Η ώρα της υπέρβασης : Κορβέτα Ελληνικής σχεδίασης

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Του Μάνου Ηλιάδη, απο τον ΚτΕ

Πολεμικό σκάφος ελληνικής σχεδίασης (Αls Class 100) δίνει ευκαιρία για ουσιαστική ελληνοποίηση των ναυπηγικών προγραμμάτων του ΠΝ στο πλαίσιο της λύσης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στην κατασκευή του σκάφους μπορεί να εμπλακεί ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών εταιριών όπως Intracom,C2T, Miltech,Theon, Signaal, Elfon, Thales Hellas, Sunlight, ISI, Marac, Prisma, TWT, HAI (EAB) Electronics κά οι οποίες μπορούν να αναλάβουν κάλλιστα την κατασκευή είτε επιμέρους υποσυστημάτων είτε υποκατασκευαστικό έργο για συστήματα ξένων κατασκευαστών με τους όρους μάλιστα του παιχνιδιού να καθορίζονται απο την ελληνική πλευρά (δικό της το design, δικό της το μαχαίρι για να μοιράσει την πίτα όπως εκείνη επιθυμεί)

5 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:48:00 μ.μ. EEST  

Για να ξεφύγουν αυτά από την σφαίρα της φαντασίας και να υλοποιηθούν χρειάζονται πολιτικοί με Α@#$%$ για να αντισταθούν στις πιέσεις που θα ασκηθούν από τους μόνιμους τροφοδότες των Ε.Δ , τους ξένες εταιρίες δηλαδή.Κάτι τέτοιο όπως γνωρίζουμε όλοι δεν υφίσταται στην παρούσα φάση.Άρα όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο διότι αντιτίθεται γενικότερα στο ξεπούλημα της χώρας που έχει δρομολογηθεί εδώ και 30 χρόνια σε συνεργασία με τους προδότες που κυβερνάνε..

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:30:00 μ.μ. EEST  

καλά όλα αυτά, πως θα εξασφαλίσουμε όμως ότι δε θα εξελιχθεί σε νέο "Άρτεμις"; οπότε, βλέπε πρώτο σχόλιο.....

Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ - δυστυχώς - με τους προλαλήσαντες. Δημόσιος φορέας με τόσο μεγάλες τεχνικές φιλοδοξίες, απαιτεί στρατιωτικού τύπου πειθαρχία του εργατικού δυναμικού για να φέρει σε πέρας τέτοιο εγχείρημα, χωρίς κεκτημένα, συντεχνίες, διορισμούς, απεργίες, πλασματικές υπερωρίες, πλεονάζον "διοικητικό" προσωπικό κλπ.
Από την άλλη, το επιχείρημα "τέτοια δεν γίνονται στην Ελλάδα" χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια πρωτίστως από αυτούς που συστηματικά δυναμιτίζουν εκ των προτέρων κάθε ανάλογη προσπάθεια, χάριν εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Το χειρότερο δε, είναι ότι εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που εξαπέλυσε σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας η κυβέρνηση, ο περιορισμός των αμυντικών δαπανών χρησιμοποιείται ως το "σοσιαλιστικό φύλλο συκής" της, με βάση την κυρίαρχη, συρριζαίικη νοοτροπία. Έτσι, επένδυση χρημάτων σε "βιομηχανία όπλων" φαντάζει λίγο απίθανη αυτή τη στιγμή.
Ίσως τελικά η μόνη ελπίδα μας είναι να πιάσουμε οριστικά πάτο, οπότε δεν θα έχουμε τίποτα πια να χάσουμε...

ΑΧΕΡΩΝ 14 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:19:00 μ.μ. EEST  

Oσμιζομαι μεθανιο...

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2011 στις 2:11:00 π.μ. EEST  

Stupid Greek politicians, you have the foreigners telling you what to produce and what you can do for just borrowing money from them?
No pride at all?
Get out of the Euro and let them crush, their proble , they tool all your money anyway for arms, they have victimazed you for hundreds of years !
Wake-up !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP