Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012



Άγαλμα Έλληνα στρατιώτη του 1940, Καλπάκι Ιωαννίνων

18 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:42:00 π.μ. EEST  

Σσσσσς, σιγά! Θα μας πούνε φασίστες!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:01:00 π.μ. EEST  

ΖΗΤΩ!

Alexandros 28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:12:00 π.μ. EEST  

Αυτή η ημέρα είναι πραγματικά μια μέρα, που όποιος αισθάνεται Έλληνας αισθάνεται και υπερήφανος, πραγματική επέτειος αντάξια του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών. ΖΗΤΩ!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 4:52:00 π.μ. EET  

Κατά το ΣΥΡΙΖΑ είμαστε μυθολάγνοι...

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 8:42:00 π.μ. EET  

Χρόνια Πολλά Συνέλληνες!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 9:43:00 π.μ. EET  

Ζήτω το Έθνος. Τιμή και Δόξα στους ήρωες που πολέμησαν ενωμένοι το 1940.

SZAE 28 Οκτωβρίου 2012 στις 11:49:00 π.μ. EET  

Tιμή και δόξα....

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:54:00 μ.μ. EET  

Οι Έλληνες έχουμε διδαχθεί αρκετά σχετικά με το πόσο οι ψυχικές αρετές συνέβαλαν στην επική νίκη του 1940. Γενναιότητα, καρτερικότητα, σθένος και το σπουδαιότερο ίσως (φίλοι δεξιοί και αριστεροί), ΟΜΟΨΥΧΙΑ, μας διδάσκονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ακόμη (κυριολεκτώ), έστω και αν η πομπώδης παρουσίαση είναι μάλλον ξεπερασμένη. Από την άλλη μεριά, η σημαντική στις κρίσιμες στιγμές έννοια της πειθαρχίας δεν αναφέρεται (σκοπίμως;).
Η βασική παράμετρος προβληματισμού είναι η απουσία αναφοράς και διδαχής στο τεράστιο έργο της προετοιμασίας που απαιτήθηκε για τη μεγάλη νίκη. Σωστές κατευθύνσεις των υπευθύνων, προβλεπτικότητα, οργάνωση, πειθαρχία και, φυσικά, σκληρή δουλειά πριν την 28 Οκτωβρίου, προαπαιτήθηκαν για να κάνουν τις επόμενες γενιές περήφανες όχι για μια αλλά για επαναλαμβανόμενες νίκες.
Στο γενικό ξεχαρβάλωμα που επικρατεί σήμερα , η επισήμανση της συστηματικής και οργανωμένης προετοιμασίας ως έννοια είναι σημαντικότερη από την αναφορά στη γενναιότητα. Απαιτείται και στην ειρήνη. Σχετίζεται και με την πτώχευση.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:30:00 μ.μ. EET  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Manolis 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:57:00 μ.μ. EET  

Xρονια πολλα στην Πατριδα μας και τους ανθρωπους της.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 2:16:00 μ.μ. EET  

πλροφορικώς το άγαλμα στο Καλπάκι κατασκευάστηκε το 1966 στο 301 ΕΒ, που υπάρχει ακόμη και σήμερα στους Αγίου Αναργύρους Αττικής.
Λίγο πιο πάνω στην Πετρούπολη είναι το πατρικό μου σπίτι και όταν επισκέφθηκα το Καλπάκι και το είδα η συγκίνησή μου ήταν πολύ μεγάλη! Επίσης να κάνετε κι ένα αφιέρωμα στο Ελληνικό Βερντέν δηλ. στο Καλπάκι, όπου συνετρίβησαν οι υπερόπτες ιταλοί, αλλά και στα υψώματα της Γκραμπάλας, που μόνο όταν τα δει κανείς, καταλαβαίνει με τι ψυχή πολέμησαν οι στρατιώτες μας, αλλα και τα κορμιά που έπεσαν για την Πατρίδα!

Γιάννης

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αρνηθούν απλά οι στρατιωτικοί να παρελάσουν μπροστά στους εκπροσώπους των κατακτητών απουσία Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι μομφή ενάντια στους στρατιωτικούς γιατί δεν είναι ευθύνη τους το χάλι μας, περισσότερο απ'ότι είναι ευθύνη του κάθε Έλληνα πολίτη. Απλά το επισημαίνω σαν σημείο των καιρών, και προάγγελο των όσων έπονται.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:11:00 μ.μ. EET  

ΖΗΤΩ!Χρόνια Πολλά!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 3:10:00 μ.μ.

έχεις δίκιο, η παρέλαση δεν γίνεται για τους "επισήμους"! όμως και οι στρτκοί υπακούουν σε διαταγές ανωτέρων τους!

Γιάννης

ΝΕΣΤΩΡ 29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EET  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΖΗΤΩ η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. Όταν Ηγεσία και Λαός είναι ενωμένος τότε επιτελούνται θαύματα. Η Ηγεσία του ΄40, με τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ , τον Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά και τον Στρατάρχη Παπάγο έδωσαν το μεγαλύτερο μάθημα στον Χίτλερ και έφεραν το Ελληνικό Έθνος στην κορυφή της Αξιοπρέπειας και του Ηρωισμού σε όλον τον κόσμο. ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Έλληνες Πατριώτες.

Μanolis 29 Οκτωβρίου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EET  

ΝΕΣΤΩΡ ,
Πρεπει να ομολογησω, οτι ενω εχω διαβασει πολλα -καλα ή κακα- για τον Ι. Μεταξά και τον Στρατάρχη Παπάγο, δεν εχω διαβασει τιποτε ουσιαστικο για τη συμβολη στον αγωνα του Γεωργιου Β', περα απο τυπικοτητες. Μονο για τις κοντρες με το Μεταξα για ταχυτερη ικανοποιηση των Αγγλικων απαιτησεων και για τον -ατυχη- διορισμο του Κορυζη. Ουτε καν εμεινε στην Αθηνα , να δωσει το παραδειγμα οταν ολα κατερρεαν ελλειψη κατευθυνσεων και διαταγων (οπως εκαμε ο Βελγος ομολογος του). Εκτος αν με την ''κορυφή της Αξιοπρέπειας και του Ηρωισμού'' εννοεις οτι ο τοτε ανωτατος αρχων του στρατου και του πολιτευματος, τουλαχιστον δεν ηταν φιλογερμανος...

Ανώνυμος 29 Οκτωβρίου 2012 στις 3:00:00 μ.μ. EET  

Ο Γεώργιος Β (Νέστωρ: "Βασιλέα Γεώργιο Β΄";;;;;;; έχεις κτήμα στο τατόι δωρεά;) ήταν άλλο ένα παλτό δανέζικης καταγωγής και γερμανικής πίστης, πιστό στα κλασικά βασιλικά καθήκοντα: γλέντια, μάσες και @@. Ήταν μέσης εμβέλειας βλήμα - δεν έφτασε ποτέ τα χάλια του Κωνσταντίνου ή της Φρειδερίκης - αφού τον χρεώνουμε με μόνο 2 αντιεθνικά-στρατηγικά λάθη:
1. την μη παραμονή στην κατοχή στην κύπρο (δεν είχε καζίνα και όπερες)
2. την κατασπατάληση του ελληνικού χρυσού στο λονδίνο (είχε καζίνα και όπερες)

Ουδέποτε απόγονος του Γεωργίου Α (είχε δει τα γιαταγάνια των αγωνιστών του 21 και την μοίρα του όττο και φύλαγε το κόρφο του)είχε εθνικές ή ελληνικές βλέψεις. Υπέρ πάντων των αγών ο θρόνος.

Μηδενιστής

Μanolis 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

ΝΕΣΤΩΡ ,
Δεν μας εχετε τιμησει ακομη με μια απαντηση...

Μηδενιστή,
Ελληνικο ποδι δεν πατησε στην Κυπρο κατα τον Β'ΠΠ., για αποφυγη ενωτικων επεισοδιων, οτι ακριβως εγινε αργοτερα. Τι σε κανει να πιστευεις οτι οι Αγγλοι θα αφηναν να εγκατασταθει ο βασιλιας της Ελλαδας για 3 χρονια ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP