Eπίθεση ακροδεξιών στην εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Στρατηγός Χριστόδουλος Τσιγάντες απετέλεσε
τον θεμελιωτή των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων
Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών δέχτηκε πριν από δέκα ημέρες η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε (1897-1970), από την οποία -σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας- ζητήθηκε να αποδείξει ότι είναι Ελληνίδα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η εγγονή του Τσιγάντε, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική από τον πατέρα της και βρετανική από τη μητέρα της) δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα πέντε νεαρών στην οδό Στησιχόρου, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ομάδα της ζήτησε αμέσως ταυτότητα και στη συνέχεια να μιλήσει ελληνικά προκειμένου να την αφήσουν να φύγει.

Οι άγνωστοι σίγουρα δεν γνώριζαν πως ο Χριστόδουλος Τσιγάντες είχε ηγηθεί της καταδρομικής μονάδας Ιερός Λόχος της Μέσης Ανατολής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αυτή είχε δράσει σε μια σειρά επιτυχών και ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων στη Βόρεια Αφρική και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, είχε διατελέσει στρατιωτικός διοικητής Αρχιπελάγους και αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Δωδεκανήσων.

Παρόμοιες καταγγελίες για ομάδες ακροδεξιών που απειλούν και εκφοβίζουν δέχονται ολοένα και συχνότερα πρεσβείες στην Αθήνα, ακόμη και ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν μεταφέρει και στις αστυνομικές Αρχές, ομάδες που συχνά επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες, σταματούν απρόκλητα άτομα και τους ζητούν να πουν το ελληνικό αλφάβητο ή να αποδείξουν με κάποιον τρόπο πως είναι Έλληνες. Τέτοιες καταγγελίες έχουν δεχθεί, για παράδειγμα, η ιταλική, η γαλλική και η αγγλική πρεσβεία, καθώς και αρκετές πρεσβείες αραβικών χωρών.

Επίκαιρα

29 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2012 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

Αν δεν φας το φαγητό σου θα έλθει ο μπαμπούλας!

Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2012 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

Όταν ο παππούς της πολέμαγε τους ναζιστές, οι δικοί τους παππούδες φορούσαν κουκούλες!

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 1:33:00 π.μ. EEST  

Πολύ ενοχλούν οι "ακροδεξιοι" που θέλουν να δουν καποια μερα την Ελλάδα ελληνική. Ειναι απαράδεκτοι και πρέπει να το κάνουμε θέμα το ότι δεν συμπεριφέρονται με καλούς τρόπους... !

Ετσι να τους κριτικαρετε και μετά να ψηφίζετε τα κόμματα που είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε μας πουλάνε στους Τούρκους, είτε έχουν προγραμμα να μοιράσουν υπηκοότητες και να αφελληνισουν την χώρα σε μια δεκαετια.

Ασχοληθείτε με την ουσία και προτείνετε κάποια λύση. Ρεαλιστική λύση. Αν υπάρχει, η για να φανώ αισιόδοξος όσο υπάρχει ακόμα..

ΥΓ: Και η δεσποινιδα δεν είχε φωτεινη επιγραφή που να λέει τίνος ήταν εγγονή. Οσο για την συγγενεια, και το καθαρμα ο ΓΑΠ ήταν γιος καποιου που μερικοί θεωρούσαν πατριώτη και εγγονός κάποιου που πολλοί θεωρούσαν δημοκρατη.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 13 Οκτωβρίου 2012 στις 5:13:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 13 Οκτωβρίου 2012 1:33:00 π.μ
Ελλάς• πυρ! Ελλήνων• πυρ! Χριστιανών• πυρ! / Τρεις λέξεις νεκρές. Γιατί τις σκοτώσατε;

Γιώργος Σεφέρης "Από βλακεία", Τετράδιο Γυμνασμάτων Β΄

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 5:28:00 π.μ. EEST  

εμα τειμοι χροιχει αβγοι

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:09:00 π.μ. EEST  

@ Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όταν ο παππούς της πολέμαγε τους ναζιστές, οι δικοί τους παππούδες φορούσαν κουκούλες!

Ποιοι ακριβώς φόραγαν κουκούλες; Προέρχονταν από μία πολιτική παράταξη; Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι και ταυτόχρονα φανατισμένος; Η φτηνή συνήθης ατάκα, χωρίς κανένα αντίκρυσμα.

_______________________________________

Τα "Επίκαιρα" δίνουν ρεσιτάλ αριστεροφροσύνης. Προσπαθούν να κρατούνται καλά στον χώρο των "αριστερών" με τις δεξιές τσέπες.

Από το άρθρο, πάντως, το όλως ανεπιβεβαίωτο, δεν προκύπτει ότι οι δράστες ήσαν ακροδεξιοί.

Η τελευταία παράγραφος του άρθρου είναι η επιτομή της δημοσιογραφικής φτήνιας.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:15:00 π.μ. EEST  

Και πιο είναι το συμπέρασμα από το άρθρο; Ότι πρέπει να ψηφίσουμε πάλι μεταξύ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ για να μην μας πουν φασίστες; Δηλαδή είναι καλύτερο να μπει ο Τσίπρας, με την αλβανική καταγωγή, στο τιμόνι της Ελλάδας; Ποιες είναι οι πραγματικές εναλλακτικές για έναν που ψήφισε την Χρυσή Αυγή γιατί οι άλλοι δεν κάνουν ακριβώς τίποτα ή προωθούν ακόμα και τις θέσεις γειτονικών κρατών (δεν λέω έθνη γιατί οι αχταρμάδες δεν αποτελούν έθνη); Δώστε εσείς μια λύση, κάντε μια πρόταση για κάποιο πατριωτικό κόμμα και αφήστε τα παράπονα. Επίσης σταματήστε να είστε επιλεκτικοί γιατί η ακροαριστερά έχει τις ίδιες πρακτικές. Σταματάει κόσμο και βλέπει ταυτότητες σαν τον μπάτσο της γειτονιάς.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 10:50:00 π.μ. EEST  

@ 1:33
Να σε ρωτήσω κάτι απλό. Με πιο δικαίωμα την σταμάτησαν και απαίτησαν τα στοιχεία της;

Πως θα σου φαινόταν αν σταματούσε κάποιος άσχετος τη γυναίκα σου στο δρόμο και δεν την άφηνε να φύγει αν δεν αποδείκνυε πρωτα ποια είναι;

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

@13 Οκτωβρίου 2012 10:50:00 π.μ. EEST

Και οι αναρχικοί τα ίδια έκαναν (ελέγχους ταυτότητας σε άτομα που δεν τους άρεσαν τα πρόσωπα τους) αλλά γι' αυτούς κανένας δεν μιλάει. Εξάλλου δεν είναι politically correct να θεωρούνται ακραίοι κάποιοι της Αριστεράς.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 12:09:00 μ.μ. EEST  

Με απογοητεύετε παιδιά ,τις κουτοπονηριές του Indymedia και του Antinews δεν περίμενα να τις διαβάσω εδώ!

Με ποιά λογική να πιστέψω πως την σταμάτησαν για έλεγχο ,καμιά μαύρη ήταν?

Αρματιστής 13 Οκτωβρίου 2012 στις 12:19:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς και κάποια στιγμή πρέπει να το παραδεχθούμε ή μάλλον πρέπει να το παραδεχθεί το σύστημα εξουσίας, ή καλύτερα το σύνολο του πολιτικού συστήματος, ο φασισμός που εκπέμπει η Χρυσή Αυγή, είναι υποπροϊόν του φασισμού που κυριάρχησε στη χώρα μας τα τελευταία 30, 35 χρόνια.

Διότι το πελατειακό σύστημα εξουσίας, η κληρονομικότητα στην ανάληψη ή την ανάθεση αξιωμάτων – θέσεων - εργασίας, το βόλεμα των ημετέρων, ο αποκλεισμός όσων δεν έχουν μπάρμπα, η αναξιοκρατία, η ανισότητα, η προπαγάνδα και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ, η καταλήστευση του εισοδήματος των ασθενέστερων τάξεων, τα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά, η φτώχια και όλα τα άλλα που χαρακτηρίζουν την άσκηση της εξουσίας στη χώρα μας, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ φασισμό του κερατά.

Και δυστυχώς το σύστημα εξουσίας, αδυνατεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και συνεχίζει ακάθεκτο να τροφοδοτεί τη Χ.Α. με περισσότερους οπαδούς. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Πχ:

Το να φτωχοποιείς συνεχώς τους ασθενέστερους, να αυξάνεις την ανεργία, να περικόπτεις και να αρπάζεις ότι έχει απομείνει στους μικρούς και συγχρόνως να μη βάζεις χέρι στο πλούτο και πιστέψτε με είναι πολύ μεγάλος, να αποκρύπτεις λίστες, να μη παίρνεις κανένα μέτρο για τη φοροδιαφυγή, να ληστεύεις αυτούς που έχουν παιδιά, να στερείς τα φάρμακα από τους χρονίως πάσχοντες, να παίρνεις μέτρα για να παγώσουν και να πεθάνουν αυτοί που έχασαν τον κόσμο τους και όλα τα άλλα που γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, αποτελούν τροφή στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Ή να καλεί το Μέσο την Λιάνα και τον Τατσιόπουλο για να μας πουν πόσο κακή είναι η Χ.Α. και όταν ο παπάς που τον έχουν καλέσει, αρχίζει να μιλάει και να λέει αυτά που δεν αρέσουν στους χειραγωγούς (ούτε σε μένα άρεσαν) δεν τον αφήνουν να μιλήσει και του κόβουν χυδαία το μικρόφωνο, αυτό αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ για τον οποίο ήρθαν να κλαφτούν οι Λιάνα και Τατσιόπουλος και τελικά αποτελεί τροφή για την Χ.Α..

Η Χ.Α. είναι δημιούργημα του φασιστικού τρόπου που ασκείται η εξουσία, το «σύστημα» την τροφοδοτεί καθημερινά με νέο αίμα και ως εκ τούτου είναι αργά για δάκρυα. Στους κλαυθούς και τους οδυρμούς του συστήματος και των παπαγάλων, κανένας πλέον δεν δίνει σημασία.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 1:20:00 μ.μ. EEST  

Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να υποκαθιστα τον νομο ειτε ειναι δεξιος ειτε αριστερος.Απο την πλευρα τους και οι εκπροσωποι του νομου πρεπει να ειναι ενεργητικοι, ωστε να μην δημιουργειται αναγκη καλυψης του οποιουδηποτε κενου.Η αδρανεια και η απαξιωση των παντων δημιουργουν τετοια φαινομενα που αν δεν παταχθουν θα λαβουν αναξελεγκτες διαστασεις και αργα η γρηγορα θα μας επηρεασουν ολους.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 1:57:00 μ.μ. EEST  

Τα αποτελέσματα μιας πολιτικής αφασίας,απραξίας,απάτης,αρπαχτής,μειοδοσίας έφεραν στο σημείο τον Έλληνα να θεωρεί οτι οι νόμοι υπάρχουν για να μ η ν εφαρμόζονται ή τουλάχιστον να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα στο μικρομεσαίο πολίτη ο οποίος το μόνο που επιθυμεί είναι ένας στοιχειώδης σεβασμός της καθημερινότητας και προσωπικότητάς του.Αυτοί ο οποίοι όφειλαν να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη,αυτοί τον παρέδωσαν ως βορά στον κάθε λογής εγκληματία,εισαγόμενο και εγχώριο και εκείνοι φρόντιζαν να έχουν καμιά 30αριά ένστολους της ΕΛ.ΑΣ για τη πάρτη τους.
Τα ταμεία καταλεηλατήθηκαν,οι συντάξεις κατακρεουργήθηκαν,με τη φορολογία που επέβαλαν εδειξαν οτι μπορούν να συμπεριφέρονται σα μικροί χιτλερίσκοι και αυτοί και τα αφεντικά τους,οι αξίες πήγαν περίπατο....
Ο πολίτης ένιωσε απροστάτευτος και μόνος όσο ποτέ άλλοτε και εμπιστεύθηκε όλο του το είναι στους διαρκώς ανερχόμενους έθνικ μπαχαλάκηδες,τους έβαλε και στη Βουλή.
Και ρωτάω,ποιός θέλει αγχόνες,ο διαρκώς ευρισκόμενος υπο ασέλγεια μικρομεσαίος νομοταγής Έλληνας ή οι γραβατοφορεμμένοι που τρωγόπιναν τόσα χρόνια απο το βιος του?Αρματιστή κατα τα άλλα με κάλυψες,εξαιρετικός όπως πάντα....

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 13 Οκτωβρίου 2012 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

Ποιοι αναρχικοί και κουραφέξαλα; Αφού κανείς δεν έχει ιδέα τι παίζεται στο χώρο της αριστεράς και τάχαμου εξισώνεται τα δύο άκρα. Ο λεγόμενος αναρχικός χώρος αποτελείται στα εκατό άτομα από δέκα αναρχικούς και ενενήντα ασφαλίτες και όργανα της ασφάλειας - κυρίως μικροποινικοί, πρεζόνια και άλλοι χαφιέδες από ανάγκη ή ιδεολογία. Γεμάτο είναι το διαδίκτυο από φωτογραφίες τους. Ουδέποτε υπήρξε σοβαρό αναρχικό κίνημα στον τόπο πέρα από πέντε δέκα πραγματικού και με άποψη - και ζωή - και άλλους τόσους επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά. Τόσοι ήταν πάντα.Γιατί δε γίνονται ποτέ επεισόδια στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ; Γιατί όσε φορές προσπάθησαν να περάσουν ασφαλίτες τους βρήκαν και τους πήραν την ταυτότητα.

Όσο για την ΧΑ ο Αρματιστής έχει κάμποσο δίκιο αλλά να πούμε και κάτι άλλο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξέθρεψαν τον φασισμό με το βόλεμα, τη διαφθορά, την τεμπελιά και κυρίως με το γενικά χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο που έβαλαν ως κανόνα (τίγκα τα σκυλάδικα με πόρσε Σεγιέν και μαύρα λεφτά). Αυτοί οι Ελληναράδες είναι η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία της μεταπολίτευσης που κονόμησε άγρια και στη χούντα και στο ΠΑΣΟΚ. Χοντράνθρωποι, χυδαίοι, προκλητικοί παντού και πάντοτε πάντοτε.Τώρα τα λεφτά τελειώσαν και θυμήθηκαν πατρίδα και θρησκεία (θεομπαίχτες, όλοι οι δωδεκαθεϊστές το παίζουν χριστιανοί και οι υπόλοιποι με επίπεδο χριστιανισμού παρόμοιο του αγίου Κονίτσης ή Καλαβρύτων). Όταν κάποιοι εδώ αγωνιούσαν για το που πάει ο τόπος με τις γκρίζες ζώνες, τα Ιμια και την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, αυτοί έπαιζαν χρηματιστήριο και ψήφιζαν δαγκωτό Σημίτη και Καραμανλή και τους ένοιαζε μόνο η Μύκονος και οι τσόντες του Κλικ και Νίτρο. Και για να μην λέτε οτι χαρίζομαι σε κανέναν, ανάλογο κόσμο έχει αρκετό και ο ΣΥΡΙΖΑ, κόσμο που την αδιαφορία του για τον τόπο και την αναζήτηση του βολέματος την καλύπτει κάτω από έναν κουρελιασμένο διεθνισμό (σχεδόν νεοταξίτικο) και μια μια κουλτούρα επίπεδου Λιάνης- Παπανδρέου. Ζητάνε ένα νέο ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν το βόλεμα στο δημόσιο ή τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις. Είναι τραγικό που δεν υπάρχει στον τόπο σοβαρό πατριωτικό αριστερό κόμμα έκτός από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη (δυνητικά θα μπορούσε το ΚΚΕ να γίνει αλλά έστριψε σε τελείως λάθος κατεύθυνση). Όσο για τη δεξιά, μόνο ο Καμμένος πλησιάζει σε κάτι τέτοιο αλλά του λείπουν στελέχη ο αναγκαίος λαϊκισμός για να προσεγγίσει ευρύτερες μάζες, κάτι που πετυχαίνει η ΧΑ με τον τραμπουκισμό, την τρομοκρατία και την στήριξη της αστυνομίας.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

@ 13 Οκτωβρίου 2012 12:09:00 μ.μ. EEST

Δηλαδή τους μαύρους πρέπει να τους σταματάει για έλεγχο ο καθένας;

ΥΓ: Προφανώς δεν ξέρεις ότι σταματάνε π.χ. και Αλβανούς, οι οποίοι δεν είναι μαύροι.

Αρματιστής 13 Οκτωβρίου 2012 στις 7:43:00 μ.μ. EEST  

Προχθές ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή του Τράγκα οι δήμαρχοι Περιστερίου Παχατουρίδης και Πεντέλης Στεργίου, που μάλιστα είναι Ταξίαρχος ΤΘ ε.α. και συμβαίνει να τον γνωρίζω.

Έλεγε ο εν όπλοις πρώην συνάδελφος:
"Μιλάνε όλοι για κοινωνική συνοχή και αγνοούν ότι η κοινωνία έχει κοπεί στη μέση. Εγώ που είμαι δήμαρχος μιας περιοχής που βρίσκεται ψηλά στην κοινωνική και οικονομική κατάταξη, μοιράζω κάθε μήνα 500 δέματα που περιέχουν τα αναγκαία για να ζήσει μια οικογένεια".

Δεν ξέρω αν η κοινωνία έχει κοπεί στα δύο η σε περισσότερα κομμάτια, το βέβαιο όμως είναι ότι ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, οι συλλογικότητες έχουν καταρρεύσει, η κάθε κοινωνική ή συντεχνιακή ομάδα αγωνίζεται για τα "δικά της" και μέσα σε όλο αυτό το χαμό υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή απελπισμένων ανθρώπων που έχουν χάσει το κόσμο τους. Αυτή η ομάδα που διαρκώς μεγαλώνει, αποτελεί τους "εν δυνάμει" αυριανούς ψηφοφόρους της Χ.Α. Και βεβαίως η Χ.Α. μαζεύει και άλλους πολλούς, και μάλιστα νέους.

Το επαναλαμβάνω. Είναι πολύ αργά για δάκρυα. H "αλαζονεία", η αλαζονεία του συστήματος εξουσίας εν προκειμένω, θα βρει τη νέμεσή της. Και δυστυχώς η νέμεση του πολιτικού συστήματος, φαίνεται ότι θα είναι η Χ.Α.. Και αν είναι, έτσι προβλέπω πολλά επεισόδια στο σήριαλ που εκτυλίσσεται.

@ Φ.Κ.Μ.Κ.
Έχω πολύ δίκιο φίλε μου. Ο Έλληνας είναι σαν το γαϊδούρι. Αντέχει και έχει μεγάλη υπομονή. Βλέπει την αδικία, μαζεύει για πολύ καιρό, αλλά δεν μιλάει. Κάποια στιγμή όμως που η καρδάρα έχει ξεχειλίσει για τα καλά, τραβάει μια κλωτσιά και δεν τον ενδιαφέρει τίποτε. Γαία πυρί μιχθήτω.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ καουμπόυ, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συνεργαστεί ή να συμπορευθεί με τα αποκαΐδια της κάθε νομενκλατούρας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται!
ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι μπίστης ή κάποιος άλλος!! και γιαυτό έφυγε ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ από το ΘΑΣΟΚ, μη αντέχοντας ΟΛΑ τα παχύδερμα που το απάρτιζαν να συμπεριφέρονται το ΄81 σαν πεινασμένοι αλβανοί και το ΄93 σαν αμερικάνοι γιάπηδες!
όσον αφορά τον καμμένο θυμήσου τον πολιτικό του βίο το ΄91 και μετά και έλα να μου πείς για τις πολιτικές του θέσεις και το ρόλο που "βαράει" με το μεγάλο πολιτικό άνδρα κουΐκ!

Γιάννης













Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 1:24:00 π.μ. EEST  

Ποια ειναι η κυρια ρε παιδια που εγινε τοσος ντορος?

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 4:28:00 μ.μ. EEST  

Βλέπω ότι όλοι σχολιάζετε θεωρώντας δεδομένη την εγκυρότητα της είδησης. Ούτε στην επίσημη σελίδα της βρετανικής πρεσβείας ούτε στο μπλογκ του Βρετανού πρέσβη υπάρχει σχετική πληροφορία. Πέρα από αυτό δεν αναφέρεται το όνομα της κυρίας παρά μόνο ότι είναι εγγονή του Τσιγάντε. Υγ. Δεν είμαι συνήγορος της Χρυσής Αυγής και δεν την ψήφισα αλλά όταν λέμε κάτι θεωρώ ότι πρέπει να διασταυρώνουμε την είδηση. Η μομφή δεν απευθύνεται φυσικά στους ανθρώπους του εν κρυπτώ που καλόπιστα την αναδημοσιεύσαν αλλά καλό είναι να μην παίρνουμε της μετρητοίς ότι γράφεται στα μέσα και ακόμα περισσότερο στις ΔΟΛιες φυλλάδες.

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 6:38:00 μ.μ. EEST  

Erratum (βγάζει μάτι!!): τοις μετρητοίς.

ΝF 14 Οκτωβρίου 2012 στις 6:50:00 μ.μ. EEST  

«Επιτεθηκαν» στην εγγονη του Στρατηγου Τσιγαντε οι «ακροδεξιοι» ; Τι ακριβως της εκαναν, την κτυπησαν μηπως; Μαλλον παραμυθια ειναι ολα αυτα. Γιατι αν εβγαζε ταυτοτητα ή ελεγε ποια ειναι, οι «ακροδεξιοι» απλουστατα θα στεκονταν προσοχη!

Επειδη η υποκρισια των Αριστερων συντακτων του αρθρου ξεπερνα καθε οριο, ιδου ενα μικρο μαθημα Ιστοριας :
Ο Υποστρατηγος Χριστοδουλος Τσιγαντες ηταν ιδρυτης και Διοικητης του περιφημου Ιερου Λοχου, και μαζι με τον Σ/χη Ανδρεα Καλλινσκη θεωρειται ο πατερας των Δυναμεων Καταδρομων. Αρχες Δεκεμβρη του 1944 οι κομμουνιστες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απαιτησαν τη διαλυση του Ιερου Λοχου, τον οποιο εφοβουντο. Και δεν ειχαν αδικο: Τα στελεχη του Ιερου Λοχου αποτελεσαν λιγο αργοτερα τη ραχοκοκαλια των ΛΟΚ, που πρωταγωνιστησαν στη συντριβη της κομμουνιστικης ανταρσιας.
Και βεβαια ο Υποστρατηγος Τσιγαντες απεχθανοταν την Αριστερα, οπως ολοι οι Ελληνες αξιωματικοι.
Στο πσαρακατω link διαβαστε αρθρο του Υποστρατηγου Χριστοδουλου Τσιγαντε, γραμμενο το 1948, στο οποιο αποκαλει τρομοκρατες τους κομμουνιστες και υποστηριζει τον εγκλεισμο τους στη Μακρονησο!

http://sfoulidis.landofheroes.org/orkos_ston_hitler/macronissos01.htm

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

Φτωχε και μονε Κ-Μ,
να υποθεσω οτι μετα τοσα χρονια δρασης του αναρχικου κινηματος στην Ελλαδα,μετα απο εκατονταδες προσαγωγες,συλληψεις,δικες κλπ,υπαρχουν και καποιες αποδειξεις,με ονοματα και διευθηνσεις,που να αποδεικνυουν την δραση ασφαλιτων στους κολπους του.
Ανθρωποι δηλαδη που καθορισαν ιδεες,τασεις,στασεις και δρασεις του
αναρχικου κινηματος και να αποδειχθηκε οτι ηταν ασφαλιτες η του ''βαθεως κρατους''τελος παντων.
Η ακομα,επειδη η Ελλαδα ενα μικρο κρατος ειναι και ολοι γνωριζομαστε,ανθρωποι που μετα το περασμα τους απο τον αναρχισμο,κατελαβαν διακεκριμενες και υπευθηνες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο και σε δημοσιες υπηρεσιες.

Φιλε μου δεν αρνουμαι οτι ασφαλιτες μπορουν να εισχωρησουν οπουδηποτε.
Αυτο συνεβαινε,συμβαινει και θα συμβαινει.Για λογους ελεγχου και καταστολης.Το προβλημα για εναν χωρο,ωστε να τον κατηγορησουμε οτι εχει αλωθει απο την ασφαλεια,θα ξεκινησει απο τοτε που η ασφαλεια θαναι σε θεση να καθοριζει στασεις και δρασεις του.
Η Χ.Α,πρεπει να αντιμετωπισθει πολιτικα και ιδεολογικα.Αν παρ ολα αυτα ο ελληνικος λαος εξακολουθει να την υποστηριζει και να την ψηφιζει,δεν μπορουμε να κανουμε κατι.Στην πολιτικη λατρεια και τον ερωτα κανεις δεν μπορει να σταθει εμποδιο.
Οταν αργοτερα ο λαος θα βαραει το κεφαλι του στον τοιχο για οτι ψηφισε,απλα θα πληρωνει το τιμημα της ψηφου του.Δεν θαναι η πρωτη φορα αλλωστε.
Απλως καθεστωτα και κυβερνησεις,στυλ Χ.Α,τα αποτινασεις με σκληρους και αιματηρους αγωνες και συνηθως τα πληρωνεις με εθνικους ακρωτηριασμους.
ΚΧΡ.

Φτωχός και μόνος καόυ - μπόυ 14 Οκτωβρίου 2012 στις 9:27:00 μ.μ. EEST  

@NF
Έννοια σου NF και ξέρουμε και τι ήταν ο λόχος πραιτωριανών των ΄Αγγλων και τα πιστεύω του Τσιγάντε και οτι διέλυσαν δύο ταξιαρχίες για να τον φτιάξουν με αποκλειστική σύνθεση ακροδεξιούς βασιλοφρονες.Για πες μας που βρέθηκαν οι ήρωες του Ελ Αλαμέιν και πως θάφτηκαν οι νεκροί από ο κίνημα του Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια; Ετεοκλής και Πολυνείκης σχολίαζε ο Γ.Σεφέρης (δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζεις Αντιγόνη...)

Ο ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση μπορούσε άνετα να καταπιεί και ιερούς λόχους και χωροφυλακές.Το ΚΚΕ πήγε με το σταυρό στο χέρι εκεί που δεν έπρεπε να αφήσει κανένα περιθώριο δράσης στους Άγγλους και τα τσιράκια τους. Αλλά τους έφαγε η αναποφασιστικότητα και η διαλλακτικότητα. Άλλοι τα είχαν κάνει πάνω τους και έβγαλαν όλα τα αποβράσματα της κατοχής έξω από τις φυλακές για να πολεμήσουν μαζί τους στα επαίσχυντα Δεκεμβριανά. Τη βλακεία των οπαδών της ΧΑ κοροϊδεύουμε που δεν ξέρουν ούτε τους δικούς τους. Και στο κάτω κάτω τι σημασία έχει ποια ήταν; με ποιο δικαίωμα της ζητάν ταυτότητα (αυτό δε βλέπω να το σχολιάζεις βέβαια).

Κατά τα άλλα προοδεύεις...και απολογητής της ΧΑ τώρα. Νομοτελειακά οι εθνικόφρονες εκεί καταλήγουν. Τουλάχιστον οι άλλοι δεν κρύβονται.

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 9:39:00 μ.μ. EEST  

Δεν βλέπω κανένας να σχολιάζει το πιο σημαντικό: με ποιό δικαίωμα κάποιος που δεν ανήκει στις κρατικές αρχές σταματάει έναν πολίτη και του απαιτεί στοιχεία;

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 10:44:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 9:39:00 μ.μ.

"Δεν βλέπω κανένας να σχολιάζει το πιο σημαντικό: με ποιό δικαίωμα κάποιος που δεν ανήκει στις κρατικές αρχές σταματάει έναν πολίτη και του απαιτεί στοιχεία;"

ΑΚΡΙΒΩΣ εδώ ειναι η ουσία του προβλήματος! και όχι στα Δεκεμβριανά κα τα λοιπά ΤΡΑΓΙΚΑ! δηλ. να σε σταματούν στο δρόμο τσογλάνια που δεν ξέρουν ούτε το όνομα τους να γράφουν! και να σου ζητούν ταυτότητα ή να ψάλλεις τον Εθνικό Ύμνο για να αποδείξεις ότι είσαι Έλληνας;;!! βρε ουστ από δω, μπειτε στις τρύπες σας και αφήστε μας με τα καθημερινά μας προβλήματα Ελληναράδες της μ...κιας!!

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 10:52:00 μ.μ. EEST  

Σε κάποιο φίλο μου που ήρθε απο το χωριό στην Αθήνα (και δεν ήξερε) και χωρίς να είναι καν εθνικιστής, κάποιοι αναρχικοί του έκαναν κανονική επίθεση επειδή στο μπουφάν του είχε ένα μικρό επίραμμα με την ελληνική σημαία. Αυτή είναι επίθεση και όχι να σε ρωτήσουν αν μιλάς ελληνικά.
Αυτοί δεν ρώτησαν καν και άρχισαν να κοπανάνε.

TED 15 Οκτωβρίου 2012 στις 1:20:00 π.μ. EEST  

"Το ΚΚΕ πήγε με το σταυρό στο χέρι"

Ασχολίαστο.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Οκτωβρίου 2012 στις 1:57:00 π.μ. EEST  

@TED
Ξέρω τι γράφω. Επακριβώς. Δε θέλω να συνεχίσω σε αυτή την ανάρτηση περισσότερο γιατί ξεφύγαμε. Σε άλλη περίσταση θα σου εξηγήσω γι αυτό που σε ξενίζει. Α, και μια καλή συνέντευξη του Μαρκ Μαζάουερ. Για όσους επιμένουν στο μύθο των δύο άκρων.
http://ma.tanea.gr/ellada/article/?aid=4759692

Ανώνυμος 17 Οκτωβρίου 2012 στις 10:18:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Καλημέρα,
μιας που τα γράφεις κάνε και μια ανάλυση!
η ιστορία έχει πάντα 2 πλευρές και θέλω να ξέρω και τις 2, πράγμα δύσκολο όταν στην ελλάδα η ιστορία έχει αλλοιωθεί για να εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα.

Ίσως το ΚΚΕ να είχε δίκιο το 44.
Όπως δίκιο είχαν άπαντες οι αριστεροί το 1917 στην ευρώπη μετά το τεράστιο αιματοκύλισμα για το χατήρι 5-6 αυστροουγγρων ευγενών.
Δεν είχε καθόλου δίκιο μετά γιατί διαβρώθηκε όπως και ο στρατός απο τους ξένους και φαντάζονταν διεθνιστικά κράτη σε υπερεθνικιστικές φυλές.
Ο συνδυασμός των 2 παρατάξεων που 4 χρόνια πριν είχε ξεφτιλίσει ολόκληρη ιταλία ήταν τρομακτικά επικίνδυνος για την πίσω αυλή της ευρώπης τα βαλκάνια-βόσπορο...

Λόγω κρεβατώματος διάβασα το 'the first world war' του strachan. είναι τρομαχτικό πως απο το 1914 η γερμανία ήθελε ευρωπαική τελωνειακή ένωση για να κάνει κουμάντο κάτι που της χάλασε η αυστρουογγαρία με την έναρξη του 3ου βαλκανικού (που έγινε παγκόσμιος...) για να μην χάσουν πρόσωπο οι ευγενείς της μπροστά στα γαλαζοαίματα ξαδέρφια τους, στη ρωσία, στη γερμανία και στην αγγλία, λόγω της κρίσης της βοσνίας ένα χρόνο νωρίτερα. διαβάζεις ιστορία και αναρωτιέσαι αν είναι το 1914 ή το 2004...

οπότε μην βαριέσαι (χαχαχαχα) και γράψε κανα άρθρο σαν τον Αρματιστή!

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP