Στην Αθήνα Ντούλες και Μπολάνος

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Στο πλαίσιο των επαφών τους με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, οι πρόεδροι της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ συναντήθηκαν χθές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γεώργιο Παπανδρέου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επισφραγίστηκε με ανταλλαγή δώρων.

Συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα

Οι εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού παρέδωσαν στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Το υπόμνημα περιελάμβανε τόσο ζητήματα που υπάρχουν στην Βόρειο Ήπειρο όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Ελλάδα. Ο κύριος Παπανδρέου, τόνισε πως "η ελληνική πολιτεία βρίσκεται κοντά στην ελληνική εθνική μειονότητα" και ζήτησε να υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία. Πηγές που πρόσκεινται στους κυρίους Ντούλε και Μπολάνο, δηλώνουν αισιοδοξία για το γεγονός πως ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χάραξη συνολικής στρατηγικής για την Βόρειο Ήπειρο.

Συμβολικά Δώρα

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και δήμαρχος της Χιμάρας, κύριος Βασίλης Μπολάνος δώρισε στον πρωθυπουργό ένα χρυσοποίκιλτο μαντίλι, μέρος της παραδοσιακής δροπολίτικης φορεσιάς. Ο κύριος Παπανδρέου από την πλευρά του δώρισε στους κυρίους Ντούλε και Μπολάνο ένα ασημένιο αντίγραφο αρχαίου ληκύθιου και ένα ασημένιο αντίγραφο αρχαίου δισκαρίου με διακόσμηση στροβίλου της μυκηναϊκής περιόδου.

http://www.nenanews.eu/politics/774-papbodu.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP