Ξύδι, κυρία Ρεπούση... Ξύδι, κύριε Μπουτάρη...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλο εκνευρισμό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στην ευρύτερη εθνομηδενιστική παράταξη ο επιβλητικός εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με την επανάληψη της πορείας των ελευθερωτών της από την είσοδο της πόλης ως το Λευκό Πύργο και την πανηγυρική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας ενώπιον πλήθους κόσμου...

Έτσι η γνωστή μας από το "συνωστισμό της προκυμαίας της Σμύρνης" κυρία Ρεπούση, με ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο χαρακτηρίζει ως "εθνικιστικό κιτς" την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλες αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, όπως της εξόδου του Μεσολογγίου, την Αρμάτα στις Σπέτσες, την αναπαράσταση στο Κούγκι, τις εκδηλώσεις στην Αγία Λαύρα. Και με το αιτιολογικό ότι "δεν προσφέρουν τίποτα και αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση" ζητεί την κατάργησή τους, όπως και την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,
αφού αρνήθηκε να παραστεί στον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης και έκανε απαξιωτικές δηλώσεις μετά την παρέλαση την επόμενη μέρα, "ξαναχτύπησε" χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου χαρακτήρισε την αναπαράσταση της απελευθέρωσης ως "χουντικό καρακιτσαριό". Είχε όμως την ατυχία να πέσει πάνω στο βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη που τον "στρίμωξε", και χρειάστηκε η παρέμβαση των παρουσιαστών για να διασωθεί ο δυστυχής δήμαρχος...

Εμείς θα ρωτήσουμε:
- Όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" κουλτουριάρηδες ψευδοευρωπαϊστές που θέλουν να μας "εξευρωπαϊσουν" απαλλάσσοντάς μας από το "εθνικιστικό κιτς", γνωρίζουν ότι σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες διοργανώνονται αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων (όπως η μάχη του Βατερλώ ή η ναυμαχία του Τραφάλγκαρ);
- Δεν γνωρίζουν αυτοί οι "ευρωπαϊστές" (και στην πραγματικότητα ευρωλιγούρηδες) ότι παρελάσεις γίνονται σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες; Ας δουν πώς τιμούν τις επετείους στη Γαλλία, την Αγγλία, ακόμα και στη Γερμανία που έχει βεβαρυμένο παρελθόν. Στο Παρίσι όπου σπούδασε η κυρία Ρεπούση δεν πήρε χαμπάρι τι γίνεται στις 14 Ιουλίου;
- Όταν η κ. Ρεπούση και ο κ. Μπουτάρης χαρακτηρίζουν ως "εθνικιστικό κιτς" και "χουντικό καρακιτσαριό" μια εκδήλωση στην οποία μετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι προσβάλλουν και τον Πρόεδρο;
- Ο κ. Μπουτάρης έχει καταλάβει τι σημαίνει το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και τι υποχρεώσεις έχει αυτό; Είναι δυνατόν να μην τιμάει την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης; Είναι δυνατόν να μην παρίσταται σε επίσημη κρατική εκδήλωση, την οποία τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Ίσως αντί των εορτασμών της απελευθέρωσης ο κ. Μπουτάρης και η κ. Ρεπούση να προτιμούσαν κάποια κοινή ελληνοτουρκική εκδήλωση του τύπου "Επιπτώσεις του βαλκανικού εθνικισμού στην ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ειρηνική συμβίωση των πληθυσμών". Ίσως σε συνδυασμό με τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Κεμάλ στη γενέτειρά του... Κατά προτίμηση διοργανωμένη από κάποια ΜΚΟ με περίεργη χρηματοδότηση... Και στα διαλείμματα απαραιτήτως μπουφέ με εκλεπτυσμένα εδέσματα - και κάμποσο κρασί...

Τι να κάνουμε όμως. Η Ελλάδα δικαιούται να γιορτάζει τις εθνικές της επετείους, και οι Θεσσαλονικείς την απελευθέρωση της πόλης τους. Και σε όποιον δεν αρέσει, ξύδι.

79 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 1:55:00 μ.μ. EET  

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

"Γιασεμής"

Alexandros 30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:30:00 μ.μ. EET  

Κοιτάξτε να δείτε, είμαι βέβαιος πλέον πως πολλοί κύκλοι της αριστεράς δουλεύουν για την Αμερικανικη πρεσβεία και για τα αμερικανικα συμφέροντα. Όπως και η siemens έτσι και οι Αμερικανοι για να διατηρήσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή προσλαμβάνουν κάποιους ανθρώπους. Αυτοί οι αριστεροί, επειδή είναι αδύνατο να εμφανίσουν ξεκάθαρα ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, κάνουν τη δουλειά τους έμμεσα, ακολουθώντας δηλαδή φιλοτουρκική πολιτική, κάτι το οποιο συμφέρει τους Αμερικανους, αφού έχουν επιλέξει να κάνουν την Τουρκια ηγεμονική δύναμη της περιοχής και χωρα πρότυπο για τις Ισλαμικές δημοκρατίες πιστεύοντας πως έτσι θα ελέγξουν και τα Βαλκάνια αλλα και το Islam. Το ότι σφάλλουν πάνω σε αυτό είναι άλλο θέμα, το ζητούμενο εδώ είναι πως αυτή είναι η στρατηγική τους και οι συγκεκριμένοι Γενίτσαροι κάνουν αυτή τη δουλειά. Τα ανταλλάγματα μπορεί αν είναι ποικίλα και διαφορα και εμενα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν, αλλα θα έπρεπε να απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλειας της χώρας, ώστε να δουν ποιοι προσπαθούν να στρατολογήσουν σύγχρονους γενίτσαρους. Τέλος ο Μπουτάρης κατάφερε να είναι πιο γελοίος από τον Ψωμιάδη, τον οποιο χλεύαζε, κατά πολύ!

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

Θέτω στη διάθεση της κυρίας φωτογραφίες από το "Florennes Air Show", όπου Βέλγοι "οπισθοδρομικοί" και "εθνικιστές" με στολές και εξοπλισμό των Συμμάχων και των Γερμανών του ΒΠΠ, είχαν στήσει τα αντίστοιχα στρατόπεδα (στα οποία και διανυκτέρευαν)μεταφέροντας μας σε εκείνη την εποχή. Από τα highlights του show, μπράβο στους διοργανωτές στη Θεσσαλονίκη και εύχομαι συχνότερες εκδηλώσεις του είδους στο μέλλον...

Νίκος

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

η διαφορετικα με αλλη διατυπωση,τσεκουρι και φωτια στους προσκυνημενους

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EET  

Σωστος...μπραβο για το αρθρο..!

SZAE 30 Οκτωβρίου 2012 στις 2:56:00 μ.μ. EET  

ξύδι και ξερό ψωμί....
Κερασμένο....

dimkir 30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:02:00 μ.μ. EET  

Αυτα ελπιζω να τα δουν επιτελους καποια στιγμη και οι βλακες που τους ψηφισαν...

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

Θα συμφωνήσω: ξύδι
Η γιορτή ήταν εξαιρετική και μακάρι να γίνεται, ας πούμε ανά δέκα χρόνια. Η δε παρέλαση θα πρέπει να αρχίσει να επανέρχεται στη προ κρίσης μεγαλοπρέπεια μόλις βελτιωθούν τα οικονομικά (μεγάλη κουβέντα).
Το κοινό αίσθημα δεν αντιτίθεται στις πατριωτικές αυτές εκδηλώσεις και οι εθνομηδενιστικές υποτίθεται παγκοσμιοποιημένες αυτές απόψεις δεν συνάδουν ούτε με τους μεγαλύτερους φορείς της παγκοσμιοποίησης, όπως οι ΗΠΑ που γιορτάζουν μεγαλοπρεπώς 4η Ιουλίου.
Υποστηρίζω τον Μπουτάρη σε πολλές από τις ενέργειές του, έχει αποκαταστήσει τάξη σε αρκετά πράγματα στη Θεσσαλονίκη (οικονομικά, αποκομιδή απορριμάτων, τουρισμός κλπ.) αλλά αυτού του είδους οι απόψεις του δικαίως ενοχλούν.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:51:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς έχουμε πήξει στο διεθνιστικό κιτς κ.Ρεπούση και στους ατάλαντους που το παίζουν καλλιτέχνες και που χρηματοδοτούντε απο κάποιους κύκλους τετράγωνα και τρίγωνα αδερφάτα να ασχημονούν και να μας προσβάλλουν.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

Σχολιαστής σε άρθρο για την τουρκία είχε αναφέρει, ότι όλες οι ειδήσεις έχουν 2 όψεις.
Μήπως μ΄αυτά και μ΄αυτά οι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα αδύνατα-δυνατά, να καταβαραθρωθούν όπως άλλα κόμματα, βλέποντας ότι δεν είναι ΙΚΑΝΟΙ για την άσκηση της εξουσίας και την πραγματοποίηση των όσων επαγγέλονται; οπότε πως θα απαλλαγούμε από το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας;; όταν είναι προτιμότερο να λέμε και να καταγγέλουμε όλους τους άλλους εκ του ασφαλούς!!διότι άλλη εξήγηση δεν νομίζω ότι υπάρχει! με τα πάρε-δώσε με το Ισραήλ, τουλάχιστον αμυντικά, θέλω να πιστεύω ότι η χώρα υποστηρίζεται πολύ περισσότερο από τους αμερικάνους σε σχέση με τους τούρκους, γιαυτό άλλωστε "κόπιασε" και ο νταβού-πασάς, για να πάρει διαβεβαιώσεις ότι όλα θα συνεχίσουν να βαίνουν "καλώς" με τους γείτονες και να μην πολυπιστεύουμε τους ισραηλινούς!
έπιπλέον οι του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι θεωρούν εαυτούς με αρκετά ανεβασμένο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο, οπότε ΟΛΑ τα περί Πατρίδος είναι για άλλες γενιές και όχι για τη γενιά του 21ου αιώνα! ενώ, σε λίγο και ο μπουτάρης δεν θα μπορεί να βγεί ούτε για ένα καφέ και κει να δείς κλάμα! δεν ρωτάει και τον παπακωνταντίνου;!

Γιάννης

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 4:01:00 μ.μ. EET  

"...Υποστηρίζω τον Μπουτάρη σε πολλές από τις ενέργειές του, έχει αποκαταστήσει τάξη σε αρκετά πράγματα στη Θεσσαλονίκη (οικονομικά, αποκομιδή απορριμάτων, τουρισμός κλπ.)..."

αγαπητέ μου επιτρέπεται, αλλά δεν νομίζω να κατοικείται στη Θεσσαλονίκη! Βρώμα, σκουπιδαριό και δρόμοι της συμφοράς στους οποίους θέλεις χάπια ναυτίας για να οδηγήσεις (π.χ. οδός Κασσάνδρου). Είχαμε την παραλία για περίπατο και ποδήλατο και τα έχει ρημάξει ΟΛΑ εδώ και 2 χρόνια και ακόμη να τελειώσει! και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ανακαλύπτουμε και άλλα! ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι η αναβαθμισμένη Θεσ/κη που θα προσελκύσει και τον τουρισμό, όπως τον εννοεί αυτός!

Γιάννης

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 4:22:00 μ.μ. EET  


Βρήκε "συμμάχους" η ρεπούση! ιδού τι ζητούν ΚΑΙ οι αλβανοί!!

"Να "κρατήσει υπό έλεγχο τις εξτρεμιστικές, φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες", ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, σύμφωνα με δημοσιεύματα της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, θεώρησε αδικαιολόγητες τις πορείες Ελλήνων εθνικιστών στο έδαφος της Αλβανίας και παράλληλα τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα ξαναγίνουν ανεκτές."

ο "κος" υπουργός αναφέρεται στο πρόσφατο προσκύνημα, που έκαναν συγγενείς των στρατιωτών μας που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο!

"... τέτοιες συμπεριφορές δεν θα ξαναγίνουν ανεκτές!!"

κύριε ΥΠΕΞ περιμένουμε την απάντησή σας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!! και ΟΧΙ με διπλωματικά μισόλογα και τη γλώσσα των σαλονιών! ΑΡΚΕΤΑ!!
Εχουμε ΚΑΘΕ δικαίωμα να προσκυνάμε και να τιμούμε τους ΗΡΩΙΚΟΥΣ νεκρούς μας ΟΠΟΥ κι αν βρίσκονται!!

Γιάννης


Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 4:25:00 μ.μ. EET  

Χαχαχα! "Επιπτώσεις του βαλκανικού εθνικισμού στην ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ειρηνική συμβίωση των πληθυσμών" Εξαιρετικό! Όντως κάπως έτσι θα έβλεπε η Ρεπούση τους Βαλκανικούς!

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 30 Οκτωβρίου 2012 στις 4:33:00 μ.μ. EET  

@dimkir
Αν θέλεις να μιλήσουμε για βλάκες έχω πολλά να πω. Και για βλάκες και για επικίνδυνους ιδίως στο χώρο της δεξιάς. Σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να παίξουμε όλοι αλλά δεν είναι εδώ παιδική χαρά. Κατά τα άλλα η ύπαρξη ατόμων σαν τη Ρεπούση τον Μπουτάρη ή τον Θεοδωρίδη είναι βούτυρο στο ψωμί των "ίσων αποστάσεων από τα άκρα" που ιστορικά κατέληξε σε συμψηφισμό και στη συνέχεια στην υποδοχή του ναζισμού ως "το μικρότερο κακό". Και εντέλει αν θέλει κανείς να τοποθετηθεί ας το κάνει με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις. Όπως τοποθετήθηκε ο ιστοτόπος σε όλες τις σχετικές αναρτήσεις του.

Πόρρω απέχω από το γίνω απολογητής εγκάθετων της αμερικάνικης πρεσβείας και του ιδρύματος Σόρρος (Ρεπούση, Λιάκος, Βερέμης SKY) που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία των Βαλκανίων με άξονα τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των HΠΑ, όπως σωστά το βλέπει ο Αλέξανδρος. Διότι ξέρουμε ποιοι τους συντηρούν, τους προωθούν στα πανεπιστήμια και στα υπουργεία, τους δίνουν βήμα και φωνή να πουν τα όσα λένε, ποιοι προωθούν τα βιβλία τους και τις "επιστημονικές τους πρωτοβουλίες. Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ δέχονται και συντηρούν τέτοιες απόψεις, υποβιβάζονται απλώς σε αριστερίστικα γκρούπ και απεμπολούν κάθε πιθανότητα σοβαρής παρέμβασης στην πολιτική του τόπου. Τα παραπάνω άτομα είναι δούρειοι ίπποι για την αριστερά αλλά η αφέλεια και η κακώς εννοούμενη πολυσυλλεκτικότητα και ποικιλία απόψεων που έχει γίνει σημαία στα δυο αυτά κόμματα, τα εμποδίζει να δουν την αλήθεια και να ξεφορτωθούν τα βαρίδιά τους. Και η μεν ΔΗΜΑΡ δεν είναι καν αριστερό κόμμα (θα έπρεπε να να της κάνουν μήνυση για πλαστογραφία) αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ροζέ να έχει γίνει (από χρόνια...) έχει ακόμη αριστερούς.

Από την άλλη νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο στα σχόλια, όπως γίνεται άλλωστε ως τώρα. Διότι το εν κρυπτώ παραμένει ο μοναδικός, δυστυχώς, αμυντικός ιστοχώρος (και το strategy που όμως κρατά και πισινή ...)όπου οι ίσες αποστάσεις δε γίνονται συμψηφισμός και δεν μπερδεύει την [...]με τη βούρτσα. Το τι ψηφίζουμε αντιμετωπίζεται με πολιτικούς όρους, όχι γηπεδικούς. Για γήπεδο στο Indymedia και την ΧΑ.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 4:45:00 μ.μ. EET  

Γιάννη,

Επειδή ζω στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία έξι χρόνια, γι' αυτό μπορώ να λέω ότι έχω δει βελτίωση σε αρκετά πράγματα. Δε νομίζω να περιμένατε να ξανασφαλτοστρωθούν οι περισσότεροι δρόμοι της Θεσσαλονίκης που -όπως και στις υπόλοιπες πόλεις- είναι χάλια... Όσο για την παραλία, συμφωνώ ότι είναι κρίμα να είναι εργοτάξιο τόσον καιρό, τουλάχιστον νομίζω ξανάρχισαν οι εργασίες και είναι κάτι προσωρινό.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

Μάλλον για τον Μπουτάρ-πασά, η αναπαράσταση της άλωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους το 1430, θα ήταν πιο καλαίσθητο κοσμοπολίτικο θέαμα...

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ

Σωστός

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 7:27:00 μ.μ. EET  

Καλά από ...ξύδια (χικ!) ο άνθρωπος είναι εξπέρ!

Dragon 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8:26:00 μ.μ. EET  

Νομίζω πως ο φίλος φτωχός και μόνος κάου μπόυ έθεσε πολύ σωστά το ζήτημα

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8:55:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ ΠΚΠ, είμαι στη Θεσσαλονίκη από τον 9/2005. Και βέβαι δεν περιμένω νέα ασφαλτόστρωση σε ΟΛΟΥΣ τους δρόμους της πόλης! όμως η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Θεσ/κη όπως τη θυμάμαι τον καιρό που ερχόμουν με φοιτητοπαρέες ή και μόνος χειμώνα ή καλοκαίρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σχέση! και κάτι που πλησιάζει σιγά-σιγά. Εύχομαι τουλάχιστον φέτος να φροντίσει ο δήμαρχος για να γιορτάσουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ Χριστούγεννα, σε σχέση με τα περσινά! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όταν ΟΛΕΣ οι πόλεις και οι πρωτεύουσες του κόσμου να προσπαθούν να "ζεσταθούν" έστω και με το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο μπουτάρης να μας λέει ότι οι στολισμοί είναι έξοδα και τα στολίδια ήταν περσινά και "χαλασμένα"!

Γιάννης

Manolis 30 Οκτωβρίου 2012 στις 9:14:00 μ.μ. EET  

Περιεργη η σταση του Μπουταρη. Ακομη και με τη δικη του οπτικη, η εκατονταετηριδα απελευθερωσης της πολης του, ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για προσελκυση επισκεπτων, και μαλιστα για ολο το 2012...
Τωρα, για το αν ειναι καταλληλος για δημαρχος (δεν ειναι τιποτε παραπανω) ας αφησουμε τους φιλους απο τη Θεσσαλονικη να κρινουν συνολικα.

Xmale 30 Οκτωβρίου 2012 στις 9:59:00 μ.μ. EET  

Το ξίδι γράφεται με γιώτα και όχι με ύψιλον.

Σε πολλά μπορεί να διαφωνώ με την Ρεπούση και τον Μπουτάρη αλλά προσωπικά βρίσκω κιτς όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό.
Έχουν νόημα μόνο ως "τουριστική ατραξιόν".

Μαθητικές παρελάσεις δεν ξέρω αν γίνονται και σ' άλλες χώρες αλλά δεν έχουν νόημα παρά μόνο για να φλερτάρουν τα αγοράκια τα κοριτσάκια, όπως λέει και ο Μπουτάρης.

Οι μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις της 28ης Οκτ. και της 25ης Μαρτ. δεν θα έπρεπε αν γίνονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 10:01:00 μ.μ. EET  

φίλε καουμπόυ, καλησπέρα. δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος για συζήτηση, όμως θέλω να ρωτήσω, ποιά εχέγγυα μπορούν να δώσουν για σωστή διακυβέρνηση της χώρας πολιτικοί χώροι που έχουν στους κόλπους τους πρόσωπα όπως η ρεπούση, ο θεωδορίδης κ.λπ., όταν έχουν παρτίδες ή δουλεύουν για σόρους και λοιπό συνάφι;; τι καλό μπορούμε να περιμένουμε από τι στιγμή που τα άτομα αυτά έχουν δώσει το στίγμα τους και μάλιστα αν καταλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε τραγικότατες καταστάσεις, ισχυριζόμενοι και έχοντας ως άλλοθι ότι "ο λαός ψήφισε", "ο λαός μίλησε"! έχω ξαναγράψει ότι τη "φάγαμε" μιά φορά με τον αντρέα, καταλάβαμε το "κολπάκι" του giorgos με τον καραμανλή junior, τώρα τί γίνεται;!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:24:00 μ.μ. EET  

ΟΚ Γιάννη, ουδείς αρνείται την ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ που από γκρουπ ακτιβιστών μετατράπηκε σε κόμμα εξουσίας εν μια νυκτί. Είπαμε, πατριωτικό κόμμα δε θα γίνει,αν ακουστεί μπαμ οι περισσότεροι ψηφοφόροι του θα εξαφανιστούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, μαζεύει ο,τι να'ναι από κόσμο και δη ΠΑΣΟΚους (το χειρότερο είδος πολιτικού όντος πλέον), έχει γραφικές, έωλες και επικίνδυνες απόψεις για σοβαρά εθνικά ζητήματα, μου τη δίνει που είναι αριστερά του σαλονιού και του γραφείου και άλλα πολλά.

Λοιπόν τι βλέπω από την άλλη πλευρά για αντιστάθμισμα; Πες μου. Το τρίο Στούντζες που ονομάζεται κυβέρνηση με τον έναν χειρότερο από τον άλλον και όλους μαζί υποχείρια και υπόδουλους της τρόικας. Προχτές στη ΝΕΤ έβαλαν στον πάγο δυο καλούς δημοσιογράφους γιατί σχολίασαν πολύ διακριτικά την βλακεία του υπουργού Δημόσιας τάξης που ωρύονταν ότι θα καταγγείλει την Guardian για κάτι που επιβεβαίωσε τελικά ο ιατροδικαστής (και ζήτησε και τις σχετικές διώξεις). Συμμορίες αλλοδαπών από τη μια και συμμορίες χρυσαυγιτών από την άλλη με τα προσχήματα να έχουν πέσει και την αστυνομία να δουλεύει χέρι χέρι με τους δεύτερους. Τι να περιμένω Γιάννη; να μου χτυπήσουν την πόρτα τα χαράματα και να μην είναι ο γαλατάς; Όλοι όσοι δεν είναι αριστεροί θα το βουλώσουν και κάποιοι μάλιστα θα συνεργαστούν με τις επερχόμενες "κατοχικές αρχές". Για μας χτυπά η καμπάνα. Τα ξαναέγραφα και ήμουν τότε υπερβολικός. Είμαι και τώρα; Ή σιωπή και συνενοχή ή αντίδραση. Μακάρι τη μαζικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να την είχε το ΚΚΕ και να μην χρειαζόταν να ανέχομαι την καφρίλα κάθε Θεοδωρίδη ή Αμηρά ή την ασχετοσύνη της Δούρου και τους ερασιτεχνισμούς του επιτελείου Τσίπρα. Και επειδή βλέπω οτι οι "ψύχραιμοι", "σοβαροί", "νοικοκυραίοι" ΄έχουν αρχίσει να περνάνε από το στάδιο του συμψηφισμού (φασισμός και αριστερά ένα πράγμα) στο στάδιο της ανοχής (ε, μα καλά κάνει η ΧΑ και τους δέρνει αφού...)αισθάνομαι ότι πρέπει να αντιδράσω. Είμαι πολύ απαισιόδοξος και πιστεύω οτι με τους νεοναζί θα φτάσουμε τέλος σε ένοπλη βία και πολιτειακή ανωμαλία. Προσπαθώ να το αποτρέψω έστω και με σοβαρότατη ιδεολογική παραχώρηση. Ούτε γουστάρω το ΣΥΡΙΖΑ ούτε αισθάνομαι υποχρεωμένος να απολογηθώ για κάθε μπαρούφα τω στελεχών του. Το που μας οδηγούν οι Χατζηαβάτηδες της κυβέρνησης με ανησυχεί.

Οδυσσέας 30 Οκτωβρίου 2012 στις 11:28:00 μ.μ. EET  

@ Xmale:
Το ξύδι γράφεται με γιώτα μόνο μετά την ΠΑΣΟΚικής εμπνεύσεως "απλούστευση" της ορθογραφίας (βλ. και αβγό αντί αυγό, τρένο αντί για τραίνο κλπ.). Αν ανοίξεις παλιά λεξικά και ορθογραφίες θα το βρεις με ύψιλον.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2012 στις 12:37:00 π.μ. EET  

Χαχαχα...μαζί σου Οδυσσέα, έτσι τα γράφω και εγώ και νόμιζα ότι έμεινα μόνος. Επίσης και τον τρελλό τον γράφω με δύο λάμδα. Όταν με ρώτησε η κόρη μου το πώς τελικά γράφεται απάντησα: ανάλογα με την ποσότητα της τρέλλας. Αν έχει πολύ, μπορείς να το γράψεις και με τρία λάμδα.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 στις 12:41:00 π.μ. EET  

Πρώτα πρέπει να αναρωτηθεί ο Ελληνας Πολίτης γιατί αυτό το άτομο με μηδενική (μαλλον αρνητική) ερευνητική δραστηριότητα έχει λάβει θέση Καθηγητή Πανεπιστημίου.

Υπάρχουν ολόκληρες στρατιές τέτοιων ατόμων τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη, παρα μόνο χρησιμοποιούν την θέση τους για να προωθήσουν μία συγκεκριμένη ιδεολογία. Αυτό είναι παράτυπο βέβαια διότι δέν υπηρετούν την αναζήτηση της αληθειας, ενώ μισθολογούνται με έξοδα των Πολιτών των οποίων η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν αποδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορά και αυτή η συμπεριφορά παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος:

Αρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος
H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική,επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, τηνανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Ερωτώ, τι από τα παραπάνω εξυπηρετεί η παρουσία του εν λόγω ατόμου στο Ελληνικό ΑΕΙ;

Ευχαριστώ,
φίλος από τις ΗΠΑ









Alexandros 31 Οκτωβρίου 2012 στις 12:33:00 μ.μ. EET  

Ο Φίλος από την Αμερική έχει δίκιο και ανοίγει μια συζήτηση που επιτέλους πρέπει να γίνει!

Οδυσσέας 31 Οκτωβρίου 2012 στις 1:13:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:
Χαίρομαι που συμφωνούμε στα θέματα ορθογραφίας, αλλά θα διαφωνήσουμε σε κάτι σοβαρότερο (που δεν το είχα προσέξει όταν έγραφα το χθεσινό μου σχόλιο).

Στο σχόλιό σου (11.24) αναπαράγεις (άθελά σου φαντάζομαι) την άθλια προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Δένδια, ότι δήθεν ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του Guardian περί βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ.
Στην πραγματικότητα τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων επιβεβαιώνουν το Δένδια, ο οποίος ποτέ δεν αρνήθηκε τους τραυματισμούς, αλλά είπε ότι έγιναν σε συμπλοκή με Δελτάδες στο δρόμο, και όχι με βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα (αιματώματα, εκχυμώσεις, θλαστικά τραύματα) τεκμηριώνουν αυτό ακριβώς (συμπλοκή), ενώ πουθενά δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία περί βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ (πχ. το κάψιμο με αναπτήρα, που βγήκε και στο Guardian, δεν το αναφέρουν οι ιατροδικαστές).

Και επειδή προβλέπεις ένοπλη βία και λες και μερικά ενδιαφέροντα σχετικά με "συμψηφισμούς φασισμού και αριστεράς", να θυμίσω ότι το συγκεκριμένο περιστατικό (30/9) από το οποίο προέκυψαν οι τραυματισμοί και οι καταγγελίες, ήταν μοτοπορεία αντιεξουσιαστών με 40 μηχανάκια, που ξεκίνησε από τα Εξάρχεια και πήγε στον Αγ. Παντελεήμονα για να επιτεθεί σε (κατά την κρίση τους) ακροδεξιούς, και έστειλες δύο από τους "στόχους" στο ΚΑΤ. Κατόπιν τούτου επενέβησαν οι Δελτάδες και τους διέλυσαν βιαίως, κάνοντας και 15 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, και από κει ξεκίνησε η ιστορία.

Άρα λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση τη βία την ξεκίνησε η αριστερά. Και επειδή είναι πράγματι υπαρκτός ο φόβος ότι θα φτάσουμε στην ένοπλη βία, καλό είναι να βλέπεις και τις δύο πλευρές του προβλήματος και όχι μόνο αυτή που σε συμφέρει. Εγώ δε θα πω "καλά κάνει η ΧΑ και τους δέρνει" (άλλωστε έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί κατά της ΧΑ εδώ μέσα) αλλά θα πω "καλά κάνει η αστυνομία και τους διαλύει". Και όποιος μετά (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) τους δαφνοστεφανώνει και διαστρέφει τα γεγονότα, ας μας πει αν τελικά "φοβάται" ότι θα καταλήξουμε σε ένοπλη βία ή αν την αποζητά και την υποδαυλίζει. Γιατί εγώ νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο...

D-Mitch 31 Οκτωβρίου 2012 στις 1:34:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμε της 31 Οκτωβρίου 2012 12:41:00 π.μ. EET

Αν βαδίζαμε με το Σύνταγμα θα ήταν όλα πιο ρόδινα. Δυστυχώς καθηγητής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν γίνεται αυτός που διακρίνεται για τις δημοσιεύσεις του ούτε για το ήθος του, το ακριβώς αντίθετο. Κομματική ιδεολογία, κουμπαριές και γλυψείματα σε ανεβάζουν εκεi. Μιλάμε για διαφθορα στο πολιτικό σύστημα, στους δικαστές κλπ, όμως για την εκπαίδευση που είναι ο πυλώνας ενός κράτους δεν μιλάει κανείς.

Εδώ υπάρχει άτομο που πήρε διδακτορικό επειδή έκανε μετάφραση παραμυθιου! Υπάρχει άλλος που άλλαξε τη σειρά των κεφαλαίων από άλλη διδακτορική διατριβή και την παρουσίασε ως δική του και μάλιστα ο επικεφαλής καθηγητής το υπερασπίστηκε! Γίνονται κρίσεις μονιμοποίησης και τα μέλη δεν παρουσιάζονται επειδή ο εξεταζόμενος δεν ανήκει στο κόμμα που εκείνοι πρόσκεινται. Τι να πω τώρα, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού από νηπιαγωγός έγινε διδάκτωρ ιατρικής.. Δες μια πρόσφατη περιπτώση όπου Ελληνίδα καθηγήτρια βρέθηκε με πάνω από 40% καθαρή αντιγραφή στη διατριβή της και της αφαιρέθηκε το διδακτορικο. Όχι από την Ελλάδα βέβαια, αλλά από πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Γιατί τα μεταπτυχιακά κοστολογούνται αναρωτήθηκε κανείς; Για να χρηματοδοτούνται οι έρευνες των καθηγητών που δεν είναι ανταγωνιστικοί, χαριστικά τους δίνεται μια ερευνα (με δικά μας χρήματα βέβαια) ή δεν μπορούν να βρουν projects. Αμέτρητα τα παραδείγματα αδερφέ.

Τι μου λες τώρα για την Ρεπούση ή την όποια Ρεπούση, η αξιοκρατία έχει πεθάνει από καιρό στα ελληνικά πανεπιστήμια και η ελληνική εκπαίδευση πιάνει πάτο διεθνώς σε όλες ανεξαιρέτως τις λίστες.

Στην Ελλάδα αγαπητέ η επιτυχία συνοδεύει τις σπουδές όχι όταν αυτές συνοδεύονται από μελέτη, αλλά από κομματική δραστηριότητα.

Και μετά μιλάμε για το πως γράφεται το ξύδι....

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα
Λοιπόν, όσο και να έχεις μια μικρή αλλεργία στην πηγή, νομίζω οτι τα σχετικά έγγραφα μπορεί να αναζητηθούν και να διαπιστωθεί η αλήθεια των παρακάτω γραφομένων

"Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή ο 7ος τακτικός ανακριτής Κ. Πρωτονοτάριος με την από 17/10/2012 αναφορά (αριθμός πρωτοκόλλου 2182) προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, αφού αναφέρει ότι οι συλληφθέντες κατήγγειλαν βασανισμό από αστυνομικούς τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ, τονίζει χαρακτηριστικά:
«Κατόπιν των ανωτέρω, και επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ανέκυψε γεγονός που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ήτοι τα εγκλήματα: α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ. κακούργημα), β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, γ) της παράνομης οπλοφορίας, (ως προς το πιστόλι taser) και δ) της οπλοχρησίας σας ανακοινώνουμε τις πράξεις αυτές, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθου 38 ΚΠΔ και παρακαλούμε για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες»." [Πηγή : http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9861:delta-motoporeia-kakourgima-astynomiki-via&catid=81:kivernisi&Itemid=198"

Οδυσσέα δεν έχεις λάβει μέρος σε πορείες για να δεις τι χάος επικρατεί. Δεν θεωρούμαι, υποθέτω, λόγω ιδεολογίας αξιόπιστος μάρτυρας και δε θα συνεχίσω (αλήθεια, οι αστυνομικοί είναι;) Ας παραβλέψουμε λοιπόν το τι έγινε στο δρόμο, ας ξεχάσουμε ζαρντινιέρες και άλλα τέτοια, ας παραβλέψουμε την χρήση προβοκατόρων και χαφιέδων (μην περιμένεις να τους πιάσουν τα τρυφερά πόδια του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αν πέσουν στο στο μπλοκ του ΠΑΜΕ τους παίρνουν την ταυτότητα) Ας υποθέσουμε οτι σε διαδήλωση παραφέρονται όλοι και δέρνουν όλοι (τώρα το ποιος μπορεί να δείρει περισσότερο στην κρίση σου). Υπάρχουν άλλα δύο θέματα. Καταγγελία για βασανιστήρια μετά τη σύλληψη και αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τα τάγματα εφόδου. Υποθέτω οτι εδώ είναι το ζουμί. Ο Δένδιας κραδαίνει ένα φύλλο συκής παρουσιάζοντάς το ως σεντόνι. Όφειλε μετά από καταγγελία να ορίσει ΕΔΕ. Αυτή είναι πάντα η πρέπουσα διαδικασία στο δημόσιο. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και πραγματικά γίνεται μεγαλύτερο λόγω των εμμέσων στοιχείων που διαθέτουμε για τη σχέση ΧΑ - Αστυνομίας (όταν βλέπουμε τα ποσοστά της ΧΑ εκεί που ψηφίζουν αστυνομικοί). Γιατί συγκαλύπτει την υπόθεση ο Δένδιας; Είναι ευκαιρία να σπάσει το απόστημα και να εμποδίσει όσο μπορεί τη σύνδεση των παρακρατικών με τον φυσικό τους χώρο προστασίας. Αν δεν το περιορίσουμε στην αστυνομία θα επεκταθεί στο στρατό. Γιατί και εκεί ο Ιωαννίδης έχει αφήσει ορφανά και τα ορφανά έχουν απογόνους...ή ανίψια. Υποθέτω οτι ξέρεις την υπόθεση με τον νεαρό Φαραντάτο.Γνωρίζεις το ποιόν του θείου; Υπόθεση Παπαϊορδανίδη, φθινόπωρο 1982. Ψάξτο και δες και τις ποινές σε θύτες αλλά και θύμα...

Αρματιστής 31 Οκτωβρίου 2012 στις 3:09:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Οδυσσέα

Σχολιάζοντας το άρθρο σου «Εκλογές 2012, Πράξη Δεύτερη», είχα γράψει ότι θα πρέπει να γίνει μια σχετική συζήτηση μετά τη παρέλευση των 100 πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης. Νομίζω όμως ότι είναι ακόμη νωρίς για τελικά συμπεράσματα και ότι ο κατάλληλος χρόνος θα είναι μετά τη ψήφιση των νέων μέτρων και μάλιστα αμέσως μετά την εφαρμογή τους. Τότε, όταν θα έχει ανατραπεί πλήρως το σημερινό πολιτικό σκηνικό, που ήδη τρίζει συθέμελα.

Μια πρόγευση του μελλοντικού πολιτικού σκηνικού, μας τη δίνουν οι ελάχιστες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Χθες το EXTRA φιλοξένησε μια δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά, που φέρνει τα πάνω κάτω: ΣΥΡΙΖΑ: 23.5%, ΝΔ: 16,3%, ΧΑ: 13,8%, ΑΝΕΛ: 9,2%, ΠΑΣΟΚ:8,2%, κλπ.

Μόλις λοιπόν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα περικοπών χαρατσιών και φτωχοποίησης, η ΧΑ θα περάσει μπροστά από τη ΝΔ και η πολιτική αντιπαράθεση θα εξελιχθεί ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ. Αυτό είναι πλέον ή βέβαιο. Και αυτή θα είναι η δυστυχία της Ελλάδας.

Η ιστορία διδάσκει ότι πάντοτε αυτή ήταν (και συνεχίζει να είναι) η δυναμική εξέλιξη των πραγμάτων. Τώρα το γιατί θα γίνει αυτό, είναι πολύ εύκολο να εξηγηθεί:
• Η κοινωνία λεηλατείται, συντρίβεται και φτωχοποιείται.
• Η ανεργία καλπάζει.
• Οι έχοντες παραμένουν ανέγγιχτοι και στο απυρόβλητο.
• Ο πολιτικός κόσμος βαθύτατα διεφθαρμένος και διανοητικά ελαχιστότατος, στάθηκε ανίκανος να διαχειριστεί τη σημερινή οικονομική κρίση που ο ίδιος άλλωστε με τις πολιτικές που ακολούθησε δημιούργησε.
• Ο πνευματικός κόσμος είναι απολύτως απών.
• Η εθνική και η συνταγματική κυριαρχία έχουν παραδοθεί.
• Το μέλλον της χώρας διαγράφεται αβέβαιο και πλήρες κινδύνων, Ακόμη και για αυτή την εθνική-κρατική μας υπόσταση.
• Το έθνος και η ιστορία μας διασύρονται και λοιδορούνται από το κάθε (ή τη κάθε) @@@@@@, που η κυβερνώσα τρόικα τους έδωσε βήμα και λόγο (το βιβλίο της Ρεπούσης εγκρίθηκε αρχικά από τη Γιαννάκου της ΝΔ).
• Οι συλλογικότητες και οι κοινωνικοί δεσμοί έχουν διαρραγεί.
• Ο απλός λαός βρίσκεται στο περιθώριο και δεν διαθέτει κανένα στήριγμα και ελπίδα.
• Η νεολαία δεν διαθέτει όραμα και ελπίδα.
• Η τρίτη ηλικία στέλνεται κοπαδηδόν στην καιάδα.

Μετά όμως τη ψήφιση των νέων μέτρων, η κοινωνική καταστροφή θα λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αυτό δυστυχώς οι κυβερνώντες και οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες αδυνατούν να το αντιληφθούν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να αποτελέσει την ελπίδα της κοινωνίας, αδυνατεί να συσπειρώσει και να κινητοποιήσεις ευρύτερες μάζες, επειδή συνεχίζει να κινείται στο χώρο του πολιτικού ακτιβισμού και των κινημάτων διαμαρτυρίας, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι είναι πλέον το εν δυνάμει κόμμα εξουσίας.

Κατόπιν τούτου, το μέλλον διαγράφεται μαύρο. Αν δούμε και πρώτο κόμμα τη ΧΑ στις προσεχείς εκλογές (που δεν θα αργήσουν) να μην εκπλαγούμε. Αν δούμε οι δρόμοι των πόλεων να μετατρέπονται σε πεδία μάχης, να μη τρίβουμε τα μάτια μας. Δυστυχώς είναι θεμελιώδες στοιχείο του εθνικού μας DNA κάθε τόσο να πλακωνόμαστε.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2012 στις 4:00:00 μ.μ. EET  

Διόρθωση για Φαραντάτο: Το ποιόν πατέρα (αλλά όπως λένε οι κακές γλώσσες και παππού και θείου). Τώρα αν αυτό είναι η οικογενειακή στρατιωτική παράδοση που λείπει από τον τόπο... ε, καλύτερα να λείπει.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 στις 4:27:00 μ.μ. EET  

Φίλε Οδυσσέα με όλο το σεβασμό αλλά σου εύχομαι να μην βρεθείς στην μέση όταν τα ΜΑΤ και οι Δελτα κάνουν προσαγωγές μετά από πορεία.

Οδυσσέας 31 Οκτωβρίου 2012 στις 4:32:00 μ.μ. EET  

@ Αρματιστή:

Κατ' αρχήν οι δημοσκοπήσεις του καθηγητή τάδε στο EXTRA δε μου φαίνονται ό,τι πιο αξιόπιστο. Οι τελευταίες σοβαρές δημοσκοπήσεις που έχω δει εγώ είναι της Marc που έδινε (χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων) ΣΥΡΙΖΑ 23,2%, ΝΔ 21,3% και ΧΑ 9,6% καθώς και της VPRC που έδινε (με αναγωγή αναποφάσιστων) ΣΥΡΙΖΑ 30,5%, ΝΔ 27% και ΧΑ 14%.

Επιπλέον, η ανάλυσή σου πάσχει στο εξής: για να περάσει η ΝΔ στην τρίτη θέση και να βρεθούμε σε δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ, πρέπει να πέσει ο Σαμαράς και να γίνουν εκλογές. Πρέπει δηλαδή να αποφασίσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να αυτοκτονήσουν πολιτικά: γιατί αν ρίξουν το Σαμαρά και κατέβουν σε εκλογές, θα εξαερωθούν. Άρα λοιπόν αυτή η κυβέρνηση που βλέπουμε μπορεί να μην είναι τόσο βραχύβια όσο νομίζουν κάποιοι. Κατά το Σύνταγμα, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2016, ή το νωρίτερο το Μάρτιο του 2015, αν δε μαζευτούν 180 βουλευτές να ψηφίσουν το νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Που σημαίνει ότι πιθανώς έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον δυόμιση χρόνια χωρίς εκλογές. Σε δυόμιση χρόνια πολλά γίνονται, και αν η καθοδική πορεία της χώρας αναστραφεί, οι πολιτικοί συσχετισμοί (που τώρα αποτυπώνουν την απόγνωση του κόσμου) θα αλλάξουν.

Τέλος επειδή έχω την άποψη ότι πολλοί (και δεν εννοώ εσένα) αναφέρονται στην προοπτική εμφύλιας σύγκρουσης δήθεν με φόβο, αλλά στην πραγματικότητα με κρυφή χαρά και προσμονή, θα ήθελα να αναμένεις την επόμενη απάντησή μου στο Φτωχό και Μόνο Καουμπόη, και αν θες να τη σχολιάσεις.

Οδυσσέας 31 Οκτωβρίου 2012 στις 6:08:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:

1. Και όμως εξακολουθείς να σφάλλεις, παραπλανημένος από την επιδέξια προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα τα όσα γράφει ο ανακριτής είναι πράγματα που είχε ήδη παραδεχθεί ο Δένδιας, ενώ δεν προσθέτουν καμία απολύτως απόδειξη για όσα αρνείται ο Δένδιας. Στη σχετική του δήλωση ο Δένδιας δεν αρνήθηκε ότι οι Δελτάδες χτύπησαν τους αντιεξουσιαστές. Αυτό που αρνήθηκε ήταν ότι τους χτύπησαν στη ΓΑΔΑ σε λογική βασανιστηρίων, και είπε ότι τους χτύπησαν στον Αγ. Παντελεήμονα, για να διαλύσουν τη μοτοπορεία τους. Το ότι ο ανακριτής λέει "κατά την ανάκριση ανέκυψαν γεγονότα που εμπίπτουν στους ορισμούς των αδικημάτων “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη”, “επικίνδυνη σωματική βλάβη”, κλπ. δεν αλλάζει κάτι, γιατί οι βαριές σωματικές βλάβες κλπ. μπορούν κάλλιστα να προέκυψαν κατά τη συμπλοκή στο δρόμο, και αυτό ακριβώς δείχνουν και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις (θλαστικά τραύματα, εκχυμώσεις, αιματώματα κλπ., αλλά πουθενά κάψιμο που έλεγαν οι τύποι στον Guardian). Το ότι όμως συνέβησαν αυτές οι πράξεις δε σημαίνει ότι είναι και τιμωρητέα αδικήματα. Γιατί; Πρόσεξε γιατί το θέμα είναι ειδικό:

Στον Ποινικό Κώδικα προβλέπονται “λόγοι άρσης του άδικου χαρακτήρα της πράξης” που μπορεί να είναι “εκπλήρωση καθήκοντος που επιβάλλεται από το νόμο” (άρθρο 20 ΠΚ) ή “άμυνα” (άρθρο 22 ΠΚ). Για να δώσω ένα θεωρητικό παράδειγμα, αν βρεθεί κάποιος σε ένα δωμάτιο αναίσθητος με τραύμα από μαχαίρι στο στήθος, οι ανακριτικές αρχές θα γράψουν κατ' αρχήν "βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη", αλλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο δράστης της πράξης αυτής θα καταδικαστεί, γιατί μπορεί να μην ήταν επίδοξος δολοφόνος αλλά π.χ. αμυνόμενος απέναντι σε επίθεση του τραυματία (άρα ήταν σε άμυνα) ή χειρουργός που τον χειρούργησε (άρα εκτελούσε καθήκον). Όταν λοιπόν ο Δελτάς πχ. προκάλεσε στον αντιεξουσιαστή αιμάτωμα ή άλλο τραύμα, του προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη (άρθρο 309 ΠΚ), και αυτό δεν αμφισβητείται. Αλλά εάν του το προκάλεσε στην προσπάθεια να διαλύσει την μοτοπορεία και να τον συλλάβει, τότε κατά νόμον αίρεται το άδικο της πράξης. Αντιθέτως, αν το ίδιο αιμάτωμα προκλήθηκε από χτύπημα στη ΓΑΔΑ, ο Δελτάς δεν μπορεί να επικαλεσθεί τα άρθρα 20 και 22 του Ποινικού Κώδικα. Nα λοιπόν γιατί έχει τεράστια σημασία το πού προκλήθηκαν τα τραύματα. Να γιατί έχει σημασία ότι τα τραύματα (που επιβεβαιώνουν και οι ιατροδικαστικές) είναι από συμπλοκή δρόμου, και όχι από βασανισμό σε γραφείο. Και να γιατί η τυπική αναφορά του ανακριτή στον εισαγγελέα δεν έχει τη σημασία που της αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δε σε κακίζω που παραπλανήθηκες σε ένα θέμα που απαιτεί γνώσεις ποινικού δικαίου. Κακίζω όμως τους υπευθύνους τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της Αυγής κλπ., που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, τη διαστρέφουν. Και αυτό μας φέρνει στο δεύτερο θέμα μας:

(συνεχίζεται)

Οδυσσέας 31 Οκτωβρίου 2012 στις 6:13:00 μ.μ. EET  

(συνέχεια)
2. Προσπέρασες μάλλον αδιάφορα την περιγραφή των γεγονότων, από τα οποία προέκυψαν οι 15 προσαγωγές της 30ης Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια οι καταγγελίες για βασανιστήρια κλπ. Να την επαναλάβω λοιπόν αναλυτικά γιατί έχει σημασία - και μάλιστα από την Αυγή : "γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής 40 περίπου μηχανάκια αντιεξουσιαστών έκαναν αντιφασιστική μοτοπορεία από τα Εξάρχεια στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα. Στη συμβολή Μηθύμνης και Φυλής συνεπλάκησαν με ακροδεξιούς -για την αστυνομία απλά "κατοίκους"- και ακολούθησε επέμβαση αστυνομικών της Δέλτα και της ΔΙ.ΑΣ. και καταδίωξη μέχρι τα Εξάρχεια. Συνελήφθησαν 15 άτομα και στον τόπο της συμπλοκής εγκαταλείφθηκαν 13-16 μηχανάκια. Τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο ακροδεξιοί που μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ."
Όπως βλέπεις, ούτε πορεία και χάος (παρεμπιπτόντως επειδή το έθεσε και άλλος φίλος, έχω πάει κι εγώ σε πορείες...), ούτε διαδήλωση που "παραφέρονται όλοι και δέρνουν όλοι". Δε μιλάμε για επεισόδια στο πλαίσιο διαδήλωσης ή έστω για τα απόνερά της. Τίποτα από όλα αυτά. Μαζεύτηκαν στις 8 το βράδυ στα Εξάρχεια, και στην ψύχρα αποφάσισαν να πάνε να την πέσουν με 40 μηχανάκια σε (κατά την κρίση τους) ακροδεξιούς στον Αγιο Παντελεήμονα. Πράγμα που έκαναν, μέχρι που τους διέλυσε η αστυνομία. Διάβασε και τη δική τους επιστολή, τα ίδια λένε επί της ουσίας. Συμπέρασμα: εσκεμμένη δολοφονική επιδρομή εν ψυχρώ, και όποιον πάρει ο χάρος.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
(α) Τελικά ο κίνδυνος να διολισθήσουμε στην ένοπλη βία προέρχεται από μία μόνο πλευρά (τη Χρυσή Αυγή) ή και από τα δύο άκρα;
(β) Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση και προβολή των συγκεκριμένων 15 προσαχθέντων, τελικά καταδικάζει τη βία ή όχι; Συγκεκριμένα, καταδικάζει τη βία που πήγαν και άσκησαν εσκεμμένα οι συγκεκριμένοι 40 μηχανόβιοι αντιεξουσιαστές στον Αγ. Παντελεήμονα;
(γ) Η σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ή όχι τα γεγονότα; Αποκρύπτει ή όχι ότι οι συλληφθέντες είχαν ξεκινήσει επιθετική μοτοπορεία;
(δ) Όλο αυτό το ΣΥΡΙΖΑίικο όργιο προπαγάνδας που στήθηκε για τα υποτιθέμενα "βασανιστήρια" σε τι αποσκοπεί; Μήπως τους έχει ενοχλήσει ο Δένδιας με τις επιχειρήσεις "Ξένιος Ζευς" και τη σκληρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης;
(ε) Έχει ή δεν έχει η δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της βίας; Δικαιούται ή δε δικαιούται να διαλύει τέτοιου είδους επιθετικές μοτοπορείες; Ή μήπως πρέπει να καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, αλλά να ανεχόμαστε τους τραμπουκισμούς των αντιεξουσιαστών / "αντιφασιστών" / ΣΥΡΙΖΑίκων συνιστωσών;
(στ) Εσύ προσωπικά, που λες ότι "με τους νεοναζί θα φτάσουμε τέλος σε ένοπλη βία και πολιτειακή ανωμαλία", βλέπεις πράγματι το ενδεχόμενο αυτό με απαισιοδοξία ή μήπως ενδόμυχα σε γοητεύει; Κι επειδή ξέρω τι αντανακλαστικά γεννάει η ερώτηση, να σου πω ότι δε ζητώ "δηλώσεις νομιμοφροσύνης" κλπ. Αλλά εδώ μέσα έχεις γράψει αρκετές φορές πράγματα του τύπου "τελικά με σας τους ακροδεξιούς θα βρεθούμε στους δρόμους", χωρίς πάντα να δικαιολογούνται ως αντίλογος σε κάτι που είχε γράψει ο άλλος. Σα να ήθελες να το βγάλεις από μέσα σου, έτσι κι αλλιώς.

Κατά τη δική μου γνώμη, ο Δένδιας και οι "ψύχραιμοι" έχουν δίκιο να εξισώνουν τα δύο άκρα. Σε τελική ανάλυση, η ακροδεξιά βία είναι καινούριο φρούτο, αλλά την ακροαριστερή βία την έχουμε υποστεί σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, από τη 17Ν ως τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων. Προσωπικά, για λόγους αρχής δεν θα καταλήξω ποτέ να πω "καλά κάνει και τους βαράει η Χρυσή Αυγή". Αλλά θα πω ότι "καλά κάνει και τους βαράει αμφότερους ο Δένδιας". Και αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει, αν πράγματι θέλουμε να αποφύγουμε την εμφύλια σύγκρουση...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 31 Οκτωβρίου 2012 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα
Θα απαντήσω αναλυτικά όταν δε θα βρίσκομαι εν βρασμώ ψυχής, για να μην σε αδικήσω ενώ, εσκεμμένα, με αδικείς με το έκτο σου σχόλιο

Οδυσσέας 31 Οκτωβρίου 2012 στις 8:04:00 μ.μ. EET  

Ώριμη σκέψη, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να σε αδικήσω. Σε πληροφορώ ότι έχω ξανακάνει αυτή την ερώτηση σε φίλους αριστερούς, προξενώντας προβληματισμό.
Σε κάθε περίπτωση θα περιμένω την απάντησή σου με ενδιαφέρον.

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2012 στις 8:59:00 μ.μ. EET  

Όχι πάλι Ρεπούσ(τ)η μου

Αρματιστής 31 Οκτωβρίου 2012 στις 11:00:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέας

VPRC (με αναγωγή) – 19 Οκτ 2012
ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%, ΝΔ: 27%, ΧΑ: 14%, ΑΝΕΛ: 7%, ΠΑΣΟΚ:5,5%, ΔΗΜΑΡ: 5,5%
Εκτεθειμένοι στο κίνδυνο της φτώχειας:78%

Marc – Οκτ 2012
ΣΥΡΙΖΑ: 23,2%, ΝΔ: 21,3%, ΧΑ: 9,6%, ΑΝΕΛ: 5,5%, ΠΑΣΟΚ:6%, ΔΗΜΑΡ: 4,9%
Από τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης:
Οι πολίτες σε ποσοστό 60,4% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της.
Το 20,3% των πολιτών συμφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται η ΧΑ.

RASS (χωρίς αναγωγή) – Οκτ 2012
ΣΥΡΙΖΑ: 22,4%, ΝΔ: 22,9%, ΧΑ: 6,1%, ΑΝΕΛ: 5,5%, ΠΑΣΟΚ:7,2%, ΔΗΜΑΡ: 5%

MRB – Σεπ 2012
ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%, ΝΔ: 22,7%, ΧΑ: 9%, ΑΝΕΛ: 5%, ΠΑΣΟΚ:7,9%, ΔΗΜΑΡ: 4,2%

Τι δείχνουν οι παραπάνω δημοσκοπήσεις;
Μα ασφαλώς ότι η ΧΑ, παρ’ όλη τη πολεμική που δέχεται από παντού, παρ’ όλο τον αποκλεισμό της από τα μμε, διαθέτει δυναμική ισχυροποίησης και ανόδου. Είναι το μόνο κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Κατά τη γνώμη μου για τους λόγους που ανέφερα στο σχόλιο μου, καθώς και πολλούς άλλους. Ο λαός μη βρίσκοντας από πού να πιαστεί, στρέφεται στο δεξιό άκρο. Και κατά τη γνώμη μου, μετά την ψήφιση και εφαρμογή των νέων μέτρων καταστροφής της κοινωνίας, η δυναμική υπέρ της ΧΑ θα καταστεί πλέον έντονη. Και αυτό το θεωρώ, τραγικό. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορούνται οι απλοί πολίτες που στρέφονται προς τη ΧΑ, αλλά οι πολιτικές ελίτ που έστρεψαν τους πολίτες στο φασισμό.

Σχετικά τώρα για το ακλόνητο της σημερινής κυβέρνησης. Η μονοκομματική κυβέρνηση ΓΑΠ, που διέθετε τη στήριξη του 45% του εκλογικού σώματος, έπεσε σε 2 χρόνια. Αλήθεια πόσο μπορεί να αντέξει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση που ετοιμάζει τα σάβανα του λαού της Ελλάδας, όταν ήδη η συνοχή της δοκιμάζεται και όταν μέσα σε 4 μήνες και χωρίς ακόμη να έχουν ληφθεί τα νέα μέτρα φτωχοποίησης, τα κόμματα που τη συγκροτούν φαίνεται να έχουν καταρρεύσει σε ένα 30-35% της προτίμησης του εκλογικού σώματος; Εγώ πιστεύω ότι σύντομα η σημερινή κυβέρνηση θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Αλλά και αν ακόμη δεν καταρρεύσει, τι σόι δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να είναι, όταν θα βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη θέληση του λαού; Περίπτωση αναστροφής της καθοδικής πορείας δεν βλέπω. Τον επόμενο χρόνο θα διαπιστωθεί ότι το πρόγραμμα δεν επιτυγχάνει (και πάλι) τους στόχους του (και πώς να τους επιτύχει αφού η βασική του στόχευση είναι η συνολική υποτίμηση της Ελληνικής οικονομίας) και θα απαιτηθεί η λήψη και νέων επώδυνων μέτρων. Άλλωστε το πρόγραμμα προβλέπει ύφεση 4,2%, που βεβαίως στο τέλος θα κλείσει σε ακόμη μεγαλύτερο νούμερο. Βλέπω λοιπόν σύντομα εκλογές. Για να μη παρεξηγηθώ, εύχομαι με όλη τη δύναμη μου τα πράγματα να οδηγηθούν σε καλό δρόμο. Αυτό θα είναι προς όφελος όλων μας και της χώρας γενικότερα.

Και ασφαλώς δεν πιστεύω ότι θα δούμε ένοπλες συγκρούσεις. Πιστεύω όμως ότι θα δούμε πολλά. Όταν ο ακραίος και περιθωριακός βγαίνει από την αφάνεια, αποκτά ερείσματα στη κοινωνία και διαρκώς ισχυροποιείται (οι λόγοι είναι πάρα πολλοί), δεν πρόκειται να εκφραστεί με το σταυρό στο χέρι (και ήδη το βλέπουμε). Και τα ερεθίσματα για να το κάνει είναι πολλά. Δεν θέλω να σκέπτομαι τη ΧΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν συμβεί αυτό, τότε θα δούμε διάφορα και ενδιαφέροντα. Το απεύχομαι, αλλά τα ευρήματα δείχνουν διαφορετικά. Οι ευαισθησίες και οι ιδιαιτερότητες των ποικιλώνυμων συλλογικοτήτων (δεξιάς και αριστεράς), είναι τόσο μεγάλες, που μέσα στη σημερινή κατάσταση της συντριβής, της φτώχειας, της απόγνωσης, του φόβου και της οργής, μπορούν να τις οδηγήσουν σε σύγκρουση.

Mithridates 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:56:00 π.μ. EET  

@ΦκμΚ

"όταν βλέπουμε τα ποσοστά της Α εκεί που ψηφίζουν αστυνομικοί"

Έπαψε η ψήφος να είναι μυστική; Μας βαζουν κρυφές κάμερες στο παραβάν; Ποιός ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΣ σταχυολογεί το εκλογικό αποτέλεσμα και το φακελώνει κατά επάγγελμα; 'Η βασιζόμαστε σε exit polls που αποδεδειγμένα ο κόσμος απαντάει εσκεμμένα λάθος για να μπερδέψει τους δημοσκόπους και τα κανάλια; Προσωπικά νομίζω ότι η αξιοπιστία τέτοιων αυθαίρετων και προφανώς στοχευμένων "ειδήσεων" είναι ανύπαρκτη.


@ Αρματιστή

Ο ΣύΡιζΑ δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να γίνει κυβέρνηση. Μάλλον γιατί γνωρίζει ότι τότε θα αναγκαστεί από την σκληρή πραγματικότητα να κάνει κι αυτός τα ίδια και να δει κι αυτός με την σειρά του τα ποσοστά του να φουντάρουν.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 1:28:00 π.μ. EET  

@ Mithridates

"Ο ΣύΡιζΑ δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να γίνει κυβέρνηση. Μάλλον γιατί γνωρίζει ότι τότε θα αναγκαστεί από την σκληρή πραγματικότητα να κάνει κι αυτός τα ίδια και να δει κι αυτός με την σειρά του τα ποσοστά του να φουντάρουν."

+1

Αν ο Σύριζα ήθελε πραγματικά να κυβερνήσει, τότε θα προσπαθούσε πραγματικά να σχηματίσει κυβέρνηση όταν παρέλαβε την διερευνητική εντολή από τον Παπούλια, αντί να την περιφέρει από συγκέντρωση σε συγκέντρωση εν είδη τροποίαου

Ν.Μ.Π. 1 Νοεμβρίου 2012 στις 1:29:00 π.μ. EET  

Όσων αναφορά τις σωματικές βλάβες για τους δήθεν βασανισμούς, απλά θα πω ότι συμφωνώ με τον Οδυσσέα (και στην ανάλυση και στο δικονομικό κομμάτι)

@ Φτωχό και μόνο κάου-μπόυ

Μου κάνει εντύπωση η εμμονή σου με τους αστυνομικούς. Πραγματικά έχεις μεγάλη αντιπάθεια.

“δεν έχεις λάβει μέρος σε πορείες.................(αλήθεια οι αστυνομικοί είναι);”

Επίτρεψέ μου να πω πως “Ναι είναι”. Είναι σαφώς πιο αξιόπιστοι μάρτυρες από κάποιους που ήδη είναι σε δεινή θέση (νομικά) λόγω τον πράξεων τους και θέλουν να πιαστούν από οπουδήποτε για να εκδικηθούν τους διώκτες τους.

Αν κάθε φορά που έκανε ο αστυνομικός αυτό που προβλέπεται από τον νόμο διενεργούνταν ΕΔΕ, τότε καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί.
(για το θέμα των “βασανισμών”, όχι μόνο ΕΔΕ αλλά και ποινική διαδικασία κινήθηκε)

“μόνο αν πέσουν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ τους παίρνουν την ταυτότητα”

Πραγματικά θέλεις να το συζητήσουμε αυτό;
Θα σου πω λοιπόν μια ιστορία.

Πριν από μερικά χρόνια είχε πάει στην Πάτρα η κα. Παπαρίγα για κάποια ομιλία. Όπως σε όλες τις συγκεντρώσεις εκλεγμένων κομμάτων περιφρουρεί τον χώρο η ασφάλεια, έτσι και εκείνη την ημέρα. Η κα. Παπαρίγα το ήξερε, καθώς πριν την ομιλία της είχε συναντηθεί με τους αστυνομικούς που θα φρουρούσαν τον χώρο και τους είχε γνωρίσει.
Παρ' όλα αυτά, σε κάποιο σημείο της ομιλίας της είπε επί λέξη “και να γνωρίζετε ότι την συγκέντρωσή μας παρακολουθεί και η Κρατική Ασφάλεια”.
Όπως είναι επόμενο μέσα στα επόμενα λεπτά οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν στοχοποιηθεί (εν τέλει δεν τους έκαναν τίποτα). Όταν μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι αστυνομικοί πλησίασαν την κα. Παπαρίγα για να παραπονεθούν, αυτή τους απάντησε “Έ, λέμε και καμιά κουβέντα για να τονώσουμε τα επαναστατικά μας αντανακλαστικά”.

Τα πράγματα μπορεί και να μην είναι έτσι ακριβώς όπως τα ξέρεις, όσων αφορά τους “προβοκάτορες και χαφιέδες”.

Το περιστατικό είναι πραγματικό. Όποιος θέλει με πιστεύει. (Αφού γνωρίζεις προσωπικά την κα. Παπαρίγα μπορείς να την ρωτήσεις και αν θέλει θα σου πει την αλήθεια.)

“....λόγω των έμμεσων στοιχείων που διαθέτουμε για τη σχέση ΧΑ- Αστυνομίας”

Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα. Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είναι ναζί τελεία. Δεν μπορείς να στοχοποιείς έτσι έναν ολόκληρο κλάδο, επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπόρεσαν και έβγαλαν συμπεράσματα από την ανώνυμη εκλογική διαδικασία. Επίσης αυτό το “εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί” δεν ισχύει, καθώς οι αστυνομικοί ψηφίζουν σε ΟΛΑ τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας και συγκεκριμένα σε κάποιο από τα κοντινότερα εκλογικά κέντρα της υπηρεσίας τους. Και ξέρεις πολύ καλά ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι πάρα πολλά. Η έρευνα λοιπόν που αναφέρεσαι δεν ισχύει.

Προφανώς οι εικόνες των ΜΑΤ που συγκρούονται με τους ΧΑ κατά καιρούς, σου περνά απαρατήρητη.

Η φήμη που κυκλοφορεί για την σχέση της ΧΑ με την αστυνομία, βασίζεται καθαρά σε προπαγάνδα της πρώτης, με μεγαλύτερο θύμα την αριστερά. Ε, δεν έχει πετύχει αυτή η προπαγάνδα, όσο και να σπρώχνει η αριστερά τους αστυνομικούς προς την ΧΑ.

Και το λέω αυτό γιατί συμφωνώ με τον Οδυσσέα. Πολλούς αριστερούς τους γοητεύει η ένοπλη βία. Ανυπομονούν να βρεθούν οι συνθήκες που θα δικαιολογούν αυτήν τους την ανάγκη.
Η “ακροδεξιά” αστυνομία των “προβοκατόρων και χαφιέδων” και ο “χουντικός” στρατός είναι μία πολύ καλή δικαιολογία.

Και κάτι τελευταίο. Έχω ακούσει πολλές φορές σε συζητήσεις φίλων μου, να αναρωτιούνται γιατί δεν υποχωρούν οι αστυνομικοί στην πλ. Συντάγματος όταν γίνονται συγκεντρώσεις (συγκεκριμένα “γιατί δεν ανοίγουν να μπούμε στην Βουλή”).

Απλή απάντηση. Για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος.

Η πλειοψηφία του λαού μας αποφασίζει και θα αποφασίζει. Σε όποιον αρέσει.


Ν.Μ.Π.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Νοεμβρίου 2012 στις 4:39:00 π.μ. EET  


Οδυσσέα μου κάνει εντύπωση που έχεις ακόμα φίλους αριστερούς και δε σου κόψαν την καλημέρα μετά από τέτοια ερώτηση. Όπως και να την θέσεις πιστοποιητικό δημοκρατικότητας ζητείται. Περιέργως και ο αρματιστής μίλησε για εμφύλιο αλλά εξαιρέθηκε του ερωτήματος. Υποθέτω ότι λόγω ιδιότητος δεν αμφισβητείται η προσήλωσή του στη δημοκρατία του, όσο και αν "παρεκκλίνει" ιδεολογικά. Σοβαρά, σκέφτηκα να μην απαντήσω αλλά ακολούθησαν και άλλα σχόλια οπότε δεν μπορούσα να σωπάσω.

Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα ακολουθώντας το σκεπτικό του Οδυσσέα να προλάβω τις επερχόμενες εξελίξεις κηρύσσοντας την έναρξη του εμφυλίου: Να εκτελέσω τον πατέρα μου, τον αδελφό μου, τη γυναίκα μου άπαντες καραδεξιούς όντες. Επίσης τους θείους μου, τα ξαδέλφια μου (πλην μίας), τους καλύτερούς μου φίλους (να προσθέσω και έναν που έγινε από αριστερός ΔΗΜΑΡ αλλά αυτόν θα τον περάσω πρώτα από λαϊκό δικαστήριο). Τέλος τους μισούς γείτονες και συναδέλφους στη δουλειά. Έτσι είναι, τους αριστερούς πάντα τους γοητεύει η βία. Ενώ από απέναντι ο ορισμός των φιλήσυχων πολιτών. Τι να σου πω ρε Οδυσσέα, όσο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τους πέντε μπαχαλάκηδες και δέκα προβοκάτορες, άλλο τόσο η δεξιά σιωπά με νόημα ή ψελλίζει κάτι σαν διαμαρτυρία απέναντι στη δράση της ΧΑ. Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ανόητους ακτιβιστές που αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν υποψήφιους ή εν ενεργεία τρομοκράτες, η ΝΔ από τι αποτελείται; Μήπως από όσους κατά βάθος "θέλουν το Γερμανό τους"; Εγώ δεν πιστεύω σε συλλήβδην χαρακτηρισμούς, θεωρώ οτι οι δήθεν αναρχικοί υπάρχουν μόνο για να συκοφαντούν την αριστερά με τις πράξεις τους - σε βαθμό που γίνομαι ιδιαίτερα φιλύποπτος για την πραγματική προέλευσή τους. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει διαζύγιο με την ορθολογιστική πολιτική σκέψη και δε βλέπουν οτι όσο υπερασπίζονται τέτοια άτομα σκάβουν το δικό τους πολιτικό λάκκο. Ούτε καν μια περιφρούρηση της προκοπής δεν κάνουν στις πορείες τους. Πάντα έτσι ήταν, δυστυχώς ίδιοι μένουν. Από την άλλη δεν θεωρώ ότι στη δεξιά υιοθετούν τις θέσεις της ΧΑ. Αλλά δε θα προτάξουν και τα στήθη τους να τους σταματήσουν αν αύριο μεθαύριο ξεφύγουν και δεν δέρνουν μόνο έγχρωμους και πακιστανούς. Εσύ μπορείς να είσαι αισιόδοξος και να θεωρείς συμπτωματική την άνοδο της ΧΑ. Επίτρεψέ με όμως, όταν εγώ ως αριστερός καεί στο χυλό να φυσάω και το γιαούρτι. Που δε νομίζω να είναι γιαούρτι.

Να δω μόνο πότε θα δεήσει η δημοκρατική αστυνομία να απλώσει χέρι στα φασιστοειδή της ΧΑ. Οι βουλευτές της κάνουν ό,τι θέλουν πρακτικά ατιμώρητοι ενώ αντίθετα επανειλημμένα βουλευτές αριστεροί μάζεψαν μπόλικο ξύλο σε πορείες. Οπότε δε νομίζω να έχω εγώ το πρόβλημα και την προκατάληψη. Επιπλέον όλα όσα γράφεις για το ζήτημα των βασανιστηρίων δε λύνουν ουσιαστικά το ζήτημα. Υποθέτω ότι ο ιατροδικαστής θα πρέπει να ήταν άσχετος για να γράψει μια ξεκάθαρα επιβαρυντική ιατροδικαστική έκθεση χωρίς να λάβει υπ'όψη του το που έγιναν οι τραυματισμοί - έστω να το υπαινιχθεί. Αν δεν είναι λοιπόν άσχετος δηλώνει σε απλά ελληνικά: Εγώ διαπίστωσα ότι τα θύματα κακοποιήθηκαν σε βαθμό επικίνδυνο για τη σωματική τους υγεία. Που σημαίνει ότι δεν εισέπραξαν ένα ή δυο χτυπήματα από γκλομπ αλλά κάποιοι πήγαν να τους σακατέψουν. Το αν το άξιζαν ή όχι είναι μεγάλη ιστορία. Πολύς κόσμος αξίζει ένα γερό χέρι ξύλο, πάντα όμως παίζει ρόλο το ποιος και γιατί δέρνει και τι μήνυμα περνάει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Νοεμβρίου 2012 στις 4:41:00 π.μ. EET  

Ας δούμε έγινε στο Χυτήριο; Της π..... λοιπόν έγινε στο Χυτήριο, από την κηδεία του Μάλλιου είχα να δω τέτοια γεγονότα. Εκεί φάνηκε ότι η ποσότητα βίας που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί δεν έχει σχέση με την ένταση των επεισοδίων αλλά με την ιδεολογική τοποθέτηση των απέναντι. Έτσι ενώ έγιναν τα μύρια όσα (και ας είναι καλά το διαδίκτυο, έχω γνωρίσει - κάμποσους και από κοντά - πολύ κόσμο στην Αθήνα και κάποιοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες) η αστυνομία σφύραγε κλέφτικα. Μέχρι και κρατούμενο τους πήραν οι χρυσαυγίτες από τα χέρια. Τώρα αν ήταν τίποτα άλλοι θα είχαν μαζέψει το ξύλο της αρκούδας. Αλλά τι να λέμε τώρα. Όταν γυρνάνε οι χρυσαυγίτες με τα μηχανάκια στον Αγ. Παντελεήμονα και με τη συνοδεία βουλευτών του κόμματος τρομοκρατούν και δέρνουν όποιον γουστάρουν η αστυνομία είναι διακριτικά απούσα ή όταν εμφανίζεται τους καλεί δυο ώρες για καφέ στα γραφεία και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Φαντάσου τώρα τι καφέ θα πιει αριστερός εκεί. Φοβάμαι τέλος ότι ο Ν.Μ.Π είναι μονοψήφια μειοψηφία στο αστυνομικό σώμα και πρέπει να αλλάξει όνομα σε Φτωχός και μόνος αστυνομικός. Αν βρούμε και άλλους δύο το πολύ μπορούμε να κάνουμε το σταυρό μας και ίσως και να αισιοδοξήσουμε λίγο. Ως εκεί όμως.

Η ανάλυση εκλογικών αποτελεσμάτων δεν έχει σχέση με φασισμό Μιθριδάτη. Μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις, να θεωρήσεις τις εκτιμήσεις κακοπροαίρετες ή υπερβολικές. Εμένα με πείθουν αρκετά πάντως. Μπορεί εγώ να θέλω να πεισθώ. μπορεί όμως από την άλλη να μην θέλεις εσύ να πεισθείς. Όπως και να'χει αυτά είναι τα δημοσιεύματα:
http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463063


Τον εμφύλιο τέλος (την εποχή τη μελετώ από καιρό) αγωνίστηκαν να τον αποφύγουν και το ΕΑΜ και η κυβέρνηση του Καΐρου. Αλλά τον ήθελαν οι γερμανοπροσκυνημένοι και οι Εγγλέζοι. Οι τελευταίοι τον επέβαλλαν και οι υπόλοιποι απλώς δεν κατάφεραν να τον αποφύγουν αν και προσπάθησαν μα αμοιβαίες υποχωρήσεις. ΄Ώρες ώρες απορώ για το πόσο πάλεψαν οι δυο πλευρές να μη γίνει, για το πόσο κοντά έφτασαν και τελικά οι Εγγλέζοι κάναν το δικό τους - με τη συνεργασία πάντα του κατοχικού μηχανισμού που διατηρήθηκε άθικτος. Τώρα εδώ το έχω να μιλήσω για την αστυνομία/χωροφυλακή και το ρόλο της την εποχή της λευκής τρομοκρατίας - με καταγγελίες δεξιών πολιτικών μάλιστα - αλλά και πάλι θα φανώ γραφικός και φωνή βοώντος εν τη (δεξιά) ερήμω. Γίνεται λοιπόν να έχει περάσει μια παράταξη τόσα και να επιζητεί επανάληψη; Γίνεται να έχεις χάσει έχοντας την πλειοψηφία του κόσμου μαζί σου και να επιζητάς ρεβάνς όντας μειοψηφία; Ή μήπως η πλειοψηφία σήμερα δεν είναι έτοιμοι να σηκωθούν από την καρέκλα και να κάτσουν προσοχή στον μεγάλο αρχηγό.

ΝΕΣΤΩΡ 1 Νοεμβρίου 2012 στις 9:27:00 π.μ. EET  

Αγαπητέ Οδυσσέα, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις, αλλά μην προσπαθείς να πείσεις τον αγαπητό @ΦκμΚ, αυτός είναι σε ΄΄διατεταγμένη υπηρεσία΄΄, κινείται με την τακτική του κομματικού ινστρούχτορα μαζί με τον άλλον σύντροφο, τον ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ, δεν καταλαβαίνουν από Δημοκρατία, που είναι η μέση Οδός, για τον λόγο αυτό αντιπαρατίθενται τόσο δυνατά με το άλλο άκρο (ΧΑ). Τους έχω προτείνει να διαβάσουν το βιβλίο του Έρικ Χόφφερ, ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, μετά να κάνουν αυτοκριτική και να ανανήψουν, γνωρίζουν αυτοί από τέτοιες κομουνιστικές πρακτικές.Ο @ΦκμΚ δεν σου απάντησε αμέσως διότι ΄΄ βρίσκομαι εν βρασμώ ψυχής ΄΄ ! ! ! , φαντάσου εάν του κάναμε και κάτι, τι θα μας έκανε ? εκτελεστικό άνευ δίκης ?

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 10:12:00 π.μ. EET  

Σχετικά με την ΕΛΑΣ και την ΧΑ... Η ΕΛΑΣ τρώει ξύλο-πέτρες-μολώτωφ κοντά 40 χρόνια. Αποτελείται απο ανθρώπους και όχι ρομπότ. Σε λίγο καιρό θα τους περάσει, και το ξύλο θα πέφτει και στις 2 μεριές (ακροαριστερά-ακροδεξιά)

Γιατί το λέω αυτό: αν περάσει ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, 2 ακραία ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κόμματα, θα αναλάβουν δράση άτομα που μέχρι τώρα είναι αφανή. Και δεν μιλάω για εμφύλιο - που σε μερικούς αρέσει τόσο που τον αναφέρουν ανα 3 ποστ. Μιλάω για στρατιωτικό νόμο μέχρι την έλευση κυβέρνησης τεχνοκρατών πχ Παπαδήμου.
[Ουδείς δεν μπορεί να κάνει αντάρτικο ή αγώνα πόλεως στην ελλάδα. Δεν υπάρχει όπως το 45 ερημιά στα βουνά, εκπαίδευση σε πολέμους, αποχή των νέων απο φαγητό-αγαθά κτλ. Αυτό κανείς απο τις ακραίες παρατάξεις δεν το λέει στα μέλη του. Νομίζουν αμφότεροι οτι θα ανέβουν τον όλυμπο θα αφήσουν μούσια και θα κάνουν καταδρομές. Το 2012!!!! Οι άνθρωποι που ψηφίζουν αυτούς τους τύπους δεν είναι ρομαντικοί όπως νομίζουν. Είναι αγράμματοι μαλάκες.]

Καλό λοιπόν να μην πετάμε κουβέντες έτσι.

Κρίμα πάντως που μια κουβέντα εξελίχθηκε σε διαμάχη ΑΝΤΙ για ομαδική κατακραυγή μιας ηλίθιας.

μηδενιστής

Οδυσσέας 1 Νοεμβρίου 2012 στις 10:39:00 π.μ. EET  

@ Ν.Μ.Π.: Συμφωνώ σε όλα. Να προσθέσω ότι όσο οι Ελληνες αστυνομικοί βλέπουν ότι το επίσημο κράτος κάνει τη δουλειά του, τόσο θα μειώνονται οι λίγοι εκείνοι που καλοβλέπουν "πλάγιες διαδρομές". Έχω φίλο αστυνομικό που ήταν απογοητευμένος πριν το καλοκαίρι, και στη συνέχεια δήλωσε εθελοντικά να πάει με τους 1.800 στον Έβρο. Τώρα παρά τις δύσκολες συνθήκες είναι πολύ περήφανος για τη δουλειά που γίνεται.

@ Νέστορα:
Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε εδώ μέσα βρίσκεται σε "διατεταγμένη υπηρεσία" - είναι ντροπή να το λες. Σέβομαι τον ΦκΜΚ για την παιδεία του και πιστεύω ότι έχει συνεισφέρει εδώ κατά καιρούς ενδιαφέρουσες γνώσεις και απόψεις. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για τον Αρματιστή, που επιπλέον πλουτίζει αυτόν εδώ τον ιστότοπο με εξαιρετικές στρατιωτικές αναλύσεις. Από κει και πέρα η διαφωνία είναι υγεία, όσο γίνεται με επιχειρήματα.

@ Φτωχό και Μόνο Καουμπόη:
1. Ναι, έχω φίλους αριστερούς και μάλιστα επειδή είδα ότι προσβλήθηκες, έκανα τις ίδιες ερωτήσεις σε έναν από αυτούς χθες το βράδυ. Η απάντηση που εισέπραξα ήταν μισόλογα: κάτι "βία στη βία της εξουσίας", κάτι "επιθετική άμυνα στους χρυσαυγίτες" κλπ. Μην εκπλήσσεσαι λοιπόν που ρωτάω.
2. Εσύ απαντάς τις ερωτήσεις μου λέγοντας "οι δήθεν αναρχικοί υπάρχουν μόνο για να συκοφαντούν την αριστερά με τις πράξεις τους" και ότι "στο ΣΥΡΙΖΑ δε βλέπουν οτι όσο υπερασπίζονται τέτοια άτομα σκάβουν το δικό τους πολιτικό λάκκο". Οπότε είναι σαφής η δική σου διαφωνία, αλλά νομίζω είναι εύλογο και το δικό μου συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο άκρα και όχι ένα.
3. Να το ξαναπώ: η ιατροδικαστική έκθεση δεν είναι "ξεκάθαρα επιβαρυντική". Περιγράφει τραυματισμούς επικίνδυνους για τη σωματική υγεία, σύμφωνοι. Αλλά πώς ακριβώς έπρεπε να σταματήσουν οι Δελτάδες μια μοτοπορεία από σαράντα (40) μηχανάκια; Δε νομίζω ότι θα σταμάταγαν με παρακάλια και ευγενικές συστάσεις. Προφανώς θα γκρέμισαν κάποιους κάτω, προφανώς θα έδειραν κάποιους, κλπ. Είναι αυτό σωματική βλάβη; Σαφώς. Είναι επικίνδυνη; Σαφώς. Είναι όμως παράνομη; ΟΧΙ. Τη δουλειά τους έκαναν.
4. Ρωτάς "πότε θα απλώσει η δημοκρατική αστυνομία χέρι στα φασιστοειδή της ΧΑ" και λες ότι οι βουλευτές της κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι. Κατά σύμπτωση χθες δημοσιεύθηκε λίστα που κατέθεσε ο Δένδιας στη Βουλή, με παράνομες ενέργειες βουλευτών και μελών της ΧΑ, και τις σχετικές ενέργειες που έκανε η αστυνομία. Σου θυμίζω ότι μόλις πριν μία εβδομάδα αποφασίστηκε από τη Βουλή η άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, και απ' όσο βλέπω στη λίστα του Δένδια εκκρεμούν δικογραφίες για άλλους δύο - σύνολο έξι. Και επειδή μιλάς για τα γεγονότα στο Χυτήριο, την πρώτη μέρα όντως υπήρξε αιφνιδιασμός και η αντίδραση της αστυνομίας ήταν υποτονική. Τη δεύτερη μέρα όμως ο Δένδιας έστειλε εφτά (αριθμός: 7) διμοιρίες των ΜΑΤ και η παράσταση έγινε. Τέλος, θυμίζω ότι ο Δένδιας αφαίρεσε την αστυνομική προστασία από τους βουλευτές της ΧΑ, ακριβώς για να μη νομιμοποιούν τραμπουκισμούς με την παρουσία τους. Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις από όλα αυτά;
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η Πολιτεία κάνει τη δουλειά της και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει το ποιηματάκι ότι "αστυνομία και ΧΑ πάνε χέρι χέρι" κλπ.

Alexandros 1 Νοεμβρίου 2012 στις 11:58:00 π.μ. EET  

Παρότι η συζήτηση ξέφυγε εντελώς, έχει γίνει πολύ ενδιαφέρουσα, άλλωστε το να δίνει σημασία κανεις στην εν λόγω κυρια και τις ανοησίες της μάλλον διαφήμιση αποτελεί.

Όσον αφορά την υπόλοιπη συζήτηση, καταρχάς η προσπάθεια ταύτισης των αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή είναι μια τακτική, που ξεκίνησε και συνεχίζεται από την αριστερά και αυτό γιατί θέλει να δικαιολογήσει τις συλλήψεις των εγκληματιών που βρίσκονται στις τάξεις τις αλλα και για να δικαιολογεί τη μη σύλληψη των εγκληματιών που βρίσκονται στις τάξεις τις Χρυσής Αυγής. Όλα όμως ξεκινάνε από το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της.

και εξηγούμαι, δεν φταίει ούτε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ, ούτε των MAT ούτε ο ειδικός φρουρός, όταν συλλαμβάνει κάποιον και αυτός μετά από μιση ώρα είναι ελεύθερος, δεν φταίει που αναγκάζεται να πάει στο τμήμα στα εξάρχεια ντυμένος έτσι ώστε να μην "στοχοποιηθει". Αυτοί που φταίνε είναι οι αξιωματικοί της αστυνομίας. Λοιπόν, ελπίζω να μην πιστεύει κανεις πως αυτοί που προκαλούσαν τα επεισόδια τόσα χρονια συλλαμβάνονται και απλώς έρχονται καινούριοι, είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και τους γνωρίζουν στην ασφάλεια έναν προς έναν και όμως δεν μπορούν να τους αγγίξουν, γιατί έχουν απεριόριστη πολιτική προστασία και τα αποτελέσματα...με βιτρίνα τα δήθεν πολιτικο υπόβαθρο εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαιου, εντεταλμένες δολοφονίες ακόμα ακόμα, διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων, ληστείες, καταστροφές. Εκεί ξεκίνησε η βία τόσα χρονια τώρα και η ΧΑ είναι η αντίδραση σε αυτή τη βία, είναι η αντίδραση στην ανικανότητα της εξουσίας να κάνει τη δουλειά της, εκεί πάτησαν οι Ναζιστές και στρατολόγησαν τα παιδιά που έβλεπαν πως κάτι δεν πάει καλά και δυστυχώς παραπλανήθηκαν.

Γιατί φταίνε οι αξιωματικοί της αστυνομίας όμως πάνω από όλους για μένα, μα γιατί κανένας δεν έχει δοκιμάσει να κάνει τη δουλειά του και αν δεν μπορεί να παραιτηθεί, δεν έχει ούτε ένας μα ούτε ένας παραιτηθεί, ενώ το ο,τι γίνεται το ξέρουν και οι πέτρες.

Επίσης, να ξεκαθαρίσω πως για την βία της αριστεράς, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Σύρριζα και οι συνιστώσες του και όχι το ΚΚΕ, αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Η απόδειξη άλλωστε για αυτό είναι όταν πήγε να γίνει κάποια πρόταση για να γίνει διερεύνηση για την άσκηση βίας και τελικά να τεθεί εκτος νομου η ΧΑ, ο Σύρριζα αρνήθηκε προφασιζόμενος ότι αυτό θα ενίσχυε τη ΧΑ, αλλα τέτοια δικαιολογία μόνον κάποιος βλάκας θα την πίστευε, απλώς κάτι τέτοιο θα τους είχε θέσει αυτούς εκτος νομου, κάτι που άλλωστε έπρεπε να είχε γίνει από τη στιγμή που εμπράκτως στήριξαν τους εγκληματίες της 17Νοέμβρη, οι κουμμουνιστές του Κολωνακίου, όπως πολύ σωστά τους είχε περιγράψει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργούν όμως αυτές οι ακραίες δυνάμεις είναι το ότι εμποδίζουν τη γέννηση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πολιτικής λύσης, γιατί μαζεύουν τους παρα πολλούς αγανακτισμένους, αδικημένους, κατατρεγμένους, τους μοιράζουν στη μέση περίπου φανατίζοντας και αδιαφορώντας πλήρως για το τι μπορεί να προκαλέσουν, αρκεί να πάρουν καμια ψήφο, αυτό γινόταν βεβαια μια ζωή στην Ελλάδα, οποτε και αυτοί ακολουθούν την πεπατημένη.

Το αστείο σε όλα αυτά είναι το εξής, ότι οι του Σύρριζα είναι πιο φανατικοί αυτών της ΧΑ, μπορεί οι δεύτεροι να είναι λίγο πιο τρομακτικοί εμφανισιακά, αλλα αν προσέξει κάποιος, κατά την προεκλογική περίοδο τη μοναδική φιλοφρόνηση ο Τσίπρας την δέχθηκε από τον Μιχαλολιάκο και από τον Καρατζαφέρη, που αμφότεροι είπαν ότι το να κερδίσει ο Τσίπρας δεν θα είναι da και τόσο τρομερό, ενώ έστω και στα λόγια τουλάχιστον οι ΧΑ λένε ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι, αντίθετα ο ΣΥΡΡΙΖΑ λέει εμείς με αυτούς δεν πάμε πουθενά, άρα μάλλον υπόσχεται εξορίες και εκδίκηση? δεν ξέρω, αν και είπαμε στήριξε τη ΧΑ εμπράκτως στη βουλή.


Εγώ εντέλει δεν έχω καμια περιέργεια να μάθω ούτε τι θέλουν να πουν τα υπονοούμενα στα λόγια τους ούτε αν λένε αλήθεια η ψέματα κανένας από τους δυο, είμαι σίγουρος 100% ότι οποιος και από τους δυο αν, κούφια η ώρα, κάποτε αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τη χωρα και τον κόσμο και αυτά που ζούμε τώρα θα μας φαίνονται παράδεισος.

Αρματιστής 1 Νοεμβρίου 2012 στις 1:13:00 μ.μ. EET  

@ Mithridates

Αγαπητέ Μιθριδάτη. Έγραψα σχετικά:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να αποτελέσει την ελπίδα της κοινωνίας, αδυνατεί να συσπειρώσει και να κινητοποιήσεις ευρύτερες μάζες, επειδή συνεχίζει να κινείται στο χώρο του πολιτικού ακτιβισμού και των κινημάτων διαμαρτυρίας, ……».

Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας στηρίζει πάνω του τις ελπίδες της. (Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις). Αν ήταν έτοιμος, θα έπαυε η πολυφωνία και οι προκλητικές τοποθετήσεις για τα εθνικά, την άμυνα και το μεταναστευτικό που απομακρύνουν πολλούς πολίτες.

Παρ’ όλα ταύτα, συνεχίζω και πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να μας σώσουν οι ανίκανοι και οι διεφθαρμένοι που μας οδήγησαν στη σημερινή δεινή κατάσταση. Δεν μπορώ να δώσω ψήφο σε κανένα κόμμα (σημερινό και μελλοντικό) που έχει στις τάξεις του τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας. Δεν μπορώ να δώσω ψήφο σε αυτούς που παρέδωσαν την εθνική και συνταγματική κυριαρχία και με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούν εξαθλιώνουν τους Έλληνες και μετατρέπουν τη πατρίδα μας σε Ινδία ή Κίνα. Δεν είναι βεβαίως του παρόντος να αναλύσουμε πως μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση κάθε είδους προστασίας των εργαζόμενων και τη θέσπιση μισθών πείνας, το έθνος-κράτος μας θα μετατραπεί σε μια Ευρωπαϊκή «ΠΕΡΙΟΧΗ» φθηνού εργατικού δυναμικού στην οποία θα προτιμώνται οι εξαθλιωμένοι μετανάστες της ανατολής.

Και ασφαλώς, με καμιά δύναμη, δεν θα δώσω ψήφο στους ναζιστές της ΧΑ. Και βεβαίως δεν χαρίζω τη ψήφο μου στο λευκό και το άκυρο.

@ ΦΚΜΚ

Φίλε μου. Έγραψα σχετικά:

«Αν δούμε οι δρόμοι των πόλεων να μετατρέπονται σε πεδία μάχης, να μη τρίβουμε τα μάτια μας. Δυστυχώς είναι θεμελιώδες στοιχείο του εθνικού μας DNA κάθε τόσο να πλακωνόμαστε». Και σε δεύτερο σχόλιο «Και ασφαλώς δεν πιστεύω ότι θα δούμε ένοπλες συγκρούσεις. Πιστεύω όμως ότι θα δούμε πολλά. ……….)».

Λάθος μου η έκφραση «πεδίο μάχης». Δεν πιστεύω ότι θα γίνει εμφύλιος, αλλά οπωσδήποτε θα δούμε διαφόρων ειδών συγκρούσεις. Και η πορεία των αντιεξουσιαστών προς τον Άγιο Παντελεήμονα που ανέφερες σε μια τέτοια «μάχη» σκόπευε. Οι συγκεντρώσεις και οι αντισυγκεντρώσεις είχαν εκλείψει. Βλέπω όμως ότι επανέρχονται. Οι αιτίες υπάρχουν και αφορμές δίνονται καθημερινά. Πιστεύω λοιπόν να έγινα σαφής ως προς το τι εννοούσα.

Κατά τα άλλα:
Η προσήλωσή μου στη δημοκρατία, η αγάπη μου για τη πατρίδα και η πίστη μου στο εθνικό καθήκον είναι πράγματα δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. (όπως βλέπεις ύστερα από τις αφόρητες πιέσεις που μου ασκήθηκαν, υπέκυψα και έγινα δηλωσίας).
Δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική παρέκκλιση από μένα. Απλά έχω σχηματίσει την εδραία πεποίθηση, ότι το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις, καθώς και όλα τα άλλα που ψηφίστηκαν και υπογράφηκαν, ως επίσης και αυτά που πρόκειται να ψηφιστούν (;), σε καμιά περίπτωση δεν υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, το λαό και τη πατρίδα. Αντιθέτως φέρνουν υποτέλεια, ταπείνωση και αφάνταστη φτώχεια. Και τη φτώχεια την έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι και δεν την ξέχασα. Και σήμερα τη βλέπω γύρω μου. Και αύριο θα τη δω και πάλι μέσα στο σπίτι μου, όπως θα τη δουν και πολλά εκατομμύρια Ελλήνων. Στέκομαι λοιπόν δίπλα σε αυτούς που έχουν ταχθεί εναντίον αυτών των πολιτικών, μολονότι σε πολλά άλλα με χωρίζει άβυσσος.

Όταν τα παραπάνω τα έλεγα και τα έγραφα τον Μάιο του 2010, μου έλεγαν ότι αν δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο θα πάμε στη δραχμή και η ζωή μας θα υποτιμηθεί κατά 30%. Σήμερα έχουμε πιάσει το -50% (-35% στο εισόδημα + 5ετής καθήλωση μισθών + πληθωρισμός) και αύριο θα βρεθούμε στο -70%. Είναι όμως πολλοί αυτοί που δεν αγγίζονται.

Αρματιστής 1 Νοεμβρίου 2012 στις 1:22:00 μ.μ. EET  

@ ΝΕΣΤΩΡ

Με κάλυψε ο Οδυσσέας και τον ευχαριστώ.

Λυπάμαι, αλλά συνεχίζεις να παρεκκλίνεις και επιπλέον μου κάνει εντύπωση που αποφεύγεις να σχολιάσεις κάποιον ευθέως. Συνεχώς απευθύνεσαι σε ένα δεύτερο πρόσωπο επιζητώντας τη συνηγορία του στα σχόλια σου για κάποιον άλλο. Αυτό δεν το βλέπω και τόσο "καθαρό".

Μιλάς για μένα σαν να έχουμε προηγούμενα. Ούτε σε ξέρω, ούτε θέλω να σε γνωρίσω.

Σε καμιά περίπτωση δεν σε θεωρώ ικανό να κρίνεις το δημοκρατικό μου φρόνημα. Εμπαθής και δημοκράτης, δεν γίνεται.

Εγώ δεν αποδέχομαι τη παράδοση της συνταγματικής κυριαρχίας. Εσύ στηρίζοντας το μνημόνιο, το θεωρείς σωστό. Καλά θα κάνεις να διαβάσεις το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος.

Αυτά που έχεις διαβάσει κράτησε τα μόνο για τον εαυτό σου. Τα έχεις περισσότερη ανάγκη.

Και για λίγη χαλάρωση, συνιστώ θερμό λουτρό και πριν τον ύπνο ένα χαμόμηλο. Κάνει καλό. Στο εγγυώμαι, αφού το ακολουθώ.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EET  

@ Αρματιστής
"Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας στηρίζει πάνω του τις ελπίδες της. (Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις). Αν ήταν έτοιμος, θα έπαυε η πολυφωνία και οι προκλητικές τοποθετήσεις για τα εθνικά, την άμυνα και το μεταναστευτικό που απομακρύνουν πολλούς πολίτες".
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σωστά στοχευμένη τοποθέτηση! Μπράβο!
και ήδη ο λαφαζάνης το πρωΐ στο ΑΝΤ1 είπε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για να κυβερνήσουμε, ενώ τώρα μιλάει για διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα από τα μμε! άντε βγάλε άκρη, πλήρης σύγχυση και απελπισία!

Γιάννης

Μanolis 1 Νοεμβρίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EET  

Αγαπητε Αρματιστη,
Ενω με ενδιαφερον διαβαζω τις εργασιες σου και γενικως συμφωνω με τις αποψεις σου , ειδικα απο τοτε που εκαμες δηλωση φρονηματων (χεχε) μια μικρη διαφωνια:
''Δεν είναι βεβαίως του παρόντος να αναλύσουμε πως μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση κάθε είδους προστασίας των εργαζόμενων και τη θέσπιση μισθών πείνας, το έθνος-κράτος μας θα μετατραπεί σε μια Ευρωπαϊκή «ΠΕΡΙΟΧΗ» φθηνού εργατικού δυναμικού στην οποία θα προτιμώνται οι εξαθλιωμένοι μετανάστες της ανατολής.''

Λοιπον, δεν χρειαζονται εμας, υπαρχουν αλλες τετοιες χωρες , ΜΕΛΗ της Ε.Ε. με λειψη προστασία των εργαζόμενων και ακομη χαμηλοτερους μισθους, πχ. Βουλγαρια: μεσος μισθος 150 - 200 ευρω. Ακομα και τα ξυλα τους φερνουν εδω να πουληθουν ακριβοτερα. Εαν παλι, εννοεις οτι οι τυχον μεγαλοι επενδυτες θα προτιμουν εξαθλιωμένους μετανάστες της ανατολής , το κοστος τους εφ'οσον ειναι νομιμα εργαζομενοι θα ειναι επισης υψηλο. Εαν μιλαμε λοιπον για μεγαλες επενδυσεις και οχο για το χωραφι του κ. Μητσου, οι εργαζομενοι δεν θα ειναι λαθραιοι. Τελος , πολλοι μεταναστες υπαρχουν και στη διπλανη βιομηχανοποιημενη Τουρκια, νομιμοι (οι Τουρκοι δεν παιζουν σ'αυτα) και πολυ χαμηλα αμοιβωμενοι. Δεν τους ειμαστε χρησιμοι λοιπον. Μονοι μας το φαγαμε το κεφαλι μας. Ισως με την ανοχη καποιων ξενων , οχι ομως λογω αυτων.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Νοεμβρίου 2012 στις 4:25:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα
Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - κακώς, κάκιστα όπως ανέφερα - δεν κερδίζει από τη βία αλλά αντίθετα, η βλακώδης άρνηση του να αδειάσει τους μπαχαλάκηδες και προβοκάτορες της "άκρας αριστεράς" τον οδηγεί να χάνει ψήφους και μέλη και να οδηγείται σε απαξίωση από τους πιο κεντρώους ψηφοφόρους. Οι τελευταίοι εκόντες άκοντες καταλήγουν σε κάποιο μνημονιακό κόμμα ή στους ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το επαναλαμβάνω, δεν είχε και δεν έχει ιδεολογική πυξίδα και άγεται και φέρεται από κάθε υστερική αριστερίστικη συνιστώσα. Έτσι δεν θα κυβερνήσει ποτέ. Φοβάμαι οτι η εποχή χάριτος που του δόθηκε να μετατραπεί από άσυλο αναξιοπαθούντων αριστεριστών σε συγκροτημένη και με θέσεις παράταξη τελειώνει. Ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει (κάποιος το έλεγε αυτό αλλά η μνήμη μου αρνείται να τον θυμηθεί...)

Αντίθετα η ΧΑ υπάρχει χάρη στη βία, τρέφεται από τη βία και την ψηφίζουν για να δέρνει αδιακρίτως όποιον δε γουστάρει. Αλλοδαποί, αριστεροί, άθεοι, πολιτικοί άλλων παρατάξεων , όλοι μπορούν να μπουν στο στόχαστρό της. Οι ψηφοφόροι της είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όχι εξωγήινοι. Υπήρχαν και πριν, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και κάποιοι κατά καιρούς νοσταλγούσαν τον Παπαδόπουλο. Δεν τους ενδιέφερε η ιστορία και η πολιτική, χλεύαζαν αυτούς που ασχολούνταν με αυτά και κοιτούσαν μόνο το βόλεμα και την κονόμα τους. Θαμώνες των μπουζουκομάγαζων, μανιακοί και χρεωμένοι χρήστες πιστωτικών καρτών, μια ζωή με αξίες επιπέδου εκπομπής του STAR. Οι περισσότεροι δεν πήγαν πανεπιστήμιο και όσοι πήγαν σπάνια πατούσαν έστω και για παρακολουθήσεις. Είναι η σιωπηλή πλειοψηφία που εμφανίζονταν στις εκλογές, ψήφιζε ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ και εξαφανίζονταν ξανά. Σημαία τους ο ατομικισμός και η καλοπέραση. Καμιά ιδεολογική ταυτότητα κανένα ενδιαφέρον για τον τόπο. Όλοι αυτοί προσγειώθηκαν ανώμαλα στο μνημόνιο. Και τότε θυμήθηκαν έθνος, αξίες και άλλα τέτοια παχιά λόγια. Όλοι αυτοί θέλουν να εκδικηθούν αδιάκριτα όποιον θεωρούν υπεύθυνο για το ότι έχασαν τη βολή τους (οι πλουσιότεροι) ή τους απέλυσαν ή τους έκοψαν το μισθό (οι φτωχότεροι). Άνθρωποι συνηθισμένοι σε γηπεδικές λογικές επέλεξαν μια χουλιγκανική λύση. Και όλο το πακέτο της με σημαίες, σύμβολα, πειθαρχία, ιστορία (παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας). Με άλλα λόγια επέλεξαν για πολιτική έκφραση ένα κόμμα - σύνδεσμο οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας με τις ανάλογες βέβαια πρακτικές. Ως γνωστόν οι σύνδεσμοι υπάρχουν για να χειροκροτάς τους δικούς σου και να δέρνεις τους αντιπάλους, τον διαιτητή και την αστυνομία. Το λέγαμε χρόνια όσοι παρακολουθούμε τα πολιτικά πράγματα ότι ο ψηφοφόρος έτεινε να γίνει οπαδός. Τώρα υπάρχει και η απόδειξη.

Λοιπόν έχουμε ένα κόμμα που γιγαντώνεται με τη χρήση βίας και ένα που χάνει με το να στηρίζει βλακωδώς και στο όνομα μια αόριστης αριστερής αλληλεγγύης τη χρήση βίας - την οποία δεν ασκεί μάλιστα το ίδιο αλλά άτομα που κινούνται στην περιφέρειά του. Εκτός και αν η συμμετοχή σε διαδηλώσεις ποινικοποιήθηκε και δεν το ξέρω. Γιατί εκεί βλέπω οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τελικά το ίδιο; μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά;

Οδυσσέας 1 Νοεμβρίου 2012 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

@ Φτωχό και Μόνο Καουμπόη:
Σε γενικές γραμμές με βρίσκουν σύμφωνο όσα γράφεις. Ειδικά η ανάλυσή σου για τη χουλιγκάνικη "παιδεία" πολλών Νεοελλήνων είναι εξαιρετική.

Δε θα βάλω στην ίδια ζυγαριά τη ΧΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σωστά λες, η ΧΑ υπάρχει χάρη στη βία, τρέφεται από τη βία και την ψηφίζουν για να ασκεί βία. Από την άλλη μεριά όμως τίθεται το ερώτημα, πόσο μικρή ή μεγάλη είναι τελικά η επιρροή των αριστεριστών και γενικά των οπαδών της βίας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ μιλάς ωσάν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα πράγμα, και οι αριστεριστές εντός του κάτι άλλο, διακριτό. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ξέρω αναλυτικά τις συνιστώσες του για να ξέρω ποιοι είναι ποιοι, αλλά θυμίζω ότι η διολίσθηση στον αριστερισμό ήταν μια βασική κατηγορία του Κουβέλη όταν αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε τελική ανάλυση, τα βασικά ρεύματα της ελληνικής αριστεράς μετά τη μεταπολίτευση ήταν ο μαρξισμός-λενινισμός (που εκφράστηκε από το ΚΚΕ), ο ευρωκομμουνισμός (που εκφράστηκε από το ΚΚΕ Εσωτερικού) και ο αριστερισμός (που εκφράστηκε κυρίως από το ΕΚΚΕ και διάφορα εξαρχιώτικα γκρουπούσκουλα). Στα πρώτα δύο ρεύματα αντιστοιχούν σήμερα το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Μάντεψε ποιο ρεύμα μένει για τον ΣΥΡΙΖΑ...
Φυσικά η γοητεία της επερχόμενης εξουσίας τους μαλακώνει όλους, και είμαι βέβαιος ότι στο συνέδριο που ετοιμάζει ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να τους ελέγξει - δεν είναι χαζός. Αλλά ξέρεις τι λένε για το λύκο και την προβιά...

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

"Λοιπόν έχουμε ένα κόμμα που γιγαντώνεται με τη χρήση βίας και ένα που χάνει με το να στηρίζει βλακωδώς και στο όνομα μια αόριστης αριστερής αλληλεγγύης τη χρήση βίας - την οποία δεν ασκεί μάλιστα το ίδιο αλλά άτομα που κινούνται στην περιφέρειά του ."

Είσαι λάθος εδώ. Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά. Στις αριστερές παρατάξεις πρόσθεσε και το ΚΚΕ και τα SA του (ΚΝΕ κτλ)

Όλα τα κόμματα στηρίζουν και ζουν απο τη βία. Είτε φυσική είτε οικονομική.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Νοεμβρίου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EET  

Μηδενιστή
Η βία δεν είναι ένα πράγμα. Υπάρχουν πολλά είδη βίας,κάμποσα απολύτως αναγκαία, ανάμεσά τους και οι νόμοι. Βία είναι ο νόμος και με χαρακτηριστικό οτι αρνείται και καταπολεμά - με βία - κάθε άλλη μορφή βίας έξω από τη δική του. Δεν πιστεύω στα πλαίσια του ¨μηδενισμού" σου (δε θα το συνηθίσω ποτέ το μηδενιστής, μου κάνει κάτι σαν αναρχικός και δεν έχω καλές σχέσεις με αυτό το χώρο) να προχωρήσεις και σε αποκήρυξη του κράτους - καλά, μη σου βάζω και ιδέες τώρα...χεχεχε. Θα σε πάρω στην τάξη μου να δεις την αναγκαιότητα εφαρμογής της λεκτικής βίας, όταν η πειθώ και η ανοχή θεωρούνται αδυναμία. Η βία δεν είναι πάντα κακό: το είδος της, η ποσότητά της, οι σκοποί χρήσης της και βέβαια ο φορέας της καθορίζουν την νομιμοποίησή της ή όχι.

@Οδυσσέα
Είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα ξεφύγαμε πολύ και δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα των συνιστωσών. Προϋπόθεση sine qua non για να κυβερνήσει είναι το άδειασμα των μπαχαλάκηδων. Τελευταίο όριο ανοχής στο μπάχαλο είναι το συνέδριο του Δεκεμβρίου. Θα δείξει. Πάντως ο Λαφαζάνης είπε την αλήθεια: Δεν μπορούν ακόμη να κυβερνήσουν.

Mithridates 2 Νοεμβρίου 2012 στις 1:40:00 π.μ. EET  

@ Αρματιστή

Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Απλά σχολίασα κάτι που ανέφερες.

@ ΦκμΚ

Αυτο που θα με κάνει να πιστέψω θέλω δεν θέλω είναι η επιστήμη της στατιστικής. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να παραβιαστούν το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος.

Συνεπώς χωρίς στοιχεία θεωρώ παρόμοια άρθρα, στην καλύτερη καθοδηγούμενες μπούρδες και στην χειρότερη φασιστικό φακέλωμα.

@ Μηδενιστής

Τσακίζεις κόκκαλα φίλε μου.

Μanolis 2 Νοεμβρίου 2012 στις 9:45:00 π.μ. EET  

Εδω ο Μηδενιστης εχει πολυ δικιο: ΟΛΑ τα κομματα ανεξαιρετως, δυνητικα θα υποδαυλισουν ή θα αποδεχθουν πραξεις βιας (το πολυ να ''καταδικασουν'' υποτονικα και υποκριτικα) - αρκει αυτη να προερχεται απο τους εκαστοτε δικους τους και να εξυπηρετει τους εκαστοτε σκοπους τους. Το εχουν αποδειξει στο παρελθον και προσφατα. Εκτος αν πιστευουμε οτι για ολα τα επεισοδια φταινε μονο οι αναρχικοι ή οι ''κουκουλοφοροι'', ή οτι το ετσι θελω κλεισιμο της Πανεπιστημιου για μερες και οι συμπλοκες με την αστυνομια δεν αποτελουν πραξεις βιας. Για τη ΧΑ και τους ακροαριστεριστες , που οποιος δεν ειναι μαζι τους ειναι εχθρος τους , η βια ειναι η ειδοποιος διαφορα τους. Πιστευω με οσα διαβαζω εδω οτι φθανουμε σιγα σιγα στον πυρηνα του προβληματος της χωρας: τη συστηματικη (απο πολιτες και κομματα) , αλλα και συστημικη (απο την ιδια την πολιτεια ή τους φορεις της!)ανυπακοη στο νομικο πλαισιο ( και η επιλεκτικη υπακοη ειναι το ιδιο). Επισης και η ελλειψη σεβασμου σε στοιχειωδεις καθημερινους ατυπους κανονες συμβιωσης στην κοινωνια. Επειδη ολοι καταλαβαινουμε την ανυπακοη απο πολιτες, στεκομαι στη συστημικη ''ανυπακοη'' : Η Δικαιοσυνη στη χωρα μας ΔΕΝ υφισταται, οταν η τελεσιδικεια μπορει να ελθει μετα απο πολλα - πολλα χρονια. Δεν μπαινω στην ουσια απονομης δικαιοσυνης - και εκει υπαρχουν θεματα. Ισονομια στη φοροδοσια ΔΕΝ υπαρχει. Εδω και πολλα χρονια -προ κρισεως- εφοριακος μου ειπε οτι ''το Κρατος τα παιρνει απο οπου μπορει ευκολοτερα'' την ωρα που το ιδιο το συνταγμα...ευχεται ''ολοι οι Ελληνες συμμετεχουν συμφωνα με τις δυναμεις τους''. Το καταλαβαμε. Παιδεια εχουμε? Ναι , αν πληρωσουμε φροντιστηρια , ετσι Γιαννη? Πτυχια κρατικα πανεπιστημιακα εχουμε? Οχι, κανενα Ελληνικο πανεπιστημιο δεν ειναι στα 500 (αν δεν κανω λαθος) καλυτερα του κοσμου , σε αντιθεση με μερικα τουρκικα. Γιατι οι καθηγηταδες τα εχουν για τσιφλικια, ΑΨΗΦΟΥΝ νομους και εχουν κομματικη στηριξη γι'αυτο, διοριζουν νεους καθηγητες τους συγγενεις τους -με κληρονομικη διαδοχη- και αλλα που υπαρχουν πιο ειδικοι απο εμενα για να τεκμηριωσουν. Συνεπη εξωτερικη πολιτικη , ως κρατος , εχουμε? Ναι , εχουμε (!) τη συστηματικη υποχωρηση στις αμερικανοτουρκικες αξιωσεις και τη μη επιλυση χρονιων καταστασεων εφόσον εχουν γινει καυτες πατατες. Ας καουν οι επομενοι. Θελετε και αλλα?

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2012 στις 9:48:00 π.μ. EET  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Καλημέρα φίλε,
Δεν μίλησα για "καλή" βία όπως την εννοείς. Για μένα καν δεν υπάρχει καλή βία. Αν το κράτος δουλεύει και υπάρχει παιδεία δεν θα χρειαζόταν να φωνάξεις στην τάξη σου. Δες τάξεις στην ιαπωνία/φιλανδία στο youtube

Μιλάω για κανονική βία του τύπου σε βαράω αν δεν πιστεύεις σε μας. Εδώ το ΚΚΕ έχει δάφνες και γενικά η νεο-αριστερά όπως εκφράζεται απο το Συριζα.
Ο χουλιγκανισμός των 2 κομμάτων είναι εμφανείς στα "άσυλα" των ελληνικών πανεπιστημίων, στις διαδηλώσεις και στα γκέτο που έχουν δημιουργήσει.
Παράδειγμα η έγκυος στην μαρφίν. Tα κόμματα της αριστεράς που ΑΔΙΑΦΌΡΗΣΑΝ να βρουν τους δράστες. Μόνο γι αυτό σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα -εκτός του μπουρδέλου μας- θα είχαν διαλυθεί είτε νομικά είτε στις εκλογές.
Ο τσίπρας έχει βαμμένα με αίμα τα χέρια του. Μην κάνουμε οτι δεν τα βλέπουμε επειδή έχει χωρίστρα και φοράει αρμάνι πουκάμισο.
Οπότε μην μιξοκλαις για την ΧΑ. Τα ίδια σκατά είναι. Είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ του ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ απλώς με άλλες μπλούζες, χτένισμα και μάρκα παπουτσιών.

μηδενιστής.

ΝΕΣΤΩΡ 2 Νοεμβρίου 2012 στις 12:08:00 μ.μ. EET  

@ Αρματιστή, διάβασα το σχόλιό σου (με επιφύλαξη εάν είναι δικό σου) στην παρακάτω Ιστοσελίδα, από όπου και το απόσπασμα που ακολουθεί και με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα η Πολιτική σου τοποθέτηση. Εκείνο όμως που με κάνει εντύπωση είναι, ότι εσύ πηγαίνεις ανάποδα, εγώ γνωρίζω ότι κάποιος στην νεότητά του ξεκινά ως Κομμουνιστής και μετά γίνεται συντηρητικός. Τα υπόλοιπα στην κρίση των σχολιαστών.
΄΄Ως παλαιός δεξιός, ψήφισα το Σαμαρά. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκα ότι ήταν ο πλέον θερμός οπαδός των μνημονιακών πολιτικών και βρέθηκα απέναντι. Έκανα ένα μεγάλο άλμα (ίσως και κωλοτούμπα) και βρέθηκα να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και να προτρέπω (και από το διαδίκτυο) να ψηφιστεί ο Τσίπρας, μολονότι με χωρίζουν πολλά από αυτό το χώρο. Θεωρούσα όμως (και συνεχίζω να θεωρώ), ότι η πιο αξιόπιστη πρόταση σωτηρίας (και αυτή με ερωτηματικά), βρίσκεται στην άμεση κατάργηση του Μνημονίου και των Μνημονιακών πολιτικών, έναντι οποιουδήποτε κόστους. Για μένα η απώλεια της εθνικής και της συνταγματικής κυριαρχίας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε ένα έθνος κράτος, ακόμη και από αυτή τη χρεοκοπία. Και ασφαλώς για αυτά που υποστηρίζω σήμερα, έχω ακούσει τα εξ αμάξης, μολονότι βρίσκομαι απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του, σε ότι πρεσβεύεουν για τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα άμυνας.΄΄ Αρματιστής 2, 30.10.2012 | 19:28, http://www.lifo.gr/now/politics/18422.

@ Νέστορα: ΄΄Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε εδώ μέσα βρίσκεται σε "διατεταγμένη υπηρεσία" - είναι ντροπή να το λες΄΄ @Οδυσσέας, 1 Νοεμβρίου 2012 11:58:00 π.μ. EET. Αγαπητέ Οδυσσέα δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το λένε ! ! !

Οδυσσέας 2 Νοεμβρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

@ Νέστορα:
Όχι, δεν το λένε. Και αν δεν κάνω λάθος ο Αρματιστής έχει διαψεύσει ότι είναι το ίδιο άτομο με αυτό που γράφει στο lifo. Οπότε γιατί επανέρχεσαι;

ΝΕΣΤΩΡ 2 Νοεμβρίου 2012 στις 1:17:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Οδυσσέα, διάβασε στην διεύθυνση που γράφω όλο το σχόλιο και μετά να πείς εάν έχω δίκιο ή όχι.

Οδυσσέας 2 Νοεμβρίου 2012 στις 1:37:00 μ.μ. EET  

@ Νέστορα:
Δίκιο έχεις (πιθανώς, θα δούμε αν θα το επιβεβαιώσει ο ίδιος) ότι και ο "δικός μας" Αρματιστής παρενέβη στα εκεί σχόλια.
Τη "διατεταγμένη υπηρεσία΄" όμως πού την είδες;

Αρματιστής 2 Νοεμβρίου 2012 στις 4:50:00 μ.μ. EET  

@ ΝΕΣΤΩΡ

Σου έγραψα και παραπάνω και σου είπα ότι έχεις παρεκκλίνουσα συμπεριφορά και δυστυχώς αναγκάζομαι να απαντώ σε προσωπικές επιθέσεις και χωρίς λόγο υπονοούμενα, χάνοντας το χρόνο μου. Για ποιο λόγο γράφεις «με επιφύλαξη εάν είναι δικό σου», όταν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ότι είναι δικό μου.

Επειδή διάβασες Αρματιστής 2; Δεν είδες ότι απαιτείται εγγραφή στο lifo για να μπορέσεις να σχολιάσεις και αφού κάποιος άλλος χρησιμοποιούσε το «αρματιστής» ήταν αδύνατο να το χρησιμοποιήσω εγώ; Και αυτά που έγραψα αναφορικά με το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει σχετικά με το μνημόνιο, τα έχω γράψει εδώ πολλές φορές και δεν είναι άγνωστα. Προς τι λοιπόν η απορία; Στη συγκεκριμένη όμως ιστοσελίδα, τα έγραψα μόνο και μόνο για να δείξω ότι δεν έχω καμιά σχέση με τον σχολιαστή με το ψευδώνυμο «αρματιστής» αφού αυτός βρίσκεται σαφέστατα απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά επειδή ο ΝΦ έριξε μια πολύ παράξενη τουφεκιά εδώ στο «εν κρυπτώ», απευθυνόμενος στο κοινό του εν κρυπτώ και όχι σε μένα προσωπικά όπως έκανε πάντοτε. Πιστεύω για να με εκθέσει.

Και ασφαλώς συνεχίζω να έχω μεγάλες απορίες για το ποιος είναι ο «αρματιστής» του ΛΙΦΟ…. Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά μπορεί και να μην είναι, αν το συνδυάσω και με τη ρουκέτα του ΝΦ. Θα μπορούσε ο ΝΦ αν ήταν καλοπροαίρετος να γράψει: «Αρματιστής θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι στο ΛΙΦΟ σχολιάζει κάποιος με το ψευδώνυμο «αρματιστής» και καλό είναι να το δεις για μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις»… Λέω εγώ τώρα… Αντί αυτού έριξε ρουκέτα στη πλατεία και ύστερα εξαφανίστηκε.

Εσύ όμως έμεινες σε ένα μέρος του σχολίου μου που σκοπό είχε να δείξω ότι δεν έχω καμιά σχέση με τον «αρματιστή» και απέφυγες επιμελώς να αναφερθείς στο υπόλοιπο σχόλιο, στο οποίο είναι σαφές ότι είχε σαν σκοπό να δηλώσω ότι το ψευδώνυμο «Αρματιστής» το χρησιμοποιώ εδώ και 2,5 χρόνια στο εν κρυπτώ. Εσύ όμως γιατί έψαξες το ΛΙΦΟ; Το παρακολουθείς; Εκεί από ότι είδα οι αναρτήσεις παραμένουν λίγο χρόνο. Το σχόλιο μου αναρτήθηκε στις 30/10 1928 Ω. Σήμερα το είδες; Μπήκες και έψαξες; Και αν έψαξες, είδες κανένα άλλο σχόλιο δικό μου; Σου το σφύριξαν; Θέλω να καταλάβεις ότι όλα αυτά μου κάνουν μεγάλη εντύπωση και μου δημιουργούν απορίες και ερωτηματικά και όποιος κατάλαβε, καλώς κατάλαβε.

Θα σου πω κάτι για να τελειώνουμε. Το τι πιστεύω, αφορά μόνο εμένα και κανένα άλλο. Και οπωσδήποτε, ειδικά όχι εσένα. Στο ξαναέγραψα. Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μας τελείωσαν. Και όταν άρχισα να γράφω και να σχολιάζω εδώ στο «εν κρυπτώ», οι διαχειριστές δεν μου ζήτησαν πιστοποιητικά. Εγώ από μόνος μου τους γνώρισα τα πλήρη στοιχεία μου.

Αλλά κοίταξε καλά μήπως πηγαίνεις εσύ ανάποδα. Θα στο επαναλάβω μήπως και το καταλάβεις, επειδή το παίζεις εθνικόφρονας:

«Για μένα η απώλεια της εθνικής και της συνταγματικής κυριαρχίας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε ένα έθνος-κράτος, ακόμη και από αυτή τη χρεοκοπία».

Και πρόσεξε: Το Ελεγκτικό Συνέδριο (το ένα από τα 3 ανώτατα δικαστήρια) στο προληπτικό έλεγχο που σύμφωνα με το σύνταγμα διενήργησε στις διατάξεις του νέου μνημονίου για τα μέτρα που αφορούν τις συντάξεις, αποφάνθηκε ότι αυτές είναι αντισυνταγματικές επειδή παραβιάζουν άρθρα του συντάγματος. Τι θα κάνει τώρα η κυβέρνηση; Θα φέρει τις αντισυνταγματικές διατάξεις για ψήφιση; Και αν ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι υπόψη διατάξεις, εσύ ο εθνικόφρονας υποστηρικτής της τρικολόρε κυβέρνησης και του μνημονίου, θα κάνεις (ή δεν θα κάνεις) προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την επιστροφή με τόκο των περικοπών που θα σου γίνουν στη σύνταξη;
Σε καλώ λοιπόν να κάνεις καθαρή δήλωση.

@ Οδυσσέας
Αγαπητέ Οδυσσέα σε παρακαλώ εφόσον είναι δυνατό να αναρτήσεις το πλήρες κείμενο του σχολίου μου στο ΛΙΦΟ, για κρίση από τους εδώ σχολιαστές. Επειδή πρέπει να κάνω δηλώσεις, δηλώνω ότι το ΛΙΦΟ δεν το γνώριζα, έκανα εγγραφή ως Αρματιστής 1 που απέτυχε, και στη συνέχεια έκανα εγγραφή ως Αρματιστής 2 επειδή δεν δεχόταν το Αρματιστής 1. Ανέβασα ένα και μόνο σχόλιο, το επίδικο.

Αρματιστής 2 Νοεμβρίου 2012 στις 4:56:00 μ.μ. EET  

Ακολουθεί το επίμαχο σχόλιο μου προς τον «αρματιστή» του ΛΙΦΟ:

Αγαπητέ αρματιστή

Πριν σχολιάσω το σχόλιο σου, επέτρεψε μου να σας πω κάποια πράγματα για μένα:

Είμαι απόστρατος αξιωματικός των ΤΘ και χρησιμοποιώ το ψευδώνυμο «Αρματιστής» πλέον των δυόμισι ετών γράφοντας και σχολιάζοντας σε ιστοσελίδες που ασχολούνται κυρίως με τα αμυντικά ζητήματα και τα οποία από μια περιήγηση που έκανα στα σχόλια σου στο Lifo.gr, μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν.

Κείμενα μου (καθαρώς στρατιωτικά βεβαίως), έχουν φιλοξενηθεί στο «εν κρυπτώ», πολλά των οποίων μπορείς να βρεις εύκολα γράφοντας στο Google «Αρματιστής». Αυτό προς επιβεβαίωση του ότι χρησιμοποιώ το Αρματιστής (πάντα με άλφα κεφαλαίο) εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Από ότι είδα, διαπίστωσα ότι χρησιμοποιείς το «αρματιστής» από τις 6/6/2012. Την υπόψη ημερομηνία αναρτήθηκε στο «εν κρυπτώ» ένα κείμενό μου με τίτλο «Μια συνοπτική κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ για την εθνική άμυνα», όπου, ας μου συγχωρηθεί η έκφραση, θεωρώ ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα είναι «της πλάκας» και νομίζω ότι μάλλον έχω επιβεβαιωθεί.

Βεβαίως δεν έχω μείνει αδιάφορος και με ότι συμβαίνει σήμερα στη πατρίδα μας και έχω γράψει πολλά. Ασφαλώς βρίσκομαι κάθετα «ταγμένος» στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και απέναντι στα μέχρι χθες δύο κόμματα εξουσίας, τα οποία αφού κατέστρεψαν τη χώρα, διεκδικούν σήμερα να τη σώσουν (βεβαίως η σχιζοφρένεια είναι αντικείμενο των ψυχιάτρων).

Ως παλαιός δεξιός, ψήφισα το Σαμαρά. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκα ότι ήταν ο πλέον θερμός οπαδός των μνημονιακών πολιτικών και βρέθηκα απέναντι. Έκανα ένα μεγάλο άλμα (ίσως και κωλοτούμπα) και βρέθηκα να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και να προτρέπω (και από το διαδίκτυο) να ψηφιστεί ο Τσίπρας, μολονότι με χωρίζουν πολλά από αυτό το χώρο. Θεωρούσα όμως (και συνεχίζω να θεωρώ), ότι η πιο αξιόπιστη πρόταση σωτηρίας (και αυτή με ερωτηματικά), βρίσκεται στην άμεση κατάργηση του Μνημονίου και των Μνημονιακών πολιτικών, έναντι οποιουδήποτε κόστους. Για μένα η απώλεια της εθνικής και της συνταγματικής κυριαρχίας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε ένα έθνοςκράτος, ακόμη και από αυτή τη χρεοκοπία. Και ασφαλώς για αυτά που υποστηρίζω σήμερα, έχω ακούσει τα εξ αμάξης, μολονότι βρίσκομαι απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του, σε ότι πρεσβεύεουν για τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα άμυνας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ «αρματιστή», βρισκόμαστε απέναντι.

Πριν λίγες ημέρες ένας σχολιαστής κάποιας ιστοσελίδας, με τον οποίο αρκετές φορές «κοντραριζόμαστε» και ο οποίος πάντοτε απευθυνόταν σε μένα κατ’ ευθεία, ρώτησε σε τρίτο πληθυντικό αν ο «Αρματιστής» και ο «αρματιστής» του Lifo, είναι το ίδιο πρόσωπο. Όπως αντιλαμβάνεσαι το έψαξα, δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της παρούσας ιστοσελίδας, και μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες.

Όπως ανέφερα ήδη, προέρχομαι από τα Τεθωρακισμένα, υπηρέτησα πολλά χρόνια σε μονάδες των ΤΘ και μάλιστα του Έβρου. Στα δε Τεθωρακισμένα τους χειριστές των αρμάτων τους αποκαλούν Αρματιστές. Και για τους μη γνωρίζοντες, οι Αρματιστές αποτελούν ότι εκλεκτότερο διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός. Χρησιμοποιώ λοιπόν το ψευδώνυμο Αρματιστής με τιμή και περηφάνια.

Προς Θεού, δεν πρέπει να υπάρχει καμιά υποψία ότι διεκδικώ την αποκλειστικότητα χρησιμοποίησης του ψευδώνυμου Αρματιστής. Άλλωστε εγώ το γράφω με κεφαλαίο το αρχικό άλφα. Διαβάζοντας όμως πολλά από τα σχόλια σου, δεν νομίζω ότι έχεις σχέση με τα τεθωρακισμένα. Αν μου επιτρέπεις, πόθεν το αρματιστής;

Κατά τα άλλα δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι κόβοντας, αποκεφαλίζοντας και φορολογώντας οριζόντια και ακόμη φτωχοποιώντας ολοένα και περισσότερους πολίτες, η Ελλάδα θα σωθεί. Δεν έχεις ακούσει ότι για κάθε ένα ευρώ που περικόπτεται από τις δημόσιες δαπάνες, μειώνεται το ΑΕΠ κατά 2 ευρώ; Στο τέλος του 2013 το ΑΕΠ θα βρίσκεται κάτω από τα 150 δις, οι στόχοι δεν θα έχουν επιτευχθεί και θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα. Για να σωθεί η Ελλάδα βεβαίως!!!

Ελπίζω ο διαχειριστής της παρούσας εξαιρετικής και ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας, να μη θεωρήσει το σχόλιο μου κακόβουλο. Απλά όφειλα να γράψω κάτι για όλους αυτούς που έχουν διαβάσει κείμενα και σχόλια μου με το όνομα Αρματιστής.

Αρματιστής 2 Νοεμβρίου 2012 στις 5:07:00 μ.μ. EET  

Και για αποφυγή παρεξηγήσεων.

Γράφω και σχολιάζω αποκλειστικά και μόνο στο εν κρυπτώ, πολύ σπάνια στο strategyreports και στη ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και σπανιότατα στο ONALERT. Παλαιόθεν έγραφα και σε ένα πολιτικό, αλλά με σχόλασαν επειδή χαλούσα τη σούπα... Με ξαπόστειλαν με τη κατηγορία ότι είμαι του Κατατζαφέρη!!!!!!!!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Νοεμβρίου 2012 στις 5:08:00 μ.μ. EET  

@Μηδενιστή
Τσουβαλιάζεις τα πάντα φίλτατε και αφορίζεις. Κάθε περίπτωση βίας είναι τελείως ξεχωριστή. Άλλοι κερδίζουν από τη βία και άλλοι χάνουν, όπως προανέφερα. Τι σχέση έχει το έγκλημα στη Marfin με την οποιαδήποτε αριστερά; Αν δεν συλληφθούν οι δράστες είναι όλα υποθέσεις. Ούτε τους είδε ούτε τους ξέρει κανείς μέσα σε μια πορεία που ήταν φύρδην μίγδην. Επιπλέον αποκλείεις την προβοκάτσια; Επίτρεψέ μου να έχω λίγη περισσότερη πείρα στο θέμα και να κρατώ πισινή. Λίγο πιο πάνω ο Μιθριδάτης μου απαντά οτι θέλει στατιστικά στοιχεία για να πειστεί για την ψήφο των αστυνομικών. Λοιπόν, νομιμοποιούμαι και εγώ να ζητώ τα συμπεράσματα για τους φόνους της Marfin να βγουν μετά τη σύλληψη των δραστών. Και επιπλέον ποια αριστερά οφείλει να βρει τους δράστες; είναι δουλειά της αστυνομίας αυτό και όσο καθυστερεί τόσο δικαιούμαι να θεωρώ ότι η υπόθεση βρωμάει.

Και τα περί τρομοκρατίας των παρατάξεων τα ακούω βερεσέ. Έζησα σε εποχή που το βραδυνό ξύλο ανάμεσα σε διαφορετικές παρατάξεις στις αφισοκολλήσεις ήταν καθημερινή πρακτική. Τους τύπους με τα ξυρισμένα κεφάλια - έτσι ήταν από τότε - και τους λοστούς και τα στιλέτα τους ξέρω καλά. Ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να στείλουν κάποιον χειρουργείο γιατί δεν παίζανε ξύλο, θέλαν να σκοτώσουν. Και έχω παραδείγματα από φίλους μου. Επαναλαμβάνω: μέσα στη δεκαετία της μεταπολίτευσης αυτά. Κανείς όμως δε σε εξανάγκαζε να οργανωθείς πουθενά και κανένας δε σε απειλούσε είτε δεξιός ήσουν είτε αριστερός. Ούτε τις παρέες χωρίζαμε. Μόνο τα αποβράσματα της χούντας δρούσαν έτσι όπως περιγράφεις. Α, και αναρχικοί δεν υπήρχαν. Προς τα τέλη τις δεκαετίας του '80 εμφανίστηκαν κάτι πλουσιόπαιδα που το παίζαν τάχα αναρχία πέντε μέρες και Σ/Κ στη βίλα του μπαμπά. Τώρα πότε και πως έγιναν μάτσο και πλήθος οι πέντε καταληψίες του τότε, εγώ έχω μια θεωρία αλλά άστο καλύτερα,κανείς εδώ δεν πρόκειται να το πιστέψει, διότι έχουμε διαφορετικές προσλαμβάνουσες.

Φίλε μηδενιστή μετά τη μεταπολίτευση η αριστερά ήταν πλειοψηφία. Το '81 ως και το ΠΑΣΟΚ θεωρούνταν (με αρκετή αμφισβήτηση πάντως) αριστερά. Συνέφερε την κοινοβουλευτική αριστερά η βία; τι κέρδος να αποκομίσει επιπλέον; Αντίθετα μόνο φθορά έφερε η 17Ν και κάθε άλλη τέτοια οργάνωση που όλο την "άγγιζαν" και όλο τους ξέφευγε. Στη συνείδηση του κόσμου άρχισε τότε να διαμορφώνεται η θεωρία των δύο άκρων. Ειδικά η δολοφονία Μπακογιάννη ήταν τελείως αδικαιολόγητη, το ίδιο και η δολοφονία εκδοτών εφημερίδων που εν τέλει δεν ήταν και λυσσαλέα αριστερές. Αν πάλι θεωρήσουμε οτι τα άτομα αυτά ανήκαν σε μια εξωκοινοβουλευτική αριστερά που πυροβολεί για να δείξει ότι υπάρχει, πόσοι μπορεί να είναι αυτοί και πόσο άγνωστοι μπορεί να παραμείνουν επί σειρά ετών; Εποχή που ακόμη, όταν παρουσιαζόσουν στο στρατό, ήξεραν τι πολιτικό καπνό φουμάρεις. Προσωπική πείρα. Και μέσα σε όλα αυτά τα περίεργα άρχισαν να εμφανίζονται οι "γνωστοί άγνωστοι" που κατέστρεψαν όλες τις πορείες, εξευτέλισαν το Πολυτεχνείο (μαζί με κάτι υποκείμενα τύπου Δαμανάκη) και έστειλαν τον κόσμο στο σπίτι του να κοιτά τηλεόραση και να του φταίει η αριστερά για το μπάχαλο. Το ΚΚΕ αρχές δεκαετίας 80 είχε σχεδόν τριπλάσια ποσοστά από τώρα και το τότε ΚΚΕ εσωτερικού αποτελούνταν από άτομα που δε θα παίζαν ξύλο ούτε με τον εραστή της γυναίκας τους ακόμα και αν τους πετύχαιναν στο κρεβάτι. Για κάθε αξιόποινη πράξη υπάρχει ένα τουλάχιστον κίνητρο και κίνητρο έχει όποιος κερδίζει από την πράξη αυτή. Στους κερδισμένους να ψάξεις τους ενόχους της "αριστερής" βίας, όχι στους χαμένους της υπόθεσης. Και από την άλλη, κανείς στη αριστερά δεν εξισώνει τη ΝΔ με την ΧΑ παρά το γεγονός οτι η ΝΔ με το ζόρι καταδικάζει (όταν το κάνει) τη δεξιά τρομοκρατία ενώ διάφορα στελέχη της (της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς" εντέχνως διατηρούν γέφυρες επικοινωνίας με τη ΧΑ.

Ν.Μ.Π. 3 Νοεμβρίου 2012 στις 12:37:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

Αγαπητέ φίλε, σου παραθέτω έναν από τους πιο γνωστούς ιστοχώρους για αστυνομικούς και συγκεκριμένα όσα δημοσιεύματα αφορούν την ΧΑ (διάβασε και τις επόμενες σελίδες).

http://www.bloko.gr/tag/xrysh-aygh.html

Θα διαπιστωσεις οτι μπορεί να είμαι φτωχός, αλλά δεν είμαι και τόσο μόνος!


Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2012 στις 1:43:00 μ.μ. EET  

@ΦΚΜΚ
θα με ενδιέφερε να ακούσω τη θεωρία σας για το πως πλήθυναν και σκλήρυναν οι αναρχικοί .

Schönauer

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 3 Νοεμβρίου 2012 στις 5:46:00 μ.μ. EET  

@Schönauer
Φίλε μου γράφω μόνο για να σου απαντήσω οτι έχω κάνει κατάχρηση σχολιασμού στην παρούσα ανάρτηση και μάλιστα με εκτός θέματος σχολιασμό. Ζητώ συγγνώμη από το εν κρυπτώ, κρατώ το ερώτημά σου για μελλοντική απάντηση και κλείνω από εδώ το σχολιασμό μου.

Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2012 στις 6:53:00 μ.μ. EET  

Καταλαβαίνω. Να είστε καλά

Schönauer

ΝΕΣΤΩΡ 4 Νοεμβρίου 2012 στις 12:00:00 π.μ. EET  

Αγαπητέ Οδυσσέα, μετά την επιβεβαίωση από τον ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ ότι είναι δικό του το σχόλιο-δήλωση, δεν νομίζω να μην έχεις καταλάβει τι συμβαίνει και να θέλεις απάντηση στο ερώτημά σου: ΄΄Τη "διατεταγμένη υπηρεσία΄" όμως πού την είδες;΄΄. Κατά αρχήν με την δήλωσή του ο ΄΄δικός μας αρματιστής΄΄, γιατί περί δηλώσεως πρόκειται από την ανάποδη, εγώ ήξερα ότι οι μόνο κομμουνιστές κάναμε δήλωση μετανοίας και όχι οι Δεξιοί, προσπαθεί να δώσει τα διεπιστευτήριά του σε κάποιους ( πιθανόν στην Κουμουνδούρου ), ότι ο άνθρωπος αγωνίζεται γιαυτούς. ΄΄ Ως παλαιός δεξιός, ψήφισα το Σαμαρά. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκα ότι ήταν ο πλέον θερμός οπαδός των μνημονιακών πολιτικών και βρέθηκα απέναντι. Έκανα ένα μεγάλο άλμα (ίσως και κωλοτούμπα) και βρέθηκα να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και να προτρέπω (και από το διαδίκτυο) να ψηφιστεί ο Τσίπρας,…..( Δικά του λόγια). Η Τακτική λοιπόν είναι κτυπάμε τα δυο κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ότι έκανε λάθη, το μόνο που μας μένει για να ψηφίσουμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα εμείς(ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ & ΣΙΑ) δηλώνουμε ανεξάρτητοι, ουδέτεροι, πατριώτες, αντιμνημονιακοί, κλπ. Σε καλεί λοιπόν αγαπητέ Οδυσσέα, να απολογηθείς για την Κυβερνητική Πολιτική των 100 ημερών του Σαμαρά, αυτός στην επίθεση και εσύ στην Άμυνα, νομίζω ότι είσαι χαμένος από χέρι. Αυτός (ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ) λοιπόν που καταρράκωσε το Πρόγραμμα για την Άμυνα της ΝΔ και το έχει για καμάρι του ΄΄……θεωρώ ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα είναι «της πλάκας» και νομίζω ότι μάλλον έχω επιβεβαιωθεί.΄΄ , δεν βγάζει λέξη για αυτά που έγραψε ο Νάσος Θεοδωρίδης, του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου για τον πόλεμο του 1940, εάν ερωτηθεί αυτός (ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ) θα απαντήσει ΄΄μολονότι βρίσκομαι απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του, σε ότι πρεσβεύουν για τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα άμυνας.΄΄ Δηλαδή μας κάνει καθαρή Μαύρη Προπαγάνδα ( Πηγή άγνωστη ). Κατά τα άλλα κάνει το προφίλ του μεγάλου ΄΄στρατιωτικού αναλυτή΄΄ σε blogs ΄΄…γράφοντας και σχολιάζοντας σε ιστοσελίδες που ασχολούνται κυρίως με τα αμυντικά ζητήματα.΄΄, ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ! ! Απλά ας μας απαντήσει είναι Κομμουνιστής ή όχι, δεν το κάνει, φοβάται ?

Τώρα ας έλθουμε στον αγαπητό μας ΄΄κωλοτούμπα΄΄ , ΄΄ Έκανα ένα μεγάλο άλμα (ίσως και κωλοτούμπα) και βρέθηκα να ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ,…΄΄, Παλιός Δεξιός ( ίσως και χουντικός ), 2ο Γραφείο σε Μονάδα, κρατούσε τους Φακέλους με τα ΄΄πολιτικά φρονήματα΄΄ των Στρατιωτών και όχι μόνο ( υπόψιν για να αναλάβει κάποιος 2Ο Γραφείο τότε έπρεπε να είναι του συστήματος και μετά από έγκριση του ΓΕΣ ), μετά ψήφιζε Σαμαρά ( πιθανόν λόγω καταγωγής, Πελοπονήσιοι γαρ ), μετά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ (όλα αυτά είναι από δικές του δηλώσεις και ΟΧΙ δικά μου λόγια ). Τι να υποθέσει κανείς, ΠΌΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΚΑΝΕ ? Το μόνο που μένει για να σκεφτώ είναι ότι ο άνθρωπος είναι: ΟΦΑ (όπου φυσάει ο Άνεμος), όχι λόγω μυαλού, κάθε άλλο, αλλά λόγω συμφέροντος.

Οδυσσέας 4 Νοεμβρίου 2012 στις 3:05:00 π.μ. EET  

@ Νέστορα:
Σε ρώτησα πού είδες τη διατεταγμένη υπηρεσία, κι εσύ αντί να απαντήσεις, πλατυάζεις με μια προσωπική επίθεση στον Αρματιστή που σκέφτηκα πολύ πριν τη δημοσιεύσω.
"Διατεταγμένη υπηρεσία" στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι κάποιος τον έχει διατάξει ή τέλος πάντων προτρέψει να γράφει όσα γράφει. Αυτό που είπες είναι βαρύ, δεν το έχεις στηρίξει με κανένα στοιχείο και ούτε τώρα το στήριξες.
Από κει και πέρα ξέρω τις πολιτικές απόψεις του Αρματιστή και έχω διαφωνήσει μαζί του συχνά, πάντα σε πλαίσιο αλληλοσεβασμού. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι βρίσκεται σε διατεταγμάνη υπηρεσία ούτε ότι θα τον κατηγορήσουμε για προπαγάνδα, κωλοτούμπες και όσα άλλα γράφεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, και πρέπει να παίρνει απάντηση επί της άποψης αυτής και όχι με προσωπική επίθεση.
Αν συνεχίσεις σε λογική προσωπικής επίθεσης, θα αναγκαστώ να παρέμβω δραστικότερα.

Αρματιστής 5 Νοεμβρίου 2012 στις 9:57:00 π.μ. EET  

@ ΝΕΣΤΩΡ

Λυπάμαι πολύ για το επίπεδό σου. Αναλώνεσαι από την επομένη της εμφάνισής σου στο εν κρυπτώ, σε μια διαρκή προσπάθεια σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Βασικός σου στόχος, να με αποδομήσεις ως "κομμουνιστή", εθνομηδενιστή κλπ.

Σήμερα που είδα το παραπάνω σχόλιο σου (απαντάς ύστερα από πολλές ημέρες), αντιλήφθηκα ότι ξεκίνησα από χουντικός, πήγα στη ΝΔ αφού με την έγκριση του ΓΕΣ (επί ΝΔ) ανέλαβα 2ο Γραφείο, μετά μεταπήδησα στο ΠΑΣΟΚ και τώρα ύστερα από 12 χρόνια αποστρατείας μεταπήδησα στο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον κατά την άποψή σου για να επιστρέψω αρχιστράτηγος ή για να διοριστώ υπουργός... Ξέχασα να σου πω ότι όταν το 1981 ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβα 2ο Γραφείο και 3ο βεβαίως και παράλληλα ήμουν και διοικητής Ίλης.

Επειδή το είχα ξεχάσει, σου δηλώνω ότι συμμετείχα και στην ομάδα του Παπαδόπουλου και είχα εκτελεστικό ρόλο στην οργάνωση της ἑθνοσωτηρίου. Ευχαρίστηθηκες; Τον Κορυδαλό το γλιτώνω;

Θα σου πω όμως τι πιστεύω και εγώ για σένα:

Εμφανίστηκες στο εν κρυπτώ την επομένη αν δεν κάνω λάθος του άρθρου μου για το αμυντικό πρόγραμμα της ΝΔ. Από τη στιγμή εκείνη και ύστερα, το κάθε σχόλιο σου, σε οποιαδήποτε ανάρτηση, αφορά αποκλειστικά και μόνο προσωπικές επιθέσεις απέναντι μου και τίποτε περισσότερο. Ακόμη και αν γράψεις κάτι σε κάποια ανάρτηση, αφήνεις πάντοτε υπονοούμενα προς το μέρος μου. Δεν αναφέρεσαι ποτέ ευθέως σε μένα, αλλά απευθύνεσαι σε άλλα πρόσωπα αφήνοντας υπονοούμενα για μένα. Αν το θεωρείς αυτό έντιμο, συνέχισε.

Εξετάζοντας όμως το τρόπο γραφής σου, καθώς και το τρόπο που εκφράζεσαι, μόνο για στρατιωτικός δεν μου φαίνεσαι. Γράφεις ένα κείμενο καθαρά καθ' υπαγόρευση. Γράφεις για κάποιο που δεν διαθέτει πολύ χρόνο και σου υπαγορεύει όταν έχει χρόνο το τι θα γράψεις. Ένας στρατιωτικός με σπουδές στο εξωτερικό όπως έχεις αφήσει να εννοηθεί και με εμπειρία στρατού 35 χρόνων, ποτέ δεν γράφει ένα συνεχόμενο κείμενο χωρίς αρχή μέση και τέλος. Ένας μόνιμος αξιωματικός, ποτέ δεν θα έγραφε ένα κείμενο χωρίς παραγράφους, προκειμένου η κάθε μία να περικλείει ένα νόημα και αυτός που θα το διαβάσει να καταλαβαίνει τι θέλει να πει ο «ποιητής». Και αν αυτό ισχύει και τον οποιοδήποτε που διαθέτει μια στοιχειώδη γνώση της γλώσσας μας (και συμβαίνει με τους περισσότερους σχολιαστές του εν κρυπτώ), σε μας τους στρατιωτικούς τους εκ της ΣΣΕ, ο κανονισμός στρατιωτικής αλληλογραφίας αποτελεί «δευτέρα φύση». Αλλά και το ότι απαντάς ΠΑΝΤΟΤΕ με διαφορά φάσεως αρκετών ημερών, δείχνει προς τη κατεύθυνση της υπαγόρευσης.

Μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση ότι έγραψες και το βιογραφικό μου. Μου άνοιξες φάκελο ή διαθέτεις το φάκελο μου;

Εγώ γράφω στο εν κρυπτώ χωρίς να προσβάλω και να επιτίθεμαι σε κανένα σχολιαστή και ειδικά για το τι πιστεύει. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο εμφύλιος τελείωσε πριν 63 χρόνια και τα τείχη κατέρρευσαν πριν 22 χρόνια. Τη δημοκρατία δεν θα την ανατρέψουν οι κουμμουνιστές. Τη δημοκρατία τη κατέστρεψαν τα πρώην κόμματα εξουσίας. Όπως βλέπεις προσπαθώ να απαντώ πάντοτε σε αυτά που γράφεις και σε τίποτε περισσότερο. Εσύ όμως αποφεύγεις επιμελώς να απαντάς σε αυτά που θέτω.

Κλείνοντας εδώ, σου λέω ότι λυπάμαι για αυτό το επίπεδο συζήτησης. Όποιος και αν είσαι, αλλά είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου.

ΥΓ. Αν τελικά κάνω λάθος για το ότι γράφεις καθ’ υπαγόρευση(που δεν το νομίζω), τα κείμενα σου δεν ανταποκρίνονται σε ένα αξιωματικό με σπουδές στο εξωτερικό και με επιτελική εμπειρία πολλών ετών. Επίσης μη ψάχνεις να βρεις σε μένα τον υπεύθυνο που δεν έγινες ανώτατος. Δεν υπηρέτησα ποτέ στου ΠΑΠΑΓΟΥ. Έχω διαβεί ελάχιστες φορές (μετρημένες στα δάκτυλα της μιας χειρός) τη πύλη του.

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2012 στις 10:48:00 π.μ. EET  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Φίλε έχεις ζήσει εποχές και έχει κάνει πράγματα που σήμερα πια δεν έχουν ούτε αξία ούτε ουσία.

Οι ιδεολογίες έσβησαν πολύ πριν γεννηθείς και αντικαταστάθηκαν απο την θρησκεία της μάσας με στρατό ηλιθίων που έπαιζαν ξύλο όπως λες για αφισοκολλήσεις...
Τα αφεντικά των στρατιών κονομάνε, ζούνε τα καλοκαίρια στις μπαχάμες όσο οι εδώ βλάκες σκοτώνονται μεταξύ τους για να περνάνε τα αφεντικά καλύτερα και με περισσότερα λεφτά.
Βία, βία, βία είτε οικονομική είτε κανονική ήταν και θα είναι το όπλο τους.
Αν ήσουν στρατεύσιμος αυτών την πάτησες.
Η διοίκηση του ΚΚΕ/ΧΑ όταν περνάει το χειμώνα στο aspen επισκεπτόμενη τα παιδιά της στο Harvard/Prinston ίσως και να σε σκέφτεται πολύ πιθανόν όμως ΟΧΙ.

Καταλαβαίνω οτι μισείς την ΧΑ. Σκέψου πόσο ΠΟΛΥ την μισείς! Σκέψου οτι άλλο τόσο σε μισεί και αυτή.
Γιατί;;;;
ποιός πήγε με την γυναίκα του άλλου; ποιός σκότωσε το παιδί του άλλου;
Ή πλακωνόσαστε γιατί μια μλκ που είπε ένας γερμανός πριν 100 χρόνια που έγινε βίβλος στα πανεπιστήμια;

Και είστε έλληνες ρε συ, που μένουν στα ίδια σοκάκια της δραπετσώνας και της κυψέλης... φτωχαδάκια με τρύπες στα παπούτσια.

Η βία με εντολές εκ των άνω είναι η μόνη διαφορά και το μόνο που σας χωρίζει.

Δεν υπάρχει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. μόνο μάσα.
Αυτό σου λέω και δεν λές να καταλάβεις.
Η βία είναι το όπλο τους για να ανεβαίνουν οι καταθέσεις στην ελβετία.

Αν πιστεύεις ακόμα, είσαι στα μάτια μου σαν τους εικολάτρες -εικονομάχους του μεσαίωνα. πολύ αίμα για το τίποτα και μια αναφορά στα βιβλία ιστορίας της 2ας γυμνασία κατα πολύ ξεχασμένη.
Ξύπνα ΦΙΛΕΕΕΕΕΕ!

μηδενιστής.


Οδυσσέας 5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:44:00 π.μ. EET  

Η απάντηση του Αρματιστή (που όφειλα να τη δημοσιεύσω αφού δημοσιεύθηκε το προηγούμενο του Νέστορα) είναι το τελευταίο σχόλιο επί προσωπικού που δημοσιεύεται. Εφ' εξής σχόλια εκτός θέματος θα κόβονται.

Αρματιστής 5 Νοεμβρίου 2012 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ζητώ συγνώμη και από τους διαχειριστές και από τους σχολιαστές που έδωσα συνέχεια σε κάτι που δεν ενδιαφέρει κανένα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP