Μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στο Ντιγιάρμπακιρ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ) πραγματοποίησε μεταστάθμευση 40 αεροσκαφών F-16 στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, μετά την εξουσιοδότηση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (ΤΒΜΜ) για διεξαγωγή επιχειρήσεων εκτός συνόρων, κατά το Άρθρο 92 του Συντάγματος. H ενίσχυση της 8ης Κύριας Βάσης Αεριωθούμενων (AJÜ) του Ντιγιάρμπακιρ, όπου εδρεύουν οι 181 και 182 Μοίρες με μαχητικά F-16 Block40 προοινωνίζει την κλιμάκωση των αποστολών βομβαρδισμού των κουρδικών θέσεων και την ετοιμότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων κατά της Συρίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο κρατών. Σημειώνεται ότι δώδεκα μαχητικά F-16 απογειώθηκαν σήμερα από τη βάση του Ντιγιάρμπακιρ και στη συνέχεια εξαπέλυσαν επίθεση κατά τεσσάρων στρατοπέδων και θέσεων αντιαεροπορικών του ΡΚΚ στα όρη Qandil, προκαλώντας την αντίδραση της Βαγδάτης για τις παραβιάσεις του ιρακινού εναέριου χώρου. Σύμφωνα με την Άγκυρα, στην περιοχή βρίσκεται το καταφύγιο της ηγετικής ομάδας των Κούρδων ανταρτών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα.

strategyreports


Σημ Εν Κρυπτώ : Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο David Cenciotti,  ο αριθμός των F-16 που μεταστάθμευσαν στο Ντιγιάρμπακιρ είναι περίπου 25. Ήδη σε χθεσινή έξοδο 12 τουρκικά F-16 βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων ανταρτών στο όρος Καντίλ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP