Δεν έχει αποφασιστεί η αποδοχή της δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ, λέει ο Παναγιωτόπουλος

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημερώνει πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για προμήθεια αρμάτων μάχης, ενώ αναφέρει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση πρότασης των ΗΠΑ για δωρεάν παραχώρηση 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης ABRAMS στον ελληνικό στρατό.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, Θοδωρή Δρίτσα, Αγνής Καλογερή και Βασίλη Χατζηλάμπρου στην οποία καλούσαν τον υπουργό να εξηγήσει «πώς, ενώ παραμένει χωρίς δημοκρατική έγκριση από τη Βουλή ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός εξοπλιστικών προγραμμάτων, προωθούνται διαδικασίες προμήθειας αρμάτων μάχης».

Ο υπουργός αναφέρει ότι η προμήθεια ή μη αρμάτων μάχης βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης, ενώ αναφορικά με την πρόταση των ΗΠΑ, σημειώνει ότι η πολιτική ηγεσία του ΓΕΣ θα προβεί στη σύνταξη πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης για την αποδοχή ή μη της δωρεάν παραχώρησης των αρμάτων, λαμβάνοντας υπόψη και συνεξετάζοντας όλα τα οικονομικοτεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την αμερικανική πλευρά (κόστος επιχειρησιακής αξιοποίησης, αναβάθμισης, εν συνεχεία υποστήριξης, προμήθειας κλιμάκων ανταλλακτικών και εργαλείων, πυρομαχικών, εξομοιωτών εκπαίδευσης κ.λπ.).

Σε περίπτωση αποδοχής της προσφοράς των ΗΠΑ, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ανάμεσα στις οποίες και η ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, αναφέρει ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα οφέλη που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι, εφόσον αποφασιστεί η προμήθεια αρμάτων μάχης, το υπουργείο θεωρεί ότι θα είναι δυνατή η συμμετοχή της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας στην υποστήριξη ή ακόμη και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρμάτων.

Πηγή: www.protothema.gr


Σημ Εν Κρυπτώ: Μια πρόσφατη ανάλυση της Πτήσης για το θέμα της οικονομοτεχνικής μελέτης και του "κλεφτοπόλεμου" ΥΕΘΑ-ΓΕΣ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

31 σχόλια:

Alexandros 25 Οκτωβρίου 2012 στις 5:59:00 μ.μ. EEST  

Κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει την ερώτηση στημένη ώστε να αποτελεί αφορμή για άρνηση της δωρεάς. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να πει ο υπουργός ότι μας πιέζουν και δεν μπορούμε να τα πάρουμε, υπακούοντας έτσι σε οδηγίες Γερμανικές θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος

NF 25 Οκτωβρίου 2012 στις 6:00:00 μ.μ. EEST  

Τζαμπα οι προσοχές που βαραγε ο Στρατηγος Φραγκος και οι Αρχηγοι στον Τσιπρα και τη Δουρου! Νομιζαν οι αφελεις ότι κολακευοντας τη ματαιοδοξια των ΣΥΡΙΖΑιων θα τους εκαναν να συμπαθησουν τις Ενοπλες Δυναμεις! Αμ δε!

Γιατι διαμαρτυρονται στον Πανο; Ας διαμαρτυρηθουν στην Τρόικα , αφου αυτή αποφασιζει.Εφοσον ολοι ξερουν ότι οι Γερμανοι δεν αφηνουν, ολο αυτό είναι άλλο ένα επικοινωνιακο καραγκιοζιλικι των ΣΥΡΙΖΑιων στην προσπαθεια τους να δειξουν δηθεν ότι αγωνιζονται για τη μειωση των (ανυπαρκτων) εξοπλισμων!

Τα αρματα είναι δωρεαν, θα μπορουσαμε να τα παρουμε τωρα και να τα ενεργοποιησουμε όταν θα εχουμε λεφτα. Αλλα τοσο ο Αντωνακης οσο και οι ΣΥΡΙΖΑιοι, δεν θα επαιρναν τα αρματα ακομα και αν μας πληρωναν οι Αμερικανοι για να τα δεχθουμε, για διαφορετικους λογους βεβαια ο καθενας.

Το πραγμα εχει ξεπερασει κάθε οριο γελοιοτητας. Οι Αμερικανοι θα απορουν, οι Τουρκοι θα ξεκαρδιζονται στα γελια. Οι Ισραηλινοι, που μαλλον αυτοι εξασφαλισαν τα αρματα για λογαριασμο μας, θα τραβανε τα μαλλια τους βλεποντας τι ρεζίληδες συμμαχους διαλεξαν.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

Εε, άμα δεν δώσει έγκριση ο Τσατσόπουλος,η Δούρου, η κόρη του βαρύμαγκα Κωνσταντόπουλου και οι λοιποί γνώστες Βαρεμένος και σια...δεν έχει νόημα τίποτε σε αυτή την χώρα!

Αρματιστής 25 Οκτωβρίου 2012 στις 6:54:00 μ.μ. EEST  

"Ο υπουργός αναφέρει ότι η προμήθεια ή μη αρμάτων μάχης βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης, ενώ ..... η πολιτική ηγεσία του ΓΕΣ θα προβεί στη σύνταξη .... μελέτης για την αποδοχή ή μη της δωρεάν παραχώρησης των αρμάτων, λαμβάνοντας υπόψη .... μπλα ..... μπλα ....."

Τουτέστι: Όταν θέλεις να αποφύγεις τη λήψη απόφασης συγκροτείς μια επιτροπή, .... στη συνέχεια μια άλλη, .... μετά συσκέπτεσαι, .... ύστερα ζητάς τη γνώμη του ΝΣΚ, ... μετά το παραπέμπεις στη βουλή, ... αργότερα για να διευκρινίσεις κάποια "σκοτεινά" σημεία συγκροτείς μια νέα επιτροπή, .... ακολούθως για επικαιροποίηση των παραμέτρων του ζητήματος .... κλπ.

Με άλλα λόγια η προμήθεια των Μ1Α1 έχει σταλεί στας Ελληνικάς καλένδας.

Για να μην αυταπατόμαστε. Στην Ελλάδα κουμάντο κάνει η Γερμανία. Η παραχώρηση των αρμάτων Abrams από τις ΗΠΑ αποτελεί προμήθεια διότι πέρα από το τμήμα που παραχωρείται δωρεάν, θα απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση. Ότι λοιπόν βγαίνει από το κουμπαρά του κράτους, πρέπει να έχει την έγκριση της τρόικας. Δηλαδή της Γερμανίας. Της χώρας που καθημερινά κάνει κουρελόχαρτο την εθνική μας κυριαρχία.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Οκτωβρίου 2012 στις 7:12:00 μ.μ. EEST  

Για τα τα 2 υποβρὺχια ὲναντι 700.000.000 € που παρὴγγειλε ο Μπενὺτο ως ΥΠΕΘΑ,δὲν την ψὰξανε τὸσο.

Αρματιστής 25 Οκτωβρίου 2012 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 6:25:00 μ.μ.

Ώστε αυτό που κατάλαβες εσύ, είναι ότι τα άρματα δεν παραλαμβάνονται επειδή δεν το εγκρίνουν οι Συριζαίοι...

Σηκώνω τα χέρια ψηλά και συμφωνώ μαζί σου!

@ NF
Με βάση το σύνταγμα, την ευθύνη της άμυνας της χώρας την έχει η κυβέρνηση.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 8:20:00 μ.μ. EEST  

Θα μπορούσε να τοποθετηθεί γερμανικός κινητήρας κατά την αναβάθμιση τών ABRAMS (υπάρχει κάποιος που χωράει).
Αν μυριστούν δουλειές μπορεί να ψηθούν οι Γερμανοί. Λέμε τώρα!

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 8:36:00 μ.μ. EEST  

Όσο κι αν απεχθάνομαι τον αμφιλεγόμενο πληθωρικό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,ωστόσο θα ευθυγραμμιστώ μαζί του όσον αφορά στο χαρακτηρισμό''προτεκτοράτο'',γερμανική επαρχία με δυο λόγια,Και άντε αν μιλήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για αμυντική θωράκιση,είναι σα να του κουνάς το κόκκινο πανί,είναι απορίας άξιο όμως πως κατάφερε να αυτοξεφτιλιστεί,έχοντας δώσει δείγματα και απο τη προηγούμενη θητεία της,η παράταξη που κάποτε έβγαινε μπροστα με σύνθημα το τρίπτυχο ''Πατρίς,Θρησκεία,Οικογένεια''...

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 9:03:00 μ.μ. EEST  

@NF
Το σκέφτηκες πολύ αυτό που έγραψες να πάρουμε τα άρματα και να τα ενεργοποιήσουμε όταν θα έχουμε λεφτά ??
Μαζί με τα άρματα ο αμερικάνος θέλει ΤΩΡΑ συμφωνίες για συντηρήσεις, αναβαθμίσεις, πυρομαχικά κτλ. Θέλει να δουλέψουν οι βιομηχανίες του και να κονομήσει. Δεν θα περιμένει πότε θα έχουμε τα λεφτά -και αν το βρούμε....- για να βάλουμε μπροστά τα άρματα να κινηθούν.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 9:03:00 μ.μ. EEST  

@ Αρματιστή:

Αφού κατάλαβες αυτό..σηκώνω και εγώ ψηλά τα χέρια!

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

Πρίν ανοίξουν το στρατόπαιδο στη Κόρινθο για να υποδεχτεί τους λαθρομετανάστες, η χα κόμπαζε και στοιχημάτιζε για την αποτυχία του εγχειρήματος... Ηταν οι πρώτοι που δημιούργησαν πρόβλημα στην ομαλή εξέλιξη του εγχειρήματος αυτού, κλείνοντας τη πύλη του στρατοπαίδου και κάνοντας τις τότε ταραχές τους... Τωρα, ο σύριζα κομπάζει, κωλύει και υποδαυλίζει το εγχείρημα της απόκτησης των αρμάτων μάχης απο τα Αμερικάνικα αποθέματα... ίσως γιατί το εγχείρημα βαίνει καλώς!Ελπίζω να τα φάνε και αυτοί τα μούτρα τους και να μπορέσουμε να "διαπραγματευτούμε", καλύτερα τα της Θράκης και της Μακεδονίας!

Nicholas 25 Οκτωβρίου 2012 στις 9:59:00 μ.μ. EEST  

Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι το επιλήψιμο στην διεξαγωγή μιας οικονομοτεχνικής μελέτης σχετικά με την παραχώρηση από τiς ΗΠΑ 400 μεταχειρησμένων αρμάτων M1A1 Abrams. Πιστεύω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εσκεμμένα καθυστερούν την προώθηση της υπόθεσης των αρμάτων, για να μην δημιουργήσουν προβλήματα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας πριν την εκταμίευση στην χώρα μας της επόμενης δόσης των 31 ,5 δις. ευρώ.

ΝΕΣΤΩΡ 25 Οκτωβρίου 2012 στις 10:03:00 μ.μ. EEST  

Για μερικούς που δεν γνωρίζουν οι επικεφαλής της Τρόικας στην Ελλάδα είναι ο Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), επικεφαλής είναι ο Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), δηλαδή Αμερική, βλέπει κανείς Γερμανία πουθενά ? μόνο τα ΄΄παπαγαλάκια΄΄ του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν παντού Γερμανούς, ο Αρχηγός τους και ο έτερος ΄΄΄ Ήρωας της Εθνικής Αντίστασης΄΄ Μανώλης Γλέζος, συνεχώς αυτό πιπιλίζουν, τους φτιάχνει το προφίλ τους. Είναι καλή δηλαδή η Αμερική επειδή μας δίνει δωρεάν τα άρματα ? να τρέξουμε να τα πάρουμε οι ΄΄τζαμπατζίδες΄΄ και το ΔΝΤ(ΑΜΕΡΙΚΗ) τι είναι ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ? Όσο για τα άρματα συμφωνώ με τα σχόλια του @NF , 25 Οκτωβρίου 2012 6:00:00 μ.μ. EEST, εκτός από το να τα πάρουμε τώρα και μετά τα αξιοποιούμε, δεν συμφωνώ, για πολλούς και διάφορους τεχνικούς κυρίως λόγους, εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα και με τον @ Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 9:03:00 μ.μ. EEST.

Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 στις 10:14:00 μ.μ. EEST  

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος; αφού ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι η τροϊκανή χολέρα και οι γερμανοί κάνουν ΚΟΥΜΑΝΤΟ σε ΟΛΑ, γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται λίαν επιεικώς σαν μ...κες με προτάσεις:
«πώς, ενώ παραμένει χωρίς δημοκρατική έγκριση από τη Βουλή ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός εξοπλιστικών προγραμμάτων, προωθούνται διαδικασίες προμήθειας αρμάτων μάχης»! τουλάχιστον ο Ελληνικός λαός τη ΜΟΝΗ εμπιστοσύνη που έχει είναι στις ΕΔ, γιατί τα ζωντόβολα που ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ και κυβέρνηση, τορπιλίζουν θέματα εθνικής ασφάλειας;;!! ποιός θα τους πάρει στα σοβαρά;; δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους;;

Γιάννης

Αρματιστής 25 Οκτωβρίου 2012 στις 10:48:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 25 Οκτωβρίου 2012 6:25:00 μ.μ.

Αποκαλύφθηκε στη βουλή ένα βαρύτατο έγκλημα. Ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου εξεταζόμενος στη βουλή, δήλωσε ότι το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ με τα ονόματα δύο χιλιάδων Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, "το παρέδωσε για φύλαξη στο γραφείο του, αλλά δεν ξέρει τι έγινε". Ουσιαστικά αρνήθηκε να δηλώσει σε ποιον έδωσε τη λίστα. Η βουλευτής που τον πίεσε σκληρά να δώσει πειστικές απαντήσεις για το που έδωσε τη λίστα (όπως είχε πιέσει επί τρίωρο και το Βενιζέλο), ή να κατονομάσει το πρόσωπο που παρέλαβε τη λίστα, ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου. Και αυτός αρνήθηκε.

Αντί λοιπόν οι πολίτες, οι πολιτικοί και τα μμε να ξεμπροστάσιασουν τον Παπακωνσταντίνου, τα έβαλαν με την Κωνσταντοπούλου.

Αυτά έπρεπε να σε απασχολούν φίλε μου. Τα εγκλήματα που βάζουν βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας του κράτους. Γιατί τέτοια είναι η πράξη του Παπακωνσταντίνου. Μια λίστα με διάφορους καταθέτες στην Ελβετία που βρίσκεται σε κάποια άγνωστα χέρια και μπορεί να εκβιάζει και να χειραγωγεί.

Και αυτή που εκπροσώπησε τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, ήταν κυρίως η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Αρματιστής 25 Οκτωβρίου 2012 στις 11:51:00 μ.μ. EEST  

@ ΝΕΣΤΩΡ (ευθέως πάντοτε)

Δηλώνω:
• Φιλοαμερικανός
• Συνοδοιπόρος του επάρατου κομμουνισμού
• Παπαγαλάκι του ΣΥΡΙΖΑ
• Θαυμαστής του «εσχατόγερου» «ήρωα της αντίστασης» Μανώλη Γλέζου
• Ενάντιος της ηγεμονικής πολιτικής της Γερμανίας
• Εχθρός του μνημονίου
• Ταγμένος στην ακεραιότητα της εθνικής κυριαρχίας έναντι οιουδήποτε κόστους
• Τζαμπατζής όσο αφορά τη δωρεά αποδοχή μεταχειρισμένου Αμερικάνικου υλικού.

Τη Μακρόνησο τη γλιτώνω;

ΥΓ. Στη μονάδα σου ήσουν χρήστης υλικού που είχε παραχωρηθεί τζάμπα; Αν ήσουν, υπέβαλες αναφορά διαμαρτυρίας;

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2012 στις 2:46:00 π.μ. EEST  

Ελπίζουμε η κ. Κωσταντοπούλου να δείξει την ίδια ευαισθησία και στα εξοπλιστικά-αμυντική θωράκιση της χώρας(sic), που έδειξε και για την περιβόητη «λίστα Φαλσιανί»... αλλά είπαμε, εκει υπεύθυνος είναι όχι η Κωσταντοπούλου, αλλά ο Θοδωρής Δρίτσας... "υπεύθυνος" κι αυτός...!Εκτός και αν ο ΣΥΝ, θα ήθελε για υπευθυνους στα της άμυνας τους... κ.κ. Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα!

Alexandros 26 Οκτωβρίου 2012 στις 3:14:00 π.μ. EEST  

Για να καταλάβω, υπάρχουν μερικοί που συζητάνε αν χρειάζεται ο Ελληνικός Στρατός τα άρματα?

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2012 στις 3:50:00 π.μ. EEST  

Αρματιστή τώρα τον βραχυκύκλωσες και δεν ξέρει που να σε κατατάξει

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Οκτωβρίου 2012 στις 8:45:00 π.μ. EEST  

Αρματιστή επειδή και εγώ θλίβομαι για τον αντεθνικό κατήφορο στον οποίο σε οδηγούν οι καταστροφικές πολιτικές σου επιλογές, σου δίνω τη δυνατότητα να μετανοήσεις και να αποκηρύξεις τα εθνοκτόνα πιστεύω των αριστερών. Η μετάνοιά σου βέβαια θα αναγνωσθεί δημόσια και κατά τη διάρκεια πανηγυρικής θείας λειτουργίας όπου θα χοροστατούν οι άγιοι Πειραιώς, Κονίτσης και Καλαβρύτων. Τον άγιο Σιατίστης δεν τον καλούμε γιατί χαλάει την πιάτσα. Ορίστε και η δήλωση προσχώρησης στην ελληνική σταυροφορία.

http://www.megafileupload.com/en/file/371741/0004-png.html

NF 27 Οκτωβρίου 2012 στις 3:39:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητε Αρματιστη,

Ο Γλεζος εγινε ηρωας διοτι συμφωνα με οσα υποστηριζει ο ιδιος, κατεβασε τη γερμανικη σημαια απο τον ιστο της στην Ακροπολη τη νυχτα της 30/31 Μαϊου 1941. Εξ οσων γνωριζω ολοι οι Στρατοι υποστελλουν τη σημαια τους τη νυχτα. Το ιδιο κανει και ο Ε.Σ. , οπως καλως γνωριζουμε ολοι απο τη θητεια μας. Αν εκανε το ιδιο και ο τυπικοτατος Γερμανικος Στρατος, που μαλλον το εκανε, τοτε ο Μανωλης Γλέζος δε κατεβασε απολυτως τιποτα απο το γυμνο κονταρι, και διεκδικει απο τον Γιοζεφ Γκαιμπελς το τον τιτλο του μεγαλυτερου αρχιψευταρά της συγχρονης Ιστοριας! Ο Γκαιμπελς υποστηριξε ψευδως οτι ειχε πολεμησει στον Α ΠΠ, ενω ειχε απαλλαγει.................

Σε οτι αφορα την εντιμοτητα των ΣΥΡΙΖΑιων, που τοσο θαυμαζετε, θα σας συμβουλευα να ειστε λιγοτερο ενθουσιωδης, και θα παρακαλουσα να μου σχολιασετε τη δηλωση του βουλευτου του ΣΥΡΙΖΑ Περικλη Κοροβεση, οστις εδηλωσε προ τριετιας οτι το 1990 επι Οικουμενικης Ζολωτα, ο Συνασπισμος τα αρπαξε κανονικοτατα απο τις ΙΝΤΡΑΚΟΜ –SIEMENS ! Πώς αντεδρασαν τοτε οι ΣΥΡΙΖΑιοι; Μηπως απαιτησαν ερευνα για να λαμψει η αληθεια; Οοοοοοχιιιι!! Επεσαν ολοι να φανε τον φουκαρα τον Περικλη, μονο και μονο επιδη ειπε την αληθεια!!!!!

Επισης γνωρζετε καλως οτι οι ΗΠΑ ουδεποτε θα παραχωρουσαν τετοιας ποιοτητας στρατιωτικο υλικο σε Κυβερνηση της Αριστερας, αλλα και αν το εκαναν η Αριστερα δεν θα το δεχοταν, για να μη δαπανησει χρηματα για τη λειτουργια του!

Με την ευκαιρια σας ευχομαι και παλι ταχυτατη ανανηψη, διοτι ειναι βεβαιο οτι θα ανανηψετε!

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2012 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

Ημαρτον πια με το σουρεαλισμό σε αυτή τη χώρα. Τι εξυπηρετεί αυτή η ερώτηση; Υπάρχει οποιαδήποτε ερμηνεία που να δείχνει ενδιαφέρον για την άμυνα της χώρας από τον "σκιώδη" ΥΠΑΜ; Χρειάζεται πολύ φαιά ουσία για να αντιληφθεί κανείς την υπονόμευση ακόμη και της προοπτικής παραχώρησης δωρεάν υλικού με την παρουσίασή της ως προμήθεια νέου υλικού;
Είναι ανώφελη η προσπάθεια να φορεθεί φερετζές στα "προοδευτικα" αντανακλαστικά των ΣΥΡΙΖΑιων που εξ ορισμού εντάσσουν κάθε προσπάθεια για την άμυνα στη λογική βούτυρο η τανκς.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:32:00 π.μ. EEST  

@NF
Εκτός από τον Γλέζο πρέπει να λένε ψέμματα και οι εφημερίδες που αναφέρουν το γεγονός. Υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως και στα επίσημα εγχειρίδια ιστορίας. Ουδέποτε η σοβαρή δεξιά αμφισβήτησε το γεγονός. Κάτι Βελόπουλοι και άλλοι πρόγονοι της ΧΑ το έκαναν μόνο. Αλλά σιγά σιγά αποκαλύπτεσαι...

Ο Κοροβέσης υπαινίχθηκε κάτι για την οικουμενική και την ευθύνη της αριστεράς για τη συμμετοχή της σε μια διεφθαρμένη όσο και οι προηγούμενες κυβέρνηση. Καλά έκανε και έχει δίκιο. Διότι αν κάνεις κυβέρνηση με κλέφτες γίνεσαι συνένοχος.

Όσο για την επερώτηση στη βουλή που είναι το κακό; Δε θέλουμε να υπάρχει έγκριση από τη βουλή; Δεν θέλουμε να υπάρχει μελέτη του ΓΕΣ για το κόστος τους στη διάρκεια που θα υπηρετήσουν εδώ; Αλλού κολλάει το ζήτημα και όχι στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μην πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα...άλλοι παίζουν μέσα στο γήπεδο.

NF 28 Οκτωβρίου 2012 στις 4:19:00 π.μ. EET  

Εχω μια ερωτηση: Ο Αρματιστης που γραφει στο enkripto και ο «Αρματιστης» που σχολιαζει στο lifo.gr ειναι το ιδιο προσωπο;

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 10:13:00 π.μ. EET  

@ NF

Στο Lifo ψάχνεις να βρεις την απόρρητη έκθεση του ΓΕΑ;


ΥΓ: Αντί να πετάς την μπάλα στην εξέδρα, θα ήταν εντιμότερο είτε να παραθέσεις τα στοιχεία που έχεις επικαλεστεί είτε να παραδεχτείς ξεκάθαρα ότι όσα έγραφες ήταν ακοκυήματα της φαντασίας σου (και εννοείται να μην το επαναλάβεις). Αλλά ....

Αρματιστής 28 Οκτωβρίου 2012 στις 11:08:00 π.μ. EET  

@ NF

Καμιά απολύτως σχέση

Αλλά να ρωτάς ευθέως και όχι δια της πλαγίας. Τη μέθοδο δια της πλαγίας τη χρησιμοποιεί και ένας άλλος σχολιαστής και τη συχαίνομαι.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 στις 11:09:00 π.μ. EET  

@NF

Ρίξε και στο Cosmopolitan μια ματιά. Σελίδα 1001. Έχω ακούσει ότι δίνει απαντήσεις και για την έκβαση ελληνοτουρκικών αναμετρήσεων (με απόρρητες εκθέσεις του ΓΕΑ, βεβαίως, βεβαίως).

Αρματιστής 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:28:00 μ.μ. EET  

@ NF

Νομίζω ότι απέναντί σου, όπως και προς όλους τους σχολιαστές, είμαι ευγενής. Ακόμη και όταν αναγκάζομαι να απαντήσω σε σχόλια που με προσβάλουν.

Την ιστοσελίδα που ανέφερες, ούτε καν τη γνώριζα μέχρι πριν λίγο. Διαβάζω ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα άμυνας, καθώς και ορισμένες με πολιτική και οικονομική θεματολογία. Σχολιάζω στο "εν κρυπτώ" και σπάνια και κάπου αλλού. Πριν από αρκετό χρόνο σχολίαζα πολύ συχνά και σε κάποια άλλη, αλλά όταν έγινε η μεγάλη κωλοτούμπα, μου έδειξαν ότι ήμουν πλέον ανεπιθύμητος (όπως και σε πολλούς άλλους).

Μπήκα λοιπόν στην ιστοσελίδα που ανέφερες για να δω ποιο ή ποια σχόλια είχαν υπογραφή "αρματιστής". Θέλω να σε ρωτήσω ρε ΝΦ αν το ακόλουθο κείμενο μπορεί να είναι δικό μου:
"Οι φιλελεύθεροι είναι φασίστες του κεφαλαίου; Αυτές οι χαζομάρες σας μάραναν. Οι πιό φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους χώρες είναι οι καπιταλιστικές χώρες της ελεύθερης αγοράς. Αν δεν σου αρέσει ο καπιταλισμός μπορείς να ζητήσεις τη στήριξη της Δούρου. Αυτή πήγε πρόσφατα στον Τσάβες ο οποίος θεωρεί την ομοφυλοφιλία καπιταλιστικό κουσούρι. Και αν βρείς άκρη σφύρα μου κλέφτικα."

Τόσο καιρό γράφω και σχολιάζω στο "εν κρυπτώ". Έχουμε διάλογο μεταξύ μας. Από που οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι το παραπάνω κείμενο μπορεί να ταυτιστεί με ότι εκφράζω, με ότι πιστεύω, με αυτά που γράφω, με τη φρασεολογία που χρησιμοποιώ ή με το τύπο της γραφής μου;;;

Πιστεύω ότι μόνο εντυπώσεις ήθελες να δημιουργήσεις και αυτό λέγεται πολύ απλά αθλιότητα. Και όταν θέλεις να απευθυνθείς σε μένα, ευθέως και όχι στο σαμάρι. Το κάνει διαρκώς και κάποιος άλλος (που σε θεωρεί σαμάρι) και διαρκώς του υπενθυμίζω, αλλά φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει Ελληνικά.

enkripto 28 Οκτωβρίου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EET  

@ΝF

Αν θέλεις να συνεχίσεις να συμμετέχεις στον δημόσιο διάλογο εδώ θα πρέπει να σταματήσεις αυτά τα κολπάκια. Δεν γεννηθήκαμε χθές.

Προσωπικές επιθέσεις τέλος.

Οδυσσέας 28 Οκτωβρίου 2012 στις 4:04:00 μ.μ. EET  

Προς Αρματιστή:
Φιλική συμβουλή, για να μην τυχόν εμφανιστεί κανένας προβοκάτορας και γράφει με το δικό σου ψευδώνυμο, φτιάξε ένα σχετικό προφίλ στο google όπως έχουμε κάνει κι εμείς.

Αρματιστής 28 Οκτωβρίου 2012 στις 9:30:00 μ.μ. EET  

Από περιέργεια έψαξα λίγο την ιστοσελίδα lifo στην οποία σχολιάζει κάποιος με το ψευδώνυμο "αρματιστής" (με μικρό το άλφα). Στην εν λόγω ιστοσελίδα υπάρχει σχετικός σύνδεσμος ο οποίος εμφανίζει σε ποιες αναρτήσεις σχολιάζει ο κάθε σχολιαστής. Διαπίστωσα λοιπόν ότι ο "αρματιστής" άρχισε να σχολιάζει την 6/6/2012, την ίδια ημέρα δηλαδή που το εν κρυπτώ ανάρτησε το κείμενο μου με τίτλο:
"Μια συνοπτική κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ για την εθνική άμυνα" (http://www.enkripto.com/2012/06/blog-post_3322.html).

Το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας στις 5/6/2012 είχε τίτλο:
"Τσίπρας: «Στις 18 κυβέρνηση και ευρώ".
Το δε σχόλιο του "αρματιστή" στις 6/6/2012 έγραφε σχετικά:
"Στο Γουδί δεν πήγαν αυτοί που έχασαν αλλά αυτοί που κέρδισαν τις εκλογές".

Ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι ο σχολιαστής "αρματιστής" του lifo, θέλει τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ στημένους στα 6 μέτρα στο Γουδί.

Όσοι σχολιαστές του εν κρυπτώ είχαν παρακολουθήσει το διάλογο που είχε αναπτυχθεί σε αυτό το χώρο την ίδια περίοδο σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών της 18ης Ιουνίου, εύκολα αντιλαμβάνονται ότι αφ' ενός εγώ δεν μπορώ να έχω καμιά σχέση με τον "αρματιστή" του lifo και αφ' ετέρου δικαιούμαι να σκέπτομαι ότι δεν μπορεί να ήταν τόσο τυχαία η χρησιμοποίηση του ψευδώνυμου "αρματιστής" από κάποιον άλλον.

Αγαπητέ Οδυσσέα ακολούθησα τη συμβουλή σου και δημιούργησα προφίλ στο google. Επειδή όμως δεν είμαι εξοικειωμένος με αυτά τα "κόλπα", αν εμφανιστεί τίποτε περίεργο, παρακαλώ να μην αναρτηθεί το παρόν σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP