«Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;»

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Si vis pacem,para bellum..
Βιβλίο με τίτλο «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» πρόκειται να εκδώσει σύντομα ο πρώην Α/ΓΕΣ και Υπουργός Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος. Το βιβλίο θα πραγματεύεται θέματα που αφορούν τον εξ'ανατολών κίνδυνο και την Ελληνική Άμυνα γενικότερα και θα περιέχει αναφορές από την υπουργική θητεία του κ.Φράγκου στην Μεσογείων. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο τύπο θα αποτελεί μια έμμεση απάντηση στο "Στρατηγικό Βάθος" του Αχμέτ Νταβούτογλου και τις νεοθωμανικές πολιτικές που εγκαινίασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Αναμένουμε το πόνημα του Στρατηγού με εξαιρετικό ενδιαφέρον..

21 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:25:00 μ.μ. EEST  

Κάτι καλό για να ανέβει το ηθικό μας, μετά τα σημερινά χάλια

Φτωχός και μόνος καόυ - μπόυ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 1:56:00 π.μ. EEST  

Ο Φράγκος θα παίξει σίγουρα μπάλα στο πολιτικό γήπεδο. Στο χώρο της δεξιάς βέβαια. Το πόσο δεξιάς δεν το ξέρω αλλά πάντως όπου και να μπει θα έχει εκ των προτέρων εξασφαλίσει το υπουργείο. Δε μου φαίνεται να κάνει βιαστικές κινήσεις και στα αμυντικά έντυπα τον έχουν θεό. Μόνο στο OnAlert κρατάνε πισινή. Ξέρουν κάτι ή πρόκειται για "οικογενειακές διαφορές"; Μπορεί και τα δύο. Μόνο οι "από μέσα" μπορούν να απαντήσουν. Θα δούμε...

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 4:03:00 π.μ. EEST  

Την φωτογραφία την έχετε ανάποδα.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

ο φράγκος είναι άλλος ένας της παρέας 'ικανών' στρατιωτικών που πέρασε και δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ.

μετά φυσικά υπουργείο, βιβλία, καμιά θεσούλα στα ελληνικά πετρέλαια σαν το κομάντο της κύπρου κτλ

ποιοί τούρκοι; αυτοί για τους οποίους έβγαζες πόζα μπροστά σε τάφρο 30 μέτρα πλάτος δίπλα σε άρματα χωρίς πυρομαχικά και πεζικάριους με οπλισμό κορέας και εκπαίδευση ισλανδού πολιτοφύλακα.
ποιά τουρκία; αυτή για την οποία δεν κάνουμε ΑΟΖ.

δεν λέω έχει κάποιο δίκιο. αν βάλουμε κάτω τους εχθρούς του έθνους οι τούρκοι έρχονται 3 και με διαφορά.
-------------------------

ουφφφφφφ πραγματικά το μπλογκ με κούρασε ψυχολογικά σήμερα. μερικές φορές καλύτερα να μην διαβάζουμε ειδήσεις....
ρε παιδιά αν βλέπετε τέτοιο χάλι κολλήστε και τίποτα ενδιάμεσα να γελάσουμε και λίγο! πχ τον τζέφρυ με κολάν http://olympiada.files.wordpress.com/2010/10/minesotism2.jpg

μηδενιστής

TED 5 Οκτωβρίου 2012 στις 11:19:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ

Είναι σίγουρα και "οικογενειακές" διαφορές, με την έννοια αντιζηλιών που κρατάνε από τη ΣΣΕ.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

θα διαφωνήσω με τον μηδενιστή -που έχει και το όνομα και τη χάρη- διότι αν οι πληροφορίες που δημοσιεύονταν και εδώ και αλλού είναι αληθείς, έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και έκανε πράγματα στις σύντομες θητείες του. Θυμάμαι ότι είχε προμηθευτεί με γρήγορες διαδικασίες πυρομαχικά για τα άρματα LEOpard. Επίσης ήταν εκείνος που επέμενε και προώθησε τη διάνοιξη της τάφρου, κατά της οποίας δεν έχω ακούσει κάποιο πειστικό επιχείρημα. Σε συμβολικό επίπεδο τίμησε την Κυρά της Ρω και την Κυρά των Μαρασίων, σύγχρονα σύμβολα ακριτών.

ΠΚΠ

ΥΓ Αν θέλει να μπει στην πολιτική, καλώς να ορίσει, χρειάζονται άνθρωποι της πράξης.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2012 στις 9:52:00 π.μ. EEST  

@ΠΚΠ

φίλε η δουλειά του α/ΓΕΣ δεν είναι ούτε οι επισκέψεις σε νησιά ούτε το άνοιγμα τάφρων.

δουλειά του είναι η προετοιμασία για πόλεμο με εντατική και ρεαλιστική εκπαίδευση

στην θητεία του παρέμειναν τα 900 άχρηστα στρατόπεδα, η 9μηνη θητεία, η έλλειψη ρεαλιστικής εκπαίδευσης, το παλαιολιθικό δόγμα μάχης κτλ
αν έκανε τα πάνω θα χρειαζόμασταν την τάφρο;;;;

πρέπει να σταματήσουμε να λέμε μπράβο όταν ο Α/ΓΕΣ παίρνει 'βάση'.

μηδενιστής

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2012 στις 1:44:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής
Η αλήθεια σε κόβω για τόσο μηδενιστή όσο δεν πάει άλλο. Για τα 900 στρατόπεδα ο Α/ΓΕΣ δεν είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση να κλείσουν κάποια ή όλα. Τις αποφάσεις πέρνει Η πολιτική ηγεσία. Το άνοιγμα της τάφρου εντάσεται στα στρατιωτικά σχέδια και ο Α/ΓΕΣ πρέπει να ασχοληθεί με αυτή. Άλλοι δεν ασχολούνται γιατί οι τάφροι δεν έχουν γενναίες μίζες. Από τάφρο κανείς δεν έβγαλε μίζα για να αγοράσει βίλα κάτω από την Ακρόπολη, να χτίσει παραθαλάσια βίλα σε νησί, να κάνει γάμο σε πανάκριβο ξενοδοχείο στο Παρίσι κτλ. Οι επισκέψεις στα νησιά δεν είναι για να κάνει διακοπές και να το ρίξει στις βουτιές και στις ταβέρνες για ούζα ή μπύρες. Επιβάλονται οι επισκέψεις για να βλέπει τι γίνεται στις εκεί μονάδες, να έρχεται κοντά στο προσωπικό, να βλέπει τα προβλήματα, να τονώνει το ηθικό κτλ.

Πρέπει να αλλάξει το όνομα σου σε Μέγας Μηδενιστής.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2012 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

@8 Οκτωβρίου 2012 1:44:00 μ.μ. EEST

Δεν έχει λόγο ο Α/ΓΕΣ για τα 900 περιττά στρατόπεδα.... μάλιστα...
ο Α/ΓΕΣ έχει λόγο στον πίνακα οργάνωσης υλικού;
Στην οργάνωση μάχης;
Στις μετακινήσεις λόγω των άνω;
Δεν έχει δικαίωμα ΤΩΡΑ να πάρει 15,000 κόσμο που είναι νότια της λάρισας και τους πάει έβρο διαλύοντας 30 κέντρα και 60 συντάγματα;
Ο Α/ΓΕΣ(αρχηγός ΓΕΣ) είναι, ή ο Κ/ΓΕΣ(κηπουρός ΓΕΣ);

Δηλαδή πια κατά την γνώμη σου είναι τα καθήκοντά του πού τον πληρώνουμε και περιμένουμε να εκτελεί;;;;
Να κόβει κίνηση στην μεσογείων;

Ο Α/ΓΕΣ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον κλάδο του απο το κορδόνι του φαντάρου μέχρι την παράδοση πριν τη μάχη των ΣΣ στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για μονάδες, σχηματισμούς, δόγμα, προσωπικό, εξέλιξη, επικοινωνίες, ΔΜ, εκπαίδευση, σχολές, το άγημα στην ακρόπολη, τον κώστα τον καψιμιτζή στη θάσο μέχρι και την ικανότητα και δυνατότητα ρουκετιάς με MLRS στα 40 χλμ. Είναι βίδα και λέει πάνω ΕΣ; είναι υπεύθυνος. φοράει άρβυλο; είναι υπεύθυνος.

ρίχνουμε μπινελίκια στους πολιτικούς και ξεχνάμε οτι για το στρατό πρώτον φταίνε οι στρατιωτικοί.

'μεγαλούτσικος' σου κάνει;

μηδενιστής

enkripto 8 Οκτωβρίου 2012 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

Γνώμη μου είναι ότι ο Φράγκος ήταν απο τους πλεον επιτυχημένους Α/ΓΕΣ των τελευταίων ετών

Και μιας και ανεφερε κάποιος την κυρά των Μαρασιων παραπάνω, μια φωτογραφία απο την πρόσφατη τελετή

http://i.imgur.com/sTJTr.jpg

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2012 στις 4:47:00 μ.μ. EEST  

και επιμένω: επιτυχημένος ως προς τί;
καλύτερος απο ποιόν; εκεί πρέπει να εστιάσουμε. υπάρχει διαφορά αλλά ποιο είναι το μέτρο;

για μένα είχε ευκαιρίες να κάνει κάτι και τις έχασε. απο εκεί και πέρα...

μηδενιστής

enkripto 8 Οκτωβρίου 2012 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

Εσύ καλά κάνεις και επιμένεις, αλλά και οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα στην αντίθετη άποψη..

Στα ερωτήματα σου τώρα : Καλύτερος απο τους περισσότερους προγενέστερους Α/ΓΕΣ. Για ποιους λόγους; Θα μπορούσα να σου αραδιάσω μερικούς αλλά δεν θα το κάνω, γιατί δεν έχω διάθεση να κάνω τον απολογητή του Φράγκου και γιατί κάποια πράγματα απλούστατα δεν λέγονται δημόσια.

Σαν hint θα σου πώ μόνο ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε, στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού δεκαμελής επιτροπή του ΓΕΣ επιθεωρεί Μ1Α1 που έχουν αποδεσμευτεί για την χώρα μας..

TED 8 Οκτωβρίου 2012 στις 11:39:00 μ.μ. EEST  

Ο αγαπητός κ. Μηδενιστής παραβλέπει ένα πράγμα: ποιούς είχε πολιτικούς προισταμένους ο ΦΦ; Μήπως τον κουτοπόνηρο Βενιζέλο και τον κομπλεξικό Φραγκούλη;

Και τόσα που έκενε, ή δρομολόγησε, πριν τον αποπέμψουν ως πραξικοπηματία, πάλι καλά να λες.

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2012 στις 7:16:00 π.μ. EEST  

@ TED

"...και τον κομπλεξικό Φραγκούλη"

Μάλλον τον κομπλεξικό Μπεγλίτη εννοείς

TED 9 Οκτωβρίου 2012 στις 12:58:00 μ.μ. EEST  

@ 9 Ανώνυμο Οκτωβρίου 2012 7:16:00 π.μ.


Ναι! Ελπίζω να το κατάλαβαν όλοι.

Alexandros 9 Οκτωβρίου 2012 στις 4:45:00 μ.μ. EEST  

Εγώ θα τον κριτικάρω για κάτι άλλο, θα προτιμούσα έναν άλλο τίτλο για το βιβλίο του, είμαι βέβαιος πως θα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον, αλλα χάνει αξια από τον τίτλο του, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ένα βιβλίο αντί Τουρκικο , και ενώ στοχεύει στο να αναδείξει τον Ελληνισμό και τη Βυζαντινή αυτοκρατορία χάνει από τον τίτλο του ως πολέμιο της Τουρκίας. Μα δεν χρειάζεται για εμάς να αντικρούσουμε τους Touρκους για να αναδείξουμε τον ρολο του Ελληνισμού από την Ευρώπη ως την Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική! Οι Βάρβαροι από την άλλη πρέπει να το κάνουν για να αναδειχθούν αυτοί. Όπως ένα έγγραφο του Υπουργείου εξωτερικών που πρόσφατα στάλθηκε στα Σκοπια και έγραφε πως πρέπει και οι δυο χώρες να απέχουν από την χρήση πολιτισμικών συμβόλων του αλλου, μα ποια είναι τα πολιτισμικά σύμβολα των Σκοπιων, τα οποια εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τη σωστή διατύπωση!

Φτωχόα και μόνος κάου - μπόυ 9 Οκτωβρίου 2012 στις 6:48:00 μ.μ. EEST  

"Όπως ένα έγγραφο του Υπουργείου εξωτερικών που πρόσφατα στάλθηκε στα Σκοπια και έγραφε πως πρέπει και οι δυο χώρες να απέχουν από την χρήση πολιτισμικών συμβόλων του άλλου"
Ποια σύμβολα να έχουν τα Σκόπια; αφού είναι ένας μικτός σερβοβουλγάρικος πληθυσμός στο νότο, αλβανικός στο βορρά και με μια παραμεθόρια ζώνη ελληνόφωνων και βλαχόφωνων χωριών με ελληνική εθνική συνείδηση στην πλειοψηφία. Μια γλώσσα ξεκάθαρα βουλγάρικη στη βάση της σύμφωνα με σοβαρούς γλωσσολόγους διανθισμένη με σέρβικα τούρκικα και ελληνικά στοιχεία. Ένα κράτος κατασκεύασμα του Τίτο για να προωθεί τα συμφέροντά του σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Και ιστορικά η περιοχή αυτή οριακά ανήκε στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας. Τι να λέμε τώρα, κακώς καθόμαστε και συζητάμε με μια στρατιωτική βάση της Ουάσιγκτον. Να ονομαστούν Βόρεια Ντακότα και να τελειώνουμε.

Alexandros 9 Οκτωβρίου 2012 στις 11:22:00 μ.μ. EEST  

Ελπίζω να έγινα σαφής πως Συμφωνώ απολύτως με των φτωχό και μόνο καου μπόυ, απλώς εννοώ πως είναι λανθασμένη η διατύπωση του Υπουργείου κατά τη γνώμη μου.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 10 Οκτωβρίου 2012 στις 2:48:00 π.μ. EEST  

Έγινες σαφέστατος Αλέξανδρε. Το άχτι μου βγάζω με τα ...εξώγαμα τεσσάρων βαλκανικών πατεράδων που ψάχνουν τη ρίζα τους στο Φίλιππο και τον Αλέξανδρο. Εδώ εμείς που το δικαιούμαστε και δεν τολμάμε να λέμε οτι είμαστε απόγονοί τους με το χάλι που μας δέρνει. Όχι οι Σκοπιανοί. Έλεος πια με κάθε τζουτζέ των Γερμανών και Αμερικάνων στα Βαλκάνια. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' άνέβει στο κρεβάτι.

ΑΧΕΡΩΝ 10 Οκτωβρίου 2012 στις 8:19:00 π.μ. EEST  

''Βὸρεια Ντακὸτα''!
Χαχὰ!Καλὸ!
Αλλὰ ἂς μας αφὴσουν πρὼτα την νὸτια μεθὸριο τουλὰχιστον,απὸ Αχρὶδα- Μοναστὴρι-Βὲλες-Βαλὰντοβο,ὲτσι για αρχὴ,και μετὰ,θὲλω να δὼ κὰτι ψευτοκομιτατζὴδες που θα πὰνε να κρυφτοὺν.
Να επισημὰνω στο σημεὶο αυτὸ,ὸτι κατὰ την διὰρκεια του Μακεδονικοὺ Αγὼνος,οι Ὲλληνες της Μακεδονὶας εφὰρμοσαν μπο´υ´κοτὰζ κατὰ των εβρα´ι´κὼν επιχειρὴσεων,λὸγω της ανθελληνικὴς στὰσεως των Εβραὶων της Μακεδονὶας,πρὰγμα που ανὰγκασε τους τελευταὶους να επιδιὼξουν μὶα ἂς ποὺμε ανακωχὴ.Ενὼ στην Θεσσαλονὶκη επὴλθε ὸντως κὰτι τὲτοιο,στην πὸλη των Σκοπὶων οι Ὲλληνες δεν συμβιβὰστηκαν,και πολλοὶ Εβραὶοι επιχειρηματὶες αναγκὰστηκαν να αναζητὴσουν νὲες ὲδρες.
Για να δοὺμε ποιὰ ὴταν,ακὸμη και σε συνθὴκες σκλαβιὰς η ψυχικὴ δὺναμη(διὸτι εν τὲλει,πὰντοτε περὶ αυτοὺ πρὸκειται),του Ελληνισμοὺ,και μὰλιστα ενὸς λησμονημὲνου,εγκαταλελειμὲνου,και ακὸμη-ακὸμη συκοφαντημὲνου Ελληνισμοὺ.

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 10:35:00 π.μ. EEST  

@enkripto
Καλημέρα
Η σχεδιαζόμενη παραχώρηση απο τους αμερικανούς πολεμικού υλικού ποτέ δεν είχε να κάνει, ούτε θα κάνει με το ποιόν ενός αρχηγού κλάδου μιας μικροσκοπικής χώρας. Όταν οι αμερικάνοι δίνουν όπλα έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους - και σίγουρα δεν ακούνε τον κάθε στρατιωτικό.
Φυσικά κρίνουμε τον Φράγκο ως προς τους προγενέστερους με βάση ότι είναι ανοιχτό στον κόσμο. Και πάλι όμως κρίνουμε εν καιρώ ειρήνης σε στρατό παρελάσεων και με προγενέστερους αδιάφορους τουλάχιστον ως προς το στράτευμα.
Το χάλι σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα ενός Α/ΓΕΣ αλλά το σύνολο αυτών. Και ο φράγκος φέρει μερίδιο ευθύνης ανάλογο. Ανέβασε τον πήχη; Συγνώμη αλλά δεν τον πληρώναμε τόσα χρόνια για 2-3 εκατοστά αλλά για μέτρα.
Είμαι εντονότατος κριτής αυστηρότατος και χωρίς διάθεση για ημίμετρα. Γιατί; γιατί στα εκατοστά παίζεται η ζωή μας.

Λέει ο φίλος TED σχετικά με την πολιτική ηγεσία. Αυτό ΕΓΩ ποτέ δεν το κατάλαβα. Δηλαδή ο κάθε φράγκος, γράψας και πάω και πιο πίσω στον λυμπέρη δεν είχαν ποτέ τα κότσια να βαρέσουν τα χέρια στο τραπέζι; Είμαστε σοβαροί;;;;;
Δεν μιλάω προς θεού για πραξικόπημα. Αλλά για εντονότατη διαφωνία με επιχειρήματα. Δεν διαφωνεί κανείς πια; Ποιός φταίει για αυτή τη συμπεριφορά;

Η ιστορία γράφεται καθημερινά - πχ μιλάμε για 'ήττα' στα ίμια την οποία χρεώθηκε ο λυμπέρης.
Αν αύριο δούμε 500 ε/π στην καβάλα ποιός θα φταίει; ποιός θα πάρει την ευθύνη; κάποιος που δεν βάρεσε το τραπέζι φυσικά, και παραιτήθηκε ή σιώπησε ή έγραφε στο τουίτερ. και ποιοί θα είναι νεκροί; εμείς.
νοιάζει τα ορφανά αν ο α/γες "παραιτήθηκε ή σιώπησε ή έγραφε στο τουίτερ"; όχι. τα νοιάζει που δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά ξεκινώντας με το τραπέζι και τελειώνοντας παραδίδοντας ένοπλες δυνάμεις που θα βγάζουν μάτια.

αυτή είναι η ταπεινή άποψη μου.

τα βιβλία μετά είναι για μένα τρομερό λάθος. είτε είναι αφηγηματικά για το έθνος των τούρκων (που για μένα είναι απαξίωση ενός λαού πολυεθνικού αλλά που μας σβήνει καθημερινά απο το χάρτη) ή βιβλία συγχωρήσεως του τύπου "δεν έφταιγα για τα ίμια αυτοί μου είπαν να κάνω τη κότα"

ο στρατιωτικός στο τέλος της καριέρας του πρέπει να φαίνεται απο ένα πράγμα και μόνο: την δυνατότητα του πρωθυπουργού να βάζει το στρατό στο τρεπέζι της διπλωματίας για την εκπλήρωση των εθνικών στόχων. τίποτε άλλο.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP