Πληρωμένες απαντήσεις σε Αλβανία και Σκόπια

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Toυ Κωνσταντίνου Χολέβα

Λάθη και υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς κατά τις τελευταίες δεκαετίες σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν δώσει την ευκαιρία σε θρασείες γειτονικές χώρες να προκαλούν. Η Αλβανία και τα Σκόπια, ενώ έχουν βοηθηθεί πολιτικά κι οικονομικά (τα Σκόπια ακόμη και στρατιωτικά) από την Ελλάδα ανταποδίδουν τη γενναιοδωρία μας με δηλώσεις και πράξεις κακής, -θα έλεγα κακίστης- γειτονίας. Θυμίζω τα γεγονότα:

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι συζητώντας στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο έθεσε θέμα Τσάμηδων. Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα βάσει της Λωζάννης, αλλά η ελληνική μεγαλοψυχία τούς κράτησε εδώ με την ελπίδα βελτιωθούν οι σχέσεις με το νέο τότε αλβανικό κράτος. Οι Τσάμηδες ανταπέδωσαν τη φιλοξενία μας συνεργαζόμενοι στη διάρκεια της Κατοχής με Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές και σφάζοντας αμάχους Έλληνες. Ο Ναπολέων Ζέρβας τους κατεδίωξε και έφυγαν στην Αλβανία. Το 1945 καταδικάσθηκα 1900 από αυτούς από το Δικαστήριο Δωσιλόγων Ιωαννίνων και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν. Συνήθως το θέμα ετίθετο από μικρά εθνικιστικά κόμματα στην Αλβανία. Πρώτα ως θέμα περιουσιών και με την πάροδο του χρόνου ως θέμα επιστροφής των απογόνων τους και ουσιαστικά ως θέμα εδαφικής διεκδικήσεως της Θεσπρωτίας. Τώρα το θέτει επισήμως η αλβανική κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, ενώ προ ολίγων ετών και ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός Φάτος Νάνο πρότεινε να δικασθεί η Ελλάδα στη Χάγη για γενοκτονία των Τσάμηδων.

Ας μην υποτιμούμε το ζήτημα και ας καταλάβουμε ότι τίθεται ως αντιπερισπασμός των Αλβανών στην ύπαρξη Βορειοηπειρωτών. Η αποστομωτική μας απάντηση πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:

α) Στη δυναμική προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητος. Να ξαναγίνει σωστά και αντικειμενικά η απογραφή πληθυσμού με δήλωση εθνικής καταγωγής και θρησκεύματος.

β) Στη σαφή δήλωση ότι όσο προκαλεί η Αλβανία με Τσάμηδες και με καταπίεση των Βορειοηπειρωτών θα σταματήσει κάθε ροή ευρωπαϊκού χρήματος και θα βρίσκει την Ελλάδα εμπόδιο στα ευρωπαϊκά της όνειρα.

γ) Με την υπενθύμιση του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914, το οποίο είχε υπογράψει και η Αλβανία. Προβλέπει μία ευρεία διοικητική, αστυνομική και εκπαιδευτική αυτοδιοίκηση (Αυτονομία) για τους τότε Νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, χωρίς να αμφισβητούνται τα αλβανικά σύνορα. Αν αυτοί μας χορεύουν Τσάμικο, εμείς θα τους χορέψουμε Κερκυραϊκό!

Στο μέτωπο των Σκοπίων η δήλωση που δείχνει πόσο αδιόρθωτοι είναι οι γείτονες προέρχεται από τον Υπουργό Οικονομικών Ζόραν Σταβρέφσκι. Κατηγόρησε τις ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του ότι παίρνουν δάνεια από σκοπιανές τράπεζες και μετά τα στέλνουν στην Ελλάδα, η οποία υποφέρει από πρόβλημα ρευστότητος. Πρόκειται για την παταγώδη κατάρρευση του εγχειρήματος της «οικονομικής διπλωματίας» μας. Μιά αποτυχία, η οποία θα μπορεί να δοθεί και ως αντικείμενο διδακτορικών διατριβών σε νέους επιστήμονες. Θυμίζω ότι προ εικοσαετίας ρίχθηκε το σύνθημα «να ανοίξουμε μερικές επιχειρήσεις στη ΦΥΡΟΜ για να επηρεάσουμε την πολιτική τους υπέρ ημών» . Τί κατορθώσαμε; Μεταφέραμε επιχειρήσεις εκεί στερώντας δουλειά από Έλληνες και τελικά κάναμε τους Σκοπιανούς ακόμη πιο εθνικιστές και πιο προκλητικούς. Η ελληνική οικονομική παρουσία άλλοτε χλευάσθηκε ή απειλήθηκε και τώρα χρησιμοποιείται ως λαβή για αρνητικά σχόλια εναντίον μας.

Η αφελής προσέγγιση των μαρξιστών και των νεοφιλελευθέρων ότι η οικονομία είναι το παν και όλα τα άλλα έπονται καταρρέει καθημερινά . Ειδικά στην περίπτωση των βαλκανικών εθνικισμών είναι προφανές ότι με «μπίζνες» δεν αλλοιώνονται ριζωμένες αντιλήψεις. Η μόνη αποστομωτική απάντηση προς τα Σκόπια είναι η επάνοδός μας στην αρχική θέση του 1992 για το όνομα: Δεν παραχωρούμε τον όρο Μακεδονία ούτε ως σύνθετο ούτε ως παράγωγο! Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν.

Δημοκρατία

40 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 11:29:00 π.μ. EET  

Επιτέλους ένα σωστό άρθρο. Τέλος η Υποχωρητικότητα,

ΑΧΕΡΩΝ 24 Νοεμβρίου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EET  

Το ὰρθρο εὶναι σωστὸ,αλλὰ το τὲλος στην υποχωρητικὸτητα ὰλλοι εὶναι αρμὸδιοι να το δὼσουν.

Jack Daniels 24 Νοεμβρίου 2012 στις 2:10:00 μ.μ. EET  

Την αποστομωτική σας απάντηση στους αλβανούς να την πειτε στον φίλο σας τον κ. Σαμαρά.

Αλλά επειδή ξέρετε ότι θα είναι σα να τη πειτε στον τοίχο, μας την λετε εμάς...

Παραίνεση προς κ. Χολέβα και λοιπούς:

Όσοι Έλληνες πατριώτες ξυπνάτε.

Παρατήστε τα κόμματα της μεταπολιτευτικής παρακμής και συντονιστείτε στο να φτιαχτεί μια Ελληνόφρονη, πατριωτική κίνηση, από σοβαρά άτομα, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Τα πολλά τα λόγια, τα άρθρα, τα βιβλία κ.ο.κ δεν δίνουν λύσεις. Θέλει ενεργητικότητα, εγρήγορση και θέληση να παραχθεί έργο.

Ένα άρθρο να γράψετε εσείς, που θα το διαβάσουμε εμείς και εμείς, 1000 θα γράψει ο κάθε Τατσόπουλος που θα ανακυκλωθούν από όλα τα ΜΜΕ.

Εν ολίγοις θέλει και λίγο ακτιβισμό το πράγμα και πρακτικότητα, έτσι πως το πάτε δεν πάει πουθενά.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 3:38:00 μ.μ. EET  

Μέχρι την τελευταία παράγραφο καλά το πήγαινε ο καθηγητής. Αυτό το "Δεν παραχωρούμε τον όρο Μακεδονία ούτε ως σύνθετο ούτε ως παράγωγο! Αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν." τι το ήθελε???
Ειλικρινά πιστεύει κανείς σόφρων άνθρωπος και δη καθηγητής Πανεπιστημίου,ότι "παραχωρεί" όνομα η Ελλάδα του μνημονίου την στιγμή που ο πλανήτης αναφέρεται στο κράτος των σκοπίων σαν "Μακεδονία"??
Ήμαρτον.....!!
Μόνη λύση εδώ που φτάσαμε το "Σλαβομακεδονία" και να κλείσει "ο κύκλος των χαμένων ποιητών"-χαμένων πολιτικών που μαθαίνουν στου "κασιδιάρη το κεφάλι"!Οι λοιποί λεονταρισμοί δεν προσφέρουν τίποτε πια!!
DIOMEDESGR

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 5:20:00 μ.μ. EET  

αμ φιλε τωρα το σλαβομακεδονια δεν το θελουν οι αλβανοι των σκοπιων

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 6:03:00 μ.μ. EET  

@ DIOMEDESGR

Από το τέλος του Β'ΠΠ έως το 1989, όλος ο πλανήτης σιγά-σιγά, του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου (πράγμα που δεν συμβαίνει με την "Μακεδονία"), αναγνώρισε την Αν. Γερμανία ως Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR), πλην της Δ. Γερμανίας (BRD), που δεν την αναγνώρισε ποτέ ως χωριστή κρατική οντότητα.

Όταν κατέρρευσε ο "υπαρκτός", η Δ. Γερμανία (BRD) ενσωμάτωσε άνευ άλλου την υπόλοιπη, αφού την θεωρούσε απλώς κομμάτι της υπό ρωσσική κατοχή.

Η εθνική και κρατική υπόσταση της πΓΔΜ ως "Μακεδονία" διασφαλίζεται μόνον αν την αναγνωρίσει με αυτό το όνομα, σύνθετο, απλό, ή παράγωγό του η Ελλάδα. Τότε θα αρχίσουν και τα "αλυτρωτικά" (λέγε επεκτατικά, διότι δεν έχουν τίποτε προς λύτρωση) παρατράγουδα. Όσο η Ελλάδα τής αρνείται την αναγνώριση τέτοιου ονόματος, είναι εντελώς αδιάφορο το τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος και το μόρφωμα βαδίζει προς διάλυση, διότι ο χρόνος δουλεύει εις βάρος του.

Διάβασε αυτό το άρθρο του Λαζαρίδη και την συζήτηση από κάτω, που είναι αρκετά διαφωτιστική.

enkripto 24 Νοεμβρίου 2012 στις 6:07:00 μ.μ. EET  

πολύ ενδιαφέρον, σε ευχαριστούμε

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 6:55:00 μ.μ. EET  

@ enkripto

Χαίρομαι που σού άρεσε, διότι είναι ένα θέμα που ο πολύς κόσμος δεν το έχει καταλάβει. Σού λέει "μα αφού όλος ο κόσμος...", ε και, άφησε τον κόσμο να κάνει ό,τι θέλει. Η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει και δεν πρέπει να διαπραγματεύεται, διότι δεν έχει τίποτε προς διαπραγμάτευση. Αυτή η ενδιάμεση συμφωνία, είναι ό,τι πιο κατάπτυστο έχει υπογραφεί ποτέ.

Να σού δώσω και κάτι άλλο ενδιαφέρον, αν και ίσως το έχεις διαβάσει. Αν ναι, δεν πειράζει, να θυμόμαστε τα πράγματα πώς έχουν:

Κρις Σπύρου: Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την υπόθεση της ονομασίας

Όπως βλέπεις, τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 7:02:00 μ.μ. EET  

Σκαλίζοντας, βρήκα ένα άρθρο του Χ. Λαζαρίδη, που δεν έχει να κάνει με το θέμα μας εδώ, αλλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι είναι μία άγνωστη πτυχή της γερμανικής ιστορίας, που μας θυμίζει πολύ την Κύπρο και τον εξαιρετικό χειρισμό της πλεκτάνης Ανάν από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο:

Η ιστορική δικαίωση του… «ανόητου» Αντενάουερ!

Σήμερα, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχει πολιτικούς τέτοιου διαμετρήματος και γι αυτό τραβά προς διάλυση. Δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

Dr Doom 24 Νοεμβρίου 2012 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

Παρ'ότι συμφωνώ με το σκεπτικό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε οτι η μεγαλύτερη επιρροή γίνετε μέσα απο επιχειρηματικούς κύκλους. Μας το είχανε πεί και οι Αμερικάνοι, γιατί δεν τους "αγοράζουμε" (τους Σκοπιανούς); Η απάντηση λοιπόν στο θέμα που θέσατε (και καλά κάνατε και το θέσατε) δέν είναι οτι η επιχειρηματικότητα και η απο εκ των έσω επιρροή δεν λειτουργεί, αλλα οτι εμείς δεν την κάναμε σωστά. Κοινώς, δεν δημιουργήσαμε λόμπυ, επιρροές (εντός Σκοπίων), δεν αγοράσαμε πολιτικούς, κτλ. Ίσως θα έπρεπε να μαθαίνουμε απο τους Αμερικανούς και Άγγλους, στο πως χειραγωγούν άλλα Έθνη... Δείτε τι επιρροή ασκούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, και πώς αποτύχαμε εμείς να κάνουμε το ίδιο στα Σκόπια.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

@ Dr Doom

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα, αλλά αν ναι, πώς να αγοράσουμε εμείς τους Σκοπιανούς, που χρωστάμε και της Μιχαλούς;

Ανοίγματα είχαν γίνει, αλλά όλα λίγο-πολύ απέτυχαν και εφ' όσον η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, μάλλον δεν είναι σε θέση να αγοράζει άλλους. Έτσι δεν είναι;

Jack Daniels 24 Νοεμβρίου 2012 στις 8:40:00 μ.μ. EET  

Dr Doom,
το θέτεις πολύ σωστά το θέμα.
Είναι ανεπίτρεπτο τόσα χρόνια μια χώρα όπως η Ελλάδα με πενταπλάσιο ΑΕΠ από το συνολικό ΑΕΠ Αλβανίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, όλων μαζί, να έχει ακόμα προβλήματα με αυτές τις χώρες. Έπρεπε όλες να ειχαν "εξαγοριστεί" και οι κοινές τους γνώμες να έχουν φιλελληνοποιηθεί.

Αλλη μια αποδειξη της ασχετοσύνης και της δραματικής ανικανότητας των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια.

Jack Daniels 24 Νοεμβρίου 2012 στις 8:43:00 μ.μ. EET  

Ψιλοάσχετο αλλά ...σχετικό:

Οι εκταφές τώρα τελευταία είναι της "μόδας".

Οζάλ, σε λίγο και Αραφάτ.

Μήπως θα'πρεπε να κάνουμε και μεις την εκταφή του μακαριστού Χριστόδουλου;...

Ε;...

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 10:51:00 μ.μ. EET  

1) Jack Daniels 24 Νοεμβρίου 2012 8:43:00 μ.μ
του ΗΡΩΑ Τάσσου Παπαδόπουλου γιατί λέτε εξαφάνισαν ακόμη και τη σορό του, αλλά και για ΟΛΑ όσα εκείνος με ΣΘΕΝΟΣ, αντωνάκη, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ!! δεν ακούμε ούτε λέξη;;!!
επίσης κε πρωθυπουργέ κόψε λίγο την ΑΗΔΙΑ, θα ΠΑΩ να διαπραγματευτώ, θα ΠΑΩ να πω, θα ΠΑΩ να δείξω, θα..,θα..., γιατί ΔΕΝ θα κάνεις ΤΙΠΟΤΑ, αλλά και γιατί μας θυμίζεις τον παπαντρέα και το χάλι που αυτός δημιούργησε και πληρώνουμε ΤΩΡΑ και ΔΥΣΤΥΧΩΣ και να θέλουμε δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε!
2) όλο το καλοκαίρι στη Μακεδονία ΑΝΕΤΑ κυκλοφορούσαν ΙΧ των σκοπιανών με το σήμα στις πινακίδες MDA! επίσης σας γνωρίζω ότι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ κάτοικοι ΟΛΩΝ των Νομών πηγαίνουν στα σκοπια για φτηνή βενζίνη, γιατρούς, οδοντιάτρους, ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥΣ για τα πιτσιρίκια με τζάμπα κόστος, αγορές από supermarkets κ.λπ!! και μετά μιλάμε για εξαγορά των σκοπιανών από την "πλούσια Ελλάδα";;;!!!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11:05:00 π.μ. EET  

Φίλε Nativist..
Το να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα ουδέν συμβάλει στην συζήτηση του θέματος!Το να παραπέμπεις "αλα-καρτ" σε άρθρα κάποιων επίσης αποπροσανατολίζει.Εδώ ανταλάσονται γνώμες πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο και δεν προωθούνται πολιτικές.
Και συγκεκριμένα:
α) Τί σχέση έχει το παράδειγμα της Α. Γερμανίας με αυτό της ΠΓΔΜ? Σου θυμίζω ότι για χρόνια (1943-1990) ΟΛΑ τα Ελληνικά επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα αναφέρονταν στο ομόσπονδο κρατίδιο της Νοτιοσλαβίας σαν "Σλαβομακεδονία"! Εξάλου εδώ το θέμα δεν είναι πλέον το τι πιστεύω εγώ ο Έλληνας που αντιπροσωπεύω ούτε το 0,001% του παγκόσμιου πλυθησμού! Η αδράνια όλων αυτών των ετών δυστηχώς μας έφερε στο σημείο της γνωστής παροιμίας "ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι"!Όταν όλοι αναφέρονται σε όνομα με το παράγωγο "Μακεδονία" εσύ δεν μπορείς να έχεις το κεφάλι στην άμμο!!Υπάρχει αυτό που έλεγε ο μακαρίτης ο Μακιαβέλι (The Prince) "Political Realism"!
β)Στην Ελλάδα ΟΛΟΙ είναι αναλυτές και ΟΛΟΙ γράφουν για να γράφουν.Αρκεί να χαϊδεύουν τα αυτάκια του Νεοέλληνα και να του θυμίζουν τα μεγαλεία των προγόνων και την "ανωτερότητα" της φυλής!! Πάρτο χαμπάρι φίλε!"Με @ορδές αυγά δεν βάφονται" και επίσης "..θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία" και όχι παχιά λόγια και κούφιους βαυκαλισμούς.Αυτά μας φέραν εδώ που είμαστε!
Φιλικά, DIOMEDESGR!

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 2:05:00 μ.μ. EET  

@ DIOMEDESGR

>Το να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα ουδέν συμβάλει στην συζήτηση του θέματος!Το να παραπέμπεις "αλα-καρτ" σε άρθρα κάποιων επίσης αποπροσανατολίζει.Εδώ ανταλάσονται γνώμες πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο και δεν προωθούνται πολιτικές.<

1) Ποια είναι τα "πορτοκάλια με μήλα", που τάχα συνέκρινα;

2) Το πρώτο άρθρο είναι απολύτως σχετικό, εκτός αν δεν κατάλαβες τι λέει, ή δεν το διάβασες (το πιθανότερο). Τα δύο άλλα τα έδωσα στον enkripto και νομίζω ότι είναι σαφής η σχετικότητά τους με το θέμα (εξηγείται παρακάτω, μιας και δεν καταλαβαίνεις).

3) Γνώμες ανταλλάσσονται. Για ποια "προώθηση πολιτικών"(*) κάνεις λόγο; Έγραψες κάτι και σού απάντησα (24 Νοεμβρίου 2012 6:03:00 μ.μ. EET). Αν δεν κατάλαβες την απάντηση, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μου.


>Τί σχέση έχει το παράδειγμα της Α. Γερμανίας με αυτό της ΠΓΔΜ?<

Αν δεν κατάλαβες την σαφή σχέση, δεν έχεις καταλάβει καθόλου την απάντηση στο τάχα επιχείρημά σου ότι "Ειλικρινά πιστεύει κανείς σόφρων άνθρωπος και δη καθηγητής Πανεπιστημίου,ότι "παραχωρεί" όνομα η Ελλάδα του μνημονίου την στιγμή που ο πλανήτης αναφέρεται στο κράτος των σκοπίων σαν "Μακεδονία"??
Ήμαρτον.....!!
. Ναι, αν υποχωρήσει η Ελλάδα, θα ΠΡΑΧΩΡΗΣΕΙ και για να παραχωρήσει, πρέπει να ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ! Ούτε αυτό το κατάλαβες; Αν καταλαβαίνεις (ή μήπως δεν θέλεις να καταλάβεις;), νομίζω ότι οι ερωτήσεις σου είναι περιττές. Και από τα υπόλοιπα που γράφεις, φαίνεται ότι δεν "έπιασες" καθόλου το νόημα του σχολίου μου, που σκοπό έχει να καταδείξει ότι δεν έχει απολύτως καμμία σημασία τι λέει όλος ο υπόλοιπος κόσμος, διότι ο "μακεδονισμός" των Σκοπίων έχει νόημα μόνον αν αναγνωρισθεί από την Ελλάδα (ιδού η σύγκριση με τις δύο Γερμανίες).

>β)Στην Ελλάδα ΟΛΟΙ ...<

Δεν ξέρω πού ζεις και τι σχέση έχει με το θέμα το πραγματικά αποπροσανατολιστικό αυτό σχόλιο, αλλά πάρε κι εσύ πρέφα ότι με @ορδές συζήτηση δεν γίνεται. Αν εσύ εννοείς ότι εγώ προσπαθώ να περάσω "πολιτικές"(*), επειδή δεν συμφωνώ μ' αυτά που λες, αφ' ενός και αφ' ετέρου την λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στο Σκοπιανό (ήδη μετά που το "πούλησε" ο Μητσοτάκης, βλέπε άρθρο Κρίς Σπύρου), τότε λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω.

(*) Οι λέξεις πολιτική, νοοτροπία, συμπεριφορά και κάποιες άλλες, σε σωστά ελληνικά, χρησιμοποιούνται μόνο στον ενικό. Αυτό που τελευταίως κατά κόρον διαβάζομε και ακούμε (με τέτοιες "νοοτρπίες", "πολιτικές", "συμπεριφορές" κλπ, είναι απλώς λάθος ελληνικά).

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Νοεμβρίου 2012 στις 3:35:00 μ.μ. EET  

@ DIOMEDESGR
Λοιπόν, ας αναγνωρίσουν όλοι τη Φυρομία ως Μακεδονία και ας τους ονομάζουν μακεδόνες. Από εμάς όμως περνά και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και η επιβίωσή τους. Και όσο εμείς κρατάμε - και θα κρατάμε - θα μένουν από έξω. Εδώ χύθηκε πολύ αίμα για να έρθουν πέντε χθεσινοί Τουρκοσερβοβούλγαροι μαζί με άλλους πέντε Αλβανούς για να ισχυριστούν ότι είναι κληρονόμοι της αρχαίας Μακεδονίας. Δεν τα κατάφεραν οι Βούλγαροι και θα παραδοθούμε στα ποντίκια;

Τετρακόσια ονόματα από τον 6ο ως τον τέταρτο αιώνα π.Χ (όνομα και πατρώνυμο)στο νεκροταφείο της Βεργίνας και ούτε είκοσι καν μη Ελληνικά. Πουθενά δε βλέπεις στις συναντήσεις Νοτίων Ελλήνων και Μακεδόνων τη χρήση διερμηνέα, όπως λχ συναντάμε για τις φυλές που έβρισκαν στο δρόμο τους οι Μύριοι.Δεν υπάρχει επιστήμονας σοβαρός παγκοσμίως που να μη γελά με τις ιστορικές αξιώσεις των κλόουν των Βαλκανίων και θα τους δεχτούμε ως Μακεδόνες; Το ότι εκατομμύρια μύγες τρώνε σκ... δε σημαίνει οτι οφείλουμε να πράξουμε το ίδιο. Άντε γιατί τα παντελόνια είναι ζόρικα ρούχα. Και όπως έλεγε και αείμνηστος ο Τάσσος Παπαδόπουλος (που τα τίμησε τα παντελόνια του)όταν τον ρώτησαν πως θα αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους εταίρους και εταίρες σε σύνοδο κορυφής μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν «Κι εσύ τι φοβάσαι δηλαδή; Μήπως δεν με σερβίρουν τα γκαρσόνια;...»

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

@ Φτωχέ και μόνε κάου - μπόυ
θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα. Το ότι πολλοί τους αναγνώρισαν δεν σημαίνει ότι έχασε η Ελλάδα τα διαπραγματευτικά της χαρτιά (ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Δέχομαι επίσης το επιχείρημα του Nativist ότι οι εθνικιστικές βλέψεις των Σλαβομακεδόνων στρεφόμενες κατά της Ελλάδας, εξαρτούν την νομιμοποίησή τους κυρίως από την στάση της Ελλάδας. Ωστόσο, μπορούν να πετύχουν πράγματα εναντίον μας, ερήμην της Ελλάδας. Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θεωρεί ότι υπάρχει έθνος "Μακεδόνες" το οποίο δεν ταυτίζεται με το "Έλληνες" είναι μια επιτυχία τους εις βάρος μας.
Προσωπικά είμαι υπέρ της λύσης "Βόρεια Μακεδονία" γιατί την δέχονται οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ, υποδηλώνει σαφώς την ύπαρξη και άλλης Μακεδονίας, είναι γεωγραφικά σωστή και ίσως είναι ακόμα επιτεύξιμη. Επίσης, ναι, πρέπει να τους φέρουμε στη σφαίρα επιρροής μας (που τώρα δεν έχουμε) και μέσω οικονομικής εξάρτησης (όπως την εποχή που κάναμε το εμπάργκο). Άλλωστε την εξαγορά δεν την κάνει το κράτος, την κάνουν επιχειρηματίες με δικά τους κεφάλαια (όπως έχει η Αμερική εξαγορασμάνο το Μεξικό), που όμως δημιουργούν λόμπυ.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 6:33:00 μ.μ. EET  

@ ΠΚΠ

>Ωστόσο, μπορούν να πετύχουν πράγματα εναντίον μας, ερήμην της Ελλάδας. Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θεωρεί ότι υπάρχει έθνος "Μακεδόνες" το οποίο δεν ταυτίζεται με το "Έλληνες" είναι μια επιτυχία τους εις βάρος μας.<

Τίποτε δεν μπορούν να πετύχουν εναντίον μας. Ποιος σου είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θεωρεί ότι υπάρχει έθνος "Μακεδόνες"; Είδες π.χ. την ταινία του Oliver Stone "Αλέξανδρος"; Έλληνες τούς αναφέρει, γι αυτό δεν άρεσε και καθόλου στα Σκόπια.

"Βόρεια Μακεδονία" είναι μία από τις χειρότερες λύσεις, διότι:

α) Το "βόρεια", η οποιοσδήποτε άλλος προσδιορισμός (άνω, κάτω κλπ) γρήγορα θα ξεχαστεί και θα επικρατήσει το σκέτο Μακεδονία, όπως και σήμερα. Μονάχα που σήμερα δεν έχει την υπογραφή της Ελλάδας.

β) Ο προσδιορισμός "βόρεια", κατά το πρότυπο της Κορέας και παλιότερα του Βιετνάμ, δεν βοηθά στην απαλοιφή επεκτατικών βλέψεων.

Εμείς δεν θα γίνουμε νονοί των Σκοπίων. Ας ονομασθούν όπως θέλουν, αρκεί το όνομα να μην περιέχει το "Μακεδονία", ή παράγωγό του. Δηλαδή, εμμένω στην αρχική θέση του 1992, όπως είχε αποφασισθεί από τους αρχηγούς κομμάτων υπό την προεδρία του τότε ΠτΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Νοεμβρίου 2012 στις 6:54:00 μ.μ. EET  

@DIOMEDESGR
Η λογικὴ σου απηχεὶ θὲσεις Ντὸρας Μπακογιὰννη,δηλαδὴ Κωνσταντὶνου Μητσοτὰκη,δηλαδὴ κλεὶσιμο ὸπως-ὸπως του ζητὴματος FYROM,καθὼς και ὸλων των ὰλλων εθνικὼν θεμὰτων,με την ὶδια πρεμοὺρα που επὲδειξαν οι υποστηρικτὲς του σχεδὶου Αννὰν.
Το ποιὸς δικαιὼθηκε στην τελευταὶα περὶπτωση,δεν νομὶζω ὸτι χρειὰζεται ανὰλυση.
Ωστὸσο,θα πὰω ὲνα βὴμα παραπὲρα,και θα διακινδυνεὺσω την πρὸβλεψη ὸτι στην πιθανὼτατη περὶπτωση διαλὺσεως της FYROM στο εγγὺτατο μὲλλον,πὰλι κὰποιοι ''προχὼ'' ελληνικὴς ιθαγενεὶας,θα σπεὺσουν να το χρεὼσουν στην Ελλὰδα,που δεν ὲστερξε σε λὺση πρὶν επὲλθει το μοιραὶο.
Βεβαὶως,το ποιὸ θα ὴταν το κὲρδος για την Ελλὰδα απὸ την διὰσωση,γιατὶ περὶ διασὼσεως πρὸκειται,της αλυτρωτικὴς FYROM,κανεὶς δεν το τεκμηρὶωσε επαρκὼς.
Το μὸνο τεκμηριωμὲνο εὶναι ὸτι το 2001 διασὼσαμε την FYROM,και σὴμερα ακοὺμε το ευχαριστὼ.
Ὶσως τελικὰ,ο μὸνος τρὸπος να εξασφαλὶσουμε την ευγνωμοσὺνη ενὸς μὲρους της FYROM,εὶναι να συνεργὴσουμε στην ...διὰλυσὴ της(ὸρα νεὼτερη ανὰρτηση περὶ εθνοτικὼν εντὰσεων στο γειτονικὸ ψευδοκρὰτος).

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Νοεμβρίου 2012 στις 10:04:00 μ.μ. EET  

Δεν υπάρχει συνεννόηση με τα Σκόπια. Έχτισαν μια εθνική ταυτότητα εις βάρος μας και με σαφείς επεκτατικές βλέψεις, τις οποίες υποθάλπουν για να μας εκβιάζουν οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι. Αν θέλουν κάτι σε Βόρειος/Βόρεια υπάρχει, όπως έχω ξαναπεί, το Βόρεια Ντακότα, έτσι που είναι μια μεγάλη αμερικάνικη βάση. Δε θα κάνουμε εμείς κανονικό κράτος-έθνος ένα κράτος-παρία, επίσημο διακινητή της ηρωίνης στα Βαλκάνια και μόνιμη εστία προβλημάτων για όλους τους γείτονές του. Όσο θα ονομάζεται επίσημα FYROM, έχουμε την υποχρέωση να το θυμίζουμε σε κάποιους που το "ξεχνούν". Και όσοι θέλουν να τους αναγνωρίσουν, ας ξέρουν ότι διαλέγουν ή εμάς ή αυτούς.

Η περιοχή τους ουσιαστικά κατέχει ένα μικρό τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας και ακόμα μικρότερο της ιστορικής Μακεδονίας. Οι ίδιοι ουδέποτε όρισαν τον εαυτό τους εθνικά πριν την εποχή του Τίτο και ουσιαστικά αναπαράγουν ιδεολογικές θέσεις του βουλγάρικου κομιτάτου. Άλλωστε, το VMRO–DPMNE κατάγεται από το βουλγάρικο κομιτάτο ή ΕΜΕΟ (VMRO - ΒΜΡΟ) και έχει αντιγράψει την επιχειρηματολογία του σε τέτοιο βαθμό ώστε να ερίζουν Βούλγαροι και Σκοπιανοί για το ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδρυτές του. Ανέκαθεν επίσης υπήρχαν δυο τάσεις στην ΕΜΕΟ: σεντραλιστές (φοόσοσιαλιστές, αυτονομιστές)και βερχοβιστές (ενσωμάτωση στη Βουλγαρία). Τελικά σε ξένο αχυρώνα μάλωναν. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα που έχει συνέχεια και μέσα στον ΒΠΠ και φυσικά ως σήμερα αλλά τουλάχιστον οι Βούλγαροι είχαν μια κάποια λογική βάση στα επιχειρήματά τους, τουλάχιστον ως την ανταλλαγή των πληθυσμών. Οι Σκοπιανοί απλώς πατάνε στον αέρα.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 9:35:00 π.μ. EET  

σύγνωμη δε παιδιά μιλάμε για το πως θα καλοπιάσουμε τον κλέφτη;;;;

μήπως να κατεβάσουμε και τα παντελόνια μήπως και δεν μας κάνουν μουτράκια;

έλεος!

2 λύσεις και διαλέγουμε:

1. τα σκάμε στους αλβανούς να κάνουν τη βρωμοδουλειά

2. την κάνουμε μόνοι μας.

όλα τα άλλα είναι απλώς αγορά βαζελίνης για να μην πονάμε.

μηδενιστής

Alexandros 26 Νοεμβρίου 2012 στις 1:12:00 μ.μ. EET  

Στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ με τον Nativist ολοκληρωτικά και με τον Φτωχό και μονο cowboy. Δεν έχουμε χάσει τίποτα, κανεις δεν μιλάει για έθνος Μακεδόνων, εγώ που είμαι στο εξωτερικό όλοι με ρωτάνε και ποτε δεν κουράζομαι να τους εξηγώ, κανένας δεν πιστεύει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι Έλληνας, νομίζω ότι γενικά υποτιμάμε τους εαυτούς μας. Να ξέρετε το εξής ότι τους Έλληνες σε σχέση με τους άλλους Βαλκάνιους μας βλέπουν πολύ διαφορετικά στο εξωτερικό, για την ακρίβεια τους υπολοιπους Βαλκάνιους τους βλέπουν λίγο πολύ ως "βαραβαρους"!

Σιγά μην υποχωρήσουμε μπροστά σε αυτό το μόρφωμα που δεν έχει καμια συνοχή και αποτελείται από Βουλγαρους, Σέρβους, Αλβανούς και Έλληνες και ορισμένους που έχπουν πέσει θύματα της προπαγάνδας του Γκρούεφσκι. Τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος δεν εκφράζουν και τόσο την πλειοψηφία του κόσμου γιατί εκεί μιλάμε για κανονικότατη δικτατορία! Πρέπει να τους αλλάξουμε τα φώτα και να μην υποχωρήσουμε βήμα, άλλωστε η περιοχή πριν το Tito επί ενωμένου Βασιλειου της Γιουγκοσλαβίας ονομαζόταν Βαρντάρ!

A και κάτι τελευταίο, στους τάφους της Βεργίνας τα λιγοστά ονόματα που δεν είναι Ελληνικά, δεν είναι βεβαίως Σλαβικά αλλα ανήκουν σε Παίονες τους οποιους ο Φίλιππος είχε συμπεριλάβει στο Βασίλειο του και τους είχε δώσει αξιώματα και είχε παντρευτεί κόρες τους!

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 2:16:00 μ.μ. EET  

" Αν αυτοί μας χορεύουν Τσάμικο, εμείς θα τους χορέψουμε Κερκυραϊκό!"

Aχ, κυρ Χολέβα μου, σού αρέσουν και σένα τα λόγια τα μεγάλα τα παχιά, αλλά τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά.

Με τραγούδια για Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Αθήνα

Τα Αλβανικά σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Γιαννιτσά γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Νοεμβρίου 2012 στις 4:43:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστώ τον Αλέξανδρο για τη συμπλήρωση. Κάποια ονόματα ίσως είναι και Θρακικά και εκεί υπάρχει ένα μπέρδεμα με τα διάφορα ελληνικά και φρυγικά φύλα. Φυσικά για Σλάβους δεν τίθεται θέμα ούτε φυλετικά ούτε γλωσσικά καθώς εμφανίζονται 1000 χρόνια μετά.
Μια πολύ καλή απάντηση στην πολιτική των Σκοπίων εδώ::
http://www.defence-point.gr/news/?p=63865

bob 28 Νοεμβρίου 2012 στις 2:30:00 π.μ. EET  

http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/newsflashes/news/epistole-amerikanou-kathegete-arkhaiologias-anatrepei.html

bob 28 Νοεμβρίου 2012 στις 2:38:00 π.μ. EET  

ή μαλλον καλύτερα εδώ:

http://www.noiazomai.net/miller.html

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 10:15:00 π.μ. EET  

@ bob

Ουδέποτε κατάλαβα γιατί πρέπει να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα. Το βρίσκω απλώς χάσιμο χρόνου.

Alexandros 28 Νοεμβρίου 2012 στις 2:12:00 μ.μ. EET  

Άκου Nativist την άποψη μου γιατί πρέπει να υπενθυμίζουμε και όχι να αποδεικνύουμε όπως λες τα αυτονόητα και αυτό θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται και στα μαθήματα από τη Gaza. Οι Ιρσαηλινοί ηττήθηκαν ουσιαστικά στην τελευταία τους επέμβαση στη Gaza, γιατί παρα το ότι είναι πολύ ισχυροί στρατιωτικά έχασαν τη μάχη της μαλακής δύναμης, έχασαν τον πόλεμο των μεσων, την propaganda και αυτό αρχίζει ήδη και φαίνεται από τις δηλώσεις ηγετών κρατών. Τα Σκοπια λοιπόν έχουν ξεκινήσει μια propaganda απείρως διαστρεβλωτική για την Μακεδονική Ιστορία, απείρως πιο διαστρεβλωτική και από αυτήν του Tito και αυτή η propaganda στηρίζεται ανοιχτά και ξεκάθαρα από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, η δικη μας κυβέρνηση απουσιάζει και έχει αφήσει τον αγώνα αυτόν στους ιδιώτες, οι οποιοι κάνουν αναμφισβήτητα φιλότιμες προσπάθειες να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλα είναι καταδικασμένη αυτή η προσπάθεια αν δεν έχει την κρατική υποστήριξη, η οποια δίνει την απαραίτητη εγκυρότητα. Αντί τα Ελληνικά προξενεία να οργανώνουν πολιτισμικές εκδηλώσεις που να υπενθυμίζουν την ιστορία μας και να διαφημίζουν τη χωρα μας ουσιαστικά κάτι που θα είχε ποικίλα οφέλη τι έκαναν, αδιαφόρησαν και άφησαν το γήπεδο ανοιχτό στους "ψευτομακεδονες", γιατί θεώρησαν πως αυτό θα ήταν ένδειξη καλής θέλησης από την Ελληνική πλευρά. Αυτά είναι τα σφάλματα και τα ποτελέσματα της "υποχειριτικοτητας", το ότι πρέπει τώρα να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, πρέπει να αποδεικνύουμε αν ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Άσε που οι υπέρμαχοι του αυτοπροσδιορισμού Σκοπιανοί αρνούνται το δικαίωμα αυτό στον Αλέξανδρο.

Να ξέρεις επίσης πως αντίστοιχη propaganda γίνεται και στην Albania για τον Πύρρο και τα αρχαία μνημεία αλλα ακόμα και τα αρχαία μνημεία της Μικράς Ασίας, τα οποια οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως τα έχτισαν οι πρόγονοι τους! Πρόσφατα μάλιστα ο θεωρούμενος ως "αξιόπιστος" συνομιλητής του Προεδρου Obama είπε πως οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μάλλον Τουρκικοί θεωρώντας πως στη σημερινή Τουρκια ζούσαν από πάντα Τούρκοι και ότι δεν ήταν τσοπάνηδες στις steppes της Ασίας!

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 4:59:00 μ.μ. EET  

@ Αλέξανδρο

Είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Ισραηλινοί ηττήθησαν στην Γάζα, διότι τίποτε δεν έληξε ακόμη, εντούτοις η παλαιστινική προπαγάνδα φαίνεται ότι κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τα ερείσματα, όμως, της σκοπιανής προπαγάνδας, ποιον μπορούν να πείσουν και γιατί ακριβώς; Ότι τάχα οι Σλάβοι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Έλληνες; Μα όλοι ξέρουν ότι είναι Σλάβοι. Όσοι πάλι δεν το ξέρουν, δεν πειράζει. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να ασχολούμαστε με ένα υπό διάλυση μόρφωμα. Όσο περισσότερο ασχολούμαστε μαζί τους, τόσο περισσότερη αξία τους δίνουμε. Δεν είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με την Γάζα και τους Ισραηλινούς.

Για να οργανωθούν πολιτισμικές εκδηλώσεις, πρέπει να υπάρχουν και χρήματα κι εδώ δεν έχουμε να φάμε. Επειδή ζεις στο εξωτερικό, δεν μπορείς να αντιληφθείς την εδώ πραγματικότητα.

Ούτε τις τουρκικές ανοησίες, ότι δήθεν εκείνοι ήσαν ανέκαθεν οι κάτοικοι της Μ. Ασίας (Ιωνίας) λαμβάνει κανείς σοβαρά υπ' όψιν του. Ποιος ενδιαφέρεται για το από πού ήλθε η φλόγα της Ολυμπίας, αν ξέρει κανείς και πού είναι η Ολυμπία. Πολλοί πηγαίνουν στα σαχλοπανήγυρα που ονομάζουν Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ρώτησε πόσοι απ' αυτούς ενδιαφέρονται ή γνωρίζουν την πραγματική ιστορία και το πραγματικό πνεύμα των.

Alexandros 30 Νοεμβρίου 2012 στις 2:33:00 π.μ. EET  

@Nativist

Επιμένεις ακόμα ότι δεν ηττήθηκαν οι Ισραηλινοί?

Οι πολιτισμικές εκδηλώσεις δεν είναι να γίνουν τώρα έπρεπε να γίνονται πάντα και τα λεφτά που χρειάζονται για κάτι τέτοιο είναι όσα κοστίζει ένα αυτοκίνητο βουλευτή. Αυτό το παραμύθι με τα λεφτά είναι πολύ κουραστικό....και ανυπόστατο, βρίσκεις λεφτά για τέτοια πράγματα με χίλιους δυο τρόπους, η χορηγία είναι Ελληνική εφεύρεση!

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:46:00 π.μ. EET  

@ Alexandros

Ναι, δεν βλέπω καμμία ήττα των Ισραηλινών. Αντιθέτως μάλιστα, οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να υποφέρουν την σκλαβιά τους στην Χαμάς.

Όσον αφορά στα λεφτά και αν κατάντησε το "παραμύθι" (sic!) κουραστικό, έλα να ζήσεις στην Ελλάδα και μετά το συζητάμε.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:47:00 π.μ. EET  

@Αλέξανδρε
"Επιμένεις ακόμα ότι δεν ηττήθηκαν οι Ισραηλινοί?"

δες πόσοι νεκροί ηγέτες της χαμάς έμειναν.

δες επίσης τις εξελίξεις στην αίγυπτο - απο κει θα δούμε ποιος και τί κέρδισε στο τέλος.

μηδενιστής

Alexandros 30 Νοεμβρίου 2012 στις 2:33:00 μ.μ. EET  

@Nativist

Αρχηγέ δεν είμαι από τον Ari, η οικογένεια μου στην Ελλάδα είναι και δεν είμαι κανένας εκατομμυριούχος και τα λεφτά που δεν υπάρχουν δεν είπα να τα δώσεις εσύ κι εγώ αλλα αυτοί που πρέπει αστο τώρα τι μου δικαιολογείς την αδράνεια μέχρι μαλάκυνσης τα τελευταία 20 χρονια με τα προβλήματα μετά το 9 η μήπως μου λες ότι εξοικονομούν τέτοια πείθαν "κονδυλιακκια" για να τα δώσουν στην παιδεία και την Υγεία και σε συντάξεις, μη μου λες ο,τι να ναι....

@μηδενιστής,

Το πρόβλημα με τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο είναι ότι γίνονται γιατί θεωρούν τον Μόρσι μετριοπαθή........

Οι Παλαιστίνιοι αναγνωρίστηκαν ως κρατική οντότητα ως αποτέλεσμα της εισβολής στη Gaza και με την υποστήριξη των Αμερικανων, η Hilary το είπε "δυο κράτη"
αυτή όμως δεν είναι η άποψη του Israel, μπορεί οι ΗΠΑ επιφανειακά να αντιστάθηκαν αλλα δεν νομίζω ουσιαστικά να το έκαναν.

Εγώ επιμένω, δεν έχουν αντιληφθεί οι ηγέτες των κρατών της περιοχής το μέγεθος της Ισλαμικής Απειλής.....αλλα και τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν και ακόμα διστάζουν να κάνουν τις συμμαχίες που πρέπει να κάνουν, βεβαια δεν τους αφήνουν και οι Αμερικανοι αλλα είδωμεν, θα έχει πλακα πάντως να βλέπουμε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Israel σε λίγο καιρό.....

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 3:46:00 μ.μ. EET  

@Αλέξανδρε

"Το πρόβλημα με τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο είναι ότι γίνονται γιατί θεωρούν τον Μόρσι μετριοπαθή........"

μου βρομάει οτι έγινε η ειρήνη στη γάζα και το νέο παλαιστινιακό κράτος ειδικά για να έχει η ΗΠΑ μετριοπαθή φαραώ 80εκ ανθρώπων.

τέσπα θα δούμε γιατί έχουν αρχίσει και μπερδεύονται πολύ τα πράγματα...

ρε φίλε αν έχεις χρόνο διάβασε μια αυτό: total war 2006
προφητικό βιβλίο http://www.amazon.co.uk/Total-War-2006-Simon-Pearson/dp/0340748567
στείλαμε μέχρι και μεις 2 μεραρχίες να φυλάξουν την τουρκία! χαχαχαχαχ

μηδενιστής

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 5:20:00 μ.μ. EET  

Αλέξανδρε,

Αλλού βαράν τα όργανα κι αλλού χορεύει η Μπάμπω..

Άλλα σού λένε και άλλα καταλαβαίνεις. Το θέμα δεν είναι πού ζει η οικογένειά σου, αλλά εσύ ο ίδιος, διότι κι άλλοι ζούσαμε στο εξωτερικό με τις οικογένειές μας εδώ, αλλά όταν επιστρέψαμε, καταλάβαμε ότι πολλά ήταν διαφορετικά απ' ό,τι τα νομίζαμε.

Βλέπω ότι είσαι και μάλλον άσχετος σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αφού γράφεις ότι "θεωρούν τον Μόρσι μετριοπαθή". Ποιοι τον θεωρούν μετριοπαθή; Γι αυτό εξεγείρονται;

Τέλος πάντων, θεωρώ το θέμα λήξαν και πάμε παρακάτω.

Alexandros 30 Νοεμβρίου 2012 στις 6:10:00 μ.μ. EET  


@mhdenisth

Δεν ψήνομαι πολύ για μυθιστορήματα είναι η αλήθεια, αλλα επειδή ο τύπος ήταν πιλότος και επειδή κάνει 0.01 λεπτά μάλλον θα το παραγγείλω.

Κι εγώ φιλε τα βλέπω κάπως maura τα πράγματα και κάπως σαν να εθελοτυφλούν δηλαδή πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δεν ξέρω.....

Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση δηλαδή γιατί πρώτον η ρητορική στη διπλωματία των Μουσουλμανικών xwrwnkai ειδικά Albania, Κόσσοβο, Τουρκια, σε κάνει να βγαίνεις από τα ρούχα σου και κανένας δεν τολμάει να μιλήσει. Παραδείγματα για μένα είναι το ότι οι Σέρβοι ζητάνε απόσχιση του Σερβικου "τμηματο" του Κοσσόβου και οι Κοσσοβάροι λένε αυτό θα δημιουργήσει ως συνέπεια και άλλες αποσχίσεις, εννοούν το Τέτοβο και το Πρέσεβο, δηλαδή αυτοί που προκάλεσαν την απόσχιση βγαίνουν και από πάνω. Οι σφαγείς του UCK αθώοι...γιατί? Μήπως γιατί πρέπει να εξυπηρετήσουν και άλλους σκοπούς και πρέπει να οργανώσουν άλλες συγκρούσεις? Οι Τούρκοι λένε τα Patriot αμυντικό όπλο, τα S300 τι ήταν? Γιατί δεν μιλήσαμε ούτε εμείς ούτε οι Κύπριοι καθόλου, και να πούμε εντάξει παίδες κάτσε να βάλουμε και ένα S300 στην Κύπρο η έστω ένα Patriot ρε αδερφέ.....

Έχουν κάτσει όλοι και κοιτάνε σαν αποσβολωμένοι και οι Ισραηλινοί μη νομίζεις ότι είναι καλύτεροι και για την Παλαιστίνη ήταν μήνυμα πως οι Αμερικανοι δεν θα ενισχύσουν τις κινήσεις τους αν πάνε προς Iran μεριά και αυτοί δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν, αυτή είναι η αλήθεια. κάποτε λέγαμε για τους Σιωνιστές αλλα τελικά δεν βλέπαμε πως στην ουσία το Lobby των οπλων κουμαντάρει τις ΗΠΑ, αφού όλη η πολεμική βιομηχανία τους στηρίζεται στη Σαουδική Arabia και στους Τούρκους......

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:29:00 μ.μ. EET  

ειναι γεγονος οτι οι περισσοτεροι ξενοι πλυν γαλλιας και ιαπωνιας (δεν θυμαμαι αν ξεχναω κανεναν αλλον.ισως και ισπανιας) αποκαλουν τα σκοπια, μακεδονια. οι περισσοτεροι ομως απο αυτους, δεν θεωρουν οτι οι μακεδονες δεν ηταν Ελληνες. με λιγα λογια, στα ματια του μεσου ευρωπαιου ασχετου, οι σκοπιανοι θεωρουνται συγκενεις μας, με τους οποιους εχουμε .."μαλώσει" γιατι ηθελαν ξεχωριστο κρατος. η κατι τετοιο τελος παντων...

ποσο μας ενδιαφερει ολο αυτο? οχι πολυ. αν καταφερουμε να ξεπεράσουμε τα νευρα μας καθε φορα που η χαζοβιολα αγγλιδα η ο κατα τα αλλα "φιλος" σερβος, αποκαλει macedonian τους σκοπιανους, θα αντιληφθουμε οτι αυτα τα πραγματα εχουν μικρη σημασια και αλλαζουν. οι σημερινοι ξενοι καποτε θα γερασουν και τα πεθανουν...οπως εγινε και με τους παππουδες τους που ειχαν και αυτοι τις οποιες αποψεις ειχαν κτλ...
τι θελω να πω...
αυτο που πρεπει πρωτιστως να μας απασχολει ειναι το πως θα αλλαξουμε αυτην την κατασταση. και η κατασταση δεν αλλαζει με το να προσπαθουμε να πεισουμε τον καθε τουριστα μεμονωμενα για τα δικαια μας (οχι οτι δεν βοηθαει και αυτο). η κατασταση αλλαζει κανοντας 2 πραγματα 1)εμενοντας στην αρχικη μας σταση οτι το ονομα των σκοπιων ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ και 2)προσπαθωντας να αναδειξουμε τις αποψεις των επιστημωνων ξενων και ελληνων και οχι τις αποψεις του καθε μπουφου του ιντερνετ...

συμφωνω με τον φιλο τον nativist!!!
οσο εμεις δεν του αναγνωριζουμε, δεν εχουν και φοβερα οφελη. αν εμεις τους αναγνωρισουμε, αυτοαναιρουμαστε και τους δικαιωνουμε!!!

θα ηταν τραγικο λαθος. ηδη εχουνε προδοσει την μακεδονια οι πολιτικαντηδες με τον γεωγραφικο δηθεν προσδιορισμο.

για εναν ασχετο παρακατω που ειπε οτι ειναι δικαιο και σωστο (ο γεωγραφικος προσδιορισμος), εχω να πω το εξης:

πριν μπειτε και γραψετε οποιαδηποτε ανοησια στο ιντερνετ(που το διαβαζουν και διαφοροι πρακτορες, βλεπε bullgarmak κτλ) καλο ειναι να διαβασετε και λιγη πραγματικη ιστορια (απο κανενα βιβλιο κατα προτιμηση και οχι απο wikipedia).

η αρχαια μακεδονια, δηλαδη η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μακεδονια, αρχικα ηταν ενα μικροσκοπικο...ας πουμε βασιλειο, που περιλαμβανε την περιοχη των πιεριων ορεων μεχρι και την περιοχη του αργους ορεστικου, που θεωρειται μαλλον και η αρχικη κοιτιδα των μακεδονων δωριεων.
η μακεδονια της εποχης του φιλιππου, δλδ το μακεδονικο κρατος για το οποιο τοσος λογος γινεται απο Ελληνες και σκοπιανους,
εφτανε νοτιως ως το Διον, δυτικως εκει περιπου που φτανει και σημερα, ανατολικως ως τον στρυμωνα (δλδ ειχαν κατακτησει και θρακικες περιοχες) και βορειως ως την Αχριδα και την Ηρακλεια . δηλαδη η πελαγονικη πεδιάδα.
βορειοτερα απο την πελαγονια αλλα και ανατολικοτερα (δλδ σημερινη γευγελη) ηταν η παιονια (επισης περιοχη θρακικη που οι μακεδονες ΕΝ ΜΕΡΗ κατεκτησαν. κατεκτησαν δηλαδη απο την παιονια, μονο το νοτιο τμημα της. αυτο που σημερα ειναι η γευγελη και ο νομος κιλκις στην Ελλαδα) και ακομα πιο βορεια απο την παιονια βρισκοταν η δαρδανια (δλδ απο σκοπια και πανω) , περιοχη που οι μακεδονες δεν κατεκτησαν ποτε.
συνεπως το σημερινο κρατιδιο της βαρνταρσκας δεν κατέχει ουτε το 8% της αρχαιας μακεδονιας.
αρα ουτε γεωγραφικα μπορει να παρει καποιο ονομα που να εχει σχεση με την μακεδονια, το κρατιδιο αυτο

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:30:00 μ.μ. EET  

παμε παρακατω.
το βασικο προβλημα των Ελληνων σημερα οσον αφορα το μακεδονικο, ειναι οτι οι περισσοτεροι ακομα δεν εχουν αντιληφθει τις σκοπιανες θεσεις...
ουτε και γνωριζουν την σκοπιανη .."ιστορια".
πχ την ΕΜΕΟ, τις διαφορες μεταξυ βερχοβιστων και τσεντραλιστων, της ΔΗΘΕΝ διαφορες αυτων των 2 που οι σκοπιανοι σημερα εχουν παραποιησει σκοπιμως...
ο μεσος Ελληνας δεν γνωριζει οτι αλλο σλαβος αλλο σλαβοφωνος.
δεν γνωριζει οτι πολλοι σλαβοφωνοι με ελληνικη καταγωγη ηταν αρχικα με το μερος των κομιτατζηδων απο αναγκη και οτι ορισμενοι εξ αυτων παρεμειναν με το μερος των κομιτατζηδων μεχρι τελους, οχι απο αναγκη αλλα απο πλυση εγκεφαλου...
ο μεσος ελληνας δεν γνωριζει πχ οτι οι σκοπιανοι με τους βουλγαρους εχουν κοντρα σημερα. και οχι γιατι οι βουλγαροι υποτιθεται οτι προσπαθησαν να εκβουλγαρησουν τους σκοπιανους (που οσον αφορα τους ελληνες των σκοπιων σαφως και το προσπαθησαν!) , αλλα γιατι οι σκοπιανοι προσπαθουν να πεισουν οτι δεν ειναι βουλγαροι. προσπαθουν να πεισουν οτι ο γκοτσε ντελτσεφ και ο σαντανσκυ δεν ηταν βουλγαροι κτλ
το οτι ο σαντανσκη εγινε προδοτης της βουλγαριας, επειδη ηταν αναρχοαριστερος, δεν σημαινει οτι δεν ηταν και βουλγαρος...
οι σκοπιανοι ομως τα διαστρεβλωνουν ολα αυτα, προς "αποδειξη" μιας δηθεν μακεδονικης εθνοτητας...

πραγματι ορισμενοι σλαβοφωνοι , φοβισμενοι η αγανακτισμενοι (η ακομα και απλα αδιαφοροι) προτιμουσαν να θεωρουν τους εαυτους τους ως μακεδονες(μονο με την γεωγραφικη ενοια ομως και οχι εθνικη) παρα ως ελληνες η βουλγαρου, αυτο δεν σημαινει οτι υπηρχε οντως και καποια ξεχωριστη μακεδονικη εθνοτητα!

η προπαγανδα των σκοπιανων εχει απο το 95 τουλαχιστων ξεπερασει το νηπιακο σταδιο του "εμεις οι σλαβοι προσπαθουμε να κλεψουμε το ονομα των μακεδονων "
και εχει παει στο "εμεις οι μακεδονες (οπως εχουν πιστεψει πλεον οτι ειναι) προσπαθουμε να ελευθερωθουμε απο τις ελληνικες και βουλγαρικες προπαγανδες δεκαετιων"

αυτο λοιπον, αυτη την αλλαγη προπαγανδας των σκοπιανων,οι περισσοτεροι ελληνες δεν την εχουν αντιληφθει...
ως συνεπεια, ειμαστε "αοπλοι" απο γνωσεις και δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε τις προπαγανδιστικες τους επιθεσεις εδω στο ιντερνετ για παραδειγμα...
η ασχετοσυνη του μεσου ελληνα, ειναι δε επικυνδινη διοτι ο μεσος ασχετος που ομως θελησε ξαφνηκα να ενδιαφερθει για το μακεδονικο, διαβαζει ενα σχολιο καποιου σκοπιανου στο ιντερνετ, εκνευριζεται και του απανταει.ο σκοπιανος αρχιζει τα μανιφεστα και παραπεμπει σε δηθεν αξιοπιστες πηγες...
παει και ο κακομοιρης ο ημιμαθης Ελληνας να διαβασει τις..σκοπιανες "πηγες" και πεφτει στην ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ επαγγελματικη προπαγανδα της bulgarmak και παρομοιων σελιδων και τρωει το παραμυθι...του μπαινουν οι αμφιβολιες διοτι δεν εχει γνωσεις, η λογικη παει περιπατο και τελικως χανει το παιχνιδι

θεωρω απαραδεκτο οι ελληνες το 2013 να μην ξερουν την ιστορια του μακεδονικου προβληματος εις βαθος!!!
η γνωση ειναι δυναμη!

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:55:00 π.μ. EET  

@ 19 Φεβρουαρίου 2013 - 8:29:00 μ.μ. EET

>ειναι γεγονος οτι οι περισσοτεροι ξενοι πλυν γαλλιας και ιαπωνιας (δεν θυμαμαι αν ξεχναω κανεναν αλλον.ισως και ισπανιας) αποκαλουν τα σκοπια, μακεδονια<

Υπάρχουν κι άλλοι ....

Προκλητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων (Μιλάμε για την νομίμως από τον ελληνικό λαό εκλεγμένη Αξιωματική Αντιπολίτευση!).

Ο Δήμος Πέλλας ανήρτησε χάρτη με το όνομα των Σκοπίων Macedonia (Tόσο σοβαρά παίρνουμε στην Ελλάδα το θέμα!).

>το βασικο προβλημα των Ελληνων σημερα οσον αφορα το μακεδονικο, ειναι οτι οι περισσοτεροι ακομα δεν εχουν αντιληφθει τις σκοπιανες θεσεις...<

Μονάχα που το "Μακεδονικό" έχει λήξει από το 1914 και το πρόβλημα, στο οποίο αναφέρεσαι, ονομάζεται ΣΚΟΠΙΑΝΟ. "Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP