Κιλιτσντάρογλου : " Ο Νταβούτογλου είναι ηλίθιος"

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε την αποτελεσματικότητα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, κατηγορώντας, ως βασικό υπεύθυνο των αποτυχιών, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμ. Νταβούτογλου.

Με γλώσσα, ιδιαίτερα σκληρή, ο Κιλιτσντάρογλου, αναρωτήθηκε για τους συμμάχους της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιοι είναι με το πλευρό της Τουρκίας σήμερα στην υπόθεση με τη Συρία; Η Χαμάς, ο Μπαρζανί (Κούρδοι του Ιράκ), το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Ποιοι είναι με τη Συρία; Η Βραζιλία, το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα. Είναι αυτό στρατηγικό βάθος, ή μήπως πρόκειται για στρατηγική τύφλωση;»

Τα πράγματα, έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν, εξαιτίας ενός ανθρώπου του υπουργού των Εξωτερικών, η ανικανότητα του οποίου, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις αυτό. Για να καταφέρεις αυτά (που κατάφερε ο Νταβούτογλου), πρέπει να είσαι πραγματικά ηλίθιος» κατέληξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Για τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών, αυτή είναι η δεύτερη φορά που τον αποκαλεί κάποιος δημόσια «ηλίθιο» . Ο πρώτος, ήταν ο στρατηγικός αναλυτής Έντουαρτ Λούτβακ,, σε διάκεια συνέντευξης που είχε δώσει. Η είδηση, δημοσιεύτηκε χθες, (Τρίτη), στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Χουριέτ.

Ελεύθερος Τύπος

5 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  

δεν είναι ο μοναδικός που λέει ηλίθιο τον Νταβούτ Πασά, το ίδιο είπε ο Λούτβακ

What do you make of the Obama Administration’s increasingly close diplomatic alliance with Turkey? There seems to be this effort to build up the Turks as an alternative hegemon to Iran in the region, even as Recep Tayyip Erdogan, the Turkish prime minister, is trying his best to create an Islamic one-party state.

Hillary Clinton and her staff are not fools. Therefore, they must know that the Turkish foreign minister is a fool. I know him personally. The man is an idiot. Hillary Clinton and her advisers are not idiots. No advantage would be served for the United States to recognize where Erdogan is really going. It’s much better to pretend that he’s a member of NATO and North Atlantic Alliance and all the rest of it.



http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/76739/qa-edward-luttwak?all=1

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

Ε, το σχόλιο του Λούτβακ μπορεί να έχει μια μικρή σχέση με το ότι είναι εβραίος και φανατικός υπέρμαχος του Ισραήλ, και με το ότι επί Νταβούτογλου (και Ερντογάν) η Τουρκία ήρθε σε σύγκρουση με το Ισρσαήλ.

Όσο για τους συμβούλους της Χίλαρυ... δε θα έπαιρνα όρκο ότι μερικοί δεν είναι ηλίθιοι.

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2012 στις 10:27:00 π.μ. EEST  

Αν είναι αυτός ηλίθιος τότε οι δικοί μας τι είναι.
Και δεν μιλάω μόνο για τον πανηλίθιο Τζέφρι.

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2012 στις 10:36:00 π.μ. EEST  

Με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τής Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκαταστήσει στην Κύπρο χερσαίο δορυφορικό σταθμό.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης στο περιθώριο της άσκησης έρευνας και διάσωσης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ- 2012».

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2012 στις 11:31:00 μ.μ. EEST  

Εγώ βλέπω στη φωτό του Εν Κρυπτώ μια άλλη αρχιηλίθια τουρκολάγνα χαζοχαρούμενη Αμερικανίδα με απλανές ύφος να λέει'' Κόλλα πέντε'' στο Νταβούτογλου...Κύλισε ο τέντζερης....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP