Εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από εργαζομένους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εισβολή στο Πεντάγωνο πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρωί της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας και εν συνεχεία εισέβαλαν μέσα στο χώρο, αφού σήκωσαν τα ρολά. Αυτήν την ώρα έχουν φθάσει μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου, όπου πραγματοποιούν κατάληψη. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από το να πραγματοποιήσουν την «έφοδο».

«Φτάνει πια η κοροϊδία!» φώναζαν οργισμένοι οι περίπου 450 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες και λίγο μετά τις 10:00 πραγματοποίησαν «επίθεση» στην είσοδο του υπουργείου Αμυνας.

Αρχικά, ταρακούνησαν τα ρολά στην είσοδο του Πενταγώνου και μη βρίσκοντας -ουσιαστικά- κανένα εμπόδιο, τα σήκωσαν και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας.

Η «επέλαση» συνεχίστηκε έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου οι πόρτες είναι κλειστές και υπάρχουν ρολά ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις σκάλες και τον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Έστησαν ένα πανό και πραγματοποίησαν κατάληψη στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου.

Περίπου μισή ώρα μετά την εισβολή, στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού εμφανίστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος επιχείρησε με μία ντουντούκα να τους μιλήσει. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας και γιουχάροντας.

Κάποια στιγμή που επικράτησε ηρεμία, ο κ. Κωσταράκος ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο έσπασαν τα ρολά και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν εκ νέου σε φωνές: «Φύγε, φύγε». Τελικά, ο κ. Κωσταράκος αποχώρησε.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που έλαβαν θέσεις μπροστά από την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού και στον προαύλιο χώρο. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών και των εργαζομένων. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και έκαναν χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι -εκ των οποίων ένας φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τραύματα στο κεφάλι και άλλοι δύο έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 110 προσαγωγές.

www.in.gr

29 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

Καλά κάνουν! έτσι θα ξεσηκωθεί ο κοσμάκης! είδαμε χθές βράδυ το "μπένυ", να προσπαθεί να διακιολογήσει τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ!
Οι αυτοκτονίες ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ καθημερινώς και εκείνος "κόλλησε" στις νόμιμες διαδικασίες! για να ελέγξει τους φοροφυγάδες!!
Λίγες είναι οι μέρες τους!

Γιάννης

Caspian 4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:12:00 π.μ. EEST  

H αδικία που κάποιοι μπορεί να υφίστανται, δεν αποτελεί άλλοθι για να τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες επί της ουσίας καθόλου δεν πρόκειται να τους βοηθήσουν. Πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων που, μέσω των συνδικάτων τους, είναι σε μέγιστο βαθμό συνυπεύθυνοι για την κατάντια της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:33:00 π.μ. EEST  

λέει μια φυλλάδα οτι o υπουργός, υπεύθυνος των ναυπηγείων, έστειλε τον α/γεεθα, που δεν είναι υπεύθυνος των ναυπηγείων, να ηρεμήσει τους εργάτες: "σας καταλαβαίνω". έλα όμως που οι εργάτες δεν ήταν στρατιωτικοί και η απάντηση ήταν "αρχ... καταλαβαίνεις"
έτσι έγινε ρόμπα απο το πουθενά ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ που δεν είχε καμία δουλειά για τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ, τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και το αυτοκρατοριλίκι του προφέσορ τζέφρυ.
την ίδια στιγμή κάτι -βυσματικά αγορασμένα φυσικά- super vita / t214 μένουν ακούνητα πάνω στο τσιμέντο ενώ ματ και πολίτες έχουν μπει στο χώρο του πενταγώνου...

το ξανάπα σήμερα και σε άλλο άρθρο: ας διαλύσουμε το ρημάδι και ας μαζέψουμε τα λεφτά σε έναν λογαριασμό για τα μωράκια που είναι σε ανάγκη.
δεν χρειαζόμαστε άλλη ξεφτίλα. έλεος πια

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 12:08:00 μ.μ. EEST  

Σε ποια σοβαρή χώρα του κόσμου μπουκάρει όποιος θέλει στο Υπουργείο Άμυνας; Όσο δίκιο κι αν έχει;

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 3:20:00 μ.μ. EEST  

Να φανταστώ ότι η είσοδος από "διαμαρτηρόμενους" ισλαμιστές που θα είναι χιλιάδες θα είναι παιχνιδάκι;;;;
Και ο Υπ ΠΡΟΠΟ που είναι βλέπει στρατόπεδα και σχολές για να βάλει σε άνετες εγκαταστάσεις τους νέους Έλληνες;
Ρε παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ πότε έχει πάτο το βαρέλι;;!!!

TED 4 Οκτωβρίου 2012 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

1. Σε ποιά σοβαρή δυτική χώρα, εργζόμενοι κάποιας στρατηγικής σημασίας βιομηχανίας έχουν να πληρωθούν έξι μήνες;

2. Σε ποιά σοβαρή δυτική χώρα, διαδηλωτές συνεπικουρούμενοι από αντιπολιτευόμενους πολιτικούς μπουκάρουν σε στρατόπεδο (και δη Υπουργείο Εθνικής Αμύνης) ωσάν να κάνανε κατάληψη σε... ΚΕΠ;

3. Σε ποιά σοβαρή δυτική χώρα, ο Αρχηγός τω ενόπλων δυνάμεων βγαίνει με τη ντουντούκα και εκλιπαρεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το Στρατόπεδο;

4. Σε ποιά σοβαρή δυτική χώρα, το Γενικό Επιτελείο καλεί σε βοήθεια το... 100;

5. Αντί να στέλνετε τη "Δ" στη Χίο, δεν την βάζατε καλύτερα στην πύλη στη Μεσογείων;

6. Αν ο Κωσταράκος έτρωγε στη μάπα μερικές ψιλές / καφέδες / τομάτες μπροστά στις κάμερες θα ήταν καλά;

7. Αν έγιναν αυτά σήμερα, αύριο δεν μπορώ να πάρω 100-150 φίλους και να πάω να μπουκάρω σε καμιά ΠΑΠ;

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 4:03:00 μ.μ. EEST  

Κατάντια...

TED 4 Οκτωβρίου 2012 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

Δείτε εδώ την πινακίδα που αναρτάται περιμετρικά του φράκτη σε όλα τα στρατόπεδα της Γερμανίας:

http://lh6.ggpht.com/_Sc4ZfO5dTTA/TKrV8dUOcEI/AAAAAAAABQE/KgK44qTso5E/Milit%C3%A4rischer%20Sicherheitsbereich2.jpg

Μετάφραση:

Στρατιωτικός χώρος ασφαλείας
Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες άδεια
ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

Δείτε εδώ την πινακίδα που αναρτάται περιμετρικά του φράκτη σε όλα τα στρατόπεδα της Ιταλίας:

https://negozio.sofra.it/files/acatalog1/product/5657.jpg

Μετάφραση:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΟΡΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΝΟΠΛΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ (με απεικόνιση στρατιώτη που ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ τον αναγνώστη).

Alexandros 4 Οκτωβρίου 2012 στις 5:14:00 μ.μ. EEST  

Απερίγραπτη ξεφτίλα

NF 4 Οκτωβρίου 2012 στις 6:12:00 μ.μ. EEST  

Τα σχολια περιττευουν. Το ΑΠΟΛΥΤΟ χυμείο! Καταληψη στο ΥΕΘΑ και το Γενικο Επιτελείο, οπου πρεπει να υπαρχει το απολυτο ΑΒΑΤΟ!

Η ατιμωρησια και η πληρης περιφρονηση του Νομου ειναι η κληρονομια της μεταπολιτευτικης Αριστερας στην Ελλαδα.

Ο κοκκινος Πανος εστειλε τον Α/ΓΕΕΘΑ, να ηρεμησει τους διαδηλωτες , και ο ιδιος κρυφτηκε. Θελησε να μιμηθει τη φαεινη ιδεα του Βαγγελα Βενιζελου, που εστειλε τον Α/ΓΕΣ Φραγκο να ηρεμησει τους αποστρατους. Όμως ξεχασε μια λεπτομερεια. Ο κ. Φραγκος αντιμετωπιζε πρωην στρατιωτικους, που ειχαν μαθει να σεβασμο και πειθαρχια. Ο φουκαρας ο Μ. Κωσταρακος αντιμετωπισε ενα εξαγριωμενο κοπαδι πεινασμενων και απελπισμενων ανθρωπων, καθοδηγουμενο από εξαλλους αριστερους συνδικαλιστες, και φυσικα προπηλακιστηκε.


Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Οκτωβρίου 2012 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

Μου αρέσει η ηθικολογία κάποιων σχολιαστών για τα "δεν πρέπει" κλπ. Υποθέτω οτι κανείς τους δεν έχει άνεργο/η στην οικογένεια, κανείς τους δεν φτάνει στο να συντηρεί με μισθό της πλάκας συχνά δυο οικογένειες, κανείς δεν περιμένει εξάμηνο για πληρωμή. Κάθε μέρα βλέπω τριάντα - σαράντα ανέργους ή εργαζόμενους των 200-300 ευρώ. Νομίζετε οτι οι άνθρωποι αυτοί θα σκεφτούν λογικά; Θα κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις κι θα ηθικολογούν; Το παραμύθι των συνδικαλιστών είναι μόνο για τους οπαδούς της τρόικας και των κολααούζων της. Οι συνδικαλιστές έχουν από καιρό απαξιωθεί στους περισσότερους εργασιακούς κλαδους και οι εργαζόμενοι λειτουργούν πια τελείως αυτόνομα και ανοργάνωτα - πράγμα που κάνει και τις αντιδράσεις τους πιο ακραίες και ανεξέλεγτες. Τι νόημα έχει το αν δικαιολογείται η πράξη των ανθρώπων που φτάνουν στα όριά τους; Δεν ελέγχεται η κατάσταση κύριοι, πάρτε το χαμπάρι. Η κυβέρνηση διέλυσε τον τόπο και η υπόθεση θα λήξει με αίμα. Καμιά τραγωδία που σέβεται τον εαυτό της δεν είναι αναίμακτη. Και όσοι στήριξαν αυτή τη πολιτική είναι πια συνυπεύθυνοι. Διότι αντιμνημονιακά κόμματα υπήρχαν και σε μεγάλη γκάμα. Από ΧΑ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οπότε εκπληξη και ηθικολογίες αφήστε τις για τους φαρισαίους τύπου Τσίμα, Πρετεντέρη και άλλους λακέδες της κυβερνητοτρόικας.

Θα ήθελα επίσης να ξέρω τι θα έκαναν σε ανάλογη περίπτωση οι φρουροί σε Ιταλία ή Γερμανία. Θα άνοιγαν πυρ και ξεκινούσαν εμφύλιο; Ορθότατα ενήργησαν οι φρουροί. Η κατάσταση θα εκτονωθεί έτσι και θα μείνει η ξεφτίλα μόνο. Αλλιώς θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Λίγο μένει ακόμη να γίνει και τότε το δίκιο και το άδικο θα πάψουν να έχουν σημασία. Δυστυχώς η πιθανότητα κοινωνικής και πολιτικής εκτροπής λίγο πια απέχει από το να γίνει πραγματικότητα

Υ.Γ ο μηδενιστής μας κολλησε όλους μηδενισμό. Το κακό είναι οτι συχνότατα δεν έχει άδικο...

Αρματιστής 4 Οκτωβρίου 2012 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

Για όσους ερωτούν σε ποια σοβαρή χώρα, η απάντηση είναι μία:

"Έχουμε πάψει προ πολλού να αποτελούμε σοβαρή χώρα". Για την ακρίβεια "από τότε που παραδώσαμε άνευ βολής τυφεκίου, την εθνική κυριαρχία στη τρόικα".

Και ασφαλώς σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπεύθυνοι για τη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία. Ή τουλάχιστο δεν είναι μόνο αυτοί. Τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουν αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα. Όπως ο απερίγραπτος Βενιζέλος... Η απερίγραπτη πληθωρική φούσκα που είδαμε χθες βράδυ εμβρόντητοι να ξεφτιλίζει κάθε έννοια λογικής, ηθικής και σεβασμού προς τη πατρίδα και την κοινωνία. Υπεύθυνοι είναι όλοι οι όμοιοι της πληθωρικής φούσκας. Και δυστυχώς είναι πολλοί.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Διότι νομίζω ότι έρχονται πολλά δεινά.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

Το ΠΑΜΕ (που ελέγχει τα ναυπηγεία με την μαφία των συνδικαλιστών του) τα κατάφερε και έκανε το ντου...
Η απόλυτη ξεφτίλα ενός κράτους άξιου χρεωκοπίας. Έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο. Ακούνε "Έλληνας" και γελάνε.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 7:45:00 μ.μ. EEST  

Ο ΦΚΜΚ είναιο ο ΜΟΝΟΣ που με νηφαλιότητα σχολιάζει τα θλιβερά σημερινά γεγονότα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΟΧΙ στο Πεντάγωνο, όπως ΟΛΟΙ γράφουν και λένε!
Πεντάγωνο έχει μόνο στην Αμερική!
Επίσης ΕΛΕΟΣ πια με το ΠΑΜΕ και τους εργατοπατέρες! δηλ. όποιος ξεσηκώνεται ειναι με τα κομμούνια που θέλουν τη διάλυση της χώρας! Έγραψα χθες για τον άνεργο στη Θεσσαλονίκη με τα 4 παιδιά, που εκλιπαρούσε για ελεημοσύνη! αν αύριο "μπουκάρει" στο Μακεδονίας-Θράκης θα τον έχει βάλει η αλέκα;!
Επαναλαμβάνω πολύ σωστός ο "καουμπόυ" ούτε πιστολίδια, ούτε αγριότητες σε ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΥΣ εργάτες! λίγο απέχουμε από το μεγάλο "μπάμ" που όταν γίνει "θα κλάψουνε μανούλες"!

Γιάννης

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 8:06:00 μ.μ. EEST  

Ποιο ΠΑΜΕ ρε παπαγαλάκι? Το θέμα είναι ότι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις = άμεση εφεδρεία καιαπόλυση.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 8:35:00 μ.μ. EEST  

Εκτιμώ ότι αν ήμουν στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ και πράγματι με έστελναν έξω να συνεννοηθω με τους (δικαιολογημένα αγανακτισμένους αλλά αδικαιολόγητα επιτιθέμενους στο ΓΕΕΘΑ ) πολίτες, αντί να πω κλπ, θα έλεγα: !!!
Ολα κατανοητά αλλά ας μην ξεχνάμε τη σημασία και την σημασιολογια του χώρου!!! Είναι σαν να μπαιναν οι κύριοι αυτοί στη Βουλή και να στέλναν αντι για τον προεδρο της Βουλης (η εστω καποιον αντιπροεδρο) τον πρόεδρο ενός μη κυβερνώντος κόμματος να τους καθησυχάσει!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕ ΕΣΤΕΛΝΑΝ, ΕΤΣΙ;;;
Η εικόνες προκαλούν μεγάλη λύπη και περισυλλογή...
Ευχαριστώ...

Caspian 4 Οκτωβρίου 2012 στις 9:36:00 μ.μ. EEST  

@"φτωχός και μόνος καουμπόυ"

Οι κανόνες για το τι "πρέπει" και το τι "δεν πρέπει", οι νόμοι και οι θεσμοί είναι διαχρονικά, σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τις πολιτικές του κάθε συνδικαλιστικού σωματείου και της υποκειμενικότητας του τι πιστεύει ο καθένας για το αξιοπρεπές του βιοτικού του επιπέδου. Σε περίοδο κρίσης, αν πρέπει να πιαστούμε από κάπου για να επιπλεύσουμε, αυτό δεν είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ούτε η δια βοής "δημοκρατία". Είναι οι αντικειμενικές σταθερές που υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, μερικές από τις οποίες είναι κανόνες και οι νόμοι που τη διέπουν.

Για τους εργαζόμενους των ναυπηγείων και τα σωματεία τους, των οποίων η πολιτική τους τα προηγούμενα χρόνια έχει κάθε σχέση με την κατάντια των ναυπηγείων σήμερα, δε χρειάζεται να προβούν σε "περισπούδαστες αναλύσεις" ούτε σε ψυχαναλύσεις, παρά μόνο να κάνουν μία στοιχειώδη αυτοκριτική. Την οποία δεν έχουν κάνει. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν πήγαν στο ΥΠΟΙΚ ή στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να συζητήσουν το πρόβλημα επιβίωσής τους, αλλά στο... ΥΠΑΜ! Αλλά φυσικό είναι όταν το κρατικοδίαιτο παλάτι στο οποίο δούλευαν (6ωρο και πληρώνονταν 8ωρο) κατέρρευσε, πήγαν στο βυζί της αγελάδας που πάντα γνώριζαν και άρμεγαν. "Δώσμου μπάρμπα να φάω" έλεγαν τόσα χρόνια, αυτό πήγαν να πουν και σήμερα. Ιδια μυαλά, ίδιες νοοτροπίες, ίδιοι συνδικαλιστές.

Αναφέρθηκες απαξιωτικά στους "κολαούζους της τρόικας" που αναφέρθηκαν στο (γνωστό) ρόλο των συνδικαλιστών, όταν οι συλληφθέντες προέρχονται από το προεδρείο του σωματείου τους! Αυτούς τους... "απαξιωμένους", έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ και κάνουν επεισόδια να τους απελευθερώσουν.

Για τον καθένα που έχει στοιχειωδώς ενημερωθεί για την περίπτωση των ναυπηγείων, οι μη-πληρωμένοι 6 μήνες είναι φυσικό επακόλουθο της χρόνιας νοσηρής πορείας που ακολούθησε ο συγκεκριμένος βιομηχανικός κλάδος, ανεξαρτήτως μνημονίου.

Τα υπόλοιπα περί λογικής (λες και είμαστε πίθηκοι και όχι άνθρωποι), νοημάτων, επικλήσεις σε δημοσιογράφους, ΧΑ, λακέδες και τα λοιπά δεν αποτελούν παρά ιδεολογική σάλτσα σε ένα σωρό αστοιχείωτες και ανενημέρωτες θέσεις.

*Και ναι, όλοι έχουν ανέργους στις οικογένειές τους, η πλειοψηφία ευτυχώς σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το κεφάλι της ώστε να διακρίνει τα όρια του "πρέπει" παρά την πίκρα μέσα στην οποία ζει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

@Caspian
Οι απρεπείς χαρακτηρισμοί σου επιστερέφονται συλλήβδην. Η κατάσταση των ναυπηγείων είναι αποκλειστικά σφάλμα των κυβερνήσεων ήδη από την εποχή του Σημίτη. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές δεν φταίνε σε τίποτα. Άλλωστε είναι παλιό το κόλπο: πριν σκίσουνε στα δυο τον εργαζόμενο, ξεκινούν τα ΜΜΕ να συκοφαντούν τους συνδικαλιστές. ¨Οχι πως δε βρίσκουν πάτημα βέβαια όμως το θέμα δεν είναι αν έχουν δίκιο ή όχι αλλά που στοχεύουν. Και βέβαια όλοι οι οπαδοί του "ας φάει ο φτωχός παντεσπάνι" ασμένως αποδέχονται τέτοιες θέσεις. Βλέπετε, ο άνεργος, ο απολυμένος, το άτομο που εξωθείται στα άκρα είναι, τόσο για τους αριστερούς τύπου Κουβέλη και ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τους νεοφιλελεύθερους, έννοιες και αριθμοί. Δεν είναι άνθρωποι, δεν τους βλέπουν, δεν κουβαλάνε στο σπίτι τους το ζόρι του διπλανού, δεν το βλέπουν στη δουλειά τους.Είναι ρητορεία βέβαια όλα αυτά "σάλτσες" κατα τον Caspian.

Λοιπόν άκου άλλη μια σάλτσα. Τρεις ώρες πριν ακούω διάλογο στο διάδρομο έξω από την τάξη κατά το διάλειμμα: "- και που δουλεύεις τώρα;" "- ποια δουλειά....ένα φεγγάρι δούλευα στον [αναφέρει γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών] για δυο κατοστάρικα το μήνα, χωρίς ασφάλιση." Και είναι τριανταπεντάρης αυτός με οικογένεια. Ψάχνεις ακόμα για το που θα μπουκάρει αυτός αύριο μεθαύριο; Ποιος θα τον σταματήσει; Ή μήπως θα επικαλεστείτε, όπως γίνεται ήδη, την "διασάλευση της τάξης", την "δράση επικίνδυνων δημαγωγών", τη "θεωρία των δύο άκρων" - εκ των οποίων μόνο το αριστερό σας φοβίζει - για να φάμε πάλι κανέναν γύψο στο κεφάλι. Μπορεί ο 'Αβερελ Ντάλτον (aka GAP) να φώναζε ψέμματα "λύκος, λύκος" αλλά αυτό δε σημαίνει οτι λύκος δεν υπάρχει. Απλώς περιμένει τους "ψύχραιμους", "σοβαρούς", "ανθρώπους του νόμου και της τάξης" που κουνάνε το δάχτυλο σε όλους του εξαθλιωμένους που διαρκώς αυξάνονται, να τον καλέσουν. Τουλάχιστον ο NF έχει την τιμιότητα να το λέει ανοιχτά αντί να παριστάνει τον τιμητή.

Όσοι αγνοούν την ιστορία θα την επαναλάβουν. Μίλησα για Βαϊμάρη πολύ πριν γίνει ο όρος καραμέλα. Μου λέγαν τότε "αυτά έγιναν παλιά". Τώρα οι ίδιοι λένε "ξέρεις, υπάρχουν διαφορές". Ξέρω. Ένα βήμα πριν τα οδοφράγματα είμαστε. Μετά θα φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κακοί συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι πολυτελείας, οι ΔΕΚΟ, οι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις .... οι εβραίοι, οι πακιστανοί, οι αδερφές και οι μασώνοι. Και όπως συνηθίζω να λέω εν κατακλείδι: Εγέρθητι, για να συνηθίσετε άπαντες οι "νουνεχείς" και "ψύχραιμοι".

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:48:00 μ.μ. EEST  

Αναμένω αύριο το ΠΑΜΕ να πάει να εισβάλλει στον Περισσό που πετά στο δρόμο τους ανθρώπους του 902 και της Τυποεκδοτικής...

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 12:00:00 π.μ. EEST  

>Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, η οποία έτυχε και της αποδοχής των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, συγκλήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών διυπουργική σύσκεψη με θέμα την κατάσταση στα ΕΝΑΕ και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κ. Βασίλης Καρακίτσος όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, τον οποίο κάλεσε στη σύσκεψη προσωπικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

>Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ορίστηκε Ειδικός Συντονιστής για όλα τα θέματα των Ναυπηγείων, ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος.

>Μετά από ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και μέσω του ΟΑΕΔ κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλιστεί ένα έκτακτο επίδομα για τους εργαζόμενους, η τελική καταβολή του οποίου προβλέπεται ότι θα ρυθμιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

>Το ΥΠΕΘΑ ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει εξασφάλιση της συντήρησης και της φύλαξης των υπό κατασκευή υποβρυχίων, τα οποία φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ.

Το ΥΠΕΘΑ και συνολικά η Κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθειες για την επίλυση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιβάλει στα ΕΝΑΕ να εκτελούν παραγγελίες μόνο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για στρατιωτικές παραγγελίες από ξένη χώρα και για παραγγελίες εμπορικού χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στην επικείμενη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ κ. Χοακίν Αλμούνια.

ΝΕΣΤΩΡ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 12:06:00 π.μ. EEST  

Έχω την γνώμη ότι το παιχνίδι αρχίζει και χονδρένει. Όλοι εναντίων όλων. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Κάθε ημέρα και καινούργια γεγονότα. Δεν γνωρίζω εάν αυτά αποτελούν αλυσίδα κάποιου Σχεδίου, ποιο μπορεί να είναι αυτό το Σχέδιο, ποιοι το έχουν συντάξει και ποιος είναι ο τελικός στόχος του ? Μήπως κάτι ξέρει ο κ. Μαρκεζίνης από το εξωτερικό όπου ζει ? διότι πολλοί έτρεξαν να τον σχολιάσουν αρνητικά ? Τι σενάρια παίζονται για την Χώρα μας στα κομπιούτερ των ξένων κέντρων αποφάσεων ? Η είσοδος σήμερα των διαδηλωτών έχει μια συμβολική σημασία για το Ελληνικό Κράτος, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως ο μόνος συγκροτημένος Θεσμός υπεύθυνος για την ασφάλεια του Κράτους, έχει σοβαρό πρόβλημα, δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη. Ο Ελληνικός Λαός παραδοσιακά έχει μια εκτίμηση και εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα, που μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση. Η θλιβερή αυτή εικόνα του Α/ΓΕΕΘΑ με στολή υπ. αριθ. 8 και με την ντουντούκα νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει, πρέπει να απογοήτευσε πολλούς Έλληνες Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να Ηγείται πλέον των Ελληνικών ΕΔ ? Για τους Πολιτικούς Προϊσταμένους του ΥΠΕΘΑ, μεταξύ των οποίων και δυο Αξιωματικοί ε.α δεν υπάρχουν σχόλια, άφαντοι. Εάν θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να εφαρμοσθεί κατά γράμμα ο "Στρατιωτικός Κανονισμός Πόλεων και Φρουρίων", που μερικοί επικαλούνται, και φυσικά ΟΧΙ, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική κοινωνία, διότι αυτό θα ήταν μεγάλο έγκλημα, πολύ χειρότερο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Όπλα τους, θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν για τους εχθρούς τις πατρίδος μας και όχι για τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό που δεινοπαθεί σήμερα, θα ήταν τραγικό λάθος η όποια εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, το Κύρος τους πρέπει να προστατευθεί, ας το προσέξουν αυτό μερικοί Ελληνάρες τύπου Φ. Κρανιδιώτη.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 1:36:00 π.μ. EEST  

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά.Οι κύριοι αυτοί θα έπρεπε να είχαν προειδοποιηθεί ψύχραιμα αλλά αυστηρά ότι πρόκειται να παραβιάσουν στρατιωτική περιοχή.Και εφόσον επέμεναν,θα έπρεπε οι σκοποί να ανοίξουν πυρ.Τόσο απλά και κατανοητά.Μετά,θα μπορούσαν να μας πούν τον καημό τους...

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 2:11:00 π.μ. EEST  

Αν δεν ξέρεις ότι το συνδικάτο των ναυπηγείων ανήκει στο ΠΑΜΕ εδώ και χρόνια τότε είσαι άσχετος. Όσο για το "παπαγαλάκι" που με χαρακτηρίζεις, λέω απλά, καλύτερα παπαγαλάκι, παρά μπούφος!!!

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 7:13:00 π.μ. EEST  

"Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 11:48:00 μ.μ. EEST

Αναμένω αύριο το ΠΑΜΕ να πάει να εισβάλλει στον Περισσό που πετά στο δρόμο τους ανθρώπους του 902 και της Τυποεκδοτικής..."

+ 1000!

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 7:43:00 π.μ. EEST  

O Κακλαμάνης στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ, είπε ότι αυτοί που μπήκαν στο Πεντάγωνο ΔΕΝ ήταν εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, αλλά στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι σε άλλες επιχειρήσεις (αναφέρθηκε ότι οι περισσότεροι ήταν εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη).

TED 5 Οκτωβρίου 2012 στις 11:17:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ

Δηλαδή για να'χουμε καλό ερώτημα, θεωρείς ότι για το σημερινό μας χάλι ΔΕΝ φταίνε ΚΑΙ "οι κακοί συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι πολυτελείας, οι ΔΕΚΟ";

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Φωτόπουλος, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα χθεσινά επεισόδια, φέρουν μερίδιο ευθύνης, ΝΑΙ Η ΟΥ;

NF 5 Οκτωβρίου 2012 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

Σχετικα με τα επεισοδια. Ας αφησουμε τις ανοησιες. Ορθως κληθηκε η Αστυνομια, η οποια επιληφθηκε της καταστασης με χρηση μη θανατηφορου βιας. Ο Στρατος δεν είναι εκπαιδευμενος για κατι τετοιο. Αλλα αν αυτοι που μπουκαραν στο Πενταγωνο ηξεραν ότι θα πηγαιναν για μερικους μηνες στη φυλακη, δε θα τολμουσαν. Η ανομια και η ατιμωρησια είναι άλλο ένα κληροδοτημα της Αριστερας στη μεταπολιτευτικη Ελλαδα.

Εχω μια ερωτηση για τους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτος αν γινει στρατιωτικο πραξικοπημα, πραγμα που εγω ελπιζω και ευχομαι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινει συντομα Κυβερνηση. Τι θα κανει; Εστω ότι εθνικοποιει το ναυπηγειο απαλασσομενος από τον γελοιο Λιβανεζο. Εστω ότι με καποιο μαγικο τροπο βρισκει λεφτα και ολοκληρωνει τη ναυπηγηση των 3 Υ/Β και των Super Vita. Αυτά τα πλοια είναι σχεδον ετοιμα και θα εχουν ολοκληρωθει σε 1,5 χρονο. Μετα; Ο μοναδικος πελατης – το ΠΝ- δε θα δωσει νεες παραγγελιες. Η σωτηρια θα ηταν να βρεθουν νεοι πελατες . Όμως αυτό απαγορευεται από την ΕΕ, για τους γνωστους λογους. Εστω ότι η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφασιζει να αγνοησει την απαγορευση της ΕΕ.

Που θα βρουν πελατες; Ποιος παραφρων θα εμπιστευθει τη ναυπηγηση ή επισκευη πλοιων, πολεμικων ή εμπορικων, σε μια τετοια επιχειρηση; Θα τους θυμισω τα γεγονοτα.

1)Τα Ναυπηγεια εκαναν 14 χρονια να ναυπηγησουν 3 φρεγατες ΜΕΚΟ (1984-1998). Αντιθετως τα ναυπηγεια του Golcuk παρεδωσαν εγκαιρως τις τουρκικες ΜΕΚΟ, καθως και κάθε άλλο πλοιο του Τουρκικου Ναυτικου.

2) Το συνδικατο των ναυπηγειων ελεγχεται από αριστερους συνδικαλιστες. Και αυτοι δε φημιζονται για την υπευθυνοτητα και την ευσυνειδησια τους: Προκειμενου να εκβιασουν το κρατος, ειχαν διακοψει επιτηδες τη φορτιση των πανακριβων συσσωρευτων των υποβρυχιων U214, με κινδυνο αυτοι να αχρηστευθουν.Αυτα τα Υ/Β είναι υπερπολυτιμη περιουσια του ΠΝ, δηλαδη του μεγαλυτερου –και μοναδικου- πελατη. Η Διοικηση δεν τολμησε να απολυσει τους υπευθυνους του απαραδεκτου περιστατικου.
Οι υποψηφιοι πελατες τα ξερουν αυτά και δεν θα θα ελθουν.

Αφου λοιπον τα ναυπηγεια δεν θα βρουν νεους πελατες, να υποθεσουμε ότι η Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πληρωνει τους υπαλληλους για να καθονται; Αυτά παθαινει μια επιχειρηση οπου κυριαρχει ο κρατισμος και ο αριστερος συνδικαλισμος.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

@TED
Διάβασε ξανά το τελευταίο σχόλιό μου. Γράφω ξεκάθαρα "Οχι πως δε βρίσκουν πάτημα βέβαια όμως το θέμα δεν είναι αν έχουν δίκιο ή όχι αλλά που στοχεύουν." Αλλά και πάλι, που θα έπρεπε να βρίσκονται οι συνδικαλιστές τέτοια ώρα; στα γραφεία τους;
@NF
Αν άφηνες τον χωροφυλακίστικο αντικομμουνισμό κατά μέρος θα μπορούσες να δεις οτι κανένα ευρωπαϊκό ναυπηγείο δεν πάει καλά. Όταν έχεις Κινέζους και Κορεάτες με τα ασήμαντα εργατικά και μειωμένο κόστος σε όλα - και τα μηχανήματα κκαι τα υλικά παράγονται στην ίδια χώρα - πως να επιβιώσεις; Μόνο με επενδύσεις σε εξειδικευμένες κατασκευές και πολύ υψηλή τεχνολογία - και φυσικά ελάχιστα ναυπηγεία μπορούν να σταθούν παγκόσμια σε τέτοιο επίπεδο, σίγουρα όχι τα ελληνικά.

Στην ελλάδα ο τρόπος σκέψης δεν είναι ο ορθολογισμος αλλά η μαγική σκέψη. Κατηγορούνται οι εργαζόμενοι για το χάλι των αρχών του καπιταλισμού. Πολύ απλά ΔΕΝ γίνεται να ορθοποδήσουν τα ναυπηγεία γιατί εκεί οδήγησαν τα πράγματα οι μεγαλοτραπεζίτες παγκοσμίως. Για να επιβιώσει ο Σκαραμαγκάς θα πρέπει απλά να περάσει στο Ναυτικό με το μισό προσωπικό (το δημόσιο αδειάζει, ας μετατάξουν τους υπόλοιπους) και να κατασκευάζει αυτά που χρειαζόμαστε: και τις φρεγάτες και τα δυο υποβρύχια που υπολείπονται.(Στην Ελευσίνα δε σώζεται η δουλειά: παράδοση των Super Vita και λουκέτο με μετάτάξεις και συνταξιοδοτήσεις.) Μπορούν να γίνουν αυτά, λεφτά υπάρχουν. Βλέπω μεγάλες ομάδες της κοινωνίας να μη συμμετέχουν στο ζόρι που τραβάμε οι υπόλοιποι. Και δεν εννοώ τις βλακείες του ΣΥΡΙΖΑ για εφοπλιστές (δεν σκοτώνεις την κότα με τα χρυσά αυγά, την ταίζεις - και το γράφω εγώ που ξέρεις πως τους βλέπω και τι νιώθω για το σινάφι τους). Αλλά τις τράπεζες που απομυζούν το δημόσιο χωρίς ποτέ να χορταίνουν από χρήμα - πάντα στα όρια κατάρρευσης είναι!- και όλους που στον περίφημο ιδιωτικό τομέα μετέφεραν την κρίση στο προσωπικό τους απολύοντας κόσμο και φωνάζοντας μετά οτι πρέπει να πουληθεί όλο το κράτος για να τους πάρουν πίσω - και στο μεταξύ έχουν στενάξει οι offshore εταιρείες από την εξαγωγή μαύρου χρήματος. Δε γίνεται γιατροί και δικηγόροι να δηλώνουν εισοδήματα νεοδιόριστου καθηγητή (660 ευρώ το μήνα.) Μπορούν όλοινα ελεγχθούν - ο καπιταλισμός που σέβεται τον εαυτό του και δεν έχει τριτοκοσμικό χαρακτήρα έχει μηχανισμούς για τέτοιες περιπτώσεις. Εδώ τον Αλ Καπόνε έπιασε η εφορία και σε μας θα φοροδιαφεύγει η μεγαλομπουτικατζού; Η φοροδιαφυγή πάνω από ένα ποσό είναι ξεκάθαρα ιδιώνυμο αδίκημα και ως τέτοιο θα έπρεπε να τιμωρείται.

Και να πούμε δυο λόγια για το δημόσιο. Ούτε ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν αξίζει σήμερα για μισθό πάνω από 2000 ευρώ. Στο δημόσιο ο μισθός αεροπαγίτη θα έπρεπε να είναι στα 1800 ευρώ. Όποιος θέλει, αλλιώς ας βγει στην αγορά να βρει περισσότερα - αλλά και να τον σκίσει η εφορία. Το ίδιο και οι συντάξεις. Φορείς που υπάρχουν μόνο για βόλεμα ημετέρων λουκέτο και μετατάξεις/σύνταξη. Έλεγχος στα ποκονομικά των υπηρεσιών. Παρανομία, χρηματισμός, γρηγορόσημα κλπ απόλυση απευθείας και εισαγγελέας. Χοντρό χέρι στους δήμους και έλεγχος εξονυχιστικός στα οικοβνομικά - από δίπλα ο εισαγγελέας. Στα πανεπιστήμια με εξετάσεις των ιδίων των σχολών που θα καθορίζουν τους εισακτέους ανάλογα με τα οικονομικά και το προσωπικό τους. Διορισμοί σε παιδεία, υγεία, άμυνα μόνο και με το σταγονόμετρο. Λεφτά στο δημόσιο μόνο σε άμυνα, υγεία, ιδρύματα, παιδεία (με αυτή τη σειρά). ΜΚΟ και άλλα φρούτα, όξω. Η εκκλησία ας αναλάβει αποκλειστικά και με δικά της χρήματα της ΜΚΟ με φιλανθρωπικό έργο. Εκδηλώσεις νεοπλουτισμού θα ελέγχονται άμεσα από εφορία. Αυστηρά καθορισμένος κατώτερος μισθός(700 ευρώ είναι αξιοπρεπή στη συγκυρία αυτή) και μεροκάματο, κοινός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έλεγχος σε μισθούς γκόλντεν μπόυς - τα λεφτά φαίνονται δεν κρύβονται. Μπορώ να συνεχίσω έτσι αλλά καταλάβατε ήδη το πνεύμα. Ισχυρή δόση σοσιαλισμού χωρίς να ξεφεύγεις από τα δεδομένα της ΕΕ, που στο κάτω κάτω ενδιαφέρεται μόνο για το αν δεν θα ξεφύγεις πολύ από τα νεοφιλελεύθερα στερεότυπά της. Έχει λίπος για κάψιμο η κοινωνία μας και δυστυχώς οι κρατούντες, νυν και επερχόμενοι, δε μοιάζουν να έχουν σοβαρά σχέδια στο νου τους.

TED 5 Οκτωβρίου 2012 στις 3:35:00 μ.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ

Ρωτάς: "που θα έπρεπε να βρίσκονται οι συνδικαλιστές τέτοια ώρα; στα γραφεία τους;"

Η απάντηση είναι: στο δρόμο, στις φάμπρικες, δεν ξέρω που, αλλά πάντως ΟΧΙ σε κατάληψη απαγορευμένης, στρατιωτικής περιοχής.


Κατά τα λοιπά με βρίσκεις περίπου σύμφωνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP