Έξις δευτέρα φύσις...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αφ' ότου η "Χρυσή Αυγή" ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο, ήταν φανερή η προσπάθεια του αρχηγού της να αποστασιοποιηθεί από το ναζιστικό παρελθόν και να παρουσιαστεί ως εκφραστής του "εθνικού" χώρου. Έτσι "κόπηκαν" οι εκθειαστικές αναφορές στον Χίτλερ και άλλους γνωστούς ναζί, υιοθετήθηκε ο αυτοπροσδιορισμός "εθνικιστές" και δόθηκαν οδηγίες να αποφεύγεται ο δημόσιος ναζιστικός χαιρετισμός.

Τελικά όμως φαίνεται ότι "έξις δευτέρα φύσις", κι έτσι ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής δεν άντεξε άλλο χωρίς ναζιστικούς χαιρετισμούς. Και χθες στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματός του, το χέρι τινάχτηκε πάλι στη γνώριμη γωνία 45 μοιρών...

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπου τιμάται το "Όχι" της Ελλάδας στον Άξονα και ο επικός αγώνας των πραγματικών Ελλήνων πατριωτών ενάντια στους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Ένας αγώνας που τον διαδέχθηκε μια σκληρότατη κατοχή, κατά την οποία η Ελλάδα βίωσε τη θηριωδία του ναζισμού στο πετσί της. Με πείνα, με λεηλασία των πόρων της χώρας, με βασανιστήρια, με εκτελέσεις, με ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων. Φαίνεται ότι οι λέξεις Καλάβρυτα, Κομμένο, Δίστομο, Κάνδανος δε λένε κάτι στον κ. Μιχαλολιάκο.

Βέβαια ας μην είμαστε πολύ αυστηροί: ίσως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να προσβάλει την εθνική επέτειο. Όταν μια χειρονομία έχει γίνει αντανακλαστικό, είναι δύσκολο να κοπεί, όπως μας θυμίζει και η γνωστή σκηνή του χιτλερικού "τρελού επιστήμονα" από την ταινία "SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα":



Ευτυχώς υπάρχουν και αυτά τα "αντανακλαστικά" για να διαλύουν τα προπετάσματα καπνού και να δείχνουν σε όσους ακόμα αμφιταλαντεύονται, ότι άλλο πατριώτης και άλλο ναζιστής.

100 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 9:43:00 π.μ. EEST  

Και τον Μεταξά "ναζιστικά" των χαιρετούσαν αλλά αυτός το είπε το "Οχι" γιατί πρίν είχε υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα επανεξοπλισμού-αναδιοργάνωσης και επανεκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων (προτώγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα). Ο φασίστας Μεταξάς επίσης, προετοίμασε και έπεισε τον Ελληνικό λαό να πολεμήσει μέχρι εσχάτων σε αντίθέση με την σημερινή τραγική κατάσταση της Ελληνική κοινωνίας που μετά από 30 χρόνια αγωνιστών του πολυτεχνείου, και μόνο να μιλήσεις για στρατό, θα σε κατηγορορήσουν για στρατόκαβλο.... Αρκετά κύριοι με το παραμύθι σας. Δεν θέλουμε άλλο τους φαύλους προοδευτικούς αργυρώνητους πολιτικούς σας να μας κλέβουν δημοκρατικά και να μας ξευτιλίζουν διεθνώς.

enkripto 22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:27:00 π.μ. EEST  

Ο Μεταξάς πολέμησε τους ναζί κατακτητές, δεν τους έγλυφε.

Η αναφορά στο όνομα του Μεταξά ώς άλλοθι για την φιλοναζιστική ατζέντα των νοσταλγών του Ες, αποτελεί ύβρη

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

Μπράβο σας που συνεχίζετε κόντρα σε αυτό το καρκίνωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή.
Οι ναζί δεν είναι ούτε πατριώτες, ούτε καν εθνικιστές. Είναι διεστραμμένοι δολοφόνοι, είναι ό,τι χειρότερο γέννησε ο εικοστός αιώνας.
Μακάρι να βρεθεί κάποτε ένα κόμμα που θα εκφράσει τον αγνό ελληνικό πατριωτισμό.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:39:00 π.μ. EEST  

Πατριώτες απο τους λίγους! Άντε και τρισάγιο στην μνήμη του Χίτλερ

Μanolis 22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Υβρη, βεβαιως. Για σκεποτομενους ανθρωπους ομως, με εστω μικρη γνωση ιστοριας - οχι για νοσταλγους του Ες , του Γκεμπελς και του αρχηγου τους. Αυτοι ειναι ζωντανες υβρεις απο μονοι τους. Δεν χρειαζεται να πουν κατι περισσοτερο (ή να χαιρετησουν). Και κατι αλλο. Οι αργυρώνητοι πολιτικοι, μετα το 1996 υλοποιήσαν (για δικους τους λογους) ένα τεράστιο πρόγραμμα επανεξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων (προτώγνωρο για τα ως τοτε Ελληνικά δεδομένα). Με την ιδια λογικη της ΧΑ, αυτο κανει και τους δημιουργους του επισης συγκρισιμους του Μεταξα?

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 11:09:00 π.μ. EEST  

Άντε και εσείς τρισάγιο στον στάλιν και τον ζαχαριάδη και στους άλλους συμμάχους και συνεργάτες του χιτλερ και των κατακτητών.

Εν κρυπτό τον Μεταξά των χαιρετούσαν " ναζιστικά":

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Metaxas-regime-greek-fascism.png


Ο Μηχαλιολάκος δεν γλύφει κανέναν. Οι φαύλοι εντολοδόχοι επέτες δημοκράτες πολιτικοί (ήρωες του πολυτεχνείου) είναι αυτοί που γλύφουν τους απόγωνους του χίτλερ και των SS, και μας ξεφτίλισαν σαν χώρα παραδίδοντας την εθνική κυριαρχία μας στους απογόνους των ναζι.

D-Mitch 22 Οκτωβρίου 2012 στις 11:12:00 π.μ. EEST  

Οι κύριοι που μιλούν για Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να βρίσκονται σε περιστατικά όπου "εφορμά" η ΧΑ να κυνηγήσει ή να ανακρίνει μετανάστες για το ποιοι είναι κλπ. Μετά θα καταλάβει στο πετσί του τι εστί αυτό που τόσο θαυμάζουν. Δεν το έχω ζήσει, μου το έχουν διηγηθεί αρκετά καλά κοντινά μου πρόσωπα. Πραγματικά δεν σαλεύεις όταν βλεπεις 8-10 μαυροντυμένους πάνω σε μηχανές με άγριες διαθέσεις (και με τις πλάτες της αστυνομίας) να αρχίζουν να τρομοκρατούν κυριολεκτικά και να "ερευνούν", αισθάνεσαι ότι και εσύ δεν είσαι ασφαλής. Αν πεις κάτι θα τις φας και εσύ ως προοδευτικός ή οτιδήποτε άλλο τους κατέβει στο ανεκπαίδευτο μυαλό τους. Τώρα κυνηγούν τους κακόμοιρους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, μεθαύριο όλους εμάς που απλά δεν συμφωνούμε. Αυτη τη δημοκρατία θέλετε; Γιατί να πηγαίνουμε πάντα στα άκρα οι Έλληνες; Μέση λύση δεν υπάρχει δηλαδή; Γιατί εγώ δεν θέλω ούτε αυτή που έχουμε τώρα όυτε αυτή του εκφοβισμού.

Υ.Γ. Και αυτή η καραμέλα με τον Μεταξά που αναμασούν οι κάθε ανιστόρητοι να την σταματήσουν επιτέλους..

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 11:20:00 π.μ. EEST  

Τι σχέση έχει το εξοπλιστικό πρόγραμμα του σημίτη και του άκη (με τις μίζες από τους απογόνους των ναζί)!!!! με την πανεθνική προσπάθεια και την πολεμική προετοιμασία του Ιωάννη Μεταξά. Αυτό τι λέγεται τώρα " Η Μεγαλύτερη ΥΒΡΗ ΟΛΩΝ". Έχεται χάσει κάθε μέτρο, το εξοπλιστικό πρόγραμμα του άκη με τα υποβρύχια που δεν πραλάβαμε 10 χρόνια μετά (το ένα που παραλάβαμε δεν έχει σύνχρονες τορπίλες), με τα μαχητικά που δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας 10 χρόνια μετά, με τα αερόστρομνα που γίναν σκουπίδια, με τα άρματα που δεν έχουν πυρομαχικά 10 χρόνια μετά και με τα C-27 και NH-90 που δεν πετάν...............και το κυριότερο πλήρη διάλυση της εφεδρίας και 9 μήνες θητεία από 18......και αυτό λέφεται πολεμική προετοιμασία............ΑΧΑΧΑΧΑ!!!περαστικά σας

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 11:45:00 π.μ. EEST  

Προς 11.20 πμ.
Αυτό σου λέει ρε παληκάρι και ο Manolis, ότι δε φτάνει να κάνεις κάτι από όσα έκανε ο Μεταξάς για να συγκριθείς με το Μεταξά! Αλλά πού να το καταλάβει το ξυρισμένο κεφαλάκι σου.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 11:52:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11.09:
Είσαι σίγουρος ότι ο Μιχαλολιάκος "δε γλείφει κανέναν"; Μήπως κάπου το 77-78 που τον τσιμπήσανε για σύσταση συμμορίας (αφού πρώτα τον είχανε καθαιρέσει από ΔΕΑ στο στρατό) έδωσε τα φιλαράκια του και τη γλίτωσε φτηνά; Μήπως από τότε έχει "καλές παρέες"; Για ψάξτο λίγο...

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:15:00 μ.μ. EEST  

@ D-Mitch 22 Οκτωβρίου 2012 11:12:00 π.μ.
Γειά σου φίλε! Πες τα πράγματα με το "όνομά τους" περί "νέων εθνοσωτήρων" και περί Ιωάννη Μεταξά!

@ Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 11:52:00 π.μ.
και όχι μόνο αυτό που γράφεις φίλε. Έχουν κυκλοφορήσει και mails, όπου ο αστυφύλαξ μιχαλολιάκος εμφανίζεται στις καταστάσεις μισθοδοσίας της ΚΥΠ! να αναφερθούμε και στην εμπλοκή του στις βόμβες στους κινηματογράφους όπου θεατής έχασε τα πόδια του;;!!
δυστυχώς μιλάμε για θλιβερές και άκρως επικίνδυνες καρικατούρες άλλων εποχών, που ήρθαν στο προσκύνιο από τα ολέθρια λάθη των πολιτικάντηδων!

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:19:00 μ.μ. EEST  

Έλα ρε 11.45 με το μαλιαρό κεφάλι και το μυαλό ξουράφι...δηλαδή ο Μανωλιός τι θέλει να πει???επαναλαμβάνω (μπας και το καταλάβεις???!) οτι συγκρίνεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα του άκη και του σημίτη (με τις μύζες από τους απογόνους των ναζί και τα σκουπίδια που παραλάβαμε ή καταντήσανε)με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ιωάννη Μεταξά!!
Εγώ εξαρχής μίλησα για επανεξοπλισμό αναδιοργάνωση και επανεκπαίδευση (δές την πρώτη δημοσίευση :-)).
Οι αργυρώνητοι δημοκράτες τίποτε από αυτά δεν κάναν....ούτε επανεξοπλισμό που εβαγγελίζεσαι εσύ (ο τζιμάνης) και ο μανωλιός!!(που κάνετε και συγκρίσεις και δεν ντρέπεστε).

Οδυσσέας 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:23:00 μ.μ. EEST  

Λοιπόν επειδή κάποιοι εδώ μέσα επικαλούνται το Μεταξά και τον επικαλέστηκε και η Χρυσή Αυγή στην απολογητική ανακοίνωσή της, να ξεκαθαρίσω το εξής:

Το θέμα δεν είναι ποιος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο χαιρετισμό πριν από τους ναζί ή έστω την εποχή της ανόδου τους. Τα φασιστικά καθεστώτα ήταν της μόδας τη δεκαετία του '30 σε όλη την Ευρώπη, και πράγματι καθιέρωσαν το χαιρετισμό αυτό με αναφορές στην αρχαία Σπάρτη και την αρχαία Ρώμη - αναφορές αμφισβητήσιμες ιστορικά αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Το θέμα είναι ότι μετά τον Χίτλερ και τους ναζί, δηλαδή μετά τον Β΄ ΠΠ, ο χαιρετισμός αυτός έγινε συνώνυμος με τη ναζιστική θηριωδία, με τα εκατομμύρια νεκρούς του Β΄ ΠΠ, με το Αουσβιτς και το Νταχάου, με τα πειράματα του Μένγκελε. Και για εμάς τους Έλληνες έγινε συνώνυμο της κατοχής, της λιμοκτονίας, των σφαγών στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και αλλού.
Όταν έγιναν γνωστά όλα αυτά και πήρε ο χαιρετισμός το φρικαλέο μεταπολεμικό του νόημα, ο Πατριώτης Ιωάννης Μεταξάς (που του πρέπει μέγιστη τιμή), ήταν ήδη χρόνια νεκρός. Δε νομίζω να υμνούσε ποτέ τους καταστροφείς της πατρίδας του. Μην τον πιάνετε λοιπόν στο στόμα σας μερικοί για να δικαιολογηθείτε.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

+1 στην τοποθέτηση του Οδυσσέα.

D-Mitch 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:38:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμε 11:09:00 π.μ

Δηλαδή αν δεν είμαστε μαζί σας, είμαστε εναντίον σας. Και είμαστε και κομμουνιστές και ότι άλλο σου κατέβει, ωραία λογική.

Ο Μιχαλιολάκος φυσικά και δεν γλύφει κανέναν αφού δεν έχει ακόμη καρέκλα. Μαθημένοι είμαστε από αυτά..

Και επειδή αυτοί μας παρέδωσαν τη χώρα (εις γνώσην μας αφού και εμείς μέρος του συτήματος είμασταν, μαζί το χτίσαμε και τώρα ξυπνήσαμε) πρέπει να αρχίσουμε να τρομοκρατούμε. Τι κομμουνισμός μου λες μετά, στο άκρο είσαι και εσύ αλλά στο άλλο.

@Ανώνυμε 11:20:00 π.μ

Δηλαδή ο στρατός για εσένα είναι το μέτρο της αξίας για να καταλάβω; Οι μισοί που τα λένε αυτά δεν έχουν τελειώσει Λύκειο, δεν έχουν ανοίξει ένα ρημαδο-βιβλίο και φυσικά λίγα ξέρουν από στρατό και οπλικά συστήματα που τόσο περηφανέυονται ότι αναλύουν. Οι εξοπλισμοί και οι ένοπλες δυνάμεις έιναι κομμάτι της κοινωνίας μας και μας καθρεφτίζουν όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

Η ΧΑ είναι το αποκούμπι των κουτών λόγω των λαθών των τωρινών (και πρώην) πολιτικών. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Μάθαμε ξαφνικά τον Μιχαλιολάκο, τον Μεταξά, την θαυματουργή Χούντα που ήταν άγια, τον πάτερ-Παίσιο με τις προφητείες του, τον βιαστή μετανάστη που επιβουλεύεται τον φουκαρά τον Έλληνα, την διαστημική υπεροπλία των αρχαίων Ελλήνων και άλλα τόσα παραμύθια που σερβίρουν οι φτηνο-σελίδες..

Μάθε παιδί μου γράμματα θα έλεγα στον κάθε ΧΑ.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:41:00 μ.μ. EEST  

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο στις 13/5/2012
http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=13765&title=%25CE%259D.%2520%25CE%259C%25CE%25B9%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2582%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD%2520%25CE%25A4%25CF%2584%25CE%259A%253A%2520%2520%25CE%2597%2520%25CF%2587%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25B1%2520%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%2520%25CE%25A7%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25B5%25CF%2581%252C%2520%25CE%25B3%25CE%25BD%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25B5%2520%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25B4%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1%2520%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%2520%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25B7%2520

λέει τα εξής:
Ερώτηση:Ποια ήταν η σχέση σας με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο;
Απάντηση:Με την προτροπή του Παπαδόπουλου έγινα αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ. Τον είχα γνωρίσει το 1977 στη φυλακή, όταν είχα συλληφθεί για επεισόδια. Ήμουν ενεργός εθνικιστής, υπέρ των αξιωματικών της 21ης Απριλίου, και θεωρώ παράνομη τη φυλάκισή τους. Θεωρώ τον εαυτό μου μετά χούντα -χουντικό. Ο κόσμος στη χούντα περνούσε καλύτερα. Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τότε πλούτιζαν και μετά μπήκαν στα κόμματα αυτά. Γνωρίζω πολιτικούς της Ν.Δ. που πλησίαζαν την οικογένεια του Παπαδόπουλου στις προεκλογικές περιόδους και υπόσχονταν ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες για την αποφυλάκισή του. Τον Παπαδόπουλο τον επισκεπτόμουν μέχρι το τέλος της ζωής του. Στην ΕΠΕΝ άντεξα μόνο έξι μήνες γιατί ήταν παλαιοκομματικό το κλίμα. Σπουδαίος στρατιώτης ήταν και ο Ντερτιλής, ο οποίος δεν σκότωσε στο Πολυτεχνείο και άδικα καταδικάστηκε. Του λένε να αποφυλακιστεί αλλά δεν θέλει.
Δηλώνει μετά χούντα χουντικός και είναι υπέρ των αξιωματικών της 21ης Απριλίου.
Ερώτημα:πως είναι δυνατόν να κατηγορείς τους πολιτικούς ως προδότες και ταυτόχρονα υποστηρίζεις την χούντα η οποία απέσυρε την μεραρχία από την Κύπρο και υπέγραψε με την Τουρκία το μορφωτικό πρωτόκολλο του 1968(αφορά την μουσουλμανική μειονότητα)?Οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είναι εξίσου προδοτικές?

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:41:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11.09 και 12:15

Παιδιά μην διαβάζετε πολύ ριζοσπάστη γιατί στο τέλος θα σας κατηγορίσουν οι απογόνοι των κατσαπλιάδων (κλεφτοκοτάδων) για φραξιονηστές (εκτός αν είστε του κόματος πιστοί-συντρόφια!!).

Τώρα για τον Μηχαλολιάκο ακόμη και αλήθεια να ήταν η προπαγάνδα και οι φανταστικές ιστορίες του ριζοσπάστη, εμένα προσωπικά σκασίλα μου....ούτε με ενδιαφέρει τι κάνει ο αρχηγός της ΧΑ, όσο είναι καθαρός. Εγώ βλέπω απλά τους δημοκρατικά εκλεγμένους κλέφτες που κατάντησαν την πατρίδα μου, την Ελληνική κοινωνία και τις ένοπλες δυνάμεις...........και βλέπω ότι άλλη ελπίδα δεν υπάρχει.....δεδομένου ότι οι ίδιοι φαύλοι παλεοπολιτικοί παραμένουν στο προσκήνιο με τα δίαφορα σάπια κόματα.

Φτωχόα και μόνος κάου - μπόυ 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:55:00 μ.μ. EEST  

Η φαυλότητα του σημερινού καθεστώτος δεν δικαιολογεί την ύπαρξη του φασιστικού μορφώματος της ΧΑ. Όσο για το καθεστώς Μεταξά Η γνώμη μου είναι η χείριστη δυνατή. Αλλά το ΟΧΙ αυτός το είπε. Και στήριξη από τους Άγγλους ουσιαστικά ελάχιστη είχε και συμπάθειες προς τους Ναζί είχε αλλά όταν ήλθε η ώρα του έπραξε το καθήκον του. Οπότε η σύγκριση είναι σαφώς υβριστική. Για το χαιρετισμό τα λεγόμενα του Οδυσσέα είναι ιστορικά ακριβέστατα και με καλύπτουν πλήρως.

Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι με τη φαυλοκρατία, όχι με τη δημοκρατία. Όποιος τα μπερδεύει ή ανιστόρητος είναι (η αγραμματοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ΧΑ είναι δεδομένη)ή λειτουργεί εκ του πονηρού. Άλλωστε, στη γενιά του Πολυτεχνείου για τους πέντε που ήταν μέσα και άλλους πέντε που συμπαραστέκονταν, υπήρχε άλλοι ενενήντα που αδιαφορούσαν, καιροσκοπούσαν ή συμφωνούσαν με τη χούντα. Από το '81 πρώην δοσίλογοι, ΜΑΥδες του εμφυλίου, υμνητές της χούντας πέρασαν, μαζί με αριστερούς, δειλά δειλά και στο ΠΑΣΟΚ ειδικά μετά το τέλος της ΕΠΕΝ. Ο μακεδονικός κάμπος γέμισε ΠΑΣΟΚους σε χωριά που δρούσαν γερμανοτσολιάδες και ακροδεξιοί. Τώρα που το πάρτυ με τις επιδοτήσεις και την απόσυρση στα ροδάκινα τελείωσε ξαναγυρνάνε εκεί που ήταν οι παππούδες τους. Διότι όπως ξαναέγραψα τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχως Παναρχαια και Συγχρονα συμβολα του Ελληνισμου και της Ορθοδοξιας χρησιμοποιουνται και παραποιουνται απο τις διαβολικες δυναμεις του σκοτους, ενω συγχρονως υπαρχει παραχαραξη της Ιστοριας. Το συμβολο του αγκυλωτου σταυρου το επηραν και το αλλαξαν απλως λιγακι και το εμυαναν τα μυασματα. Ο μεσος ανθρωπος γνωσιν ουκ εχει το τι εσημαινε και οποιον το νοημα στη αρχαιοτητα και τωρα, εγινε συμβολο μισους ευτυχωςπου υπαρχουν μερικοι που γνωριζουνκαι θυμουνται. Το ιδιο και με τον χαιρετισμο. Το ιδιο και με τον Σταυρο του Ιησου Χριστου. Τον Ιησου Χριστο ΕμμανουΕΛ εστειλε τον Υιο Του ο Θεος και με τον ακανθινο στεφανο Του καθαγιασε; Τον αντιχριστο θα σας φερουμε με τον αναποδο σταυρο εμεις. Ας μην εξαπατηθει ο Ελλην και ας ετοιμαζεται ο ΕλληνΟρθοδοξος για πολυ χειροτερα πριν ελθει αλλαγη. Το κεφαλι ψηλα, χαμογελο στην καρδια, δυναμις πνευματικη και σωματικη, ο καιρος γαρ εγγυτερος εστι. Υπομονη, εκ των πραξεων τους θα τους γνωριζετε ειπε ο Κυριος. Η Ταν η Επι Τας

D-Mitch 22 Οκτωβρίου 2012 στις 1:17:00 μ.μ. EEST  

Πολύ σωστός ο φτωχός και μόνος καου-μπόυ, συμφωνω σε κάθε λέξη.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EEST  

Εως ότου δούμε την ΧΑ τι θα κάνει όταν θα δοκιμαστεί μέχρι τότε θα φυσάμε και το γιαούρτι. Οπότε επιφυλασόμαστε.
Όσο για την ορολογία της σχετικής ιδεολογίας υιοθέτησαν τον εθνικισμό ως προσφορότερη ελληνικά διότι οι λέξεις φασισμός και ναζισμός είναι ξένες. Συγκεκριμένα προήλθαν από τις ανομασίες των κομμάτων που κυριάρχησαν στην Ιταλία και στην Γερμανία.
Σε όσους δημιουργεί πρόβλημα περαστικά τους. Δεν τους είδα με την ίδια ζέση να ασχολούνται με το αντίπαλον δέος και τα δεινά που έφερε και φέρνει ακόμα στην χώρα οπότε να μην παραπονούνται γιατί μεροληπτούν. Δεν θα παίζεται για πάντα το στημένο παιχνίδι κομμουνισμού και καπιταλισμού.

Αρματιστής 22 Οκτωβρίου 2012 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

@ Οδυσσέας

Συμφωνώ απόλυτα. Στο μεσοπόλεμο ο φασισμός ήταν στο φόρτε του. Μεταξύ των γνωστών θιασωτών του φασισμού βρίσκεται και ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο οποίος προβαίνοντας στο αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα τους Μαρτίου του 1933 (την επομένη της ήττας του Βενιζέλου στις εκλογές), φέρεται να δηλώνει στο Βενιζέλο ότι θα επιβάλλουμε το φασισμό όπως στην Ιταλία ο Μουσολίνι, προκειμένου η Ελλάδα να "προοδεύσει όπως και η Ιταλία".

Και ασφαλώς μέχρι τον Οκτώβριο του 1940, ο φασισμός και ο ναζισμός δεν βαρυνόταν ακόμη με εγκλήματα, ή τουλάχιστον τα εγκλήματα που και ασφαλώς είχαν γίνει, δεν ήταν ακόμη γνωστά.

Αλλά αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχει ο Μιχαλολιάκος με τον Μεταξά; Τα κόκαλα του Μεταξά θα τρίζουν στο τάφο του μπροστά σε τέτοιες εξισώσεις.

Είναι όμως και τόσο ελάχιστοι οι της Χ.Α., που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι κάθε τι που φέρνει στο νου τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα, μόνο αποστροφή προκαλεί. Έτυχε χθες να παρακολουθήσω για λίγο χρόνο στην ΕΤ1, την ιστορία της σφαγής των κατοίκων του Δομένικου του νομού Λάρισας από τους Ιταλούς φασίστες και άκουσα τον αβάστακτο πόνο των επιζώντων που ο χρόνος ύστερα από 69 χρόνια δεν μπόρεσε να σβήσει. Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατό να υπάρχουν Έλληνες, και μάλιστα "εθνικιστές" όπως υποστηρίζουν, που με τη συμπεριφορά τους, τα σύμβολά τους, τους χαιρετισμούς τους και πολλά άλλα ακόμη συμβολίζουν αυτό που βιαιοπράγησε, ασχημόνησε και εγκλημάτησε σε βάρος της χώρας και του λαού της. Και όμως είναι δυνατό. Στο Δομένικο ο αρχιχαφιές, ήταν ο διορισμένος από τους Ιταλούς πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος μετά τη σφαγή έφυγε με τους Ιταλούς και ουδέποτε επέστρεψε.

Όταν εσείς της Χ.Α. λέτε ότι είστε εθνικιστές, θα πρέπει να έχετε τη στοιχειώδη ευαισθησία να τιμάται την ιστορία αυτού του τόπου και του λαού του. Οφείλεται να τιμάται τους νεκρούς των αγώνων του έθνους που πότισαν το δένδρο της ελευθερίας. Οφείλεται να τιμάται και να σέβεστε τα θύματα της ναζιστικής και φασιστικής λαίλαπας που σάρωσε τη πατρίδα μας.

Η σβάστικα, ο ναζιστικός χαιρετισμός, το βήμα της χήνας, η γερμανική μπότα, ο αδόλφος κ.α., αποτελούν τα σύμβολα του εγκλήματος που διαπράχθηκε σε βάρος της Ελλάδος από το φασισμό και το ναζισμό.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 1:49:00 μ.μ. EEST  

Ψηφίστε Σαμαρά ή Τσίπρα! Είναι καλύτεροι πατριώτες και η Ελλάδα μετά από λίγο θα φτάνει μέχρι την Λαμία. Μικρή πλην τίμιος Ελλάς.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

Αυτό που μου αρέσει σε κάθε ανάρτηση με θέμα τη ΧΑ (και όχι μόνο σε αυτό το μπλογκ), είναι η κωμικοτραγική έλλειψη επιχειρημάτων και σωστής ορθογραφίας από τους υποστηρικτές της.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

"Τώρα για τον Μηχαλολιάκο ακόμη και αλήθεια να ήταν η προπαγάνδα και οι φανταστικές ιστορίες του ριζοσπάστη, εμένα προσωπικά σκασίλα μου....ούτε με ενδιαφέρει τι κάνει ο αρχηγός της ΧΑ, όσο είναι καθαρός. Εγώ βλέπω απλά τους δημοκρατικά εκλεγμένους κλέφτες που κατάντησαν την πατρίδα μου, την Ελληνική κοινωνία και τις ένοπλες δυνάμεις...........και βλέπω ότι άλλη ελπίδα δεν υπάρχει.....δεδομένου ότι οι ίδιοι φαύλοι παλεοπολιτικοί παραμένουν στο προσκήνιο με τα δίαφορα σάπια κόματα."

Όπερ έδει δείξαι. Σκασίλα μου ποιος είναι ο Μιχαλολιάκος, αρκεί να είναι καθαρός. Τώρα το πόσο καθαρός είναι είναι μεγάλη ιστορία με πολύ σκόνη κάτω από το χαλί. Ειδικά σε ένα κόμμα με μέλη σε μεγάλο ποσοστό άτομα του κοινού ποινικού δικαίου Οι ίδιοι πάντως άνθρωποι λέγανε "σκασίλα μου ποιος κυβερνάει αρκεί να κονομάω" Και η Παπαρήγα να ήταν απάνω, αν τους εξασφάλιζες Μύκονο, Κλικ και Βανδή και μαύρο χρήμα (πάνε μαζί), θα γίνονταν κομμουνιστές. Πόσοι και πόσοι δεν άλλαζαν παρατάξεις σαν πουκάμισα έναντι της κονόμας. Τα λεφτά τελείωσαν και τώρα όλοι έγιναν ξαφνικά...πατριώτες.¨Όταν τελειώνουν τα λεφτά πάντα οι έλληνες (με μικρό Ε) θυμούνται την πατρίδα.

Τιμητές λοιπόν τα λαμόγια, οι όπου φυσά ο άνεμος, οι θαμώνες των μπουζουξίδικων μαζί με τους απολογητές των θηρίων που ήπιαν το αίμα μας το 41-44. Μεγαλύτερη κατάντια στον τόπο δεν υπάρχει. Μεγαλύτερη από τη διαφθορά των πολιτικώς γιατί αφορά την έσχατη διαφθορά των πολιτών - εκλογέων. Ντροπή.-

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:32:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά σας θαυμάζω τους περισσότερους εδω μέσα που είστε τόσο μορφωμένοι-επιστήμονες και δόκτορες και κάθεστε και χάνετε το χρόνο σας απαντώντας σε έναν ΧΑτη με κουρεμένο κεφάλι!! (που δεν τέλειωσε ούτε το δημοτικό!!!ΑΧΑΧΑ).

Η αλαζονεία σας, η ειρωνεία σας και ο αυτοπροσδιορισμός σας (ο δικός σας και αυτός που δίνεται στους άλλους) ξεχιλίζουν μέχρι το πάτωμα όπως ίσως κάποτε και τα σάλια σας προς το διευθαρμένο σύστημα που τώρα καταρέει και εσείς προσπαθήτε με νύχια και με δόντια να το σώσετε.

Μπράβο φτωχέ και μόνε μορφωμένε καουμπόυ για πολλοστή φορά μας φώτησες για το πιά ήταν τα τσακάλια του παπανδρέα του 1981!!!!οι δεξιοί, οι μάυδες, οι χωροφύλακες και οι άλλες εθνικές δυνάμεις!!!!ΑΧΑΧΑΧΑ που πετάξαν με τις κλωτσίες τους ξένους συμμορίτες(σύμφωνα με επίσημες αναφορές κουμουνιστών το 1949 ο ΔΣΕ είχε τεράστιο πρόβλημα επάνδρωσης και το 75% της δύναμης του αποτελείτο από αλβανούς και βούλγαρους "σλαβομακεδόνες") .....και όχι οι κατσαπλιάδες πρωην σφαγής (στην κατοχή) των Ελλήνων , που μας τους έδωσε και σύνταξη αντιστασιακού!!!(με τις εισφορές που πληρώναν οι Έλληνες χρόνια) τους άλλους που μας τους έφερε απο την τασκένδη και τους έδωσε και δουλειά σε δημόσιες υπηρεσίες κτλ,κτλ

Ασε ξέρουμε μεγάλε φτωχε και μόνε μορφωμένε καουμπόη, από αριστερούς ήρωες του πολυτεχνείου χορτάσαμε από το 81 και μετά. Και ο Άκης (το πρωτοπαλίκαρο του Ανδρέα) σοσιαλιστής ήταν στο ΠΑΚ, αγωνιστής και αυτός της αριστεράς, και η δαμανάκη που πέρνει σήμερα 300000 ευρώ το χρόνο, επίτροπος για τα ψάρια....αγωνίστρια είναι και αυτή της δημοκρατίας!!!

Κάποιος έίπε για την Κύπρο και τον Παπαδόπουλο που πήρε πίσω την μεραρχία....ναι έχει δίκιο!! ο Μακάριος έλεγε "να φύγουν οι γκόμενοι από την Κύπρο", "να φύγει ο στρατός κατοχής", και ο Παπαδόπουλος την πήρε πίσω. Μεγάλο λάθος (Το 38% της Κύπρου βέβαια δεν το πήραν επι Παπαδόπουλου, οι τούρκοι).

Ο Μηχαλολιάκος υποστηρίζει τον Παπαδόπουλο!!! και τι σημαίνει αυτό?? Και το εν κρυπτώ μας έλεγε να ψηφίσουμε Νέα δημοκρατία, την παράταξη του "η Κύπρος είναι μακριά" και του ΥΠΕΘΑ παναγιωτόπουλου πιτσαριόζου¨" σιγά που θα φορτώσουμε τα παιδάκια μας με 3 μηνες θητεία επιπλέον"....τί σημαίνει αυτό ότι οι διαχειριστές αυτού του ιστότοπου είναι εθνικά επικύνδινοι ή προδότες??

Ο καθένας αποφασίζει ποιον θα υποστηρίξει με βάση του τι πιστευεί ότι μπορεί να είναι προς το εθνικο συμφέρον ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ. Αυτός είναι ο πατριώτης ακόμη και εαν στο τέλος αποδηχθεί λάθος. Το άσχημο είναι να ψηφίζεις με βάση τι θα μπει στην τσέπη σου.







Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:35:00 μ.μ. EEST  

Προφανώς οι κύριοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν την ΧΑ μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ πατριωτισμού καί πατριδοκαπηλείας. Χαίρομαι που το «εν κρυπτώ» αντιστέκεται σε αυτή την ακροδεξιά υστερία σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία άλλων blogs με παρόμοια θεματολογία.

ΥΓ

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν τάσσομαι ιδεολογικά με κανένα απο τα κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βο(υ)λή.

Μanolis 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

O/H Ανωνυμη/Ανωνυμε 22 Οκτωβρίου 2012 12:19:00 μ.μ. EEST,

Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι καποια περαιτερω απαντηση απο εμενα καλε/καλη μου? Εξαλλου, διαλογο κανουμε ? Εδω σε βλεπω να πίνεις Βlack & White σε διαφορετικά ποτήρια απο το ρατσιστικο μενος...
Ο ...Μανωλιος.

Εν Κρυπτω,
Αν μου επιτρεπετε ,
η αποψη μου ειναι οτι το μπλογκ αυτο πρεπει να συνεχισει να περναει το μυνημα οτι ολοι εμεις που υπηρετησαμε αγογγυστα την ενοπλη θητεια μας , που βαζουμε την πατριδα μας στο ιδιο (αν οχι υψηλοτερο) επιπεδο με την οικογενεια μας και τυγχανει να ειμαστε στρατόκαβλοι (δηλ. εχουμε αυξημενο ενδιαφερον για τις ενοπλες δυναμεις της χωρας) ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ , ουτε εν δυναμει ψηφοφοροι της ΧΑ. Και φυσικα καταδικαζουμε φασιστικες πρακτικες , απο οποιοδηποτε ακρον άωτον της πολιτικης.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:40:00 μ.μ. EEST  

@2.32 μμ

άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:45:00 μ.μ. EEST  

@22 Οκτωβρίου 2012 2:26:00 μ.μ. EEST

Για καλύτερη ορθογραφία και σωστότερα επιχειρήματα, απευθυνθείτε στο Athens Indymedia. Εκεί θα βρείτε στοχαστές τουλάχιστον του επιπέδου του Γεωργίου Παπανδρέου του Νεώτερου, του Μέγα αυτού Σωτήρα της Πατρίδας Μας! Επιτέλους, οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία!!! Ελλάδα μέχρι την Λαμία! Μικρή πλην τίμια Ελλάς!

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:48:00 μ.μ. EEST  

@2.40 μμ

Ωραία επιχειρήματα έχετε εσείς οι μορφωμένοι δημοκράτες!!!
Μου αρέσει ο αντίλογος σου!!

Σαν τον μορφωμένο 2:26 και εσύ μας πέθανες....εντάξει φίλε έχεις δίκιο!!!δεν ψηφίζουμε ξανά ΧΑ.

Alexandros 22 Οκτωβρίου 2012 στις 2:50:00 μ.μ. EEST  

Γενικότερα από τα σχόλια μπορεί να αντιληφθεί κανεις τη σύγχυση στην οποια βρισκόμαστε όλοι, την απόγνωση που έχουμε και όλα τα υπόλοιπα.

Από που να πρωτοξεκινησω, να ξεκινήσω λίγο προβοκατόρικα και να γράψω πως άλλο είναι ο φασισμός και άλλο ο Ναζισμός, η θα φάω κράξιμο? Δεν πειράζει θα το τολμήσω. Ο Φασισμός με τον Ναζισμό και παρα το ότι είναι σύνηθες πλέον να αναφέρονται ως ένα, ουσιαστικά έχουν μεταξύ τους όση σχέση έχει ο Κομμουνισμός με τον Ναζισμό. Μάλιστα αν ο Hitler δεν είχε επιτεθεί ποτε στη Σοβιετική Ένωση ίσως να γράφοντα τώρα και τα τρία μαζί μιας και υπήρχε η σύναψη συμφωνίας μη επίθεσης, βεβαια ιδεολογικά έχουν σημαντικές διαφορες. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτε αυτόχθων Ναζισμός που να επικρατήσει, δηλαδή ο Μεταξάς υπήρξε Φασίστας μάλλον, αλλα όχι Ναζιστής, ήταν ιδεολογικά σαν τον Φράνκο και τον Μουσσολίνι. Η Χούντα του 67 ήταν κάτι διαφορετικό όσο και αν δεν το παραδέχονται οι περισσότεροι, τουλάχιστον μέχρι να αναλάβει ο Ιωαννίδης. Το μονο κοινό που είχαν όλοι οι παραπάνω είναι ότι ήταν αντικουμουνιστές.

Η Χρυσή Αυγή τώρα είναι ένα φαινόμενο το οποιο κατά τη γνώμη μου αφορά το γεγονός της απόγνωσης των Ελλήνων Δεξιών, οι οποιοι είναι πλήρως απογοητευμένοι από τα κόμματα εξουσίας, δεν πρόκειται ποτε να ψηφίσουν αριστερά και χρειάζονται ένα αποκούμπι οποτε και οι ίδιοι προσπαθούν με το ζόρι να ωραιοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή.

Πριν τις εκλογές αν έμπαινε κάποιος στο site της Χρυσής Αυγής θα έβλεπε ένα site που από τα χρώματα αρχικά παρέπεμπε σε Νεοναζιστικό κίνημα, από τα γραφόμενα θα νόμιζε κανεις ότι αναστήθηκε ο Γκαίμπελς, μετά τις εκλογές έγινε μια τεραστια αλλαγή στη βιτρίνα για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, ακόμα και ο αρχηγός του κόμματος γνωρίζει πως ο Ναζισμός δεν μπορεί να καρποφορήσει, ακόμα τουλάχιστον, στην Ελλάδα.

Το τι είναι όμως η παλιά φρουρά του κόμματος, γιατί η αλήθεια είναι πως όντως έχουν πλέον εισέλθει στο κόμμα πολλοί εθνικιστές, πατριώτες, οι ήπιοι δεν είναι NAZi, το καταλαβαίνει κανεις και από τις επιθέσεις ομάδων σε κακόμοιρο κοσμάκη λαθρομετανάστες η μη και από όταν τους μιλάει κανεις για Israel, έχει πολύ πλακα γιατί τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, kait ο ίδιο συμβαίνει αν βρίζει κανεις τον Hitler.

Alexandros 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

Η Χρυσή Αυγή λοιπόν μπαίνει σε ένα στάδιο μετάλλαξης, γιατί εύκολα αλλάζεις τα χρώματα σε ένα site αλλα δύσκολα αλλάζεις ιδέες που στηρίζεις για δεκαετίες. Όμως αν δεν μεταλλαχτεί δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο, εάν και εφόσον στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, κάτι που πολύ αμφιβάλλω. Η Αιτια είναι πως στην Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί ο Ναζισμός, ο Ναζισμός έγινε πλειοψηφικός στην Γερμανία και μονο και αυτό γιατί η βασική του θεωρία είναι η φυλετική υπεροχη, όμως η Φυλετική Υπεροχη έπιασε εκεί γιατί οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να επιδείξουν πολιτισμική ανωτερότητα, αντίθετα στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ακόμα και στην Ελλάδα ο κόσμος μπορούσε να πειστεί για την πολιτισμική ανωτερότητα του και του άρεσε και περισσότερο μάλιστα, αλλα η φυλετική του φαινόταν μάλλον αστεία. Βεβαια και τα δυο είχαν ένα κοινό την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων ολοκληρωτικά, την εκδίωξη των μεταναστών και ξένων, υπήρχε λόγος βεβαια και αυτός λεγόταν ανεργία, ωστόσο η εκδίωξη μετατράπηκε σε αγριότητες αν και εκεί βεβαια οι NAZI έβαλαν τα γυαλιά σε όλους με αποτέλεσμα να αντιδράσουν και οι Φασίστες. Για παράδειγμα ναι μεν και οι Ιταλοί διέπραξαν εγκλήματα στην Ελλάδα, αλλα δεν συγκρίνονται με τα Γερμανικά Εγκλήματα και αυτό όχι γιατί οι Ιταλοί ήταν φιλειρηνιστές αλλα γιατί δεν πίστευαν στην φυσική εξόντωση των ανθρώπων.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:09:00 μ.μ. EEST  

Ετοιμαζόμουν να γράψω ακριβώς αυτό που έγραψε ο Οδυσσέας. Άλλο νόημα είχε ο χαιρετισμός αυτός πριν τη θηριωδία και άλλο όταν συνδέθηκε με τους Αρίους σφαγείς.

Χαίρομαι για τη στάση του παρόντος blog που σε αντίθεση με άλλα του χώρου που άρχισαν να βλέπουν με συμπάθεια τη Χρυση Αυγή όταν ανέβηκε εκλογικά (καθαρός λαϊκισμός), κρατάει την -κατ' εμέ ορθή- στάση του.

ΠΚΠ

Alexandros 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:15:00 μ.μ. EEST  

Μπορεί όμως να μεταλλαχτεί η Χρυσή Αυγή? Κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατο και επίσης κατά τη γνώμη είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί μια καινούρια δεξιά πατριωτική παράταξη, που δεν θα έχει Ναζιστικά χαρακτηριστικά, αν θα έχει φασιστικά βεβαια είναι δύσκολο να το προβλέψει κανεις από τώρα αν και μάλλον δεν θα έχει εκτος και αν γίνουν τίποτα συγκλονιστικές αλλαγές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, πιστεύω δηλαδή ότι θα γίνει ο,τι έγινε και στην Αγγλία, αναγκαστικά κάποια παράταξη θα καταλάβει πως πρέπει να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον ξεκάθαρα για να αποφευχθούν οι παρερμηνείες που μπορεί να βάλουν την Ελληνική Κοινωνία σε περιπέτειες.


Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα των ανύπαρκτων μεταναστευτικών πολιτικών, της υποτακτικής εξωτερικής πολιτικής και όχι της έλλειψης εθνικής στρατηγικής, γιατί υπήρχε τέτοια στρατηγική αλλα έλεγε πως πρέπει να προσκυνάμε για να κρατιούνται κάποιοι στην εξουσία, της τεραστιας διαφθοράς πολιτικών προσωπων, της πτώχευσης και της τεραστιας και καλπάζουσας ανεργίας, αυτές οι αιτίες έχουν φέρει και το ΣΥΡΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, το οποιο αποτελεί την εξίσου τρομακτική εναλλακτική της Χρυσής Αυγής

Alexandros 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:21:00 μ.μ. EEST  

Τέλος, όλοι επιμένετε με αυτόν τον εμφύλιο, εκείνο όμως που είναι γεγονός είναι πως όλες οι παρατάξεις είχαν πατριώτες και όλες οι παρατάξεις είχαν αυτούς που έβαλαν το ατομικό η το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό και κατά τη διάρκεια της κατοχής και κατά τη διάρκεια του εμφυλιου, πρέπει επιτέλους να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον, είναι κρίμα.

Συγγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη αλλα ελλείψει ελληνικού πληκτρολογίου.......

NF 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

Ωραια, ολοι αντιπαθουμε τη Χρυση Αυγη. Παμε τωρα στο δια ταυτα;

Είναι προφανες ότι τα κομματα της κλεπτοκρατιας και της λαομισητης μνημονιακης ξενοκρατιας θα εξαφανιστουν πολύ γρηγορα. Ποιοι θα διεκδικησουν τοτε την εξουσια; Οι νεοκομμουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυση Αυγη.

Δεν πρεπει ποτε να κυβερνησει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι ξερουμε τους λογους. Η Χρυση Αυγη εχει δυστυχως νεοναζιστικο παρελθον. Ουτε αυτή πρεπει να κυβερνησει.

Ολοι όμως συμφωνουμε τι πρεπει να γινει:
1)Τιμωρια των κλεφτων και προδοτων πολιτικων, καθως και των συνενοχων τους, επαναστατικώ δικαίω (τουτεστιν Γουδι).
2)Κηρυξη στασης πληρωμων και χρεωκοπια, εκδιωξη της Τρόικας. Αλλα παραλληλα δημιουργια μιας ανταγωνιστικης, πλεονασματικης καπιταλιστικης Οικονομιας που θα διασφαλιζει καλο βιοτικο επιπεδο στους Ελληνες.
3)Αποφασιστικη ενισχυση των Ενοπλων Δυναμεων
4)Εκδιωξη ολων των Τουρκαλβανων, Πακιστανων και λοιπων εποικιστων και εισβολεων που ηλθαν στη χωρα μετα το 1991.

Θελουμε μια Κυβερνηση που θα κανει τα παραπανω.Ισχυριζομαι ότι ο μονος τροπος να γινει αυτο είναι να κανει πραξικοπημα ο Στρατος και να αναλαβει τη διακυβερνηση της Χωρας , επικουρουμενος απο μια ομαδα ικανων τεχνοκρατων. Είναι ο μονος τροπος. Ειλικρινα δεν βλεπω πώς αλλιώς μπορει να σωθει η χωρα ως ανεξαρτητο κρατος. Αν καποιος ξερει καποιον άλλο τροπο, να μου τον πει και εμενα.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:27:00 μ.μ. EEST  

Η ΟΥΣΙΑ σε όλη αυτή τη συζήτηση, τα σχόλια και τις αναλύσεις είναι το ΜΕΓΑ σφάλμα και ΑΤΟΠΗΜΑ στο οποίο υπέπεσε το αγαπητό μας "εν κρυπτώ" με το να παρουσιάσει το μιχαλολιάκο και τους χαιρετισμούς του! ο λαός μας λέει: όταν βλέπεις σκ..δεν τα πατάς, πηγαίνεις παραπέρα!" από που κι ως που να παρουσιάζουμε και να σχολιάζουμε τυχάρπαστους αριβίστες και "πολιτικούς" που εξυμνούν τέρατα του 20ου αιώνα, που ρήμαξαν τον τόπο και μάλιστα λίγες μέρες προ της επετείου του ΄40, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τους τότε ηγήτορες και τον πόλεμο, που τόσα δεινά έφερε στη χώρα μας και από τα οποία ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν μπορούμε να λυτρωθούμε!!
Με κάθε εκτίμηση
Γιάννης

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  

@@3:27

Δεν πειράζει, θα σε ρωτάει το εν κρυπτώ άλλη φορά πριν ανεβάσει θέμα προς συζήτηση.

Όσα λέει ο Αλέξανδρος είναι ίσως πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Προσωπικά δηλώνω απογοητευμένος δεξειός.

Αλλά Θα πω μονάχα πως εμείς οι εθνικόφρονες ψηφήσαμε Χρυσή Αυγή γιατί:
1) Ζηταν άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ.
2) Το μόνο κόμα στην βουλή που έκανε επερώτηση γιατί καθηστερεί η παράδοση των 400 Μ1Α1?
3) Ζήτησαν αυξηση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες για νέους και νέες , με υποχρεωτική στράτευση στα 18 (Ο πιτσαριόζος απέριψε την αυξηση στους 12 μήνες).
4) Το μόνο κόμμα που έκανε ερώτηση στην βουλή για την διαθεσιμότητα των μέσων των ενόπλων δυνάμεων, και έλλειψη πυρομαχικών 120mm αρμάτων.
5) Ο υπεύθηνος άμυνας της ΧΑ είναι πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού και όχι πιτσαριόζος.

Αυτό το κόμα δεν είναι επικύνδινο για την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια και όσα λέτε για χαιρετούρες κτλ είναι τρίχες κατσαρές.......και δεν απασχολούν κανένα παρά τα πληρωμένα κανάλια των τουρκικών σίριαλ, των πρώην κουμουνιστών ρουφιάνων δημοσιογράφων του Mega με τις δεξειές τσέπες, των αργυρώνητων πολιτικών προσκυνητών των απογόνων των ναζι, του διεφθαρμένου συστήματος των ηρώων του πολυτεχνείου που καταρέει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Οκτωβρίου 2012 στις 5:09:00 μ.μ. EEST  

Μιχαλολιάκος Νικ.:
Στις 23.12.76 προφυλακίζεται για τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων στην κηδεία του Μάλλιου.Θα αποφυλακιστεί μετά από λίγο με εγγύηση
και θα στρατευθεί. Στις 6.7.77 παραπέμπεται σε δίκη για τα έκτροπα. Στις 9.5.78 η δίκη θα χωριστεί γι'αυτόν επειδή δεν είχε κλητευθεί νόμιμα. Ο κατηγορούμενος δεν θα εισαχθεί ποτέ σε δίκη για την υπόθεση αυτή. Μετά από 5 χρόνια τα αδικήματα που τον βαρύνουν θα παραγραφούν. Στις 31.7.78 συλλαμβάνεται και οδηγείται στην Εισαγγελία σαν μέλος τρομοκρατικής ομάδας. Προφυλακίζεται στις 7.8.78 και στις 26.9.78 παραπέμπεται σε δίκη στο Πενταμελές Εφετείο για παραβάσεις του ν. 495/76 περί όπλων και εκρηκτικών, θα καταδικαστεί στις 16.1.79 θα κλειστεί στη φυλακή. Στις 2.6.79 αναιρείται από τον Α.Π. η καταδικαστική απόφαση και θα ξαναδικαστεί στις 16.10.79. Η ποινή του μειώνεται.

Τιμιότητα της χούντας: Στις 9 και στις 10 Ιούλη 1975 γίνονται ανακοινώσεις για παραπομπή στη Δικαιοσύνη οικονομικών σκανδάλων της δικτατορίας. Ο υπουργός Δημοσίων έργων Χριστοφόρος Στράτος στέλνει
στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης το φάκελο της «Μακ Ντόναλντ» που είχε αναλάβει την κατασκευή της «Εγνατίας» οδού. Προηγήθηκε διοικητική εξέταση που έκανε ο εισαγγελέαςΚ. Καραχάλιος από το Γενάρη. Ο υπουργός χαρακτήρισε το σκάνδαλο «τη χειρότερη σύμβαση» που έγινε από τη σύσταση
του ελληνικού κράτους. Ο υπουργός Συντονισμού Π αν. Παπαληγούρας εξάλλου στέλνει στον Εισαγγελέα τους φακέλους των διυλιστηρίων «Ελληνικά Διυλιστήρια Α .Ε. (Νιάρχος),Πετρόλα Α.Ε. (Λάτσης), Στράν Α.Ε.(Ανδρεάδης). Προηγήθηκε έλεγχος και σύνταξη πορίσματος του αρεοπαγίτη I.Παπαδόπουλου. Την ίδια μέρα ανακοινώνεται ότι γίνεται έλεγχος και για τις συμβάσεις: «Μεταλλουργική Αθηνών, Πεζώ-Ρενώ,Β. Βρανά (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) Στάγιερ, Μεταλλουργική Χάλυβος Α .Ε., Νεστλέ, Βιτρουβίτ, Αθηναϊκή Χαρτοποιία, και Α.Ε. Μεσολόγγι (παραχώρηση τμήματος της λιμνοθάλασσας).
Αναφέρεται επίσης ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί σε 350
περίπου σκανδαλώδεις συμβάσεις.

Να μιλήσουμε για βομβιστικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων, κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καταγγελίες του ακροδεξιού Λεονάρδου για τη δολοφονία Παναγούλη που θάφτηκαν; Είναι ένας ολόκληρος κόσμος που οι πράξεις του ουδέποτε πραγματικά τιμωρήθηκαν παρά τις δεκάδες καταδίκες εις βάρος τους. Βασιλόφρονες, χουντικοί, νεοναζί πάλεψαν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ έως το '81 δεν τους πολυχαρίστηκαν, παρά το γεγονός ότι δεν τους έθαψαν κιόλας όπως θα μπορούσαν να κάνουν. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι στο δικαστικό σύστημα ουδέποτε έγινε αποχουντοποίηση. Έπειτα ήλθε το ΠΑΣΟΚ, όλοι πέσαν στα λεφτά της ΕΟΚ και τα φυντάνια αυτά γλίστρησαν στο σκοτάδι για να βγούνε ξανά στο φως τώρα με την κρίση.

ΥΓ "Πτωχή πλην τιμία Ελλάς" Δυο φορές λάθος το είδα, ίσως γιατί ο ηλεκτρονικός ορθογράφος των αμόρφωτων, επί το πλείστον, οπαδών της ΧΑ δεν ξέρει αρχαία ή αρχαΐζοντα Ελληνικά. Αλλά αν συνηθίζεις να λες "εγέρθητου"...

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 6:01:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστής
"Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατό να υπάρχουν Έλληνες, που με τη συμπεριφορά τους, τα σύμβολά τους, τους χαιρετισμούς τους και πολλά άλλα ακόμη συμβολίζουν αυτό που βιαιοπράγησε, ασχημόνησε και εγκλημάτησε σε βάρος της χώρας και του λαού της."

Αναρωτήθηκες ποτέ για τα σφυροδρέπανα τον κομμουνιστών ή για βουλευτές που εξυμνούν σφαγείς σαν τον Στάλιν και τον Χόνζα; Δεν καταλαβένω γιατί εκλπήσονται μερικοί με την άλλη άκρη του εκκρεμές ή τον λόγο που κάνει τον χόρο πιο επικίνδυνο απο αυτό που βιώσαμε για 38 χρόνια.

Όπως είπε ο γέρος Καραμανλής το 1967, "η πολιτική και οι πολιτικοί χρεοκόπησαν την δημοκρατία" και δεν παραμένει τίποτα εκτός απο την "χαριστική βολή". Οι αποκαλούμενοι δημοκράτες του Έθνους μας μιλούσαν για πεφωτισμένες δεσποτείες ή για στρατιωτικά κινήματα. Κύριοι, επιλέξτε το βλήμα.

D-Mitch 22 Οκτωβρίου 2012 στις 6:16:00 μ.μ. EEST  

@NF

Αυτά που λες, ωραία ακούγονται αλλά ειναι όνειρα θερινής νυκτός με το συμπάθειο. Θα σου απαντήσω αναλυτικά:

1) Πως θα τους δικάσεις όταν δικαστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί σε μεγαλο ποσοστό είναι το ένα και το αυτό, είναι μέρος του συστήματος, αποτελούν το σύστημα; Όλοι εκεί πάνω είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, είναι ο καθρεφτης μας. Αν δεν αλλάξουμε εμείς σαν άνθρωποι τίποτα δεν θα αλλάξει.

2) Εκδίωξη της Τρόικας; Και ποιος θα σου πληρώσει το μισθό σου την επόμενη μέρα; Η ΧΑ; Ανταγωνιστική πώς; Τα καλύτερα μυαλά φεύγουν, το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι για να παράγει μόνο πολυλογάδες ή συνδικαλιστές, έρευνα μηδέν, απεργίες συνέχεια. Όσοι είναι αντίθετοι πατώνται.. ΜΟΝΟPOLY έχεις παίξει να δεις τι γίνεται όταν χρεωκοπείς;

3) Όταν σου λένε δεν υπάρχει σάλιο και όλα γίνονται με το σταγονόμετρο, το καταλαβαίνεις τι σημαίνει; Oι ένοπλες δυνάμεις μας είναι μικρότερες όπως και να έχει, τα άλλα είναι νούμερα για να γεμίζουν σελίδες και να υπάρχουν πιο πολλοί αξιωματικοι. Νομίζεις όταν λέμε 1750 tanks ότι υπάρχουν και τα αντίστοιχα πληρώματα; Καλύτερα να πέσουν οι οροφές και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τα στελέχη μας. Ούτε τύπο αεροσκάφους δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν οι περισσότεροι υπαξιωματικοί (όχι των σχολών).

4) Πως θα διώξεις κάποιον που τον έχεις νομιμοποιήσει (του έχεις δώσει ακόμη και ιθαγένεια να πάρει η ευχή); Ξαφνικά μας ενοχλούν τώρα οι μετανάστες που προσπαθούν να ζήσουν αφού τους ανοίξαμε τις πόρτες και κάνουν τις δουλειές που εμείς δεν κάναμε γιατί πίναμε φραπέ στις πλατείες.

Δηλαδή η δική σου λύση είναι να μπει ο στρατός στην πόλη; Ωραία λύση. Πρέπει να το ζήσεις αυτό για να το καταλάβεις, θα δεις πως θα αισθανθείς. Διάβασε μαρτυρίες ανθρώπων που το έζησαν. Το κράτος θα σωθεί αν αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι, όταν σεβαστούμε τη δημόσια περιουσία, όταν σεβαστούμε τον εργοδότη μας, όταν πάψουμε να ψάχνουμε παραθυράκια, όταν βοηθούμε το συνάνθρωπό μας, όταν δεν μας νοιάζει μόνο η πάρτη μας, όταν μιλάμε στην παρανομία και στην κουτοπονηριά και πάει λέγοντας.

Και τελειώνω λέγοντας ότι ούτε κομμουνιστής είμαι, ούτε ΧΑ ούτε κανένα κόμμα με αντιπροσωπεύει από αυτα που είναι πάνω στην εξουσία. Γιατί να μην είναι ο Πικραμένος μόνιμος πρωθυπουργός, τον ξεχάσαμε κιόλας..

Και κόψτε οι ΧΑ την κατηγορία του κομμουνιστή αν δεν συμφωνούμε, κάνετε σαν παιδάκια μερικοί..

NF 22 Οκτωβρίου 2012 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

Οι ενοπλες αριστερες τρομοκρατικες ομμαδες σκοτωσαν 71 ανθρωπους και τραυματισαν 580 μετα το 1974. Και εχουν το θρασσος οι Αριστεροι να μιλουν για «ακροδεξια βια»!

Περι της τιμιοτητας της χουντας:
Ολες οι υποθεσεις κατεληξαν στο αρχειο αφου δεν βρεθηκε το παραμικρο επιβαρυντικο στοιχειο. Ηταν διωξεις πυροτεχνηματα που παρηγγειλε η Κυβερνηση Καραμανλη στα πλαισια της δαιμονοποιησης της χουντας αλλα και στα πλαισια του κατευνασμου και της κολακειας της Αριστερας.

Αλλωστε οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι: Το 1974 η δικτατορια παρεδωσε Δημοσιο χρεος 22 % του ΑΕΠ, ισως το χαμηλοτερο σε ολη τη Δυτικη Ευρωπη. Σημερα το Δημοσιο Χρεος ειναι 160 % του ΑΕΠ. Γιατι τα καταφεραν τοσο καλα οι Απριλιανοι; Διοτι εφαρμοσαν τις αρχες της ελευθερης οικονομιας και διοτι δεν εκλεψαν........................
Οι πραξικοπηματιες του 1967 πεθαναν παμπτωχοι, και εξισου φτωχικα ζουν και τα παιδια τους.

ΥΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΟΤΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ SIEMENS-INTRACOM ΕΠΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΖΟΛΩΤΑ!

Αναφερθηκε το ονομα του καθηγητη Στρατη Ανδρεαδη:
Απολαυστε ενα αποσπασμα απο αρθρο του αριστερου δημοσιογραφου Γιωργου Βοτση στην εφημεριδα Ελευθεροτυπια στις 24.8.2009

" Διότι ξέρει ότι (και) η Αριστερά παλαιόθεν δεν υπήρξε εκλεκτική στους χρηματοδότες της: Η χούντα λ.χ. βρήκε στα αρχεία της ΕΔΑ να τη χρηματοδοτούν και μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο Στρ. Ανδρεάδης, ο Γερ. Πλυτάς κ.ά. Και ο Τσαουσέσκου δεν ήταν λιγότερο δυνάστης, επειδή ενίσχυε ώς το δραματικό τέλος του την «ανανεωτική» ελληνική Αριστερά. Από πρώτο χέρι τα ξέρει αυτά και ο Λ. Κύρκος, που είναι κρίμα να εκτίθεται με όσα λέει για «ιλιγγιώδεις ανοησίες» και «βδελυρά παραμύθια»........"

Ειπατε τιποτα συντροφοι;

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

@ D-Mitch

"...Δηλαδή η δική σου λύση είναι να μπει ο στρατός στην πόλη; Ωραία λύση. Πρέπει να το ζήσεις αυτό για να το καταλάβεις, θα δεις πως θα αισθανθείς. Διάβασε μαρτυρίες ανθρώπων που το έζησαν.
Και κόψτε οι ΧΑ την κατηγορία του κομμουνιστή αν δεν συμφωνούμε, κάνετε σαν παιδάκια μερικοί"

ΜΠΡΑΒΟ αγαπητέ φίλε και το πρωΐ σε παραδέχθηκα και με το απογευματινό σου σχόλιο σε παραδέχομαι!!

enkripto 22 Οκτωβρίου 2012 στις 9:32:00 μ.μ. EEST  

@προβοκάτορες, κολλημένοι ένθεν και ενθεν και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις


Σχόλια εκτός θέματος και ύβρεις δεν δημοσιεύονται. Όσοι θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους, στο καφενείο

red 22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

...τελικά προχωρά καλά το σχέδιο... το έχουμε στο αίμα μας να χωριστούμε... να πλακωθούμε αναμεταξύ μας... δεξιοί, αριστεροί, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, κεντρώοι, έξω δεξιά, Σέντερ Φόρ, κόφτες... όλοι... είμαστε όλοι Έλληνες... το πιστεύουμε πραγματικά αυτό;;... τότε κάνουμε μία σοβαρή αρχή...

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 11:37:00 μ.μ. EEST  

Η ιστορια του ''ναζιστικου'' χαιρετισμου.
Κατ'αρχην να αναφερω οτι ειναι ο ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμος. Ως γνωστων οι Ελληνες Δωριοις και αργοτερα ΟΛΟΙ οι Ελληνες δεν χαιρετιζαταν με χειραψια οπως σημερα, αλλα με ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ και τιναγμα του χεριου προς τον συνομιλητη τους π.χ. ''χαιρε ω Περικλες''. Ο χαιρετισμος με προταση του χεριου υπο ΑΥΣΤΗΡΗ γωνια και ΝΕΥΡΙΚΑ ηταν αποτελεσμα των ρωμα'ι'κων αρενων οπου οι μονομαχοι εχαιρετιζαν τον εκαστοτε αυτοκρατορα πριν την εναρξη της μονομαχιας, λεγωντας ''χαιρε ω καισαρ, οι μελλοθανατοι σε χαιρετουν''. Η αναβιωση του Δωρικου λοιπον χαιρετισμου εγινε απο τους μελανοχιτωνες του μουσολινι, που ο ΙΔΙΟΣ απαιτουσε απο τους δικους του αυτο το χαιρετισμο γιατι την ειχε δει νεος καισαρας και τους οπαδους του νεους μονομαχους.Ως γνωστων στο ''ο αγων'' μου ο χιτλερ εξηγει πως ο μουσολινι αποτελεσε το πρωτυπο του στο ξεκινημα του, απο αυτον εξαλλου ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ τον χαιρετισμο που σημερα ονομαζουμε ναζιστικο ή φασιστικο. Ευχαριστω για τη φιλοξενια

NF 23 Οκτωβρίου 2012 στις 1:14:00 π.μ. EEST  

@Αγαπητε D-Mitch
Ωραιες οι ατακες περι MONOPOLY, αλλα θα σας πω πολυ φιλικα οτι δεν εχετε ιδεα απο οικονομικα και θα σας συμβουλευα να μη μιλατε για πραγματα που δεν πολυκαταλαβαινετε.
Η ι εξαρτηση μιας χωρας απο ξενα δανεια εξαρταται απο κανοτητα μιας χωρας να ζησει χωρις δανεικα εξαρταται απο δυο οκονομικα μεγεθη:
Το δημοσιονομικο ελειμμα και το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων.Τα περιφημα «διδυμα ελλειμματα».
Αυτη τη στιγμη το ελληνικο κρατος εχει σχεδον μηδενικο πρωτογενες ελλειμμα (εσοδα μειον εξοδα χωρις τις δαπανες εξυπηρετησης του χρεους).
Μαλιστα αν δεν ειχαν μεσολαβησει οι αλεπαλληλες εκλογες θα ειχαμε και πρωτογενες πλεονασμα.
Το ελλειμμα ισοζυγιου τρεχουσων συναλλαγων σημειωσε τεραστια πτωση το 2012 και αν αφαιρεθουν οι τοκοι εξυπηρετησης του χρεους ειναι και αυτο κοντα στο μηδεν.
Ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων= Εμπορικο ισοζυγιο + Ισοζυγιο υπηρεσιων + Ισοζυγιο Εισοδηματων+Μεταβιβαστικες Πληρωμες
Οι δαπανες εξυπηρετησης του χρεους καταγραφονται στο σκελος «Ισοζυγιο Εισοδηματων».
Συνεπως οι εξαγωγες αγαθων και υπηρεσιων τις χωρας καλυπτουν τις εισαγωγες της, αρκει να μην εξυπηρετηθει το χρεος. Ολες οι «δοσεις» που μας δινουν πανε στις ευρωπαϊκες τραπεζες και λιγα χρηματα μενουν στην Ελλαδα.
Για ολα τα παραπανω μπορω να δωσω αριθμους και στοιχεια.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν η Ελλαδα χρεωκοπησει, θα ζοριστει πολυ για μερικους μηνες, αλλα θα επιβιωσει, διοτι δεν ειναι ελλειμματικη πλεον.
Αφου ειστε τοσο εξυπνος αγαπητε, θα σας πω το εξης:
Το μνημονιο προβλεπει οτι για να εξυπηρετηθει το δημοσιο χρεος απαιτουνται πρωτογενη βπλεονασματα 4,5 % του ΑΕΠ την περιοδο 2014-2020. Υπαρχει ενα μικρο προβλημα: ΚΑΜΜΙΑ ΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΗΡΙΩΔΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Συνεπως η χρεωκοπια της Ελλαδος ειναι νομοτελειακα αναποφευκτη, εστω και αν ελθει ο Θεος ο ιδιος νακυβερνησει την Ελλαδα.
Ολοι οσοι εζησαν την περιοδο 1967-1974 μου εκμηστυρευονται οτι δε ζουσαν καθολου κακα τοτε. Ο λαος καλοπερνουσε, και γι αυτο δεν αντισταθηκε. Την περιοδο 1967-1974 η Ελλαδα ειχε 8,5 % ρυθμο αναπτυξης, 4 % ανεργια, δημοσιο χρεος 22 % του ΑΕΠ, και μηδενικη εγκληματικοτητα. Συγνωμη αγαπητε αλλα να χεσω τη Δημοκρατια σας.
Παμε τωρα στα ευκολα:
Πως θα δικασεις; Μα οπως δικασε η Δικτατορια των Πλαστηρα Γονατα το 1922. Με Στρατοδικεια, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ.
Πως διωχνεις τους Αλβανους; κανουμεΤους αφαιρεις την ιδια παραμονης , την υπηκοοτητα(αν εχουν παρει) και τους πετας εξω. Δικη μας χωρα ειναι, οτι θελουμε κανουμε. Οταν ο Γορδιος Δεσμος δε λυνεται τοτε κοβεται. Τι δεν καταλαβαινετε;
Ωραιες οι ηθικολογιες (οι αμοιροι μεταναστες, να αλλαξουμε ως πολιτες , να βοηθαμε το συνανθρωπο κλπ) αλλα με τις ηθικολογιες και τις εκθεσεις ιδεων δεν λυνεται το προβλημα της χωρας, και καλα θα κανετε να μη μας μιλατε οπως ο χριστιανος ιεραποστολος στους ιθαγενεις.
Αντι να κλαψουριζετε ολοι εδω για την ανοδο των πρωην νεοναζιστων, πειτε μας ποιος θελετε να κυβερνησει την Ελλαδα; Η Χρυση Αυγη; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα κομματα της κλεπτοκρατιας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ); Η Τρόικα; Οι Γερμανοι; Ποιος; Εγω λεω ευθεως οτι πρεπει να κυβερνησει ο Στρατος.

Ελληνας Εθνικιστης 23 Οκτωβρίου 2012 στις 3:01:00 π.μ. EEST  

Ο χαιρετισμος αυτος ειναι εθνικιστικος. Ετσι χαιρετουσε η νεολαια του μεταξα. Δεν το καθιερωσε ο χιτλερ και ο μουσολινι. Πρεπει να σταματησει η προπαγανδα της αριστερας επιτελους σε αυτον τον τοπο. Επισης δεν ειναι ο επισημος χαιρετισμος της χρυσης αυγης οποτε δεν ειναι ουτε χρυσαυγιτικος χαιρετισμος. Οσοι ειναι μεταξικοι μπορουν να τον κανουν οσοι εχουν προβλημα επειδη χρησιμοποιουνταν απο τους εθνικοσοσιαλιστες της γερμανιας μπορουν να μην τον κανουν.

Οδυσσέας 23 Οκτωβρίου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EEST  

@ 22/10/2012 11:37:00
@ Έλληνας εθνικιστής:

Επειδή επανέρχεστε στο επιχείρημα ότι χαιρετούσε έτσι κι ο Μεταξάς, να επαναλάβω αυτό που έγραψα παραπάνω:

Το θέμα δεν είναι ποιος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο χαιρετισμό πριν από τους ναζί ή έστω την εποχή της ανόδου τους. Τα φασιστικά καθεστώτα ήταν της μόδας τη δεκαετία του '30 σε όλη την Ευρώπη, και πράγματι καθιέρωσαν το χαιρετισμό αυτό με αναφορές στην αρχαία Σπάρτη και την αρχαία Ρώμη - αναφορές αμφισβητήσιμες ιστορικά αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος. Το θέμα είναι ότι μετά τον Χίτλερ και τους ναζί, δηλαδή μετά τον Β΄ ΠΠ, ο χαιρετισμός αυτός έγινε συνώνυμος με τη ναζιστική θηριωδία, με τα εκατομμύρια νεκρούς του Β΄ ΠΠ, με το Αουσβιτς και το Νταχάου, με τα πειράματα του Μένγκελε. Και για εμάς τους Έλληνες έγινε συνώνυμο της κατοχής, της λιμοκτονίας, των σφαγών στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και αλλού.
Όταν έγιναν γνωστά όλα αυτά και πήρε ο χαιρετισμός το φρικαλέο μεταπολεμικό του νόημα, ο Πατριώτης Ιωάννης Μεταξάς (που του πρέπει μέγιστη τιμή), ήταν ήδη χρόνια νεκρός. Δε νομίζω να υμνούσε ποτέ τους καταστροφείς της πατρίδας του, όπως κάνει ο Μιχαλολιάκος.
Μην πιάνετε λοιπόν στο στόμα σας το Μεταξά για να δικαιολογηθείτε.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 9:53:00 π.μ. EEST  

@ Οδυσσέα
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

@ 11:37:00 μ.μ.
Θέλω να μου αποδείξεις πως είναι δωρικός χαιρετισμός. Δεν μπορεί όλο και κάποιο αγγείο θα υπάρχει που να τον απεικονίζει.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 10:20:00 π.μ. EEST  

@ 11:37:00 μ.μ.
"Δυστυχώς για τους εμπνευστές του «μύθου» μέχρι σήμερα η θεωρία του σπαρτιάτικου χαιρετισμού δεν συνοδεύεται από παραστάσεις και αρχαιολογικά ευρήματα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους και η θολή μεταξική αναφορά «του καθαρώς Aρχαίου Eλληνικού χαιρετισμού» παραμένει μια ιστορική αυθαιρεσία."

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

οι 'πατριώτες' ας αναφέρουν:
1. μονάδα και ειδικότητα υπηρεσίας.
2. μέρες υπηρεσίας σε ασκήσεις ΜΕΤΑ την θητεία.

οι 'εθνικιστές' ας αναφέρουν την άποψή τους για τα 800,000 παιδιά διαφόρων φυλών θρησκειών που έγιναν σαπούνια το 43-45.

οι 'αριστεροί' ας αναφέρουν ένα αριστερό κράτος που δεν έχει γυρίσει μαζικά στην βίζιτα για να επιβιώσει.

ουτοπίες δεν υπάρχουν. ούτε εκπρόσωποι αυτών επι γης.

Κύριοι έχουμε χάσει την μπάλα με τους κυβερνώντες την ελλάδα εδώ και 3000 χρόνια (και όχι 35 ή 40)
Δεν είναι λόγος αυτός να έχουμε ονειρώξεις για ανώμαλους, ανώμαλες ιδεολογίες, ανώμαλες 'θρησκείες' και πρακτικές.

Έχουμε ανακαλύψει το καλύτερο πολίτευμα στο κόσμο και διαβάζω εδώ και 50 μυν για την κατάλυση αυτού, και υποτίθεται οτι γράφουμε και μορφωμένοι άνθρωποι και όχι ζώα...

λίγο ντροπή για μας πρώτα και μετά κράζουμε και τον τζέφρυ.

μηδενιστής

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 11:56:00 π.μ. EEST  

Σωστός μηδενιστή.
Το πιο ελληνικό πράγμα είναι η δημοκρατία και ακούμε διάφορους τάχαμου ελληνάρες να θέλουν να το καταργήσουν.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 12:31:00 μ.μ. EEST  

Η Δημοκρατία απαιτεί ώριμους και υπεύθυνους πολίτες.
Οι ανώριμοι λαοί ζητούν τους κάθε λογής "πατερούληδες" και δικτατορίσκους...

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστής
Ας μην διακινούμε άλλον ένα αστικό μύθο. Δεν έκαναν τα πτώματα σαπούνια

http://en.wikipedia.org/wiki/Soap_made_from_human_corpses

Alexandros 23 Οκτωβρίου 2012 στις 1:22:00 μ.μ. EEST  

Και πάλι θα συμφωνήσω με τον μηδενιστή και θα προσθέσω σε αυτά που λέει, πως εκτος από τα 800000 παιδιά που δολοφονήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτά που πέθαναν από την πεινα και σκοτώθηκαν η κακοποιήθηκαν ως παράπλευρες απώλειες, ενώ όσον αφορά τα κομμουνιστικά καθεστώτα, είναι αδύνατο να βρούμε πόσοι πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σοβιετικής Ένωσης με τη δικαιολογία του εχθρού του λαου.

Όμως πέρα από το πολίτευμα αυτό κάθε αυτό εκείνο που είναι το τεραστια τραγικό στην ιδεολογία των λεγομενων ακροδεξιών και το οποιο δεν συνάδει με τον εθνικισμό αυτόν καθεαυτόν, αλλα ούτε με τη δικτατορία ούτε με την Ολιγαρχία, είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

Έχω ακούσει πολλές φορες τον Μιχαλολιάκο να λέει πως οι Αθηναίοι για παράδειγμα ήταν χειρότεροι από τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν έδιναν δικαίωμα ψήφου αν δεν ήταν κάποιος Αθηναίος από παππου προς παππου. Παρατηρείστε πως όχι και τόσο έντεχνα, χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα για να ωραιοποιήσει τη γελοία ιδεολογία του. Μπορεί δύσκολα να γινόσουν ισότιμος πολίτης στην Αρχαία Αθηνα η σε οποιαδήποτε πόλη, αλλα όμως δεν απαγόρευε κανεις στους ξένους να ζουν στις πόλεις τους ούτε τους έδιωχνε. Είναι άλλο πράγμα να λες ότι πρέπει να βάλω περιορισμούς στο ποιος παίρνει την υπηκοότητα, στο ποιος αποφασίζει και στο ποιος ψηφίζει και άλλο το ανεξαιρέτως δίωξης οποιονδήποτε θεωρώ εγώ ξένο, το πρώτο είναι θεμιτή πολιτική και το δεύτερο είναι ρατσισμός.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τον NF δυο πράγματα, αλήθεια πιστεύει ότι η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος είναι να φύγουν οι Αλβανοί, οι οποιοι σχεδόν όλοι δουλεύουν και τα παιδιά τους πλέον είναι και αυτοί Έλληνες κανονικότατοι και δεύτερον πραγματικά πιστεύει κανεις ότι μπορεί τόσος κόσμος να απελαθεί η μπορεί όσο καλά και αν φυλάει τα σύνορα του κάποιος, να αποτρέψει τους παρανομους μετανάστες? Εδώ δεν μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο παράνομα σε πλοία ποσο μάλλον σε μια χωρα. Το μισος δεν οδηγεί πουθενά, η καλύτερα οδηγεί στην καταστροφή. Η Λύση του μεταναστευτικού είναι άλλη και είναι απλή μεν, αλλα χρειάζεται και βούληση και δεν υπάρχει αυτή η βούληση, γιατί πρέπει να υπάρχει το πρόβλημα, γιατί πρέπει να υπάρχει αυτός που καλλιεργεί το μισος εναντίον του προβλήματος, γιατί πρέπει να υπάρχει και εκείνος που δήθεν πολεμάει το μισος, προτείνοντας ο καθένας από την πλευρά του τρομακτικές λύσεις, έτσι ώστε ο κόσμος να βλέπει αυτούς να βλέπει και τον Σουλειμαν μετά να του έρχεται και το χαράτσι και να μην ασχολείται με τα αληθινά προβλήματα που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών του και των εγγονών και των δισέγγονων του!

Ξυπνήστε όσο είναι καιρός, thumbs up για red και μηδενιστή!

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

@23 Οκτωβρίου 2012 12:50:00 μ.μ. EEST

δηλαδή ρε φίλε στο σαπούνια κόλλησες;

και ψέμα να είναι - ούτε που με νοιάζει - πέθαναν 20; εκατομμύρια άνθρωποι σε στρατόπεδα σε 3ραιχ-εσσδ και άλλα 100 στην κίνα -ιαπωνία.

το θέμα είναι οτι ανώμαλοι σκοτώνουν παιδάκια και τρέχουν άλλοι ανώμαλοι 60 χρόνια μετά και τους ανάβουν κεριά. πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος;;;;; μα πόσο;;;;;;

1ος νόμος εν ελλάδι ΑΥΡΙΟ - αν έχουν τα μπαλάκια ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και λοιπά φρούτα:

Ποινή φυλάκισης 10ετίας σε αρνητή γενοκτονίας ελλήνων, αρμενίων, εβραίων, ασσυρίων, ομοφυλοφίλων, χαζών-έξυπνων, μουσουλμάνων, χριστιανών, κτλ κτλ κτλ απο τον οποιοδήποτε, οποτεδήποτε.
Ποινή φυλάκισης 10ετίας σε αρνητή παιδομαζώματος ή σφαγής απο τον οποιοδήποτε, οποτεδήποτε.
Ποινή φυλάκισης 5ετίας σε χρήστη κομμουνιστικών-φασιστικών συμβόλων.

κουκούλα και πέτρα; 3 χρόνια. μολώτοφ 3 χρόνια. καρέκλα στο γήπεδο; 3 χρόνια.
δεν έχουμε φυλακές;;;; έχουμε χωράφια.
δεν έχουμε χωράφια;;;;
έχουμε ΜΟΜΑ.
άντε να φτιαχτεί και κανας δρόμος!

μηδενιστής

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

@23 Οκτωβρίου 2012 1:33:00 μ.μ. EEST

Όχι, απλά για αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν ανέφερα κάτι για τον αριθμό των δολοφονημένων από τα γερμανικά στρατεύματα. Όσο για τις ποινές φυλάκισης μόνο και μόνο για προσωπικές απόψεις το θεωρώ βλακεία, καθότι υπάρχουν τόσες απόψεις όσες είναι και οι κ..τρυπίδες που λένε και οι αγγλοσάξονες. Ποινικοποίηση των απόψεων σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι σαν να τοποθετεί κάποιος βόμβα στα θεμέλια της.

Αρματιστής 23 Οκτωβρίου 2012 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστής

Την εφεύραμε τη δημοκρατία. Δεν τη βρήκαμε.
Και ασφαλώς η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει στο κόσμο. Ακόμη και οι δικτατορίες, δημοκρατίες θέλουν να λέγονται...

Πιστεύεις όμως, ότι η δημοκρατία μας λειτουργεί σωστά; Μήπως η κοινοβουλευτική δημοκρατία με το τρόπο που λειτουργεί στη χώρα μας, είναι μάλλον ολίγο τι από ολιγαρχία, κληρονομική αριστοκρατία, πρωθυπουργική δικτατορία και μπακαλομάγαζο; Υφίσταται η διάκριση των εξουσιών; Το κοινοβούλιο, δηλαδή εμείς, διαθέτει ουσιαστικές δυνατότητες ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας και όλων των διοικητικών μηχανισμών του κράτους; Η επίκληση της κομματικής πειθαρχίας αποτελεί δημοκρατική λειτουργία; Μήπως η απουσία περιορισμών στις θητείες των οργάνων που εκλέγονται, οδηγεί το πολίτευμα σε μονοπάτια που δεν απέχουν πολύ από τη τυραννία;

Μηδενιστή η δική μας δημοκρατία δεν μου αρέσει. Αυτή είναι υπεύθυνη για το ότι φθάσαμε μέχρις εδώ. Προτιμώ το Προεδρικό σύστημα κατά το τρόπο που λειτουργεί στις ΗΠΑ, ή στη Γαλλία, ή στη Κύπρο με πρόβλεψη όμως συγκεκριμένων θητειών για αυτούς που εκλέγονται. Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος έχει δικαίωμα για 2 θητείες και ύστερα πηγαίνει να δίνει διαλέξεις. Και ο Ομπάμα δεν μπορεί να περάσει τίποτε αν δεν θέλει το Κογκρέσο. Ακόμη και αν η πλειοψηφία είναι δημοκρατική. Και οι ΗΠΑ διατηρούν το ίδιο σύνταγμα 240 χρόνια τώρα.

Ο Σαρκοζί έχασε τις εκλογές και ασκεί τη δικηγορία. Ο Μητσοτάκης διαθέτει ακόμη γραφείο στη Βουλή και ο ΓΑΠ (ελέω Σαμαρά τον ξεχάσαμε) θα είναι βουλευτής στον αιώνα.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 3:29:00 μ.μ. EEST  

νάσαι καλά μηδενιστή!
στο πόδι από τις 5.30 και από τις 7 στη δουλειά δεν έχω σηκώσει κέφάλι! και διαβάζοντας το τελευταίο σου σχόλιο "....σε αρνητή γενοκτονίας... χαζών-έξυπνων,...., δεν έχουμε χωράφια, έχουμε ΜΟΜΑ..." χαχαχα!
μου έφτιαξες τη διάθεση!

Γιάννης

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

Το γεγονος οτι εχει γινει μεγαλη προσπαθεια να χρεωκοπησει ο Ελληνισμος απο τους κυβερνωντες...σε ολους τους τομεις...συμπεριλαμβανωμενων συμβολων..συμβολων τα οποια χρησιμοποιηθηκαν να σπειρουν την διχονια αναμεσα στους Ελληνες δεν εχει κατανοηθει πληρως. Εκεινο που προεχει ειναι ο ανθρωπος η αξια του ανθρωπου, του Ελληνος, προγενεστερου και μεταγενεστερου, της Ελληνιδας, προεχει η διδαχη στα παιδια της ιστοριας και της γλωσσας, και προοδος της Ελληνικης φυλης και θεσεως στην υφηλιο ανα τους αιωνας, το διδω το ασκω το καλον το διδασκω πρεπει να επανελθει. Οταν ενας ανθρωπος δεν γνωριζει , τοτε ευκολα παρασειρεται. Η Ανθρωποτητα ζει μεσα σε ενα ψεμα εχει εξαπατηθει το ιδιο και το πλειστον των Ελληνων. Αρα λοιπον ας μην επαναλαμβανονται τα λαθη του παρελθοντος.

Επισης..

’Συνεπως η χρεωκοπια της Ελλαδος ειναι νομοτελειακα αναποφευκτη, εστω και αν ελθει ο Θεος ο ιδιος νακυβερνησει την Ελλαδα’


Αστειο...φαινεται...τιποτα δεν ειναι αναποφευκτο...και ας μην ξεχναμε...
’ου πειραξεις..Κυριον..τον Θεο σου...’
και
’Τα Αδυνατα Παρα τοις Ανθρωποις Δυνατα Παρα τω Θεω’

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 23 Οκτωβρίου 2012 στις 4:10:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμο 23 Οκτωβρίου 2012 12:50:00 μ.μ
Το άρθρο δεν αποκλείει τη δημιουργία σαπουνιού από πτώματα. Απλώς δεν πέρασε σε μαζική παραγωγή.Σαφώς και δεν είναι αστικός μύθος. Αλλά μια και τέθηκε το θέμα, δείτε ένα απόσπασμα από την αναφορά του Kurt Gerstein για μια συνηθισμένη μέρα εργασίας στα "λουτρά", στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέλζετς, το 1942. Όχι πως περιμένω να συγκινηθούν οι απολογητές του Χίτλερ. Για τους άλλους το γράφω, τους "ναι μεν αλλά..."

"Οι άνθρωποι εξακολουθούν να στέκονται όρθιοι, γιατί δεν έχουν τον ελάχιστο χώρο να σωριαστούν ή να γείρουν. Ακόμη και στο θάνατο αναγνωρίζονται οι οικογένειες από το σφίξιμο των χεριών. Με δυσκολία τούς χωρίζουν, ώστε να εκκενωθεί ο χώρος για το επόμενο φορτίο. Ύστερα πετάνε τα μελανιασμένα σώματα, υγρά από τον ιδρώτα και τα ούρα, με τα πόδια γεμάτα ακαθαρσίες και αίμα περιόδου. Καμιά εικοσαριά εργάτες, σκυμμένοι, ελέγχουν τα στόματα, ανοίγοντάς τα με σιδερένιους γάντζους. Άλλοι ελέγχουν πρωκτούς και γεννητικά όργανα, ψάχνοντας χρήματα, διαμάντια, χρυσό. Οι οδοντίατροι με τανάλιες ξεριζώνουν χρυσά δόντια, γέφυρες, κορώνες..."

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 4:20:00 μ.μ. EEST  

@@23 Οκτωβρίου 2012 1:33:00 μ.μ. EEST

"Ποινικοποίηση των απόψεων σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι σαν να τοποθετεί κάποιος βόμβα στα θεμέλια της"

Σωστότατο αρκεί η άποψη να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά την ίδια την δημοκρατία.
Όταν κάποιος διαλαλεί θανάτους, γενοκτονίες, βιασμούς κτλ το λιγότερο που του αξίζει είναι να στρώσει με πίσσα τον δρόμο κιάτο-ξυλόκαστρο.
Θα σου άρεσε να σκότωνε κάποιος το παιδί σου και ο γείτονας να είχε πανό με την φάτσα του και να λέει οτι έκανε και μαγκιά ο φονιάς;
Ο π@π@ρας με το χέρι όρθιο ή την μπλούζα με τον Τσε ή ακόμα χειρότερα με το στεφάνι στο μνημείο κεμάλ αυτό ακριβώς κάνει. Προσβάλει ιερά και όσια.
Αξίζει να τον κράξω; ΝΑΙ. Αξίζει τιμωρία; ΝΑΙ. Κασμά στο χέρι και ΜΟΜΑ.
Και για την αποκατάσταση της αλήθειας ναι όντως δεν έκαναν σαπούνια. Έκαναν ιατρικά πειράματα μαζικά, βίαζαν μαζικά, έσφαζαν μαζικά, κατέστρεψαν πολιτισμούς και έθνη μαζικά.

@Αρματιστής
φίλε το πως ασκείται η δημοκρατία εξαρτάται απο τον λαό που την ασκεί. η προεδρευόμενη δημοκρατία όπως ασκήθηκε μετά το 74 μέχρι το πασόκ και νωρίτερα με το στέμμα στην θέση του προέδρου δεν είχε απολύτως καμία διαφορά με το σημερινό χάλι. αν υπάρχει άλλος τρόπος δόξα το θεό έχουμε 300 βουλευτές να επιλέξουμε μόνοι μας να αλλάξουν και να φτιάξουν γερουσία, κάτω δούμα, βουλή των λόρδων κτλ... το θέμα είναι να επιλέξουμε τον σωστό και να τον πιέζουμε επί 4 ολόκληρα χρόνια να κάνει ότι υποσχέθηκε.

μηδενιστής

ΥΓ Γιάννη φαντάσου τζέφρυ με γυαλί μάτριξ, κολάν και μυστρί. θα περάσει η μέρα γρηγορότερα! χαχαχαχα

NF 23 Οκτωβρίου 2012 στις 5:50:00 μ.μ. EEST  

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Οσοι ισχυριζονται το αντιθετο, απλως αποκαλυπτουν την αριστεροσυνη τους.
Εξισου απαραδεκτες θεσεις εκφραζουν οι ανηκοντες στην νεοφιλελευθερη νεροβραστη μεγαλοαστικη κοσμοπολιτικη νεοδεξια. (πχ Δραση, Ντορα Μπακογιαννη, Πακης Παυλοπουλος κλπ)

Δεν εχουν βεβαια καμμια σχεση ολοι αυτοι με τον πατριωτικο χωρο, και δεν εχουν δικαιωμα να λεγονται πατριωτες.

Σαν πολλοι αριστεροι δεν μαζευτηκαν εδώ περα; Γιατι δεν πανε στο Onalert να συζητησουν για τον «εκδημοκρατισμο του Στρατου»;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όταν πηγαν να κανουν σημαιοφορο έναν Τουρκαλβανο μαθητη το 2000 , υπηρξαν παλαιμαχοι καπεταναιοι του ΕΛΑΣ που εξεφρασαν τον αποτροπιασμο τους για την αποφαση αυτή, με πρωτο και καλυτερο τον Υπουργο Ευαγγελο Γιαννοπουλο, πρωην Ταγματαρχη του ΕΛΑΣ. Είναι προφανες ότι οι Αριστεροι αυτου του ειδους είναι αριστοι πατριωτες και τα σχολια μου δεν τους αφορουν.

Αρματιστής 23 Οκτωβρίου 2012 στις 7:40:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστής

"το πως ασκείται η δημοκρατία εξαρτάται απο τον λαό που την ασκεί"

Δεν νομίζεις ότι αυτό (τουλάχιστο στη πατρίδα μας) αποτελεί μισή αλήθεια; Μήπως το σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αναπαράγει τον εαυτό του; Αλήθεια ποιες ήταν οι επιλογές σου; Δεν ήταν ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, η Dora, ο Beny; Όταν η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο δεν σου έβαλαν ένα προσωρινό τοποτηρητή που ήρθε από το πουθενά (papadimos) μέχρι να αποσυμπιεστεί ο λέβητας και στη συνέχεια δεν έβγαλαν από το μανίκι το κουνέλι;

Ποιες είναι οι επιλογές σου σήμερα; Ο Σαμαράς; Αυτός που θα σε σφάξει για να πάρουμε τη δόση και για να μη περικοπούν οι αμυντικές;;;
Ή ο Λεβέρδος, που τον σπρώχνει το εθνικό κανάλι (αυτό που ρυθμίζει την εσωτερική πολιτική λειτουργώντας με έσοδα που προέρχονται κατά βάση από τη διαφήμιση ενός εντομοαπωθητικού!!!);
Ή ο Τσίπρας (για να μη νομίζεις ότι χαρίζομαι);

Για αυτό το λόγο αυξάνει τα ποσοστά της η Χ.Α. Δεν τρελάθηκαν οι Έλληνες. Ούτε έγιναν φασίστες; Βλέπουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Βλέπουν ότι κατέβηκαν στους δρόμους, αγωνίστηκαν, φώναξαν, αλλά κανένας δεν τους έδωσε σημασία. Βλέπουν ότι δεν φαίνεται λύση εθνική στον ορίζοντα. Βλέπουν ότι το σύστημα αναπαράγεται, ότι αδιαφορεί για τον λαό και ότι προκειμένου να προστατεύσει τα κεκτημένα του, δεν τον ενδιαφέρει να καταστρέψει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ψηφίζουν ΧΑ επειδή είναι θυμωμένοι, απελπισμένοι, οργισμένοι και όχι επειδή η Χ.Α. θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας. Μου το είπε ένας φίλος όταν τον ρώτησα. "Αφού δεν με ακούνε να βγει η Χ.Α. και να δέρνει...". Τόσο απλά.

Δυστυχώς φίλε μου δεν έχεις επιλογές. Είναι έτσι δομημένο το πολίτευμα που δεν υπάρχει πραγματική ανανέωση. Ότι νέο προκύπτει από τις εκλογές, είναι αυτό που επιλέγει ο κάθε Κωστάκης και Γιωργάκης, οι τραπεζίτες και οι εθνικοί εργολάβοι μέσω των μμε που διαθέτουν και που κατά ένα περίεργο τρόπο εκφέρουν όλα τον ίδιο λόγο.

Του χρόνου, αν ζούμε, πάλι θα μιλάμε από αυτό το χώρο για κάποιον άλλο σωτήρα που θα πρέπει να ψηφίσουμε για να πάρουμε την επομένη δόση. Φοβάμαι όμως ότι ύστερα από τη ψήφιση και την εφαρμογή των νέων μέτρων, η Χ.Α. θα είναι μάλλον πρώτο κόμμα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 8:51:00 μ.μ. EEST  

Εχω την εντύπωση ότι οι φίλοι μας οι ακροαριστεροί και νεοναζιστές σχολιαστές πάσχουν από τον ίδιο δογματισμό. Δογματισμός σημαίνει να ακολουθείς τυφλά μία ιδεολογία χωρίς να μπορείς να δικαιολογήσεις τα λογια και τις πράξεις σου με επιχειρήματα, ενώ απαγορεύεις στον συνομιλητή σου (δια της βίας ή άλλων οδών) να εκφράσει την άποψή του. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο προαναφερόμενοι υπηρετούν τον ίδιο αφέντη. Πχ. πως, ένα κόμμα με νεοναζιστικό παρελθόν
βρέθηκε στα ύψη της δημοσιότητας ώς έκφραση του πατριωτισμού; Με την αρωγή των (αριστερόφρονων-αφού δεν υπάρχει αλλλη φωνή σε αυτή την έρημη πατρίδα) ΜΜΕ βεβαίως. Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι; εγώ αγνοώ πλήρως, στην ιστοσελίδα της Βουλής δεν υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία.
Η ύπαρξή τους δίνει απίστευτη δύναμη στους ακροαριστερούς τώρα, οι οποίοι είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του αντιρατσισμού και αντιφασισμού.

Τώρα οι πράξεις των χα, θεωρούνται από την διεθνή κοινότητα ώς ρατσιστικές. Δεν είμαστε μακριά από ένα γεγονός μεγάλων διαστάσεων όπου οι τάιμς της ΝΥ θα αναφέρονται σε ρατσιστές ακροδεξιούς Ελληνες (να η γενίκευση αφού είναι εκλεγμένοι) οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για "εθνοκάθαρση", γεγονός το οποίο θα δικαιολογεί την παρέμβαση της "διεθνούς κοινότητας" (να η απόσπαση εδαφών).

Με λίγα λόγια, και αναφέρομαι στους λίγους αλλά εκλεκτούς φίλους πατριώτες οι οποίοι δεν πέφτουν στην παγίδα των παιδιών των κομμουνιστοσυμμοριτών (απίστευτα τα εγκλήματά τους την περίοδο 42-49) ούτε των αυτοπροβαλλομένων ως νεοναζιστών, είναι καιρός όλοι αυτοί οι συμμορίτες (αυτοί και μόνο και όχι οι αφελείς συμπατριώτες μας που εύκολα παρασύρονται) να βρεθούν στο περιθώριο από την πλειοψηφία των Ελλήνων. Οχι, δεν ειναι "free country", ειναι Δημοκρατία και σε εμας την πλειοψηφία δεν αρέσουν οι πράξεις σας.

ΝΕΣΤΩΡ 23 Οκτωβρίου 2012 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

Στον Αγαπητό, Φτωχό και μόνο κάου – μπόυ και όχι μόνο,
θα ήθελα να απαντήσω στα σχόλιά τους στην υπόψη ανάρτηση, με τα παρακάτω αποσπάσματα από ένα βιβλίο, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή μέθοδος στο να καταλάβουν μερικοί που βρίσκονται, κάνοντας μια αυτοκριτική, ΄΄Ο Χίτλερ θεωρούσε τους κομμουνιστές σαν πιθανούς εθνικοσοσιαλιστές. Από μικροαστούς, σοσιαλδημοκράτες και συνδικαλιστικούς βόνζους δε γίνεται ποτέ ένας εθνικοσοσιαλιστής, από κουμουνιστές πάντοτε, έλεγε. Ο Λοχαγός Ρέμ ( Röhm ) υπερηφανευόταν ότι μέσα σε τέσσερες βδομάδες θα μπορούσε να μεταβάλει τον πιο κόκκινο κομμουνιστή σε ένθερμο εθνικοσοσιαλιστή. Στο άλλο στρατόπεδο ο Κάρλ Ράντεκ θεωρούσε τη μάζα των μελανοχιτώνων σα μια ρεζέρβα του κομμουνισμού ΄΄ ΄΄ Είναι ένας απογοητευμένος άνθρωπος, ένας αποτυχημένος, ένας ανεπιθύμητος, ένας βαριεστημένος, ένας φτωχός, απροσάρμοστος, φίλαυτος, ένας φιλόδοξος, ένας αμαρτωλός, ένας ένοχος, ένας που θέλει να λατρεύει και να υπηρετεί ένα δαίμονα ή ένα θεό, ένας εχθρός των πραγμάτων όπως έχουν τώρα, ένας που αποβάλλει το εγώ του και χάνεται μέσα σε ένα μαζικό κίνημα, για να υπηρετήσει μια Ιερή υπόθεση΄΄ ΄΄Εδώ ο φανατικός συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά. Το χάος είναι το στοιχείο του. Όταν η παλιά τάξη γκρεμίζεται αυτός χύνεται μ΄ όλη του τη δύναμη και απερισκεψία στο σάλο, για να τινάξει στον αέρα όλο το μισητό παρόν. Στο θέαμα ενός κόσμου που βαδίζει προς το τέλος του, τρίβει τα χέρια του από χαρά. Στο διάβολο οι μεταρρυθμίσεις ! Ότι υπάρχει είναι άχρηστο, και δεν έχει κανένα νόημα να μεταρρυθμίζει κανείς κάτι που δεν έχει καμιά αξία.΄΄ Ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, Έρικ Χόφφερ ( Eric Hoffer , The True Believer ). Μερικοί όψιμοι ΄΄Δημοκράτες΄΄ κομμουνιστές αποστασιοποιούνται από τον Βίο και τα Έργα του ΚΚΕ και το αποκηρύσσουν, στηλιτεύοντας τα λάθη του και έτσι περνούν από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ εξαγνισμένοι και γίνονται τα αγγελούδια του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να προήλθαν από παρθενογένεση, ξεχνώντας ότι η ΄΄Μήτρα΄΄ είναι το ΚΚΕ και ότι αυτοί έγιναν μητροκτόνοι, γατί αυτό ταιριάζει στην ανώμαλη ψυχοσύνθεσή τους.

Αγαπητέ ΦΜΚΜ, περιμένω ακόμη μια απάντησή σου από τα ερωτήματα που σου έθεσα στο σχόλιο μου την 18 Οκτωβρίου 2012 11:48:00 π.μ. EEST(ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ - Η οχύρωση της εξέχουσας, Μ. Ασία, Αρματιστής ), ελπίζω να την έχω. Ο ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ απήντησε έμμεσα και μου άφησε με την εντύπωση ότι θα περιλάβει στο υπό έκδοση βιβλίο του για την Μικρασιατική Καταστροφή, το απόσπασμα του ΄΄ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ΄΄ και της κυρίας Ρεπούση, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, για να αποδείξει την διαχρονική προδοτική στάση της Αριστεράς στα Εθνικά θέματα, οπότε και εγώ με μεγάλη μου χαρά θα το αγοράσω.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 9:29:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 9:53:00 π.μ. EEST

+1

Αρματιστής 23 Οκτωβρίου 2012 στις 10:10:00 μ.μ. EEST  

@ ΝΕΣΤΩΡ (πάντα ευθέως και όχι δια της πλαγίας)

Έχουμε καταλάβει πολύ καλά ότι έχεις διαβάσει πάρα πολλά βιβλία. Από το "συμπόσιο" μέχρι τους ναζιστές και τους μπολσεβίκους. Συγχαρητήρια λοιπόν! Είσαι πολυδιαβασμένος.
Σοφότερος;;;

Μια συμβουλή.
Να διαβάζεις καλύτερα τι γράφει ο άλλος προκειμένου να μη διαστρεβλώνεις αυτά που έγραψε, να είσαι εντός θέματος και να θέτεις ερωτήσεις σε real time (τελικά 3 συμβουλές). Το κείμενο "ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ - Η οχύρωση της εξέχουσας", έχει φύγει από την επικαιρότητα πριν πολλές μέρες.

ΥΓ. α) Η Ρεπούση συνεργάζεται με το κόμμα που υποστηρίζεις. Στον αρχηγό σου λοιπόν οι υπαινιγμοί. β) Για χαλάρωση το χειμώνα, συνιστώ σάουνα. Πολλά γυμναστήρια διαθέτουν.

Ανώνυμος 23 Οκτωβρίου 2012 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

@ NF 22 Οκτωβρίου 2012 7:51:00 μ.μ. EEST

"Οι ενοπλες αριστερες τρομοκρατικες ομμαδες σκοτωσαν 71 ανθρωπους και τραυματισαν 580 μετα το 1974."

Τους τραυματίες η ΧΑ τους πλησιάζει, να περιμένουμε λοιπόν να σκοτώσει και 72 ανθρώπους πρώτα;


Τελικά τα αναβολικά πράγματι σας χτυπάνε στο μυαλό

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2012 στις 12:48:00 π.μ. EEST  

Ο Πλάτωνας ή ο Πολύβιος τι έλεγαν για το ιδανικό πολίτευμά; Η δημοκρατία πόσα χρόνια λειτούργησε στην Αθήνα, και γιατί κατέρρευσε; Ρωτάω τους αρχαιομανείς που καυχιόνται για τα ιδανικά της δημοκρατίας λες και έχουν πρότυπα μακροχρόνιας και επιτυχούς ιστορικής εφαρμογής.

Ας πετάξετε για λίγο τις παρωπίδες και εξετάστε εναλλακτικές πολιτικές λύσεις που επίσης (ή και καλύτερα) προστατεύουν τις ατομικές ελευθερίες του καθένα.

NF 24 Οκτωβρίου 2012 στις 9:43:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμε 23 Οκτωβρίου 2012 11:08:00 μ.μ. EEST

Ποιοι είναι αυτοι που «τραυματιστηκαν» από τη Χρυση Αυγη; Μαλλον μερικοι λαθρομεταναστες, που εισεπραξαν μερικους μωλωπες και εκδορες όταν οι Χρυσαυγιτες τους εδιωξαν με τις κλωτσιες από τα οικηματα που παρανομως ειχαν καταλαβει, κατοπιν παρακλησεως των νομιμων Ελληνων ιδιοκτητων.

Αυτοι που τραυματιστηκαν από τις αριστερες ενοπλες οργανωσεις δεν εισεπραξαν απλως μερικες εκδορες και μωλωπες όπως επαθαν οι Πακιστανοι καταληψιες από τους Χρυσαυγιτες. Τραυματιστηκαν βαρυτατα από τις σφαιρες των αριστερων τρομοκρατων, και πολλοι εμειναν αναπηροι για ολη τους τη ζωη.

Ελεος πια. Σε λιγο θα μας πειτε ο τι η Λιανα Κανελλη "τραυματιστηκε βαρυτατα" απο τα χαστουκια του Κασιδιαρη!

Το νεοναζιστικο παρελθον της Χρυσης Αυγης είναι οπωσδηποτε αποκρουστικο, αλλα δεν σκοτωσε και δεν τραυματισε κανεναν, ουτε εχει εγκληματικη δραστηριοτητα.

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2012 στις 10:26:00 π.μ. EEST  

Οι ήρωες του '40 δεν χαιρετούσαν φασιστικά αλλά στρατιωτικά. Μόνο η ΕΟΝ η οργάνωση του Μεταξα χαιρετούσε φασιστικα. Αστυνομικοί και χωροφύλακες χαιρετουσαν στρατιωτικα. Oλοι πρέπει να θυμούνται ότι φασιστικοί οργανισμοί πιθηκίζουν και μιμούνται στρατιωτικούς οργανισμούς και τους ανταγωνίζονται(πχ βλ. Χίτλερ και εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα κατα Wehrmacht).

Alexandros 24 Οκτωβρίου 2012 στις 11:58:00 π.μ. EEST  

Μάλιστα, ο NF με λέει αριστερό ;κρυφοκομμουνιστh ένας φίλος από το ΣΥΡΡΙΖΑ όταν του λέω για τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς με λέει φασίστα. Δεν υπάρχει πρόβλημα απλώς γελάω, απλώς με στενοχωρεί γιατί είχα μια ελπίδα να διαβάσω μια διαφορετική απάντηση.

Προφανώς Αγαπητέ NF αγνοείς οικειοθελώς την pragmatikothta για αυτό και επιλεγεις να μην απαντήσεις σε κανένα θέμα από αυτά που έθεσα.

Αλλα θα σου απαντήσω εγώ σε αυτά που λες ακριβώς. Οι Τουρκαλβανοί υπήρχαν στην Ελλάδα το 1821, τους έλεγαν έτσι γιατί ήταν Αλβανοί που Τουρκέψαν, τέτοιοι υπήρχαν και πολλοί Έλληνες οι νενέκοι. Αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα το 90 ήταν Αλβανοί Μουσουλμάνοι, το πόσοι αισθάνονταν πολύ κοντά στην Τουρκια δεν το ξέρω αλλα παρα πολύ από αυτούς που αισθάνονταν έτσι έχουν πάει στην Τουρκια, αντίθετα πολλοί που ήρθαν στην Ελλάδα έγιναν Χριστιανοί, έστειλαν τα παιδιά τους σε Ελληνικά σχολεια και τα παιδιά τους δεν μιλάνε καν Αλβανικά και δεν έχουν πάει καν στην Albania και τα περισσότερα πάνε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αυτά τα παιδιά είτε το θες εσύ είτε όχι θέλουν να λέγονται Έλληνες ούτε καν "ελληνοαλβανοι", δεν είναι οι Πακιστανοί η οι Μπαγκλαντεσιανοί που ήρθαν εδώ κάνα δυο χρονια και το Σύρριζα θέλει να τους δώσει υπηκοότητα. Αν εσύ λόγω μισους αντί να στηρίξεις ως Έλληνες τα παιδιά αυτά τα διώξεις από εκεί που θα είχες την ευκαιρία να μεγαλώσεις την Ελλάδα κερδίζεις αυτομάτως έναν εχθρό που έχει και δίκιο.

«..Φαντάστηκα έναν Ελληνισμό μεγάλο,έμορφο,με την δημοτική του γλώσσα,έναν Ελληνισμό,πού περιλαβαίνει μέσα του καί την αλβανική ψυχή καί γλώσσα,τη συγγενική του»:
Ίων Δραγούμης


Αριστερός και αυτός? Δε νομίζω!

Το κλίμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα όταν οι Αλβανοί μπήκαν στη χωρα, το οποιο ήταν εχθρικά διακείμενο δεν ήταν αδικαιολόγητο προφανώς και η Αλβανική Mafia έπαιξε το ρολο της σε αυτό, πολλά έχουν όμως αλλάξει από τότε, το μονο που δεν έχει αλλάξει είναι ότι η αστυνομία δεν διέλυσε την Αλβανική mafia η οποια ενισχύθηκε από Κοσσοβάρους και Τουρκαλβανούς, οι οποιοι δημιουργούν προβλήματα και σε μας και στους υποθετικά ομοεθνείς τους, γιατί όμως η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις είναι το ερώτημα.

Πάμε παρακάτω, δεν ξέρω αν στο σχολειό ήσουν καλός μαθητής εγώ ήμουν, αλλα ποτε δεν έτυχε να πάρω τη σημαία, ούτε στο δημοτικό ούτε στο γυμνάσιο ούτε στο λύκειο, πάντα κάποια ισοψηφία, η κάποια κλήρωση έδινε τη σημαία σε κάποιο άλλο παιδάκι που μπορεί να ήταν γιος κάποιου καθηγητή η κάποιου σημαίνοντος προσώπου, η μάνα μου στενοχωριόταν εγώ προσωπικά όχι με αυτά που έβλεπα, οποτε αν εσύ νομίζεις ότι αυτοί τιμούν τη σημαία και όχι το παιδάκι που ήταν ο καλύτερος μαθητής και που μετά από αυτό θα αισθανόταν ευγνωμοσύνη είναι δικό σου πρόβλημα, πρόβλημα όμως στα αλήθεια.

Ο Βαγγέλας ΕΛΑΣΙΤΗΣ? Tον σεβόμουν γιατί ήταν έντιμος σε σχέση με το κλίμα του κόμματος του και δίκαιος άνθρωπος, αυτό να πας να το πεις στη Μυγδαλιά Αρκαδίας, θα γελάνε χρονια με το αστείο σου.

Ανώνυμε 12:48:00 π.μ δεν έχουμε την Αθηναϊκή δημοκρατία, η δικη μας δημοκρατία είναι ουσιαστικά μεικτό πολίτευμα όπως ήταν η ρωμαϊκή, η οποια ήταν βασισμένη στις αρχές της Αθηναϊκής δημοκρατία,

NF 24 Οκτωβρίου 2012 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

Αναθεμα τους Τουρκαλβανους λαθροεισβολεις και τους Ελληνες συνοδοιπορους τους, που εκαναν τοσο δημοφιλη τη Χρυση Αυγη. Μολις απαλλαγουμε από τους Τουρκαλβανους λαθροεποικιστες θα εξαφανιστει και το κομμα του κ. Μιχαλολιακου.

Πως θα αντιμετωπισουμε τους Τουρκαλβανους λαθροεισβολεις; Μα ακριβως όπως αντιμετωπιζει το δικο του αναλογο προβλημα το Ισραηλ! Επαναλαμβανω ότι τη χωρα αυτή, που Αριστεροι και Χρυσαυγιτες μισουν, θα επρεπε να την εχουμε ως φωτεινο παραδειγμα!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Οκτωβρίου 2012 στις 4:07:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμο 24 Οκτωβρίου 2012 12:48:00 π.μ.
Αμφιβάλλω αν ποτέ κατάλαβες τι υποστήριζε πολιτικά ο Πλάτωνας. Ο Πολύβιος πάλι ήταν ένας Ρωμαίος με ελληνική καταγωγή, απολογητής της res publica και κοινός συκοφάντης των τελευταίων ηγετών της Αχαϊκής Συμπολιτείας. Ένας Κουίσλιγκ της Ρωμαιοκρατίας, αυτό ήταν. Φυσικά τον επαινούν όλοι οι λατινοθρεμμένοι Δυτικοί που προσπαθούν αγωνιωδώς να βρουν έναν Θουκυδίδη στα μέτρα τους, που να επαινεί δηλαδή μια αριστοκρατία με σάλτσα δημοκρατίας. Για την αξία της ελληνικής δημοκρατίας (που την υπονόμευαν οι ολιγαρχικοί) μπορεί κανείς να διαβάσει την Αθηναίων πολιτεία που ψευδώς αποδίδεται στον Ξενοφώντα. Ο ανώνυμος ολιγαρχικός συγγραφέας της σηκώνει τα χέρια μπροστά στην τεράστια λαϊκή υποστήριξη του πολιτεύματος μη βρίσκοντας τρόπο, νόμιμο ή παράνομο να το ανατρέψει.

Alexandros 24 Οκτωβρίου 2012 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

@NF


Δεν μπορώ να καταλάβω, προσπαθώ ειλικρινά αλλα δεν καταλαβαίνω, σε τι και που απευθύνεται, αλλα αν αυτή είναι η απάντηση σου σε αυτά που σου έχω γράψει την εκλαμβάνω ως αλαλαγμό

Ανώνυμος 24 Οκτωβρίου 2012 στις 6:59:00 μ.μ. EEST  

Κάου-μπόυ, προφανώς δεν διάβασες τι έγραψε και ο Alexandros. Δεν έχουμε "δημοκρατία" (όπως την φαντάζονται μερικοί) αλλά μία ολιγαρχική κοινοβουλευτική πολιτεία. Άρα μην νομίζεις ότι θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τις λανθασμένες σου αντιλήψεις για τον Πολύβιο.

Εφόσον ζούμε σε μία αντιπροσωπευτική πολιτεία (και όχι δημοκρατία) καλό για όλους είναι να μελετήσουν ιστορικά και "ζωντανά" παραδείγματά που λειτουργούν καλύτερα από το δικό μας. Τι "δημοκρατία" και "φιλελευθερισμό" έχουμε όταν πρόεδρος κόμματος μπορεί να διαγράψει με το έτσι θέλω έναν βουλευτή ή μέλος του; Τι "δημοκρατία" είναι όταν τα κόμματα δεν λειτουργούν εσωτερικά με δημοκρατικές και αξιοκρατικές αρχές; Και όμως, σε αυτά (αποκλειστικά) βασίζετε η λεγόμενη "δημοκρατία" σας.

Θα με διαφωτίσεις σίγουρα για τον ρόλο των κομμάτων στην αρχαία Αθήνα, στην πολιτεία του Πλάτωνα, ή την συκοφάντηση που έφαγαν από τον Πολύβιο!

Αρματιστής 24 Οκτωβρίου 2012 στις 8:20:00 μ.μ. EEST  

@ NF

Αγαπητέ φίλε
Απορώ για αυτά που γράφεις και για το τρόπο που εκφράζεσαι. Πως μπορείς να πιστεύεις ότι θα πρέπει να διώξουμε τους Αλβανούς από την Ελλάδα, όταν αυτό είναι (στη πραγματικότητα) αδύνατο; Ακόμη και να το θέλαμε, σε λίγα χρόνια η Αλβανία θα είναι μέλος της ΕΕ και άρα τα σύνορα θα είναι ανοικτά, όπως είναι και προς τη Βουλγαρία.

Πως μπορείς να πιστεύεις ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε εχθρικά αυτούς που έρχονται στη χώρα μας από το βορρά, όταν υπάρχουν τόσα κοινά στοιχεία με αυτούς τους λαούς, όπως η ορθόδοξη πίστη και ο Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός; Ασφαλώς και θα ισχυριστείς ότι οι περισσότεροι Αλβανοί είναι Μουσουλμάνοι. Αυτό όμως δεν ισχύει. Έχεις δει πολλούς Αλβανούς να θρησκεύονται; Νομίζω ότι οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι, είναι μάλλον άθρησκοι.

Αλήθεια με ποιο τρόπο μπορείς να αναγνωρίσεις σήμερα τους Αλβανούς μετανάστες; Μόνο από τη λαλιά. Είναι δίπλα μας και έχουν εν πολλοίς ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία. Αυτοί όταν βρίσκονται μεταξύ τους, μπορεί να μιλούν τη γλώσσα τους, αλλά τα παιδιά τους μιλούν καλά Ελληνικά, πηγαίνουν σε Ελληνικά σχολεία και συμπεριφέρονται όπως τα άλλα Ελληνόπουλα. Παρατηρούσα το καλοκαίρι στη θάλασσα τις παρέες των Αλβανών. Μιλούσαν μεταξύ τους άλλοτε στα Ελληνικά και άλλοτε στη γλώσσα τους. Μιλούσαν στο τηλέφωνο με Έλληνες, καθαρά Ελληνικά. Στα παιδιά τους όμως μιλούσαν μόνο στα Ελληνικά, διότι μόνο έτσι μπορούσαν να συνεννοηθούν μαζί τους. Και είναι ενδιαφέρον να δούμε το πως αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα κουρελήδες και πεινασμένοι και σήμερα εν πολλοίς έχουν αποκατασταθεί. Εργάστηκαν αυτοί και οι οικογένειές τους σκληρά για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι.

Και αυτά που αναφέρω για τους Αλβανούς, ισχύουν ακόμη περισσότερο για τους άλλους βόρειους μετανάστες. Και πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, το πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν και μιλούν θαυμάσια Ελληνικά, ενώ δεν το μπορούν οι Έλληνες. Όπως ο ΓΑΠ.

Ας μη ξεχνάμε ακόμη ότι πάρα πολλοί Έλληνες έχουν κάνει οικογένειες με βόρειες και βόρειους. Αλήθεια μήπως θέλεις να διώξουμε και αυτών τα παιδιά;

Φίλε μου, το ζήτημα που θα έπρεπε να τεθεί με μεγάλη σοβαρότητα, είναι με ποιο τρόπο μπορούμε να ενσωματώσουμε στον εθνικό κορμό τους Αλβανούς και όλους τους άλλους που έρχονται από το βορρά. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί και όχι το πως θα εφαρμόσουμε πολιτικές διαχωρισμού και εκδίωξης. Πως θα μπορούσε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κυρίαρχη στα Βαλκάνια; Πως οι βόρειοι γείτονές μας θα μπορούσαν να είναι φίλοι και εταίροι; Να μη ξεχνάμε ότι το ένα πόδι μας πατάει στην ανατολή και στην ορθοδοξία.

Δεν λέω ότι όλα είναι ρόδινα. Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την εγκληματικότητα των Αλβανών. Αλλά δεν είναι όλοι οι Αλβανοί εγκληματίες. Έχουμε προβλήματα με την Αλβανία και τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό. Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τα εθνικά μας ζητήματα και να είμαστε άκαμπτοι όπου απαιτείται. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει να βάλουμε απέναντι μας τους Αλβανούς που ήρθαν στην Ελλάδα πριν 22 χρόνια, εγκαταστάθηκαν εδώ, έκαναν οικογένειες και περιουσίες και δεν πρόκειται να φύγουν.

Η ενσωμάτωση θα πρέπει να μας απασχολεί.

Εγώ (δυστυχώς για πολλούς εδώ) δεν είμαι οπαδός της θεωρίας του αίματος. Το έχω ξαναγράψει. Πιθανό όλοι μας έχουμε και κάποια σταγόνα αίματος άλλων λαών… Εκτός βεβαίως και αν κάποιος φέρει αποδείξεις DNA ότι κατάγεται από τους Αχαιούς, οπότε η πολιτεία θα πρέπει να του δώσει «πιστοποιητικό γνήσιου Έλληνα»… Ας ψάξουμε λίγο την ιστορία μας και τους εθνικούς μας αγώνες… Το χωριό μου όπως και τα γύρω του χωριά, φέρουν Σλαβικά ονόματα. Το χωριό μου όμως κατά τη Τουρκοκρατία, είχε φημισμένη σχολή των Ελληνικών γραμμάτων και πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στον αγώνα.

Και ασφαλώς τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τους ερχόμενους από την ανατολή και το Μουσουλμανικό κόσμο. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να σαπωνοποιήσουμε ανθρώπους.

NF 25 Οκτωβρίου 2012 στις 4:48:00 μ.μ. EEST  

@Αγαπητε Αρματιστη
Μαλλον συναναστρεφεστε πολύ με τους ΣΥΡΙΖΑιους, και σας συμβουλευω φιλικα να κοψετε αυτές τις κακες παρεες!

Δεν ειμαι καθολου προθυμος να δω τη χωρα αυτή να μετατρεπεται από «Ελλαδα» σε «Νεα Αλβανια». Προσωπικα θα κανω οτι μπορω για να το εμποδισω. Καλυτερα λιγοι Ελληνες και καλοι , παρα να μετατραπουμε σε ένα γιουσουρούμ Τουρκαλβανων και Σκοπιανοκοσοβάρων.

Μπορω να καταρριψω πολυ ευκολα τα επιχειρηματα σας. Αν θελετε θα το κανω, αλλα μαλλον δεν εχει νοημα. Διαφωνουμε και ειμαστε σε αντιθετα στρατοπεδα. Σας ευχομαι ειλικρινως ταχεια ανανηψη εκ της συνοδοιποριας μετα των επαράτων νεοκομμουνιστων.

Εχω μια ενδιαφερουσα εξηγηση για το πώς είναι δυνατον ενας ανωτερος αξιωματικος των τεθωρακισμενων(!!!) να προσχωρει στις αποψεις των αρνησιπάτριδων Αριστερων, αλλα δεν είναι της ωρας.
Με ρωτατε τι να κανουμε με τοσα εκατομμυρια λαθροεποικιστες. Θα κανουμε οτι θα εκανε το Ισραηλ , αν αυτοι πηγαιναν εκει ως λαθρομεταναστες. Νομιζω οτι με καταλαβαινετε και οτι γινομαι απολυτως σαφης.

Και αν η χωρα χρειαζεται καποιους ξενους εργατες, που κατά τη γνωμη μου δε χρειαζεται, μπορει να τους φερει πχ από την φιλικοτατη Αρμενία.

enkripto 25 Οκτωβρίου 2012 στις 7:59:00 μ.μ. EEST  

@NF

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά ζητάς pedigree εθνικοφροσύνης από κόσμο που έχει φάει τον Έβρο με το κουτάλι...

Ως εκτούτου τέτοιες φιλικές "νουθεσίες" καλό θα είναι να τις αποφεύγεις. Δεν διεθέτεις την αποκλειστικότητα στον πατριωτισμό.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 8:39:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω ότι το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ ΝΦ, εν-κρυπτώ και αρματιστή είναι το θέμα της νομιμότητας και δεν έχει καμμία σχέση με εθνική καταγωγή, χρώμα και θρήσκευμα. Ο νομος είναι νόμος, και εάν ορίζει οτι ο παράνομος αλλοδαπός πρέπει να απελαθεί, αυτός ο νομος πρέπει να είναι σεβαστός και να εφαρμόζεται. Από την άλλη βέβαια ο (νόμιμος) μετανάστης έχει τα ίδια δικαιώματα (όχι περισσότερα) και υποχρεώσεις με τον Ελληνα Πολίτη (εκτός ψήφου βέβαια) και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ίσος από εμάς.

Τώρα, εάν η Βουλή των Ελληνων 1990-2012 παρατύπως νομιμοποίησε τους παράνομους αλλοδαπούς (και στη συνέχεια τους απεδώθει Ελληνική υπηκοότητα) δηλ. επιβραβεύθηκε η παρανομία με την μέγιστη τιμή, θα χαρακτήριζα τις παραπάνω πράξεις ως αυθαιρεσία. Αυτή η αντιεθνική βουλή, όπως και στις αποφάσεις οικονομίας και εξοπλισμών δεν είχε την ευημερία των Πολιτών στο μυαλό της και άρα οι αποφάσεις της θα πρέπει να ελεγθούν, να απόδοθούν ευθύνες, και όπου δυνατόν, να αντιστραφούν. Αυτό ισχύει και για το καθεστώς νομιμοποίησης των παράνομων αλλοδαπών, και όχι αποκλειστικά για τα εγκλήματα που έχουν σχέση με την οικονομία.

Αρματιστής 25 Οκτωβρίου 2012 στις 9:30:00 μ.μ. EEST  

@ NF

Ώστε η αντίθετη γνώμη αποτελεί λόγο να κατηγορηθεί κάποιος για συνοδοιπορία με τον «επάρατο» κομμουνισμό.

Σκέψου τώρα να επιβληθεί στη χώρα μια «φωτισμένη» στρατιωτική δικτατορία (σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις). Όποιος λοιπόν τυχαίνει να εκφράζει διαφορετική άποψη από τη «κρατούσα», θα στέλνεται στα ξερονήσια. Ή αν κάποιος που δεν με πάει για προσωπικούς λόγους, μπορεί να με κατηγορήσει «στας αρχάς» για συνοδοιπορία, να κληθώ να υποβάλω δήλωση «εθνικών φρονημάτων» και αν αρνηθώ να γίνω δηλωσίας, θα αποσταλώ εξορία στην Ικαρία.

Φίλε μου ας αφήσουμε τη πλάκα. Διάλογο κάνουμε και δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. Κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι πατριώτης περισσότερο από κάποιο άλλο. Και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι γνήσιος απόγονος των Αχαιών.

Είμαστε Έλληνες, επειδή:
• Είμαστε Έλληνες το γένος (όσο μπορούμε να το γνωρίζουμε κοιτάζοντας στο παρελθόν μας). Άρα Έλληνες είναι και οι κατοικούντες στο εξωτερικό οι οποίοι μπορεί να μη διαθέτουν την Ελληνική ιθαγένεια, ή Ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά έχουν Ελληνική καταγωγή.
• Πιστεύουμε ότι είμαστε Έλληνες.
• Έχουμε γεννηθεί από Έλληνες γονείς, που μπορεί να μην είναι και οι δύο, ή ο ένας εξ αυτών Έλληνες το γένος
• Έχουμε λάβει Ελληνική παιδεία.
• Μετέχουμε του Ελληνικού πολιτισμού.
• Έχουμε επιλέξει να είμαστε Έλληνες.

Για να αποδείξει κάποιος ότι είναι Έλληνας σε καμιά περίπτωση δεν του ζητείται εξέταση αίματος ή τεστ DNA.

Το Ελληνικό έθνος, ήταν πάντα πολυσυλλεκτικό και διέθετε και διαθέτει μεγάλη αφομοιωτική ικανότητα. Από αυτό το χώρο, πέρασαν αναρίθμητες φυλές. Θα ήταν ηλίθιο να ισχυριστεί κάποιος ότι πέρασαν και έφυγαν. Όμως σήμερα βλέπεις να έχει μείνει κάποιο ίχνος τους εκτός από τοπωνύμια και διάφορες σκόρπιες λέξεις; Βλέπεις τίποτε άλλο εκτός από Ελλάδα;

Βεβαίως υπάρχουν οι Ελληναράδες της Χ.Α.. Κάποιοι γράφουν και εδώ. Θα ήθελα να τους ρωτήσω με ποιο τρόπο η Χ.Α. πιστοποιεί την γνησιότητα της Ελληνικής καταγωγής τους; Ότι δηλαδή είναι γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα.

Εγώ σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι τα σύνορα της χώρας θα πρέπει να είναι τρύπια και ο κάθε ένας που μπαίνει θα πρέπει να του δίνουμε και την Ελληνική υπηκοότητα. Αντιθέτως. Θέλω τα σύνορα να ασφαλιστούν και η υπηκοότητα να δίνεται ύστερα από πολλά χρόνια και κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε όμως να δημιουργούμε εχθρούς στα βόρεια σύνορά μας. Επιδίωξη πρέπει να είναι, ο Ελληνισμός να έχει ισχυρή, ευεργετική και φιλική παρουσία στους βόρειους γείτονές μας.

Η «απειλή» δεν βρίσκεται στους εισερχόμενους από το βορρά. Βρίσκεται πιθανό σε αυτούς που έρχονται κατά κύματα από την ανατολή, οι οποίοι έχουν μια τελείως διαφορετική κουλτούρα, δεν αφομοιώνονται, δεν εντάσσονται και πιθανό αντιμετωπίζουν το πολιτισμό μας ως εχθρό.

Οδυσσέας 26 Οκτωβρίου 2012 στις 12:04:00 π.μ. EEST  

Να παρατηρήσω κατ' αρχήν ότι η συζήτηση περί λαθρομεταναστών και εθνικής ταυτότητας είναι χιλιόμετρα εκτός θέματος.

Αφού άνοιξε όμως, να πω ότι συμφωνώ 1000% με τον Αρματιστή: Το ζητούμενο από πλευράς ελληνικού εθνικού συμφέροντος είναι η ενσωμάτωση των μεταναστών. Όταν λέω ενσωμάτωση εννοώ να αποβάλλουν τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους και μέσα σε 2 γενιές να γίνουν Έλληνες σε αυτά που καθορίζουν τον Έλληνα, δηλαδή, τη γλώσσα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Αυτή είναι η σωστή θέση. Σε αυτή τη θέση αντιτίθενται τα δύο άκρα:
Το ένα άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που επειδή δεν πιστεύει σε έθνη αλλά στο διεθνισμό, μιλάει (όχι για ενσωμάτωση αλλά) για πολυπολιτισμικότητα, δηλαδή διατήρηση της ταυτότητας των μεταναστών. Γι' αυτό π.χ. υποστήριξε εκείνη τη δασκάλα που (εντελώς παράνομα) οργάνωσε σχολείο αλβανικών για τα Αλβανάκια στο Λύκειο Γκράβας.
Το άλλο άκρο είναι η Χρυσή Αυγή που επειδή πιστεύει στο αίμα και τη ράτσα (όχι στο έθνος όπως μας λέει), είναι επίσης κατά της ενσωμάτωσης των μεταναστών: "δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ Αλβανέ".
Λοιπόν το θέμα δεν είναι αν μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας, αλλά ποιος μπορεί. Και όπως είπε ο Αρματιστής, πολύ ευκολότερα γίνονται οι γειτονικοί λαοί από τους Ασιάτες, που έχουν εντελώς άλλο υπόβαθρο. Οι Ασιάτες μετανάστες πρέπει να απελαθούν, στο σύνολό τους (και είναι και ευκολότερο γιατί είναι "τελευταίας εσοδείας" και λαθραίοι). Οι υπόλοιποι, από βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες, που ήρθαν να προκόψουν στην Ελλάδα, είναι κέρδος αν τους ενσωματώσουμε σωστά.

Επίσης για όποιον θέλει να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση προτείνω να διαβάσει πρώτα το
άρθρο "Σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες" που είχε ανέβει πριν δυόμιση χρόνια και παραμένει σημείο αναφοράς. Oσοι θέλουν να συνεχίσουν να σχολιάζουν το μεταναστευτικό, ας το κάνουν εκεί και όχι εδώ.

NF 26 Οκτωβρίου 2012 στις 3:59:00 π.μ. EEST  

@Αγαπητε Αρματιστη
Η απαντηση μου ηταν χιουμοριστικη. Μας χωριζει αλλωστε τετοια αβυσσος στο θεμα αυτο, που δεν εχει νοημα να το συζητησουμε στα σοβαρα.
Δεν μπορουσα να μην επισημανω αυτο το αλλοκοτο πραγμα: Ενας αξιωματικος του Στρατου (και μαλιστα ΤΘ) που ταυτιζεται με τη φρασεολογια του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδη του πρωην ΚΚΕ εσωτερικου) ειναι κατι τοσο σπανιο οσο και οι πολικες αρκουδες στην ερημο της Σαχαρας!

Επειδη οι ιδιοκτητες του ιστολογιου δεν επιθυμουν να συνεχιστει η συζητηση επι του θεματος, θα πω μονο αυτο:
Αδεια παραμονης μπορει να αιτηθει μονο οποιος αλλοδαπος σεβαστηκε τους Νομους και ηλθε νομιμα απο την πρωτη ημερα στην Ελλαδα. Και οι νομιμοι αλλοδαποι δεν μπορουν ποτέ να ξεπερνουν το 2,5 % του ελληνικου πληθυσμου. Σε αυτο συμφωνουν πληρως οι Ανεξαρτητοι Ελληνες και το κομμα των στρατωτικων (ΣΕΕ). Το θεμα «λαθροεποικιστες» ειναι η απολυτη κοκκινη γραμμη για οσους σκεπτονται εθνικα, και οποιος εχει διαφορετικη αποψη κατατασσεται αυτοματως στην αλλη πλευρα, οσο συμπαθης και αν ειναι σε προσωπικο επιπεδο.

Αγαπητε Αρματιστη ειστε «δικος μας» και ολη σας τη ζωη υπηρετησατε αυτα που η δικη μας πλευρα θεωρει εθνικα και ιερα, πλην ομως πεσατε προσφατως θυμα της προπαγανδας του εσωτερικου εχθρου, και σας ευχομαι ταχυτατη ανανηψη, διοτι ειναι βεβαιο οτι καποτε θα ανανηψετε!
Φιλικα
NF

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2012 στις 10:38:00 π.μ. EEST  

@NF

"ειστε «δικος μας»";;;;;!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχα

ποιος σου είπε οτι ΕΣΥ είσαι δικός μας;;;;;;;;

χαχαχαχαχαχαχαχα

"δική μας πλευρά"; σοβαρολογείς τώρα;;;

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

αν πραγματικά τα εννοείς ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ καθόλου απο αυτούς που κατηγορείς!

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Εθνική Ελλάδος. Και αυτή έχει και αλλοδαπούς και καλούς και κακούς παίχτες. Μην πέφτεις σε "προπαγανδα του εσωτερικου εχθρου".

μηδενιστής

D-Mitch 26 Οκτωβρίου 2012 στις 12:22:00 μ.μ. EEST  

+1 για το τελευταίο σχόλιο του μηδενιστή

@ΝF

Έχεις ξεχορταριάσει κανένα κτήμα καμιά φορά; Έχεις βοηθήσει σε καμιά οικοδομή; Έχεις καθαρίσει καμιά τουαλέτα ή να μαζέψεις κάδους; Έχεις βοηθήσει σε δουλειές του χωραφιού; Γιατί από όσο ξέρω οι νεαροί σαν του λόγου σου κάθονται στις πλατείες της Γλυφάδας, της Σπάρτης και της Λάρισας και περιμένουν να βρουν δουλίτσα πίνοντας τον φραπέ τους και κάνοντας αμπελοσοφίες όσο οι μετανάστες λιώνουν στα χωράφια για ψίχουλα. Αυτούς που εμείς φέραμε και νομιμοποιήσαμε. Τους άλλους να τους στείλουμε από εκέι που ήρθαν, τους λοιπούς πρέπει και είναι συμφέρον μας να τους αφομοιώσουμε.

Όσο για το "δικό μας" κλπ που έχεις το θράσος να μιλάς έτσι στον Αρματιστή, εσύ δεν είσαι αυτός και ούτε χρειαζόμαστε για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Είσαι φάντασμα του παρελθόντος που κατατάσσει ανθρώπους με κομματική σκοπιά, είσαι ανώριμος και επίκίνδυνος όταν τοποθετείς τον άλλον σαν εχθρό επειδή δεν συμφωνεί μαζί σου.

Οι ασυναρτησίες που λες μόνο παιδάκια τα λένε, άντε πήγαινε λοιπόν και άνοιξε κανα βιβλίο, όχι με παραπομπές στους Ελ, τo defencenet, τον Λιακόπουλο, μυστικά τις Σιών και φυσικά.. όχι απόρρητες εκθέσεις ε ;)

Η αλλαγή σε αυτόν τον τόπο θα έρθει από μορφωμένους ανθρώπους και με αλλάγή στην εκπαίδευση, και εσύ γραφικότατε και ξεπερασμένε τύπε δεν ανήκεις σε αυτούς.

Alexandros 26 Οκτωβρίου 2012 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

Εγώ διαφωνώ με το σχόλιο του Οδυσσέα πως η συζήτηση είναι εκτος θέματος, το αντίθετο μάλιστα αυτό νομίζω πως είναι το θέμα. Τόσα χρονια επιδιώκεται από το σύστημα να φορτωθεί σε κάθε έναν που μιλάει για την Πατρίδα, για τα Εθνικά συμφέροντα, για τη Μεγάλη ιδέα, για τις Χαμένες Πατρίδες, για τις Ελληνικές Μειονότητες, τη ρετσινιά του Φασίστα, με τη Χρυσή Αυγή πολύ φοβάμαι ότι θέλουν να του φορτώσουν και την έννοια του ρατσιστή. Ο Ναζισμός έχει αυτή τη διαφορα με οποιαδήποτε άλλη εθνικιστική κίνηση δημοκρατική η μη, παίρνει τη διαστροφή του ρατσισμού και την κάνει βασική της ιδεολογία, Είναι πολύ σημαντικό να διαχωριστεί η θέση του Πατριωτισμού ακόμα και του Εθνικισμού, από τον Ναζισμό, δεν είμαστε μονοι εναντίον όλων όπως θέλει να λέει η Χρυσή Αυγή, είμαστε μονοι και εναντίον κανενός και προσπαθούμε να βρούμε συνεργάτες και αυτό δεν γίνεται με πολιτική μισους! Αν κάποιος πάει να μας δημιουργήσει προβλήματα τότε στεκόμαστε απέναντι του και τον αντιμετωπίζουμε.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε και για όλα τα θέματα πως το κύριο ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας σήμερα, γιατί δυστυχώς ο χρόνος δε γυρνάει πίσω, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσουμε πως οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε ούτω πως θα πρέπει να μείνουν κάποιοι ατιμώρητοι, σημαίνει πως δεν πρέπει να μείνουμε αγκιστρωμένοι στο παρελθόν και σε μια υποθετική κατάσταση, η οποια εντέλει στρεβλώνει το παρόν και το μέλλον μας. Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα.

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2012 στις 7:22:00 μ.μ. EEST  

@D-Mitch
Όλοι οι νεαροί Έλληνες πίνουν καφέ στις πλατείες ενώ οι μετανάστες λιώνουν στα χωράφια για ψίχουλα; Αν είναι να γενικεύουμε έτσι ας ρίξω και εγώ την μπάλα στην κερκίδα με το να αποκαλέσω όλους τους μετανάστες βιαστές και εγκληματίες.

Ας το ξεπεράσουμε αυτό για να μπούμε στο ζουμί. Το ότι μπορεί να χρειαζόμαστε (αγράμματους) εποχιακούς εργάτες δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να μπαίνουν παράνομα στην χώρα, να παραμένουν εδώ για όσο καιρό θέλουν, ή και να φέρνουν την οικογένεια τους μαζί. Το γεγονός ότι έχουν μπει υπεραρκετοί είναι ο λόγος που έχουν πέσει τα μεροκάματα για τους ίδιους τους Έλληνες.

Το 1993 ο Έλληνας αγρότης έβγαζε σχεδόν 5000 δραχμές μεροκάματο για να δουλεύει ξένο χωράφι. Οι Αλβανοί μπήκαν και έπεσε ο μισθός στις 4000. Σήμερα εσύ θέλεις ο άνεργος νεαρός Έλληνας να ανταγωνιστεί τον Πακιστανό για το "προνόμιο" της εργασίας; Δεν νομίζω ότι έπιασες ποτέ αξίνα στα χέρια σου για να εκφράζεις τέτοιες απόψεις.

Μπορείς επίσης να με ενημερώσεις για τους μετανάστες "που εμείς φέραμε";

ΝΕΣΤΩΡ 27 Οκτωβρίου 2012 στις 10:01:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ @ΝF, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι η οικογενειακή στρατιωτική παράδοση παλαιά είχε το κέντρο της στου Παπάγου ( οι λεγόμενοι Παπαγιώτες ), μετά μετακόμισε στην Χ. Τρικούπη (Πρασινοφρουροί, 30 χρόνια εξουσία), τώρα το μέλλον είναι στην Κουμουνδούρου, οι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν και καλά κάνουν, ΄΄αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.΄΄, λέει ο Λαός, σχετικά με το σχόλιό σου, 26 Οκτωβρίου 2012 3:59:00 π.μ. EEST, προς ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ ΄΄πλην όμως πεσατε προσφατως θυμα της προπαγανδας του εσωτερικου εχθρου΄΄. Δεν είναι θέμα Προπαγάνδας ! ! !

NF 28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:31:00 π.μ. EEST  

D-Mitch:
Επειδη το θεμα τεθηκε επι προσωπικου οφειλω να απαντησω:
Λιγες γραμμες παραπανω με ρωτησες «ποιος θα πληρωνει το μισθο μου» αν φυγει η Τρόικα. Σε γελοιοποιησα με την απαντηση μου και γι αυτο τωρα εισαι θυμωμενος μαζι μου.

Που ξερεις εσυ ποιος πληρωνει το μισθο μου, τι δουλεια κανω, ποσων ετων ειμαι, και αν ξημεροβραδιαζομαι στις καφετεριες; Για τη ιστορια ανηκω στις μελισσες και οχι στους κηφηνες αυτης της χωρας, μια ζωη συνεισεφερα στο ταμειο του κρατους και ουδεποτε εισεπραξα απο αυτο.

Οσο για τους λαθροεποικιστες, η χωρα θα ειναι μια χαρα χωρις αυτους, οπως ηταν και πριν το 1991.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 10:18:00 π.μ. EET  

@ NF

Κρίνοντας από αυτά που γράφεις, μάλλον δεν είχες γεννηθεί το 1991

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 10:27:00 π.μ. EET  

@28 Οκτωβρίου 2012 10:18:00 π.μ. EET
Είπαμε να "μαλώσουμε" τον NF αλλά μην λέμε και μλκς.

Το 1991 παίζαμε στο δρόμο μέχρι τις 11 το βράδυ και οι μπάτσοι είχαν κάτι σκουριασμένα 38ρια.
Το 2012 αν δεις παιδί στο δρόμο μετά τις 8 δεν είναι άσπρο και ζητιανεύει, και οι μπάτσοι έχουν εξοπλισμό Ζ'ΜΑΚ

Δεν είμαι κατά των μεταναστών - μπορεί και γω να γίνω, μπορεί και φέτος - αλλά η αθρόα είσοδος και η εκμετάλλευση αυτών διάλυσε την χώρα.

μηδενιστής

D-Mitch 29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:47:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμε 26 Οκτωβρίου 2012 7:22:00 μ.μ. EEST

Δεν λέω το αντίθετο, αυτό που δεν μου αρέσει είναι ξαφνικά που οι μετανάστες είναι οι βιαστές, οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές, οι μετανάστες είναι που μας φθονούν κλπ. Αν διάβαζες καλύτερα τι έγραψα πριν απαντήσεις θα έβλεπες ότι είπα οι παράνομοι να πάνε από εκεί που ήρθαν, οι λοιποί πρέπει να αφομοιωθούν όπως κάθε σοβαρό κράτος κάνει. Πριν που υπήρχαν δουλείες οι περισσότεροι νεαροί κάθονταν και περίμεναν θέση διευθυντή.

Εγώ ξέρω ότι η πλειονότητα από εμάς θα θεωρούσαν συγκεκριμένες δουλειές κατώτερες για τους εαυτούς τους, για μερικούς αυτές οι δουλειές ήταν και είναι ντροπή. Άλλοι θα σου πούνε "φώναξε έναν Αλβανό αδερφέ να σου κάνει το χωράφι" ή "μια Πολωνή να σου καθαρίσει το σπίτι" και άλλα τέτοια. Πήγαινε στα χωράφια αγροτών να δεις ποιοι δουλεύουν εκεί, πήγαινε Κρήτη, πήγαινε και στις πλατείες του χωριού.

Τους Αλβανούς και τους άλλους μετανάστες ξέρουμε ποιοι τους έφεραν, αυτοί που τόσα χρόνια ψηφίζαμε για ψήφους κλπ, τότε δε μιλούσε κανένας όμως γιατί μια χαρά τη βγάζαμε. Ξαφνικά τώρα πάμε στο παρελθόν και ανακαλύπτουμε τα λάθη ή γινόμαστε επαναστάτες με το άδικο το σύστημα που όμως εμείς δημιουργήσαμε. Και αν είμαστε τόσο πατριώτες όπως λες, γιατί δεν προσλαμβάναμε Έλληνες και ας πληρώναμε το κάτι παραπάνω; Γιατί σε αυτή την χώρα όλοι κοιτάμε την πάρτη μας, μόνο όταν μας χαλάσει η βόλεψή μας ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια και κατηγορούμε όλους τους άλλους πλην τους εαυτούς μας. Γιατί ο Έλληνας κοιτά το πρόσκαιρο, το ευκαιριακό και φυσικά ότι είναι δημόσιο (από χώρος μέχρι υπηρεσία) είναι για να το ξεσκίσουμε κυριολεκτικά ή να το ξεφτιλίσουμε.

@Προς NF

Πρώτον συγνώμη αν σε προσέβαλλα, μου τι δίνει τρομερά όμως οι κομματικές ιδεολογίες και οι φιλοσοφικές ρητορείες όπως και οι απόψεις σου για όλα που δεν αφήνεις άλλο περιθώριο όπως τα "όντως και ήμασταν ισχυροί", "τα προβλήματα ευσταθείας και λοιπές παιδικές ασθένειες που όντως υπήρχαν, επιλύθηκαν από τους Γερμανούς το 2008" δείχνουν άτομο που δεν ήταν ούτε εκεί την ώρα εκείνη ούτε την καλύτερη ενημέρωση έχει, μόνο από περιοδικά ή ιστοσελίδες. Όλα είναι υποθέσεις αν δεν είσαι μέσα στα πράγματα, πάρε το χαμπάρι. Και ξεπέρασε πια την καραμέλα του κομματισμού και όλα τα άλλα αν λες ότι είσαι ώριμος στην ηλικία ή μορφωμένος. Λες τι πιστεύεις, ότι λες δεν είναι και κανόνας αλλά ούτε και η αλήθεια πάντα.

Όσο για τα "οικονομικά" που με γελοιοποίησες αυτό άστο να πάει.. Τα χρήματα που δίνονται ναι αληθεύει ότι πάνε στις τράπεζες για ανακεφαλοποίηση και λίγα χρήματα πάνε στον κοσμάκη. Αυτό γίνεται για να δοθούν αργότερα στις επιχειρήσεις. Αν φύγουν οι επιχειρήσεις που άρχισαν κιόλας να το κάνουν ζήσε Μάη μου.. Το σύστημα είναι καπιταλιστικό και πολύ απλά όταν δεν υποστηρίξεις τις τράπεζες για να "κινείται" το χρήμα δεν θα υπάρχει σε λίγο κράτος. Τα ποσά είναι αναγκαία προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών δηλαδή με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες να έχουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν ρευστότητα στην οικονομία. Φυσικά η κυκλοφορία του χρήματος πλέον θα ελέγχεταιαπό τους ξένους, έχουμε πιάσει πάτο απλά. Ναι είναι άδικο αλλά είναι η αλήθεια.

Η χώρα θέλει αλλάγή ρότας, θέλει αλλαγές στην εκπαίδευση και ανάπτυξη όπου αυτό είναι δυνατόν. Δυστυχώς πρέπει να εφεύρουμε ξανά τον τροχό και αυτό σημαίνει αύξηση της αγροτικής παραγωγής και επιτέλους των εξαγωγών. Δείτε τις ζητήσεις σε ελληνικά προιόντα στο εξωτερικό και εμείς τι καλύπτουμε. Στη διεθνή έκθεση γεωργικών προιόντων της Νυρεμβέργης όπου παραβρέθηκα τα ελληνικά περίπτερα ήταν 4-5 και είχαν έρθει με δικά τους έξοδα, αυτοί πρέπει να βοηθηθούν.

Σταματήστε λοιπόν να τα βλέπετε με κομματική σκοπιά, έχει καταντήσει γελοίο και μοναδικό προνόμιο της Ελλάδας.

Μanolis 29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:38:00 μ.μ. EET  

Μηδενιστη, αρχιζει η σκεψη σου και παραστρατει. Το -υπαρκτο- προβλημα με τους μεταναστες, ειναι πολιτισμικο , οχι τοσο οικονομικο , και το αρχισαμε εμεις (ο σημερινος πρωθυπουργευων, ''ανοιξε'' τα ελληνοαλβανικα συνορα στους Βορειοηπειρωτες και ακολουθησαν και αλλοι). Κατεληξε μη ελεγξιμο, οταν μετα τη συμφωνια του Δουβλινου, οποιος ηθελε εμπαινε ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Φυσικα στη λαθραια εισοδο βοηθησαν -και βοηθουν- οι συμμαχοι εξ'ανατολων. Το Δουβλινο ΙΙ δεν υπογραφτηκε απο μεταναστες. Οι παντος τυπου επιδοτησεις ''απο ΕΟΚ'' , δεν δοθηκαν σε μεταναστες, δοθηκαν σε κομματικους φιλους επιχειρηματιες ή αγοραστηκαν με μιζα απο τους νομιμους δικαιουχους για να κανουν τη δουλεια τους. Στην Κρητη επιδοτουνταν εκτασεις ''καλλιεργησιμες'' , μεγαλυτερες απο την πραγματικη εκταση τη νησου (ισως γι'αυτο τη λεγανε Πρασινο νησι ή καστρο - δε θυμουμαι τωρα)! Παρ'ολα τα φτηνα μεροκαματα , το σουπερ μαρκετ φερνει λεμονια Αργεντινης, πορτοκαλια Ισραηλ και φυστικια τουρκιας. Για να μην πουμε για τη συμφωνια με την ΕΟΚ που εκλεισε τα εργοστασια ζαχαρης και ερχεται εισαγομενη και ακριβη , πλεον! Δεν ειδα ομως κανεναν συμπατριωτη μας να κλεινει δρομους γι'αυτο, μονο για να εκβιασουν επιδοτησεις και αποζημιωσεις το 'καναν... Εν τελει πιστευεις οτι αν αυριο εξαφανιστουν ΟΛΟΙ οι μεταναστες , θα λυθουν πληρως και δια μαγειας ολα τα προβληματα της χωρας, ακομη δε και η εγκληματικοτητα? Στην πραγματικοτητα , ουτε οι ΧΑτες δεν το θελουν αυτο. Τι θα κανουν μετα , θα κυνηγαν ομοφυλοφυλους και θεατρα που δεν τους αρεσουν? Αυτα ειναι αλλου (παπα) ευαγγελιο.

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:50:00 μ.μ. EET  

O D-Mitch με απάλλαξε με τα τελευταία σχόλιά του από ένα ακόμα σχόλιο σεντόνι. Μόνο μια απορία έχω. Αφού όλες οι τράπεζες για χρόνια, επί Σημίτη και Καραμανλή δάνειζαν με 18% το λιγότερο και δανείζονταν από τον κόσμο με 1% το πολύ, πως μπήκαν μέσα; Εκείνα τα 25τόσα δις που τους έδινε ο χοντρούλης και αρνούνταν(!) να τα πάρουν αρχικά γιατί δεν είχαν λέει πρόβλημα(!)τι ήταν; Τι καπιταλισμός είναι αυτός που όταν βουλιάζει μια ιδιωτική επιχείρηση τρέχει να τη σώσει; Το ίδιο δεν έκανε ο Ανδρέας με τις δήθεν "προβληματικές επιχειρήσεις; Αν η τράπεζα δεν μπορεί να επιβιώσει ας εξαγοραστεί, συνενωθεί, συγχωνευτεί ή φαλιρίσει - μας είναι αδιάφορο. Στο κραχ του 29 η απάντηση ήταν παρέμβαση του κράτους για να ανοίξουν δουλειές. Τώρα το κράτος δεν έχει χρήματα - άρα τα χρήματα υπάρχουν είτε στους πολίτες είτε στις τράπεζες είτε έχουν βγει έξω. Προφανώς υπάρχουν τρόποι να βρθούν. Και αν ο καπιταλισμός "ζορίζεται" σε τέτοιες περιπτώσεις - ψευτοζόρι δηλαδή, έχει λύσεις αλλά πρέπει να βάλει χέρι στους δικούς του ανθρώπους - υπάρχει και ο σοσιαλισμός...

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 2:51:00 μ.μ. EET  

@Μανόλη
οι απόψεις μου για τους μετανάστες είναι γνωστές. όπως επίσης και για τους ομοεθνούς μου.
δεν είπα ποτέ οτι οι έλληνες δεν φταίνε - ίσα ίσα δικό μας είναι το λάθος.
αν διαβάσεις καλά έγραψα "...αλλά η αθρόα είσοδος και η εκμετάλλευση αυτών διάλυσε την χώρα"

μηδενιστής

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:27:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστή


Η εντύπωση που μου έχει δώσει ο NF, από όσα γράφει, είναι ότι μάλλον είναι κάτω των 20, άρα δεν είχε γεννηθεί το 1991.

Δεν ήταν σχόλιο σχετικά με το πως ήταν τα πράγματα το 1991, σε σχέση με σήμερα


Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 10:27:00 π.μ. EET

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 9:25:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 10:27:00 π.μ. EET - 29 Οκτωβρίου 2012 11:27:00 μ.μ. EET

δεν κατάλαβα, να με συγχωρείς.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP