Κύπρος : Πρωτοφανές σχεδιαζόμενο δολοφονικό «κτύπημα» κατά του Γενικού Εισαγγελέα

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Του Κλέοπα Στυλιανού

Ισχυρίστηκε ότι ο ισοβίτης σχεδίαζε και την απαγωγή του εγγονού τού Προέδρου! Πρωτοφανές σχεδιαζόμενο δολοφονικό «κτύπημα» κατά του Γενικού Εισαγγελέα και του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών

Στο προσκήνιο και πάλι το όνομα του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, σε ό,τι αφορά τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη και του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Γιώργου Τρυφωνίδη. Ο κατάδικος Αντρέας Ονουφρίου, που θεωρείται από την Αστυνομία ως ο ηθικός αυτουργός της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του Πέτρου Κληρίδη, ανέφερε χθες στο δικαστήριο ότι «εμπνευστής και κατασκευαστής αυτής της ιστορίας» είναι ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας, άλλως Αλ Καπόνε.

Ο Ονουφρίου, που επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, υπέβαλε στον μάρτυρα και ανακριτή της υπόθεσης, υπαστυνόμο Ιωάννη Γιωρκάτζη, ότι στόχος του Κίτα είναι ν’ αποκτήσει την εύνοια του Γενικού Εισαγγελέα για να εξασφαλίσει την απόλυσή του. Ο Αντρέας Ονουφρίου ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο ισοβίτης σχεδίαζε την απαγωγή του εγγονού τού Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο τον απέτρεψε ο ίδιος. Ο ανακριτής απάντησε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του υπόπτου είναι απλώς ν’ ανακαλύψει ποιοι θα μαρτυρήσουν εναντίον του. Δεν θ’ αποκαλύψουμε ποιοι είναι οι μάρτυρες-πληροφοριοδότες της Αστυνομίας».

«Προϊόν ραδιουργίας του Κίτα»

Ο κατάδικος Αντρέας Ονουφρίου ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η Αστυνομία δεν έχει σε βάρος του οτιδήποτε στοιχεία και ότι η υπόθεση είναι προϊόν ραδιουργίας του Κίτα, αλλά και ότι γίνεται μια προσπάθεια επηρεασμού της έφεσής του, στο Ανώτατο, επί της καταδίκης του για απόδραση. Η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής σε τρεις συλλήψεις στη Λευκωσία, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, μετά τις μαρτυρίες για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα. Πρόκειται για τον κατάδικο Αντρέα Ονουφρίου και ακόμα δύο πρόσωπα που απασχόλησαν έντονα την Αστυνομία στο παρελθόν, έναν πρώην ΕΠΥ και ένα λαχειοπώλη.

Και οι τρεις θεωρούνται ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, για κατοχή εκρηκτικών υλών και για κατοχή στρατιωτικών εκρηκτικών υλών, εκτοξευτή και αυτόματων πυροβόλων όπλων και πιστολιών περιστρόφων. Το ανησυχητικό, πάντως, είναι ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει καταρτιστεί λίστα με πιθανούς στόχους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανευρεθεί. Στη λίστα θανάτου φαίνεται να περιλαμβάνονται αρκετοί υψηλοί αξιωματούχοι του κράτους. Όπως πληροφορούμαστε, η λίστα θανάτου μαγειρεύεται εδώ και αρκετό καιρό στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών.

Λυπήθηκε το παιδί...

Ο ανακριτής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, που παρουσίασε χθες τους τρεις υπόπτους, ενώπιον του δικαστηρίου, όπου εξασφάλισε διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους, κατέθεσε ενόρκως ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2012 λήφθηκε προφορική μαρτυρία από άτομο ότι συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα πρόκειται να δολοφονήσει τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. «Για τον σκοπό αυτό», είπε ο κ. Γιωρκάτζης, «η "οργάνωση" έχει στην κατοχή της και θα χρησιμοποιήσει όπλα διαφόρων ειδών, εκρηκτικά και εκτοξευτή, τα οποία προέρχονται από τα κατεχόμενα και κάποια είναι τουρκικής κατασκευής».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο τόπος όπου θα γινόταν η δολοφονία θα ήταν κοντά στην κατοικία του Γενικού Εισαγγελέα ή έξω από τα γραφεία της Γενικής Εισαγγελίας. Η δολοφονία θα γινόταν με αντιαρματικό εκτοξευτή «Low», μίας χρήσης. Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε επίσης στην Αστυνομία ότι ο συγκεκριμένος εκτοξευτής προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για τον φόνο ατόμου του υποκόσμου στην Αμμόχωστο, πριν από δύο με τρία χρόνια, και ότι για τον σκοπό αυτό είχαν οπλιστεί οι πρώτες δύο από τις τρεις ασφάλειές του από τον κατάδικο, όπως του ανέφερε ο τελευταίος, ο οποίος μετάνιωσε να διαπράξει τη δολοφονία, αφού μαζί με το υποψήφιο θύμα ήταν και το ανήλικο παιδί του.

Τον χαρακτηρίζουν αντιεξουσιαστή

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ο κατάδικος Αντρέας Ονουφρίου, που εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, που αφορά στη δεύτερη απόδρασή του, από νόμιμη κράτηση. Ο υπαστυνόμος Γιωρκάτζης πρόσθεσε: «Αυτός αποφυλακίζεται σε τρεις με τέσσερις μήνες και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του, όπως ανέφερε σε μάρτυρα, ώστε να έχει άλλοθι όταν εκτελεστεί η δολοφονία. Διασταυρωμένες πληροφορίες από πρόσωπα που τον γνώρισαν στις φυλακές αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόσωπο παρανοϊκό, που τα έχει με την εξουσία, ενώ τρέφει μίσος προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι η αναφορά αυτή συνάδει με το γεγονός ότι το 1996 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση γι’ απόπειρα φόνου εναντίον δικαστή στη Λεμεσό». Σ’ αυτήν την «οργάνωση», πιστεύει η Αστυνομία, συμμετείχε και ο ύποπτος Μιχάλης Μιχαήλ, λαχειοπώλης το επάγγελμα. Πρόκειται για πρόσωπο που επίσης τα έχει με την εξουσία και, σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες, πρόκειται για το δεξί χέρι του Ονουφρίου, τον οποίο υπακούει τυφλά.

«Ό,τι μου πει ο μάστρος μου κάμνω»

Μετά τη λήψη της μαρτυρίας, η Αστυνομία προχώρησε σε επισήμανση και παρακολούθηση των στόχων, ενώ συνέχισε να περισυλλέγει πληροφορίες και να είναι σε επαφή με πληροφοριοδότες. Στο διάστημα αυτό λήφθηκε μαρτυρία ότι το αντιαρματικό Low, με το οποίο θα γινόταν ο φόνος, παραδόθηκε από τον Μιχαήλ, στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, σε άλλο πρόσωπο. Ο τελευταίος πήρε το αντιαρματικό και το τοποθέτησε σε συγκεκριμένο χώρο στη Λάρνακα. Κατά την παράδοση, ο Μιχαήλ ανέφερε στο πρόσωπο αυτό πως ό,τι του πει ο μάστρος του κάνει, ενώ σ’ ερώτηση του μάρτυρα, ο Μιχαήλ τού ανέφερε ότι ο μάστρος του είναι ο κατάδικος Αντρέας Ονουφρίου.

Στις 10 Οκτωβρίου 2012, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου και διαπίστωσαν ότι, μέσα σε τσάντες σκουπιδιών και εφημερίδα ήταν τυλιγμένο ένα αντιαρματικό, το οποίο τέθηκε υπό παρακολούθηση. Την επομένη, δόθηκαν οδηγίες ν’ ακολουθηθεί διαδικασία ελεγχόμενης παράδοσης. Προς τούτο, δόθηκε η γραπτή έγκριση του Αρχηγού Αστυνομίας, ενώ ενημερώθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας. Μετά την έγκριση, ομάδα της Αστυνομίας παρέλαβε το αντιαρματικό και στη θέση του τοποθέτησε άλλο ιδίου τύπου, χωρίς όμως βλήμα. Το αντιαρματικό που παραλήφθηκε, εξετάστηκε και ελέγχθηκε από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας, που διαπίστωσε ότι πρόκειται για πραγματικό εκτοξευτή Low, τουρκικής κατασκευής, που ήταν έτοιμος για χρήση. Από το σημείο όπου βρισκόταν το αντιαρματικό, σύμφωνα με τη μαρτυρία, θα το παραλάμβανε πρόσωπο, για να το παραδώσει στον ύποπτο Γιαννάκη Γεωργίου, που φέρεται ως το πρόσωπο που θα διενεργούσε τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα.

Το πρόχειρο σχέδιο της σκηνής

Στις 23 Οκτωβρίου 2012 λήφθηκε πληροφορία από το άτομο της Αστυνομίας ότι η δολοφονία προγραμματιζόταν να γίνει την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, έξω από τη Γενική Εισαγγελία ή το σπίτι του Γενικού Εισαγγελέα και ότι ο Αντρέας Ονουφρίου ετοίμασε και πρόχειρο σχέδιο της σκηνής. Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο Ονουφρίου τού ζήτησε να βάλει δικό του άνθρωπο για να παραλάβει τον εκτοξευτή και να τον παραδώσει στον ύποπτο Γιαννάκη Γεωργίου, φερόμενο ως εκτελεστή, όπως επίσης και μια κλοπιμαία μοτοσικλέτα, ως μέσο διαφυγής από τον φόνο. Αμέσως, η Αστυνομία πρότεινε στον μάρτυρα όπως στη θέση του προσώπου που θα εντόπιζε, για να κάνει τον μεταφορέα, χρησιμοποιηθεί πράκτορας του Σώματος.

Το περασμένο Σάββατο, ο μάρτυρας ανέφερε στον Ονουφρίου το πρόσωπο αυτό και ο τελευταίος το αποδέχτηκε. Στη συνέχεια, ο πράκτορας της Αστυνομίας, μετά από συνάντηση με τον μάρτυρα, επικοινώνησε με τον φερόμενο ως εκτελεστή, Γιαννάκη Γεωργίου, και αποφασίστηκε να συναντηθούν την επομένη, σε συγκεκριμένο μέρος στη Λευκωσία, οπότε ο πράκτορας θα του παρέδιδε το αντιαρματικό, ενώ μετά θα μετέφεραν μαζί τη μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιούσε ο Γεωργίου, στο χώρο όπου θα γινόταν η δολοφονία.

Πώς έπεσαν στην παγίδα…

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο φερόμενος ως εκτελεστής έφτασε στο προκαθορισμένο σημείο, όπου συνάντησε τον πράκτορα της Αστυνομίας, που θα του παρέδιδε δήθεν τον εκτοξευτή και τη μοτοσικλέτα. Αμέσως, επενέβησαν μέλη της Αστυνομίας και συνέλαβαν τον Γιαννάκη Γεωργίου, ενώ δόθηκαν οδηγίες για τη σύλληψη και των άλλων δύο προσώπων. Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, στο όχημα του Γεωργίου, κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπάρχουν προεκτάσεις δύο συρμάτων.

Το κινητό αυτό έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με πυροτεχνουργό της Αστυνομίας, να παρέχει με την ενεργοποίησή του, μέσω τηλεφωνήματος, ηλεκτρισμό σε εκρηκτικό μηχανισμό καθώς και στον εκτοξευτή. Να σημειωθεί ότι η απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα θα πραγματοποιείτο την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012, αμέσως μετά που ο φερόμενος ως εκτελεστής θα παραλάμβανε τον αντιαρματικό εκτοξευτή από τον πράκτορα της Αστυνομίας.

Θ’ ακολουθούσαν κι άλλες δολοφονίες…

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου δήλωσε χθες ότι η Αστυνομία την Κυριακή πρόλαβε και απέτρεψε τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, εδώ και ένα μήνα περίπου η Αστυνομία πήρε κάποιες πληροφορίες για σχεδιαζόμενη δολοφονία τόσο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και ενός άλλου προσώπου. Σύμφωνα με την πληροφορία, ανέφερε, θα ακολουθούσαν και άλλες δολοφονίες, ωστόσο δεν είχαν κατονομαστεί τα πρόσωπα αυτά.

Πηγή: Σημερινή

Σημ Εν Κρυπτώ: Η ΜΙΤ χρησιμοποιεί συνήθως ανθρώπους το υποκόσμου στην ελεύθερη Κύπρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP