Ισραηλινά μαχητικά στην 110 ΠΜ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνα με μια χαρακτηριστικά λακωνική ανακοίνωση του ΓΕΑ, "Από την Κυριακή, 21 έως και την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 και στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2012, θα διεξαχθεί κοινή εκπαιδευτική άσκηση, στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας".

Βέβαια πίσω από τη λακωνική διατύπωση κρύβονται πολλά: με αυτή τη συνάσκηση το επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ ανεβαίνει άλλο ένα σκαλοπάτι, καθώς είναι η τρίτη φορά που ισραηλινά μαχητικά θα προσγειωθούν και θα φιλοξενηθούν σε ελληνική αεροπορική βάση μετά την αρχή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που ξεκίνησε με τον "Ένδοξο Σπαρτιάτη" του 2008, ενώ σε επίπεδο Ναυτικής συνεργασίας τον Αύγουστο του 2012 είχαν φιλοξενηθεί και ισραηλινές κορβέτες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Η τρίτη φορά που θα φιλοξενηθούν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε βάση της ΠΑ, δείχνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο αεροπορικών δυνάμεων και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία είχε ξεκινήσει με την άσκηση Glorious Spartan τον Μάϊο του 2008, την άσκηση Μίνωας τον Μάϊο του 2010 κατά την οποία Ισραηλινά μαχητικά επιχειρούσαν από βάσεις της ΠΑ στην Κρήτη και η οποία διακόπηκε στη μέση λόγω του επεισοδίου του Mavi Marmara. Η άσκηση Morning Wind, δηλαδή τo δεύτερο μέρος της άσκησης Μίνωας 2010 που αφορούσε την Έρευνα και διάσωση Μάχης, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ανδραβίδα και την ευρύτερη περιοχή Πελοπονήσσου. Αμέσως μετά είχαμε τις φωτιές στο Καρμέλ του Ισραήλ όπου η ΠΑ συμμετείχε στην κατάσβεσή τους κερδίζοντας την Ισραηλινή κοινή γνώμη και βοηθώντας όχι μόνο ανθρωπιστικά αλλά και σε καθαρά διμερές επίπεδο την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που για χρόνια παρέμεναν ανύπαρκτες. Από τα τσεμπέρια της κας Νταβούτογλου η Ισραηλινή κοινή γνώμη είδε τα παλληκάρια της ΠΑ να κάνουν την δουλειά τους με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο. Η σύγκριση στην εικόνα που πρόβαλλαν οι δύο χώρες ήταν αναπόφευκτη και οι συνειρμοί καταλυτικοί. Το καλοκαίρι του 2011 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη παρόμοια άσκηση CSAR στην 110 ΠΜ στην Λάρισα. Ακολούθησε η επίσκεψη της 337 Mοίρας στην αεροπορική βάση Ovda του Ισραήλ, το Νοέμβριο του 2011. Το Πολεμικό Ναυτικό αντικατέστησε το TDK στη ναυτική άσκηση Noble Dina τον Μάρτιο του 2012 ενώ λίγους μήνες είχαμε την κοινή Ελληνοϊσραηλινή ναυτική άσκηση στο Μυρτώο πέλαγος. Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα μπήκε πριν ένα μήνα με κοινή αεροπορική άσκηση στην Κρήτη.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πολέμων στην Λιβύη και την Συρία, συνεχιζόμενων πολιτικών και διπλωματικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η συνεχής βελτίωση των Ελληνοϊσραηλινών σχέσεων παραμένει ίσως η μόνη σταθερά που είναι υπέρ μας. Ο ισχυρότερος στρατιωτικά "παίκτης" στην περιοχή ασκείται μαζί μας. Σίγουρα μαθαίνει από μας. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε κι εμείς από αυτόν. Όχι μόνο σε τακτικό, αλλά και σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο. Εν μέσω μιας εξαιρετικά ρευστής διεθνούς συγκυρίας. Στη δύσκολη, πολυπαραγοντική εξίσωση που συνιστά η στρατηγική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ αναδεικνύεται σε πολύτιμο στήριγμα και για τις δύο χώρες...

30 σχόλια:

NF 19 Οκτωβρίου 2012 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

Χθες ανακοινωθηκε οτι 2 βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδευσουν το νεο στολισκο της Γαζας. Για αλλη μια φορα η Αριστερα βαζει το ψευτοδιεθνιστικο της ιδεολογημα πανω απ οτο συμφερον της Πατριδας, και υπονομευει τις φιλικοτατες σχεσεις της Ελλαδας με ενα πανισχυρο κρατος, το οποιο σημερα στηριζει ευθεως τη χωρα μας.

Η Πολεμικη Αεροπορια μονο κερδος θα εχει απο την κοινη εκπαιδευση με τους μαστορες του αεροπορικου πολεμου Ισραηλινους.

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ NF,
μας εξηγείτε τη διαφορά μεταξύ της συνδρομής της Ελληνικής ΠΑ για την κατάσβεση των πυρκαϊών στο Ισραήλ και του στολίσκου με ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ βοήθεια προς τους αποκλεισμένους της Γάζας;; Είναι ή δεν είναι και στις δύο περιπτώσεις ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΚΗ βοήθεια;;!! με άλλους τρόπους και μέσα;! εκτός και αν θεωρείτε, όπως οι Ισραηλινές αρχές, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσους συμμετέχουν στη βοήθεια προς τη Γάζα!
Πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διεθνή σκακιέρα δεν ισχύει πάντοτε το "μαύρο-άσπρο"! Καλό το Ισραήλ με τις όψιμες αγάπες προς τη χώρα μας, κακοί οι Παλαιστίνιοι που ενοχλούν την ευημερία του Ισραήλ! ΄Ήδη στην TV έχουν αρχίσει τα αφιερώματα στο ΒΠΠ με τα στρατόπεδα του θανάτου κ.λπ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ και στις μέρες μας, παιδάκια μέσα από τα σύγχρονα συρματοπλέγματα του Ισραήλ φωτογραφίζονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, αλλά ποιός τα βλέπει, ποιός τα παρουσιάζει στα δελτία των ειδήσεων;; ποιός γνωρίζει για τις βόμβες λευκού φωσφόρου που έρριξαν πριν 2 χρόνια κατά αμάχων, όταν εμείς κάναμε τα μπάνια μας, ποιός γνωρίζει για τις βόμβες jet ναπάλμ που έρριξαν οι αμερικάνοι στη φαλούτζα του ιράκ (τώρα αρχίζουν και μιλάνε και για γεννήσεις ανάπηρων παιδιών, όταν Ο ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ από τότε το έγραφε! και οι συνδρομητές του διαβάζαμε για τα εγκλήματα κατά των ιαρακινών τρομοκρατών!!)
κι εκείνο πάλι "μαστορες του αεροπορικου πολεμου"! έλεος αγαπητέ! τα παλληκάρια μας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στους ουρανούς του Αιγαίου δίνουν εξετάσεις και τις παιρνούν με ΑΡΙΣΤΑ με αντίπαλο που δεν φείδετε α/φ και πληρωμάτων!
Δείτε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά! Το Ισραήλ μας "αγαπάει" για να σφίξει τον κλοιό γύρω από την τουρκία, αλλά και γιατί "μυρίστηκαν" τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορούν να βάλουν χέρι (ενέργεια γαρ) μιας χρεωκοπημένης χώρας!
αν είμαστε "ξύπνιοι" ας το εκμεταλλευτούμε, χωρίς όμως να χάσουμε την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας και την παροχή βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη!

Γιάννης

Theo 19 Οκτωβρίου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Γιάννη,
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τρομοκράτες, είναι απλά ανόητοι. Βοήθεια θα μπορούσαν να στείλουν στη Γάζα με τρόπους που αναγνωρίζει το Ισραήλ ως νόμιμους, αυτοί όμως προτιμούν να δημιουργήσουν θέμα για κερδίσουν σε δημοσιότητα, παρά να υπηρετήσουν πραγματικά τον ανθρωπισμό και την πατρίδα τους.
Ασφαλώς και το Ισραήλ μας αγαπάει για δικούς του λόγους, όπως και για τους δικούς τους μας αγαπούν ή μας μισούν και άλλες χώρες. Εμείς δηλαδή με ποιά κριτήρια πιστεύεις ότι θα έπρεπε να ασκούμε πολιτική;

Αναδελφος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 7:39:00 μ.μ. EEST  

Aγαπητε Γιαννη.Ο δια θαλασσης αποκλεισμος της Λωριδας της Γαζας αποσκοπει στην εξαλειψη ανεφοδιασμου με οπλα των παλαιστινιακων οργανωσεων,κυριως ολμων και πυραυλων, τους οποιους χρησιμοποιουν για να πληττουν σε εβδομαδιαια βαση τις νοτιες πολεις του Ισραηλ.Αποκλεισμος σε τροφιμα δεν υπαρχει, καθως περαν του Ισραηλ υπαρχει και η διαβαση της Ραφας προς την Αιγυπτο, γεγονος που επιλεκτικα δειχνουν αρκετοι να αγνοουν.Η θεωρηση σου οτι το Ισραηλ συμμαχησε με την Ελλαδα για να περικυκλωσει την Τουρκια, ειναι μαλλον λανθασμενη.Το ορθο ειναι οτι μεσω αυτης της συμμαχιας, μπορεσε να αναπνευσει το ιδιο, μετα την επιδεινωση των σχεσεων με την Τουρκια αφενος και την επικρατηση της μουσουλμανικης αδελφοτητας στην Αιγυπτο αφετερου, σε συνδιασμο παντα με τα εχθρικα αισθηματα Συριας, Ιορδανιας και Λιβανου (με την Χεζμπολαχ στην κυβερνηση του).Ομως και η Ελλαδα ωφεληθηκε αναλογα, καθως βρηκε ενα αμυντικο στηριγμα την χειροτερη οικονομικα δυνατη χρονικη συγκυρια.Η συνεισφορα του Ισραηλ στις ενεργειες για αξιοποιηση των υδρογονανθρακων στην Κυπριακη Δημοκρατια ειναι επισης σημαντικη, καθως αποτελει την κυριοτερη αποτρεπτικη δυναμη που αποθαρρυνει τους Τουρκους να αμφισβητησουν εμπρακτα τα δικαιωματα εξορυξης της.Τελος στο θεμα της αεροπορικης εμπειριας, δεν ισχυριζεται κανεις οτι οι δικοι μας πιλοτοι ειναι υποδεεστεροι, απλα οι ισραηλινοι εχουν εμπλακει σε πραγματικες μαχες με πυρα κατα των αντιπαλων τους κατα την διαρκεια των συχνων πολεμων,ενω εδω οι μαχες ειναι περισσοτερο εικονικες, καθως πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν υπαρχουν πραγματικες απωλειες σε καμμια πλευρα.Οσο τελος για το ποιοι εχουν πραγματικα αναγκη παροχης βοηθειας, δεν εχεις παρα να παρακολουθησεις για μερικες ωρες καποιον σκουπιδοτενεκε της Αθηνας.Καταλαβε επιτελους οτι εμεις οι Ελληνες ειμαστε σε κατασταση αναγκης και δινουμε καθημερινο αγωνα για την επιβιωση μας.Ας διοχετευσουμε λοιπον εμπρακτα την ανθρωπια μας εδω, και ας μην την εξαντλουμε οπουδηποτε αλλου.Οι καιροι γαρ ου μαινετοι.

Alexandros 19 Οκτωβρίου 2012 στις 8:00:00 μ.μ. EEST  

Να πάνε να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό της Γάζας δε λέω όχι, απλά μου κάνει εντύπωση πως και δεν έχουν κάνει μια πορεία εδώ και 40 χρόνια για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή της Κύπρου

NF 19 Οκτωβρίου 2012 στις 8:46:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητε Γιαννη,
Το Ισραηλ επιτρεπει στα πλοια να μεταφερουν ανθρωπιστικη βοηθεια, αρκει προηγουμενως το φορτιο τους να επιθεωρηθει απο τις ισραηλινες αρχες σε ισραηλινο λιμανι.
Σας υπενθυμιζω οτι ο Ελευθεριος Βενιζελος ειχε πει οτι δεν υπαρχουν εθνικα δικαια αλλα εθνικα συμφεροντα.Ο Μεγαλος Κρητικος ηθελε να παει η Ελλαδα με την Ανταντ οχι γιατι τον γοητευαν οι «Δυτικες φιλελευθερες Δημοκρατιες» , αλλα διοτι κατοπιν ψυχρων πολιτικοστρατιωτικων υπολογισμων προεβλεψε τη νικη τους στον Α Παγκοσμιο Πολεμο. Τι θα μας ελεγε ο Μεγαλος Κρητικος αν ζουσε; «Συμμαχηστε με τους Ισραηλινους winners και οχι με τους Παλαιστινιους losers”. Αυτο θα μας ελεγε!
Το Ισραήλ δεν «αγαπαει» κανεναν, ουτε και εμεις αλλωστε. Υπαρχουν ομως κοινα συμφεροντα με την Ελλαδα και την Κυπρο , και καλα θα κανουμε να το εκμεταλλευθουμε στο επακρο.
Οσο για την Ισραηλινη Πολεμικη Αεροπορια, οσοι εδω μεσα γνωριζουν καταλαβαινουν πολυ καλα τι εννοω.
Και επιτελους τι χρωσταμε εμεις στους Παλαιστινιους; Γιατι δεν ζητουν βοηθεια απο τους ζαπλουτους πετρελαιαδες Αραβες αδελφους τους στον Κολπο; Αν οι ΣΥΡΙΖΑιοι ενδιαφερονται τοσο πολυ για αυτους, ας καταθεσουν τμημα της κομματικης τους επιχορηγησης στη Ερυθρα Ημισεληνο υπερ του Παλαιστινιακου λαου. Ας παυσουν ομω ς να υπονομευουν το εθνικο συμφερον!
Θα σας συμβουλευα να μην προσχωρειτε στη χοντροκομμεμη αποψη της Αριστερας οτι «θα μας φανε το αεριο οι Εβραιοι» και θα υπενθυμισω οτι οι αριστεροι ειναι πολυ μεγαλυτεροι αντισημιτες απο τη Χρυση Αυγη.
Αντικρυστε την πραγματικοτητα αγαπητε: Οι Ηνωμενες Πολιτειες εβραιοκρατουνται! Δεν κατηγορω τους Εβραιους. Μαγκια τους! Καταλαβαινετε τι σημαινει να εχουμε με το μερος μας το Ισραηλ, και αρα το αμερικανοεβραϊκο λομπι; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
Θυμαστε την κριση των κυπριακων γεωτρησεων το Σεπτεμβρη του 2011; Θυμαστε πώς το Ισραηλ εκανε ρομπα τους Τουρκους; Ομολογηστε την αληθεια αγαπητε! Δεν το διασκεδαζατε οταν το Ισραηλ εσπασε τον τσαμπουκα των Τουρκαλαδων; Δεν το απολαμβανατε οταν ο κυριος Νετανιαχου πήγαινε πίπα κώλο τον πασα Ταγίπ; (παρακαλω το ιστολογιο να μη λογοκρινει!) Θυμαστε πώς καταπιαν οι Τουρκαλαδες τις κτηνωδεις απελες κατα της Κυπρου, οταν βρεθηκαν αντιμετωποι με την πολιτικοστρατιωτικη ισχυ του Ισραηλ; Θυμαστε πώς το Ισραηλ παρεσυρε τις ΗΠΑ σε φιλελληνικες θεσεις; Αυτοι ειναι Συμμαχοι, και οχι οι υποκριτες Ευρωπαιοι με τη δηθεν ευρωπαϊκη αλληλεγγυη ! Το Ισραηλ υπερασπιστηκε τη Κυπρο οπως ποτε δεν υποστηριξαν την Ελλαδα οι ........ «Ευρωπαιοι εταιροι»
Οι Ισραηλινοι υποστηριζουν τοσο πολυ την Κυπρο, που τους ερωτευθηκε μεχρι και ο Χριστοφιας! Και το ΑΚΕΛ, και συσσωμη η Κυπριακη Αριστερα! H "Μικρα Ελλας της Ανατολικης Μεσογειου" μας δειχνει το δρομο. Ξυπνηστε αγαπητε Γιαννη!

κλαδιανος κωσταντινος στρατιωτικος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 9:09:00 μ.μ. EEST  

προς NF@:το ισραηλ επισης βλεπει την ελλαδα σαν μια χωρα ισχυρη στρατιωτικα και με ανεπτυγμενη οικονομια και με εξεχουσα γεωγραφικη θεση σε συνδυασμο με την δυτικη πολιτισμικη παραδοση του λαου μας.μην μιλαμε μονο εμεις για πανισχυρο ισραηλ και αλλες τετοιες βαρυγδουπες εκφρασεις.to ιδιο μας βλεπουν και οι αλλοι,ας μην τους απογοητευσουμε.με συνχωρειτε για την παρεμβαση μου NF.

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 9:14:00 μ.μ. EEST  

Πολύ κακώς που πολλοί αναγνώστες των αμυντικών θεμάτων, τους διαφεύγει οτι το "διαζύγιο" Τουρκίας-Ισραήλ είναι ένα θέμα βάθους 10 ετών περίπου-από την εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράκ.Και όχι κάτι ξαφνικό και αναπάντεχο..!Απο τα γεγονότα στη Σουλεϊμανίγια με τη βίαιη σύλληψη των Τουρκων κομμάντο απο Αμερικανούς και όχι αποκλειστικά απο τα γεγονότα στο Μαβί Μαρμαρά... Αυτή η συνεργασία, μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ είναι στρατηγικού χαρακτήρα(όσο αντέξει..) για το κράτος μας και το έθνος μας και σίγουρα δεν ενδείκνυται για καιροσκοπισμό, απο όποιο κόμμα υποψήφιο μνηστήρα της εξουσίας.

Ανώνυμος 19 Οκτωβρίου 2012 στις 10:32:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι σχολιαστές, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας στο σχόλιο μου!
1) εκ παραδρομής έγραψα "παιρνούν" αντί του ορθού "περνούν"!
2) ακόμη και σε άρθρο του "εν κρυπτώ" προσφάτως διάβασα ότι δεν είναι και τόσο "εικονικές" ή "εκπαιδευτικές" οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο! όσοι ΗΡΩΕΣ πιλότοι μας ΕΠΕΣΑΝ στο καθήκον αυτό αποδεικνύουν! και συγνώμη αλλά είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟΣ ο ισχυρισμός "καθως πλην ελαχιστων εξαιρέσεων δεν υπαρχουν πραγματικες απωλειες σε καμμια πλευρά". Ειλικρινά οι πιλότοι μας δεν αξίζουν τέτοια σχόλια ή απόψεις!
επίσης ο κος Καλεντερίδης είχε γράψει για τη θηλιά που επιδιώκει να περάσει στο ωραίο λαιμουδάκι της τουρκίας το Ισραήλ!
3)" ...απλα οι ισραηλινοι εχουν εμπλακει σε πραγματικες μαχες με πυρα κατα των αντιπαλων τους κατα την διαρκεια των συχνων πολεμων..." μετά το ΄73 σε ποιούς πολέμους έχουν εμπλακεί; και μάλιστα με εμπειροπόλεμους αντιπάλους; δεν νομίζω να θεωρειτε του αιγυπτίους ούτε τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα;!!
4)παρακολουθώ και σας διαβεβαιώ βιώνω με τον χειρότερο τρόπο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τον αγώνα επιβίωσης μας και εδώ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα! όμως όταν οι κυβερνώντες των Αθηνών, εκτός τόπου και χρόνου, έχουν "λεφτουδάκια" για τις διάφορες ΜΚΟ!! ας φροντίσουν λοιπόν εκτός από τα του "οίκου τους" και άλλους που έχουν πραγματική ανάγκη!
5)και σίγουρα δεν συμφωνώ με απόψεις: "«θα μας φανε το αεριο οι Εβραιοι» ή "Και επιτελους τι χρωσταμε εμεις στους Παλαιστινιους;" είτε το θέλουμε είτε όχι βρισκόμαστε πάνω ή δίπλα σε μια μπαρουταποθήκη και καλό θα είναι με διπλωματία και λεπτούς χειρισμούς να δείξουμε ότι όχι μόνο η τουρκία είναι φίλη, προστάτης και σύμμαχος χώρα με όλους τους αδικημένους της γειτονιάς μας, αλλά και η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο!
6)βέβαια και ΧΑΙΡΟΜΑΙ για τις σφαλιάρες που τρώνε οι "μάγκες από δίπλα" και επειδή αγαπητέ NF δεν " κοιμάμαι" επιμένω στο να εκμεταλλευτούμε την προσέγγιση με το Ισραήλ χωρίς όμως να χάσουμε την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Οκτωβρίου 2012 στις 4:11:00 π.μ. EEST  

Αν θέλει ένα κόμμα να κυβερνήσει πρέπει να μαζέψει τους ακτιβιστές και τους αρλουμπολόγους του. Με αυτά που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι μάλλον επιδιώκουν να μείνουν εσαεί αντιπολίτευση ή ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει (μπορεί και τα δυο). Το οτι έχει η αριστερά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Παλαιστίνιους είναι βέβαια γνωστό αλλά τι σχέση έχει η Χαμάς με την πολιτική κληρονομιά του Αραφάτ; Η αριστερά έβλεπε στους παλαιστίνιους έναν σκλαβωμένο λαό με ιδέες σοσιαλιστικές, κάτι ανάμεσα σε έναν εθνικό αλλά και κοινωνικό αγώνα. Τι απέμεινε από όλα αυτά; Ένα ακόμη ισλαμικό κρατίδιο.
Οι ισλαμιστές κυβερνάνε και είναι κολλητοί με τον Ερντογάν, οι Εβραίοι τώρα πια έχουν μείνει μόνοι μέσα στα χατζάρια του Αλλάχ οπότε η Ελλάδα τους είναι μια κάποια λύση, έστω και ανάγκης, έστω και β΄διαλογής (λόγω μεγέθους κι οικονομικής κατάστασης). Και ενώ μετράμε φραγκοδίφραγκα μήπως και αγοράσουμε κανένα πιστολάκι με τους γείτονες να ξεσκίζονται στους εξοπλισμούς, δυο ηλίθιοι ετοιμάζονται να σώσουν την παρτίδα για τον Ερντογάν παίζοντας το παιγνίδι του. Γιατί μπορούσαν κάλλιστα να επισκεφτούν τη Γάζα χωρίς να συμμετάσχουν στα κόλπα των Τούρκων, να πάνε και να πουν και να κάνουν ό,τι γουστάρουν αλλά όχι να δημιουργούν διπλωματικό επεισόδιο με τη μόνη δύναμη που μας έχει προσεγγίσει και ετοιμαζόμαστε (και) με τις πλάτες της να κηρύξουμε ΑΟΖ. Σιωνιστές ή όχι δεν έχει σημασία πια έτσι που είμαστε μέσα στο βάλτο και βουλιάζουμε πόντο πόντο. Ναι, είναι αλήθεια ότι το σιωνιστικό κομμάτι του εβραϊκού κράτους μου είναι ιδιαίτερα απεχθές από πολλά χρόνια και πράγματι ο Γιάννης έχει δίκιο για τις πρακτικές των μιλιταριστών που κυβερνάνε το Ισραήλ. Αλλά υπάρχουν στιγμές που μιλάς και στιγμές που σιωπάς. Τότε μόνο θα έχει αξία ο λόγος σου, όταν δε φωνάζεις για όλους και όλα αλλά παρεμβαίνεις όταν πρέπει και όταν σε συμφέρει.
Τρέλα πουλάνε οι δυο ερίφηδες, αν είχε αυτό το κόμμα λίγη σοβαρότητα θα έπρεπε να είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές τέτοιους κλόουν και να τους είχε στείλει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλά εδώ κρατάνε ακόμη εκείνον αχαρακτήριστο τουρκοσκοπιανοπροσκυνημένο, τον Θεοδωρίδη, τι να λέμε τώρα... Απογοήτευση πια αυτή η παράταξη, όπως τους άφησα όταν φτιάξαν τον Συνασπισμό, έτσι και χειρότερα τους βρίσκω τώρα. Σοβαρότης μηδέν, κόμμα παιδική χαρά τη χειρότερη ώρα του τόπου. Στο τέλος βλέπω να υλοποιούνται οι ευχές του ΝF κατά το ήμισυ: αντί για σώφρονα δικτάτορα, το Μιχαλολιάκο και τα SS του.

NF 20 Οκτωβρίου 2012 στις 9:50:00 π.μ. EEST  

Αγαπητε Γιαννη, αν το Ισραηλ θελει να περασει θηλια στο λαιμο της Τουρκιας, τοσο το καλυτερο για εμας.

Η συνεργασια με το Ισραηλ εχει τεραστιες προοπτικες. Εσεις βλεπετε μονο αεριο και ΑΟΖ. Εγω βλεπω παραπερα. Εγω δεν αντεχω να βλεπω την τουρκικη σημαια στον Πενταδακτυλο, ουτε εχω ξεχασει το ονειρο της Ενωσης της Κυπρου με την Ελλαδα. Κανενας Ελληνας δεν πρεπει ποτε να το ξεχασει.
Το Ισραηλ θα μας βοηθησει να ανακτησουμε ότι χαθηκε το 1974, και όχι οι Παλαιστινιοι.

Αν όμως θελουμε την ολοψυχη στηριξη του Ισραηλ στη συγκρουση μας με τους Τουρκους, θα πρεπει και εμεις να υποστηριξουμε ολοψυχα τα συμφεροντα τους. Ετσι λειτουργουν οι διεθνεις σχεσεις . Ξυσε την πλατη μου, να ξυσω τη δικη σου.

Αναδελφος 20 Οκτωβρίου 2012 στις 12:14:00 μ.μ. EEST  

Aγαπητε Γιαννη.
Μαλλον παρεξηγησες τα γραφομενα μου και για αυτο μου αποδιδεις και λανθασμενους χαρακτηρισμους.Δεν αμφισβητω οτι οι πιλοτοι μας που επεσαν στο καθηκον ειναι ΗΡΩΕΣ, οπως επισης οτι αυτοι που δεν επεσαν αλλα εξακολουθουν να πετανε, ειναι αξιοι ευγνωμοσυνης απο ολο τον ελληνικο λαο. Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος οτι οι νεκροι πιλοτοι μαχητικων μετριουνται στα δακτυλα των δυο χεριων την τελευταια τριακονταετια, ενω κατι αναλογο συμβαινει και στην απεναντι πλευρα.Την στιγμη που η δικη μας αεροπορια εχει να εμπλακει ολοκληρωτικα σε πολεμο απο την Μεση Ανατολη το 1941-42, (δεν αναφερω την κορεατικη εκστρατεια καθως εκει η συμμετοχη μας ηταν με μεταφορικα αεροσκαφη), η διαφορα με το Ισραηλ που βιωσε πολεμους το 1948, 1956, 1967, 1973 καθως και τις επιδρομες σε Οσιρακ 1981 και συριακο πυρηνικο υπο κατασκευη αντιδραστηρα 2007 ειναι εμφανης.
Τωρα το αν η αιγυπτιακη αεροπορια δεν ηταν εφαμιλλη σε μαχητικη ικανοτητα και αποτελεσματικοτητα ,ηταν "αλλουνου παπα ευαγγελιο" και δεν νομιζω να δυσαρεστησε τους Ισραηλινους.
Συμφωνω με οσα λες για τις ΜΚΟ οπως νομιζω και οι περισσοτεροι Ελληνες.Ειναι αυτο που λεει ο λαος "Ολα τα ειχε η Μαριορη, ο φερετζες της ελειπε".

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EEST  

Προσυπογράφω όσα λέγονται για τα οφέλη της συνεργασίας και συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ (και Εβραίων γενικότερα). Θα προσθέσω και μία επιπλέον διάσταση: αυτοί οι δύο λαοί έχουν δυο σημαντικά κοινά (1) μεγάλο και ισχυρό κομμάτι τους ήταν και είναι η διασπορά και (2) υπέστησαν γενοκτονία τον 20ο αιώνα.

Ωστόσο, επανερχόμενος στα (γεω)πολιτικά, θεωρώ μέγα σφάλμα τη μη διατήρηση των καλών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο. Λόγω μη αποικιοκρατικού παρελθόντος, διασποράς στην περιοχή και ευμενούς προς αυτούς πολιτικής, οι Άραβες γενικώς αντιμετωπίζουν με συμπάθεια τους Έλληνες (πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε Ευρωπαίο). Αυτό σημαίνει ότι παρά τη στήριξη του ΝΑΤΟ και των επεμβάσεων του, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα ισλαμιστικής τρομοκρατίας, όπως πχ είχαν η Ισπανία, το Η.Β. Το να φαίνεται ότι οι Έλληνες στηρίζουν τους Παλαιστίνιους, ενώ η Ελλάδα συσφίγγει τις σχέσεις με το Ισραήλ, νομίζω είναι κάτι που κρατάει τις επιθυμητές ισορροπίες. Βέβαια, η στήριξη στους Παλαιστίνιους πρέπει να είναι έξυπνη (περισσότερο μέσω των νομίμων οδών αλλά και με συμβολικές κινήσεις όπως η τωρινή αποστολή) και όχι χέρι-χέρι με Τούρκους πράκτορες όπως στην αποστολή του Mavi Marmara.

ΠΚΠ

Alexandros 20 Οκτωβρίου 2012 στις 3:14:00 μ.μ. EEST  

@ΠΚΠ



Συμφωνώ μαζί σου απολύτως, αλλα νομίζω πως εντέλει αυτός είναι ο στόχος, άλλωστε εμείς δεν έχουμε τίποτα εναντίον του Αραβικού κόσμου και ισα ισα θέλουμε ισχυρό Αραβικό κόσμο ως αντιστάθμισμα στην Τουρκια, νομίζω πως οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο ειδικά είναι κλειδί όπως και με τις υπόλοιπες Αραβικές χώρες. Όσον αφορά το Παλαιστινιακό, έχω την εντύπωση πως πολλές Αραβικές χώρες βολεύονται από το καθεστώς που επικρατεί , ενώ όπως πολύ σωστά έγραψε ο Φτωχός και μονος Cowboy, καμια σχέση δεν έχει η PLO του Arafat με τη σημερινή Χαμάς, άλλωστε η τελευταί στηρίχτηκε από Αμερικανους και Ισραηλινούς ως αντιστάθμισμα στον Arafat, με τα γνωστά αποτελέσματα, δημιούργησαν μονοι τους δηλαδή άλλο ένα τέρας, το οποιο δεν νομίζω πως είναι ιδιαιτερα αγαπητό στον Αραβικό κόσμο.

Όσον αφορά το ΣΥΡΡΙΖΑ, ρε παιδιά τι συζητάμε, υπάρχει στα αλήθεια πιο φιλοαμερικανικό κόμμα από το ΣΥΡΡΙΖΑ? Ο Τσίπρας μονο που δεν ανεμίζει τη σημαία της Αμερικής διπλα σε αυτήν του κόμματος. Εγώ προσωπικά αν ήμουν αριστερός θα αισθανόμουν τεραστια προδομένος. Πάμε να τα πάρουμε ένα ένα, είναι αντιευρωπαϊστής και θέλει να προχωρήσουμε σε πτώχευση, ο,τι θέλει και η Hilary για να διαλύσει την ΕΕ μια ώρα αρχύτερα, σε όλες τις διενέξεις Ελλάδος Τουρκίας, υποστηρίζει τις θέσεις της Τουρκίας, η ενδοτικότητα του αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για τους μπελάδες της Hilary με τον Τσίπρα στην Εξουσία θα λύσει το Ελληνοτουρκικό στο σύνολο του εις βάρος μας σίγουρα, αλλα τη Hilary δεν την ενδιαφέρει, το ίδιο με το Σκοπιανό, θα λύσει και αυτό εις βάρος μας και όλα τα προβλήματα λυμένα και τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ. Δεν έχει αναρωτηθεί κανεις πως και το ΣΥΡΡΙΖΑ ενώ πάει να υποστηρίξει τη Χαμάς οι οποιοι δεν είναι αριστεροί, δεν υποστηρίζει ούτε διά λόγου το ΡΚΚ για παράδειγμα, που και αυτοί μάχονται για ακριβώς τα ίδια με τους Παλαιστινιους, δεν αναφέρομαι καν στους Βορειοηπειρώτες, αυτούς δεν τους θεωρεί Έλληνες, γενικά για αυτούς δεν υπάρχουν Έλληνες.

Αναδελφος 20 Οκτωβρίου 2012 στις 4:04:00 μ.μ. EEST  

@ Ανωνυμο 2:18 Δεν θεωρεις την επιθεση της οργανωσης του Αμπου Νινταλ κατα τις 11/9/1988 στο πλοιο "City of Poros",ανοικτα της Αιγινας με 9 νεκρους και 98 τραυματιες πραξη ισλαμιστικης τρομοκρατιας?
Οσο για την χρησιμοτητα συμβολικων κινησεων οπως η τωρινη, διαφωνω καθετα γιατι περνουν λανθασμενα μηνυματα.Δεν γινεται να εισαι"και με τον χωροφυλαξ και με τον αστυφυλαξ".

NF 20 Οκτωβρίου 2012 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητε Κωνσταντινε Κλαδιανε:

Εχετε ΑΠΟΛΥΤΟ δικαιο στο εξης.
Οι Ισραηλινοι εχουν ψυχωση με την εθνικη τους ασφαλεια και ισως ο κυριοτερος λογος που μας θεωρουν ελκυστικο συμμαχο είναι η σημερινη ισχυς των Ελληνικων Ενοπλων Δυναμεων . Αν το Ισραηλ δεχθει επιθεση οπως το 1973, η αποστολη αεροναυτικων ενισχυσεων από την Ελλαδα μπορει να αποδειχθει καθοριστικης σημασιας. Η αποτελεσματικη παρεμβαση των ελληνικων CL-415 Canadair στις μεγαλες φωτιες στο Ισραηλ τους εδωσε μια γευση των ελληνικων δυνατοτητων. Ο Αντωνακης Σαμαρας πρεπει να καταλαβει ότι αν συρρικνωσει τις Ενοπλες Δυναμεις και ιδιως την Αεροπορια όπως απαιτουν τα μνημονια, τοτε όχι μονο δε θα εχουμε αξιοπιστη αποτροπη εναντι της Τουρκιας, αλλα επιπλεον το Ισραηλ θα παυσει να μας θεωρει ελκυστικο συμμαχο.

κλαδιανος κωσταντινος στρατιωτικος 20 Οκτωβρίου 2012 στις 6:36:00 μ.μ. EEST  

προςNF@:πρωτα απο ολλα θεωρω τον πρωθυπουργο σοβαρο στην θεση του.επισης μην ξεχναμε και της χερσαιες δυναμεις που θα τους στειλουμε εκτος τον αεροναυτικων,σε μια περιπτωση yom kippur.μην αδικειτε τον ΕΣ!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

κλαδιανος κωσταντινος στρατιωτικος 20 Οκτωβρίου 2012 στις 6:50:00 μ.μ. EEST  

προςNF@:πιστευω πως μια μορφη ενισχυσης του ισραηλ με χερσαιες δυναμεις απο την ελλαδα σε περιπτωση νεου yom kippur θα ηταν το Β σωμα στρατου ενισχυμενο με μια εκ των τεθωρακισμενων ταξιαρχιων με leopard 2 HEL.συμφωνειτε?

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2012 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

@ΝF
Αν το Ισραήλ δεχτεί επίθεση όπως το 1973 σιγά μην περιμένει από εμάς να το βοηθήσουμε με αποστολή αεροναυτικών δυνάμεων. Η οποία έχει μεγάλη διαφορά από την αποστολή των πυροσβεστικών α/φων για τις φωτιές που έγραψες. Άλλο να πας να βοηθήσεις σε μία φωτιά και άλλο να πας να πολεμήσεις για να σκοτώνεις και να σκοτωθείς.
Τα περί μνημονίων μην πιστεύεις τα δημοσιεύματα παραμύθια του πράβδα νετ πως η τρόικα επιβάλει την απόσυρση 130 μαχητικών α/φων. Και να μην υπήρχε μνημόνιο/τρόικα κτλ η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να συντηρεί 300 μαχητικά α/φη.

@κλαδιανός
Όταν οι ισραηλινοί έχουν 9.000 άρματα και τεθωρακισμένα σιγά μην περιμένουν βοήθεια από τα Λέο-2 του Ε.Σ . Άσε που μέχρι να φτάσουν αυτά εκεί κάτω θα έχει τελειώσει ο πόλεμος.... Μήπως να στείλουμε για βοήθεια και το θωρηκτό Αβέρωφ ??

NF 21 Οκτωβρίου 2012 στις 4:52:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2012 8:44:00 μ.μ. EEST

Σημερα η Ελλαδα δαπανα το 2,2 % του ΑΕΠ για την αμυνα. Το 1980 η Ελλαδα ειχε 280 μαχητικα, δημοσιο χρεος μολις 30 % του ΑΕΠ, ελάχιστο δημοσιονομικο ελλειμμα, ενω δαπανουσε για την αμυνα της το 6 % του ΑΕΠ.
Θα μου επιτρεψετε να σας πω με ολο το σεβασμο οτι γνωριζω πολυ καλυτερα απο εσας τα μεγεθη της ελληνικης οικονομιας και το επιπεδο στρατιωτικης ισχυος που αυτη μπορει δυνητικα να υποστηριξει.
Αν η Ελλαδα σοβαρευτει, μπορει ανετα να υποστηριξει μια δυναμη 300 μαχητικων.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 21 Οκτωβρίου 2012 στις 1:59:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδή τα Α7 τι φοβερό κόστος είχαν όταν ανταλλακτικά υπάρχουν μεταχειρισμένα με τους τόννους; Για ρίξτε μια ματιά πόσα ξεροψήνονται στην Αριζόνα; Πέστε καλύτερα οτι η τρόικα επιθυμεί ανάμεσα στα άλλα και την φινλανδοποίηση της χώρας σε σχέση με την Τουρκία για να είμαστε μέσα. Αν κόψεις το 50% της φοροδιαφυγής και τους εξωφρενικούς μισθούς στο δημόσιο τομέα και κάτι πεταμένα λεφτά σε ΜΚΟ και χρηματοδοτήσεις κομμάτων, φτάνουν για να ζήσουμε μετρημένα και φτάνουν και για 300 αεροσκάφη και για 6% του ΑΕΠ στην άμυνα.

Ανώνυμος 21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:08:00 μ.μ. EEST  

@NF
Πάλι τα ίδια ?? Σου έχω ξαναγράψει πως δεν είναι το ίδιο να συγκρίνεις ένα α/φος που δεν έχει ραντάρ, ηλεκτρονικά, κατευθυνόμενα όπλα (F-5A) με ένα που έχει.(F-16)

@Φτωχός καόυ μπόυ
Τα Α-7 δεν μπορούν να επιβιώσουν στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών. Επίσης όταν είσαι ο μοναδικός χρήστης παγκοσμίως έχεις μεγάλο κόστος να κρατήσεις το σύστημα σε υπηρεσία. Τέλος τα ανταλλακτικά δεν είναι τζάμπα.

ΑΧΕΡΩΝ 21 Οκτωβρίου 2012 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

Ὼπα,τὶ βλὲπω εδὼ;Ο NF 20/10/ 8.44 και ο Φκμκ 21/10 5.59 με συγκλὶνουσα ὰποψη;

Alexandros 21 Οκτωβρίου 2012 στις 7:31:00 μ.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ

Η ισχύς εν τη ενώσει αρχίζει από το εν κρυπτώ :)

Πάντως έχουν δίκιο συμφωνώ, όχι απαραίτητα για τα Α7 αλλά ως προς τα υπόλοιπα

Alexandros 21 Οκτωβρίου 2012 στις 7:31:00 μ.μ. EEST  

@ΑΧΕΡΩΝ

Η ισχύς εν τη ενώσει αρχίζει από το εν κρυπτώ :)

Πάντως έχουν δίκιο συμφωνώ, όχι απαραίτητα για τα Α7 αλλά ως προς τα υπόλοιπα

Φτωχόσ και μόνος κάου - μπόυ 21 Οκτωβρίου 2012 στις 7:54:00 μ.μ. EEST  

Τα Α7 ποτέ δεν επιχειρούσαν μόνα. Έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί ένα νεώτερο αεροσκάφος θα έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε ρόλο κρούσης. Το Α7 απορροφά σε ικανοποιητικό ποσοστό πλήγματα, έχει παλιά μεν αξιόλογα δε (για κρούση πάντα) ηλεκτρονικά και τέλος δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για αγορά νέου τύπου ούτε να χρησιμοποιήσουμε Μ2000 ή F16 στον ρόλο αυτό όταν οι απέναντι δεν έχουν πετάξει ούτε τα F5 τους. Τα ανταλλακτικά μπορεί να βρεθούν μέσω συμφωνίας με ΗΠΑ για 20-30 αεροσκάφη από τα αποθέματά τους (σιγά το ποσό που θα ζητούσαν....με τόσα χατήρια που τους κάνουμε μάλλον θα περιοριστούν σε κανένα συμβολικό ποσό). Γιατί το Ισραήλ κρατά τα Α4 ή τα Kfir και εμείς δε μπορούμε; Τι είναι πια αυτό το περίφημο κόστος λειτουργίας για ένα αεροσκάφος που πλέον έχουμε μάθει πού βρίσκεται η κάθε βίδα του.
Αχέροντα συνέβη κατά λάθος η σύγκλιση. Υπόσχομαι να μην ξανασυμβεί.

Ανώνυμος 21 Οκτωβρίου 2012 στις 10:58:00 μ.μ. EEST  

Εγω γιατι πιστευω οτι η ολη ενεργεια εγινε για ξεκαρφωμα...........αφου ο νεος JEFRY ειναι πλεον ο Τσιπρας και το νεο πασοκ ο Τσιριζα ............κανω λαθος ??????????? Ξυπνατε !!!!!!!

κοβα

NF 21 Οκτωβρίου 2012 στις 11:11:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 21 Οκτωβρίου 2012 3:08:00 μ.μ. EEST

Ενα F-16 Block 52 Advanced κοστιζει περιπου 45 εκατομμυρια δολλαρια ή 35 εκατομμυρια ευρω.
Τοτε 300 συγχρονα F-16 στοιχισαν 35,000,000 Χ 300= 10,5 δισεκατομμυρια ευρω. Ας πουμε 12 δις ευρω, για να περιλαβουμε οπλα, συστηματα αυτοπροστασιας κλπ.
Ας δεχτουμε οτι τα 300 μαχητικα υπηρετουν 30 χρονια, και ας εφαρμοσουμε το γενικο κανονα που λεει οτι το συνολικο λειτουργικο κοστος χρησης στη διαρκεια ζωης ενος οπλοσυστηματος ειναι περιπου ισο με το κοστος αρχικης κτησεως. Δηλαδη λειτουργικο κοστος 12 δις. ευρω σε 30 χρονια. Τοτε τα 300 αεροσκαφη κοστιζουν συνολικα ανα ετος (12+12)/30= 800 εκατομμυρια ευρω.
Μια και μονο ζημιογονος ΔΕΚΟ, ο ΟΣΕ εγραφε ζημιες 1 δις. ευρω ετησιως την περιοδο 1993-2009. Η παταξη κλασματος μονο της φοροδιαφυγης (7 δις. ευρω διαφυγοντα εσοδα) θα απεφερε πολλαπλασια λεφτα απο αυτα που απαιτουνται για τη χρηματοδοτηση της Αεροποριας. Φυσικα οταν πρεπει να πληρωνεις πανω απο 15 δις. ευρω το χρονο για αποπληρωμη τοκων και χρεων τοτε δεν μπορεις να χρηματοδοτησεις τιποτα.
Αν κανουμε σταση πληρωμων, παταχθουν οι φοροδιαφευγοντες ελευθεροι επαγγελματιες, εκδιωχθουν οσοι Δημοσιοι υπαλληλοι προσεληφθησαν με προφανη κομματικα κριτηρια, και εφαρμοστουν τα φιλελευθερα οικονομικα μετρα που ορθως μας προτεινουν οι ξενοι, θα εχουμε αρκετα πλεονασματα για να χρηματοδοτησουμε τα 300 μαχητικα και οτι αλλο θελουμε.

Ανώνυμος 22 Οκτωβρίου 2012 στις 12:09:00 μ.μ. EEST  

Το Iσραήλ έχει αποσύρει τα Kfir εδώ και πολλά χρόνια. Τα Α-4 είναι μόνο για εκπαίδευση.
Τα Α-7 είναι παρωχημένα, κοστοβόρα, δεν έχουν ελπίδες επιβίωσης. Η Π.Α είχε προγραμματίσει την απόσυρσης τους πριν μας έρθει η τρόικα. Για οικονομικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η αγορά νέων μαχητικών και για την ,,ευημερία των αριθμών,, τα Α-7 παραμένουν μέχρι σήμερα.


ΝF
Στα α/φη που γράφεις πως είχαμε το 1980 ήταν αρκετά που τα είχαμε αποκτήσει τζάμπα μέσω στρατιωτικής βοήθειας. (F-5, F-104, F-84F) Το ίδιο έγινε μετά για 28 F-4 SRA, 62 Α-7Ε, 11 NF-5, 28 F-104G κ.α.
Σήμερα δεν υπάρχει τζάμπα και για κάθε α/φος 4ης γενιάς θα απαιτηθούν τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για την αγορά του. (F-35, Rafale, EF-2000)
Για τα ελλείματα του ΟΣΕ κ.α ΔΕΚΟ ας τακτοποιηθούν πρώτα αυτές οι προβληματικές καταστάσεις και αφού μπει τάξη και μετά υπάρχουν λεφτά έλα να πεις για αεροπλάνα κτλ.

ΑΧΕΡΩΝ 23 Οκτωβρίου 2012 στις 6:12:00 π.μ. EEST  

@Φτωχὸ και μὸνο κὰουμπὸü
Δὲν ενοχλὴθηκα απὸ την σὺγκλιση,αντιθὲτως.
Οὺτε θεωρὼ ὸτι ὲγινε κατὰ λὰθος,η ὶδια αντικειμενικὴ προσὲγγιση του πρὰγματος,οδηγεὶ και εμὲνα στο ὶδιο συμπὲρασμα.
Κὰτι ακὸμη:εγὼ,εσὺ,ο NF,και οι ὰλλοι σχολιαστὲς,γνωριζὸμαστε ως διαδυκτιακὲς οντὸτητες,και ὸχι ως φυσικὰ πρὸσωπα,εὶτε μπορεὶ και να γνωριζὸμαστε,αλλὰ δεν μποροὺμε να ταυτοποιὴσουμε αλλὴλους.
Ὶσως,να ὲχουμς υπηρετὴσει μαζὶ την θητεὶα μας,ὶσως ὴμασταν σειροὺλες και κολλητοὶ.
Ὶσως πὰλι,μας αξιὼσει ο Θεὸς να παλαὶψουμε μαζὶ για την Ελλὰδα που απειλεὶται,χωρὶς να ρωτὴσουμε ο ὲνας για τις πεποιθὴσεις του ὰλλου.
Απλὼς ως μὰχιμοι Ὲλληνες.
Οπὸτε,ποτὲ μη λὲς ποτὲ.
Ὲνας Ὲλληνας αδελφὸς σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP