Η Φωτογραφία της Εβδομάδας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ομάδα Αμφίβιων Καταδρομέων επί ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού (φωτ. Αrmy Aviation) Σε πρώτο πλάνο, οι συσκευές κλειστού κυκλώματος που φέρουν οι καταδρομείς : oι συσκευές αυτού του τύπου χρησιμοποιούν οξυγόνο υπο πίεση σε μικρή φιάλη, με την διαφορά ότι ο εκπνεόμενος αέρας παραμένει εντός του κυκλώματος και μεταφέρεται σε φίλτρο που περιέχει νατράσβεστο. Κατόπιν καθαρίζει και επανεισπνέεται, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την εκπομπή φυσαλίδων και κατ'επέκταση την αποκάλυψη του δύτη.

11 σχόλια:

ΝΕΣΤΩΡ 6 Νοεμβρίου 2012 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

Πράγματι πολύ ωραία η φωτογραφία και καλά κάνετε και την δημοσιεύεται, αλλά θα ήταν καλύτερη και θα έδινε άλλα μηνύματα, σε αυτούς που πρέπει να τα πάρουν , εάν το Ελικόπτερο ήταν σύγχρονου τύπου, τα UH-1H τα έχω βαρεθεί να τα βλέπω.

"Δόκιμος" 6 Νοεμβρίου 2012 στις 3:59:00 μ.μ. EET  


…μα ο δύτης δεν αποκαλύπτεται από τις φυσαλίδες αλλά από τη ΦΑ ΣΑ ΡΙ Α των δύο λεπίδων που ακούγεται από 3-4χλm μακρυά.



Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 4:01:00 μ.μ. EET  

πάντως βγαίνει πολύ γκρίνια τον τελευταίο καιρό ότι και να βλέπουμε...

μηδενιστής.

Υγ αν ήταν ασπρόμαυρη θα ήταν το δέλτα του μεκονγκ... χαχαχαχαχαχα

TED 6 Νοεμβρίου 2012 στις 4:05:00 μ.μ. EET  

Αποκαλύπτεται ΟΠΤΙΚΑ από τις φυσαλίδες.
Αν σε θάλασσα 'λάδι' μπροστά σε κάποια προβλήτα εσύ - εκτελώντας καθήκοντα σκοπού - δεις να βγαίνουν στην επιφάνεια φυσαλίδες, δε θ'ανησυχήσεις;

SZAE 6 Νοεμβρίου 2012 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

Οί δύτες αντιμετωπίζονται με εκπομπή σοναρ σε τσαμαδούρα....

Nick 6 Νοεμβρίου 2012 στις 5:31:00 μ.μ. EET  

@TED:

Αν χρησιμοποιούσαν συσκευές ανοικτού κυκλώματος SCUBA ή rebreathers ανοικτού/κλειστού κυκλώματος (semi-closed circuit) τότε ναι θα φαίνονταν οι φυσαλίδες (στη 2η περίπτωση απλώς ανοίγεις τη βαλβίδα αποβολής CO2). Από 100% κλειστού κυκλώματος (πχ. LAR V) δεν αποβάλλουν φυσαλλίδες.

Και επίσης ολίγον δύσκολο να δεις βατραχανθρώπους να βγαίνουν στην επιφάνεια στο σκοτάδι χωρίς τη χρήση θερμικών συσκευών ή σκοπευτικών νυκτερινής όρασης ή συνδυασμό των 2 (fusion). Γιατί τέτοιου είδους επιχειρήσεις (αναγνώριση/χαροτγράφηση ακτής, εκκαθάριση), νύκτα γίνονται.

TED 6 Νοεμβρίου 2012 στις 6:04:00 μ.μ. EET  

Ψιλοβαριέμαι να γράφω τα αυτονόητα αλλά καλύτερα να το ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

1) ΞΕΡΩ ότι οι κλειστού κυκλωματος συσκευές ΔΕΝ αποβάλλουν φυσαλίδες.

2) Το παραπάνω σχόλιό μου προφανώς και αφορά ΜΟΝΟ τη χρήση ανοικτού κυκλώματος.

2) Το παραπάνω σχόλιό μου απαντούσε στο "Δόκιμο" (τα εισαγωγικά δικά του) που θεωρεί ότι οι φυσαλίδες δεν προδίδουν τους δύτες. Ακόμα και νύκτα (που συμφωνώ ότι είναι η πλέον πιθανή περίοδος δράσης), μπορούν να γίνουν αντιληπτές, ειδικά αν δεν είναι στατικές αλλά ακολουθούν κάποια πορεία.

Nick 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:22:00 μ.μ. EET  

@TED:

Λάθος κατάλαβα και ζητώ συγγνώμη.

Οι φυσαλίδες από συσκευή SCUBA ναι μπορούν να γίνουν αντιληπτές τη νύκτα κυρίως όταν έχει πανσέληνο και ήρεμα νερά, πόσο μάλλον όταν έχεις δυνατό προβολέα που στοχεύει στη θάλασσα.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 9:33:00 μ.μ. EET  

μηδενιστή, κοντεύω να "κλατάρω" με ό,τι ακούω για τη σφαγή που μας περιμένει και μας γράφεις για το δέλτα του μεκονγκ!!! χαχαχα!
γράψε και για την καμπότζη και για τους κόκκινους χμέρ που χρειάζονται για τους "κυβερνήτες" μας!

Γιάννης

Manolis 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:36:00 μ.μ. EET  

Δελτα του Μεκονγκ!!! τι μας θυμισες ! ''Αποκαλυψη τωρα - Redux'': στην extended version των 3,5 ωρων , η απολυτη ταινια για τον πολεμο. Μηπως να καλουσαμε τον Francis Ford Coppola, να γυρισει το Νο 2 (εχουμε ολο τον ...εξοπλισμο)?

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 9:33:00 π.μ. EET  

Δεν φταίω εγώ, διάβαζα αυτό: SEAL Team Six: Memoirs of an Elite Navy SEAL Sniper και κοίταγα φώτο απο βιετναμ στο wiki για κάποιες επιχειρήσεις που αναφέρει (bat21 κτλ) - μην βαράτε!

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP