Απόρρητα στοιχεία της ΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΘΑ!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

"Οpen government": Μια επικίνδυνη κωμωδία

Το “open government” είναι ένας από εκείνους τους κούφιους νεολογισμούς που ευδοκιμούν στην κυβέρνηση (βλ. "πράσινη ανάπτυξη", "fast track" κλπ). Βέβαια η εφαρμογή του αποδείχθηκε κωμωδία, καθώς η ηλεκτρονική υποβολή βιογραφικών άφησε κρίσιμες θέσεις του δημοσίου τομέα κενές για μήνες, μόνο και μόνο για να καλυφθούν τελικά από κομματικά στελέχη… Αλλά τέτοια φαινόμενα θα μπορούσε να τα δει κανείς με επιείκεια, ως «παιδική ασθένεια», ή χωρίς επιείκεια, ως άλλη μία αναντιστοιχία λόγων και έργων του πρωθυπουργού («λεφτά υπάρχουν»). Και πάντως, ως κάτι κωμικό μεν, αλλά σχετικά αβλαβές.

Τώρα όμως η λογική του “open government” αρχίζει να επεκτείνεται επικίνδυνα και να "σπάει" στεγανά, που είναι αυτονόητα σε κάθε σοβαρό κράτος: το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και των ιπταμένων της. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται ακόμα και σήμερα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (;), προσβάσιμα σε όλους.

Έτσι, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί πόσα αεροσκάφη της ΠΑ, επί της συνολικής δύναμης, είναι διαθέσιμα, και επιπλέον πόσοι ιπτάμενοι αντιστοιχούν σε αυτά. Μπορεί δηλαδή ο κάθε ενδιαφερόμενος να υπολογίσει τον λόγο ιπταμένων προς αεροσκάφη, ο οποίος είναι από τα πλέον απόρρητα στοιχεία κάθε αεροπορίας διεθνώς, γιατί επηρεάζει καθοριστικά τη δυνατότητά της να διατηρήσει παρατεταμένο ρυθμό επιχειρήσεων.

Δεν θα αναδημοσιεύσουμε εδώ τα στοιχεία αυτά, γιατί δε θέλουμε να γίνουμε ούτε στο ελάχιστο συνεργοί σε μια τέτοια υπονόμευση της Εθνικής Άμυνας. Όχι ότι οι ενδιαφερόμενοι "φίλοι" δεν τα έχουν ήδη καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια - αλλά για μας είναι θέμα αρχής.

Ρωτάμε όμως:

  1. Είναι ή όχι τα στοιχεία αυτά απόρρητα;
  2. Αν όχι, γιατί κανένας Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας ως σήμερα δεν τα δημοσιοποίησε;
  3. Αν ναι, γιατί σήμερα αποφάσισε το ΥΠΕΘΑ να τα δημοσιοποιήσει;
  4. Ήταν τόσο δύσκολο να απαντηθεί η κονοβουλευτική ερώτηση σε γενικότερες γραμμές ή έστω να δοθεί η ενημέρωση εμπιστευτικά στον ερωτώντα βουλευτή;
  5. Ο κ. ΥΠΕΘΑ, που είναι και νομικός, γνωρίζει τι προβλέπει το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί «παραβίασης μυστικών της Πολιτείας»;

7 σχόλια:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:53:00 π.μ. EEST  

ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ

flanker7 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:49:00 π.μ. EEST  

Άκουσα ότι η ΜΙΤ καταργεί το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την Ελλάδα ως μη αναγκαίο πλέον...

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:09:00 π.μ. EEST  

Μπροστά στο πολιτικό κόστος και την πολιτική – δημοσιογραφική μαγκιά ποιος υπολογίζει τα Κρατικά Μυστικά !

ΧΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΙΑΣ Κ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ READENESS ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!!!!!ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ)ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ Κ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ),ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ

enkripto 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:51:00 μ.μ. EEST  

Χαίρομαι για την αισιοδοξία σας κ.Χελά. Πρέπει να την διατηρούμε,παντού και πάντα.

Να σημειώσω οτι δεν πρόκειται για το χ ή ψ δημοσίευμα, αλλά για κοινοβουλευτικό έλεγχο, επίσημη απάντηση του υπουργού στο κοινοβούλιο.

Δυστυχώς αυτή η "τάση" επικράτησε και σε άλλες περιπτώσεις..

http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=807:-open-gov&catid=31:defence-greece&Itemid=54

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:27:00 μ.μ. EEST  

Κύριε Χέλά

"Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΙΑΣ Κ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ"

Κι εμείς ξέρουμε τον δικό τους. Σαρανταπέντε χρόνια αυτό γίνεται καθημερινώς, δεν είναι κάτι καινούριο.


"ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ READENESS ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"

Δεν ψάχνει το "readiness", ψάχνει τους χρόνους αντίδρασης του συστήματος Αεραμύνης, δηλαδή πότε και που θα τους πιάσουν οι ελεγκτές μας, πότε θα απογειωθούν τα "readiness" πότε θα αναχαιτιστούν, πότε θα απογειωθεί το επόμενο ζευγάρι, τους χρόνους επανεξυπηρέτησης κοκ. Πολλές μεταβλητές που συνεχώς αλλάζουν.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:53:00 μ.μ. EEST  

Ας μην τα ισοπεδονουμε ολα.Καποια πραγματα,δεν τα δινουμε στην δημοσιοτητα,προκειμενου να διαφυλαξουμε το εθνικο απορρητο.Για πραδειγμα τα μυστικα κονδυλια του υπουργειου εξωφρενικων,ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΕ ΑΝΑΓΩΓΟΙ.ΕΤΣΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP