Τζαμιά και κυβερνώσα διαστρέβλωση

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Του Λάζαρου Μαύρου

Σάστισε η κυβερνώσα Διαστρέβλωση της Ιστορίας: Από την ομολογία του Τούρκου ε.α. στρατηγού Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, για την ανατίναξη των τζαμιών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ 25.3.1962, από την τρομοκρατική ΤΜΤ - όργανο από το 1958 του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) της Τουρκίας. Σάστισε διότι, η ομολογία, τινάζει στον αέρα τη «θεωρία της συνυπευθυνότητας», που -με… νύχια και με δόντια και με διατεταγμένα υπουργεία Παιδείας και με διατεταγμένα κρατικά ΡΙΚ- επιχειρεί να επιβάλει στον λαό από της ανόδου του στην εξουσία ο κ. Χριστόφιας. Όστις, από το βράδυ της Πέμπτης 13.11.08 και μάλιστα σε αίθουσα του πανεπιστημίου, πρόσταξε ότι «πρέπει να καταγραφεί σωστά η Ιστορία και να παραδεχτούμε και τραγωδίες για τις οποίες είμαστε [οι Ε/κ] συνυπεύθυνοι». Και το διατεταγμένο «σωστά», δεν ήταν τίποτε άλλο, από την αναγκαία βάση για την ιδεολογική, ψυχολογική και πολιτική εμπέδωση της ενοχής ότι «φταίμε οι Ελληνοκύπριοι για όσα υπέφεραν οι Τουρκοκύπριοι, φταίμε όλοι και για το πραξικόπημα του ‘74», ώστε να περάσει αδιαμαρτύρητα η ναζιστική πρακτική της συλλογικής τιμωρίας, «να πληρώσουμε [όλος ο λαός] το τίμημα»: Να υποταχθούμε στην τουρκική απαίτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Βουλευτής του ΑΚΕΛ ήταν που αποπειράθηκε, παλαιότερα, να εισαγάγει στη Βουλή και τη θεωρία της «Μπανιέρας»: Τη φωτογραφία της μάνας με τα τρία παιδιά της, νεκρών στο μπάνιο, που η ΤΜΤ πρόβαλε μέσω του βρετανικού Τύπου από το 1963-64 ως «απόδειξη» της «βαρβαρότητας των Ε/κ του αιμοσταγούς Μακαρίου για τη γενοκτονία των Τ/κ» (βιβλίο «Αιματηρή αλήθεια - Bloody truth» σελ. 66). Το έγκλημα είχε διαπράξει σε κατάσταση αμόκ ο Τούρκος ταγματάρχης Νιχάτ Ιλχάν, με θύματα τη σύζυγο και τα παιδιά του, στο σπίτι τους, στο κέντρο της τουρκικής συνοικίας όπου ουδέποτε πλησίασε τμήμα των ε/κ δυνάμεων. Κι η ΤΜΤ επιστράτευσε τον δημοσιογράφο Αχμέτ Μπαράν να το φωτογραφήσει, να παραδώσει το φιλμ και να ξεχάσει ό,τι είδε, όπως ο ίδιος ομολόγησε το 1985 στον δημοσιογράφο Κ. Γενάρη («Εξ Ανατολών» σελ. 15επ.)

Γ Ι' Α Υ Τ Ο η εν εξουσία Διαστρέβλωση δεν μετέφρασε, δεν διένειμε, ούτε κι αξιοποίησε ποτέ: (α) Τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956, (β) το βιβλίο «Στην πραγματικότητα ουδείς κοιμόταν», του εγκεφάλου δημιουργίας της ΤΜΤ το 1957 ταγματάρχη Ισμαήλ Τάνσου, (γ) το βιβλίο «Όσοι έζησαν στη σκιά», του στρατηγού Κεμάλ Γιαμάκ, 1ου υποδιοικητή της ΤΟΥΡΔΥΚ κι επικεφαλής του ΓΕΠ στην Κύπρο 1966 και διοικητή του Αττίλα αργότερα. Επειδή κάνουν θρύψαλα τη χριστόφεια θεωρία της «συνυπευθυνότητας»…

Σημερινή

1 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

Δεν βλεπω παντως να πτοειται ο χριστοφιας,και γιατι αλλωστε,αφου ο λαος της Κυπρου δεν τον παιρνει με τις λεμονοκουπες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP