Με λαμπρότητα ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ολοκληρώθηκε η τιμητική πορεία στα βήματα των ελευθερωτών που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η εκδήλωση αυτή έγινε για πρώτη φορά και σε αυτήν τα στρατιωτικά τμήματα έφτασαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου, φιλαρμονικές των τριών όπλων παρατάχθηκαν και ακολούθησε το πρωτόκολλο παράδοσης της ελληνικής σημαίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Οι Εύζωνοι με την σειρά τους την μετέφεραν μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια οι αρχηγοί τάξεων των Στρατιωτικών Σχολών την ανέβασαν στον Λευκό Πύργο. Συμβολικά μεταφέρθηκε και η σημαία που είχε υψωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1912, η οποία φυλάσσεται και εκτίθεται αυτές τις μέρες, μαζί με άλλα κειμήλια, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ως προσφορά της προσωπικής συλλογής του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα.

Η έπαρση της ελληνικής σημαίας συνοδεύτηκε από κανονιοβολισμούς πεδινής πυροβολαρχίας, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός με βολές από πολεμικά σκάφη που βρίσκονται στον Θερμαϊκό κόλπο. Εκατοντάδες μέλη των στρατιωτικών τμημάτων έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, για να παρακολουθήσει την τελετή, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.


ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ~ 27 Οκτωβρίου 2012... από KRASODAD



ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ~ 27 Οκτωβρίου 2012... από KRASODAD



ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ~ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ... από KRASODAD



ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ~ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ 27... από KRASODAD

http://www.iefimerida.gr

35 σχόλια:

κλαδιανος κωσταντινος στρατιωτικος 27 Οκτωβρίου 2012 στις 11:17:00 μ.μ. EEST  

ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:05:00 π.μ. EEST  

να σημειώσω ότι στο λιμάνι έχει αναρτηθεί επάνω σε τηλεσκοπικό γερανό και η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, η οποία μεταφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη και έχει σπάσει το ρεκόρ γκίνες με μέγεθος 400 τ.μ.

Γιάννης

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:13:00 π.μ. EEST  

και να μη ξεχάσω να ενημερώσω ότι ο δήμαρχος ήταν ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην παρέλαση των σημαιών, όπως έγραφαν οι αφίσεις σ΄όλη την πόλη! ενω σε gay parade δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:15:00 π.μ. EEST  

Ο δήμαρχος να κόψει το κρασί γιατί τον χαλάει. Και αν δεν γουστάρει τις στρατιωτικές παρελάσεις...ξύδι. Δυο εθνικές γιορτές μείνανε να παίρνουμε λίγο κουράγιο από το παρελθόν και να θυμόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να μη γίνουμε οικόπεδο και αποικία.

ΑΧΕΡΩΝ 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:35:00 π.μ. EEST  

Χρὸνια πολλὰ,Θεσσαλονὶκη μου!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:26:00 π.μ. EEST  

"για να μη γίνουμε οικόπεδο και αποικία."

"Ελλάδα, γλώσσα τυφλή στην γεωγραφία
Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία"

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:47:00 μ.μ. EET  

@ Φτωχός και μόνος κάου-μπόυ.

Άραγε, τόσα χρόνια δεν είμαστε οικόπεδο και αποικία;

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

Μακεδονια ξακουστη του Αλεξανδρου η Χωρα!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 6:20:00 μ.μ. EET  

Ο δήμαρχος της πόλης μας που έβαλε τα γιορτινά της αυτές τις μέρες,δε χάνει ευκαιρία να αυτοξεφτιλίζεται,είτε με τέτοιες τραγελαφικές αντιδράσεις,είτε με το να προτείνει να γίνει άγαλμα του Κεμάλ,γκέι παρέλαση,κτλ.Δικαίωμά του βέβαια να αυτοτιμωρείται και να εκτίθεται ανεπανόρθωτα,αλλά δικαίωμά μας κι εμάς να τιμούμε την ιστορία και τη πόλη μας...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Οκτωβρίου 2012 στις 6:38:00 μ.μ. EET  

Ναι ρε παιδιά είμαστε αλλά φαίνεται να μην έχει πάτο το βαρέλι. Και όσο για τον δήμαρχο, εγώ νομίζω ότι αν δεν ξέρεις που πατάς και που πηγαίνεις καλό είναι να κάθεσαι σπίτι σου. Αλλά και πάλι αν ολόκληρη Σαλονίκη υιοθετεί ένα ορφανό του ΠΑΣΟΚ για δήμαρχο, τα λόγια περισσεύουν

Burgos 29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:15:00 π.μ. EET  

Λαμπρότητα μεν αλλά οι φωτογραφίες με τους φαντάρους να προσέχουν τους πολίτες θυμίζουν άλλες εποχές....

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 9:25:00 π.μ. EET  

@mike burgos

ζούσες στην κατοχή;
αν ναι δες καλά τα όπλα: δεν έχουν γεμιστήρες, δεν υπάρχουν ξιφολόγχες κτλ.
μην συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα οκ;

μηδενιστής

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:39:00 π.μ. EET  

φίλε μηδενιστή, καλή εβδομάδα.
σε πολλά σχόλια σε παραδέχομαι, αλλά στο σημερινό, συγνώμη είσαι ΕΚΤΟΣ! ο στρατός οπλισμένος ή όχι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να αστυνομεύει τους πολίτες και μάλιστα σε Εθνικές γιορτές, όπου πηγαίνουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ήρωές μας και ΔΥΣΤΥΧΩΣ εκεί που φτάσανε τα πράγματα να "σφυρίξουμε" του "επισήμους"!
Δεν έχει ξαναγίνει να ΚΛΕΙΣΕΙ ο Αγιος Δημήτριος της θεσ/κης για το κοινό, για να γίνει "επίσημος δοξολογία" παρουσία των "άρχόντων"!
Τι φοβήθηκαν;; ο κάρολος;;; την οργή του κόσμου;;; σήμερα κι εγώ και άλλοι πρέπει να "σκάσω" 390 ευρώ για το φροντιστήριο της κόρης μου (Γ΄Λυκείου), 350 για την εφορία, 480 για το δάνειο α΄κατοικίας 75 τ.μ.!! 350 για τη ΔΕΗ και πάει λέγοντας! μηνιαίος μισθός 1100!"΄ντάξει μεγάλε τουλάχιστον έχεις δουλειά!
Μεγάλη η χάρη του Άι Δημήτρη, αλλά τις πέτρες δεν θα τις απέφευγαν!!
τ΄ακούς κάρολε και οι λοιποί;;!!
Κρατήστε ΜΑΚΡΙΑ τον Ελληνικό στρατό από τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες! αλλού να "πουλήσετε μούρη"! όταν πρέπει και ΟΧΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:12:00 μ.μ. EET  

@φίλε Γιάννη καλή εβδομάδα

Δεν διαφωνώ για τα παράπονα και τα σχόλια. Στα ίδια χάλια είμαι και γω και όλος ο κόσμος.

Σχετικά με την παρέλαση: Το στρατιωτικό προσωπικό που παρελαύνει πρέπει να προστατεύεται. Αν η αστυνομία δεν μπορεί υπάρχει νόμος σε όλες τις χώρες για την αυτοπροστασία του είτε με καρακόλια είτε με απλούς φαντάρους.
Το "κοινό" που λες πέρυσι ξεφτίλισε την παρέλαση για την ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. Τί έπρεπε να κάνει ο στρατός; Το κοινό (πολίτες) θα μπορούσε να σταματήσει το "κοινό"(κομματόσκυλα) πέρυσι για να μην έχουμε τα φετινά χάλια.

Αν θέλεις ΕΣΥ ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να σφυράει ή να διαμαρτύρεται ας το κάνει, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε αλλά όχι σε παρέλαση τιμής εθνικής εορτής και των νεκρών αυτής.

Γιατί έτσι βγαίνεις απο το κοινό - του οποίου οι πρόγονοι πέθαναν στην αλβανία και στα οχυρά - και μπαίνεις στο "κοινό" που ψάχνει λόγο και αφορμή για να διαλύσει το έθνος για να καθιερώσει σοβιετικού τύπου συνδικαλισμό και στις πέτρες.

Στο ξαναλέω: άλλο το κοινό και άλλο το "κοινό"
Η διαμαρτυρία ας μην ξεφτιλίζει τους νεκρούς. Δεν συμβαδίζουν τα 2 μαζί.
Θες να σφυρίξεις; 363 μέρες το χρόνο μπορείς.

μηδενιστής

ΝΕΣΤΩΡ 29 Οκτωβρίου 2012 στις 12:37:00 μ.μ. EET  

Οι αγαπητοί ΄΄Σύντροφοι΄΄ του ΣΥΡΙΖΑ να χαίρονται τον Νάσο Θεοδωρίδη για τα πατριωτικά λόγια που έγραψε στην εφημερίδα Αυγή για το έπος του '40, θα τους χρειασθούν για να έχουν επιχειρήματα.

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:26:00 μ.μ. EET  

Ύστερα θα φταίει ο Γιάννης και κάθε Γιάννης που πάνε να τον κάνουνε Γιάννη Αγιάννη (από τους Άθλιους του Ουγκώ)να αγανακτήσει και να τους πει "ρε άντε ΕγέρθηΤΟΥ". Και βέβαια ο εδώ Γιάννης κρατάει με αξιοπρέπεια ακόμη αλλά εγώ πια δεν καταδικάζω κανέναν που με μισθό (ή μεροκάματο) που ισοδυναμεί με τα λουλούδια που αμολάνε στην πίστα μπουζουξίδικου κάμποσοι της λίστας Λαγκάρντ. Τι να εξηγήσεις τώρα στον μεροκαματιάρη και τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο ή τον άνεργο για σύνδρομο Βαϊμάρης, για το κραχ του '29, για τον μεσοπόλεμο και άλλα γραφικά. Αφού την ιστορία δεν τη διδάσκουν καν φιλόλογοι - άσε που οι περισσότερες φιλολογίνες (γυναίκες γαρ...) έχουν συνήθως κακή σχέση με πολιτικές αναλύσεις, οπότε ο μαθητής μένει στην ιστορία αγράμματος. Έπειτα έρχεται η φτώχεια, η αγανάκτηση και ο...Βελόπουλος ή ο Γεωργιάδης να συμπληρώσουν τα κενά. Πατριδοκαπηλεία και θρησκοληψία...το όπιο του εξαθλιωμένου.

Μαζί τα φάγαμε λέει ο μεγάλος τραγουδιστής... ναι αλλά εγώ πληρώνω τώρα τα χαβιάρια που έτρωγε αυτός ενώ εκείνος αρνείται να πληρώσει και τα ψίχουλα που έτρωγα εγώ.

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 2:44:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστής, @ φκμκ

αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ!
και βέβαια κρατώ την αξιοπρέπειά μου και όπως δεν έγινα ΠΟΤΕ μέλος ή μέρος του "κοινού" που αναφέρετε, έτσι και τώρα μέσα στις δυσκολίες που περνάμε ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ!
Χθες η μικρή μου (28/10)ήταν σημαιοφόρος του σχολείου της! υπήρχε "κοινό" έτοιμο να κράξει με πανώ και ντουντούκες! πηγα και τους μίλησα, χωρίς αγριάδες κ.λπ. και σας πληροφορώ ότι οι διαμαρτυρίες τους έγιναν στο τέλος της παρέλασης! Πέρσι το κλίμα ήταν διαφορετικό. Ήδη ο λαός αρχίζει να καταλαβαίνει και το "βιολί" του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς τις ΑΣΥΝΑΡΤΙΣΙΕΣ που συνεχίζουν να λένε! και βέβαια δεν θα γίνω γιάννης αγιάννης, όμως με το να απομονώνεις το λαό από τα κοινά, δημιουργείς μεγαλύτερο πρόβλημα από το ήδη υπάρχον! και γι΄αυτό έγραψα την αντίδρασή μου με τις πέτρες!είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ κανένα "μαϊντανό" να κάνει τα περσινά αίσχη! διαμαρτύρονται, λένε, "φτιάχνουν", αλλά ο Ελληνικός λαός όσο κι αν ακούγεται παράδοξο έχει ωριμάσει και καταλαβαίνει τα παιχνίδια που παίζονται! και το παρήγορο φίλε καουμπόυ είναι ότι το κρυφό σχολειό λειτουργεί και ΠΑΛΙ! όχι όμως στα σκοτεινά, αλλά μέσα ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! έτσι δεν περιμένουμε τον κάθε τσατσόπουλο ή μπουτάρη (χουντικό καρακιτσαριό η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσ/κης!) για να διδάξουμε στα παιδιά μας την Ιστορία αυτού του τόπου!

Γιάννης

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 3:39:00 μ.μ. EET  

@Γιάννη
Συγχαρητήρια για την μικρή σου!
Φίλε η κρίση έφερε 2 πράγματα που δεν είχα ξαναδεί σε έλληνες: μωρά - δεκάδες καρότσια παντού, πολιτική συνείδηση - αρχίζουν μέχρι και οι μαϊντανοί να ρωτάνε πως και γιατί πριν ψηφίσουν ή εκφράσουν γνώμη. Μακάρι να κρατήσουν!!!!!

Μηδενιστής

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 8:38:00 μ.μ. EET  

Μάλλον για τον Μπουτάρ-πασά, η αναπαράσταση της άλωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους το 1430, θα ήταν πιο καλαίσθητο κοσμοπολίτικο θέαμα...

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 12:10:00 π.μ. EET  

φίλε μηδενιστή σ΄ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια! "έγραψες" πάλι με το σχόλιο για το γεώργιο β΄! να συμπληρώσω από ντοκυμαντέρ όπου πετάει! και όχι καταθέτει στεφάνι στον Άγνωστο σε κάποια εθνική γιορτή.
όσον αφορά στο τώρα, εκτός από τα παιδικά καρότσια ν΄ακούσεις τα πιτσιρίκια από το Δημοτικό, το πώς ρωτούν και αναλύουν με το δικό τους ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ και απλοϊκό τρόπο τα συμβάντα του τόπου μας, που σίγουρα όλοι οι κομματικοί προπαγανδιστές θα τα βρούν "μπαστούνια" μαζί τους!

Γιάννης

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 10:19:00 π.μ. EET  

ρεπούση "καλεί" μπουτάρη!

"Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς».

Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, λέει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ".

είπατε τίποτα;;;

Γιάννης

Μanolis 30 Οκτωβρίου 2012 στις 12:19:00 μ.μ. EET  

@Γιάννη
Συγχαρητήρια για την κόρη σου!
Ειναι σημαντικοτερη απο ολα τα προβληματα! Και μην τρελενεσαι με τη Ρεπουση, ακομα κι'αν δεν τα διδασκουν αυτα στο σχολειο, , μπορουμε να τα πουμε πλεον εμεις στα παιδια μας! Το προβλημα με το μισθο σου ΔΕΝ ειναι τοσο τα 1100 ευρω , οσο το οτι ολα αυτα που εχεις να πληρωσεις (καραμπινατο πχ το φροντιστηριο) ΔΕΝ τα παρεχει το κρατος , ως ωφειλε στους φοροδοτες του. Στη Γερμανια ο μισθος των 1100 ευρω ειναι συνηθης, ομως οι πολιτες δεν πληρωνουν φροντιστηρια, χαρατσια σε εφορια και ΔΕΗ (εχουν ηδη παρακρατηθει οι φοροι , οπως εδω), ιδιωτικες ασφαλειες κλπ. Ενω και οι Γερμανοι εργαζομενοι μεσω των σωματειων τους, εχουν συμφωνησει και σχεδιασει με την κυβερνηση εδω και 10 χρονια τι δουλεια θα πρσφερουν και τι συνταξη και απολαβες θα εχουν. Γι'αυτο και συνεχιζουν να εχουν δουλεια , κοινωνικη προστασια και ασφαλιση, καινοτομια και παραγωγικοτητα. Οι δικοι μας ''συνδικαλιστες'', ή αλλιως ''και μαζι τα φαγαμε'' , περιοριστηκαν στο να πληρωνονται χωρις να δουλευουν, στο βουλευτιλικι , στους διορισμους ολων ανεξαιρετως των τεκνων τους εκει που ''δουλευει'' και ο μπαμπας , και αλλα προνομια οπως δωρακια και ταξιδακια. Μαλιστα , θεωρουνταν πρωτοι μαγκες , μια βαθμιδα κατω απο τους πολιτικους. Σιγα - σιγα μαθαινουμε που τα φαγανε.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:26:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Μανώλη σ΄ευχαριστώ! με συγκινείτε πάρα πολύ, διότι προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τους "προοδευτικούς ολετήρες" του στυλ: και τι έγινε;; ή σιγά τις σπουδές, για να τυλίγουμε σουβλάκια με το πτυχίο! τουλάχιστον εγώ δεν τυλίγω σουβλάκια με το πτυχίο, για το οποίο όπως ΟΛΟΙ μας παλέψαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καταγόμενοι από φτωχές οικογένειες με αγράμματους γονείς (παιδιά της κατοχής και του εμφυλίου), που όμως μας δίδαξαν το τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Μπορεί να ακούγεται παρωχυμένο, όμως χαίρομαι που οι "νεωτεριστές" έρχονται και ανακαλύπτουν την Αμερική! χωρίς το κύτταρο της οικογένειας, της πίστης στο Θεό, αλλά και της αγάπης για την έρμη την Πατρίδα προκοπή δεν γίνεται!
"Έγκριτη" δημοσιογράφος στις αρχές του ΄80 με την παρέα της λύσσαξαν για την κατάργηση της σχολικής ποδιάς, της ευπρεπούς μαθητικής εμφάνισης, των τόνων των λέξεων, της διόρθωσης των γραπτών (οχι στα αιματοβαμμένα γραπτά!) και έρχονται τώρα και λένε: λάθος όσα υποστηρίζαμε! τα πνεύματα και οι τόνοι είναι τα στολίδια των λέξεων!!δείχνουν φωτο του 1965 όταν πηγαίναμε δημοτικό και γράφουν: τότε τα παιδιά είχαν προσωπικότητα!!! και εγώ τους απαντώ: τον κακό σας τον καιρό! τη ζημιά την κάνατε;;;!! ανορθόγραφα κείμενα, δυό-τρείς λέξεις όλο το λεξιλόγιο (μαθητές λυκείου να γράφουν στο μάθημα της έκθεσης, ήμουν με τον κολλητό μου!!)από δε το συντακτικό;;!! παρατηρείστε όσα γράφονται ή λέγονται στα δελτία των ειδήσεων και θα καταλάβετε!!
Όσο για τα εργασιακά, "χαίρε βάθος αμέτρητον!!". Ακόμη ΔΕΝ γνωρίζουν ΠΟΙΟΙ εργατοπατέρες συνεχίζουν και εισπράτουν διπλές συντάξεις!! και φυσικά ο χορός καλά κρατεί!! και ο βούρδουλας της τρόϊκας πέφτει μόνο επί των δικαίων!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2012 στις 12:33:00 π.μ. EET  

Γιάννη ο μαθητής δεν είναι φαντάρος να φορά στολή. Όταν καταργήθηκε η ποδιά έγιναν κάποιες υπερβολές στο ντύσιμο αλλά ταχύτατα σταμάτησαν...η ίδια η τάξη καταδικάζει τις ενδυματολογικές υπερβολές.

Οι τόνοι και τα πνεύματα καλώς καταργήθηκαν διότι ήταν εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια άχρηστα και μόνο για ιστορικούς λόγους τα κρατούσαμε. Διατηρούμε την ιστορική ορθογραφία όμως και παρά το γεγονός ότι άλλα γράφουμε και άλλα προφέρουμε. Αυτό γίνεται για να φαίνεται η ετυμολογία της λέξης και να διατηρείται στη συνείδηση του κόσμου η αίσθηση της γλωσσικής συνέχειας, κάτι βέβαια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Οι νέοι μιλάνε μια χαρά. Άλλα τους λείπουν για τα οποία φταίμε όλοι. Δυο ώρες τηλεόραση μου χαλάνε πέντε ώρες μάθημα. Τώρα μάλιστα με το διαδίκτυο έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση και ακούς ένα σωρό βλακείες στην τάξη...άντε να τα συμμαζέψεις...
Η κοινωνία της αρπαχτής έχει διαφθείρει τους πάντες και τα παιδιά που μεγαλώνουν ακούγοντας για λεφτά και μόνο τι αξίες να έχουν; Και τι να τους πει το σχολείο με εξαντλητικό ωράριο, άσχετες γνώσεις και τελικό σκοπό να μπεις σε μια σχολή και να βγεις άνεργος; Μηδενισμό πλήρη, ιδιοτέλεια και ωχαδερφισμό: αυτό εισπράττουν τα παιδιά, αυτό αποδίδουν.

Τέλος αν δεν πρέπει να καταργηθεί η δημοκρατία επειδή έχουμε μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένων πολιτικών, έτσι δεν πρέπει να καταργηθεί ο συνδικαλισμός επειδή έχουμε πολλά κομματόσκυλα και άρπαγες συνδικαλιστές. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη είναι δικιά μας. Να απαιτήσουμε από τον πολιτικό φορέα που ψηφίζουμε διαφάνεια και αξιοκρατία. Όχι να μας βολέψει. Αυτά τα βολέματα πληρώνουμε τώρα.

Burgos 31 Οκτωβρίου 2012 στις 10:16:00 π.μ. EET  

Με λάθος μεθοδολογία που θυμίζει έντονα το "σκοτεινό παρελθόν" προσπαθεί η κυβέρνηση να ανυψώσει το ηθικό των ΕΛΛΗΝΩΝ την στιγμή που τους βομβαρδίζει ανελέητα με ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ.....

@ΜΗΔΕΝΙΣΤΉ
είσαι σίγουρος πως έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - αυτήν για την οποία χάθηκε τόσο αίμα στην Αλβανία και στα Οχυρά?
Τέτοιες παρελάσεις διεξάγονται μόνο στην Β. Κορέα, στο Ιρακ επι Σανταμ και στην Σοβιετική Ένωση επι ψυχρού πολέμου.
Ειμαι σίγουρος θα την απόλαυσες απο τον τηλεοπτικό σου δέκτη αν ήσουν όμως Θεσσαλονικιός δεν θα έβλεπεες ούτε μύγα, και αν ήσουν Αθηναίος δε θα είχες το δικαιωμα να δεις το παιδί σου να παρελαύνει...

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 στις 11:07:00 π.μ. EET  

αγαπητέ καουμπόυ, καλημέρα! σ΄ένα μικρό διάλειμμα απαντώ.
"... μαθητής δεν είναι φαντάρος να φορά στολή...". Όταν όμως οι μαθητές πηγαίνουν στα κολλέγια του εξωτερικού (μεταπτυχ. ή άλλες σπουδές) εντυπωσιάζονται από την ομοιόμορφη εμφάνιση των μαθητών και από τις παραδόσεις της κάθε σχολής και ακούς και το εξής: εκεί δεν έχει δεν περασα το μάθημα ή δεν πάω να το δώσω. Δεν θα χάσει τη φήμη του το σχολείο εξαιτίας μερικών ρεμπεσκέδων!! Εδώ όμως ρημαδαριό και κάθε τρείς και λίγο καταλήψεις και έξω οι μπουρζουάδες καθηγητές, να μη μιλήσω δε για την εμφάνιση των εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων τόσο των σχολείων όσο και των Παν/μίων! Ποιός ευθύνεται γι΄αυτό;; δεν νομίζω η άδικη κοινωνία ή οι διεφθαρμένοι πολιτικοί! Το σχολείο και το Παν/μιο είναι το σπίτι τους και οφείλουν να το προσέχουν περισσότερο από το κάθε τι! όσον αφορά στους τόνους και τα πνεύματα νομίζω ότι δεν ήταν και δεν είναι άχρηστα. Ομολογώ ότι ως εκπ/κός γνωρίζετε καλύτερα και τη χρήση της γλώσσας μας, αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας των μαθητών. Όμως είναι ανήκουστο να λέμε στους μαθητές, η λέξη γράφεται ή προφέρεται όπως ακούγεται! Δυστυχώς, η πλειοψηφία των νέων δεν μιλάει μια χαρά! με αποτέλεσμα όταν έρχεται η ώρα των πανελληνίων, να θέλουμε λεξικό για να ερμηνεύσουμε λέξεις της νεοελληνικής γλώσσας! θυμάστε αρωγή κ.λπ. κι ένα παράδειγμα: στη στάση του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι πριν την "ανάπλαση" λόγω Ολυμπιακών, βλέπει μία μαθήτρια την πινακίδα που έγραφε "προσοχή εις το κενόν" και λέει στη φίλη της: κοίτα αρχαία ελληνικά!!! "Η γνώση είναι δύναμις" και όσο στείρα και κολοβή κι να είναι! και όχι να γελάμε στην TV όταν έλεγε η παρουσιάστρια (τρομάρα της) μια Κυκλάδα, δύο Κυκλάδες κοκ!! Στο χέρι της νεολαίας είναι να απαλλαγεί από όλους τους βρυκόλακες της πολιτικής και να κοιτάξει να δημιουργήσει! με το να λέμε, δεν βαριέσαι όλα και όλοι πουλημένοι και πτυχία για τις ουρές ανέργων δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ! άλλωστε αυτό θέλουν και τα κόμμτα και οι πολιτικάντηδες! μοιρολατρία και απελπισία για να μας έχουν στο χέρι. Τέλος για το συνδικαλισμό επειδή είμαι "καμμένος" ας μη επεκταθώ! ποιόν να εμπιστευθείς που είναι ήδη πουλημένος και την άλλη ώρα μοστράρει στα έδρανα της βο(υ)λής;;!! μάλλον δεν επιτρέπει ο χώρος να αναφέρω ονόματα και καταστάσεις παλαιοτέρων, αλλά και εκκολαπτόμενων μελλοντικών "υπουργών" και "σωτήρων της εργατικής τάξης", τους οποίους όλοι γνωρίζουμε,με πιο πρόσφατο παράδειγμα όνομα από το χώρο της επιχ/σης ηλεκτρισμού!

Γιάννης

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EET  

@Mike Burgos

Στην Αθήνα είδαμε τα παιδιά κανονικά. Απλώς δεν υπήρχαν πολίτες απέναντι απο την εξέδρα.

Στην Θεσσαλονίκη δεν ήμουν μπροστά αλλά πάω στοίχημα δεν υπήρχαν πολυβολεία ούτε ελ. σκοπευτές όπως στην β. κορέα να βαράνε τον κάθε μ@λ@κ@ που θεωρεί οτι 2 ΙΕΡΕΣ μέρες μπορεί να βρίζει αυτόν που ο ίδιος δεν ψήφισε.
Τις άλλες 363 όπως είπα κάνει την κότα και μην πεις όχι, γιατί 10,000 και 60,000 σε 5εκ αθηναίων και 1,5 σαλονικιών δεν κάνουν διαδηλώσεις αλλά παρελάσεις στο καρναβάλι του μοσχάτου και της πάτρας αντίστοιχα.

Επιμένεις ακόμα οτι σου θύμιζαν παρελάσεις β. κορέας και εσσδ - που δεν έχεις δει καν; Αν ναι μια βόλτα στην Αβάνα την μέρα ανεξαρτησίας για να ξεστραβωθείς για το ΠΟΣΟ δημοκρατία έχουμε και πόσο βλάκες είμαστε που δεν το εκμεταλλευόμαστε.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2012 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

Γιάννη
Δεν πετάμε και το μωρό μαζί με τα βρωμόνερα. Αλλιώς μπαίνουμε σε λογικές τα σπάω όλα και εφαρμόζω στρατιωτικό νόμο. ΟΚ ας γίνει και σε έξι εφτα χρόνια πάλι το ίδιο μπάχαλο θα υπάρχει και ακόμα χειρότερο. Η καταστολή δε λύνει προβλήματα. Η αυστηρή εφαρμογή των νόμων ναι. Όταν η κοινωνία λειτουργεί ασύδοτα, θα λειτουργήσει ο νέος συνετά; δικά μας προβλήματα είναι, εμείς πρέπει να τα λύσουμε.

Αρωγή και ευδικίμηση...θέματα έκθεσης που θα αποκοίμιζαν πενηντάρη και τα έβαζαν έκθεση σε δεκαοχτάρηδες. Πρεποντολογία, ηθικολογία, γλώσσα ξύλινη, παπαγαλία, η έκθεση ήταν το χειρότερο μάθημα στο ελληνικό σχολείο. Βλέπω τις εκθέσεις σήμερα που άλλαξε αρκετά (όχι όσο θα έπρεπε όμως) η διδασκαλία. Πολύ πιο ζωντανά κείμενα, κάμποσα φανερώνουν τι σκέφτεται ο νέος άνθρωπος και όχι τι έγραφε ο Παπανούτσος μισό αιώνα πριν. Έχουμε δρόμο ακόμη αλλά δε νοσταλγώ το παρελθόν. Αλλού είναι οι παθογένειες (πχ γκρικλις)και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 στις 3:59:00 μ.μ. EET  

"Αλλού είναι οι παθογένειες (πχ γκρικλις)και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε"

Πας σε ένα ιταλικό δρόμο στην ρώμη - δεν μιλάω για χωριά - και ψάχνεις να βρεις αγγλική πινακίδα. Καταστήματα, περιοδικά, μάρκες κτλ στα ιταλικά. Πας στο σουπερμάρκετ: το ίδιο. Κοιτάς τα πληκτρολόγια σε κινητά, Pc το ίδιο.
Τα ίδια σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία κτλ
Πας Αθήνα κέντρο και ΨΑΧΝΕΙΣ να βρεις ελληνικά!!!!
Δεν φταίνε τα παιδιά. Φταίει η ξενομανία.
Η μόνη χώρα που πάμε σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ σχολεία απο νήπια να μάθουμε αγγλικά κτλ.
Θα πει κάποιος: τουρισμός! Ισπανία αν βρεις αγγλικά ή ισπανό να σου δείξει το δρόμο παίξε λότο στο καπάκι (έχουν υπερ λότο με ~100εκΕ)

Ακόμα χειρότερα στην μαρτυρική Cyprus... τζόρτζης, λούκας, πινακίδα κίτρινη και τριγλωσσία παντού μπας και παραπονεθούν οι φονιάδες τους.

Δεν υπάρχει κανένας νόμος για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Οι γονείς μας βλέπουν τιβι και κάνουν οτι καταλαβαίνουν...

Παιδεία κατά τ άλλα...

μηδενιστής.

D-Mitch 31 Οκτωβρίου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

θα διαφωνήσω εν μέρει με το τελευταίο σου σχόλιο. Γιατί έχουμε αγγλικές επιγραφές κάτω από τις ελληνικές είναι απλό: οι ξένοι δεν μπορούν να διαβάσουν τη γλώσσα μας. Τα παραδείγματα που έδωσες καταλαβαίνεις ότι όλοι αυτοί έχουν το λατινικό αλφάβητο άρα και μπορουν.

Τα greeklish είναι η μάστιγα της γλώσσας μας και η εύκολη λύση για τον αμόρφωτο ή τον τεμπέλη και πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή με ενημερωτικές εκστρατείες, ενημερώσεις κλπ

Ένας φίλος μου (φανατικός της ΧΑ) είχε βάλει πρόσφατα στο προφίλ του στο fb ένα πόστερ με "τίμα την ελληνική σημαία κλπ" και τον ρώτησα γιατί τότε δεν γράφει στα ελληνικά να την τιμήσει παρά χρησιμοποιεί τα greeklish για το κάθε σχόλιο. το ίδιο και οι φίλοι του, φυσικά το βούλωσαν, ο φίλος μου όμως καλό παιδί και ειλικρινής (ΕΠΟΠ στο επάγγελμα)δεν προσβλήθηκε και μου απάντησε γιατί δεν ξέρω να γράφω. Τότε το βούλωσα εγώ.

Από την σωστή εκπαίδευση θα έρθει η λύση τελεία και παύλα.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 10:00:00 π.μ. EET  

@ μηδενιστής 31 Οκτωβρίου 2012 3:59:00 μ.μ.
"...Ακόμα χειρότερα στην μαρτυρική Cyprus... τζόρτζης, λούκας, πινακίδα κίτρινη και τριγλωσσία παντού μπας και παραπονεθούν οι φονιάδες τους...."

ΣΩΣΤΟΣ!! και όταν μιλάνε για την ανγκλία (έχουν την προφορά όπως το γράφω) στάζει μέλι η γλώσσα τους! ενώ οι καλαμαράδες ευθύνονται για ΟΛΑ τα δεινά!
και κάτι για τις ξενόγλωσσες επιγραφές. όταν πρωτοβγήκε το θασοκ ο "μεγάλος" μένιος ξεκίνησε εκστρατεία για την αναγραφή των ξενόγλωσσων πινακίδων, ειδικά των καταστημάτων στα Ελληνικά. Ποιά ήταν η απάντηση των "ελλήνων" του κολωνακίου; και τι θα γράφω στη ταμπέλα "νεωτερισμοί η κατίνα";;;!!! είναι η απάντηση καταστηματάρχου σε δημοσιογράφο στην τότε TV. οπότε συνεχίζουμε με τα "ωραία" αγγλικά μας,μη μας πουν και βλάχους!
η εκμάθηση όμως των αγγλικών ή άλλων γλωσσών, έστω και από τα νήπια ακόμη, επιβάλλεται αφού εκτός του γεγονότος της μετανάστευσης -αφού ήδη ξαναφέραμε το ΄60-έχουμε και επισκέψεις μαθητών ή σπουδαστών στο εξωτερικό στα πλαίσια διαφόρων εκπαιδευτικών ανταλλαγών και προγραμμάτων και δεν είναι δυνατόν να μη μπορείς να συνεννοηθείς! ήδη σουηδοί, γερμανοί και λοιποί σε μεγάλα ποσοστά μιλάνε από 2-3 γλώσσες!ας μην είμαστε τουλάχιστον και σ΄αυτό το θέμα ο "φτωχός συγγενής"!

Γιάννης



Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:58:00 μ.μ. EET  

@D-mitch

Η κοκα-κολα στη ρωσία, τα macdonalds στην κίνα δες πως γράφονται. στην τοπική γλώσσα και αλφάβητο.
ούτε θα δεις ανατολικούς να γράφουν σε *lish
το έχουμε ξεφτιλίσει εδώ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ.
Αν κάποιος δεν ξέρει να γράφει δεν θα έπρεπε να περάσει στο λύκειο. απλά τα πράγματα, και άλλο ένα γκολ που μπήκε στην παιδιά για χάρη συμφερόντων.

@Γιάννη
"μη μας πουν και βλάχους!"

μεγάλη κουβέντα, μεγαλύτερο το ελληνικό κόμπλεξ!!!!!

αγγλικά ας μαθαίναμε ΜΟΝΟ στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο για όσους τα χρειάζονται.
αντίθετα χτίσαμε βιομηχανία πτυχίων με τόνους χρημάτων σε αγγλία και ήπα λες και αν με ρωτήσει ο τουρίστας πόσο πάει το σουβλάκι πρέπει να έχω proficiency.
μλκς έλληνες κλασικά.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:11:00 μ.μ. EET  

...λες και αν με ρωτήσει ο τουρίστας πόσο πάει το σουβλάκι πρέπει να έχω proficiency.
μλκς έλληνες κλασικά.

φίλε μηδενιστή, υπάρχει μέρα και σχόλιο, που να μη "γράφεις";;!!
χαχαχα!

Γιάννης

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

@Γιάννης
Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει. Έχουμε και τις άσχημές μας όλοι οπότε καλό να γελάει το χειλάκι μας που και που.
--------------------------
Η πολιτική - γιατί για πολιτική μιλάμε - είναι στα σχολεία να μην μαθαίνουμε ξένες γλώσσες οπότε και να ζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες φροντιστήρια.
Στο σχολείο μου είχαμε γαλλικά.[Μόνο και μόνο της προφοράς θα έπρεπε να καταργηθούν απο διδασκαλία 12χρονών]. Γαλλικά το 1990, 50+ χρόνια αφότου είχαν ψοφήσει σαν γλώσσα εμπορίου, αλλά το υπουργείο δεν θα είχε τί να κάνει τις δασκάλες που είχε διορίσει όταν ο εθνάρχης είχε την τρικολόρ στο πέτο του.
6 χρόνια μετά, δεν έμαθε κανείς ποτέ τίποτα και ούτε τα χρειαστήκαμε - στα νησιά ήταν οι μόνες γυναίκες που δεν έκαναν σχεδόν ποτέ μπάνιο.

Αγγλικά δεν μας δίδαξαν και φυσικά πληρώνανε τα κορόιδα οι γονείς.
Το υπουργείο διδάχτηκε φυσικά απο την αποτυχία του (λες και κάνει ελέγχους...) και αντί να βάλει αγγλικά και να πετάξει τα γαλλικά, πρόσθεσε γερμανικά!!! στο σχολείο μου λες και ζούσε ο Καιζερ. Τεράστια πατάτα την εποχή της Κίνας και των ΗΠΑ.

Έχουμε πολύ φόλα υπουργεία, με το ΥΠ+Θ να κάνει κόντρα με το ΥΠΕΞ κάθε χρόνο για το πιο έχει τους πιο ηλίθιους υπαλλήλους.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Νοεμβρίου 2012 στις 3:48:00 μ.μ. EET  

Φίλε μηδενιστή έχεις απόλυτο δίκιο. Το Υπ. Χάριν Παιδιάς είναι το χειρότερο από όλα. Ουδέποτε λαμβάνει υπ'όψη την γνώμη των εκπαοδευτικών και υιοθετεί άκριτα κάθε βλακεία που του σερβίρουν άτομα μετριότατης παιδείας που προωθούνται σε υπεύθυνες θέσεις με διδακτορικά του κ.... αλλά κατάλληλες πολιτικές διασυνδέσεις. Ονόματα να μη λέμε, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ έχει κάμποσους/ες που μας ταλανίζουν ακόμη. Αν κρίνω και από περιπτώσεις σαν τη Δούρου στο ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί παπά θα φάμε αν βγουν. Για ΝΔ δεν συζητώ, εκεί έχουν τα πρωτεία σε ασχετοσύνη (αλήστου μνήμης Κοντογιανόπουλος που ανταμείφθηκε για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Τεμπονέρα με την βουλευτοποίηση από το ΠΑΣΟΚ).

Η κατάσταση χειροτερεύει, οικονομικά εξαρτόμαστε από τους δήμους και για τόνερ στα φωτοτυπικά, δε βλέπω καλοριφέρ ως τα Χριστούγεννα (υπ'όψη δουλεύω βράδυ)και το υπουργείο ονειρεύεται κομπιούτερ, γκατζετάκια και κουμπάκια και "καινοτομίες εκπαιδευτικών" με εκπαιδευτικά εργαλεία δεκαετίας (και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει δεκαετία στους υπολογιστές). Στη Φινλανδία που έχουν πρότυπο οι μαθητές έχουν μισή ώρα δουλειά στο σπίτι και όλα γίνονται σχολείο. Εδώ το παιδί διαβάζει ως τα μεσάνυχτα για να μάθει οικιακή οικονομία και δυο ξένες γλώσσες και καλλιτεχνικά και άλλα άχρηστα και χρονοβόρα αντικείμενα εις βάρος των ουσιαστικών. Γλώσσα, ιστορία, μαθηματικά και φυσικοχημεία. Τα άλλα γαρνιτούρα. Αλλά πως θα βολέψουν κόσμο στο δημόσιο; στου κασίδη το κεφάλι... Και μια και λέμε για κεφάλια, έχω συναδέλφους κομμώτριες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP