Νταβούτογλου: Θέλουμε το Αιγαίο να είναι πάντα ελεύθερο(*)

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση από την Άγκυρα όσον αφορά την αμφισβήτηση του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος απέστειλε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας από τον Βαγγέλη Μειμαράκη αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου σκάφους, ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε χαρακτηριστικά "εμείς πάντα επιθυμούμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, καθώς και να είναι πάντα ελεύθερο". Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την Άγκυρα να άρει το Casus belli (Aιτία πολέμου) για την επέκτασή των χωρικών υδάτων μας μέχρι και τα 12 Ναυτικά Μίλια όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή συζητήθηκαν νωρίτερα στην συνάντηση του πρωθυπουργού και του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον κ. Νταβούτογλου και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αυτή την ώρα συναντάται και με τον έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στο μεταξύ, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Άμυνας, συζητήθηκαν ουσιαστικά όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και ειδικότερα οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά μας ύδατα.

Πηγή Skai.gr

(*) Σημ Εν Κρυπτώ: Hur Deniz = Eλέυθερη Θάλασσα, ο όρος που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να αμφισβητεί τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (Χωρικά Ύδατα, Εναέριο Χώρο) καθώς και τις υποχρεώσεις εποπτείας και διαχείρισης της Ελλάδας ως προς τους διεθνείς οργανισμούς (FIR Αθηνών, Έρευνα και Διάσωση στα διεθνή ύδατα κλπ). Ουσιαστικά επανέλαβε την κεντρική ιδέα της Τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο η οποία από το 1973 παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, αναμένοντας προφανώς υποχωρήσεις από την Ελληνική πλευρά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EEST  

Χάθηκε τεράστια ευκαιρία να ξεφτιλίσουμε αυτό το πράγμα...

μηδενιστής

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

Και εμείς θα θέλαμε την Πόλη και την Σμύρνη να είναι πάντα ελεύθερες...

Ευριπίδης

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

ΧΑΧΑ..
Ευριπίδη δεν παίζεσαι..!!!

Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

Alexandros 10 Οκτωβρίου 2012 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

Επίσης, δεν καταλαβαίνω ως τι συναντήθηκε με τον Νταβούτογλου ο Μεϊμαράκης, όταν επισκέπτεται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος "συναντειται" με τον Πρόεδρο της Βουλής της Τουρκίας?

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 11:36:00 μ.μ. EEST  

ΠΩΣ! Ο ΒΕΖΥΡΗΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ;
ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΕΖΥΡΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΡΙΜΩΞΙΔΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2012 στις 5:12:00 π.μ. EEST  

Το "ελευθερο" στην συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να το ερμηνευουμε ως απουσια περιορισμων. Τι ειδους περιορισμων? Μα φυσικα περιορισμων κρατικης κυριαρχιας. Και αφου δεν θα υπαρχει καμια κυριαρχια στο Αιγαιο ο πρωτος που θα μπορεσει να την εφαρμοσει και να την διατηρησει το παιρνει, ετσι να μην ειναι αδεσποτο και χωρις νομους, ταξη και ασφαλεια αυτο το αρχιπελαγος και το λυμαινονται οι πειρατες του Ελληνικου Λιμενικου, Ελληνικου πολεμικου ναουτικου και Ελληνικης πολεμικης αεροποριας!

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2012 στις 1:05:00 μ.μ. EEST  

Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσε; Που είναι το ΥΠΕΞ και η διεύθυνση εθιμοτυπίας; Τόσος ραγιασιμός πια;

Και ο Ερντογάν όταν είχε έρθει, πάλι δεν είχε καταθέσει στεφάνι;

ΝΕΣΤΩΡ 11 Οκτωβρίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EEST  

Το τραγικό είναι ότι η Ελλάδα είναι οικονομικά και ηθικά χρεοκοπημένη και υπό διεθνή κατοχή από την Τρόικα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε Εθνική Αμυντική Πολιτική. Η Ελληνική Διπλωματία παίζει το χαρτί του κατευνασμού του θηρίου μήπως αποφύγουμε τα χειρότερα μέχρι να βγούμε από την κρίση. Την περίοδο αυτή η Τουρκία έχει ανοικτά μέτωπα στο εσωτερικό της με τους Κούρδους και στα σύνορά της με την Συρία, που η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί εάν δεν βρισκόταν σε αυτή την χρεοκοπημένη κατάσταση. Παρά ταύτα μήπως η επίσκεψη Νταβούτογλου αφορά Ελληνικές δεσμεύσεις, ότι οι Τούρκοι θα έχουν τα νώτα τους εξασφαλισμένα ?

ΑΧΕΡΩΝ 12 Οκτωβρίου 2012 στις 1:33:00 π.μ. EEST  

@Nὲστωρ
Πρὶν 10 χρὸνια ὴταν η Τουρκὶα στην κατουρημὲνη ποδιὰ του ΔΝΤ,ενὼ η Ελλὰς εισερχὸταν στην ευρωζὼνη.Και τὸτε ὸμως,πὰλι τρὲχαμε να φορὲσουμε τον φερετζὲ που μας πρὸβαρε η υψηλὴ πὺλη.
Εὶναι μὴν τὢχει η κοὺτρα σου να εὶσαι γιουσουφὰκι.
Τὼρα,σχετικὰ με το τὶ συζητὴθηκε ἢ συμφωνὴθηκε,πὰρε την χειρὸτερη εκδοχὴ επὶ τρὶα,τρικολὸρ συγκυβὲρνηση,γὰρ.

Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2012 στις 9:12:00 π.μ. EEST  

εχει σκεφτεί ποτέ κανείς πόσα λεφτά παίρνει ο κάθε πολιτικός απο τους ξένους (μέσα και οι τούρκοι) για την προεκλογική του εκστρατεία;

μην σας ξενίζουν τα γλειψίματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP