Ένταση μεταξύ UNFICYP και κατοχικού στρατού

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ένταση προκλήθηκε στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του χωριού Αυλώνα, όταν ο κατοχικός στρατός ακροβόλισε τουλάχιστον 200 Τούρκους στρατιώτες για να αποτρέψουν άνδρες της UNFICYP να αφαιρέσουν παράνομη περίφραξη γεώτρησης νερού που είχε τοποθετήσει ο κατοχικός στρατός. Μάλιστα στάληκαν στην περιοχή και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για υποστήριξη.

Από την πλευρά της η Ειρηνευτική Δύναμη ενίσχυσε τις δυνάμεις της κλείνοντας ταυτόχρονα και όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στη διάτρηση. Η προκλητική ενέργεια των Τούρκων έγινε το πρωί της 13ης Νοεμβρίου. Δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν να τοποθετούν την περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα. Ελληνοκύπριοι γεωργοί ενημέρωσαν την Αστυνομία για το περιστατικό και αργότερα ενημερώθηκαν και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις της UNFICYP με τις κατοχικές δυνάμεις.


Πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο και για συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών με τον κατοχικό στρατό για απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης, ενώ σήμερα η κατάσταση οξύνθηκε. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ UNFICYP και κατοχικών δυνάμεων.

www.ikypros.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 4:38:00 μ.μ. EET  

Ρε παιδιά, σαν πολλά δεν έπεσαν μαζεμένα; Ένταση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας λόγω των προκλητικών και ανιστόρητων πράξεων και δηλώσεων της αλβανικής προεδρίας και των αλβανών πολιτικών, ένταση στην Κύπρο από τα Τ-ορκς...Μας ετοιμάζουν τίποτε "ωραίο" τα "καρντάσια" σε συνεργασία με τα εν Βαλκανίω νταγκεστανά φιλαράκια τους;;;

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 8:01:00 μ.μ. EET  

Σύμφωνα με το capital.gr υπάρχει Πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP