Λέσβος: Φτερό τουρκικού Τ-37 ξέβρασε η θάλασσα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Φτερό εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-37 της Τουρκικής Αεροπορίας ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή πλησίον του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Το τοπικό Λιμεναρχείο ειδοποίησε κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο και το περισυνέλλεξε. Πιθανότατα πρόκειται για κομμάτι από το αεροσκάφος T-37C της ΤΗΚ που κατέπεσε τον περασμένο Ιανουάριο στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σμύρνης. Στο συγκεκριμένο ατύχημα είχαν χάσει την ζωή τους ο Πακιστανός επισμηναγός Μασούντ Χουσάιν Τσαχάρ, ο οποίος πιθανότατα πετούσε ως εκπαιδευτής, με εκπαιδευόμενο τον νεαρό υποσμηναγό Σερκάν Σαγκίρ, μόλις 23 ετών. Το περιστατικό είχε φέρει στο προσκήνιο την ολοένα εντεινόμενη στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν.

Μπορούν να λήξουν τον συναγερμό οι "έγκριτοι δημοσιογράφοι" και "οι καλά πληροφορημένες πηγές" που ανακάλυψαν γιαλατζί αποκλειστικότητες. Το συγκεκριμένο εύρημα δεν ανήκει σε F-16, ούτε πρόκειται για το αποτέλεσμα κάποιας αερομαχίας. Έχει και η εντυπωσιοθηρεία τα όρια της.




10 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 10:02:00 μ.μ. EET  

Ειναι γνωστο οτι πιλοτοι F-16 της PAF εχουν πετάξει με τουρκικα F-16 στο Αιγαιο....

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 12:09:00 π.μ. EET  

Μπορεί να έχει συμβεί αυτό που λες (Πακιστανοί πιλότοι να έχουν πετάξει με τουρκικά F-16) αλλά στην φωτογραφία η πτέρυγα που φαίνεται ΔΕΝ είναι πτέρυγα από F-16

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 12:46:00 π.μ. EET  

Είμαι της άποψης-αν δεν έχει γίνει ήδη- οτι όλοι αυτοί οι...προσκεκλημένοι των Τούρκων που κατα καιρούς θρασύτατα μαζί τους δοκιμάζουν μέσα στο ελληνικό FIR( όπως έγινε με τα 2000-9 των ΗΑΕ) τα όρια των αντοχών μας,καλό θα είναι να γευθούν ό,τι γεύονται συνήθως και οι οικοδεσπότες τους,ελληνικό μαχητικό να τους έχει κλειδώσει ώρα έξι απο πίσω τους και να τους πηγαίνει πίσω ολοταχώς καροτσάκι!Χωρίς πολλά πολλά και με συνοπτικές διαδικασίες .Να δουν και αυτοί τι εστί(ελληνικό) βερύκοκο!

Μanolis 24 Νοεμβρίου 2012 στις 9:43:00 π.μ. EET  

Δηλαδη , υπονοειτε οτι εκπαιδευουμε κι'αλλα βλασταρια σε "dongle flights" , εκτος των τουρκικων?

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 10:30:00 π.μ. EET  

@Manolis
Δε νομίζω οτι κάτι τέτοιο υποννοείται,αλλά εννοείται!Κι ευθέως μάλιστα!

enkripto 24 Νοεμβρίου 2012 στις 10:38:00 π.μ. EET  

Προσεχώς κάτι σχετικό

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 1:49:00 μ.μ. EET  

Σου αρεσε το link βλεπω..Δεν έχω τον χρονο να το μεταφρασω.

aviationlive 24 Νοεμβρίου 2012 στις 2:14:00 μ.μ. EET  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Manolis 24 Νοεμβρίου 2012 στις 4:54:00 μ.μ. EET  

Καταλαβα... Λετε να καταθεσουν διαβημα οι Ινδοι γιατι παρεχουμε ρεαλιστικη εκπαιδευση αερος στους αντιπαλους τους? Περα απο την πλακα, δεν μπορω να καταλαβω πως οι τουρκοι εχουν καλες σχεσεις ΚΑΙ με τους 2 αυτους λαους. Ο τουρκος ΑΓΕΝ ειναι αυτες τις μερες σε πολυημερη επισημη επισκεψη στην Ινδια. Το αλλο που δεν καταλαβαινω ειναι το γιατι δεν πανε και οι δικοι μας Αρχηγοι επισκεψη στην Ινδια.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2012 στις 10:55:00 μ.μ. EET  

...δεν μπορω να καταλαβω πως οι τουρκοι εχουν καλες σχεσεις ΚΑΙ με τους 2 αυτους λαους....

Manolis έχεις ακούσει για τον "επιτήδειο ουδέτερο";! αναφέρεται στην τουρκία και στην άριστη τουρκική διπλωματία,όσο κι αν δεν μας αρέσει!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP