Μαθήματα από το Ιράκ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναχωρώντας για τη σύνοδο των οκτώ πλουσιότερων μουσουλμανικών κρατών (D-8) που έγινε στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, δήλωσε ότι μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος για το πετρέλαιο μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης, ενώ επιστρέφοντας την Πέμπτη (22/11) αναφέρθηκε και πάλι στην ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις σχέσεις Ιράκ - Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, δηλώνοντας τα εξής:
«Μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της διοίκησης του Βορείου Ιράκ υπάρχει μια κρίση που μας ανησυχεί. Επειδή είπα ότι πίσω από αυτήν τη σύγκρουση υπάρχει το ζήτημα του διαμοιρασμού των κερδών από το πετρέλαιο, ο Μαλίκι ενοχλήθηκε».

Αμέσως μετά τη δήλωση του Ερντογάν, με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νουρί αλ Μαλίκι έδωσε την παρακάτω απάντηση, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ιρακινής κυβέρνησης με τίτλο «Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας»:

«Η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι ανησυχητική και η Τουρκία θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αξιότιμος κ. Ερντογάν θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα εθνοτικά και θρησκευτικά προβλήματα της χώρας του, που φοβούμαστε ότι μπορεί να εξελιχθούν σε εσωτερικές συγκρούσεις, και θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις σ’ αυτά.

Η πρότασή μας προς τον κ. Ερντογάν είναι να λύσει τα προβλήματα των μειονοτήτων στην Τουρκία και να πάψει επιτέλους να αναμειγνύει την Τουρκία στα προβλήματα όλων των γειτονικών χωρών. Κι αυτό γιατί η πολιτική αυτή μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει και στο τουρκικό κράτος αλλά και στον τουρκικό λαό.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο τουρκικός λαός θέλει να ξεπεραστούν τα εσωτερικά και τα εξωτερικά προβλήματα, για να προστατευτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Και υπάρχει ευκαιρία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με το Ιράκ στη βάση του κοινού συμφέροντος και της φιλίας, χωρίς να αναμειγνύεται η μία χώρα στα εσωτερικά της άλλης.

Εμείς ευχαριστούμε τον κ. Ερντογάν για την ευαισθησία που δείχνει στα θέματα του Ιράκ. Ομως να είναι σίγουρος ότι στο Ιράκ δεν θα ξεσπάσει εσωτερικός πόλεμος, κι αυτό γιατί δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο ιρακινός λαός. Η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ δεν θα επιτρέψει τον πόλεμο του πετρελαίου, που ο ίδιος προφήτεψε, και θα προστατέψει τα πετρέλαια του Ιράκ, που αποτελούν περιουσία ολόκληρου του ιρακινού λαού. Ελπίζουμε η Τουρκία να στηρίξει την πολιτική μας αυτή και να μην αρχίσει η ίδια τον πόλεμο του πετρελαίου, υπογράφοντας πλάγιες συμφωνίες (σ.τ.μ.: με τους Κούρδους του Β. Ιράκ ).

Πέραν του ότι η ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ιράκ πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού για όλους εκείνους που χαράσσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, που κινδυνεύει να γίνει ακολούθημα και συγχρόνως πλυντήριο για τις άθλιες πολιτικές και πρακτικές που ακολουθεί η Τουρκία στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Θράκη, που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ο επίσης αποσταθεροποιητικός ρόλος της Αγκυρας και στο Ιράκ, όπως ξεκάθαρα δηλώνει ο πρωθυπουργός της ως άνω χώρας.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας τη δημιουργία άλλης μίας πηγής έντασης και αποσταθεροποίησης, που γίνεται με την ενεργό εμπλοκή της Τουρκίας στις συγκρούσεις μεταξύ Αράβων και Κούρδων, που μαίνονται στην κουρδική πόλη Σερεκάνιγιε της Συρίας, η οποία ελέγχεται από δυνάμεις προσκείμενες στο Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας, που σχετίζεται με το ΡΚΚ, κίνηση που αποτελεί αντιγραφή της κλασικής βρετανικής συνταγής «διαίρει και βασίλευε» ή, πιο απλά, «βάζε τους άλλους να πολεμούν για σένα». Παράδειγμα, ο εσωτερικός πόλεμος στην Ελλάδα, το 1944-49.

Το κερασάκι στην τούρτα της αποσταθεροποιητικής πολιτικής της Τουρκίας είναι το αίτημα της Αγκυρας να σταλούν ΝΑΤΟϊκές συστοιχίες ΠΑΤΡΙΟΤ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ -άρα και τη χώρα μας- στα δικά της βρόμικα νεοοθωμανικά σχέδια, κίνηση που αύξησε την ένταση στην περιοχή, προκαλώντας ήδη την αντίδραση της Ρωσίας.

Το όλο θέμα απαιτεί μείζονα προσοχή, ιδιαίτερα στο ζήτημα της ταύτισης της χώρας μας με τις αποσταθεροποιητικές πολιτικές της Τουρκίας.

Ελπίζουμε να γινόμαστε κατανοητοί…

Δημοκρατία

23 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

"...εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ -άρα και τη χώρα μας- στα δικά της βρώμικα νεοοθωμανικά σχέδια, κίνηση που αύξησε την ένταση στην περιοχή, προκαλώντας ήδη την αντίδραση της Ρωσίας."

κι εμείς με τη σειρά μας δια στόματος ΥΠΕΞ θα απαντήσουμε ΣΘΕΝΑΡΩΣ ότι δεν δεχόμαστε να εμπλακεί το ΝΑΤΟ-άρα και η χώρα μας- στα βρώμικα παιχνίδια της άγκυρας!!
οπότε και οι γείτονες στέλνουν καμιά ακταιωρό μέχρι την Αίγινα και πανικόβλητοι δια στόματος "υπευθύνων" διαμηνύουμε ότι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μας βρε παιδιά, λέμε καμιά βλακεία για να περνάει και η ώρα!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 2:21:00 π.μ. EET  

Οντως .
Ασε ρε Καλεντεριδη . Τι γραφεις παλι . Δεν διαβαζεις λιγο Γιαννη που τα ξερει ολα απο μεσα και εξηγει οτι ειμαστε μονο για καρπαζιες ; Που ζεις ρε Καλεντεριδη . Οθωμσνικη αυτοκρατορια ειναι η λυση . Αντε μια ωρα αρχιτερα για να ξεμπερδευουμε .
Ο Γιαννης.................ξερει .

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 2:23:00 π.μ. EET  

Εμενα μου αρεσει ο κοσμος του Γιαννη οπου οι Τουρκοι δεν μπαινουν καν στον κοπο να στειλουν φρεγατα η κορβετα και στελνουν ακταιωρο .

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 2:32:00 π.μ. EET  

Α ρε γιαννη και εγω που νομιζα οτι αυτες οι ασκησεις που κανουμε σημαινουν κατι....... Δυναμεις ταχειας αντιδρασης , Τ/Θ ταξιαρχιες ......... Με απογοητευσες .
Θα σκησω ολες της Πτησεις μου και ολα τα περιοδικα ειδικου τυπου που εχω αγορασει ολα αυτα τα χρονια . Θα σταματησω να πηγαινω και στις βολες με τους εθνοφυλακες . Θα σταματησω την εκπαιδευση . Θα φυγω , αλλα που να παω .........λες να ειναι καλα στην Τουρκια; Εσυ τι λες;

Pro από Συμβασιλεύουσα 27 Νοεμβρίου 2012 στις 8:55:00 π.μ. EET  


Μην ασχολείστε με τον Γιάννη . Αυτός και κάποιοι άλλοι "φίλοι" , λόγω "απογοήτευσης" , τα βλέπουν όλα μαύρα . Είναι καμμένοι .
Δεν μπορούν αυτοί να βοηθήσουν την πατρίδα . Αυτοί μόνο μπορούν να παρασύρουν ανθρώπους στην δική τους στάση της απελπισίας .
Εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε δώσει όρκο γι'αυτό , πρέπει να κάνουμε το πάν για να κρατήσουμε όρθιο το Έθνος στις δύσκολες στιγμές που έρχονται .
ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ.
και η Παναγιά μαζί μας .

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 10:07:00 π.μ. EET  

Αγαπητοί φίλοι,
καλά τα περιοδικά, καλές οι ασκήσεις και οι βολές, με τη "γκαμήλα" δεν υπονοώ να παμε να ζήσουμε στην τουρκία, απλά μιλάω για το αποτέλεσμα της διπλωματίας μας!!! τι κάναμε όταν μας τα "έψαλαν" οι αλβανοί, γιατί πήγαμε να κάνουμε μνημόσυνο στους ήρωες του ΄40;; τι κάνουμε τώρα που οι γείτονες έχουν αποθρασυνθεί στη Θράκη ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ στη Ρόδο με τις πρακτοράτζες της άγκυρας;;; τι κάνουμε όταν μπαινοβγαίνουν, άντε οι φρεγάτες τους, μέχρι την Εύβοια;;; τι κάνουμε όταν έρχεται εδώ ο νταβού για "φιλικές" συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του και η αεροπορία τους κάνει "σουρωτήρι" το Αιγαίο;; τι κάνουμε όταν δημοσιεύουν χάρτες ή λένε ΠΑΝΤΟΥ ότι το Καστελόριζο ΔΕΝ είναι Ελληνικό έδαφος;;; τι κάνουμε όταν θεωρούν το Αιγαίο "δικό τους", τι κάνουμε όταν ο πράκτορας των Ιμίων ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ σαν κύριος στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου!!! και μεις λέμε: δεν έκανε κάτι κακό, γιατί να το ενοχλήσουμε;;!!! τι κάνουμε όταν φλέγεται η πόρτα μας και δεν έχουμε αρθρώσει μια κουβέντα;; τι κάνουμε για τα "κονέ" των τουρκοαλβανοσκοπιανών;; και τόσα άλλα, που δεν βγαίνουν παραέξω;; απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!
γιαυτό ας αφήσουμε τι εξυπνάδες και ας δούμε την ΩΜΗ πραγματικότητα!!
άλλωστε τόσοι σχολιαστές του "εν κρυπτώ" σ΄αυτήν αναφέρονται καθημερινώς!!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 1:20:00 μ.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα

Αγαπητέ φίλε, αυτό είναι ένα μέρος σχολίου που αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες από κάποιον σχολιαστή, ο οποίος ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έγραφε "....Επιπλέον και με αθροιστικό τρόπο επιβαρύνει περισσότερο την ήδη κακή-άσχημη-καταβαραθρωμένη μου ψυχολογία....."

και να η απάντησή μου:
Αγαπητέ, ΟΧΙ!!! Αυτό επιδιώκουν!! Να παραμείνουμε στο περιθώριο και να παραδώσουμε τα όπλα!! Μην το κάνετε!! το τι αντιμετωπίζω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ με γκρίνια στη δουλειά και στο σπίτι δεν περιγράφεται!!
Δεν θα τους κάνω όμως το χατίρι!!
Έγραψα προ ημερών τα δυσβάστακτα έξοδα που έχω, πολλοί είναι στην ίδια και χειρότερη μοίρα, αλλά προπάντων ΌΧΙ μοιρολατρεία!!
Θα δούμε και καλύτερες μέρες!! τα φερέφωνά τους αυτό το σκοπό έχουν! ΟΧΙ TV, φυλλάδες της "οκάς" και συζητήσεις για το που πάμε!!
Σκεφτόμαστε ΘΕΤΙΚΑ! ΟΛΟΙ με ένα μισθό "τη βγάζουμε"!
Επιπροσθέτως, για ΚΑΛΗ διάθεση και ψυχολογία ΔΙΑΒΑΖΕ τα σχόλια του "μηδενιστή"! Χωρίς πλάκα και χωρίς να θέλω να μειώσω την ευφυία του και τον οξύ τρόπο με τον οποίο περιγράφει τις καταστάσεις!! Δεν είναι λίγες οι φορές που ΠΡΑΓΜΑΤΙ σε κάνει να ξεχνάς την καθημερινότητα!
Φιλικά
Γιάννης

Αυτό προς απάντηση για το ποιός είναι ο Γιάννης όταν γράφεις: "Αυτός και κάποιοι άλλοι "φίλοι" , λόγω "απογοήτευσης" , τα βλέπουν όλα μαύρα. Είναι καμμένοι."
ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ, όσοι "ωραιοποιούν" την μαυρισμένη πραγματικότητα και ονειρεύονται άθλους,θριάμβους και περασμένα μεγαλεία! που διηγώντας τα να κλαίς!!

Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 27 Νοεμβρίου 2012 στις 4:46:00 μ.μ. EET  

Αγαπητε φιλε Γιαννη . Δεν γνωριζω ποσον χρονων εισαι , που υπηρετεις ή υπηρετησες , αν εχεις πρασινο απολυτηριο η τιποτα για σενα . Αυτο που καταλαβαινω για σενα , ειναι οτι δεν καταλαβαινεις ακριβως τι γινεται , ουτε σε επιπεδο ενοπλων δυναμεων , ουτε σε επιπεδο εξωτερικης πολιτικης . Το γεγονος οτι παρακολουθεις Εν κρυπτω , σε βαζει σε πολυ καλο δρομο . Θα σου προτεινα να διαβαζεις περισσοτερο τα αρθρα , παρα τα σχολια . Κατα δευτερον θα σου προτεινα να αναγνωριζεις την διαφορα μεταξυ των σχολιων του τυπου "ολα ειναι χαλια δεν υπαρχει ελπιδα" ΚΑΙ "αν ηταν ετσι αντι για αλλιως , θα ηταν καλυτερα" . Το πρωτο ειδος των σχολιων , δεν μπορει να προσφερει τιποτα . Το δευτερο μπορει . Παρακολουθησρ τον μηδενιστη τον οδυσσεα και τον αρματιστη και θα καταλαβεις . Κατα τριτον , θα σου προτεινα αν εχεις λευκο απολυτηριο , να κανεις αιτηση στο τοπικο στρατολογικο γραφειο , να γινει πρασινο και να πας σε μια μοναδα στον Εβρο . Αν εχεις πρασινο , να παρεις τηλ.στην μοναδα σου και να ζητησεις να εισαι μεσα στην πρωτη σειρα που θα εκπαιδευτει . Οχι τιποτα , για να μην σου πει κανεις οτι εισαι κριτικος του καναπε. Αν εχεις κανει τα παραπανω ηδη , απλα αλλαξε το υφος σου . Δεν προσφερει τιποτα . Ολοι ξερουμε την κατασταση που υπαρχει και σιγουρα αν και δυσκολη , δεν ειναι τοσο δραματικη . Αλλωστε οι Ελληνες ηρωες, στα δυσκολα φαινονται . Στα ευκολα εχουμε τους Αμερικανους .

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 12:19:00 π.μ. EET  

και απαντώ, αφού δεν καταλαβαίνω ΤΙΠΟΤΑ! Αριστούχος της ΑΣΟΕΕ τις εποχές που δάσκαλοι και καθηγητές ήταν στο ΥΨΟΣ που πρέπει να βρίσκονται (χωρίς να φταίνε οι ίδιοι για το σημερινό χάλι!)
Στρατιωτικές υποχρεώσεις: ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ!! Ι1 Τυφεκιοφόρος πεζικού εν έτει 1981, 26 μήνες εκ των οποίων οι 18 στη Μυτιλήνη! με Ταξιάρχους ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ και ΜΑΤΑΦΙΑ και με "τρέξιμο" όσο δεν φαντάζεστε και χωρίς κινητά για να παραπονιόμαστε στη μαμά για το πως μας μίλησε ο λοχαγός!
Αγαπητέ "εξυπνάδες" περί στρατ. θητείας και το τι καταλαβαίνει κανείς ΑΛΛΟΥ!

Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 28 Νοεμβρίου 2012 στις 9:38:00 π.μ. EET  

Οποτε γιαννη εισαι παπους.............
Δυστυχως δεν μπορεις να συνδραμεις αλλο επι του πεδιου .
Μπορεις ομως να συνδραμεις επι του πληκτρολογιου . Σταματα λοιπον να υπερδραματοποιεις ηδη βεβαρυμενες καταστασεις συμβαλοντας στο "κλιμα"που καποιοι καθολου φιλοι της πατριδας μας δημιουργουν , και αρχισε να παλευεις για να το αντιστρεψεις . Αλλιως οταν ελθει η ωρα , αυτοι που θα πουν το γνωστο " δε γα%##%σε και εσυ και γρυλος σου" , θα ειναι περισσοτεροι απο οσους μπορουμε να αντεξουμε .
Υγ . Δεν κατεκρινα ουτε την εφυια σου , ουτε τις ακαδημαικες σου γνωσεις . Απλα την εικονα που εχεις για την πραγματικοτητα . Αυτο που περιγραφεις συνεβει μονο μια φορα επι σημητη και δεν θα ξανασυμβει ποτε . Η καζουαλ αναφορα σου σε μια τετοια κατασταση σαν να ειναι "τυπικο" φαινομενο , με προσβαλει . Αν δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω , θα σου το εξηγησω περισσοτερο αυριο.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα
28 Νοεμβρίου 2012 9:38:00 π.μ.

ζητώ συγνώμη για τον οξύ τόνο στο σχόλιο μου και μακάρι η τότε ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ δήλωση του σημίτη να μην επαναληφθεί!

Γιάννης

ΑΧΕΡΩΝ 28 Νοεμβρίου 2012 στις 9:02:00 μ.μ. EET  

@Pro
Τὼρα που ὲπεσαν οι τὸνοι,κρὶνω ὸτι μπορὼ να σου απευθὺνω τον λὸγο.
Εὶμαι περὶπου ὸσο παπποὺς εὶναι και ο Γιὰννης,αλλὰ πιστεὺω ὸτι μπορὼ ακὸμη να προσφὲρω κὰποια πρὰγματα,αυτὸ που δεν γνωρὶζω,εὶναι ἂν η Πατρὶδα σκοπεὺει να με αξιοποιὴσει.
Υπὲδειξες,και μὰλιστα με ὺφος επισκὸπου,στον Γιὰννη,να δηλὼσει προς την επιστρατεὺουσα αρχὴ στην οποὶα ενδεχομὲνως υπὰγεται,ὸτι εὶναι πρὸθυμος να συμμετὰσχει στην επὸμενη εκπαιδευτικὴ δραστηριὸτητα.
Απολὺτως επαινετὸ.
Ὸμως,η προθυμὶα η δικὴ σου,η δικὴ μου,ἢ του Γιὰννη,δεν εὶναι που καθορὶζει το ''ὸτι προβλὲπεται''.
Τις αρμὸδιες αρχὲς,ΑΥΤΕΣ,μπορεὶς να τις πιὲσεις;
Τον ''κὸκκινο'' Πὰν-Πὰν,τον ρὼτησες;
Υπὰρχουν σ΄αυτὴν την χὼρα δὴμαρχοι και ''επιτροπὲς πολιτὼν'',που κὰνουν παραστὰσεις και διαβὴματα προς τις αρμὸδιες αρχὲς για να ματαιὼσουν ασκὴσεις,με οποιαδὴποτε πρὸφαση.
Εδὼ και κὰποιον καιρὸ,ὲχουν καταφὲρει να αποδεσμεὺσουν τον Ψηλὸ Στὰλλο,στον Ὲβρο,κατὰ μεγὰλο μὲρος,απὸ το εκπαιδευτικὸ πρὸγραμμα.
Τα τουρκικὰ μαχητικὰ και πλοὶα που παραβιὰζουν τα κυριαρχικὰ μας δικαιὼματα,και προσβὰλλουν την ὶδια μας την κρατικὴ,αλλὰ και εθνικὴ υπὸσταση,ο Γιὰννης τα κὰλεσε,ἢ μὴπως ο Γιὰννης τους κουνὰει μαντὴλι;
Μὴπως φταὶει ο Γιὰννης γι΄αυτὸ;
Μὴπως,θὲλοντας να κακὶσεις την ηττοπὰθεια και τον ωχαδερφισμὸ,απευθὺνεσαι σε λὰθος αποδὲκτη;

Ιερολοχίτης 28 Νοεμβρίου 2012 στις 10:07:00 μ.μ. EET  

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που διαφωνείτε με τον Γιάννη.Ο άνθρωπος λέει πόσο για τα πανηγύρια είμαστε και κάποιοι τον κατακρίνετε!Έλεος ρε παιδιά,τι θέλετε, να βαυκαλιζόμαστε για το πόσο Ανδρούτσοι είμαστε?Η φινλανδοποίηση της χώρας μας είναι γεγονός πια.Ξεχνάτε ότι πριν λίγα χρόνια μας απείλησαν οι Τούρκοι να μην εγκαταστήσουμε αμυντικό (αντιαεροπορικό) σύστημα στην Κύπρο και εμείς κάναμε τσίσα και τα θάψαμε στην Κρήτη?Που αλλού συμβαίνουν αυτά,ποιό κυρίαρχο κράτος θα το ανεχόταν?Εγω δεν ανησυχώ για αυτά που λέει ο Γιάννης,ανησυχώ γιατί πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο μαύρη.Αντί να βρίζουμε τους πάρα πολλούς αρνησιπάτριδες (είτε λόγω τεμπελιάς είτε λόγω αριστερών ιδεολογημάτων) συμπατριώτες μας, μαλώνουμε με αυτούς που ανησυχούν για την πατρίδα και την έχουν υπηρετήσει?

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:28:00 π.μ. EET  


ΠΡΏΤΟ ΜΕΡΟΣ
@ Αχέρωντα

Αυτήν την περίοδο , βασικά λόγω Φράγκου , πάνω από ένα χρόνο , η κατάσταση είναι όπως την περιγράφω .
Το ίδιο ισχύει και τώρα με τον τωρινό υπουργό . Παρακολουθείς τις συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας που ξεκίνησαν επί Φράγκου και συνεχίζονται . Δεν μπορώ να επεκταθώ.
Κατά την άποψή μου όποιος σε μάχιμη ηλικία , δεν προετοιμάζεται για αυτό που έρχεται , και το παίζει πατριώτης , είναι το λιγότερο @!@##$%$%^^^& .
Ο εσωτερικός εχθρός υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει . Αυτό που δίνει αξία στο εγχείρημά μας ,διαχρονικά, είναι η παρουσία και του Ιμπραήμ και του Νενέκου . Δεν μπορώ να επεκταθώ .
Ο ακύρηκτος πόλεμος με την Τουρκία , συνεχίζεται . Άλλες παράμετροι καθόρισαν κάποτε την στάση μας σε "ψύχραιμη"(εδώ πολύ ειρωνεία) . Αν εξαιρέσουμε την περίοδο Σημίτη με Ήμια , Οτσαλάν , S300 , μαδρίτη , η Ελληνική διπλωματία και οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις , δεν παραχώρησαν τίποτα . Οι Τούρκοι θα κόβουν βόλτες ΑΛΛΑ με το ναυτικό μας και την αεροπορία μας στο κατόπι τους . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ - ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ .
Όταν ο πόλεμος θα κυρηχτεί κανονικά , τότε θα μετρηθούμε .

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:48:00 π.μ. EET  


Δεύτερο μέρος

Δεν τα βάζω με τον Γιάννη . Μου είναι συμπαθής . Τα βάζω με την νοοτροπία του "είναι μάταιο αφέσου"
Ακριβώς αυτό που λέει ο φίλος ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗΣ .
Απεχθάνομαι το γεγονός ότι κάποιοι γράφουν τον επικήδειό μου , τον δικό μου και της μητρός μου , ενώ ακόμα είμαστε εν ζωή . Ενώ γνωρίζουν ότι Ιστορικά η μητέρα μου "Ποτέ δεν πεθαίνει , δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά" . Τι Έλληνες είμαστε εμείς που πετάξαμε τα όπλα μας με την πρώτη δυσκολία , πριν ακόμα κυρηχτεί ο πόλεμος? Δηλαδή οι παπούδες μας και οι προπαπούδες μας ήταν σε καλύτερη μοίρα? Συνεχίζουμε να είμαστε υλική υπερδύναμη στην περιοχή(συγκρητικά), και φοβόμαστε την δήλωση του κάθε β@#κα Αλβανού πρωθυπουργού , λες και αν πει ότι πει θα είναι θέσφατο . Πρέπει να ξυπνήσουμε αδέλφια . Όλοι μας μισούν , όλοι μας επιβουλεύονται , αλλά εμείς ούτε σκήψαμε ούτε γονατίσαμε . Είμαστε ακόμα όρθιοι . Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε . Δεν πρέπει να κατεβάζουμε τις ασπίδες . Μην ξεχνάμε ότι πριν 200 χρόνια δεν υπήρχε Ελλάς . Ήταν σε καλύτερη μοίρα οι τότε προγονοί μας? Είχαν καλύτερο στρατό , αστυνομία , κράτος ,διπλωματία , συνοχή , εκπαίδευση ? Είναι δυνατον σήμερα να νοιώθουμε απελπισία?
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε περισσότερο από όλα , είναι η ψυχική και πνευματική υπερδύναμη που κρύβει μέσα του ο κάθε Έλληνας .

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 1:33:00 π.μ. EET  


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Θέλω να πω και κάτι τελευταίο .

Πέρυσι , είχα την τιμή να πάρω μέρος με την ομάδα αναγνώρισης της ΛΕΦΕΔ , στην άσκηση Cambrian patrol , στην Ουαλία . Την δυσκολότερη (κατά τους άγγλους) άσκηση περιπόλων στον κόσμο . Μια άσκηση στην οποία παίρνουν μέρος , κυρίως επαγγελματίες ή ημιεπαγγελματίες (ενεργή εφεδρεία με θητεία σε πολεμικά μέτωπα) στρατιώτες .
Τεράστια σωματική καταπόνηση . 2 ημέρες περπάτημα (55κμ) στα βαλτόβουνα της Ουαλίας και αποστολές . Καμία σχέση με αγώνες στυλ GRENADIER .(έχω πάρει μέρος)
Καταφέραμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλιο , με ποσοστό 65% . Ακριβώς στα όρια του ασημένιου (65,1%) . Σημειωτέον 40 από τις 100 ομάδες δεν τερμάτισαν . Όταν μας είδαν οι οργανωτές , βάζαν στοιχήματα , για το πότε θα εγκαταλέιψουμε και ένας από αυτούς (βασικά αυτός που περιγράφει την άσκηση στα βιντεάκια τους) μας το είπε βγάζοντάς μας τον μπερέ του , στην απονομή .
Στα αντικείμενα , πήγαμε πολύ καλά , είμασταν έτοιμοι άλλωστε . Δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους επαγγελματίες .
Το καταπληκτικότερο όμως όλων , ήταν η επίδοσή μας επί του πεδίου . Άπειροι όντας και χωρίς κρατική υποστήριξη (για να μας δίνει πληροφορίες από εμπειρίες άλλων ομάδων που πήραν μέρος στην ίδια άσκηση ώρες ή ημέρες πιο μπροστά - όπως είχαν οι "άλλοι" πέσαμε σε όλες τις παγίδες της άκησης . Καταρχήν , είμασταν παραφορτωμένοι με 45+ κιλά έκαστος (60+ μέχρι το τελείωμα), ενώ άλλοι ήταν πιο προσαρμοσμένοι στην αποστολή . Κατά δεύτερον , κάναμε την μεγαλύτερη δυνατή διαδρομή (για τον φόβο των ιουδαίων) , ενώ άλλες ομάδες απέφυγαν άχρηστα κομμάτια λόγω εσωτερικής πληροφόρησης . Κατά τρίτον αγωνιστήκαμε στο πιο δύσκολο χρόνο από άποψης καιρικών συνθηκών .
Οι οργανωτές δεν πίστευαν στα μάτια τους . Τι ήταν αυτό που έιχαν μπροστά τους? Από που ήλθαν αυτοί που τερμάτισαν εκεί που τα παράτησαν ομάδες ειδικών επιχειρήσεων άλλων στρατών?
Η ζωή φίλοι μου , δεν είναι μόνο απλά μαθηματικά . Η ζωή όμως του Έλληνα (αν το θέλει)είναι μόνο κβαντική φυσική . Έχουμε μέσα μας απίστευτες δυνάμεις . Ξεχωρίζουμε . Κανένας δεν μπορεί να κάνει ότι εμείς . Το απέδειξαν οι πρόγονοί μας . Θα το αποδείξουν και οι σύγχρονοί μας . Το θέμα είναι να επιλέξουμε να είμαστε με τους Αθηναίους που βαδίζουν προς τις Μαραθώνα και όχι με αυτούς που περιμένουν τους Πέρσες στην πόλη για να τους την παραδώσουν .(κατά μια ιστορική άποψη)
Κάθε Έλληνας , μπορεί .
Θάρρος λοιπόν και όχι απαισιοδοξία.

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 1:44:00 π.μ. EET  


Αυτά που έγραψα παραπάνω , δεν τα γράφω για να ισχυριστώ πως είμαι "κάτι" . Εγώ νοιώθω ΌΜΟΙΟΣ με όλους τους Έλληνες που ερωτεύτηκαν αυτόν τον τόπο και αποφάσισαν κάποτε ότι ο στρατιωτικός όρκος που θα έδιναν ή έδωσαν σημαίνει γι'αυτούς τα πάντα .
Όλοι εμείς μπορούμε να βγάλουμε από μέσα μας ΤΙΤΑΝΕΣ και τότε οι Βάρβαροι θα κοιτάζονται μεταξύ τους και θα ρωτάνε : Πώς? . Αυτό έκαναν πάντα , αυτό θα κάνουν ξανά.

Λοιπόν καλόπιστη κριτική ναι . Κακόπιστη ισοπέδωση όχι .

Ο στρατός είναι εδώ.
Οι πολίτες-οπλίτες είναι εδώ
Η Ελληνική ψυχή είναι μέσα μας .
Και η Παναγιά μαζί μας .

ΑΧΕΡΩΝ 29 Νοεμβρίου 2012 στις 7:01:00 μ.μ. EET  

@Pro
Επιτὲλους,εὶδα το πρὼτο μὲρος.
Για την δραστηριὸτητα που αναφὲρεις,φυσικὰ κὰτι μαθαὶνουμε,ὸπως και για την κὰθετη ὰρνηση του κὸκκινου Παν-Πὰν για την αὺξηση της θητεὶας.
Το ερὼτημα εὶναι:για την μεγὰλη μὰζα της εφεδρεὶας,τὶ δρὰσεις αναλαμβὰνονται;
Τὶ εὶδους @!@##$%$%^^^& ηγεσὶα εὶναι αυτὴ που αποκλεὶει την εφεδρεὶα απὸ το αντικεὶμενο και την αποστολὴ της;
Εὰν δεὶξουν προθυμὶα π.χ 50.000 ὲφεδροι,πιστεὺεις ὸτι το σὺστημα θα ανταπεξὲλθει;
Διὸτι εὶναι ὰλλο πρὰγμα να αγορὰζεις ο ὶδιος φὸρμα παραλλαγὴς και ὰρβυλα,ὰντε και Camelback,αλλὰ ὸπλα και πυρομαχικὰ για εκπαὶδευση,πὰλι οι ὲφεδροι πρὲπει να τα προμηθευτοὺν,και μὰλιστα με το ισχὺον νομικὸ πλαὶσιο;
Ὰν παρατὴρησες,περιορὶζομαι στα στοιχειὼδη ατομικὴς και ομαδικὴς τακτικὴς πεζικοὺ,και δὲν επεκτεὶνομαι στα πιὸ βαρειὰ αντικεὶμενα,ΠΒ,ΤΘ,οὺτε στα λιγὸτερο φανταχτερὰ,αλλὰ επὶσης ζωτικὴς σημασὶας ΜΧ και ΔΒ-ΠΛH.
Και γιατὶ εὶσαι αισιὸδοξος ὸτι δεν θα επαναληφθοὺν τα σημιτικὰ αὶσχη;
Μὴπως εὶναι θὲμα κομματικὴς προτιμὴσεως;
Εγὼ απὸ την πλευρὰ μου,δὲν νοιὼθω ὰνετα με την σημερινὴ πολιτικὴ συγκυρὶα.
Και για να κλεὶσω με θετικὸ πρὸσημο,οφεὶλω να σε συγχαρὼ για τον εφεδρικὸ εθελοντισμὸ σου.
Κρὶνω ὸτι αυτὸ,δηλαδὴ αυτὴ η εθελοντικὴ νοοτροπὶα,εὶναι αφ΄εαυτὴς τὶτλος τιμὴς.
Ακὸμη και ἂν δεν συνοδεὺεται απὸ διακρὶσεις,για τις οποὶες βεβαὶως δὲουν επιπλὲον συγχαρητὴρια.

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EET  


Kαταρχήν σ'ευχαριστώ .
Κατα δεύτερον , είμαι σίγουρος ότι το σύστημα περιμένει τους 50.000 εφέδρους που θα δείξουν προθυμία . Δεν μπορώ να επεκταθώ , αλλά θα σου πω ένα πράγμα . Όσο πλησιάζει ο καιρός και κάποιοι ενοχλούνται από την δραστηριότητα της εφεδρείας (και το βλέπουμε αυτό από κάποιες γελοίες επερωτήσεις) , κάποιοι άλλοι την υποστηρίζουν .
Ασχολούμαι με την εφεδρεία 7 χρόνια τώρα και σου λέω ότι ποτέ η κατάσταση δεν ήταν τόσο "θετική" .
Εγώ πάντως θα αγόραζα από μόνος μου τα είδη υματισμού μου και κάποια άλλα απλά υλικά , για να υποβοηθήσω την ενσωμάτωσή μου .
Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχάριστη συζήτηση .
Τα ξαναλέμε και αλλού .

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 8:36:00 μ.μ. EET  

@ ΑΧΕΡΩΝ, @ Ιερολοχίτης
Αφού εκφράσω το ΘΑΥΜΑΣΜΟ μου για τα σχόλια σας υπέρ εμού! οφείλω και να σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ και να πω πόσο συγκινημένος είμαι!!
ΠΟΥΘΕΝΆ ΔΕΝ ΑΝΈΦΕΡΑ για ηττοπάθεια!
Αναφερθηκα στην ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, που συνεχώς δείχνουμε στον κάθε πεινασμένο γείτονα, που έχει το θράσος να διεκδικεί τα ΟΣΙΑ και τα ΙΕΡΑ ΜΑΣ!! (επιπροσθέτως με συμπλήρωσε ο φίλος Ιερολοχίτης όταν ανέφερε για τους S300 κ.λπ) και να που ο "ηγέτης" μπερίσα έκανε την κίνησή του!! και ΜΠΡΑΒΟ στην κυβέρνηση που δεν χαμογέλασαν αμήχανα, αλλά τους έστειλαν στο διάολο!! ΜΑΚΑΡΙ να συνεχίσουμε ΕΤΣΙ!!
Θέλετε περισσότερα για μένα:
1) Έχω 2 κόρες και αυτό που συνεχώς τους λέω για τους γαμπρούς που θα βρούν, είναι ότι το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα τους ρωτήσω είναι αν έχουν πάει στο ΣΤΡΑΤΟ!! γιατί δεν είναι δυνατόν να ροτάρεις οικογένεια και να κάνεις τον μάγκα εκ του ασφαλούς, όταν ΑΛΛΟΙ κοιμούνται μέσα στα α/φ και ΧΑΝΟΥΝ τη ζωή τους για τη δική σου ασφάλεια!!
2)Είμαι γέννημα-θρέμμα της "επαναστάσεως" με συγγενή Ταξίαρχο του Ελληνικού Στρατού! ΟΝΕΙΡΟ μου η εισαγωγή μου στη ΣΣΕ και μάλιστα μετά την αποφοίτηση να πάω στα ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ!!
Ήλθε όμως η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, όταν στην μεταπολίτευση λόγω οικογενείας ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΤΟΣ!!!!!!!και πηγαινα με το έτσι θέλω στις ορκομωσίες των Ευελπίδων για να βλέπω τον εαυτό μου σε κάποια σειρά από τους Ευέλπιδες!
Στη συνέχεια φρόντισα να μαζέψω τα κομμάτια μου και να συνεχίσω! γιαυτό και πήγα απλός τ/φ πεζικού στον Ελληνικό Σρατό και δεν την έκανα κοπάνα!!!
3) όσον αφορά στο γέρος! έχω τη φυσική κατάσταση που πρέπει, ώστε να "βάζω κάτω" πολύ περισσότερο νεαρούς που στα πρώτα 500 μέτρα τρέξιμο αρχίζουν να σκούζουν, να βήχουν και να σταματούν! ΟΤΑΝ έλθει ΕΚΕΙΝΗ η ώρα, επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν θα περισσεύει ΟΛΟΙ οι "γέροι" θα τρέξουμε να δώσουμε το παρον γιατί ΕΤΣΙ έχουμε μεγαλώσει!!
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, απλώς ξαναδιαβαζω τα υποτιμητικά σχόλια για μένα από φίλους, που νομίζω ότι εθελοτυφλούν, γιατί ΟΛΟΙ έχουμε υπηρετήσει στα σύνορα (νησιά ή στεριά) γνωρίζουμε ποιά είναι η κατάσταση και μάλιστα στο "εν κρυπτώ" μαθαίνουμε πολλά περισσότερα από τα προβλήματα που υπάρχουν! είναι τουλάχιστον αγένεια να μου γράφουν διάβασε τα σχόλια των αγαπητών "μηδενιστή", φκμκ, ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ", για να μάθω!! στρατιωτικά θέματα ευχαρίστως, αλλά για ΟΛΑ τα υπόλοιπα, θα μου επιτρέψετε να έχω τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ άποψη και γνώμη!

Γιάννης

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 10:58:00 μ.μ. EET  

Κύριοι καλησπερα σας. Είμαι αυτος που έγραψε τα περι αρθοιστικού τρόπου επιβάρυνσης της ψυχολογίας μου ως στέλεχος των ΕΔ. Προσπαθώ και επισκέπτομαι καθημερινα την σελίδα. Αυτό μου φέρνει ξανά και ξανά στην σελίδα είναι οι εμπεριστατωμένες απόψεις και τα σχόλια ανεξαρτήτως του πόσο εύστοχα τα βρίσκω (με βάση πάντα το δικαίωμα στην διαφορετικότητα της άποψης). Ως στέλεχος έζησα δύο σοβαρές κρίσεις με τούς φίλτατους ανατολίτες. Τότε και τώρα είχα και έχω την πεποίθηση ότι δεν είναι όλα μαύρα . Το αντίθετο θα έλεγα. Είχα την τύχη να συνομιλήσω με ..<> της απέναντι πλευράς. Δεν είδα και δεν βλέπω κάτι που με φοβίζει σε αυτούς. Ορισμένοι από εσάς είναι προφανές οτι είστε παλαιά και έμπειρα στελέχη των ΕΔ. Ξέρετε καλύτερα απο εμένα ότι ο στρατιώτης θέλει σαφής οδηγίες και την στιβαρή ηγεσία. Μόνο τότε μπορεί να πάει ακόμη και στον θάνατο με χαρά και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ε αυτό είναι το όλο ζήτημα η μάλλον το ζητούμενο για εμένα ως εν ενεργεία στέλεχος. Εκτός από την δική μου βαθιά ριζωμένη πίστη μου που προσπαθώ και την κρατώ ζωντανή με τις δικές μου αλχημείες, με προβληματίζει αφάνταστα το γεγονός του ότι υπάρχουν << ΚΌΚΚΙΝΟΙ ΠΑΝ ΠΑΝ> <> ΚΑΙ <> που κάθε άλλο παρά σιγουριά δεν με κάνουν να αισθάνομαι. Η μόνη σιγουριά είναι το <> όπως το είπε ο κύριος με τα γυαλιά. όμως αυτό είναι όπλο καρδιάς. Τα υπόλοιπα όμως ???
απο τούδε μπορείτε να με αποκαλείτε ΠΡΟΣΦΥΓΑ .......(πρσφυγικες οι καταβολλές μου..προσφυγας λοιπόν)

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:26:00 π.μ. EET  

@Pro από Συμβασιλεύουσα

Ρε συ θηρίο ΖΗΛΕΥΩ!!!!
Στείλε κανα mail στο ενκρύπτω να αναρτήσει τις περιπέτειες απο την άσκηση!

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Νοεμβρίου 2012 στις 2:33:00 μ.μ. EET  


Ολόκληρο το ταξίδι , μαζί με την αρχική αναφορά του περιπολάρχη μας , "αιωρείται" στο διαδύκτιο , μαζί με βιντεάκια , φωτο , περιγραφές και σχόλια .
Αργότερα φυσικά εστάλη από το βρετανικό DOD προς την ΛΕΦΕΔ , πλήρης αναφορά των επιδόσεών μας . Το αρχικό δελτίο τύπου της ΛΕΦΕΔ , έχω την εντύπωση ότι βρίσκεται αναρτημένο σε διαδυκτιακό τόπο , εν γνώση του ΕΝΚΡΥΠΤΩ . Ο κωδικός αναφοράς της ομάδας μας ήταν G32B .

ΥΓ.1 Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε για δεύτερη φορά το 2013 -πρώτα ο Θεός- με στόχο το Χρυσό μετάλιο γι΄αυτό Ξεκινήσαμε προετοιμασία από τώρα .

ΥΓ.2 Φέτος δεν πήρε μέρος , από όσο γνωρίζω καμιά Ελληνική ομάδα . Το όριο σε αυτήν την άσκηση , είναι 2 φορές κατ΄άτομο . Δεν επιτρέπεται τρίτη . Οπότε για εμάς θα είναι η τελευταία .

ΥΓ.3 Σου παραθέτω λινκ με βιντεάκι που τραβήξαμε μετά το πρωινό μπανάκι της δεύτερης ημέρας (ήδη οι περισσότεροι που στοιχημάτιζαν, είχαν χάσει τα στοιχήματά τους). Μετά λοιπόν το κολύμπι , μας βρήκε ο αρχηγός των εδαφιέων δυνάμεων(comander of land forces) και υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ , ΣΕΡ ΝΙΚ ΠΑΡΚΕΡ , ο οποίος ρωτούσε τι δουλειά κάνει ο καθένας μας με έκπληξη . Ο στρατηγός λοιπόν ήλθε να συναντήσει έναν τζαμτζή , έναν εργολάβο , έναν μπάρμαν , έναν σερβιτόρο , έναν δάσκαλο οδήγησης , έναν πωλητή βιβλίων ,έναν ιδιωτικό και έναν δημόσιο υπάλληλο .Περιτό να σου πω ότι έμαθε το νόημα του "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ" που φωνάζαμε , και το έλεγε και ο ίδιος . Προχώρα στο τέλος του βίντεο στο 16.25 και μετά.
http://www.youtube.com/watch?v=GtpourfmwcU

ΥΓ.4 Και η τελετή απονομής
http://www.youtube.com/watch?v=9-36zgGMjiY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP