Εις μνήμην Νικολάου Παρούση

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

4 Νοεμβρίου 1998 - Ο Έλληνας υποσμηναγός της 331 Μοίρα Παντός Καιρού, Νίκος Παρούσης, διαπιστώνοντας βλάβη του Mirage 2000E/BGM στο οποίο επέβαινε πετώντας πάνω από τον Ωρωπό, την τελευταία στιγμή και χωρίς να το εγκαταλείψει, απέτρεψε την πτώση του σε σχολείο οδηγώντας το εκτός πόλης όπου και συνετρίβη μαζί του. Τιμήθηκε μετά θάνατο από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Υποσμηναγός Νικόλας Παρούσης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (67η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1995 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Mirage 2000 της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα) και τοποθετήθηκε στην 331 Μοίρα της 114 ΠΜ ως χειριστής στα αεροσκάφη αυτά.

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος Mirage 2000 του οποίου ήταν κυβερνήτης έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, στις 4 Νοεμβρίου 1998.

Του απονεμήθη μετά θάνατον το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως με Προεδρικό Διάταγμα της 23ης Ιουλίου 1999.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2012 στις 10:37:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστούμε για την αναφορά σε έναν ακόμη άγνωστο στο ευρύ κοινό ήρωα της ΠΑ.


ΥΓ: Η φωτογραφία πρέπει να είναι ανάποδα το δεξιά-αριστερά

proteus2 5 Νοεμβρίου 2012 στις 1:39:00 π.μ. EET  

Mάλιστα...

Και μετά, αφού το "Warning" στα manual έγινε "Caution", ζήτησαν από τη χαροκαμένη οικογένειά του να υπογράψει ότι δεν είχε καμιά αξίωση από την ΠΑ...

Ελλάς το μεγαλείο σου

Proteus2

κλαδιανος κωσταντινος στρατιωτικος 5 Νοεμβρίου 2012 στις 1:59:00 π.μ. EET  

Ευχαριστουμε νικολα! Ζητω η ελλας!

Μanolis 5 Νοεμβρίου 2012 στις 8:51:00 π.μ. EET  

Δεν θα τον ελεγα μονο ηρωα. Ο επαγγελματισμος και η επακολουθη χειριστικη του δεινοτητα τον οδηγησαν. Ενας αποφασισμενος Επαγγελματιας, χαρακτηρισμος που σπανιζει στη χωρα, ειδικα στο δημοσιο. Οχι ομως στην ΠΑ.

Γιώργος 5 Νοεμβρίου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

To f-16.net έχει αναλυτικό κατάλογο με πεσόντες, όπου ο καθένας μπορεί να αφήνει λίγα λόγια. Ίσως θα έπρεπε να γίνει και κάτι ανάλογο για την ΠΑ.

aviationlive 5 Νοεμβρίου 2012 στις 4:39:00 μ.μ. EET  

Αρχηγός της τάξης του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP