Εισαγγελική έρευνα για αγορά Apache επί υπουργίας Παπαντωνίου

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επί υπουργίας Γιάννου αγοράστηκαν 12 επιθετικά
ελικόπτερα ΑΗ-64D έναντι 593(;) εκ $
Προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται από την Εισαγγελία Αθηνών κατόπιν παραγγελίας της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου, με βάση δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Real news) σε σχέση με την αγορά 12 πολεμικών ελικοπτέρων που, κατά τα αναφερόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα, αγοράστηκαν με υπέρογκο τίμημα από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τον Αύγουστο του 2003, επί υπουργίας του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, το ελληνικό κράτος αγόρασε τα ελικόπτερα Αμερικανικής κατασκευής τύπου Apache της εταιρίας Boeing με κόστος 593 εκατομμύρια δολλάρια. Εν τέλει, κατά την εφημερίδα, η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement που συνήφθη με τη Γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, κάτι που εκτίναξε το κόστος της στα 663 εκατομμύρια δολλάρια. Ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι εάν η τράπεζα κράτησε όντως προμήθεια ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων δολλάριων. Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλέχθηκε, κατά το δημοσίευμα, για να μην εμφανίζεται η εν λόγω σύμβαση στα επίσημα κρατικά έγγραφα.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρόλο που στη σύμβαση ρητά είχε συμφωνηθεί ότι η πρώτη καταβολή από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να γίνει το 2007, ταυτόχρονα με την παράδοση ελικοπτέρων και αφού είχαν όντως πραγματωθεί και άλλοι όροι της σύμβασης, η Ελλάδα κατέβαλε πάνω από 237 εκατομμύρια δολλάρια για την αποπληρωμή των ελικοπτέρων, δηλαδή περίπου το 40% του ποσού, τον Οκτώβριο του 2003.

www.skai.gr 

10 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 9:00:00 μ.μ. EET  

Όλοι μέγκα..εε, μέσα ήθελα να πω!!

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 9:31:00 μ.μ. EET  

Καποτε πρεπει να ξαγρυπνησουν αυτοι που κοιμοτουσαν ησυχοι στις βιλες τους....με την ωραια Θεα.

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 1:45:00 π.μ. EET  

Μιλάμε για τα ελικόπτερα εκείνα που τα έτρωγαν οι ποντικοί;

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 9:37:00 π.μ. EET  

Κριμα τα παλικαρια ειχανε και παραστημα και χαμογελο και μυαλο.Αληθεια λετε στις φωτο εποχης να υπαρχουν και στρατηγουληδες που γελαγανε μαζι τους ?

Alexandros 14 Νοεμβρίου 2012 στις 1:07:00 μ.μ. EET  

Πολύ ωραία όλα αυτά και καλώς βγαίνουν, αλλα είναι ολοφάνερο ότι απλώς "στοχοποιουνται" οι ένοπλες δυνάμεις, άλλωστε αυτό συμφέρει όλους τους προσκυνημένους, ωστόσο τα σοβαρότερα σκάνδαλα έχουν γίνει στις μεταφορές και στις κατασκευές, εκεί έχουν χαθεί ολόκληροι κρατικοί προϋπολογισμοί, γιατί δεν αγγίζει κανεις εκεί? Λες να είναι επειδή τα Μέσα τα έχουν αυτοί οι τύποι οι ίδιοι που έχουν κάνει τα σκάνδαλα? Η μήπως απλώς είμαι καχύποπτος?

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 1:54:00 μ.μ. EET  

Να με συμπαθάς αλλά πως ακριβώς "στοχοποιούνται" οι ΕΔ;

Ίσα ίσα η διαλεύκανση υποθέσεων που εκκρεμούν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για να μην παίρνει η μπάλα και το προσωπικό των ΕΔ.

Αν πάλι υπάρχουν "λαδιάριδες" θα καθαρίσει η ήρα απο το στάρι.

win-win δηλαδή.

Alexandros 14 Νοεμβρίου 2012 στις 3:28:00 μ.μ. EET  

Θα σου πω αμέσως πως "στοχοποιουνται". Το να αναφέρεις σκάνδαλα που αφορούν μόνον έναν τομέα αυτόν της άμυνας, δίνει καταρχάς την εσφαλμένη εντύπωση ότι μόνον εκεί έχουν γίνει σκάνδαλα, δημιουργεί τεραστια καχυποψία στην κοινή γνώμη όσον αφορά τις νέες προμήθειες ακόμα και αυτές που είναι δωρεάν, δίνει την λανθασμένη εντύπωση πως τα όπλα που αποκτήθηκαν δεν χρειάζονταν, ενώ η αλήθεια είναι πως το σκάνδαλο δεν είναι η απόκτηση τους αλλα η υπερκοστολόγηση τους η η δωροδοκίες για την επιλογή συγκεκριμένων οπλων, οδηγεί την κοινή γνώμη στην άποψη ότι αφού εκεί γίνονται όλα τα σκάνδαλα, τι τις θέλουμε τις ένοπλες δυνάμεις, ειδικά στην εποχή που ζούμε τώρα και με τις τόσες δυσκολίες, είναι ακόμα πιο εύκολο να παρασυρθεί ο κόσμος σε τέτοια λανθασμένα συμπεράσματα.

Πολλές φορες το καλο από το κακό τα χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή, ο τύπος στις μέρες μας λειτουργεί εντεταλμένα και αυτό το θεωρώ θέσφατο, όλα τα μέσα μηδενός εξαιρουμένου λειτουργούν προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, οποτε ναι μεν είναι καλο να ξεσκεπάζονται επιτέλους τα εγκλήματα που έχουν γίνει στον τομέα της Άμυνας, αλλα καλο είναι όμως να γίνεται προς όφελος των ενοπλων δυνάμεων και όχι προς ζημίωση των.

Alexandros 14 Νοεμβρίου 2012 στις 3:32:00 μ.μ. EET  

Το προσωπικό των ενοπλων δυνάμεων, το παίρνει η μπάλα γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα, που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του καταρχάς, με αποτέλεσμα να χάνουν το σεβασμό προς το πρόσωπο τους, οι ευθύνες στα συγκεκριμένα προγράμματα σίγουρα βαραίνουν και υψηλόβαθμους αξιωματικούς, γιατί ακόμα και να μην παραιτηθείς αν κάτι πάει στραβά και το βλέπεις αποτελεί συνευθύνη!

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 6:33:00 μ.μ. EET  

Τουλάχιστον στις κατασκευές και στην Υγεία έτρωγαν περισσότεροι άνθρωποι.
Στους εξοπλισμούς, την πίττα την μοιράζονται πολύ λίγοι (υπουργοί, υφυπουργοί και ανώτατοι αξιωματικοί).
Τόσο απλά.

Alexandros 14 Νοεμβρίου 2012 στις 11:22:00 μ.μ. EET  

Ήταν περισσότεροι γιατί τα λεφτά ήταν πολύ περισσότερα, αλλά τις χοντρές μπάζες τις έκαναν λίγοι πολύ λίγοι μάλιστα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP