"Ξένιος Ζευς": Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σε δεκάδες προσαγωγές μεταναστών έχουν προχωρήσει, από νωρίς το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας και επεκτάθηκε σε παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή. Στη συνέχεια, αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν προς το κέντρο της Πάτρας, αλλά και άλλες περιοχές της πόλης, όπου μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο, κυρίως σε παλιά ακατοίκητα σπίτια.

Για την υλοποίηση της επιχείρησης έφθασαν στην Πάτρα δυνάμεις της Αστυνομίας από άλλες περιοχές, καθώς και λεωφορεία για τη μεταφορά όσων μεταναστών χρειαστεί να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κέντρα κράτησης θα μεταφερθούν όσοι μετανάστες δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων κρίνουν ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα σημεία της πόλης, στα οποία διαμένουν μετανάστες.

Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» γίνεται χωρίς να έχουν προκληθεί αντιδράσεις, ενώ προκειμένου να προληφθούν τυχόν επεισόδια, βρίσκονται σε ετοιμότητα δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πηγή: ΑΠΕ

12 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2012 στις 2:50:00 μ.μ. EEST  

Η πάτρα είναι η πόλη παράδειγμα για το πως το κράτος μπορεί να καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό μια πόλη όσο δεν μπορούν σεισμοί, τυφώνες, ο μετεωρίτης που σκότωσε τους δεινόσαυρους κτλ.
Πρέπει να φτιαχτεί κάποτε έκθεση για αποφυγή και στις άλλες χώρες.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2012 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

Κάποτε πρέπει να μάς κάνουν έναν απολογισμό.

Μετά από οκτώ εβδομάδες, πόσοι απελάθησαν, τι άλλαξε στο "τοπίο" της χώρας και πόσο μάς έχει στοιχίσει ο "ΞΕΝΙΟΣ (δεν)ΔΙΑΣ".

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2012 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

Ε ας σταματήσει πλέον αυτή η κοροϊδία!!
Μάζεψαν 1.500 έφυγαν οι 200 - 300 το πολύ και τρέχει όλη η αστυνομία για το τίποτα...
Ας ανακοινώσουν επιτέλους τις ανεξάρτητες Ε.Ο.Ζ. Να ξέρουμε σε πιά επικράτεια θα ανήκουμε....
ΑΡΚΕΤΑ!!

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2012 στις 7:21:00 μ.μ. EEST  

Άριστα πράττει ο Δένδιας με τις επιχειρήσεις αυτές. Δεν ξέρω για άλλες πόλεις πάντως στο κέντρο της Αθήνας το κλίμα έχει αλλάξει.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2012 στις 8:01:00 μ.μ. EEST  

2500 λαθρομετανάστε έχουν κριθεί προς απέλαση οι υπόλοιποι 26000 μένουν.Γιατί;επειδή έχουν ένα κωλόχαρτο από την νομαρχία ή επειδή κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα πέρασαν από τα κέντρα υποδοχής και έδωσαν τα στοιχεία τους στη frontex;Να την χαίρεστε την επιχείρηση καραμούζα πριν είκοσι χρόνια τα ίδια εκάναν και σήμερα λειτουργεί στα Τρίκαλα σχολείο για την εκμάθηση της Αλβανικής και ετοιμάζεται άλλο ένα να λειτουργήσει στο Βόλο..Ωραίο το παραμύθι,καληνύχτα.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 12:16:00 μ.μ. EEST  

02-10-2012: Αποτελέσματα χθεσινών (01-10-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα χθεσινών (01-10-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας,
στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

Ανακοινώνεται ότι χθες (01-10-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν 425 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 37 εκδιδόμενες γυναίκες σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις.
Ελέγχθηκαν 3 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 6 άτομα (3 αλλοδαπές γυναίκες και 3 ημεδαποί, 2 γυναίκες και 1 άνδρας) για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή και παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Για τις 2 από τις αλλοδαπές γυναίκες θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=20662&Itemid=974&lang=
Σχόλιο:Ευτυχώς που δεν βγήκε ο Τσίπρας και δυστυχώς που πόνταρε παραπάνω απο όσο θά ΄πρεπε ο κόσμος στο Μιχαλολιάκο.Κόμματα διαμαρτυρίας δεν μπορούν να κυβερνήσουν...

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 12:23:00 μ.μ. EEST  

@1 Οκτωβρίου 2012 7:21:00 μ.μ. EEST

Μην εκτίθεσαι! Η κατάσταση ΔΕΝ έχει αλλάξει. Μάλιστα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο κέντρο αλλά και στους περιφερειακούς δήμους. Η σύλληψη 2000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα δεν θα λύσει το πρόβλημα των 3.000.000 λαθρομεταναστών (τα εκ των υστέρων χαρτιά είναι παράνομα αφού έχει τελεστεί λαθραία μετανάστευση χωρίς την έγκριση από την χώρα μας). 2000 αλλοδαποί μπορεί να μένουν μόνο σε μια γειτονιά της Αθήνας και δεν έχει σημασία ότι έχουν χαρτιά (ως νομιμοποιητικό χαρτί θεωρείται και αυτό της παραμονής για 30 ημέρες, οι οποίες 30 μέρες επεκτείνονται επ' αόριστο). Οι ίδιοι κυκλοφορούν με λοστάρια, μασέτες και τον τελευταίο καιρό και με βαρέα πολεμικά όπλα (δεν εννοώ βέβαια τους αλβανούς αλλά τους υπόλοιπους ταλιμπάν από Ασία και Αφρική).

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EEST  

@ 2 Οκτωβρίου 2012 12:23:00 μ.μ.
Φίλε μου ΠΡΩΤΟΝ εσύ είσαι που εκτίθεσε όταν λες ότι έχουμε τρία εκατομύρια λαθρομετανάστες. Οι στατιστικές λένε γύρω στις 500.000 - 600.000 με άδεια παραμονής και περίπου 1.000.000 λάθρους. Είχε δώσει γύρω στις 550.000 άδειες παραμονής το ΠΑΣΟΚ και έδωσε άλλες 80.000 ο Πάκης το 2006. Από κει και πέρα μιλάμε για μια πενταετία που ο χειρότερος ρυθμός εισόδου ήταν 300 άτομα τη μέρα (από άνοιξη 2010 που με εντολή ΓΑΠ- Ραγκούση άνοιξε ο Εβρος μέχρι καλοκαίρι 2012 που τον έκλεισε ο Δένδιας). Κι αν ακόμα πούμε ότι αυτός ήταν ο ρυθμός για όλη την πενταετία, αυτό μας κάνει 300 Χ 30 μέρες Χ 12 μήνες Χ 5 χρόνια = 540.000 λαθρομετανάστες την τελευταία πενταετία ΜΑΞΙΜΟΥΜ, κι εγώ σου λέω ότι πριν το 2010 ο ρυθμός ήταν λιγότερος. Άντε πες ότι υπήρχαν και μερικοί που δεν απογράφτηκαν το 2006, άντε και κάποιοι που δε φαίνονται στις στατιστικές. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο δε βγαίνουν, κι εγώ σου λέω ότι μάλλον είναι γύρω στο ένα. Είναι ανεκτό αυτό το νούμερο; Όχι, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε τι λέμε και να μην πουλάμε φούμαρα στον κόσμο για 3 εκατομμύρια και λοιπά. Εκτός αν είσαι χρυσαυγίτης και θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
ΔΕΥΤΕΡΟ λες "τα εκ των υστέρων χαρτιά είναι παράνομα αφού έχει τελεστεί λαθραία μετανάστευση χωρίς την έγκριση της χώρας μας". Εδώ καλά τα λες, αλλά για τράβα πέστα αυτά στα διοικητικά πρωτοδικεία, που πάνε οι αλλοδαποί αβέρτα και δικαιώνονται. Τα χαρτιά που έδωσε το ελληνικό κράτος είναι νόμιμα και δε μπορεί να τα πάρει πίσω. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να τελειώσει η άδεια παραμονής, και μετά χαίρετε. Τώρα που αλλάξανε τα πράγματα σε επίπεδο ηγεσίας.
ΤΡΙΤΟ, για όσους λένε για απελάσεις να ξέρετε ότι το πρόβλημα δεν είναι να το αποφασίσεις, θέληση υπάρχει απόσο ξέρω. Το θέμα είναι ότι δε δίνουν στοιχεία, οι πρεσβείες δεν τους δέχονται, οι ιρακινοί δηλώνουν παλαιστίνιοι για να ζητήσουν άσυλο και άλλα. Πού να τους στείλεις λοιπόν. Η αλήθεια είναι μία: για να φύγουν πολλοί, θα πρέπει να το θέλουν. Και θα το θέλουν όταν θα φτάσουν να περνάνε χειρότερα εδώ απ' ότι στη χώρα τους. Αυτό πώς γίνεται; Αμα τους φυλακίσεις, και μάλστα όχι σε κυριλέ φάση αλλά σε σκληρές συνθήκες, κάποτε θα ζητήσουν να γυρίσουν. Όσοι κάνουν ντόρο για τα κέντρα κράτησης, ας μας πούνε πού να τους βάλουμε, γιατί όπως είπαμε η απέλαση είναι παραμύθι αμα δεν το θέλουν οι ίδιοι. Είχε πει κάποτε ο Καρατζαφέρης να τους στείλουν σε ξερονήσια και πέσανε οι αριστερούληδες να τον φάνε. Ας μας πουν εναλλακτικές λύσεις.

Ο υπουργός προσπαθεί, και τα αποτελέσματα φαίνονται κιόλας. Στον Εβρο τώρα δεν περνάει κουνούπι, άρα λοιπόν εκεί που είχαμε μια σωλήνα νερό να πλημιρίζει την αυλή μας τώρα την κόψαμε. Τώρα πρέπει να αδειάσουμε και την αυλή μας από τα νερά, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.
Όμως όσοι λένε ότι δε γίνεται τίποτα απλά παίζουν παιχνίδια. Ή ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι ή ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ που τους χάλασε ο Δενδιας της μανεστρα. Δουλειά γίνεται. Αυτά είχα να πω και συγνώμη αν σας κούρασα

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2012 στις 11:33:00 μ.μ. EEST  

Τι σημαίνει στον Εβρο δεν περνάει κουνούπι; Δηλαδή όσοι μας χτυπάνε την πόρτα στα σύνορα δεν τους αφήνουν να περάσουν και μένουν στην Τουρκία ή στην μεταξύ των συνόρων ζώνη;
Όσον αφορά την απέλαση που δεν είναι εύκολη να γίνει. Πως τα κατάφερε ο Σαρκοζύ με τους παράνομους αθίγγανους της Γαλλίας. Πως ήξεραν οι Γάλλοι την σωστή χώρα προέλευσης;

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2012 στις 12:52:00 μ.μ. EEST  

@2 Οκτωβρίου 2012 11:33:00 μ.μ. EEST

φίλε μην νομίζεις οτι έδιωξε κανα 500,000 άτομα. 5 χιλιάδες μόνο. εντωμεταξύ αλγέριοι και λίβυοι περνούν καθημερινά και η κάποτε κυανή ακτή έχει γεμίσει τεμένη.

η πολιτική του 'μπάτε σκύλοι αλέστε' θα καταστρέψει την ευρώπη. είναι απλώς θέμα χρόνου.

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

Εδώ δεν διώχνουμε ούτε 300 το χρόνο με τις πτήσεις επαναπατρισμού
Ο Σαρκοζύ έδιωξε 5000 σε ένα-δύο μήνες! Αρα γίνεται και ας αφήσουν τα παραμύθια.
Βασικά όμως για το "μπάστε σκύλοι αλέστε" έτσι είναι. Συμβαίνει σε αυτά τα χρόνια μία νέα άφιξη φυλών στην Ευρώπη όπως είχε γίνει στον μεσαίωνα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται οπότε ένα αξίωμα της επιστήμης αυτής λέει ότι θα την ξαναζήσουμε εάν δεν διδαχθούμε από αυτήν.

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2012 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

@ 2 Οκτωβρίου 2012 1:39:00 μ.μ. EEST

>Οι στατιστικές λένε...<

Ποιες στατιστικές; Δώσε τις!

_______________________________________

""Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας, Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται και διαφήμιση της χώρας μας στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές: «Υπάρχει μια καλύτερη ζωή, υπάρχει μέλλον, θα 'ρθετε να βάλετε τα παιδιά σας στα σχολεία, να σπουδάσουν κ.λπ. με ένα ποσό που αρχίζει από τις 4.000 - 5.000 ευρώ». Ο ίδιος ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα σε 2.500.000!"

Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Κυριακή 31/01/2010 - ένθετο περιοδικό "Κ", συντάκτης Νίκος Βαφειάδης, σελίδες 44-47

______________________________________


”Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, οι αλλοδαποί που ζουν νόμιμα και παράνομα στην Ελλάδα τον παρόντα χρόνο ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια"

(«Ο άγνωστος πόλεμος στο Αιγαίο», του Γ. Μαρνέλλου - Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 21/10/2007.)

Μετά από πέντε χρόνια λιγόστεψαν; Η η ΕΥΠ, η καθ' ύλην αρμοδία, δεν ξέρει τι τής γίνεται;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP