Εν αναμονή του «ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΓΡΥΠΑ 3/12»

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο στόχος βυθίστηκε μετά από επιτυχημένη
προσβολή με ΑΜ-39 Εxocet
Με μικρό απρόοπτο διεξήχθη σήμερα η άσκηση «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΓΡΥΠΑΣ 2/12» στο Πεδίο Βολής Κρήτης που προέβλεπε βολές κατευθυνομένων βλημάτων από μέσα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η άσκηση ξεκίνησε με δύο επιτυχημένες βολές βλημάτων αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet από ισάριθμα αεροσκάφη Mirage 2000EGM της 332 Μοίρας, οι οποίες είχαν όμως ως αποτέλεσμα την καταστροφή του πλωτού στόχου. Η επίδειξη των δυνατοτήτων ναυτικής κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκληρώθηκε με δύο βολές βλημάτων AGM-65G Maverick από ζεύγος αεροσκαφών F-16C Block 50 της 347 Μοίρας ενώ ακολούθησε η βολή βλήματος AGM-114K1 Hellfire από επιθετικό ελικόπτερο AH-64A+ Αpache πριν βυθισθεί ο στόχος. Oι προγραμματισμένες βολές από δεύτερο ελικοπτέρο του 1ου ΤΕΕΠ, καθώς και από ζεύγος ΑΗ-64DHA Longbow Apache του 2ου ΤΕΕΠ και βλήματος Penguin από την πυραυλάκατο ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ (P26) τύπου Combattante IIIB του Πολεμικού Ναυτικού θα εκτελεστούν το προσεχές διάστημα. Την άσκηση παρακολούθησαν από ελικόπτερο του ΠΝ οι Αρχηγοί, ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.

strategyreports

2 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

μα καλά δεν έπρεπε πρώτα να βληθεί ο στόχος με τα μικρότερα όπλα και μετά με τις μεγαλύτερα πρώτα hellfire, μετά penguin και τέλος exocet? ο exocet έχει την μεγαλύτερη κεφαλή από τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν 165 κιλά αν θυμάμαι καλά.
πέτρος Κ.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EET  

@ Πέτρος Κ.

Αν θες να δεις τί ζημιά μπορεί να κάνει στην πράξει το μοναδικό βλήμα αέρος-επιφανείας στο οπλοστάσιό σου, τότε έχει νόημα να το "ρίξεις" πρώτο.
Δεν γνωρίζω κάτι εκ των έσω, μια υπόθεση κάνω!

Jigsaw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP