Β. Μαρκεζίνης: Τεράστιος ο κίνδυνος ενός νέου Εθνικού Διχασμού

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, ο ακαδημαϊκός Β. Μαρκεζίνης με δήλωσή στον εξαιρετικό ιστότοπο "Αντίβαρο" προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού

Η παρέμβασή του αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα δεδομένου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο εγνωσμένου διεθνούς κύρους, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως εμπεριστατωμένες απόψεις. Παράλληλα, είναι μία ακιλήδωτη προσωπικότητα που παραμένει ουδέτερη, μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό τοπίο που θυμίζει πεδίο μάχης αλληλοκατηγοριών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Ερώτηση
Αγαπητέ κ. Μαρκεζίνη, έχετε παραμείνει σιωπηλός για μεγάλο διάστημα, όμως οι εξελίξεις τρέχουν και η χώρα παραμένει σε επικίνδυνη ακροβασία σε πολλά μέτωπα. Θα ήτανε μεγάλη τιμή για το Αντίβαρο αν, ακόμη μία φορά, μας εμπιστευόσασταν με ένα άρθρο ή μία σύντομη απάντηση στην κατωτέρω ερώτησή μας.

Απάντηση

Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική. Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.

Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί. Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθειά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:

• Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
• Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
• Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων

Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας. Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945. Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται
.

14 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 2:53:00 μ.μ. EEST  

Αξιότιμε κύριε Καθηγητά,
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας
και με όλη την αγραμματοσύνη μου τον μόνο ΕΘΝΙΚΟ διχασμό που βλέπω και παρακολουθώ είναι μεταξύ των "δεινοσαύρων" της πολιτικής ζωής του τόπου! Αφού τόσα χρόνια έκαναν, όσα έκαναν "στο κεφάλι του κασίδη Ελληνικού λαού" έρχονται τώρα να "φαγωθούν" μεταξύ τους, βλέποντας να "ξαναμοιράζεται η τράπουλα" ΚΥΡΙΩΣ με τις παρεμβάσεις των ξένων! και ποιός γνωρίζει άραγε τι συμφέροντα έρχονται τώρα να ικανοποιήσουν και ποιούς ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ σκοπούς!
Ενα ειναι το βέβαιον. Δεν πρόκειται για το συμφέρον του Ελληνικού λαού! αυτόν τον έχουν "ξεγραμμένο". Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε μεταξύ των "ακραίων" πολιτικών παρατάξεων, ισχύει το γνωστό:" στον αγώνα ενωμένοι και ΣΤΗ ΜΑΣΑ χωριστά!"
Μιλάτε για ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ! Μα εγώ δεν έχω ΤΙΠΟΤΕ να μοιράσω με το γείτονά μου, που είναι στην ίδια ή τη χειρότερη μοίρα από μένα!
Συνεπώς, εθνική συμφιλίωση για ποιούς;! για τους "κυρίους" που μπροστά στις κάμερες "κόπτονται" για τα άδικα μέτρα εις βάρος του λαού ή για την κατρακύλα που έχει πάρει η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και μόλις σβήσουν τα φώτα, ανάβουν και τα ΠΟΥΡΑ τους! όπως προσφάτως συνέβη σε ταβέρνα της Αθήνας;!
Η γνώμη μου είναι να βγείτε και να μιλήσετε και ΕΣΕΙΣ και ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ είστε εγνωσμένου κύρους και έχετε γνωριμίες στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων και να τους πείσετε ότι ΑΛΛΟΙ πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό και ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός! Είναι ο μόνος που δεν φταίει και δυστυχώς η κατάστασή μας ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Γιάννης

Alexandros 2 Οκτωβρίου 2012 στις 5:01:00 μ.μ. EEST  

Τείνω και εγώ να συμφωνήσω με τον Γιάννη παρα με τον Κύριο Καθηγητή. Κατά τη γνώμη μου αυτή η άνοδος των άκρων εξυπηρετεί αποκλειστικά και μονο το σύστημα, είναι άλλος ένας τρόπος για να τρομάξει ο κόσμος να πάρει δήθεν θέση και στρατόπεδο και ως αποτέλεσμα να χάσει τη μεγάλη εικόνα, οι αγώνες του να πάρουν λάθος κατεύθυνση και αντί να καταλήξουν εκεί που πρέπει να καταλήξουν στον Άγιο Παντελεήμονα ας πούμε. Γίνεται τρομερή καπήλευση του μεταναστευτικού ζητήματος και του δήθεν ρατσισμού η μη σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάμε τα αληθινά και σοβαρότερα προβλήματα. Έχω ακούσει πολύ κόσμο να λέει ότι αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα και ότι από αυτό εξαρτάται ακόμα και η οικονομία, μιλάμε για τρομερή παραπληροφόρηση από όλες τις πλευρές, αυτό βεβαια βολεύει απεριόριστα όλους εκείνους που ασχολούνται με τα σοβαρότερα προβλήματα και έχουν τη δυνατότητα να καμουφλάρουν τα λάθη τους η να κάνουν τις "business" τους ανενόχλητοι. Δεν υπάρχει εθνικός διχασμός, υπάρχει οι προδότες και οι υπόλοιποι και οι προδότες είναι αυτοί οι ψευτοκοσμοπολιτεs;
, ψευτοειρηνιστές, ψευτοπροοδευτικοί, ψευτοαστοι, ψευτοδημοκράτες, οι οποιοι δημιούργησαν το έκτρωμα της μεταπολίτευσης, τη ψευτοδημοκρατία μας, χωρίς αρχές και αξιες βασισμένο στην ανηθικότητα, την υλική ικανοποίηση και τον υπερκαταναλωτισμό, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα της πατρίδας, του λαου, τις ιστορίας, της εθνικής περιουσιας, της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας μας. Ευθύνη έχουμε όλοι για αυτό, εκτος από ελαχιστους που μίλησαν για αυτά τα πράγματα πιο πριν, αλλα δεν τους ακούγαμε, ήταν οι γραφικοί.
Δεν υπάρχει κανένας εθνικός διχασμός παρα μόνον αυτός που προσπαθεί να σπείρει η ψευτοδημοκρατία της μεταπολίτευσης για να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, στην Αθιήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο ακόμα και ας καούν όλα τα υπόλοιπα, μονο για λίγο ακόμα να πούμε ότι είμαστε πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, στην Αθηνα, λίγες κομπίνες ακόμα.......

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Οκτωβρίου 2012 στις 6:33:00 μ.μ. EEST  

Σε γενικές γραμμές ο Αλέξανδρος έχει δίκιο. Το μεταναστευτικό είναι σημαντικό πρόβλημα αλλά η φτώχεια μεγαλύτερο. Ο διχασμός εξυπηρετεί μόνο αλλότρια συμφέροντα και τοπικές μισσαλοδοξίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Το τι πιστεύουμε ιδεολιγικά είναι δική μας υπόθεση. Τι αν θα βουλιάξει ή σηκωθεί ο τόπος είναι υπόθεση όλων - και εκεί δεν υπάρχουν καλοί και κακοί σε ιδεολογία γιατί απλώς δεν έχουμε τέτοια ... πολυτέλεια. Υπάρχουν μόνο δύο στρατόπεδα. Αυτοί που επιθυμούν τη διάσωση και συνέχιση με κάθε τρόπο της κονόμας που έκαναν για χρόνια εις βάρος όλων μας και πετούσαν ξεροκόματα στο πόπολο για να τους κάνουν συνενόχους (μαζί τα φάγαμε είπε ο Πιλάτος του Οτσαλάν) και όλοι οι άλλοι που απαιτούμε να αλλάξει ο τόπος οριστικά κεφάλαιο. Απλά πράγματα και ο καθένας κάθεται όπου του αρέσει ιδεολογικά, αρκεί να είναι σταθερή η στόχευσή μας. Και μην ανησυχείτε για τα κόμματα. Αν ο κόσμος σκεφτεί πατριωτικά και ενωτικά τα κόμματα ακολουθούν ή καταποντίζονται. Αν ο καθένας έχει την προσωπική του ατζέντα και τον νοιάζει η ατομική του επιβίωση, τότε απλώς δεν υπάρχει μέλλον.

ΑΧΕΡΩΝ 2 Οκτωβρίου 2012 στις 7:41:00 μ.μ. EEST  

Θα συμφωνὴσω με τον Γιὰννη σε ὸλα,εκτὸς του ὸτι ο λαὸς εὶναι ο μὸνος που δεν φταὶει.
Ἂν δεν ὲφταιγε το 2009,(μωρὲ ὲφταιγε,ὲφταιγε...τρὶα τὸσα εκατομμὺρια ψὴφοι στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ δεν εὶναι τεκμὴριο αθωὸτητος),τὸτε ὲφταιξε τον Ιοὺνιο του 2012.
Λαὸς που ψὴφισε Τρὸ´ι´κα,''δεν δικαιοὺται δια να ομιλεὶ''.
Επὶσης,θα συμφωνὴσω με τον Alexandros σε ὸλα,εκτὸς απὸ το ὸτι η λαθρομετανὰστευση αποπροσανατολὶζει απὸ την ουσὶα του προβλὴματος.
Για να γὶνω πιὸ συγκεκριμὲνος,ο λαὸς δεν ὲχει ακὸμη επικεντρωθεὶ στην λαθρομετανὰστευση,εκτὸς βὲβαια απὸ ὸσους υφὶστανται τις ὰμεσες συνὲπειες ὸπως γκετοποὶηση,παραεμπὸριο.
Γὶνεται ὸμως συνειδητὴ προσπὰθεια να αποσπαστεὶ η προσοχὴ του λαοὺ στο συγκεκριμὲνο,εξ οὺ και οι οπερὲττες του Ξὲνιου ΔὲνΔια.
Τὲλος,μου προκαλεὶ εντὺπωση η μὴ αναφορὰ του Β.Μαρκεζὶνη στο πρὸβλημα.Δεν γνωρὶζω τους λὸγους,αλλὰ αποκλεὶεται να εὶναι απὸ ὰγνοια.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 9:34:00 μ.μ. EEST  

ένα σχόλιο για έναν πάρα πολύ σημαντικό λόγο: τα παραπάνω σχόλια των φίλτατων αναγνωστών είναι σαφώς σπουδαιότερα των περισπούδαστων δηλώσεων και των δηλώσεων των περισπούδαστων.
Προσωπικά, εδώ και κάποιο καιρό, ενημερώνομαι αποκλειστικά από τα σχόλια των αναρτήσεων και αυτό δείχνει την υπέροχη πτώση της αξιοπιστίας των σπουδαίων(φυσικά και δεν αναφέρομαι στο εν κρυπτώ, που ακόμα κρατά Θερμοπύλες , αλλά στις αναρτήσεις όλων των μπλογκ που ακόμα επιτρέπουν τα σχόλια). Οι απαντήσεις του Αλέξανδρου, του καουμπόι και λοιπών είναι ο,τι καλύτερο έχω διαβάσει τελευταία. Συγχαρητήρια παιδιά μου, υπάρχει ελπίδα !

Ηλίας Κ. 2 Οκτωβρίου 2012 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

Πραγματικά συγχαρητηρια για τα σχολια σας. Ελπίζω ο κ. Μαρκεζίνης να τα διαβασει.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 10:24:00 μ.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ 2 Οκτωβρίου 2012 6:33:00 μ.μ.

Διχασμός δεν υπάρχει! τεχνιτή πόλωση μεταξύ των δύο "μεγάλων" και στην ουρά μεταξύ των "προοδευτικών". Γνωρίζετε πολύ καλά τι επιδιώκουν. Ποιός θα "φάει" μεγαλύτερο κομμάτι από τις προτιμήσεις των ποπολάρων για να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους, ισχυριζόμενοι με τη ψήφο και τις "ευλογίες" του λαού!
Οι "αγανακτισμένοι" ήσαν ΚΑΙ πατριώτες ΚΑΙ ενωμενοι και "χαιρετούσαν" τη βουλή και τους βολευτές με τη γνωστοτάτη ελληνική χειρονομία! ΑΠΛΑ δεν βρέθηκε ο ΑΓΝΟΣ πατριώτης για να κάνει ΠΡΑΞΗ αυτά που ΗΘΕΛΕ ο κοσμάκης πέρα από κόμματα και κομματάρχες!

@ ΑΧΕΡΩΝ 2 Οκτωβρίου 2012 7:41:00 μ.μ.
Ο λαός μας λέει: "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται"
2004 νέα πνοή, δημιουργία του κράτους από το ΜΗΔΕΝ, τέρμα στην ασυδοσία και άλλα πολλά! και έτσι ψηφίστηκε ο κώστας καραμανλής.
δεύτερη φορά ΞΑΝΑ ψήφος για συνέχιση της προόδου και των αλλαγών!
και τι είδαμε;! νέα σκάνδαλα, κουμπαριές, ρουσφέτια, "κροίσοι" γιοί ταχυδρόμων, μοναχοί να γίνονται ΚΡΑΤΟΣ εν ΚΡΑΤΕΙ, κατηγορηματικές πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι η χώρα ΔΕΝ πρόκειται να πτωχεύσει! και στο φινάλε, ΠΙΚΡΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ΑΠΟΓΝΩΣΗ!
2009 "ΝΕΟΣ" άνεμος δημιουργίας από έναν λαοπλάνο! "στροφή" του κόσμου ΜΗΠΩΣ και γίνει το "θαύμα"!
Τελικά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ! και όχι μόνο αυτό! ζητούν από τον "τρελλαμένο" ψηφόφορο και τα ρέστα! και αυτός είναι ο λόγος που "φταίει" ο λαός.
Πίστεψε δυό και τρείς και άπειρες φορές σε ένα καλύτερο αύριο! Προδόθηκε οικτρά!
και κάτι ακόμη. Απ΄ όλες τις καταστάσεις μόνο τα λαμόγια ΟΛΩΝ των παρατάξεων ωφελήθηκαν! και όχι η πλειοψηφία του λαού που καλείται τώρα να πληρώσει το λογαρισμό!

Γιάννης

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

@εν κρύπτω
υπάρχει βιογραφικό για τον μαρκεζίνη;

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 στις 11:47:00 π.μ. EEST  

Κύριε Καθηγητά, καλημέρα.
Επανέρχομαι στο θέμα της συνέντευξης σας και σας προτρέπω να διαβάσετε το προσχέδιο του νέου
φορολογικού νομοσχεδίου ή καλύτερα της νέας φορολογικής
λαίλαπας!
Όσον αφορά λοιπόν στη φορολογία εισοδήματος οι "πεφωτισμένοι" του ΥΠΟΙΚ προτείνουν να ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ τα παιδιά μας, αφού ο πληθυσμός μας υπερτερεί αυτού της Κίνας και δεν είναι δυνατόν να έχουμε φορολογικές ελαφρύνσεις! με παράλληλη ΜΕΙΩΣΗ φορολογίας των ΥΨΗΛΩΝ εισοδημάτων με το σκεπτικό, διαβάστε παρακαλώ: οι έχοντες μπορούν καλυτερα να "ρίξουν" χρήμα στην αγορά!!! Ποιοί; αυτοί που είναι οι δηλωμένοι φοροφυγάδες, που για "ψύλλου πήδημα πετάγονται" στη Ρώμη για καφέ και κάνουν και τα ψώνια τους, ιταλική φινέτσα γαρ!, αυτοί που έχουν τα παιδιά τους στα κολλέγια και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αυτοί που δεν θέλουν ούτε Έλληνες να γράφει η ταυτότητα, αυτοί που πληρώνουν για να γλυτώσουν τα "καμάρια τους" την 9μηνη στρατ. θητεία, αυτοί που στις πλείστες των περιπτώσεων πολιτογραφούνται αμερικάνοι, άγγλοι, καναδοί και λοιποί υπήκοοι, αυτοί που....και τόσα άλλα!
Χθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ΑΝΕΡΓΟΣ πατέρας 4 παιδιών με σωματική διάπλαση να "στίβει" την πέτρα, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ για ελεημοσύνη, δείχνοντας τα βιβλιάρια ασθενείας των παιδιών του!!
Και στις συνεντεύξεις σας μιλάτε για εθνική ομοψυχία και για τον κίνδυνο εθνικού διχασμού!
Λυπάμαι κε Καθηγητά, αλλά είστε εκτός τόπου και χρόνου αν νομίζετε ότι με ευχολόγια, παραινέσεις και κινδυνολογίες θα βοηθήσετε στις τραγικές στιγμές που περνάμε!
Προτιμότερο η σιωπή σας!

Γιάννης

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2012 στις 1:50:00 μ.μ. EEST  

Πάντως σε γενικές γραμμές πρέπει να πω πως ο Μαρκεζίνης γραφει σωστά, ο,τι και αν λέει το λέει με καλές προθέσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αλλα μάλλον αυτή του η παρέμβαση ήταν άστοχη, γίνονται και αυτά. Το βιογραφικό του είναι βιογραφικό πρωθυπουργού, επειδή ρωτα ο μηδενιστής και βιογραφικό κανονικού πρωθυπουργού όχι μαϊμού και το λέω αυτό γιατί πολλοί πολιτικοί μας έχουν λάβει τιμές και διπλώματα με, δε θα γράψω ύποπτο, είμαι σίγουρος ότι είναι βρώμικος τρόπος, πορεύομαι σε αυτό που λέμε ακαδημαϊκή καριέρα πολύ πρώιμα βήματα και έχω δει και πολλά αλλα και μπορώ να καταλάβω πλέον ποιος έχει κάνει τι και πως, κανένας δεν μπορεί να πάρει διδακτορικό σε ένα χρόνο και κανένας δεν μπορεί να γίνει καθηγητής στα 23 η 24 η δυο και τρία χρονια μετά το πέρας των βασικών σπουδών του και πολλά αλλα σταματάω γιατί μπαίνουμε σε αλλα θέματα, άλλες απατεωνιές!

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 στις 3:16:00 μ.μ. EEST  

@Αλέξανδρε

Βιογραφικό έχω και γω... Δεν μετράνε οι σπουδές αλλά η προϋπηρεσία όπως ξέρεις εκτός αν είσαι ΔΥ. Τί σημαίνει "βιογραφικό πρωθυπουργού"; τέτοιο έχει και ο χαζός που παριστάνει τον προφέσορα στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τον Μαρκεζίνη προσωπικά δεν τον ξέρω. Δεν τον έχω ακούσει εκτός απο κάτι άρθρα με το ΒΜΡ. Αν δεν τον έχω ακούσει εγώ πάει να πει οτι το 99,999% δεν τον ξέρει.
Οπότε με ενδιαφέρει η προϋπηρεσία -πού, πότε, τί, με τί αποτέλεσμα. Έτσι προσλαμβάνουν έξω, έτσι ακούω, ψηφίζω, σέβομαι (ακόμα και όταν η άποψη είναι 100% αντίθετη με μένα)
Για τους μη έχοντες προϋπηρεσία δεν κάνω καν τον κόπο να ακούσω. έλληνες είμαστε και έχουμε άπαντες άποψη και πρωθυπουργικά/εμιρικά/αυτοκρατορικά όνειρα και όπως έχεις δει μέχρι και οι χαζοί μερικές φορές τα πραγματοποιούν.
Στην περίπτωση του Μαρκεζίνη και του κάθε επώνυμου απλώς δεν θέλω να χάνω το χρόνο μου.

μηδενιστής.

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EEST  

http://el.wikipedia.org/wiki/Βασίλειος_Μαρκεζίνης#.CE.92.CE.B9.CE.BF.CE.B3.CF.81.CE.B1.CF.86.CE.B9.CE.BA.CF.8C
@Mhdenisth
Κι εγώ δεν τον ήξερα, άρχισα να τον μαθαίνω πριν κάνα 4 με 5 χρονια όταν διάβασα ένα άρθρο για αυτόν σε μια εφημερίδα, σου παραίτιες ατο link από την wikipedia, είναι συνοπτικό βιογραφικό, αυτό στην εφημερίδα ήταν καλύτερο, αλλα τέτοια ώρα τέτοια λόγια, είναι πολύ σημαντικό το τακτικός καθηγητής κατής και οι τιμές που έχει λάβει γιατί δεν είναι τύπου επιτιμου διδάκτορα είναι παρασημοφόρησeiς από κράτη. Όπως και να έχει ο Μαρκεζίνης δεν θα μπορούσε να είναι ποτε πρωθυπουργός για πολλούς λόγους, όμως θα μπορούσε να είναι "στρατηγιστης" που θα μπορούσε να βοηθήσει από έναν φορέα όπως για παράδειγμα ένα συμβούλιο εθνικής ασφαλειας, θα μπορούσε να είναι ένα δικό μας είδος Κίσσιγκερ και όχι μονος του, σε συνεργασία και με άλλους όπως ο Καρυώτης, η ο Κωνοφάγος και άλλοι και σίγουρα η άποψη του λαμβάνεται πολύ σοβαρά στο εξωτερικό! ίσως ο χαρακτηρισμός βιογραφικό πρωθυπουργού να μην ήταν πολύ επιτυχής, έχεις δίκιο σε αυτά που γραφεις για το ποιοι το πετυχαίνουν, αλλα αυτό που ήθελα ανεπιτυχώς μάλλον να δείξω ήταν ότι τέτοια βιογραφικά σπανίζουν στον κόσμο όλο

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 9:46:00 π.μ. EEST  

@Alexandros
φίλε ευχαριστώ.
ο μαρκεζίνης είναι νομικός τελικά. δεν καταλαβαίνω που θα μπορούσε να βοηθήσει ως στρατηγιστής...
δεν ξέρω για τους άλλους που αναφέρεις. είμαι πιο 'τακτικός' σε γνώσεις.
τέλος καλό να έμπαινε στο wiki και να έσβηνε αυτό: "ενώ από τους ηγέτες της Μεταπολίτευσης επαινεί τον Ανδρέα Παπανδρέου για σωστή και πατριωτική εξωτερική πολιτική."

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:04:00 π.μ. EEST  

τι στρατηγιστής και ένα δικό μας είδος κίσσιγκερ βρε παιδιά! για τέτοιες δουλειές ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ γεράκια! τα οποία από τη βλοσυρή ματιά που θα ρίξουν στον άλλο (ίδε για παλαιότερους τον ΥΠΕΞ Γκρομίκο)να τον καθηλώσουν!και να σκεφτεί πολύ καλά τι θα πεί και τι θα αποφασίσει!
όσον αφορά στον κίσσιγκερ "ο άνθρωπος" δεν πιάνεται και οι αμερικάνοι θα κάνουν χρόνια να δούν τέτοιον υπεξ!
οι δικοί μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως πηγαίνουν "με το σταυρό στο χέρι" και περιμένουν τις διαθέσεις του κάθε ΥΠΕΞ εχθρού ή φίλου! μέχρι και οι Φιλανδοί μας πήραν χαμπάρι και μας τρομοκρατούν και μας πιέζουν! έλεος πια!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP