Στρατιωτική παρέλαση για την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012


Ο κυπριακός λαός, οι ένοπλες δυνάμεις και η ηγεσία του, τίμησαν και φέτος την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Π. Παναγιωτόπουλου, που παρακολούθησε την παρέλαση εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι, πυροβόλα, και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα. Εντυπωσιακές ήταν οι διελεύσεις, πάνω από το χώρο της παρέλασης και σε άψογους σχηματισμούς, των αεροπορικών μέσων της Εθνοφρουράς. Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Πολιτικής Αμυνας.


Η Πολεμική Σημαία της 20ης ΤΘΤ επί άρματος μάχης Τ-80


Ουλαμός ΔΕΑ με σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας


Ουλαμός Ειδικών Αποστολών


Η Πολεμική Σημαία της ΕΛΔΥΚ

















11 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 2 Οκτωβρίου 2012 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

Δὺσκολη η συγκυρὶα και για την Κυπριακὴ Δημοκρατὶα,εμεὶς οι Ελλαδὶτες θα πρὲπει με νηφαλιὸτητα να κρὶνουμε την ὸποια μὲχρι σὴμερα συνεισφορὰ μας στην Μεγαλὸνησο,και τὸτε θα δοὺμε ὸτι,αντὶθετα με τα βολικὰ στερεὸτυπα,εὶναι το εθνικὸ κὲντρο,(ἢ μὰλλον το ισοδὺναμὸ του,με επὶκαιρους ὸρους...),που απετὲλεσε βὰρος για την Κὺπρο,και ὸχι το αντὶστροφο.
Και σὴμερα ακὸμη,εὶναι το νησὶ της Αφροδὶτης που ὸχι μὸνο δεὶχνει,αλλὰ κυριολεκτικὰ ανοὶγει
τον δρὸμο της γεωπολιτικὴς αναβαθμὶσεως,με το κὲντρο να αποτελεὶ τροχοπὲδη.
Πριν 100 χρὸνια,ο αμφιλεγὸμενος Ελευθὲριος Βενιζὲλος εὶχε πεὶ κὰτι πολὺ σωστὸ:ἂν σὼσουμε την Μακεδονὶα,η Μακεδονὶα θα μας σὼσει.
Σὴμερα ισχὺει το ὶδιο για την Κὺπρο.
Ἂν την σὼσουμε,θα μας σὼσει.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

τζάμπα κόπος τζάμπα λεφτά.
όπως και στην ελλάδα δεν υπάρχει κανένας λόγος για την ύπαρξη στρατού εκτός της απολύτως αναγκαίας αυτοάμυνας - που ορίζεται απο την υποτιθέμενη απειλή της τουρκίας στην κύπρο, και τις παρελάσεις ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ όπου 25χρονοι αξκοι όπως βλέπω μπορούν να φέρουν παράσημα όσα ο μανστάιν και ο μπόμπος περπατάει με χαρά λες και του έκαναν έκπτωση διαρκείας τα σουβλατζίδικα στην πάφο. η πιστολοθήκη εντωμεταξύ έχει δεθεί σε κάβο - η ζώνη δεν έφτανε. τόσο μέικ ούτε οι γκόμενες στην αγία νάπα ενώ το VAB με φόντο τα mcdonalds θυμίζει εικόνες πρώσων με φόντο το σφυροδρέπανο στις παρελάσεις του βερολίνου το 50.

Στην ελλάδα οι εκτός ελλάδας έλληνες αφέθηκαν στην μοίρα τους όταν άλλες χώρες σκίζονται για 30-40 χιλιάδες.
Στην κύπρο βολεύτηκαν τόσο που οι πισίνες ξεπερνούν τις θέσεις μάχης, τα στρατόπεδα κτλ. Η ανακατάληψη της αμμοχώστου τρομάζει τόσο τους ξενοδόχους της λεμεσού και της πάφου που καλύτερα να την βύθιζε σεισμός.
Για ένωση και λοιπά έσβησαν και αυτά στο χρόνο όπως οι βοριοηπειρώτες, οι ίμβριοι και υπάρχουν μόνο στην φαντασία ορισμένων μαζί με την έννοια της τιμής και του έθνους.
Το βόλεμα ξεπερνά αυτό της ρωμαικής κατάκτησης...
Το θέμα 'κυπριακό','κατοχή' κτλ έχει καταντήσει τόσο γελοίο όσο τα γεγονότα όπου οι ισραηλινοί κάνουν CAP, οι τουρκοκύπριοι θέλουν ένωση με της ελλάδα, οι τούρκοι ζήτημα αν έχουν τους μισούς άντρες και το 1/10 των οχημάτων λειτουργικά και οι ντόπιοι έλληνες να έχουν φτάσει σε χειρότερο επίπεδο απο το 74. Κατα τα άλλα παρελάσεις στον βορά και στον νότο, λεφτά σε ρώσους, αμερικάνους και γάλλους, οι άγγλοι έχουν κράτος εν κράτη ενώ το χόμπι σε όλο το νησί είναι το κυνήγι σουηδέζων.

πραγματικά υπάρχει παροιμία να περιγράψει αυτό το χάλι; ντρέπομαι να λέω καν την λέξη κύπριος αντί για έλληνας. ντρέπομαι να με λένε έλληνα αντί για ελλαδίτη.

Υγ προσφορά hodos center το make up σε γκρι, μισή τιμή σε όποιον φέρει απόδειξη απο το σουπερμάρκετ της αγγλικής βάσης

μηδενιστής

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2012 στις 12:17:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστή:
Σπας κόκκαλα ρε φίλε... αλλά γιατί νομίζω ότι είσαι από αυτούς τους "κυνικούς" που αν έρθει η ώρα θα πέσουν στη φωτιά πρώτοι απ' όλους;
@ Αχέροντα:
Η πολύ σωστή ρήση που παραθέτεις είναι του Ίωνος Δραγούμη. Και πράγματι ισχύει για την Κύπρο σήμερα.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 στις 2:54:00 μ.μ. EEST  

οδυσσέα φίλε θα πέσω και γω και συ και όλοι μας - μέχρι και ο γεροσυνταγματάρχης των ΤΘ θα δει μονάδα μετά απο 20 χρόνια.

απο ανάγκη φυσικά: έχουμε παιδιά (το 30%), απο ντροπή: οι παππούδες ζουν και δεν λέει να σε ροχαλιάσει 90χρονος (το 5%) και απο το κλείσιμο του αεροδρομίου: (το 65%).

το θέμα είναι πώς θα βγούμε απο τη φωτιά; όρθιοι, καθιστοί, ξαπλωτοί; πολλές παραλλαγές όσες και το ρεκόρ στην πασιέντζα στα υπόγεια του ΓΕΣ χαχαχαχα

μηδενιστής

ΝΕΣΤΩΡ 3 Οκτωβρίου 2012 στις 3:27:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ @ Αχέροντα, παραθέτω συμπληρωμένο το απόσπασμα από το έργο του Ίωνα Δραγούμη, διότι νομίζω έτσι έχει μεγαλύτερη αξία, εάν στην θέση της λέξης Μακεδονία, βρούμε ένα Ιδανικό, το οποίο να μπορεί να κινεί πραγματικά τους Έλληνες σήμερα :
"Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώση. Θα μας σώση από την βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώση από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώση από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώση. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε.!" "Μαρτύρων και ηρώων αίμα"(1907), Δραγούμης, Ίων
Τώρα όσον αφορά την παρέλαση στην Κύπρο, είχα την Τιμή να λάβω μέρος παλαιότερα, ως Υποδιοικητής ΕΑΝ στην Κύπρο, σε μια τέτοια παρέλαση, με τα τροχοφόρα ΚΑΣΚΑΒΕΛ. Όσον αφορά την προτροπή σου να τρέξουμε να σώσουμε την Κύπρο, έχω την γνώμη ότι το καλύτερο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε μακριά της, πολύ μακριά της και να την αφήσουμε ήσυχη, διότι όποτε τρέξαμε το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο, με αυτό το τελευταίο του 1974, που φέραμε τους Τούρκους στην Κύπρο και την διχοτόμηση. Δυστυχώς συνεχίζουμε να τρέχουμε προς την σωτηρία της ακόμη και σήμερα, πουλώντας της Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η Οικονομία της και να φέρνουμε έτσι έμμεσα καινούργιους Δυνάστες στην Κύπρο, την Τρόικα, αποτελειώνοντας το έγκλημα της Χούντας.

ΑΧΕΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2012 στις 8:11:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσὲα & Νὲστωρ
Ὲχετε δὶκηο ὸτι το εὶπε ο Ι.Δραγοὺμης,κὰτι μου λαλοὺσε ὸτι κὰποιο λὰθος κὰνω,γι´αυτὸ και η επεξὴγηση ''αμφιλεγὸμενος''που παρὲθεσα για τον Βενιζὲλο.
@ Νὲστωρ
Το ὸτι παὶρναμε πὰντοτε την Κὺπρο στον λαιμὸ μας εὶναι το πρὼτο που αναφὲρω στο σχὸλιὸ μου,συμφωνοὺμε επ´αυτοὺ,αλλὰ θα πρὲπει να αλλὰξει.
Εδὼ εὶναι που ὸντως ισχὺει το ''ἢ αλλὰζουμε,ἢ βουλιὰζουμε''.
@Μηδενιστὴ
Ὲχεις,για ὰλλη μια φορὰ,δὶκηο(που να πὰρει...),αλλὰ οὺτε η Wehrmacht στον Βαρβαρὸσσα δεν ὴταν ιδεὼδης.
Ο πρὼην Α/ΓΕΣ Ιωὰννης Βερυβὰκης εὶχε πεὶ κὰποτε ὸτι κὰνοντας μια μελὲτη για τους Βαλκανικοὺς Πολὲμους,συγχὺστηκε απὸ κὰποιες κουλαμὰρες που παρουσιὰσαμε τὸτε.Ὸταν το εὶπε σε κὰποιον ανὼτερὸ του,εκεὶνος τον ρὼτησε τι βαθμὸ θα ὲδινε στον Ε.Σ της εποχὴς,με ὰριστα το δὲκα,και ο Ι.Βερυβὰκης απὰντησε:επτὰ.
Τὸτε ο ανὼτερος του εὶπε ὸτι οι επιτυχὶες μας οφεὶλονται στο ὸτι ο αντὶπαλος,με ὰριστα το δὲκα,ὲπιανε μετὰ βὶας το τὲσσερα.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 9:49:00 π.μ. EEST  

@φίλε ΑΧΕΡΩΝ

εννοείται οτι στον πόλεμο - και το λέω χρόνια και χρόνια στο διαδίκτυο σε όποιον μιλάω - κερδίζει ο λιγότερος κακός. δεν υπάρχει καλύτερος. υπάρχει ο λιγότερο χάλια.

δυστυχώς είμαστε πια πιο κακοί σχεδόν σε όλα.

να δω πότε θα ξυπνήσουμε

μηδενιστής

ΝΕΣΤΩΡ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 2:16:00 μ.μ. EEST  

@ Αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ, παρεμπιπτόντως μήπως κατάγεσαι από την Κύπρο ? αυτό το ΄΄...κάτι μου λαλοὺσε ὸτι κὰποιο λὰθος κὰνω...΄΄ , κάτι μου θυμίζει.

ΑΧΕΡΩΝ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

@Νὲστωρ 2:16
Φὶλε Νὲστωρ,δεν εὶμαι Κὺπριος,αλλὰ Ελλαδὶτης,μεγαλωμὲνος στην Θεσσαλονὶκη.Η ὲκφραση ''κὰτι μου λαλὰει''ἢ ''κὰτι μου λαλοὺσε'',δεν εὶναι ασυνὴθιστη στην συμπρωτεὺουσα,ὸπου,σημειωτὲον,εκπροσωποὺνται ὸλες,μα ὸλες οι φυλὲς της Ελλὰδος.

ΑΧΕΡΩΝ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 9:15:00 μ.μ. EEST  

@Νὲστωρ 2:16
Και κὰτι ακὸμη:ἂν παρατηρὴσεις,στο σχὸλιὸ μου,2/10 7:15, αναφὲρω''εμεὶς οι Ελλαδὶτες''.Oμολογὼ,πὰντως,ὸτι η Κὺπρος με στοιχειὼνει.

ΝΕΣΤΩΡ 8 Οκτωβρίου 2012 στις 11:15:00 π.μ. EEST  

@ Αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ, ευχαριστώ για την απάντησή σου, στην Θεσσαλονίκη φυσάει ο Βαρδάρης και οι άνθρωποι έχουν καθαρά μυαλά, να είσαι καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP