Τουρκική άσκηση CSAR Işık-2012/2

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διακλαδικής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue: CSAR) Işık-2012/2, την οποία παρακολούθησαν παρατηρητές από την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, την Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βραζιλία. Η άσκηση διεξήχθη στην 3η Κύρια Βάση Αεριωθούμενων (AJÜ) στο Ικόνιο με την συμμετοχή συνολικά 9 αεροσκαφών και 5 ελικοπτέρων. Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή και η βελτίωση των διαδικασιών ανάκτησης προσωπικού απο εχθρικό έδαφος και η επίδειξη των σχετικών τουρκικών δυνατοτήτων στους ξένους παρατηρητές για πιθανή συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα. Η άσκηση οργανώθηκε από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με τον Τουρκικό Στρατό και τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου. Αξιοσημείωτη η χρήση του συστήματος MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) από το προσωπικό για εξομοίωση και παρακολούθηση των βολών κατά τη διάρκεια της άσκησης.

strategyreports

Σημ Εν Κρυπτώ: H Toυρκική πλευρά προσπαθεί να τονίσει τον "διεθνή" χαρακτήρα της άσκησης, εξερευνώντας την "δυνατότητα ανάπτυξης κοινών διαδικασιών και μετάδοσης της σχετικής εμπειρίας μεταξύ των συμμετεχόντων" (σχετική ανακοίνωση Hv.K.K.lığı).. Κοινώς - στρατιωτική διπλωματία και ΨΕ. Στην άσκηση έλαβε μέρος προσωπικό της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, του Γενικού Επιτελείου, της Πολεμικής αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς της γείτονος. Περισσότερες φωτογραφίες από την άσκηση:


4 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2012 στις 8:13:00 π.μ. EET  

Το συστημα miles το συναντησαμε σε χωρες οπου βλεπουν σοβαρα το θεμα εκπαιδευση.Οι κυριοι του εν κρυπτω γνωριζουν τι θελω να πω.Για αλλη μια φορα οι απεναντι μας δειχνουν οτι ειναι ενα κλικ μπροστα......

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2012 στις 9:12:00 π.μ. EET  

"Αξιοσημείωτη η χρήση του συστήματος MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) από το προσωπικό για εξομοίωση και παρακολούθηση των βολών κατά τη διάρκεια της άσκησης."

Έχω ξαναπεί νομίζω οτι έχουν το σύστημα καιρό τώρα κάθε φορά που φωνάζω για ελληνικό διακλαδικό κέντρο χερσαίας μάχης. Η τεχνολογία είναι του 80...

Αξιοσημείωτη δεν είναι η χρήση, όσο η αποδοχή ότι δεν είναι σούπερμαν και ότι έχουν απώλειες ακόμα και απο κούρδους γιδοβοσκούς ακόμα και στα μπορντώ μπερέ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ βήματα για έναν στρατό.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2012 στις 9:45:00 π.μ. EET  

Απλά μπορούν να αντιγράφουν σωστά φίλε.Το έχουν αποδείξει στα πανεπιστήμια τους(που νομίζεις ότι βασίσθηκαν για να φτιάξουν αμυντική βιομηχανία),στα νοσοκομεία,στις δημόσιες υπηρεσίες,στα εργοστάσια(γερμανία) και φυσικά στον στρατό τους(αμερική).

Δεν είναι ένα βήμα μπροστά.Απλά πράττουν τα αυτονόητα όταν πρόκειται για το συμφέρον τους και δη το εθνικό!
Εδώ θα γίνεις φασίστας,ακραίος,γραφικός,εθνικιστής και λοιπά δημοκρατικά προερχόμενα επίθετα.

Ούτε να ατνιγράψουμε σωστά δεν μπορούμε.

enkripto 5 Νοεμβρίου 2012 στις 10:36:00 π.μ. EET  

Γνωρίζουμε τι θέλεις να πείς και για αυτό τον λόγο αναρτήσαμε και τις φωτογραφίες..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP