“100 εκεί; Εδώ Επιτελείο!”

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το Πεντάγωνο είναι στρατόπεδο ή κάνω λάθος; Έγινε πλατεία και δεν το ‘μαθα; Υπάρχει Τάγμα ΓΕΕΘΑ; Η Στρατονομία γιατί είναι στην πύλη; Για να βαράει προσοχή στις κλάρες και στους πολιτευτάκηδες; Δύναμη Φρουράς δεν βγάζουν κάθε μέρα; Ή μήπως τηρούνται οι «παραδόσεις» της εποχής μου, όπου το Τάγμα ΓΕΕΘΑ ήταν οι προφυλακές της Γκομενοφυλακής; Όλα τα βύσματα, στελεχάρες των κομματικών νεολαιών και συγγενείς κομματαρχαίων, ήταν στα χαρτιά της δύναμης αλλά στην αναφορά ήταν ο Διοικητής, ο Επιλοχίας κι ένας σκύλος, γιατί τα καλόπαιδα πίνανε καφέ στο Κολωνάκι, ήταν στη Μύκονο ή σε πολιτικά γραφεία. Άσε που αντί για Τάγμα ήταν …Ταξιαρχία από τους υπεράριθμους βυσματίες ματσουλαραίους. Τώρα, 21 χρόνια μετά δεν ξέρω πως είναι αλλά ξαναρωτάω, Φρουρά δεν έχετε, ρε; Ομάδα Ασφαλείας δεν έχετε;

Ξέρατε τουλάχιστον από χτες πως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο στρατόπεδο ή όχι; Αυτά που μαθαίνει ο τελευταίος πεζικάριος σκοπός τα ξέρατε όσοι μετείχατε στην σύσκεψη κι όσοι είχαν υπηρεσία σήμερα;

Αν ήμουν Αξιωματικός Πύλης το 1991 και με ρωτούσε ο Γιώργος Καραποστόλου «Εάν αποπειραθούν κάποιοι να μπουν βιαίως στο Στρατόπεδο, τι θα κάνεις κύριε Δόκιμε;» και του απαντούσα «θα πάρω το 100», είχα 40 μέρες φυλακή στην κωλότσεπη.

Στις άλλες, σοβαρές χώρες, όταν δέχεται εισβολή στρατόπεδο, φωνάζουν την Αστυνομία;

Πιο θλιβερή εικόνα από αυτή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ να παρακαλάει (!) με ντουντούκα (!!) να βγουν από το στρατόπεδο του οι διαδηλωτές υπάρχει; Λυπήθηκε η ψυχή μου να βλέπω τον Αρχηγό σε αυτή τη θέση.

Πως το γράφω συνέχεια; Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας. Ε, λοιπόν ο πυρήνας μπάζει. Γιατί δεν τον αφήνουν να κάνει την δουλειά του. Γιατί ορισμένοι Αξιωματικοί αρχίζουν από νωρίς να «πολιτεύονται» για τις προαγωγές και τις μεταθέσεις τους.

Αργά αλλά σταθερά η πολιτική τάξη κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις σαν τα μούτρα της.

Ακόμη υπάρχουν αποθέματα φιλοτιμίας και περηφάνιας, γιατί όποιος διαλέγει το ράσο της στολής, κάτι έχει μέσα του. Όμως το σαράκι προχωράει.

Εικόνες ντροπής οι σημερινές. Δεν έχει σημασία αν έχουν δίκιο ή άδικο οι εργαζόμενοι. Ιερό το ψωμί αλλά δεν μπουκάρεις στο Επιτελείο, δεν βεβηλώνεις την Ακρόπολη ή τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Το ‘χε πει ο Μιτεράν, νομίζω. Συμπυκνώνει τα πάντα η φράση, τουλάχιστον αυτά που πιστεύω εγώ.

Κι η διαχείριση προϋποθέτει πρωτίστως σεβασμό. Από την πολιτική ηγεσία, από τους πολίτες, διαδηλωτές ή μη και από τους υπηρετούντες, τα στελέχη.

Στην κατρακύλα μας κάποιοι θα αποπειρώνται πάντα να κάνουν διάφορα. Άλλοι κρεμάνε τα κουρέλια τους στην Ακρόπολη, άλλοι καταστρέφουν την προτομή του Περρίκου και την πετάνε σαν σκουπίδι στο οδόστρωμα της Πατησίων κι η «Αυγή» τους προβάλλει και «ηρωικό» αφιέρωμα, άλλοι ορμάνε στους Ευζώνους και καίνε τη σκοπιά.

Εικόνες ντροπής οι σημερινές, το ντου, να τρέχουν όλοι, πηλίκια να πέφτουν, ύστερα ο Αρχηγός στα σκαλιά να παρακαλάει με πλάκα τα γαλόνια και τις διεμβολές κι ύστερα ήρθαν κι οι κομματαρχαίοι, μην χάσουν, να σουλατσέρνουν στο προαύλιο προς άγρα ψηφοφόρων. Μεγάλε Γιώργο Σκαμπαρδώνη: «Όλα βαίνουν επιτυχώς εναντίον μας».

Ποιος θα γκρεμίσει την παρακμή μας και θα θάψει στα μπάζα τους αυτουργούς;

Πηγή

Σημ Εν Κρυπτώ : Οι κύριοι Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας και Ελευσινιώτης γιατί κρύφτηκαν; Είναι δυνατόν να στέλνουν οι πολιτικοί προιστάμενοι τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να κατευνάσει τους διαδηλωτές;  Δεν αντιλαμβάνονται ότι εξευτελίζουν τον θεσμό του Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και τον ίδιο τον Στρατηγό προσωπικά;

28 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

Από το κάτω δεξιά μέρος αυτής της ιστοσελιδας:

«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

Φρονιμάδα είναι επίσης να μήν μιλάς
ώστε τα σχόλιά σου να μήν εμπίπτουν στις διατάξεις του ποινικού νόμου περί εχθροπάθειας.

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

Να προσέχατε κ.Κρανιδιώτη. Όταν βγάζατε τον κόσμο στην πλατεία για να μπει στη βουλή ουσιαστικά του δίνατε το άλλοθι να μπαίνει όπου θέλει. Άντε γεια άχρηστοι.
μετανάστης

D-Mitch 4 Οκτωβρίου 2012 στις 8:30:00 μ.μ. EEST  

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το άρθρο, συγχαρητήρια! Άϊντε γιατί τα έχουμε ξεφτιλίσει όλα πια, ως εδώ..

Tyler Durden () 4 Οκτωβρίου 2012 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  

Δεν θελετε νε ξερετε την απανρηση στα ερωτηματα σας, γιατι αυριο το blog σας θα δινει συμβουλες για να μη σβολιάζει η μπεσαμελ

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 9:27:00 μ.μ. EEST  

απλα ένα reality check για τον Α.ΓΕΕΘΑ που τον γλύφουν και τον καλοπιάνουν καθημερινά.

Αρματιστής 4 Οκτωβρίου 2012 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

Ερώτηση κυρίου Κρανιδιώτη:

«Ή μήπως τηρούνται οι «παραδόσεις» της εποχής μου, όπου το Τάγμα ΓΕΕΘΑ ήταν οι προφυλακές της Γκομενοφυλακής;».

Τώρα αυτή η ερώτηση γίνεται ποιητική αδεία, ή πράγματι έχει απορία ο ερωτών και θέλει να μάθει;;;

Αν όμως έχει απορία, μπορεί να ρωτήσει το κύριο Παναγιωτόπουλο. Στο ίδιο κόμμα είναι. Πιστεύω να του πει και στη συνέχεια ο Φαήλος να ενημερώσει και μας, τους απ’ έξω. Ας ρωτήσει τον «κόκκινο» Πάνο, κάτι το πολύ απλό. Πόσοι υπηρετούν στο πεντάγωνο και τι ποσοστό επάνδρωσης έχει το Τάγμα ΓΕΕΘΑ. Στη συνέχεια ας τον ρωτήσει για το ποσοστό επάνδρωσης ενός τυχαίου Τάγματος στον Έβρο. Και στη συνέχεια ας γράψει ένα άρθρο να μας ενημερώσει.

Εγώ όμως που είμαι εδώ και αρκετά χρόνια απόστρατος, μπορώ να τον ενημερώσω με ακρίβεια. Το ποσοστό επάνδρωσης του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, είναι άνω του 100%. Πάντοτε οι των «Πόλεων», ήταν περισσότεροι αυτών των «Φρουρίων». Πάντοτε έτσι συνέβαινε. Οι φρουρές των τειχών, ήσαν λίγοι. Οι ημέτεροι πάντοτε είχαν τον τρόπο τους να βολεύονται στα μετόπισθεν. Όχι μόνο τώρα που βρισκόμαστε σε ειρηνική κατάσταση, αλλά ακόμη και στη περίοδο των πολέμων.

Και επειδή αρκετή συζήτηση έγινε για τη Μικρασιατική εκστρατεία, θα σας μεταφέρω εδώ, αυτά που γράφει ο στρατηγός Κ. Κανελλόπουλος επί του αντικειμένου, αναφερόμενος στην ανάληψη της αρχιστρατηγίας από το Χατζανέστη:

«Χἀρις εις τας ενεργείας του, τα ταμεία επληρώθησαν χρημάτων και η τροφή εβελτιώθη. Οι εις τα γραφεία της Σμύρνης και του εσωτερικού της κατεχομένης ζώνης ευρισκόμενοι απόλεμοι οπλίται απεστάλησαν εις το μέτωπο κατά χιλιάδας» (σελ 44).

Κατά χιλιάδες!

Πάντοτε έτσι γινόταν κύριε Κρανιδιώτη. Και έτσι γίνεται και σήμερα. Τα γραφεία ευημερούν. Τα Ι3, Ι4, οι αναβολές κυριαρχούν. Οι φυγόστρατοι αποτελούν μεγίστη τάξη. Και δυστυχώς για σένα που υπηρέτησες στους Αλεξιπτωτιστές και δικαίως περηφανεύεσαι, αποφάσισες να ενταχθείς σε ένα σύστημα που η φυγοστρατία κυριαρχεί.

Mithridates 4 Οκτωβρίου 2012 στις 10:05:00 μ.μ. EEST  

Το ΥΕΘΑ έχει Τάγμα ΓΕΣ. Έχει Λόχο Φρουρών, Λόχο Διοίκησης και Λόχο ΕΜ. Υπάρχει το Τάγμα ΓΕΕΘΑ. Υπάρχει η Ομάδα Ασφαλείας και φυσικά η Στρατονομία, η Μοίρα ΓΕΑ κοκ.

Και φυσικά πλέον υπάρχει και η σιδερένια μπάρα που κλείνει τελείως την πύλη. Γιατί παρέμεινε ανοικτή;

Έστω ότι οι σκοποί στη πύλη κάνουν αναγνώριση. Μετά το 3ο "Αλτ" τι;
Θα ζητήσουν άδεια βολής από τον Αρχιφύλακα; Αυτός θα πάρει τον Στρατοπεδάρχη. Αυτός τον Δκτη. Αυτός τον Αρχηγό. Ο Αρχηγός τον υπουργό. Ο υπουργός τον Πρωθυπουργό. Και φτου κι απ την ανάποδη να διαβιβαστεί η διαταγή. Άν υποθέσουμε πως δίδεται (χλωμό) η διαταγή για χρήση πυρών και αν οι διαδηλωτές έχουν την ευγενή καλοσύνη να περιμένουν κανά 20λεπτο και να μην κάνουν ντου, ο σκοπός θα παλέυει με την στομωμένη ξιφολόγχη του να ανοίξει τον τελαμώνα με τους γεμάτους γεμιστήρες (ποιός ξέρει από πότε κλεισμένους εκεί μέσα), να γεμίσει να οπλίσει και να πυροβολήσει που; Στον αέρα για εκφοβισμό προφανώς. Ποιός άτυχος θα φάει την βολίδα των 7,62 στο κεφάλι; Κάποιος οδηγός διερχόμενος στη Μεσογείων; Κάποιος που θα περιμένει στο ΚΤΕΟ απέναντι; Κάποιο παιδί που θα παίζει μπάλλα στο γήπεδο του Παπάγου;

Αν δοθεί διαταγή για πυρά δεσμευμένα, τότε τι; Θα τους κοπανάνε με τα κοντάκια; 10 εναντίον 100;

Με τι κανόνες εμπλοκής εκτελούν καθήκοντα σκοπού οι Έλληνες στρατιώτες;

Είναι επιτακτική ανάγκη ν' αλλάξουν πολλά. Πάρα πολλά. Και πρώτ' απ' όλα η νοοτροπία.

Σήμερα ήταν απεργοί. Αύριο ίσως είναι κανένας Ταλιμπάν ζωζμένος με εκρηκτικά.

E.A.V. 4 Οκτωβρίου 2012 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

Σωστός ο Φαήλος,

Σωστότερος ο Μιθριδάτης...

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2012 στις 10:50:00 μ.μ. EEST  

Σε μια χώρα που εδώ καί πολλά χρόνια η ανομία είναι νόμος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το σημερινό συμβάν εκπλήσει.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 12:09:00 π.μ. EEST  

Και για να προχωρήσω τη σκέψη των προλαλησάντων τι θα συνέβαινε εάν ένας οχλος Ισλαμιστών (όπου όχλος βάλτε μείγμα Θρησκόληπτων Ισλαμιστών, ξένων πρακτόρων, μελών της Αλ Κάιντα, Ελλήνων χρήσιμων ηλίθιων ότι δηλαδή παρεπιδημεί στη χώρα ) εισέβαλε στο Πεντάγωνο διαμαρτυρόμενο γιατί ένας ανθυπολοχίας φτερνίστηκε δίπλα σε ένα βρωμόχαρτο που είχε ΄"γραμμένα" λόγια του Μωάμεθ όταν έκανε έλεγχο σε κάποιους "οικονομικούς μετανάστες";
Τι θα έκαναν οι άμοιροι που θα βρίσκονταν στην πύλη; Θα τους κυνηγούσαν σαν τα γαλόπουλα με τα"καλάμια", θα φωνάζανε το 100 να τους σώσει ή θα τους άφηναν να σουλατσάρουν μέχρι να κουραστούν; Το χειρότερο είναι ότι κανείς δε μαθαίνει από τα λάθη που γίνονται καιδεν διορθώνεται.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 12:58:00 π.μ. EEST  

Οι σκοποί της Πύλης πρέπει να έχουν (σχεδόν) έτοιμα πυρομαχικά πάνω στο όπλο τους. Τι σημαίνει αυτό, ότι τελικά θα πυροβολήσουν εναντίον των διαδηλωτών με όπλα 7,62; Αν και αντιπαθώ τα κλισέ ΄΄πουθενά αλλού στο κόσμο΄΄, δεν έχω ακούσει στρατιώτες να σκοτώνουν διαδηλωτές στον Δυτικό Κόσμο. Ο κ. Κρανιδιώτης εννοεί ότι το 1991 -μετά τα προκαταρκτικά- θα άνοιγε πυρ εναντίον του πλήθους;
Νομίζω ότι η χρήση πυρών δεν επιτρέπεται από νόμους αλλά και κανονισμούς εναντίον πολιτών επειδή μέρα μεσημέρι μπήκαν ΄΄σπρώχνοντας΄΄ μέσα σε Στρατόπεδο. Κάνω λάθος; (ερωτώ για συγκεκριμένη φράση από τον κανονισμό και νόμο, όχι αοριστίες)
Η απώθηση μεγάλου αποφασισμένου πλήθους πολιτών είναι εκτός δυνατοτήτων στρατονόμων και φρουρών τόσο σήμερα όσο και την εποχή των Κρανιδιώτη - Καραποστόλου των 40Φ (ο τελευταίος θα ήταν πολύ ΄΄κακός΄΄ φαίνεται…). Η συμμετοχή της αστυνομίας έξω από το Στρατόπεδο είναι απαραίτητη. Ίσως απαιτείται νέα αποστολή-εκπαίδευση-εξοπλισμός της φρουράς, δύσκολο για θητεία, τα ΜΑΤ θα είναι καλύτερα. Πάντως η χρήση πυρών εναντίον πολιτών επειδή παραβιάζουν πύλη σε Στρατόπεδο απαιτεί ΞΕΚΑΘΑΡΗ διατύπωση από νόμο ή κανονισμό με ισχύ νόμου.

Βασιλής 5 Οκτωβρίου 2012 στις 1:30:00 π.μ. EEST  

Αν και γενικά συμφωνώ με τον κ.Κρανιδιώτη θα ήθελα να του πώ να σχολιάσω με μια δώση κακίας ομολογουμένως οτι δεν λυπάμε καθόλου τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ γιατί να για να φτάσει σε αυτό το πόστο, εχεί κάνει πόλλα "θελήματα" στο κομμά που υπηρετεί και ο ίδιος..Ειναι σχεδόν κοινό μυστικό οτι για να γίνει κανεις "ανώτατος" σαυτή τη χωρα πρέπει να εχει τεράστιες γαλαζοπράσινες περγαμινές άρα αμέσα ή έμμεσα έχει ευθύνη για αυτο που έγινε σήμερα..

Βασίλης 5 Οκτωβρίου 2012 στις 1:36:00 π.μ. EEST  

@ ΚΛΕΑΝΘΗΣ
Και οι πλαστικές σφαίρες μια χαρά την κανουν τη δουλεια..Αφηνουν βεβαία άσχημο πονοκέφαλο αποτι έχω διαβάσει αλλά απο τρύπα καλύτερα..

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 7:53:00 π.μ. EEST  

Ωραία μας τα λέει ο Φαίλως.
Ας τα συζητήσει όμως και με τα άδέλφια του στο κόμμα π.χτον Παυλόπουλο,τον Μειμαράκη,τον Αβραμόπουλο,τον Βουλγαράκη κ.λ.π

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EEST  

1.Ο κρανιδιώτης ήταν, είναι και θα είναι ΝΔ, κολλητός του αντωνάκη.
στο όνομα σταματάει και η ανάγνωση οποιουδήποτε κειμένου του.
ο αυλικός κρίνει την αυλή; άσε μας ρε φάηλο που έχει και το θράσος να μας περνάς για μλκς!

2. ανέφερα αλλού σχετικά με τον αρχηγό και την ξεφτίλα χτες. καμιά παραίτηση; ο κόκκινος πάνος, ο πράσινος ΑΓΕΕΘΑ, οι μπλε αγες/α/ν και τα λοιπα χρώματα ακόμα πληρώνονται.

3. ο σκοπός πύλης έχει περασμένη γεμιστήρα με 18 βολίδες. είναι 17 παραπάνω απο ότι χρειάζεται για να διαλυθεί οποιοδήποτε πλήθος μόλις η πρώτη πάρει πορεία προς το φεγγάρι.

4. οι μονάδες εντός ΓΕΕΘΑ όντως είναι της κλ@νιάς. οι μονάδες απέναντι λίγο πιο κάτω στο δρόμο όχι. αυτές έχουν άνετα οποιονδήποτε εισβολέα ΑΝ φυσικά πάρουν εντολή.

5. οι απλήρωτοι καλώς διαμαρτύρονται κακώς μέσα σε ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ. φυσικά αν είχαν μυαλό θα έψαχναν για δουλειά αλλού εδώ και 2 χρόνια αλλά οι ΔΥ είναι καλομαθημένοι.
εμείς είμαστε μονίμως με έλκος γιατί είμαστε φυσικά μλκς που δουλεύουμε 12ωρα χωρίς διαμαρτυρία

6. απο τότε που κάηκε η σκοπια, απο τότε που η 'πορεία' σκότωσε μια έγκυο, απο τότε που αφγανοί και λοιποί κουκουλοφόροι έκαναν πλιάτσικο στο κέντρο, απο τότε που πανό εμφανίστηκαν στην ακρόπολη και κανένας ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ τί περιμένανε;
ταξη; ασφάλεια; μέλλον; πραγματικά δεν ξέρω.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 11:41:00 π.μ. EEST  

Διόρθωση στο παραπάνω:
ο Φαήλος είναι πράγματι κολλητός του Σαμαρά, άρα "είναι" πράγματι ΝΔ. Δεν "ήταν" όμως ΝΔ προ Σαμαρά, προέρχεται από "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", Χαραλαμπίδη κλπ με μια βόλτα από ΠΟΛ.ΑΝ. Από κει και πέρα τον κρίνει ο καθένας όπως θέλει, αλλά να τον κρίνει σε σωστή βάση.

Kostas 5 Οκτωβρίου 2012 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Για ποιούς κανόνες εμπλοκής μιλάμε? Εϊτε στην ΕΛΔΥΚ που υπηρέτησα είτε στο ΓΕΕΘΑ ειναι οι ίδιοι εδω και 20 χρόνια. Στα μεγάλα στρατόπεδα της Αθήνας π.χ Καρέα, κλπ φυλάνε με 3 πρώτα άσφαιρα στην κεντρική, αυτό δεν σημαίνει οτι ο σκοπός θα πυροβολήσει σε καμιά περίπτωση σε γεγονός σαν το χθεσινό... μην τρελλαθούμε κιόλας.

Ο σκοπός πυροβολεί όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του και σε 2ο χρόνο για το χώρο που φυλάει. Χθες δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση

Καλό είναι να μην φανατιζόμαστε και να μην μας πιάνουν υστερίες. Φυσικά και θα πάρει την αστυνομία το ΓΕΕΘΑ, όπως ξέρουμε όλοι οι φρουρές σε στρατόπεδα τυπου ΓΕΕΘΑ ειναι για τα μάτια του κόσμου.... σιγά μην και τα βυσματάκια που είναι εκεί πάρουν χαμπάρι για το τι γίνεται.Ανάθεμα και αν όλοι αυτοί που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ θητεία ξέρουν να κουμπώσουν γεμιστήρα στο G3, μπορεί και να μην ξέρουν καν τι είναι ο όρος G3. Επίσης επειδή το ΓΕΕΘΑ είναι στη θεση που ειναι, η αστυνομία είναι υπευθυνη για ολη την περιμετρική ασφάλεια, καλώς λοιπόν και τους πήραν και μπηκαν μέσα. Ούτε είναι δουλειά του Α/Μτη ή της ομάδας ασφαλείας να πλακωθεί με 500 άτομα.

Λοιπόν ας τα βλέπουμε πιο νηφάλιοι τα πράγματα γιατι ειμαστε σε δύσκολη περίοδο και πολλά γίνονται και στημένα από διάφορους περίεργους για δίάφορους λόγους και καλό ειναι να βάλουν καλύτερα ρολλά ασφαλέιας εκει στο ΓΕΕΘΑ γιατι είδα οτι με 2-3 άτομα ανοίγουν για πλάκα και ας αφήσουν τους σκοπούς και τις σφάιρες να χρησιμοποιηθούν αλλού και όχι σε μεταξύ μας θέματα :-)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 5 Οκτωβρίου 2012 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Άμα βρεις δουλειά στους 'καλομαθημένους ΔΥ" που διαμαρτύρονται και δεν είναι 300 ευρώ χωρίς ασφάλεια τότε ναι, είναι καλομαθημένοι. Και όσο για το έλκος έχω κι εγώ από χρόνια. Δεν είναι προνόμιο του ιδιωτικού τομέα αλλά το πόση ευθύνη έχει η δουλειά σου και πόσο σοβαρά την αντιμετωπίζεις. Και για τη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα τα ξέρω. Αλλά μου κάνει εντύπωση που ο εξαθλιωμένος υπάλληλος των 300 ή 400 ευρώ θεωρεί υπεύθυνο για το χάλι του τον δημόσιο υπάλληλο. Τόσο ασχετοσύνη πια; τόση αγραμματοσύνη και έλλειψη ταξικής συνείδησης; Δηλαδή δε φταίει το αφεντικό του που εννιά στις δέκα φορές φοροδιαφεύγει, έχτισε με ένα μαγαζί και μόνο βίλλες και μεζονέτες και γύρισε όλη την ευρώπη την ώρα που δυο μισθωτοί - γι ατο υπουργείο παιδείας μιλώ - παλεύουν να ξεπληρώσουν ένα σπίτι και να σπουδάσουν παιδιά;

Όλοι οι συμμαθητές μου που πηραν το μαγαζί του πατέρα τους έχουν βγάλει τα κέρατά τους και εγώ μετρώ ακόμη φραγκοδίφραγκα. Για όσους έγιναν γιατροί και δικηγόροι παυει να υπάρχει πια σύγκριση. Και βλέπω οτι και οι στρατιωτικοί τα ίδια με μενα τραβάνε. Ευθύνες από την κοινωνία και μισθολογική απαξίωση από την πολιτεία. Οπότε όταν μιλάμε για ιδωτικό τομέα και δημόσιο να ξέρουμε κάθε φορά για ποιον μιλάμε. Υπάρχει και το ρετιρέ και το υπόγειο. Δε μπορεί να συγκρίνομαι εγώ με τα 1240 ευρώ μετά από 20 χρόνια, πτυχία μεταπτυχιακά και γλώσσα με τον υπάλληλο ΜΕ στον δήμο που ξεκινούσε με 1500 ευρώ και μέσα στην πενταετία πλησίαζε τα 2000 ευρώ. Ούτε με τις αστρονομικές αμοιβές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Και στο Σκαραμαγκά αυτοί που βγήκαν στο δρόμο δε νομίζω οτι ήταν οι προνομιούχοι. Διότι στις διαδηλώσεις ο φόβος να σου λερωθεί το Lacoste μπλουζάκι είναι μεγάλος και δεν το ρισκάρεις.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 5:57:00 μ.μ. EEST  

διακρινω μια διαφορετική προσέγγιση στους εργαζόμενους των ναυπηγίων με τους αποστρατους που είχαν μπει στο ΥΠΕΘΑ πριν κάτι μήνες;
Σε εκεινη την περιπτωση δεν ζητούσατε να πυροβολήσουν οι σκοποί αν και στις δυο περιπτώσεις υπήρχε εισβολή.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 7:56:00 μ.μ. EEST  

οι πρωτοι που ξεφτύλισαν το ΥΠΕΘΑ ηταν οι απόστρατοι
κι αμα εσύ ο ίδιος δεν σέβεσαι το σπίτι σου μην περιμένεις να το σεβαστή κανένας

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2012 στις 8:35:00 μ.μ. EEST  

Ας μας πουν πόσα εμπορικά πλοία έχουν φτιάξει τα ναυπηγεία τα τελευταία 20 χρόνια. Δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γίνει.
και αυτό σας το γράφει κάποιος που ο μακαρίτης πατέρας του ήταν ηλεκτροσυγκολλητής, αλλά δεν είχε την τύχη να δουλεύει στα ναυπηγεία, και έτσι έψαχνε κάθε μέρα για δουλειά και ήταν χαρούμενος όταν την έβρισκε ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να μπει σε κάτι τρύπες, στα αμπάρια, από τα οποίες δεν ήταν σίγουρος ότι θα βγει...
Από τότε μου έλεγε ότι αυτοί που δούλευαν στα ναυπηγεία ήταν γνωστό ότι ήταν οι τυχεροί που δούλευαν χαλαράαααααα.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 6 Οκτωβρίου 2012 στις 12:26:00 π.μ. EEST  

Mερικές επισημάνσεις:
Ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει αποστολή - εκπαίδευση – εξοπλισμό για αναχαίτιση αποφασισμένου πλήθους διαδηλωτών. Οπότε τα ΄΄δεν έχετε φρουρά, ρε!΄΄ του κ. Κρανιδιώτη απευθύνονται επίσης σε πλήθη.
Η απώθηση τέτοιων διαδηλώσεων είναι δουλειά της αστυνομίας γιατί αυτή έχει εξειδικευμένα τμήματα για αυτές τις περιπτώσεις. Οι πολίτες που διαδηλώνουν στον Δυτικό κόσμο, ακόμη και όταν παραβιάζουν περιβόλους, δεν πυροβολούνται (!) από στρατιώτες. Απομακρύνονται – συλλαμβάνονται από αστυνομικούς με χρήση ειδικού –μη φονικού- εξοπλισμού. Περιπτώσεις ΄΄ζωσμένων ταλιμπάν΄΄ και φύλαξης χώρων τύπου Αιθουσών Επιχειρήσεων είναι διαφορετικές περιπτώσεις, με άλλα μέτρα φύλαξης.
Απειλές τύπου ΄΄πυροβολώ αρχικά στον αέρα΄΄ προϋποθέτουν ότι υπάρχει αποφασιστικότητα και νομικό πλαίσιο για βολή στο ψαχνό αν απαιτηθεί. Επειδή αυτά δεν υπάρχουν, τέτοιες ΄΄μπλόφες΄΄ πρέπει να αποφεύγονται: Κίνδυνος πρόσθετου διασυρμού και ατυχημάτων.
Γενικότερα πάντως για το θέμα φύλαξης ιδιαίτερων χώρων, το πρόβλημα δεν είναι θέμα φύλαξης αλλά πολιτισμικό. Χώροι όπως η Ακρόπολη, το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, η στρατιωτική παρέλαση για να τιμηθούν νεκροί, κλπ, είναι - ή θα΄πρεπε να είναι- Σύμβολα, γιατί συμβολίζουν αξίες και μνήμες του Έθνους: Πατρίδα, Αγώνες, Πολιτισμός… Η κατάληψή των Συμβόλων από μάζες πολιτών για να ακουστούν αιτήματα (δικαιότατα κάποιες φορές) υπενθυμίζει την διαχρονικά τραυματική σχέση Πολιτείας – Πολίτη στην Ελλάδα: ο ένας θεωρούσε και θεωρεί τον άλλο αντίπαλο, πριν ακόμα από την Κρίση. Η νέα φτώχεια αναπτύσσει πλέον την παλαιά αντιπαλότητα σε ανοικτή σύγκρουση.
Χρειαζόμαστε νέο όραμα στην διαπαιδαγώγηση των νέων, όχι κομάντος στο Πεντάγωνο.

Ανιχνευτής 6 Οκτωβρίου 2012 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

όσοι λέτε να "έριχναν στο ψαχνό" ή έστω εκφοβιστικά, πάτε καλα!?!

Ποιος έφεδρος (ή μόνιμος) θα γινόταν φονιάς και θα σκότωνε "αγανακτισμένο" "τρελαμένο" έστω και απαράδεκτο συμπολίτη του που πήγε να μπει σε ένα στρατόπεδο? Δεν μιλάμε για ΈΝΑΝ αλλά για πλήθος. Αξιζει θάνατος για "παράνομη" είσοδο σε έναν άνεργο συμπολίτη μας? Ολοι στρατιωτικά σκέφτονται σαν εμάς εδώ?

Και εγώ σου λέω ο σκοπός έριχνε στο αέρα, μετά αν δεν σταματούσαν τι? Θα το έβαζε στα πόδια ή θα περίμενε να τον πιάσουν να του πάρουν και το όπλο ή θα έριχνε στο ψαχνό? Θέλει κανείς να έχει την τύχη του Κορκονέα?

Δεν πειράζει θα βγεί δαπάνη για καλύτερη φυσική ασφάλεια, καλύτερα ρολά και συρματοπλέγματα γιατί αυτά ήταν γ.τ.π.κ.

Υ.Γ. Αφού δεν έχουν τέτοιες τι λέτε τώρα σενάρια φαντασίας? Τι να το κάνω εγώ το ΑΝ! Να σου κάνω σενάρια πιο εφιαλτικά με πλαστικές σφαίρες.
Οσο για τις πλαστικές σφαίρες πρέπει να ξέρετε ότι ΠΟΛΛΕΣ φορές είναι φονικές (χτύπημα στην καρωτίδα, λαιμό, σπάσιμο πλευρού που μπαίνει στα πνευμόνια άπειρες αναφορες) ή προκαλούν βαριά τραύματα (χτύπημα στα μάτια, τύφλωση).

Εκεί ποιος παίρνει την ευθύνη? Εμείς που γράφουμε από τον καναπέ στα Blogs ή ο φανταράκος των 19 χρονών.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2012 στις 10:12:00 π.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Καλημέρα
φίλε έχει διαφορά ο ΔΥ απο ΔΥ. Αλλο ο καθηγητής άλλο ο κηπουρός άλλο ο υπουργός. έχουν διαφορά στο μισθό στις ευθύνες κτλ. έχουν και ένα κοινό: κανένας δεν απολύεται.

κακώς φωνάζεις για τα 1300Ε(1500 στα νησιά, + 150 στα ολοήμερα, + 50 σχεδόν κάθε 2ο σκ αν πας επιτηρητής, 2η δουλειά αφορολόγητη ιδιαίτερα κτλ κτλ) κακώς φωνάζεις για έλκος( 4 μήνες χαλάρωσης και σπα. 4ωρο τη μέρα; 6ωρο; ξέρω καθηγητές με 17 ΩΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ φυσικούς που κάνουν γεωγραφία και δεν ήξεραν που πέφτει ο όλυμπος. ακόμα δεν ξέρουν.)

δεν τα βάζω μαζί σου και συγνώμη αν το βλέπεις έτσι. μπορεί να είσαι ο καλύτερος καθηγητής του κόσμου αλλά η πλειονότητα των συναδέλφων σου είναι του ίδιου επιπέδου με τους άλλους ΔΥ είτε στρατιωτικούς, είτε κηπουρούς είτε υπουργούς. της πλάκας.

εγώ σαν ΙΥ υποφέρω απο τους ΔΥ. κάτι η χειρότερη διοίκηση ευρωπαϊκού κράτους στην ιστορία, κάτι οι απεργίες, κάτι η τεράστια κραιπάλη-μάσα σε όλα τα επίπεδα, συγνώμη αλλά δεν νομίζω κανείς να έχει θετική εικόνα για το σύνολο. ελάχιστοι είναι ικανοί. το 99,9% όχι.

το καλομαθημένοι βγαίνει στο ότι οι εργάτες είναι 6μήνες απλήρωτοι και δεν φεύγουν! δεν πάνε αλλού για δουλειά! δεν μπορώ να φανταστώ κανένα συνάδελφο εδώ που να καθόταν 2ο μήνα απλήρωτος!
αλλά γιατί να φύγεις όταν θα ξανάρθει μισθός; είναι σαν μια αρρώστια ένας ιός που κρύβεται μέσα σου και περιμένει πότε θα σε βρει αδύναμο για να σε γονατίσει.
ιός, αρρώστια. αυτό είναι πια οι ΔΥ.
δεν φταίω εγώ για αυτή την εικόνα. μπορεί ούτε και συ. αλλά αν δεν δούμε μαζικές απολύσεις ειδικά στους ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ μηχανικούς, ερευνητές, καθηγητές, υπουργούς κτλ κτλ δεν θα δούμε φως.

πόσοι συνάδελφοί σου πήραν τα τελευταία χρόνια εικονικά μάστερ για να πιάσουν γραφείο;;;; περισσότεροι απο τους άνεργους ικανότατους συναδέλφους μου με παιδιά. πληρώνονται ακόμα;;;; ΝΑΙ. απο τα λεφτά μου; ΝΑΙ

καλή σου μέρα

μηδενιστής.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2012 στις 3:54:00 μ.μ. EEST  

φίλε μηδενιστή,
σε ενημερώνω ότι οι απολύσεις που ζητά η "τρόικα", αφορούν στις προσλήψεις-ρουσφέτια και μάλιστα ΟΛΩΝ αυτών που με τα διάφορα π.δ.και ειδικότερα με το αίσχυστο π.δ.164/2004 (του παυλόπουλου) μετατρέπονταν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, δηλ. μονιμότητα!
οπότε ησύχασε! αρκετοί αργόσχολοι θα φύγουν και δεν θα χρειάζεται να τους πληρώνει ο "υγιής ιδιωτικός τομέας"!

Γιάννης

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 8 Οκτωβρίου 2012 στις 5:23:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του κοινωνικού αυτοματισμού που ξεκίνησε ο Σημίτης και ολοκληρώνεται σήμερα. Δεν κοιτάζουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας αλλά να ρίξουμε κάτω τους άλλους. Αλλά ας απαντήσω αναλυτικά:
1. Δεν υπάρχουν πουθενά τα 1500 για 20 χρόνια δουλειάς. Τόσα παιρνει διευθυντής πια.
2. Το 50αρικο υπήρχε αραιά και που, συνήθως 2 φορές το χρόνο για πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ή ΑΣΕΠ. Ίσχυε για έναν ελάχιστο αριθμό προνομιούχων - βυσματούχων. Λεφτά υπάρχουν μόνο απ΄πο τις επιτροπές πανελληνίων εξετάσεων (πάλι βύσμα καλό για 250 ευρώ το πολύ) και από βαθμολογήσεις πανελληνίων (το αποφεύγω όσο μπορώ, η εφορία παίρνει σχεδόν 40%, θέλεις 6-8 ώρες για άναν φάκελο 25 γραπτών - έχει ευθύνη τεράστια, λάθη δε συγχωρούνται με το μέλλον των παιδιών - και το πολύ να σου μείνουν 1-2 κατοστάρικα. Φυσικά αν είσαι σε γυμνάσιο όλα αυτά αποκλείονται.
3. Το τετράωρο- πεντάωρο τη μέρα είναι διδασκαλία. Απαιτεί προετοιμασία΄στο σπίτι, αν είσαι στοιχειωδώς υπεύθυνος. Σε Λύκειο δε στέκεσαι αν σταματήσεις το διάβασμα αλλά και στο Γυμνάσιο, αν κρίνω από τα ξενύχτια της γυναίκας μου έχει πια κάμποσο ζόρι. Η ώρα διδασκαλίας δεν είναι ώρα γραφείου ούτε αφηγγείσαι ιστοριούλες. Οι ώρες διδασκαλίες είναι μάξιμουμ 25 στο εξωτερικό αλλά χωρίς καμμιά εξωδιδακτική απασχόλησ του εκπειδευτικού και με συνθήκες εργασίας ασύγκριτα καλύτερες. Για μισθό δεν το συζητάμε, η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση της ΕΕ (κάπου το είχε το πραβδανετ).Επιπλέον η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Το βλέπω και στα παιδιά μου. Οπότε δε δέχομαι τη μομφή παρά για ελάχιστους. Αλλά βέβαια ακούω τέτοια είκοσι χρόνια, συχνά από ανθρώπους που το εισόδημά μου το δίναν χαρτζηλίκι στα παιδιά τους. Παραδόξως όλοι στον ιδιωτικό τομέα. Σκοτώνονταν να γυρνάνε την Ευρώπη για ...δουλειές (με τη γραμματέα μαζί...) και κατηγορούσαν τους εκπαιδευτικούς για τεμπέληδες.
4. Οι διακοπές δεν είναι βέβαια 4 μήνες γιατί τα σχολεία κλείνουν 30 Ιουνίου και ανοίγουν πρώτη Σεπτέμβρη. Και πάλι η Ελλάδα πέφτει στο μέσο όρο διδακτικων ωρών παγκόσμια. Ο χρόνος διακοπών του σχολικού έτους είναι μάλλον μικρότερος από το μέσο όρο της ΕΕ. Υπάρχουν στοιχεία και μετρήσεις, αν ψαξεις θα τα βρεις.
5. Φυσικά μπορεί κανείς να κάνει ιδιαίτερα. Αλλά εγώ δεν κάνω. Και πολλοί άλλοι δε θέλουν ή δε μπορούν να κάνουν. Εμένα με ξενερώνει και δεν το θέλω. Και επιπλέον δε μπορώ να θεωρήσω τον οποιοδήποτε μπορεί να παρανομήσει ως εξ ορισμού παράνομο, ακόμα και αν είναι συνηθισμένη πρακτική η παρανομία.
6.Μαϊμού ή καλοκαιρινοί τίλοι σπουδών υπάρχουν δεκάδες και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα εξίσου. Δεν έχει αποκλειστικότητα το δημόσιο σε καμιά περίπτωση.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 8 Οκτωβρίου 2012 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

7. Βαρέθηκα να ακούω τη γκρίνια του ιδιωτικού τομέα που, όπου επιβιώνει, το κάνει είτε παρασιτικά ως προς το ελληνικό δημόσιο (εργολαβίες πάσης φύσεως) ή ζει από τα χρήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Τώρα που οι μισοί έγιναν της πλάκας τα αφεντικά χάσαν τα χοντρά λεφτά και απολύουν αβέρτα κόσμο, πληρώνουν όσα και όποτε γουστάρουν και φορτώνουν την ευθύνη στο κράτος. Ο υπάλληλος, αντί να κατηγορήσει το αφεντικό που τον πετάει στο δρόμο ή του μειώνει το μισθό κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους. Λες και αν απολύσει το κράτος τους μισούς θα λύσει το πρόβλημά του. Και δε βλέπει οτι με 15000 ανέργους ακόμη το αφεντικό του θα τον πετάξει και αυτόν στο δρόμο γιατί η επιχείρηση θα φυτοζωεί ή θα βάλει λουκέτο. Είναι δυνατόν να έχουν μηδενική πολιτική σκέψη άτομα με τόσα προσόντα; Ειναι γιατί η πολιτική σκέψη απαιτεί παιδεία και προσωπικό αγώνα. Το πρώτο έχει αντικατασταθεί στην εκπαίδευση από "δεξιότητες" και το δεύτερο από τη μάχη του τηλεκοντρόλ. Να είσαι σίγουρος οτι αν γίνουν απολύσεις στο δημόσιο θα απολύσουν τους καλύτερους γιατί αυτοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν μέσο και κατά σύμπτωση δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ. Όπως ξέρω πως θα γίνει η αξιολόγηση και στους εκπαιδευτικούς και ποια κοπρόσκυλα θα επιβραβευτούν και ποιοι θα στοχοποιηθούν. Το είδα στις κρίσεις στελεχών, όπου τα τυπικά προσόντα κουρελιάζονταν από την περιβόητη συνέντευξη. Η μονιμότητα έγινε για να προφυλάσσει τους ικανούς αππό την αυθαυρεσία των πολιτικών αλλά εξελίχτηκε σε κάλυψη των λουφαδόρων που διορίζουν οι πολιτικοί. Δε φταίει το σαμάρι - ο γάϊδαρος φταίει.
8. Νομίζω οτι οι φόροι είναι το βασικό έσοδο του κράτους. Τι ποσοστό φόρου αναλογεί στον ιδωτικό τομέα σε σχέση με το δημόσιο; γιατί αφού σκοτώνονται στη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα το κράτος εισπράττει ψίχουλα; μήπως άλλοι (οι υπάλληλοι) σκοτώνονται και κακοπληρώνονται και άλλοι (αφεντικά) κονομάνε και φοροδιαφεύγουν; Και από προσωπική εμπειρία τα ξέρω και από όσα βλέπω γύρω μου (είπαμε¨σε σχολείο με εργαζόμενους δουλεύω)
9. Το κράτος ευθύνεται γιατί άφησε τον ιδιωτικό τομέα να εξελιχτεί σε ζούγκλα που ξεζουμά ποικιλοτρόπως τον εργαζόμενο, ευνοεί τη συναλλαγή και τη διαφθορά (σε συνεργασία με το κράτος), δημιουργεί ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα καρτέλ (γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, μπύρες, λαχανικά και άλλα πολλά, φοροδιαφεύγει προκλητικά. Αυτό που ζητούν οι ιδιώτες είναι να μεταραπεί σε ζούγκλα και το δημόσιο. Ε, όχι, αν εσύ δε μπορείς να παλέψεις για να βελτιώσεις τη θέση σου - και το δέχομαι, υπάρχει η τρομοκρατία της απόλυσης - εγώ μπορώ και θα το κάνω. Δε με καθιστά αυτό τεμπέλη. Τα κεκτημένα του δημοσίου είναι όσα με τρομοκρατία στερούν από τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα για να γυρνά η μεγαλομπουτικατζού ή ο μεγαλομηχανικός (ή γιατρός ή δηκηγόρος) ανά τον κόσμο με λεφτά προιόντα φοροδιαφυγής. Το μοντέλου του άναρχου καπιταλισμού που ονειρεύονταν Μάνος και Ανδριανόπουλος είναι από καιρό εδώ. Παλεύουμε να μην περάσει και στο δημόσιο. Και να εύχεσαι να μην περάσει στο δημόσιο γιατί τα χρήματα του δημοσίου συντηρούν, μέσω των μισθών, τον ιδιωτικό. Στην πόλη μου το 30% των μαγαζιών έκλείσε και τα άλλα με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα. Φαντάσου τι έχει να γίνει στη συνέχεια.

Ανώνυμος 10 Οκτωβρίου 2012 στις 10:38:00 π.μ. EEST  

@Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

έχουμε τεράστια κουβέντα αλλά δεν είναι για το παρόν ιστολόγιο

καλή σου μέρα :)

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP