Ποιον εννοεί άραγε;...

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Aναδημοσιεύουμε το εξαιρετικά ενδιαφέρον χθεσινό σχόλιο της στήλης "Στίγμα" (εφημερίδα "Τα Νέα"), με την ελπίδα ότι τα τρωκτικά που λυμαίνονται επί χρόνια την Άμυνα της δύσμοιρης τούτης χώρας θα λογοδοτήσουν σύντομα :

"Για τις θλιβερές ημέρες του Ακη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ακουστεί περισσότερα. Αυτό όμως που μου μετέφεραν, και που συνέβη προ εβδομάδων, φανερώνει ότι ισχύει πάντα η αριστοτέλεια ρήση περί του ευεργετηθέντος και του αχάριστου - το γνωστό, «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».

Μου μετέφεραν λοιπόν ότι ο Ακης παρακολουθούσε ένα βράδυ στην τηλεόραση ένα τοκ σόου. Και εκεί που άκουγε τους ομιλητές ήρεμος, και με τη φυσική ευγένεια που τον διακρίνει, ξαφνικά εξερράγη και άρχισε να ωρύεται. Τι είχε συμβεί; Στο πάνελ της εκπομπής, μετείχε και δημοσιογράφος, φίλος του. Και όχι μόνο φίλος του, αλλά και ευεργετηθείς από αυτόν. Ο τύπος είχε συστήσει την εποχή της παντοδυναμίας του Ακη, εταιρεία με την οποία έκανε - και αυτός! - προμήθειες εξοπλισμών για τις Ενοπλες Δυνάμεις!

Δεν περιγράφονται, μου είπαν, οι ύβρεις που εκτόξευσε ο Ακης, ακούγοντάς τον να τον καταγγέλλει ως μία από τις αιτίες της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ.

Εγώ, παλι, θα έλεγα ότι καλύτερα θα ήταν να έστελνε και κανένα φάκελο στον εισαγγελέα. Καιρός δεν είναι να απαλλαγούμε από κάτι τέτοιους κήνσορες;

4 σχόλια:

TED 29 Οκτωβρίου 2012 στις 11:31:00 μ.μ. EET  

Άραγε, ο κορυδαλλός (το πουλί) τρώει και βερύκοκα (τα φρούτα);;;

ΑΧΕΡΩΝ 30 Οκτωβρίου 2012 στις 9:23:00 π.μ. EET  

@TED
Προφανὼς,φτὺνει και τα κουκοὺτσια...

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2012 στις 9:46:00 μ.μ. EET  

Το πιασαμε το "στρατηγικο" υπονοουμενο.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2012 στις 11:58:00 π.μ. EET  


Ο ΑΡΧΙΒΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP