«Πρωταθλητές» στις ελληνοποιήσεις οι Αλβανοί

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αυθόρμητες εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης: "Οικονομικοί
μετανάστες" πυροβολούν με ΑΚ-47 και πυρπολούν
Ελληνική σημαία on camera (Ορεινή Αχαία)
Η Eurostat δημοσιοποίησε αναλυτικούς αριθμούς για την πολιτογράφηση ατόμων από άλλες χώρες στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, για το 2010, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν πλήρη στοιχεία. Για την Ελλάδα, η εισροή ξένων που πολιτογραφήθηκαν Ελληνες μειώθηκε δραστικά, από 17.000 το 2009 σε 9.400 το 2010. Μεταξύ τους, την μερίδα του λέοντος συνέχισαν να κατέχουν τα άτομα αλβανικής υπηκοότητας, με 64,5% ή λίγο πάνω από 6.000 άτομα. Ακολουθούν πολύ πίσω οι Γεωργιανοί με 8,1%, οι Ρώσοι με 6,5% και οι Αρμένιοι με 2,1%. Αν η έλευση της κρίσης «φρέναρε» την επιθυμία αλλοδαπών να πάρουν ελληνική υπηκοότητα, δεν συνέβη το ίδιο στο σύνολο της ΕΕ.

Ετσι, στις 27 χώρες μέλη πολιτογραφήθηκαν 810.500 πολίτες το 2010, από 776.100 το 2009. Οι νέοι «ημεδαποί» ήταν 1,6 ανά χίλιους κατοίκους, αναλογία διπλάσια σε σχέση με την Ελλάδα. Τους περισσότερους ξένους ανά ντόπιους κατοίκους υποδέχθηκαν Σουηδία, Βέλγιο και Βρετανία. Οι περισσότεροι ξένοι προτίμησαν την Βρετανία (195.000), την Γαλλία (143.000), την Ισπανία (124.000) και την Γερμανία (105.000). Οι τέσσερις αυτές χώρες υποδέχθηκαν το 70% των νέων πολιτών, από το σύνολο των 27 χωρών μελών. Οι κύριες χώρες προέλευσης είναι το Μαρόκο με 8,3% και η Τουρκία με 6,2%, ενώ ακολουθούν ο Ισημερινός 5,6% και η Ινδία με 4,3%.

Έθνος

48 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 3:44:00 μ.μ. EET  

Αυτοί ξέρουν!!!

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 10:42:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι η εικόνα δεν ταιριάζει/τιμά τους πάρα πολλούς σωστούς Αλβανούς μετανάστες που δυο δεκαετίες, πολλοί νόμιμα, δουλεύουν στην Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς, και ιδίως τα παιδιά τους, είναι πλήρως ενταγμένα στην ελληνική κοινωνία.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 11:41:00 μ.μ. EET  

Επιπλέον, το ελληνικό κράτος, αν ήθελε, θα μπορούσε εύκολα να είχε εξελληνίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των Αλβανών μεταναστών (και δεν εννοώ χαρτιά και νομιμοποιήσεις) όπως παλιότερα εξελληνίστηκαν και εντάχθηκαν πλήρως οι Αρβανίτες. Επίσης, θα μπορούσε το αλβανικό κράτος να είναι υπό την πλήρη επιρροή του ελληνικού (αντί του τουρκικού).

Ανιχνευτής 18 Νοεμβρίου 2012 στις 9:12:00 π.μ. EET  

Πάρα πολλοί από αυτούς τους "Αλβανούς" ΄δεν είναι Αλβανοί όπως λέγεται και εννοείτε στο άρθρο αλλά Βορειοηπειρώτες Ελληνες. Τα παιδιά που ήρθαν το 1990 σιγά σιγά, αλλάζουν τις ταυτότητες τους από "ομογενών" που είχαν μέχρι τώρα σε κανονικές Ελληνικές (παίρνουν την υπηκοότητα).

Αυτή η περίπτωση πρέπει να τονιστεί! Έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς σε αυτήν την κατηγορία. Οι Βορειοηπειρώτες είναι "Ελληνικότεροι" πολλών εξ΄ ημών απλά από ένα αυθαίρετο σύνορο που μπήκε το 1914 βρέθηκαν στην Αλβανία.

Δυστυχώς οφείλω να αναφέρω ότι πολλοί Βορειοηπειρώτες (αγόρια) επέλεξαν να "ελληνικοποιηθούν" λίγο αργότερα από ότι θα μπορούσαν (και έπρεπε) με σκοπό να αποφύγουν την στράτευση (πάνω από 36 κανεις βασική εκπαίδευση μονο και εξαγοράζεις το υπόλοιπο). Τα παιδιά του 1990 που τότε ήταν έφηβοι, τώρα που παίρνουν τα 36 (?) σιγά σιγά ελληνοποιούνται.

Πάντως επιμένω και εννοείται (για μενα) ότι είναι οι "Ελληνικότεροι" όλων που Ελληνιποιήθηκαν (πάντα μιλούσαν κανονικά Ελληνικά, πολλές φορές μονο ελληνικά, είχαν τα ήθη και έθιμα των Νότιων Ηπειρωτών δλδ κλαρίνα, πίτες, ιδίωμα, υπέστησαν διογμούς για την εθνικότητά τους επι Χότζα και παλαιότερα) σε αντίθεση με άλλους που μιλούσαν αλλότριες γλώσσες και θυμήθηκαν να γίνουν Έλληνες λόγω ΕΕ και οικονομικής ευημερία εδώ. Επίσης ποτέ δεν πήραν άτοκα δάνεια και οικόπεδα στο σχέδιο πόλεως όπως άλλοι "ελληνοποιηθέντες".
Ο δε βαθμός "ένταξης" των Βορειοηπειρωτών (και ΟΧΙ Αλβανών) είναι εντυπωσιακός λόγω έτσι και αλλιώς εγγύτητας της κουλτούρας τους (απλά ήταν μερικές δεκαετίες πίσω λόγω Κ.Κ.).

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 12:57:00 μ.μ. EET  

ΕΙΜΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΟΡΑΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΩ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΝς Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ! ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ,ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 12:34:00 μ.μ. EET  

@ ΠΚΠ 17 Νοεμβρίου 2012 10:42:00 μ.μ. EET
>πάρα πολλούς σωστούς Αλβανούς<
>πολλοί νόμιμα<
>Πολλοί από αυτούς<
>είναι πλήρως ενταγμένα<

Κάνοντας κατάχρηση του "πολύ", προσπαθείς να αμβλύνεις τις άσχημες εντυπώσεις που δικαίως έχουν οι Έλληνες από τους Αλβανούς.

1) Και οι λεγόμενοι "νόμιμοι", λαθρομετανάστες είναι που πήραν εκ των υστέρων και κάτω από εντελώς αδιαφανείς συνθήκες άδεια παραμονής και εργασίας.

2) Το πόσο "πολλοί" είναι οι "σωστοί" Αλβανοί, το λένε τα νούμερα εγκληματικότητας που παρουσιάζουν και που είναι σαφώς υψηλότερα από κάθε άλλης ομάδας λαθρομεταναστών. Η επίδοσή τους στο λεγόμενο βαρύ έγκλημα (ληστεία, ληστεία μετά φόνου, εκτέλεση "συμβολαίων", διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και γυναικών, σύσταση συμμοριών, εκβιασμοί κλπ), μάλλον κλονίζει την ειδυλλιακή εκόνα που πας να παρουσιάσεις.

3) Πλήρως εντεταγμένοι στην ελληνική κοινωνία; Πόσο ... "πλήρως" δηλαδή; Σε σημείο που να είμαστε ασφαλείς ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους σε περίπτωση συρράξεως, ή θα είναι ακίνδυνοι, αν τα βάλλουμε με την Αλβανία, π.χ. λόγω επεκτατικών απαιτήσεών της στην "Ταμουριά";

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 1:02:00 μ.μ. EET  

20χρονος αλβανός που πρόσφατα πήρε την Ελληνική υπηκοότητα καταζητείται από χθες στο Ηράκλειο για επίθεση και βιασμό 77χρονης..

Unknown 19 Νοεμβρίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

Ας παψουμε να βλεπουμε παντου απειλες...Θα συμφωνησω με τα λεγόμενα του 2ου σχολιαστη και για να απαντησω στον nativist θα πω απλα πως η γεννια μου μεγαλωσε με τα παιδια των Αλβανων μεταναστων καναμε παρεες σχεσεις και πραγματικα οσο ''απρόθυμοι'' ειμαστε εμεις στο να αναζηταμε μπελαδες εμφυλιες και αλλες διαμαχες τοσο ειναι και το μεγαλητερο ποσοστο αυτων των παιδιων...

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

@ konstantinos germanos
Δεν μπορείς να ξέρεις όμως τι είναι ο καθένας στο σπίτι του. Μπορεί να εμφανίζονται ως φίλοι και αν γίνει κάτι μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας να σου κοπανήσουν και καμία. Είναι γνωστή η νοοτροπία τους να κοροϊδεύουν και να λένε ψέματα, ενώ δεν είναι λίγες φορές που ευεργετηθέντες αλβανοί σκότωσαν τους Έλληνες εργοδότες τους για ανύπαρκτους λόγους ή ακόμα και λόγους ζηλοφθονίας. Η αναφορά σου σε εμφυλιακές διαμάχες είναι τουλάχιστον άστοχη, καθότι οι λαθρομετανάστες δεν αποτελούν μέρος του Εθνικού κορμού. Επίσης δεν έχει σημασία το τι θες εσύ προσωπικά, αλλά το τι θα φέρουν τα γεγονότα και οι πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα της γειτονικής χώρας που έχει εκφραστεί εχθρικά τόσες και τόσες φορές.

Unknown 19 Νοεμβρίου 2012 στις 5:51:00 μ.μ. EET  

Τα ατομα που γνωριζω εγω στο συνολο τους εχουν αποκτησει ελληνικες ταυτοτητες κτλ και ουδεμια σχεση θελουν να χουν με εξτρεμιστηκες αποψεις...Φυσικα αυτη ειναι η εικονα που εχω απ τον περιγυρω μου...Παντως οταν με καποιον μεγαλωνεις μαζι κανεις τα ιδια πραγματα και εχεις φτιαξει μια ζωη σε καποια βαση νομιζω δυσκολα θα την αλαξεις για να κυνηγήσεις μεγαλες ιδεες κτλ...Αυτα δεν αποτελουν βεβαια τπιποτα παραπανω απο πρωσοπικες μου αποψεις

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 5:53:00 μ.μ. EET  

@ konstantinos germanos

Ναι ετσι ειναι οι αλβανοι οταν κανουν παρεα με ελληνες
ησυχοι,φιλειρηνικοι...
Οταν ειναι μεταξη τους ομως
ειναι το θεμα πως νιωθουν...και τη λενε!
Αλλα το πιο φοβερο ειναι οταν εισαι βορειοηπειρωτης ελληνας και καθεσε μαζη τους και τους ακους τη λενε...ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ
-αυτοι δεν γνωριζουν οτι εισαι ελληνας!
Η Ελλαδα ειχε μια μεγαλη τυχη σε σχεση με τις αλες βαλκανικες χωρες
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
Φαινεται πως αυτο το πλεονεκτημα το χανει!
Λυπαμαι ειλικρινα,ποσο μαλλον που αυτο γινεται χωρις να εξασφαλιζει τα δικαια του βορειοηπειρωτικου ελληνισμου.
Μπα'ι' μπα'ι' Ελλαντα φαίνεται πως αποφασισες να αυτοκτονησεις!
Οι απογονοι των οθωμανων μισθοφορων
γινονται ελληνες πολιτες!

Και αν καποιοι μου πειτε τη θελω εγω που δεν ειμαι καν γεννημενος στην Ελλαδα να εκφραζομαι ετσι για τα δικα σας ελλαντικα πραγματα...
Να σας θυμισω οτι η κυβερνηση σας ελλαδιτες πρην 100 χρωνια εμπορευτικε την μοιρα της δικης μου ιδιαιτερης πατριδας,και χρησιμοποίησε το αιμα των παππουδων μου στα παζαρια της ευρωπης και με αφησες στην απ'εξω!

Ποιος σας εδωσε το δικαιωμα ΡΕ
να δωσετε ελληνικη ιθαγενεια στους διωκτες μου!

α'ι' τραβατε ρωτηστε κανα αλβανο που ειναι η βορεια Ηπειρος να δειτε το πως θα αφηνιασει και μετα μιληστε για ησυχους φιλειρηνικους και ακακους μεταναστες!αγαθιαριδες Εεεεεεεε ΑΓΑΘΙΑΡΙΔΕΣ

''τουρκο φιλευε και καιρω φυλαγε''
ελεγε η γιαγια μου
οπου τουρκους εννοουσε του μουσουλμανους αλβανους.
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΨΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΥΣ!
στο τελος θα σας φιλεψουν και αυτοι με αυτο που φιλευουν τους ΚΟΥΤΟΥΣ και τους ΑΓΑΘΟΥΣ!
ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ'ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ
μην κλαψετε ομως τοτε...

enkripto 19 Νοεμβρίου 2012 στις 5:57:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι η άποψη που θέλει την πλειοψηφία των Αλβανών μεταναστών να είναι πολιτικά ουδέτεροι ή φίλα προσκείμενοι στην Ελληνική κοινωνία, βασίζεται περισσότερο σε ευσεβείς πόθους παρά στην πραγματικότητα.

Φρονώ ότι το σφοδρα ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία έχει δηλητηριάσει μεγάλο μέρος της Αλβανικής κοινότητας. Και νομίζω αυτό επιβεβαιώνεται -δυστυχώς- και από την ειδησεογραφία.

Κατα την γνώμη μου υπάρχουν και άλλοι λόγοι, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Σημασία έχει να αναγνωρίσουμε μια πραγματικότητα και να μην εθελοτυφλούμε. Αυτά τα ολίγα, χωρίς περιττές αξιολογικές κρίσεις και χαζά στερεότυπα.

Θα ήθελα να διαβάσω και την άποψη του ΦκμΚ επάνω στο θέμα.

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:07:00 μ.μ. EET  

@ 19 Νοεμβρίου 2012 1:02:00 μ.μ. EET

Ναι.

Η ζωή μας έχει καταντήσει αφόρητη μ' αυτά τα κτήνη.

Γίνονται πράγματα απίστευτα.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:11:00 μ.μ. EET  

Περισσότερο φοβάμαι τους ελληναράδες και τους όψιμους πατριώτες που ανακάλυψαν τον εχθρό στο πρόσωπο του μετανάστη όταν η οικονομική κρίση ψαλίδισε το εισόδημά τους. Αυτούς που διαιρούν τον τόπο σε πατριώτες και εχθρούς του έθνους. Αυτούς που είναι όλοι κομμάντα στην ειρήνη και από Ι3 έως Ι5 στο πρώτο μπαμ. Τα ορφανά των πολιτικών γραφείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τώρα έγιναν αγανακτισμένοι πατριώτες. Που το 90 έκρυβαν στα χωριά τους Αλβανούς από το στρατό και έπειτα δεν τους πλήρωναν για τη δουλειά τους και φώναζαν την αστυνομία και τον στρατό να τους μαζέψει. Για να μη μιλήσω για τις περιπτώσεις που οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί λήστευαν λαθρομετανάστες. Και μην πει κανείς οτι τα άκουσα. Τα είδα και τα έζησα και παραλίγο να φάω στρατοδικείο γιατί έναν τέτοιο ελληναρά που πήγε να δείρει χωρίς λόγο Αλβανό του έχωσα το FN γεμάτο στα μούτρα.

Τα έχω πει παλαιότερα για το τι είναι οι Αλβανοί και που οφείλεται η παραβατικότητά τους. Όσοι δε θέλουν ξένους στον τόπο να παντρεύονται από τα είκοσι και να κάνουν από πέντε τουλάχιστον παιδιά ο καθένας. Αλλιώς θα πρέπει το δημογραφικό κενό να καλυφθεί. Και αν δε θέλετε να το καλύψουν οι πακιστανοί, που δε θα γίνουν ουδέποτε Ευρωπαίοι - πόσο μάλλον Έλληνες - μένουν μόνο οι Αλβανοί που έχουν μακρό και επιτυχημένο ιστορικό ελληνοποίησης.

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:12:00 μ.μ. EET  

@ konstantinos germanos

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε..

Αν και όταν έλθει η ώρα, θα σού πω εγώ τι μούρη θα δείξει ο Αλβανός. Δεν απαντάς σε τίποτε απ' αυτά που γράφω, μα απολύτως τίποτε!

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

@ enkripto

>Φρονώ ότι το σφοδρα ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία έχει δηλητηριάσει μεγάλο μέρος της Αλβανικής κοινότητας. Και νομίζω αυτό επιβεβαιώνεται -δυστυχώς- και από την ειδησεογραφία.<

Έτσι είναι. Ο αλβανικός ανθελληνισμός

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:40:00 μ.μ. EET  

@εν κρυπτώ
Στο πόδι μερικές σκέψεις και διαπιστώσεις - πάλι φεύγω για δουλειά.

Το ανθελληνικό κλίμα φορτίζεται στην Αλβανία για ψηφοθηρικούς λόγους. Εδώ δεν βλέπω να υπάρχει από τους Αλβανούς κανένα τέτοιο θέμα. Οι νεώτεροι δε νοιάζονται να πάνε στην Αλβανία - είναι ξένη χώρα πια γι αυτούς, όσο και η Ελλάδα για τον δεύτερης γενιάς ελληνοαυστραλό. Βλέπω επίσης σε εκείνους σε κάποιο βαθμό αυτό που γίνεται και σε έλληνες μετανάστες: τη διάθεση να προβάλλεται η χώρα υποδοχής εις βάρος της χώρας καταγωγής (οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι οι έλληνες μετανάστες που θεωρούν οτι εδώ κ..βαράμε και μόνο εκεί δουλεύουν κλπ - τα ακούω καθημερινά. Κακά τα ψέματα πάντως: είναι πολύ νωρίς για αφομοίωση των Αλβανών στην Ελληνική κοινωνία. Έχουμε πολύ δρόμο και χρόνο μπροστά για κάτι τέτοιο που θα πάρει πάνω από είκοσι ακόμη χρόνια για να φτάσει σε ένα αξιόλογο επίπεδο. Δε βοηθά ούτε η γειτνίαση των δυο χωρών ούτε η ιστορία με τους τσάμηδες (που την αναζωπυρώνει έντεχνα η αλβανική κυβέρνηση για να βρει πάτημα να ακυρώσει την συμφωνία για ΑΟΖ. Η ίδια η ιστορία με τους τσάμηδες είναι ντροπή για τους αλβανούς και κανονικά θα έπρεπε να τους κρύβουν). Τώρα κουφιοκέφαλοι υπάρχουν εκατέρωθεν. Παλιότερα είχαμε και εμείς τα φυντάνια της ΜΑΒΗ το 1994. Μωρέ κάπου θυμάμαι και τον Βορίδη στην ιστορία αλλά τώρα δεν έχω καιρό να το δώ. Θα επανέλθω ελπίζω αναλυτικότερα

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:56:00 μ.μ. EET  

@ 19 Νοεμβρίου 2012 5:53:00 μ.μ. EET

>Και αν καποιοι μου πειτε τη θελω εγω που δεν ειμαι καν γεννημενος στην Ελλαδα<

Στην Ελλάδα είσαι γεννημένος, αν είσαι γεννημένος, όπως υποθέτω, στην Β. Ήπειρο. Δεν είσαι γεννημένος στο Ελλαδικό Κράτος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και ο Έλληνας της Λευκωσίας στην Ελλάδα είναι γεννημένος, ασχέτως αν για ... τεχνικούς, ας πούμε, λόγους, η Κύπρος αποτελεί χωριστό κράτος.



@ Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

>Περισσότερο φοβάμαι τους ελληναράδες και τους όψιμους πατριώτες που ανακάλυψαν τον εχθρό στο πρόσωπο του μετανάστη όταν η οικονομική κρίση ψαλίδισε το εισόδημά τους.<

Ποιους ακριβώς υπαινίσσεσαι;

>Αυτούς που διαιρούν τον τόπο σε πατριώτες και εχθρούς του έθνους.<

Όντως, αυτή (πρέπει να) είναι η διαίρεση και όχι πασόκοι, νδημκοκράτες, αριστεροί, δεξιοί. Υπάρχουν πατριώτες και μη πατριώτες σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

>Αυτούς που είναι όλοι κομμάντα στην ειρήνη και από Ι3 έως Ι5 στο πρώτο μπαμ<

Λέξη δεν καταλαβαίνω.

>Για να μη μιλήσω για τις περιπτώσεις που οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί λήστευαν λαθρομετανάστες<

Πόσες είναι αυτές σε σύγκριση με τις αντίστροφες, όπου λαθρομετανάστες ληστεύουν Έλληνες (και όχι μόνο); Καλά, είναι επιχειρήματα τώρα αυτά και πού θέλεις να καταλήξεις, δηλαδή;

>Όσοι δε θέλουν ξένους στον τόπο να παντρεύονται από τα είκοσι και να κάνουν από πέντε τουλάχιστον παιδιά ο καθένας. <

Αναλαμβάνεις να τους καταβάλεις επίδομα; Ή από τους κάδους των σκουπιδιών θα τα ταΐζουν;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Νοεμβρίου 2012 στις 11:56:00 μ.μ. EET  

@Nativist
1. Τους βλέπεις καθημερινά γύρω σου. Ψάξε τι ψήφιζαν όλοι αυτοί που φώναζαν οτι οι ξένοι τους τρώνε το ψωμί (Και τι αγώνα κάνανε οι περισσότεροι να μπουν στους δήμους και να τα ξύνουν δια βίου) Και βέβαια δεν έφταιγε ο εργοδότης που προσλάμβανε στη μαύρη τον μετανάστη για δυο δεκάρες. Ο εξαθλιωμένος παντού και πάντα θα εργαστεί για ελάχιστα και θα κοιτάξει πως να ζήσει. Ή μήπως οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική είχαν καλύτερη αντιμετώπιση; Ο Έλληνας εργαζόμενος είχε το ζόρι να παλέψει ενάντια στη μαύρη εργασία αλλά προτιμά να χτυπά το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο.

2. Υπάρχουν ερασιτέχνες πατριώτες και κατ'επάγγελμα. Τελευταία η δεύτερη κατηγορία έχει διογκωθεί και έχει βγάλει και μετρητές πατριωτισμού. Ένα βήμα πριν το χαιλ Χίτλερ - πολλοί έχουν ήδη κάνει αυτό το βήμα. Στον συγκεκριμένο ιστοχώρο ευτυχώς ο πατριωτισμός είναι ερασιτεχνικός, όπως ήταν κάποτε και ο αθλητισμός. Για τη φανέλα και το εθνόσημο δηλαδή.

3. Με του θα κηρυχτεί επιστράτευση κάποιοι υπερπατριώτες και πολεμισταράδες εν καιρώ ειρήνης θα έχουν ήδη εξαφανιστεί ή θα βγάλουν χαρτιά Ι3 έως Ι5 ή θα φροντίσουν να σταλούν για μάχη στο ΠΟΤ της Κηφισιάς.

4. Το να ληστεύεις μετανάστες δηλώνει το τι είσαι εσύ. Αν εσύ δεν είσαι καλύτερος θα είναι ο Αλβανός και ο Πακιστανός; Και σε πληροφορώ οτι αυτά που αναφέρω γίνονταν κατ'εξακολούθηση και από αρκετούς στη μονάδα μου. Μέχρι και "εκπυρσοκρότηση όπλου" πάνω σε Αλβανό είχαμε από έναν βλάκα της μονάδας αλλά το κουκούλωσαν - δεν ήταν και να το προβάλλεις δηλαδή...

5. Έχω φίλους πολύτεκνους που δεν ψάχνουν στα σκουπίδια και ζουν αξιοπρεπέστατα και συμμαζεμένα. Είμαι της γνώμης οτι το κράτος πρέπει να τους ενισχύσει με κάθε τρόπο, ακόμη και εις βάρος των υπολοίπων ημών. Ξέρεις όμως πόσα ακούνε οι άνθρωποι αυτοί από τον μέσο "πατριώτη" έλληνα όταν θίγονται τα συμφέροντά του πχ για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των πολυτέκνων στο δημόσιο; Εγώ είμαι κακομαθημένος και δε μπορώ να χάσω τις ανέσεις μου κάνοντας πάνω από δυο παιδιά. Όσοι ανησυχούν για το μέλλον του τόπου και βάζουν ελληνόμετρα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Έχει και λίγο κόστος ο πατριωτισμός.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 10:18:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

"Αυτούς που είναι όλοι κομμάντα στην ειρήνη και από Ι3 έως Ι5 στο πρώτο μπαμ."

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

so true

μηδενιστής

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 10:29:00 π.μ. EET  

@ Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

>Το ανθελληνικό κλίμα φορτίζεται στην Αλβανία για ψηφοθηρικούς λόγους<

Αν είχες διαβάσει Ιστορία, ή έστω το άρθρο, του οποίου τον σύνδεσμο έβαλα παραπάνω (19 Νοεμβρίου 2012 6:32:00 μ.μ. EET), δεν θα έγραφες αυτά τα άτοπα, διότι απλούστατα το ανθελληνικό κλίμα δεν παρουσιάστηκε χθες.

Το υπόλοιπο κείμενό σου (6:40:00 μ.μ. EET), όπως κι αυτό προς εμένα (11:56:00 μ.μ. EET), είναι ένα μάτσο ασυναρτησίες, από τις οποίες δεν βγάζω άκρη. Αντί να γράφεις "στο πόδι", γράφε καλύτερα λίγα μεστά λόγια, ώστε να καταλαβαίνει και ο άλλος τι θέλεις να πεις (ανι κι ίδιος ξέρεις βέβαια).

Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο. Ο σκοπός σου είναι μάλλον προφανής.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Νοεμβρίου 2012 στις 3:44:00 μ.μ. EET  

@Nativist
Το λάθος είναι δικό μου που ανοίγω διάλογο με φασίστες. Διότι εθνικισμός = φασισμός ενώ αντίστοιχα πατριωτισμός = εθνισμός. Απλές γνώσεις ορολογίας επιπέδου τρίτης Λυκείου. Δεν εντυπωσιάζομαι λοιπόν που δεν καταλαβαίνεις τι λέω ενώ οι υπόλοιποι εδώ δεν έχουν πρόβλημα. Είναι γνωστή και παροιμιώδης η αντιληπτική ικανότητα των ακροδεξιών.

Όσο για την ιστορία, πράγματι την ιστορία που διδάσκει ο καθηγητής σου ο Μιχαλολιάκος ή ο Πλεύρης δεν την ξέρω. Ξέρω μόνο τι έκαναν οι γενναίοι της ΜΑΒΗ στους οποίους προφανώς ανήκεις. Αν δεν ξέρεις για ποιους μιλάς, την κοινωνία τους, τον τρόπο σκέψης τους, τις διαφορές τους, την κουλτούρα τους και στηρίζεσαι στα μισαλλόδοξα αποκόμματα τύπου που παραθέτεις καλύτερα να ασχοληθείς με μπιρίμπα και άσε την ιστορία για όσους την ξέρουν πέρα από το ίντερνετ και τα βιβλία των Πλεύρηδων και Βελόπουλογεωργιάδηδων. Εγέρθουτου λοιπόν και άσε μας ήσυχους.

Alexandros 20 Νοεμβρίου 2012 στις 4:43:00 μ.μ. EET  

Καταρχάς κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση του Βορειοηπειρώτη φίλου και ειλικρινά συμμερίζομαι απόλυτα την στενοχώρια του επειδή τον Εγκατέλειψε το Ελλαδικό κράτος. Αυτή είναι η μια αλήθεια. Η Άλλη αλήθεια είναι ότι όντως πολλοί Αλβανοί έχουν τεραστια εγκληματική δράση, εδώ όμως θα συμπληρώσω πως αυτή η δράση είναι συνήθως με Έλληνες εγκληματίες, όχι πάντα, αλλα συνήθως. Η τρίτη αλήθεια είναι πως δεν είναι όλοι οι Αλβανοί εγκληματίες, υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι και των οποιων τα παιδιά έχουν μεγαλώσει ως Έλληνες και αυτοί είναι φιλήσυχοι και φιλειρηνικοί και τα παιδιά τους όντως μπορούν να θεωρούνται ως έναν βαθμό Έλληνες. Τεταρτη αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί Αλβανοί εθνικιστές, που πιστεύουν στον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, βλέπουν και την επιτυχία του Κοσσόβου και τι γίνεται στα Σκοπια και ως εκ τούτου ενισχύονται και σε αριθμό, βεβαια εμείς δεν έχουμε Αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα και οι Αλβανοί είναι μετανάστες και αυτό είναι ξεκάθαρο, ενώ το να αναφερόμαστε σε τσάμηδες είναι αστείο αλλα και απολύτως καταστροφικό, από Αλβανικής πλευράς.

Είναι αλήθεια ότι ξαναπαρουσιάζεται ένα ανθελληνικό κλίμα στην Albania και αυτό έχει να κάνει γιατί καταρχάς υποσκάπτονται οι σχέσεις από την Τουρκια και κατά δεύτερον γιατί πιθανολογούν πως υπάρχουν πετρέλαια γύρω από την κέρκυρα και θέλουν μερίδιο και τρίτον ίσως για να πιέσουν για την αναγνώριση του Κοσσόβου. Βεβαια μην ξεχνάμε και πως οι εκλογές είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας και μάλλον γίνεται μάχη για τις εθνικιστικές ψήφους. Σε όλα αυτά βεβαια φέρουμε και εμείς ευθύνη γιατί δεν έχουμε την αντίστοιχη πυγμή. Νομίζω πως θα μπορούμε να κρίνουμε την κατάσταση καλύτερα μετά τις Αλβανικές εκλογές. Θα πρέπει όμως επιτέλους και να προστατεύσουμε τη μειονότητα μας ανεξαρτητου εποχής.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EET  

@ Alexandros

>Η Άλλη αλήθεια είναι ότι όντως πολλοί Αλβανοί έχουν τεραστια εγκληματική δράση, εδώ όμως θα συμπληρώσω πως αυτή η δράση είναι συνήθως με Έλληνες εγκληματίες, όχι πάντα, αλλα συνήθως. Η τρίτη αλήθεια είναι πως δεν είναι όλοι οι Αλβανοί εγκληματίες<

Δεν είπε κανείς, όχι τουλάχιστον εγώ, ότι ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ κλπ. Μακριά μου τέτοιες υπεραπλουστεύσεις. Είπα ότι έχουν μεγαλύτερη της συνήθους, δηλαδή, της μέσης ροπής προς την εγκληματικότητα και μάλιστα τι βαρύ έγκλημα. Υπάρχουν στοιχεία και αριθμοί.

Ούτε συνήθως δρουν με Έλληνες εγκληματίες. Πού το βρήκες αυτό; Πολλάκις ίσως, συνήθως όχι. Πάρε τα αστυνομικά δελτία και διάβασε.

>ενώ το να αναφερόμαστε σε τσάμηδες είναι αστείο αλλα και απολύτως καταστροφικό, από Αλβανικής πλευράς<

Μάλλον το αντίθετο. Από ελληνικής πλευράς είναι καταστροφικό.

>Είναι αλήθεια ότι ξαναπαρουσιάζεται ένα ανθελληνικό κλίμα στην Albania<

Γιατί, πότε εξέλειπε, για να ξαναπαρουσιαστεί; Οι Αλβανοί μισούσαν πάντα την Ελλάδα και ο,τιδήποτε ελληνικό. Πάντα το κλίμα εκεί ήταν ανθελληνικό.

Alexandros 20 Νοεμβρίου 2012 στις 9:09:00 μ.μ. EET  

Δεν ξέρω τι διαφορα έχει στο νόημα τις φράσης μου το πολλάκις από το συνήθως, τους αριθμούς ακριβώς δεν τους γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής, αλλα άμα τους έχεις πρόχειρους αν και νομίζω δεν έχουν και τεραστια σημασία

Η Ελληνική πλευρά δεν αναφέρεται σε τσάμηδες, το τι έχει συμβεί είναι απολύτως ξεκάθαρο στην περίπτωση των ανθρώπων αυτών και το Ελληνικό κράτος δεν ευθύνεται για αυτούς, είναι όμως καταστροφικό για την Albania γιατί δηλητηριάζει τις σχέσεις των δυο χωρων για μερικούς τύπους που ονειρεύονται "παραθαλασσια" σπίτια στην Ηγουμενίτσα.

Πιστεύω ότι το κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρων είχε βελτιωθεί αισθητά, ενώ και κοινωνικά δεν θεωρώ πως οι Αλβανοί ήταν ντε και καλά ανθέλληνες και ειδικά μετά τον ερχομό τόσων Αλβανών εδώ αλλα και την είσοδο Ελληνικών επιχειρήσεων στην Albania, νομίζω πως οι οποιες διαφορες είχαν αμβλυνθεί. Επιπλέον δεν είχαμε ποτε καμια ιδιαίτερη διένεξη πολεμική με τους Αλβανούς η τουλάχιστον με το σύνολο τους, αν προσθέσουμε στους Τούρκους τα στρατιωτικά τμήματα των Τουρκαλβανών. Εγώ πιστεύω ακράδαντα πως οι οποιες διαφορες μας υποδαυλίζονται σε τρομερό βαθμό από την Τουρκια. Παράδειγμα αποτελεί η συμπεριφορά της Αλβανικής Κυβέρνησης στους Βορειοηπειρώτες, των οποιων την ταυτότητα αρνούνται γιατί δήθεν η Ελλάδα έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της Αλβανίας.

Αυτό είναι ανιστόρητο καταρχάς, γιατί ακόμα και όταν είχε την ευκαιρία η Ελλάδα το μονο που ζήτησε ήταν ο σεβασμός της ταυτότητας των ανθρώπων αυτών και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η Αλβανική κυβέρνηση, πως αυτοί οι άνθρωποι είναι γέφυρα φιλιας, δεν έχει το ελάχιστο συμφέρον η Ελλάδα να διεκδικήσει εδάφη από την Albania, αλλα αυτό δε σημαίνει πως θα εγκαταλείψει τη μειονότητα της και ούτε αυτό σημαίνει ότι είναι αποδεκτό η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, αλλα η ανασφάλεια, ο εθνικισμός, αλλα και ταυτόχρονα η αίσθηση του υποδεέστερου προκαλούν αυτά τα προβλήματα στην Αλβανική κοινωνία, τα οποια εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο η Τουρκια!

Alexandros 20 Νοεμβρίου 2012 στις 9:10:00 μ.μ. EET  

Pros Nativist alla kai genika htan to sxolio

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 10:14:00 π.μ. EET  

@Nativist

Φίλε με όλο το σεβασμό και γνωρίζοντας οτι το κρατίδιο ελλάς δεν έκανε ότι έπρεπε θύμισε μου πότε πήρατε όπλα μετά το 91 για να κηρύξετε ανεξαρτησία;

Έχω ένα φίλο κύπριο σειρά μου απο την σχολή αξκων. Έχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων σπίτι του και όσο ήταν ελλάδα κοιμόταν στο κότερο του στο πασαλιμάνι. Μου κοπάναγε 24/7 για τον αγώνα των κύπριων και γέλαγα άνεργος με 10 ευρώ στη τσέπη.
Είναι δύσκολο να ξυπνήσει ο μέσος έλληνας όταν βλέπει απραξία απέναντι. Κάποτε οι εκτός συνόρων έλληνες βρόμαγαν αντάρτικο. Τώρα βρομάνε armani code.

Φταίμε και οι ελλαδίτες (σχεδόν για όλα) αλλά ρε αδερφέ δεν κάνετε στην β ήπειρο ούτε το 1% των τούρκων της θράκης. και είστε 300,000 στα 3 εκ έναντι 30,000 στα 11.

μηδενιστής

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 12:03:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστής

Από πού προκύπτει ότι είναι Β/Ηπειρώτης εγώ; Μάλλον σε λαθός άτομο απευθύνεσαι.

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 1:29:00 μ.μ. EET  

@Nativist

λάθος μου

μηδενιστής

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 1:30:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστής

''Φταίμε και οι ελλαδίτες (σχεδόν για όλα) αλλά ρε αδερφέ δεν κάνετε στην β ήπειρο ούτε το 1% των τούρκων της θράκης. και είστε 300,000 στα 3 εκ έναντι 30,000 στα 11. ''

Pos 8a mporousame na kanoume aloste afou to elliniko kratos kinigouse prwto osous boreioheitotes 8elane na kanoun kati...
giati aloste na kindinepsei i karekla enos elladiti politikou gia kapoia...boreia ipeiro...prits...

Pistepse midenisti den exeis idea ti psixologia eixan poloi ma para poloi boreiohpeirotes apo to 91 mexri to 95.
Me apokorifoma ta gegonota tou 94.
to elliniko kratos einai ayto pou kinigise me MANIA ka8e boreioipiroti pou tolmouse oxi na piasei ta opla alla isa isa na skeytei kati tetoio!

Den einai tixeo pou oi 20rides tou tote pou symera einai 40rides,otan tous les bre paidia ti kanate tote
KOKKINIZOUN ME 8IMO KAI DEN 8ELOUN KAN NA MILANE GIA BOREIA HPEIRO

Blepw poles skepseis edw mesa...para poles einai sostes.
poles malista deixnoun kai tin poiotita ton an8ropwn pou tis ekfrazoun,
opos esy midenisti kai o kaoumpoi kai poloi aloi!
alla min nwmizete ta kserete ola!
oute egw ta kserw,
eimai poly neos gia na kserw
alla akouw apo tous palious ''pramata kai 8aymata'' kai anrotiemai,
MA AYTO EINAI TO ELLINIKO KRATOS?!
dld an to elliniko kratos simperifer8ike etsi...ti na perimenw apo tous albanous?!
Den mas prodose apla to elliniko kratos
MAS PRODOSE O ELLHNAS O IDIOS EDW MESA STHN ELLADITIKH KOINONIA!
DEN 8A KSEXASW OSO ZW TO XAZO YFOS POU SE BLEPOUN OI ELLADITES OTAN SE PWTANE APO POU EISAI KAI TOUS LES BOREIA HPEIROS

Kapoioi symera brizoun tin Xrysi Aygi...pou milaei gia 'xamenes patrides'
Ma den katalabenete oti ESEIS oi ''DHMOKRATES'' arnoumenoi na milisete gia ta dikaiomata twn ellinwn stis patrogonikes tous estia,eksw apo tin symerini ellhniki epeikratia,DWSATE ayto to dikaioma s'aytous pou apokalite fasistes(arnoumai na xaraktirisw kapoion fasista...poly apla giati ta exw xasei,den kserw pia poios einai pragmatika fasistas!KAI OXI DEN PSIFIZW OUTE 8A PSIFIZA POTE XA,na mou kopei to xeri siriza an pote kanw kati tetoio...egw enas an8ropos pou kserei ti symainei na eisai ksenos)

Alo twra,as poume oti o epektatismos einai kakos...
dexomai san enas synxronos an8ropos
na apempolisw ka8e dikaioma pou kapoioi 8a to apokalousan ''sobinismo''!
Den mpwreite omos ENO EGW(o ka8e boreiohpeiroths) EXW GINEI SAKOS TOU BOX sta mainstream media tis albanias (fantastite Ant1 Mega na brizoun olh mera toys mousoulmanous tis 8rakis,brisimo kyriolektika omos OLH MERA 24 WRES) NA PAS KAI NA NOMIMOPOIHS ALBANOUS METANASTES STHN ELLADA XWREIS NA EKSASFALISEIS KATI GIA MENA TON BOREIOHPEIROTH STHN ALBANIA...MILAME GIA 500 000 KOSMO
kai oi pliopsifia ayton MOUSOULMANOI APOGONOI O8OMANON MIS8OFORON...

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 1:33:00 μ.μ. EET  

@ KAOUMPOI

aytoi den exoun kamia sxesi me tous arbanites!!! einai oi apogonoi ayton pou polemisan kai ekdioksan tous arbanites kai tous katebasan edw pou einai simera

kai sto lew ayto meta logou gnwseis.
Arbanites einai oi byzantinoi romioi ontas albanofwnoi alla peran kapoias filetikis sygkenias (pou kai ayto to syzitame ama 8es...exei poly psomi edw h upo8esi,den mporeis na les sygkeni ton asiati melapso tis kentrikis simerinis albanias pou exei io8etisei tin albaniki taytotita me xilia zoria idIo me ton arbaniti romio,byzantino) den exoun kamia POLITISMIKH sygkenia me tous symerinoun kata pliopsifia mousoulmanous albanous!

Se kapoio palio sou sxolio eixes pei oti min exontas ena parel8on opou na eno8ika metaksi tous oi albanoi,entax8ikan meta xaras sto elliniko neo kratos kai afomio8ikan.SYMFONO!
Simra omos exoun ayto to parel8on...KAI TO KSEROUN,den 8a to ksexasoun gia na entax8oun opos tous 8es sthn elliniki koinonia etsi...apla!
KAI TO PIO SYMANTIKO H ELLHNIKH KOINONIA EXEI XASEI PLEON THN DYNAMH THS NA AFOMIONEI ALOUS LAOUS

O ELLHNAS EXEI XASEI AYTH TOU THN IDIOTITA POU TON EKANE KSEXORIST0 ANAMESA STOUS LAOUS KAI TOU EKSASFALISE MAKROXRONH HGEMONIA.

gia aytous tous logous pou sou eksigisa 8eorw la8os tin apodosi i8agenias.


ps:
synxoresteme gia to asximo tropo pou grafw ta ellinika
alla blepete den exw paei oute mia mera se elliniko sxolio
to albaniko kratos ekrine oti eimai albanos(etsi8elika)
kai den exw logo na parakolou8isw mionotiko sxolio ellinoglwso
elpizw twra pou eir8a stin ellada na spoudasw na ma8w na grafw kai sosta

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 8:25:00 μ.μ. EET  

ο φίλος ΒορειοΗπειρώτης έχει απόλυτο δίκιο στο ότι όχι μόνο το επίσημο κράτος τους ξέχασε και τους θυμόταν μόνο όταν τους πίεζε να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους από το Αλβανικό κράτος μην και έχαναν τον μακάριο ύπνο τους! αλλά και εμείς οι άλλοι Ελλαδίτες δεν τους ξεχάσαμε μπροστά στο "Ευρωπαικό όνειρο" της ευδαιμονίας? πότε ο ελληνικός λαός απαίτησε από κάποιο κόμμα ως προϋπόθεση να το ψηφίσει να διεκδικήσει ενεργά τα δικαιώματα των αδελφών μας? Ποτέ! ήδη από την δεκαετία του 80 κυριαρχούσε η άποψη των αριστερίστικης ιδεολογίας δασκάλων. ήμουν στην έκτη δημοτικού και φτάσαμε στο μάθημα ιστορίας στο τέλος του ΒΠΠ και το βιβλίο αναφερόταν στην ένταξη των δωδεκανήσων στην Ελλάδα και ανέφερε παρά την θυσία του ελληνικού λαού στον ΒΠΠ δυστυχώς ελληνικά εδάφη όπως η βόρειος Ηπειρος έμειναν εκτός του ελληνικού κορμού, ο νεαρός σχετικά δάσκαλος έκανε το σχόλιο "τι πράγματα είναι αυτά? ανοίγουν παλιές πληγές και φανατίζουν τον λαό για νέους πολέμους? δεν χύθηκε αρκετό αίμα?! αρκετοί σκοτώθηκαν στους πολέμους! φυσικά το βιβλίο αναφερόταν περιληπτικά μόνο στην βόρειο Ηπειρο και δεν αναφερόταν σε λεπτομέρειες όπως και σε πολλά γεγονότα άλλωστε. σε άλλη περίπτωση, δασκάλα στο μάθημα γεωγραφίας για την Γιουγκοσλαβία, η ύπαρξη δημοκρατίας της Μακεδονίας μας κίνησε την περιέργεια στα παιδιά και ρωτήσαμε πως γίνεται να υπάρχουν δύο Μακεδονίες? η δασκάλα εμφανώς αμήχανη δεν ήξερε καν την ύπαρξη της ή δεν αναρωτήθηκε καν τι γίνεται, το μόνο που ψέλλισε ήταν "μάλλον έχουν και αυτοί περιοχή που ονομάζεται έτσι" μιλάμε για πλήρη άγνοια αλλά και αφέλεια αφού ένας ενήλικος μετά τον σκληρό μακεδονικό αγώνα και την κατοχή μέρους της μακεδονίας απο τους Βουλγάρους θα είχε ψιλιαστεί ότι κάτι παιζόταν και με τους Γιουγκοσλάβους για την Μακεδονία και φυσικά δεν φρόντισε να μάθει ώστε κάποια άλλη μέρα να μας ενημερώσει τι γίνεται! και σαν δάσκαλοι υποτίθεται ήταν μορφωμένοι! επειδή από μικρό παιδί με ενθουσίαζε η ιστορία και το γεγονός το οποίο με έκανε να ενδιαφερθώ ήταν οι Θερμοπύλες και αν θέλεις να μάθεις ιστορία στην Ελλάδα πρέπει να μάθεις μόνος σου!
Εύχομαι στον αδελφό βορειοηπειρώτη η πατρίδα να πάψει να τον πικραίνει άλλο και να μάθει να γράφει καλά ελληνικά όπως επιθυμεί.

Πέτρος Κ.

TED 22 Νοεμβρίου 2012 στις 11:17:00 π.μ. EET  

Ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_988.html#.UK3s8lJbySo

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 στις 12:21:00 μ.μ. EET  

@ TED

Εγώ την έριξα.

Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θέλεις να δω.

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 στις 1:08:00 μ.μ. EET  

@21 Νοεμβρίου 2012 1:33:00 μ.μ. EET

αδερφέ καταλαβαίνω ότι λες αλλά να κάνω πάλι τον συνήγορο του διαβόλου

το μακεδονικό, η κρήτη και η κύπρος έτυχαν ανεξαρτησίας όπως και το ελληνικό κράτος νωρίτερα ΧΩΡΙΣ κανένας να το επιθυμεί.

πριν βάλει χέρι ο στρατός στα κρυφά στην μακεδονία και στην κύπρο και ανοιχτά στην κρήτη το ελληνικό κράτος δεν είχε κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και χρειάστηκαν θυσίες απο τους ντόπιους για να αλλάξει νοοτροπία.

αν δεν υπήρχε ο παλικαρίδης, ο μελάς, το αρκάδι νομίζεις οτι θα γινόταν τίποτα;;;

θέλει αίμα φίλε η ελευθερία δυστυχώς

το 1991-2012 οι έλληνες της β.η μετακόμισαν μαζικά στην ελλάδα. οι ελάχιστοι εκεί πώς θα κάνουν αγώνα;;;

μηδενιστής.

ΥΓ με το πρώτο μπαμ οι εθελοντές στα γραφεία β.η αγώνα θα έκαναν ουρές χιλιομέτρων.

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 στις 5:28:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστής.

''ΥΓ με το πρώτο μπαμ οι εθελοντές στα γραφεία β.η αγώνα θα έκαναν ουρές χιλιομέτρων.''

DEN EXW AMFIBOLIA GIAYTO...

-to ar8ro milaei gia tin apodosi i8agenias...giayto kai egw eksigisa tous logous pou ayto den prepei na ginei,h toulaxiston na ginei opos prepei...dld eksasfalisi twn dikaiomatwn twn ellinwn stin albania,kai edw to kleinw!
h sto katw katw bre aderfe 8es na min asxoli8eis me ta dikaiomata mas
KATANOITW
toulaxiston omos dwse elliniki i8agenia se xristianous albanous pou stin xeiroteri peritosi blepoun me adiaforia tin Ellada kai stin kaliteri tin AGAPOUN pragmatika!
alla oxi se mousoulmanous
to misos tous gia otidipote Elliniko kai Xristianiko einai astireyto

oso gia ta ala pou les...gia ton topiko pli8ismo kai tin antistasi pou prwtos aytos prepei na ferei,symfonw!
ALLA
sou eksigisa kai sou to ksana lew oti einai alo na polemas ton ex8ro sou kai alo na polemas me to KRATOS PASOKOUS PASOKOUS
-->einai akatamaxitos ex8ros!
apoti blepeis kai edw sthn Ellada me ayto to PASOKOUS PASOKOUS polemate toso kairw kai den ta katafernete aderifa mou elladites na to nikisete.
DEYTERON
gia na milas me tosi eykolia gia ksesikomo tou topikou pli8ismou prepei omos na gnwrizeis poles idieterotites kai epimerous zitimata,kai eksigoume:
1.apo pou kai poios 8a se stiriksei?
(kseroume oti akoma kai o ksesikomo tou 1821 egine afou eixan ginei kapoia ORLOFIKA...kai kseroume ton antagonismo ton megalon dynamewn....megali istoria 8elei poly koubenta gia na eksantli8ei...den siko8ikan os dia magias kapoioi kai eipane pame paidia na ftiaksoume kratos!!!)
2.otan yparxeis se ena peribalon opos ayto tis dekaetias tou 90 me polemous stin Ygosllavia,stin Tsetsenia kai me mia Kypro misi me ton tourko na karadokei na nomimopoihsei to pseydokratos...tote katalabeneis poly apla kai ka8ara giati to Elliniko kratos apefyge ka8e kinisi me emas...DLD ME LIGA LOGIA ESEIS OI ELLADITES KATSATE ST'AYGA SAS kai oxi monon emeis!
3.ta 45 xronia koumounistikis diktatorias eixan kseplinei polla myala
pos nwmizeis ksesikonete enas laos?!
etsi os dia magias?!
proetimazeis to edafos esy o Elladitis pou exeis ka8aro myalo
kai meta pernw egw tin skitali o boreiohpeiroths!
eseis omos den kanate ayta pou eprepe,anti8eta...
klosousame pou klosousame ayga emeis,eir8ate kai'seis parea na ta klosisoume oloi mazi lol
(den mporw na mhn mpw sto peirazmo edw na sou pw na rikseis mia matia sthn istoria twn tourkwn ths boulgarias!!!kai 8a katalabeis polla,an kai nwmizw ta ksereis kai apla 8a skeytikes ''as ton peiraksw ligo pou mou to paizei kai epanastatis'')

-apo to 90 mexri to 94 o ellinikos pli8ismos tis boreiou hpeirou paremine stin patroa gh tou kai perimene os mana eks ouranou na dei mia kinisi apo ellinikis pleyras...alla tpt

e opote meta arxise na gourgourizoun t'antera kai kapos eprepe na trafei...
opote ksekinisan oi antres pou douleban edw sthn Ellada na pernoun mazi tous kai tis oikogenies kai etsi erimose o topos kai miname ligoi...
twra pia...GEMISE BOREIOUS ALBANOUS SOUNITES MOUSOULMANOUS(oi xeiroteoi fara mousoulmanon sto kosmo) KAI TSAMIDES H GH MAS!
oute oi xristianoi albanoi den antexoun pleon ayth thn katastasi
poso malon emeis!

kai to monadiko meros pou akomi exei mia antistasi,h Xeimarra,einai sto eleos...kyriolektika omos sto eleos!
einai to teleyteo mas kastro ayto,kai twra peytei...h Ellada th kanei?
exete mal8akosei poly Elladites para poly...den to sizito gia mas tous boreihpeirotes,eimaste entelos gia gelia?!

Alexandros 22 Νοεμβρίου 2012 στις 8:02:00 μ.μ. EET  

Επειδή σπανια θα έχουμε τέτοια ευκαιρία, φιλε από τη Βόρειο Ήπειρο, μπορείς να μας πεις ποσο υπολογίζεις τον Πληθυσμό των Βορειοηπειρωτών στην Βόρειο Ήπειρο αυτή τη στιγμή και τι γίνεται με την απογραφή που επιχειρεί το Αλβανικό κράτος αλλα και με αυτή που επιχειρεί η μειονότητα? Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν εν ενέργεια βορειοηπειρώτες βουλευτές στο Αλβανικό κοινοβούλιο και αν ναι σε με ποιο κόμμα. Ευχαριστώ εκ των προτερων, είναι πράγματα που δεν γνωρίζω και νομίζω ενδιαφέρουν και άλλους και όχι μόνον εμενα.....

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:44:00 π.μ. EET  

file Alexandre prin sou pw posoi
Ellines ayti tin stigmi eimaste stin
Albania prepei na sou pw ti 8eorw Ellina.
Ayto 8a mporouse na einai
antikimeno kalista olokliris ergasias
alla 8a prospa8isw me liga logia na to
eksigisw.

Stin Ellada apoti exw katalabei kanate
ena megalo alma ston tropo pou didaskete tin istoria,
dld 8ewrite o simerinos Ellinas o apogonos
twn arxaion Ellinwn (pou NAI einai biologika,
alla einai KAI kati epipleon,kai sigoura oxi politismika apogonos)
o san na min mesolabise h Romi,to Byzantio,oi Enetoi,
h O8omaniki aytokratoria,Sarakinoi sto Aigaio kai en telei
h antalagi pli8ismon me basi to 8riskeyma sto 1922
meta tin mikrasiatiki katastrofi.

Me ayto 8elw na pw oti Ellinas den einai MONO aytos pou milaei
tin elliniki glwsa os mitriki tou,alla kai aytos pou
politismika 8ewrei eayton Ellina.

Gia tin boreia Hpeirw twra.
Ayto pou onomazete boreia Hpeiros einai h eparxies
Koritsas(pou kanonika geografika anikei stin ditiki Makedonia),
Mosxopolis,Premetis,Argyrokastrou,Agiwn Saranta,Delvinou,
kai h Xeimarra me ta 14 xoria tis.
S'aytes tis eparxies to Or8odokso stixio htan to 1912(boreiohpeirotikos agwnas)
h syntriptiki pliopsifia tou pli8ismou kai ayto diatiri8ike me eykolia mexrei to 1991.
Oloi oi katoikoi aytwn aneksartitou glwsas,ellinofwnoi,blaxofwnoi,albanofwnoi
ypostirizan me pa8os tin Elliniki e8niki taytotita kai ayto apodix8ike
ston megalo ksesikomo pou kaname tote.
opos kseroume dystixos miname sta Albanika synora...
kai edw ksekina to problima
TH EINAI ALBANIA?
kratos to opio ftiaxtike me tin KA8ORISTIKH symboli twn
Aystriakwn(gia geopolitikous logous,eksodos adriatikis,
periorismos serbikou kai ellinikou kratous ktlp)
kai ftiaxtike exontas san basi ton Mousoulmaniko albanofwno pli8ismo
(kai oxi mono,mousoulmanoi slabofwnoi,oi opioi 8ewroun eaytous Albanous)
Opos katalabeneis oi Xristianoi meta apo tosa xrwnia upo O8omanous
8a synaixizan na einai ksana YPO se ena melontiko Albaniko,stin bitrina aneksi8risko
alla pliopsifika mousoulmaniko,kratos.
Egw 8a to elega mikri toyrkia kai tpt parapanw...
dld exoume Rwmoious kai O8omanous kata basi politismika.
Ayto synaixizei kai stis meres mas,asxeta an exoun alaksei h etiketes,kai poloi
logo ama8ias to agnooun!

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:45:00 π.μ. EET  

Kata tin dikia mou loipon apopsi to ti einai Ellinas malon symainei
AYTOS POU OI PROGONOI TOU POLEMISAN GIA THN ELLINIKH IDIA
Emeis oi Neo-Ellines exoume papoudes tous Arxaious
kai paterades tous Or8odoksous Byzantinous.
Giati den ma8enoun ayto ta ellinopoula simera,
na papsei apo tin mia pleyra h arwsti aristera na polemaei to e8nos
kai apo tin ali h arwsti deksia na kanei kako ston PRAGAMTIKO PATRIOTISMO
pou kamia sxesi den exei me filetikes 8ewries kai ksirismena kefalia?!
Mipos ayti i anagnosi tis Ellinikotitas prosdidei ek fiseos epektatismo ston Ellada
kai kapoioi den to 8eloun?

Me ayto to skeptiko Ellina stin Albania 8eorw: 500 000
apo aytous,Elliniki mitriki glwsa: panw apo 200 000
blaxofwnoi Ellinopsixoi:150 000
kai ales 150 000 Albaniki sinidisi
(edw mpenei kai o simerinos YPEKS tis Albanias,an den kanw la8os)
einai de poloi albanofwnoi Or8odoksoi pou pote den estan8ikan aneta sto albaniko kratos
kai 8ewroun eaytous Ellines,opos kai EINAI.Exoun plirosei foro aimatos oi papoudes tous
giayti tin taytotita...einai oi legomenoi GKREKOMANOI dld Ellinomanis h yperEllines.
kai ti kanei to Elliniko kratos...
tous eksisone tosa xronia me tous mousoulmanous prwin a8omanous
kai nin NEO o8omanous,fantazeste poso prodomenoi estanontai mesa tous!!!
ti Kostas ti Axmet...stin oura gia mia prasini karta kai adeia ergasia!!!show no mercy!


Sta xronia tis koumounistikis diktatorias to kratos doulepse sklira gia na metamorfosei tous
albanofwnous or8odoksous apo Ellines pou estanontousan se misellines
kapou ta katafere stin megali omos pliopsifia OXI...episis
i epafi tous meta to 1991 me tin Ellada exei endynamosei pio poly tous desmous
me to byzantino parel8on tous.
giayto eipa sta proigoumena sxolia
Elliniki i8agenia se or8odoksous pou exoun xisei aima gia tin Elliniki Idea
kai OXI se apogonous Tsamidwn pou apla kai mono zoun simera kai douleboun edw,ton lako
8a sas skapsoun aytoi.Min deite kamia mera kanenan Tsami me elliniko diabatirio na diekdikei
tis periousies twn papoudwn tou stin 8esprotia...kai trexete kai den ftanete na ta mazepsete!
Kai pia periousia 8a mou peis?!
Aythn pou apoktisan oi papoudes tou ypiretontas tous tourkous kai sfazontas xristianous.
Tous ari8mous pou sou eipa einai dikia mou entiposi kai mporei o ka8enas na exei
diaforetiki apopsi,dekton.

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:46:00 π.μ. EET  

Oson afora twra tin simerini katastasi.
Sta 100 xronia tou Albanikou kratous,oles h kyberniseis kai olwn ton idwn ta ka8estota
apefygan epimelos na kanoun mia apografei pli8ismou,gia profanis logous!
Anagkastikan de twra na tin kanoun gia na paroun to OK apo tin Ellada gia EE.
Oxi mono den egine opos 8a eprepe i dilosi,
dld ekei pou eprepe na leei ''se ti e8notita nio8eis oti anoikeis''
antika8istoun ton oro ''e8notita'' me ton oro ''e8nopolitismiki omada''
dld me ena nomikistiko tertipi upoba8mizoun thn dilosi,episis pinikopoioun ton
politi ean dilosi e8notita h opoia den antistixei sta dimotologia!!!
gia na sou dwsw na katalabeis kalhtera,stou patera mou to pistopitiko grafei Ellinas
emena grafei Albanos...twra pos ginete o Ellinas na genise Albano
ayto mono o Xotzas,8eos xoreston,mporei na sto eksigisei.

Agioi Saranta,to 1991 90% Elliniko pli8ismo
simera 7000 Ellines se sinolo 35,000 mono mesa stin poli,
ta perixora eytixos akoma kratane...alla se ligo kairw menontas sthn Ellada
oi boreiohpeirotes 8a arxisoun na poulane gh.
oi ypolipoi einai oloi Tsamides kai Boreioi Albanoi sounites pou eir8an basi sxediou
kai me ypostiriksi tis kyberniseis,katapatane dimosia gh me to etsi 8elw,
kai kleboun periousies Ellhnwn me apofaseis dikastiriwn proskomizontas
palia o8omanika engrafa mpe'i'dwn kai agadwn ktlp.
Kai ola ayta oso eseis filoksenite edw 1 ekkatomirio apo aytous...
As min milisw gia tin symperifora tous apenanti stous Ellines mionotikous...
Ta kalokairia pou h polh gemizei me tous pragmatikous ntopious katoikous
opou gyrizoun apo Ellada gia diakopes
akous monon Ellinika stous dromous,
DEN MPOREIS NA FANTASTEIS TA MOUTRA TON ALBANWN POS STRABONOUN!
idika Kosobaroi kai Albanoi apo ta Skopia pou erxontai gia mpania


Argyrokasto,1991 eixe 80% xristianous kai 60% ellinofonous.
H de polh mesa,akouges ellinika synaixia kai pantou,idika stis dimosies ypiresies.
Oi Ellines tou Argyrokastrou htan oi pio morfomenoi apo olous mas,
kai stelexonane oles tis dimosies ypiresies.
symera minane 2000 monimoi katikoi se pli8ismo 40,000...
ostoso aytoi einai oi pio fanatikoi oson afora thn gh tous,
den poulane se albanous sxedon ka8olou...poso akoma omos?

Koritsa,saytin tin poli h paramikri anafora se Ellada se estelne sto diaolo prin to 1990
simera parousiazete os i poli pou genise tous perisoterous albanous dianooumenous...mpourdes!
ekmetaleyontai to lampro parel8on tis polis kai to eksalbanizoun me maestria...
menei na doume ta apotelesmata tis apografeis pou 8a anakoino8oun opou nanai
gia na doume th symbainei ekei...
ostoso mia fimi pou kykloforei stin albania kai exei tromokratisei tin kybernisi
einai oti ekei dilosane 30 000 katoikoi Ellines!

Xeimarra,pou podi tourkou edw den patise pote,kai patane twra ta apopaidia twn tourkwn!
to amartima tous: exoun dikia tous oli tin aktogrami pou prosferete gia touristiki anaptiksi
dld gh xrysorixio
exei pesei pano tous olo to parakratos kai klebei oti mporei
gh twn katoikwn,gh tis ekklisias,oti mporoun.
o pli8ismos edw einai sxedon oloi Ellines,10 000 peripou
malista prin mia bdomada,albanos pou eixe nikiasei spiti ekei
sikose tin albaniki simaia sto mpalkoni
meta apo parapona twn geitonwn o idioktitis
ton tsoubaliase kai tou edwse ta mpogalakia sto xeri!

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:47:00 π.μ. EET  

Oson afora twra tous politikous foris.
Exoume tin organosi OMONOIA...pou mono tetoia den einai...
Einai i prwti organosi mas kai mexri prosfata i monadiki
Sxedon oloi oi boreiohpeirotes exoume pleon pistei oti den einai
tpt parapano apo mia margioneta gia na mas fimonei,na min akougomaste...kai diabromenei
pera os pera apo tis mistikes ypiresies tis Albanias
Ena kleisto klamp me lamogia!leipoun apo ola ta symantika dromena sthn xora,
den lene kai den kanoun tpt!
Ean ekfrasteis epikritika stin organosi aytomatos exeis xaraktiristei PRODOTIS
O alos politikos foreas einai to KEAD(Koma an8ropinon dikaiomaton mpla mpla mpla)
O albanikos nomos apagoreyei tin sistasei politikou komatos me e8nika xaraktiristika,
toulaxiston mexri prosfata,kai to KEAD ftiaxtike os bitrina tis OMONOIAS.
Exei enan bouleyti mono.katalabeneis dld poso ektimame tin prwti mas organosi...
Teleytea dimiourgi8ike kai to EEM-MEGA os diaspasi sto KEAD-OMONOIA,
logo tou kleistou klamp pou elega.den 8imame na exei kanenan bouleyti
Aloi pali to apodidoun se poniries tou Mperisa gia na
diaspasei tin mionotita...den exw idea pragmatika.
egw san laoutzikos pou eimai blepw oti den proxoraei tpt sta
dikaiomata mas!ta alla einai mpourdes

Apo tin ali yparxoun aposo kserw aloi 2 bouleytes dld sinolo 3
o enas malista ypourgos tou Mperisa.
alla eno diekdikoun thn psifo mas san Ellines asxeta me pio koma ekprosopoun
stin poreia den poreyontai san bouleytes eklegmenoi apo Ellines
skorpoxori me liga logia...
ta albanika komata perifanebontai stous eyropaious oti einai dimokrates...
lene: na more pou tous exoume tous ellines,ypourgous tous kanoume!
ti to 8elw omos pou mono gia tous Ellines den douleboun aytoi oi bouleytes

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:48:00 π.μ. EET  

Kai gia na sou kanw ena rezoume tou pos ayta ta 100 xronia albanikou kratous
emeis pernoume tin katifora SYNAIXOMENA KAI ASTAMATITA sou lew:
apo to 1914 mexri 1922 eixame aytonomi kybernisi Boreiou Hpeirou.
apo 1922 mexri 1939 h aytonomia katargi8ike ALLA toulaxiston
anagnorizontousan san Ellines osoi dilonan Ellines,
kai eixame ta sxolia mas kai to aytodiikito tis ekklisias.
1939-1945 mesolabei h Italiki igemonia kai egka8idrei kybernisi apoteloumeni
apo apogonous mpeidwn kai agadwn,gia na katalabeis ti htan aytoi oi tipoi
sou lew mono oti oi misoi eixan mitriki glwsa ta tourkika(kyriolektw)kai den gnwrizan albanika.
sfaksane poly kosmo,aytoi ksesikosane tous Tsamides stin 8esprotia!
1945-1991 to koumounistiko ka8estos aferei to 8riskeyma apo ta pistopitika,
kai eisagei ton oro e8notita.
onomazei Ellines mono tous ellinofwnous stis eparxies Argyrokastrou kai Agiwn Saranta.
pou apotelousan kati ligotero apo to 30% twn Ellinofwnwn kai to 1/5 twn Ellinwn genikotera
to monadiko dikaioma pou epetrepse htan Ellinoglwsa sxolia stis prwtes 4 takseis dimotikou.
oi upolipoi 8eori8ikan Albanoi me tin boula kai ekei ksekinise o biaios eksalbanismos.
1967. apagorebete i 8riskia dia nomou kai i ekklisies ginontai stabloi kai apo8ikes
to pragmatiko stirigma tou ellinismou dld pou esose tin idia tin yparksi tou ellinismou
sta 500 xronia skalabias EBALE LOUKETO!!!
1991-1995 prwti maziki figi pros Ellada alla kai kapoies prospa8ies gia afipnisi.
Mesolaboun politikes filakiseis,an8elliniko klima...probokatsies me di8en
MABH(Metopo Apeley8eroseis Boreiou Hpeirou),
pou apoti fenete htan sxedia twn albanikwn mistikwn ypiresiwn,
gia dimiourgia klimatos an8ellinismou.
Ekinei tin epoxi diox8ikan apo to albaniko dimosio
OLOI oi Ellines stin katagogi ergazomenoi.
Se elaxistes bdomades tote 40 000 boreihpeirotes figane me proorismo tin Ellada!!!
tixeo? h probokatsia tis MABH epiase topo.
psilo gazi sas douleban oi albanoi me di8en MABH
1997 H xronia me tis gnwstes taraxes kai tin leilasia ton
apo8ikwn oplismou tou albanikou stratoy.
edw egine xamos,den emine xorio gia xorio pou na min to kataklepsane,
osoi treloi eixan apofasisei na minoun tote albania ftiaksane epitropes
kai peripolousn ta xoria mera nyxta.
Deytero kyma figeis pros Ellada to mazikotero apo OLA
2010 Dolofonia Aristoteli Gkouma stin Genetira poli tou Xeimarra EPIDI MILOUSE ELLINIKA
tou stisane karteri opos gyrnage me tin mixani tou spiti stin e8niki kai toN
xtipisane me aytokinito(toso antres htan aytoi),den eytane omos ayto,
perasane apo pano tou 2,3 fores gia na sigoureytoun oti den 8a ksanamilisei pote ELLINIKA
2012 ARES MARES KOUKOUNARES syzitame an 8a paroun oi megaliteroi sfagis tou Ellinismou i8agenia

na sas kanw kai mia problepsi...
2015 apogonos Tsamis me elliniko diabatirio sta xeria
katagkelei tin Ellada sto Strasbourgo gia paranomi dimefsi periousias
apo ton deytero pagkosmio polemo,kai O TOU 8AYMATOS exei tous titlous apo ton DOLOFONO papou tou
me ellinike sfragies apano!
8elete kai mia alh problepsi...
2030 oi ''Ellines'' albanikis katagogis,exontas pleon idrisei albanika,apogeymatina san arxi,
sxolia se oles tis megales polis ti Elladas gia tin ekma8isei tis albanikis glosas sta paidia tous,
apofasizoun na ginoun GEFIRA FILIAS METAKSI TWN LAWN kai idrioun enan politiko forea...
kai oloi kseroume pos psifizoun oi ''XORIATES'' otan pane stin ''POLH''...ton bouleyti tous kale!
den exei mpourdes ekei kai ideologies...

alla den bariese,mia zwh stin tixi den ta afinoume emeis oi Ellines ta pragmata...
o 8eos tis Ellados einai MEGALOS...kati 8a kanei Aytos...den xreiazete na kanoume emeis!

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EET  

Αδερφέ Β. Ηπειρώτη σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες
Ελπίζω να διαβάζουν και κει στην κατεχάκη-μεσογείων.

μηδενιστής

Alexandros 23 Νοεμβρίου 2012 στις 12:51:00 μ.μ. EET  

Φιλε, σε ευχαριστώ που έκανες τόσο κόπο και τα έγραψες αυτά, καταρχάς να γράψω πως συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γραφεις στην αρχή ως προς το ποιος είναι Έλληνας και στη συνεχεια να στήριξες την προτροπή μηδενιστή. Προφανώς τα περισσότερα από αυτά που γραφεις εγώ δεν τα γνώριζα, ειδικά αυτά στην δεκαετία του 90 όντας 10 χρονων το 91 και χωρίς ποτε κανένας να μου έχει μιλήσει για αυτά τα γεγονότα, ενώ νομίζω είναι πολύ χρήσιμες και οι απόψεις και πληροφορίες που γραφεις για την Ομόνοια και τους πολιτικούς φορείς, χρήσιμες αλλα και απογοητευτικές συνάμα!

Πέτρος Κ. 23 Νοεμβρίου 2012 στις 1:46:00 μ.μ. EET  

Τελικά θα συμφωνήσω με τον μηδενιστή η μόνη λύση να σωθεί ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου και της Fyrom είναι να ενωθούν με την μητέρα Ελλάδα, τώρα που έχει ακόμα το πλεονέκτημα μέσων που πολύ σύντομα θα χαθεί με τα μνημόνια. αφήσαμε τους πολιτικούς να μας ποδηγετήσουν με συνθήματα ειρήνη ευδαιμονία (ψεύτικη με δάνεια αλυσίδες) και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους άλλους πλην ελλήνων (τα οποία το αλβανικό και το κράτος της fyrom δεν σέβονται) και η Ελλάδα τους εγκατέλειψε. μόνη λύση η οργάνωση τους απο την Ελλάδα και η κήρυξη της αυτονομία τους με την Ελλάδα να απειλεί ανοικτά με πόλεμο και προσάρτηση αν δεν αυτονομηθούν πραγματικά οι περιοχές Β.Η. και νότια Fyrom με πλήρη αποχώρηση των κρατικών υπηρεσιών των χωρών αυτών και αντικατάσταση τους με ελληνικές! (3-4 Μ. ταξιαρχίες και υποστήριξη Π.Α, Α.Σ. είναι αρκετές για την απειλή χωρίς να αδυνατίσει η άμυνά μας στο ανατολικό μέτωπο)

αλλά αφού δεν έχομε τα ΑΡΧ...Α! γίναμε προοδευτικοί, ευρωπαιστές και φιλειρηνιστές (βλέπε δειλοί!) ΦΤΟΥ!!

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2012 στις 3:54:00 μ.μ. EET  

με καθαρότερο μυαλό απο το πρωί ξαναδιάβασα τα ποστ του Β.Η.
ξαναψυχοπλακώθηκα.

μου μένει μια τεράστια πικρία για το βαθμό και την έκταση της προδοσίας στην ελλάδα.

είναι τρομακτικό να ενδιαφερόμαστε για την καλοπέραση 300+ βουλευτών και μέσω αυτών της δικής μας και να αφήνουμε τόσους ανθρώπους ΕΛΛΗΝΕΣ στο έλεος του θεού.
Σε θεό δεν πιστεύω. Πιστεύω στις ερπύστριες, στο ναπάλμ και στους χαρπούν. Αυτά πότε θα τα δούμε εκτός παρελάσεων και επι εθνικού συμφέροντος;

είμαι πολύ προβληματισμένος... υπάρχει τεράστια συγκάλυψη όλων των εγκλημάτων μέσω των μμε και αυτή την εποχή και μέσω των φόρων.

δυστυχώς οι μόνες φωνές έρχονται απο νοσταλγούς του χίμλερ και όχι απο την φωνή του ΕΘΝΟΥΣ τις ελληνικές ΕΝΟΠΛΕΣ δυνάμεις.

αυτές συνεχίζουν να ασχολούνται με μισθολογικά - σεβαστό όσο τίποτα - παραμελώντας όμως τα χιλιάδες άλλα καθήκοντά τους.

θα πει κάποιος πάλι ρε μηδενιστή βρίζεις το στρατό... δεν έχω άλλη ελπίδα σε κανένα θεσμό και σε κανένα πρόσωπο. φωνάζω μπας και μ ακούσουν οι μόνοι που έχω εμπιστοσύνη πια. δεν υπάρχει αλλού πυρήνας πατριωτών συγκεντρωμένος.

διαβάζω και τα άρθρα με τη θράκη... τι να πω ρε γμτ...

μηδενιστής.

ΑΧΕΡΩΝ 23 Νοεμβρίου 2012 στις 8:47:00 μ.μ. EET  

Yπενθυμὶζω ὸτι ο Πρὼτος -απὸ ελληνικὴς πλευρὰς-νεκροθὰφτης της Β.Ηπεὶρου,ὴδη απὸ το 1914,ὴταν ο Ε.Βενιζὲλος,ο οποὶος ὲβαλε και την ταφὸπλακα το 1920.
Γι´αυτὲς του εθνικὲς υπηρεσὶες,ο ανωτὲρω κατὲστη ''Εθνὰρχης'',''Πατὲρας της Πατρὶδος'',και βεβαὶως,ιερὸν τὲρας της μεταπολιτεὺσεως.
Περιττὸν να λεχθεὶ,αυτὸ το πολιτικὸ κατεστημὲνο δεν θα εὶχε δὶλημμα να επιλὲξει ανὰμεσα στην Β.Ὴπειρο και την κληρονομιὰ της εμβληματικὴς του φυσιογνωμὶας.
...
Ανὼνυμε Βορειοηπηρὼτη,λὶγα πρὰγματα μου δὶνουν τὸση αισιοδοξὶα,ὸσο οι ζωντανοὶ Ὲλληνες,και ιδὶως αυτοὶ απὸ τις προδομὲνες Πατρὶδες.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 7:33:00 μ.μ. EET  

@ αυταπατώμενους

Με τραγούδια για Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Αθήνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP