Ειδικό τμήμα εκτελεστών δημιουργεί η ΜΙΤ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Στην πρόσληψη εμπειροπόλεμου προσωπικού της
ΟΚΚ προσβλέπει η ΜΙΤ
Διαγωνισμό μεταξύ στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı: ÖΚΚ) προκήρυξε η ΜΙΤ με σκοπό την πρόσληψη ανδρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν ειδικό τμήμα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών που θα ασχολείται με δολοφονίες και δολιοφθορές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα που υπογράφει ο έγκριτος Μάνος Ηλιάδης, η ΜΙΤ σταματάει(;) τη συνεργασία με παρακρατικά στοιχεία και προσπαθεί να εντάξει τις αναγκαίες επιχειρησιακές δυνατότητες μέσα από την ίδια την υπηρεσία. Η σχετική προκήρυξη της ΜΙΤ εξεδόθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσε μεταξύ άλλων στην πρόσληψη αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, γνωστών και ως Bordo Bereliler, με ηλικία μέχρι 30 ετών εκ των νυν υπηρετούντων στις δυνάμεις αυτές, οι οποίοι, σε περίπτωση επιλογής τους, θα μεταταχθούν στη ΜΙΤ και θα υπηρετούν ως μόνιμα πολιτικά στελέχη.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η τουρκική μυστική υπηρεσία είχε τη δυνατότητα να δανείζεται στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις επιχειρήσεις της, αν και περισσότερο διαδεδομένη ήταν η πρακτική αξιοποίησης των παρακρατικών ομάδων των Γκρίζων Λύκων ή της τουρκικής μαφίας (δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων, δολοφονία Θεόφιλου Γεωργιάδη, εμπρησμοί ελληνικών δασών κλπ).

strategyreports

8 σχόλια:

TED 12 Οκτωβρίου 2012 στις 5:50:00 μ.μ. EEST  

Ε βέβαια, μέχρι τώρα δεν υπήρχε εξειδικευμένο τμήμα και η υπηρεσία "εκτελείτω" με κυλιόμενες αποσπάσεις...

:-)))

TED 12 Οκτωβρίου 2012 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  

"εκτελείτο" είναι το σωστό.

Ανώνυμος 12 Οκτωβρίου 2012 στις 7:42:00 μ.μ. EEST  

Μέχρι τώρα η MIT χρησιμοποιούσε τους εκτελεστές της Μαφίας τώρα αποφάσισε να δημιουργήσει δικό της τμήμα!

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:11:00 π.μ. EEST  

@ 12 Οκτωβρίου 2012 7:42:00 μ.μ. EEST

Η ΜΙΤ ήταν και είναι η μαφία.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 3:09:00 μ.μ. EEST  

Η ΕΥΠ έχει αντίστοιχο τμήμα (όχι επίσημα); Η ΕΥΠ έχει δυνατότητες να προστατεύσει τα πρόσωπα που θεωρεί ότι χρήζουν προστασίας; Αυτό είναι το ερώτημα, αν και -φυσικά- δεν προτείνω εκτενή ενημέρωση της κοινής γνώμης από την ΕΥΠ... Προφανώς το έργο της μόνο από τα αποτελέσματα μπορεί να φαίνεται, όσο φαίνεται.

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2012 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  

O Erdogan πρώτα επικράτησε στην αστυνομία,ακολούθως στην ΜΙΤ την οποία αποστρατικοποίησε σταδιακά,κατόπιν με την βοήθεια Μυστικών Υπηρεσιών της ΕΕ αποκάλυψε το πραξικόπημα των στρατιωτικών σε βάρος του,με αποτέλεσμα να επικρατήσει του μέχρι πρότινος πανίσχυρου στρατιωτικού κατεστημένου.Ξέρει όμως ότι πρέπει να οικειοποιηθεί και να θέσει υπό έλεγχο τις Ειδικές Δυνάμεις του Τ/ΓΕΕΘΑ γιατί αυτές είναι εκείνες οι οποίες υπό τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνουν τις "μαύρες επιχειρήσεις".Ετσι θέλει με κίνητρο να εντάξει τους καλύτερους των Bordo Bereli στην ΜΙΤ. Αργότερα θα πούμε και άλλα.Ευχαριστώ

RENOS 14 Οκτωβρίου 2012 στις 4:51:00 π.μ. EEST  

Εχω ενστερνιζομαι τις ανυσηχίες του ανωνύμου ανωτέρω...η ελληνική ΕΥΠ τι κανει; Δυστυχως με την υπαρχουσα δομη εχει πολλες στρεβλωσεις ενω ισχυει ενα παραδοξο: η ΕΛ.ΑΣ ειναι πιο μαχιμη ( με την εννοια της αφλογιστιας, της αδρεναλινης και του ρεαλιστικου πεδιου επιχειρησεων) από τους στρατιωτικους που αποσπώνται στην ΕΥΠ. Τεσπα,παρολα αυτα πιστευω οτι ακομη και ενας πολιτικος υπαλληλος της ΕΥΠ με κοιλιτσα, πλαστη δουλεια εξω στην κοινωνια, που εχει να ριξει βολη απο το σχολειο της προσληψης, οταν ερθει η ωρα θα ανταποκριθει τα μεγιστα. ελπιζω μονο και πιστευω οτι εχουν βαλει παρα ταυτα το χερακι τους στις τελευταιες συλληψεις διαδηλωτων-αν δεν το εχουν βαλει ας το βαλλουν τωρα. Κοιταξτε στο παρακατω λινκ της αστυνομιας, ο τελευταιος ειναι Τουρκος (μαχεται για μια καλυτερη Ελλαδα ισως;),ενω διαβασα σε εγκριτη σελιδα "ψαγμε" οτι ο προτελευταιος ειναι ο τυπας με τη μωβ ομπρελλα στις διαδηλωσεις του Φεβρουαριου που κατηυθηνε τα ορκ που τα σπαγανε.
astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=21092&Itemid=974

Τα σεβη μου σε ολους σας, σας παρακολουθω καθημερινα 2 χρονια και ιδιαιτερα στον αρματιστη που ισως να εχει συνυπηρετησει με το θειο μου!

Ανώνυμος 14 Οκτωβρίου 2012 στις 11:16:00 μ.μ. EEST  

Παρατηρώντας τον Τούρκο διαπιστώνει κανείς τα εξής:
1)Δεν έχει το κλασσικό χύμα ντύσιμο και κούρεμα που έχουν οι αναρχικοί.
2)Δεν έχει τα κλασσικά τουρκικά χαρακτηριστικά (πχ μύτη) ώστε να καταλαβαίνεις ότι είναι Τούρκος.
3)Όσοι ξέρουν απο γυμναστική καταλαβαίνουν απο τη μυικότητα του πως είναι γυμνασμένος αλλά όχι body builder ή πυγμάχος. Τη μυικότητα αυτή την αποκτάς με στρατιωτική ή σουηδική γυμναστική. (Τρέξιμο, κάμψεις κλπ).Δεν ξέρω πολλούς αναρχικούς να γυμνάζονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP