Προς επιστράτευση 75.000 εφέδρων στο Ισραήλ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ζήτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την άδεια να προχωρήσει στην επιστράτευση 75.000 εφέδρων εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Λωρίδα της Γάζας ως τώρα από αέρος, αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές στην Ιερουσαλήμ σημειώνοντας ότι η άδεια που ζήτησε προοιωνίζεται την διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπαράκ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου την άδεια να προχωρήσει στην επιστράτευση αφού παλαιστινιακές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν με στόχο την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ, σημείωσαν οι αναλυτές αυτοί μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Αμέσως μετά την υποβολή του αιτήματος από τον Μπαράκ, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να γίνει εν τάχει η αναγκαία διαβούλευση, σύμφωνα με πρωθυπουργική ανακοίνωση, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τη Χαμάς να «σταματήσουν αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση» στη Λωρίδα της Γάζας για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία στο ισραηλινό έδαφος και στις παλαιστινιακές περιοχές, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. «Ο Γενικός Γραμματέας είναι ιδιαίτερα θορυβημένος για τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα και στο Ισραήλ και ανησυχεί βαθιά για το αυξανόμενο κόστος σε ζωές αμάχων», είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι. «Οι επιθέσεις με ρουκέτες είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Το Ισραήλ πρέπει να ασκήσει την μέγιστη αυτοσυγκράτηση». Ο Νεσίρκι πρόσθεσε ότι ο Μπαν «σχεδιάζει να επισκεφθεί την περιφέρεια σύντομα». Διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών έχουν πει ότι ο Μπαν πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ και την Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Μπαν πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να σταματήσουν το σχέδιό του να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους-μη μέλους των Ηνωμένων Εθνών. Το αίτημα αυτό αναμένεται να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου.

"Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα έχει ως στόχο να εμποδίσει το αίτημά μας για αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους-μη μέλους του ΟΗΕ, όμως εμείς θα επιδιώξουμε να ψηφιστεί η απόφαση στις 29 Νοεμβρίου. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει", τόνισε ο Αμπάς. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά Εδάφη εντός των προσεχών ημερών. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Μπαν Γκι-μουν θα μεταβεί επίσης την επόμενη εβδομάδα και στην Ιερουσαλήμ.

Από την Αίγυπτο, το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι ο Αμπάς ζήτησε από τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Ελαράμπι να πάει στη Γάζα το Σάββατο ή την Κυριακή.

ΑΜΠΕ

Σημ Εν Κρυπτώ : Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν κλείσει 3 οδικές αρτηρίες που οδηγούν από και πρός την Λωρίδα της Γάζας, προετοιμαζόμενες για πιθανή χερσαία επιχείρηση.

25 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 9:57:00 μ.μ. EET  

Για φανταστείτε τι έχει να γίνει με μια ανάλογη εντολή στο Ελλάντα...

Προβοκάτωρ

ΑΧΕΡΩΝ 16 Νοεμβρίου 2012 στις 11:30:00 μ.μ. EET  

Προβοκὰτωρ,επαναλαμβὰνω,το τιμὰς το ψευδὼνυμο.
Καλὼς ὴρθες στην παρὲα.

Αρματιστής 16 Νοεμβρίου 2012 στις 11:39:00 μ.μ. EET  

Το ερπυστριοφόρο στη φωτογραφία είναι το ΤΟΜΠ “PUMA”, το οποίο προέρχεται από τη μετασκευή αρμάτων ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, από τα οποία το Ισραήλ διέθετε σημαντικό αριθμό.

PUMA:
Βάρος: 51 τον. Κινητήρας: 900 hp. I/B: 17,6 hp/τόνο

Μ113:
Βάρος: 11,2 τον. Κινητήρας: 215 hp. I/B: 19,2 hp/τόνο

Marder 1A3:
Βάρος: 28,5 τον. Κινητήρας: 600 hp. I/B: 21 hp/τόνο

Υπόψη ότι το Βρετανικό άρμα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ είχε παραληφθεί και από τα Ελληνικά ΤΘ το 1946. Οι Ισραηλινοί τα διατηρούν ακόμη ως ΤΟΜΠ και το χρησιμοποιούν στις μονάδες ΜΧ.

Costas 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:41:00 π.μ. EET  

@ Αρματιστής
Το Puma προέρχεται από μετατροπή του άρματος Centurion* (Eκατόνταρχος), ή Α41, μεταγενέστερο του κατά πολύ ελαφρύτερου Α27L Centaur (Κένταυρος), βάρους 28 τόνων και με κινητήρα Nuffield Liberty 395hp.

* Για την ακρίβεια από τις ισραηλινές αναβαθμισμένες εκδόσεις Sho't Kal. To Puma είναι ΤΟΜΜΧ και μεταφέρει ομάδα μηχανικού μάχης με τα Nakpadon/Nagmashot/Nagmachon, Achzarit & Namer να επιχειρουν ως ΤΟΜΠ.

kmir 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:46:00 π.μ. EET  

http://www.youtube.com/watch?v=95LcFRfEzFk&feature=related

Προπαγανδιστικό video, αλλά είναι καλό να δούμε και εμείς πως δουλευουν οι Ισραηλινοί με τους εφέδρους..... γιατί είναι πολλά χρόνια μπροστά εν σχέση με εμάς.

D-Mitch 17 Νοεμβρίου 2012 στις 3:00:00 π.μ. EET  

@Αρματιστή

Μάλλον εννοείς Centurion αντί για Κένταυρος. To Κένταυρος (Centaur) είναι ονομασία του Cromwell λόγω διαφορετικού κινητήρα.

@Προβοκάτωρ

Αν γινόταν κάτι τέτοιο τους περισσότερους τους φαντάζομαι με κουπιά να την κάνουν ελαφρά προς Ιταλία μεριά.. Εδώ που καταντήσαμε να θεωρούμε τη θητεία "φόρτωμα" αντί για χρέος προς την πατρίδα..

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 10:33:00 π.μ. EET  

@ D-Mitch,

Και αυτό που λες συν πολλές άλλες σύμμαχες χώρες όπως επίσης και ευαγή ιδρύματα ψυχολογικής υποστήριξης και αποβολής υπέρμετρου άγχους.

Άραγε οι τόσες Μ.Ε. διάσπαρτες και ξεχασμένες οάσεις αναπαύσεως ταλαιπωρημένου προσωπικού από τις κακουχίες των πολέμων και της σκληρής και εξοντωτικής εκπαίδευσης του Ε.Σ., δουλεύουν ακόμη με χάρτινες καρτέλες?

Είναι σίγουροι για τις δνσεις και τηλέφωνα των επιστράτων που αναγράφονται?Ξέρουν πως βρίσκονται εν ζωή ακόμη και είναι υγιείς ή εαν είναι αρτιμελής και έχουν σώας τας φρένας ή εαν είναι ναρκομανείς?

Η τελευταία ούτε καν μερική επιστράτευση(μερικές εκατοντάδες) έγινε στα Ίμια και άσε τι ταινία γυρίστηκε.

Για να μην αναφερθώ στην κατανομή των επιστράτων ή την μετεκπαίδευση τους...

Τουλάχιστον πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στην Θράκη και στα Δωδεκάνησα σε επίπεδο Εβραίων αν όχι Αμερικής,πριν να είναι πολύ αργά.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Νοεμβρίου 2012 στις 11:59:00 π.μ. EET  

Υποθέτω οτι σε περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν ακόμη οι πυρήνες, που καλύπτουν κάπως το πρόβλημα επάνδρωσης (και ξέρουν τα κατατόπια). Τώρα σε επιστράτευση θα μαζευτούν οι μη έχοντες μέσον και θα είναι υποψήφιοι για το γιουρούσι των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, όπως μας φανερώνει η στρατιωτική ιστορία του τόπου όπου υπέρτατος ελιγμός μάχης είναι η μετωπική επίθεση χωρίς υποστήριξη σε οχυρωμένες θέσεις του εχθρού. Τελοσπάντων, μια ζωή ο τόπος στο φιλότιμο στηρίζεται. Γι'αυτό έχουμε γεμίσει ηρώα, όπου τα λαμόγια - ταγοί του έθνους τιμούν (στα λόγια) τα κορόιδα που έπεσαν "υπέρ πίστεως και πατρίδος". Καθώς είπε ο Ν.Χριστιανόπουλος: ” Καημένε Μακρυγιάννη να ΄ξερες/ γιατί το τζάκισες το χέρι σου/ το τζάκισες για να χορεύουν σέικ/ τα κωλόπαιδα ”
Και να συμπληρώσω: απάνω στο Αβέρωφ.

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 1:15:00 μ.μ. EET  

Το ενδιαφέρον στην είδηση αυτή είναι ότι το κράτος του Ισραήλ στέλνει εφέδρους να κάνουν μια δουλειά που στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται από επαγγελματίες. Αυτό και μόνο δείχνει την εκπαίδευση που έχουν οι έφεδροι τους. Οποιαδήποτε σύγκριση με τους δικούς μας εφέδρους είναι άτυχης. Εμείς ενδιαφερόμαστε να έχουμε στρατηγούς, ανώτερους και ανωτάτους αξιωματικούς για να τους διοικήσουν αλλά δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου αν αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι.

Αρματιστής 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:08:00 μ.μ. EET  

@ Costas κ’ D-Mitch

Εξαιρετικές γνώσεις και ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Το έγραψα. Δεν είμαι ιδιαίτερα ειδικός στα τεχνικά ζητήματα και ξεχνώ. Θυμόμουν από την ιστορία των ΤΘ ότι κάποτε είχαμε Κενταύρους και θεώρησα ότι πρόκειται για το ίδιο άρμα. Δεν το έψαξα.

Με ενδιαφέρει όμως περισσότερο η γενική θεώρηση. Και επί του συγκεκριμένου ζητήματος διαπιστώνεται ότι ο Ισραηλινός στρατός:

• Δεν καταστρέφει τα αποσυρόμενα άρματα (ακόμη και τα προερχόμενα από λάφυρα), αλλά τα αξιοποιεί με πολλούς τρόπους, μετατρέποντας αυτά σε αποτελεσματικές πλατφόρμες για άλλες χρήσεις.

• Δεν θεωρεί το προσωπικό του αναλώσιμο, δεν αποδέχεται τις απώλειες και ως εκ τούτου θωρακίζει ισχυρά τα μέσα διεξαγωγής της μάχης. Το άρμα Merkava, το ΤΟΜΠ NAMER, τα ενισχυμένα με πρόσθετη θωράκιση Μ113, καθώς και τα προερχόμενα από τροποποιημένα άρματα ΤΟΜΠ Puma, Nakpadon, Nagmashot, Nagmachon, Achzarit, δείχνουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Και βεβαίως όλα τα παραπάνω οχήματα έχουν υποστεί διάφορες επιμέρους μετατροπές για τις ανάγκες που υπηρετούν.

• Ύστερα από τη διεξαγωγή 6 πολέμων, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη απόκτησης ΤΟΜΑ, παρά μόνο ισχυρά θωρακισμένων ΤΟΜΠ.

Αλήθεια. Σε τι έχουμε παραδειγματιστεί από αυτό το στρατό, όσο αφορά την οργάνωση, τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση, τη θητεία, την επιστράτευση, το ηθικό, τη πειθαρχία και τη προς πόλεμο ετοιμότητα;

Θέλω ακόμη να προσθέσω ότι ο βαθμός παθητικής προστασίας που διαθέτει ένα θωρακισμένο μέσο, δεν είναι μόνο συνάρτηση του βάρους αλλά και πολλών άλλων στοιχείων, όπως έγραψε ο Ευάγγελος. Παίζουν σημαντικότατο ρόλο το είδος του κράματος, η κλίση της θωράκισης, η αρθρωτή θωράκιση, οι πλευρικές ποδιές, η αντιναρκική προστασία, η θωράκιση της οροφής, η θέση του κινητήρα, η διπλή θωράκιση, η εσωτερική αντιθραυσματική επένδυση και πολλά άλλα. Αλλά άλλο αλουμινένια θωράκιση βάρους 11 τόνων και άλλο χαλύβδινη θωράκιση 30 ή 40 τόνων.

Βεβαίως η μετατροπή του σκάφους ενός άρματος των σειρών «Μ» ή «ΛΕΟΠΑΡΝΤ» σε ΤΟΜΠ δεν είναι κάποια απλή υπόθεση. Απαιτούνται σημαντικές εργασίες για την τροποποίηση. Μεγάλο πρόβλημα είναι η κατασκευή στο πίσω μέρος του σκάφους θύρας εισόδου-εξόδου για το προσωπικό, η οποία απαιτεί τη μετακίνηση του κινητήρα, τη τοποθέτηση ενδεχομένως άλλου κινητήρα, ίσως τη μετακίνηση των ψυγείων λαδιού, τη τροποποίηση των μηχανισμών μετάδοσης της κίνησης στις ακραίες και πολλά άλλα που βεβαίως δεν τα γνωρίζω. Πιστεύω όμως ότι τα στρατιωτικά εργοστάσια του Βελεστίνου και της Θεσσαλονίκης έχουν τη τεχνογνωσία να μελετήσουν και να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα. Υπάρχουν και οι Ισραηλινοί με τους οποίους έχουμε πλέον στρατιωτική συνεργασία. Και τα τροποποιημένα σκάφη των αρμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάρα πολλά καθήκοντα. Ως ΤΟΜΠ από το ΠΖ, για τη μεταφορά των ΠΑΠ των Ιλών, ως οχήματα ΜΧ, για τη μεταφορά των πυρομαχικών στις Επιλαρχίες και το ΠΒ (εννοείτε από τις θέσεις των Β’ κλιμακίων στις θέσεις ανεφοδιασμού των αρμάτων).

ΥΓ. Για το Puma έγραψα ότι χρησιμοποιείται από τις μονάδες ΜΧ.

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:20:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστής
Το άρματα Centurion των ισραηλινών δεν έχουν παραμικρή σχέση με τα άρματα Κένταυρος που είχαμε κάποτε.

Οι ισραηλινοί δεν είχαν ποτέ κάποιο άρμα που λέγονταν ,,ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ,,.

Τι νόημα έχει να γράφεις τεχνικά στοιχεία των Puma και Μ-113 ?? Ανήκουν σε εντελώς διαφορετική κατηγορία. Συγκρίνεις ανόμια πράγματα.

@Προβοκάτορας
Αν γίνει τουρκική επίθεση οι έλληνες θα τρέξουν να καταταγούν και χωρίς να τους καλέσουν σε επιστράτευση.

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:33:00 μ.μ. EET  

Είμαστε ειδικοί στο να συγκρίνουμε ότι 'να ναι.
Στο Ισραήλ που δεν αποσύρουν τα ,,αρχαία,, άρματα τους η θητεία είναι 3 χρόνια για τους άντρες και 2 για τις γυναίκες. Εδώ πόσο είναι για τους άντρε και πόσο για τις γυναίκες ??
Εκεί υπάρχει εφεδρεία, όι άντρες μέχρι την ηλικία των 50 ετών υπηρετούν 1-2 μήνες κάθε χρόνο, οι γυναίκες μέχρι κάποια ηλικία, (δεν την θυμάμαι αυτή την στιγμή....) εκτός και αν παντρευτούν και κάνουν παιδιά. Πληροφοριακά στο Ισραήλ δεν υπηρετούν θητεία 1-2 κατηγορίες αντρών. (αυτοί που είναι ντυμένοι στα μαύρα ΄και έχουν κάτι μακριές κοτσίδες στα μαλλιά τους...) Δεν θυμάμαι τώρα πως τους λένε....
Το Ισραήλ έχει κόσμο να συντηρεί τα χιλιάδες νέα και παλαιά άρματα και τ/θ του. ΕΔΩ ποιος θα τα συντηρήσει ??
Μην το κάνουμε όπως ο Καντάφι που είχε αγοράσει 3.000 άρματα και τ/θ και τα 2/3 από αυτά δεν είχαν βγει ποτέ από τα στρατόπεδα.....
Άμα θέλουμε να αντιγράψουμε το κάθε Ισραήλ πρέπει να υπάρχουν από πίσω οι κατάλληλες προυποθέσεις.
Επίσης το Ισραήλ πέρνει κάποια δις βοήθεια. Εμείς τι πέρνουμε ?? και άλλα πολλά....

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:39:00 μ.μ. EET  

Κάτι ακόμη για το Ισραήλ που δεν έχει ΤΟΜΑ. Όταν εισβάλει μέσα σε πόλεις (Λίβανο, Γάζα) τι να το κάνει το ΤΟΜΑ ?? Με βαρέα ΤΟΜΠ με πολυβόλα γίνεται δουλειά. Έχουν στα ΤΟΜΠ τους μερικά πολυβόλα 7,62 χλστ και ,,πενηντάρια,,. Για να ρίξεις σε έναν αντάρτη της Χαμάς/Χεσμπολά που είναι πίσω από τείχο σπιτιού ή σε ανοιχτό χώρο επαρκεί με το παραπάνω το ,,πενηντάρι,, , δεν χρειάζεται να έχεις πυροβόλο των 30 χλστ για να τον σκοτώσεις....

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

Να προσθέσω ότι και οι Ιορδανοί κάνουν αντίστοιχες μετατροπές σε παλιά άρματα και τα κάνουν βαρέα ΤΟΜΠ.

D-Mitch 17 Νοεμβρίου 2012 στις 3:43:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμε 17 Νοεμβρίου 2012 10:33:00 π.μ. EET
@Φτωχό και μόνο καου-μπόυ

Καλύτερα δεν θα μπορούσατε να τα πείτε. Χάθηκε το φιλότιμο και πολλά άλλα ακόμη..

Το θέμα την παρούσα στιγμή είναι τι μπορούμε να κάνουμε τώρα με αυτά που διαθέτουμε και να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Αυτό ισχύει και για τον σημερινό απλό οπλίτη που οι γνώσεις του "βγάζουν μάτια" ανάλογα με τις σπουδές και όχι μόνο. Το στρατολογικό γραφείο δίνει πρώτο το παράδειγμα. Πρέπει να υπάρξει σωστή κατανομή εξόδων και ειδικοτήτων. Δεν μπορεί να πληρώνεται ΕΠΟΠ για αποθηκάριος/οδηγός/κάμερες/λέσχη κ.ο.κ. σε στιγμές τέτοιες που το στράτευμα απαιτεί επάνδρωση με επαγγελματίες χειριστές κλπ. Ας τα κάνουν οι Ι-κάτι αυτά και ας πάνε οι άλλοι σε μάχιμες μονάδες να εκπαιδευθούν.

Όταν κάτι αλλάξει στο ίδιο το στράτευμα, όταν οι ανώτεροι σταματήσουν να νοιάζονται για τις θέσεις τους και δείξουν ότι τα βύσματα δεν περνούν πλέον, όταν το φιλότιμο αναδεικνύεται, όταν μεριμνούν για την εκπαίδευση του οπλίτη και δεν τον θεωρούν "επιτέλους κάποιος που θα μας βαράει προσοχή" και υπάρχει εν γένει αξιοκρατία κάτι θα αλλάξει. Γιατί το να φωνάζει ο κληρωτός ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ και μετά να μην πέφτει χάμω για να μην σκίσει το παντελόνι μόνο γέλια προκαλεί. Η γυμναστική θέλει χρήματα για να γίνει; Γιατί δεν γίνεται; Διαγωνισμοί μεταξύ των στρατιωτών για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πνεύματος αλλά και ανάδειξη αυτών που έχουν το μεράκι γίνονται; Γιατί εγώ να ξέρω να ξέρω τις δυνατότητες ενός Μ109 και να έρχεται ΕΠΟΠ και καμιά δεκαριά φαντάροι και να το βαφτίζουν Leo (μην περιμένεις και κωδικοποίηση); Και έρχεται ο άλλος να με διατάξει, o λοχίας ΕΠΟΠ που θεωρεί ότι τα ΜLRS είναι αντιαεροπορικά; Αυτός θα με οδηγήσει στη μάχη τρομάρα του; Αυτόν θα υπακούσω;

Για τα τεθωρακισμένα: μπορούμε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας; Ας το κάνουμε. Μην περιμένουμε να φτάσουμε άμεσα την τεχνολογία άλλων χωρών, αυτό θέλει κόπο και καιρό. Αφήστε το Ισραήλ που τα χρήματα ξεχειλίζουν, πιάστε το Ιράν τι βήματα έχει πραγματοποιήσει.

@Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 2:20:00 μ.μ. EET
Αυτό επεξηγήθηκε παραπάνω, να διαβάζεις τα προηγούμενα σχόλια, ήταν απλό λάθος.
Όσο για το τρέξιμο να καταταγούν μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά. Εδώ το σκάνε από τη χώρα μέχρι κάποια ηλικία, καβαλάνε δέντρα και παριστάνουν τους τρελούς για να μην υπηρετήσουν μερικούς μήνες και μου λες εσύ ότι θα έρθουν να πολεμήσουν; Πλάκα κάνεις μου φαίνεται.. Ο μέσος Έλληνας νοιάζεται για την πάρτη του και μόνο και αυτό φαίνεται στην καθημερινή νοοτροπία.

Αρματιστής 17 Νοεμβρίου 2012 στις 4:36:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 2:20:00 μ.μ.
Με ενδιαφέρουν ελάχιστα πλέον τα ονόματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και ούτε μπορώ να θυμάμαι λεπτομέρειες που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Είπα λάθος. Αν θέλεις όμως μπορώ να αυτομαστιγωθώ δημόσια.

@ Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 2:39:00 μ.μ.
Σύμφωνα με την άποψή σου, το Ισραήλ έχει αποκλείσει ένα πόλεμο με τη Συρία και την Αίγυπτο.

@ Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 2:33:00 μ.μ.
Και επειδή δεν έχουμε ότι διαθέτει το Ισραήλ όσο αφορά την Αμερικάνικη δωρεάν βοήθεια, αποφασίσαμε να δώσουμε 2 δις ευρώ για τη προμήθεια των BMP-3… όταν στερούμαστε σύγχρονου πυροβολικού… ή όταν ο στόλος των μαχητικών γερνάει…

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 8:03:00 μ.μ. EET  

Θα περιμενα καποιοι να σχολιασουν την ουσια της ειδησης: Γιατί οι Ισραηλινοι ειναι ετοιμοι να εισβαλουν στην Γαζα.

enkripto 17 Νοεμβρίου 2012 στις 8:26:00 μ.μ. EET  

Mια καλη συνοψη εδω

http://www.geostrategy.gr/pdf/20121117%20New%20Israeli-Palestinian%20Confict.pdf

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 10:37:00 π.μ. EET  

@Αρματιστής
Η αγορά των ΒΜΡ-3 είχε σχέση με τον ρωσικό αγωγό. Τελικά δεν έγινε. Δεν δώσαμε πουθενά 2 δις.
Για τα μαχητικά που γερνάνε η Ελλάδα δεν γίνεται να συνεχίσει να συντηρεί στόλο 300 μαχητικών και δεν γίνεται η κάθε κυβέρνηση να κάνει μία ή περισσότερες αγορές μαχητικών. Στο πυροβολικό χρειάζεται ενίσχυση. Πάντως η απόκτηση των γερμανικών Μ-109 βοήθησε την κατάσταση. Τα ΤΟΜΑ είναι απαραίτητα.

Αρματιστής 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6:23:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 10:37:00 π.μ.

Αν είχες διαβάσει το σχόλιο μου στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο "CGV, BMP-3 και ο Έλληνας πεζικάριος", θα έβλεπες ότι έγραφα "Τα BMP-3 τελικά δεν παρελήφθησαν και ευτυχώς".

Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε υπογράψει διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία για τη προμήθεια των BMP-3. Ούτε διαγωνισμοί, ούτε επιχειρησιακές απαιτήσεις, ούτε τίποτα άλλο. Αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Υπήρχε απόφαση. Και το κόστος των ΤΟΜΑ μαζί με τα πυρομαχικά έβγαινε περίπου στα 2 δις. Σε παρελθόντα χρόνο αναφερόμουν γράφοντας "αποφασίσαμε".

Δεν ξέρω ποια πρέπει να είναι η οροφή των μαχητικών, αλλά αντί για ΤΟΜΑ θα προτιμούσα να προμηθευόμασταν μαχητικά. Πιστεύω ότι με ικανή δύναμη μαχητικών έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να αποτρέψουμε ένα πόλεμο και αν γίνει να τον κερδίσουμε. Τα ΤΟΜΑ ούτε αποτρέπουν το πόλεμο, ούτε τον κερδίζουν.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 1:28:00 π.μ. EET  

@D-Mitch
Η ψυχή του έλληνα φαίνεται στα δύσκολα. Άσχετα τι κάνουν τώρα σε μία δύσκολη στιγμή θα είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν.
Δεν ξέρω αν ο Αρματιστής έχει κάνει σε τεθωρακισμένα. Αν έχει κάνει είναι χοντρό λάθος να συγκρίνει τι ,,έκαναν,, οι ισραηλινοί με τα KENTAΥΡΟΣ που ΔΕΝ τα είχαν δει ποτέ τους.
Εσύ D-Mitch σε ποια χώρα την έχεις κοπανήσει ?? Ολλανδία ??

@Αρματιστής
Ποιος πόλεμος με την Αίγυπτο ?? Επειδή ένας φανατικός ξυπόλητος είπε προχτές κάτι απειλές ??
Ποιοι σύριοι να πολεμήσουν με το Ισραήλ ?? Αυτοί που το '82 έχασαν 85 μαχητικά χωρίς να καταφέρουν ούτε μία κατάρριψη και έχασαν σε λίγες ώρες τις 17 από τις 19 α/α συστοιχίες τους στην κοιλάδα Μπεκαά ?? Οι σημερινοί σύριοι είναι χειρότεροι από αυτούς του '82. Ή μήπως σε πόλεμο με μοναδική ικανή αντίδραση των σύριων την εκτόξευση μερικών Σκουντ οι ισραηλινοί θα πρέπει να έχουν ΤΟΜΑ για να τους καταρρίψουν ??

Και τέλος κάτι για την μετατροπή αρμάτων ,,Κένταυρος,, Μ-48/Μ-60, Λεο-1 σε ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ κτλ. Αν γινόταν έτσι όπως δουλεύαν εδώ τα πράγματα αυτά τα άρματα 40ετίας θα μας στοίχιζαν στο τέλος πιο ακριβά από καινούργια οχήματα. Θα έπεφτε υπερτιμολόγηση για να βγουν ,,τα σπασμένα,, των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ κ.α και για να κονομήσουν κάποιοι χοντρά να έχουν λεφτά για βίλες, τα λούσα των γυναικών τους, για την εξασφάλιση των αγέννητων παιδιών τους και πάει λέγοντας....

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 1:46:00 π.μ. EET  

Mία απάντηση για τους ιορδανούς που μετατρέπουν τα παλαιά άρματα τους σε ΤΟΜΠ. Ίσως να μην κάνουν κάποιο κατόρθωμα όπως νομίζουν κάποιοι, το οποίο δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε εμείς για τον α ή β λόγο.
Το εργοστάσιο που κάνει τις μετατροπές είναι κερδοφόρο ή μπαίνει μέσα ?? Αυτό έχει σημασία !!
Γιατί μπορεί να μπαίνει χοντρά μέσα προκειμένου ο Βασιλιάς εκεί να θέλει να δείξει πως η Ιορδανία κάτι παράγει στην πολεμική της βιομηχανία.....

Σε ότι αφορά την ικανή δύναμη μαχητικών η Ελλάδα έχει αγοράσει 170 F-16. Αρκετά τα ακουμπήσαμε στην Λόκχιντ, αρκετά έφαγαν και οι γάλλοι με τα Μιράζ. Δεν ήταν προτιμότερο τα λεφτά για τα ΒΜΡ-3 να κατευθυνθούν πάλι στα ταμεία της Λόκχιντ. Κανονικά έπρεπε να αγοραστούν τα σουηδικά ΤΟΜΑ. Φυσικά η σημερινή κατάσταση με τα πανάκριβα Λεο-2Α6 που είναι άσφαιρα και συνοδεύονται από Μ-113 είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια.

D-Mitch 20 Νοεμβρίου 2012 στις 2:41:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμε 20 Νοεμβρίου 2012 1:28:00 π.μ. EET

Χα χα, προδίδεσαι! Η κλασική ατάκα της κοπάνας. Το ότι έχω κάνει δύο μεταπτυχιακά και εργάζομαι στο εξωτερικό εδώ και χρόνια σημαίνει ότι την έχω κοπανήσει; Δηλαδή κατά τη δική σου άποψη έπρεπε να καθόμουν στον καναπέ στην Ελλάδα όταν δεν βρήκα δουλειά; Εσύ δηλαδή θα καθόσουν ή κάθεσαι και το καμαρώνεις; Πώς προσφέρεις στη χώρα εσύ την παρούσα στιγμή; Με τιμά που πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποχωριστώ φίλους, οικογένεια, ευκολίες και πήγα σε ένα μέρος άγνωστο για να εργαστώ και θα πάω οπουδήποτε και αν χρειαστεί για να στηρίξω την οικογένειά μου και να χτίσω το μέλλον μου. Εδώ για σπουδές δεν αφήνουν άλλοι τη βόλεψη του σπιτιού τους, πόσο μάλλον στον απαιτητικό και άκρως συναγωνιστικό εργασιακό χώρο.

Σε κόβω ΧΑ που ζορίζεται να γράψει στα ελληνικά, ούτε ερωτηματικό δεν ξέρεις να βάζεις τρομάρα σου.. Το να αναφέρεις κάποιον ξυπόλητο δεν τιμά εσένα πρώτα από όλα παπουτσωμένε.. Παίζει να μην έχεις βγει από το σπιτάκι σου για να διαχωρίζεις τους ανθρώπους σε τέτοιες κατηγορίες.

Ο μέσος σημερινός Έλληνας νοιάζεται μόνο για την πάρτη του, ζηλεύει άλλους (όπως εσύ καλή ώρα), κατηγορεί άλλους (όπως εσύ καλή ώρα) και αναλώνεται σε κομματικές ρητορείες. Αν δεν είσαι εθνικιστής, είσαι κομμουνιστής, αν δεν πιστεύεις σε κανένα πολιτικό σχήμα είσαι αριστερός, αν σιχαίνεσαι την ΧΑ είσαι πάλι αριστερός. Εδώ τα μάτια του άλλου αν μπορούσαμε θα βγάζαμε και αυτό φαίνεται καθημερινά.

Όσο για τον Αρματιστή το κόμπλεξ πάει σύννεφο. Το είπε ο άνθρωπος ότι έκανε ΕΝΑ λάθος για τον τύπο, το να κάνει μία σύγκριση είναι χοντρό λάθος για την αφεντιά σου και πρέπει να τον κρεμάσουμε δημοσίως. Πως τολμάει και γράφει ε;

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 11:35:00 π.μ. EET  

@D-Mitch

ωραία δουλειά στο MP. δεν σε χάνω.

μηδενιστής

Alexandros 22 Νοεμβρίου 2012 στις 8:06:00 μ.μ. EET  

Πάντως θα ήθελα να προσθέσω και άλλο ένα μάθημα από την gaza, πως προκαλώντας έναν μικρό πόλεμο εκεί ξεχνιέται από τα μέσα ένας μεγαλύτερος πόλεμος στη Syria. Τι έχει γίνει αυτές τις μέρες στη Syria? Εγώ προσωπικά που είμαι στο εξωτερικό δεν έχω ακούσει τίποτα από κανένα μέσο, όλοι γραφουν και μιλάνε για τη Gaza.........Να και τι άλλο ίσως εξυπηρετεί αυτή η διαμάχη, η τέλος πάντων πως εκμεταλλεύτηκαν τη διαμάχη αυτή για να οργανώσουν τον πόλεμο στη Syria μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP