Νέα παραίτηση "κόλαφος" στον Στρατό

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν βόμβα έπεσε την Παρασκευή η παραίτηση του ταξιάρχου Γ.Μ, διοικητή της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, μιας από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού η οποία μάλιστα έχει την ευθύνη των ειρηνευτικών αποστολών (Κόσοβο,Αφγανιστάν κτλ) Σημειώνεται οτι ο ταξίαρχος Γ.Μ ήταν ένας εξαίρετος επιχειρησιακός αξιωματικός με μεγάλες δυνατότητες ανέλιξης στα ύπατα αξιώματα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση υποβλήθηκε διότι έπειτα από διαρκείς πιέσεις των προϊστάμενων κλιμακίων για να ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ σύμφωνα με τις επιθυμίες του υπουργού Ε.Βενιζέλου η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, πολλά στελέχη έφτασαν κυριολεκτικά στα όρια τους. Την κατάσταση αυτή ανέφερε,ως όφειλε, ο Ταξίαρχος στον προϊστάμενο Σωματάρχη ο όποιος τον αντιμετώπισε με τρόπο απαράδεκτο.

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, διότι γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τις ΕΔ, όπου οι παραιτήσεις προσεγγίζουν τις 3.000, το ηθικό των στελεχών είναι χαμηλό, τα εισοδήματα του προσωπικού είναι εξαιρετικά συρρικνωμένα και υπάρχει έντονος προβληματισμός από το νομοσχέδιο για την εξέλιξη των στελεχών που μόλις κατέθεσε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ.

Φαίνεται όμως όλα αυτά αποτελούν ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση, η οποία προτιμά να οργανώνει φιέστες εγκαινίων προεκλογικού τύπου αντί να επιλύει τα προβλήματα των στελεχών. Μπράβο Ταξίαρχε γιατί παρά τις απίστευτες παρεμβάσεις να πάρεις πίσω την παραίτηση και παρά τις οικονομικές απώλειες που θα υποστείς, εσύ επέμεινες, περνώντας ένα μήνυμα λεβεντιάς στους άντρες σου.

Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:01:00 μ.μ. EEST  

Ταξίαρχε, αντί να παραιτηθείς , πάρε την ταξιαρχία και έλα ΑΘΗΝΑ!

konion 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:35:00 μ.μ. EEST  

Μόνο ἔτσι βλέπω νὰ ξυπνᾶνε μερικοί, κάθε μέρα κι ἀπὸ ἕνας.
Τέτοιο ἦθος ποὺ νὰ τό βρουν μερικοί.

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες... Δυστυχώς για την Δημοκρατία μας αλλά χρειαζόμαστε μια Επαναστατική Επιτροπή που να στείλει μερικούς στο Γουδί για εκτέλεση, όπως κάποτε, να στείλει ολους τους υπάρχοντες πολιτικούς σπίτια τους και να προκηρύξει καθαρές εκλογές με απλή αναλογική.

Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:25:00 π.μ. EEST  

Υπηρετησα μαζι του πριν μερικα χρονια......ΑΞΙΟΣ

Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

Ενα μεγάλο μπράβο στον Ταξίαρχο Γ.Μ που κράτησε ψηλα το ήθος και την τιμή των Ε.Δ. Αλίμονο σε αυτούς που προκάλεσαν την παραίτηση ενός τέτοιου άξιου αξιωματικού και κρίμα για τις ΕΔ που έχασαν και θα συνεχίσουν τα καλύτερα στελέχη τους με τις συνεχόμενες παρεμβάσεις των πολιτικών..Λυπάμαι για έναν φίλο που αγωνίστηκε σκληρά σε καίρια πόστα εντός και εκτός της χώρας μας για να προασπίσει και να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας μας. Εύγε Γιώργο..και να εισαι σίγουρος πως κάποτε θα πληρώσου ακριβά ΄την ζημία που προκάλεσαν στις ΕΔ και στη χώρα όλοι αυτοί οι δουλοπάρικοι των Αθηνών..
Ο φίλος σου
Όμηρος εν Χαλκίδοις

AXEΡΩΝ 7 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:04:00 π.μ. EEST  

Kατ'αρχην γιατι τετοια επιμονη με την ανωνυμια;Δεν εχει,νομιζω,τιποτε να χασει ο ταξιαρχος,το αντιθετο μαλλον ισχυει.Παντως,αν οι αξιωματικοι καθονται να τους ροκανισουν εναν προς εναν οι δωσιλογοι,μαλλον τους διευκολυνουν.Εαν αντιθετα,προεβαιναν σε μαζικες παραιτησεις,Η ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΤΑ ΕΨΕΛΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,κατι ενδεχομενως να πετυχαιναν.Ως ποτε θα λουζονται οι Αξιωματικοι τα αισχη αλλων;Μηπως ομως οι Αξιωματκοι με το κεφαλαιο Α ειναι πλεον μια μικρη μειωψηφεια και καποιοι ενστολοι αχυρανθρωποι περιμενουν πως και πως τις παραιτησεις των για να προαχθουν εκεινοι;Και ποιος ευθυνεται γι'αυτην την κατασταση;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP