑπενθυμίσῃ...

1 Οκτωβρίου 2010 12:49:00 π.μ.

Σίγουρα εἶναι ἀγράμματος, ἀλλὰ προφανῶς δὲν φταίει μόνον αὐτό. Ξέρω ἀγραμμάτους ἀνθρώπους (π.χ. τὸν παπποῦ μου, ποὺ μόλις ἤξερε νὰ γράφῃ καὶ νὰ διαβάζῃ) ποὺ δὲν θὰ ἔκαναν τὴν δήλωσι ποὺ ἔκανε αὐτός, ἀκόμα καὶ ἂν τὸν σούβλιζαν ζωντανό...

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2010 στις 8:29:00 μ.μ. EEST  

Να δω τι θα πει αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου αν η Ελλάδα ανακοινώσει για λόγους κόστους, την απόσυρση της ΕΛ.ΔΥΚ.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 1:17:00 π.μ. EEST  

@ 1 Οκτωβρίου 2010 8:29:00 μ.μ.

Φίλε ἐὰν κάνῃ τέτοιο πράγμα ὁ Τζέφρυ, τότε καὶ ἐμεῖς, γιὰ λόγους κόστους θὰ κάνουμε (περι)κοπὲς πρῶτα στὸ κεφάλι τοῦ Τζέφρυ (ἐὰν τὸν βροῦμε καὶ δὲν τὸ ἔχει σκάσῃ στὴν πατρίδα του), καὶ μετὰ στὸ κεφάλι τοῦ Χριστόφια...

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2010 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

@1 Οκτωβρίου 2010 6:48:00 μ.μ. GMT+03:00
Φιλε μου ετσι ακριβως οπως το ειπες και καλα εκανες και με συμπληρωσες.Απλα για τη εκλογη του στο προεδρικο αξιωμα-αυτου του αχαρακτηριστου ηγετη-φταιει και ενα μερος του κυπριακου λαου,οπως και σε μας,τωρα με το ΓΑΠ.Αυτα να τα βλεπουμε εμεις εδω στην Ελλαδα και να βαζουμε μυαλο.Για ψηφο ολοι στη καλπη αυριο,κανενα στρουθοκαμηλισμο,μη μας κανουν πλυση εγκεφαλου οτι "ολοι ειναι το ιδιο" και σκοτωνουν τα λυμαδια τις ελπιδες και τα ονειρα μας και ολοι οι Ελληνες μια γροθια γιατι κοιτανε να μας σπασουν και να μας καμψουν το ηθικο και την υπερηφανεια μας σαν γνησιοι απογονοι των αρχαιων μας προγονων.Ολοι οι Ελληνες λοιπον,μια γροθια σε αυτους τους ποταπους ηγετισκους της μιας χρησης!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP