Εν Τάχει

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παραθέτουμε ορισμένα ενδιαφέροντα νέα από τον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων και του ΕΣ γενικότερα, που αλιεύσαμε από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Δούρειος Ίππος"..

• Νέα εκπαιδευτική εγκατάσταση απέκτησε η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. Το Νέο Πεδίο Βολής Ελαττωμένης Αποστάσεως στο στρατόπεδο του Ασπροπύργου αναμένεται να προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών.

Άσκηση για την εξάλειψη αεροπροφεφυρώματος με την επωνυμία ΓΕΡΑΚΙ 1 πραγματοποίησε η 95 ΑΔΤΕ. Η περιγραφή δίνει μία πρώτη ιδέα για το πως κινείται η ηγεσία απέναντι στην απειλή που συνιστά ο πολυάριθμος στόλος ελικοπτέρων του Τουρκικού Στρατού.

• Στα πλαίσια του αφιερώματος για τον νέο ατομικό εξοπλισμό & τα υλικά του ΕΣ, δημοσιεύονται για πρώτη φορά φωτογραφίες της νέας παραλλαγής ψηφιακού τύπου που σχεδιάζεται να υιοθετηθεί σε πρώτη φάση από τις Ειδικές Δυνάμεις. Επίσης, παρουσιάζεται η Διαμορφούμενη Εξάρτυση Ειδικού Τύπου που έχει σχεδιαστεί για τον ΕΣ, οι προδιαγραφές για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, η καθιέρωση νέου τύπου τζάκετ (Τύπος ΙΙ) από GORE TEX για τα στελέχη κ.λπ.

• Σε εκτέλεση ιστορικού άλματος προχώρησε η Σχολή Αλεξιπτωτιστών,στις 24 Ιουνίου. Το άλμα Ελεύθερης Πτώσης (ΗΑΗΟ) πραγματοποιήθηκε από τα 24.000 πόδια.

Νέα υλικά τέθηκαν σε υπηρεσία με τις Ειδικές Δυνάμεις, όπως νέου τύπου εξαρτύσεις μάχης, νέες συλλογές βάσεων Picatinny για την αραβίδα Μ4, συγκροτήματα λαβής – διπόδου για το Μ4, νέα καλύμματα τροφοδοσίας πολυβόλου MAG 58 με ενσωματωμένη βάση Picatinny, νέοι σιγαστήρες για το Μ4 και βελτιωμένοι γεμιστήρες Μ16.

• Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων συμμετείχαν στον «Ευχίδειο Άθλο» που αφορά δρόμο απόστασης 107,5 χλμ. (Δελφοί – Πλαταιές). Μετά την νίκη των Ελλήνων στις Πλαταιές το 479 π.Χ. ο Ευχίδης στάλθηκε στους Δελφούς για να φέρει την ιερή φλόγα και να εξαγνιστεί η περιοχή που θεωρήθηκε ότι είχε μολυνθεί από την παρουσία και μόνο των Περσών (ωραία αντιπαραβολή με την σημερινή αδιαφορία του κράτους που έχει επιτρέψει την «ταλιμπανοποίηση» ορισμένων περιοχών της χώρας)

• Στην κατεύθυνση της αναβάθμιση της Εθνοφυλακής, κινείται η 95 ΑΔΤΕ αξιοποιώντας το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι έφεδροι στην Ρόδο..

Μουσείο Καταδρομών με μοναδικά εκθέματα εγκαινίασε στις 20 Ιουλίου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων .

• Θλιβερά μόνο σχόλια προκαλούν τα επεισόδια
που δημιούργησαν ανεγκέφαλοι στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή τον απαράδεκτο βουλευτή Ματσάκη, εις βάρος μονάδας της ΕΦ.

Άξια αναφοράς είναι τα εξαιρετικά λόγια με τα οποία απευθύνθηκε στους άνδρες του παραδίδων διοικητής, σε σχετική τελετή. Αναγιγνώσκοντας την Ημερήσια Διαταγή, είπε μεταξύ άλλων, τα εξής :

«Να είστε πάντα έτοιμοι. Να θυμάστε ότι ο πόλεμος είναι απατεών, δεν εννοεί να πάρει το μέρος του τιμιότερου, του σεμνότερου, του ευγενέστερου. Εξαπατά τους αδιάβαστους. Τιμωρεί τους ανεπίδεκτους στη μάθηση. Γι’ αυτό πρέπει να είστε πάντοτε καλοί μαθητές, πανούργοι σαν τον Οδυσσέα και δυνατοί σαν τον Λεωνίδα. Να θυμάστε ότι είστε πολεμιστές. Μη ρωτάτε πού πάμε. Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η μάχη. Οι πολεμιστές δεν ρωτάνε ποτέ».


2 σχόλια:

Tommygun 15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:49:00 μ.μ. EEST  

Πικρο το τελευταιο σχολιο, αλλα σωστο. Γι' αυτο στον πολεμο επιβιωνουν τα κοπροσκυλα και φευγουν προωρα οι ηρωες.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2011 στις 2:57:00 μ.μ. EEST  

αυτή η διαταγή είναι το διαχρονικό απόφθεγμα του πολέμου!
Πέτρος Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP