Επίσκεψη στο ΣΟΤ από τον σύλλογο Αναχαίτιση

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" επισκέφτηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των αεροπορικών δραστηριοτήτων του Σχολείου Όπλου Τακτικής της εκπαιδευτικής σειράς του 2012, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του και σε συνεργασία τόσο με την Ασφάλεια του ΚΕΑΤ, όσο και με τoν προϊστάμενο Ασφαλείας της 117ΠΜ Επισμηναγό (Ι) Ι.Π μπόρεσε να παρακολουθήσει τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις των αεροπλάνων που λαμβάνουν μέρος στην σειρά.

Μαχητικά αεροπλάνα 2ης και 3ης γενιάς από τις Μοίρες του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και ελικόπτερα ενταγμένα στα επιχειρησιακά σχέδια και εκμεταλλευόμενα στο έπακρο από τους επιδέξιους εκπαιδευόμενους αλλά και έμπειρους εκπαιδευτές του ΣΟT εξασκούν τις δεξιότητές τους στην αεροπορική μάχη. Ενταγμένα σε COM.A.O. (Combined Air Operations) τα 2ης γενιάς Α-7E Corsair II και τα εκσυγχρονισμένα F-4E Phantom II AUP μαζί με τα εξελιγμένα 3ης γενιάς F-16 και Mirage 2000 επιδιώκουν και αναζητούν το βέλτιστο αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους και απώλειες.



Άλλωστε το έμβλημα του ΣΟT, ο Δούρειος Ίππος αποδεικνύει τον τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης των επίλεκτων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη για την έγκριση του αιτήματός μας, το Γρ. Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την προώθηση του αιτήματος, τον Διοικητή της 117 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Ε.Χ, τον προϊστάμενο του Γραφείου Ασφαλείας της 117 ΠΜ Επισμηναγό (Ι) Ι.Π, τον Διοικητή του ΚΕΑΤ Σμήναρχο (Ι) Α.Σ, τον Διοικητή του ΣΟΤ Αντισμήναρχο (Ι) Γ.Τ, το Γραφείο Ασφαλείας του ΚΕΑΤ, τους συνοδούς αξιωματικούς και το λοιπό προσωπικό της μονάδας, που με τις ενέργειές τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψής μας.

10 σχόλια:

SZAE 8 Νοεμβρίου 2012 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

Τα παιδια του συλλόγου κάνουν καλή δουλειά. Διακριτικά και με επαγγελματικό τρόπο.
Ενίοτε ανεβαίνουν και ιδιατερα ψηλά για τις ανάγκες της φωτογράφισης...

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EET  

Εκπαιδευτής με εμπειρία στο ΝΑΤΟ...

Ο Αλάσκας.

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2012 στις 9:11:00 π.μ. EET  

@ SZAE
Μήπως τους μπερδεύεις με άτομα άλλου συλλόγου; Εξ' όσων γνωρίζω, οι συγκεκριμένοι είναι πράγματι διακριτικοί και δεν προκαλούν προβλήματα στις μονάδες που επισκέπτονται. Όσο για την τελευταία φράση σου, αδυνατώ να καταλάβω τι εννοείς

SZAE 10 Νοεμβρίου 2012 στις 11:39:00 μ.μ. EET  

@ Aνώνυμε 09/07/12@09:11:00

Εννοώ τα γνωστά καλάθια στα οποια κατα καιρους ανεβαίνουν ή ακόμα κια πάνω σε shelter για να έχουν ενα καλό κάδρο.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 8:13:00 μ.μ. EET  

@ SZAE

τότε είναι σίγουρο ότι τους έχεις μπερδέψει με άτομα άλλου συλλόγου. Τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου δεν έχουν δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια, ούτε στα στελέχη της ΠΑ ούτε σε άλλους επαγγελματίες, που εμποδίστηκαν στην δουλειά τους.

Spook 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:00:00 π.μ. EET  

Διευκρίνηση. Μέλη του Συλλόγου "Αναχαίτιση" δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ καλαθοφόρο ούτε και έχουν ανέβει σε σέλτερ.

Σωτήριος Λάβαρης.

Spook 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:01:00 π.μ. EET  

Διευκρίνηση. Μέλη του Συλλόγου "Αναχαίτιση" δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ καλαθοφόρο ούτε και έχουν ανέβει σε σέλτερ.

Σωτήριος Λάβαρης.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2013 στις 3:32:00 μ.μ. EET  

@ Aνώνυμε 12 Νοεμβρίου 2012 - 8:13:00 μ.μ. EET

Συμπέρασμα, όποιος ανεβαίνει σε καλαθοφόρο ή σε shelter ή κάπου ψηλότερα για να βγάλει καμιά καλύτερη φωτογραφία (υπόψιν μιλάμε για στρατιωτική μονάδα, άρα έχεις άδεια για όλα αυτά): δεν είναι διακριτικός, προκαλεί προβλήματα στις μονάδες, δίνει αφορμή για αρνητικά σχόλια στα στελέχη της ΠΑ και στους επαγγελματίες (οι οποίοι και αυτοί ανεβαίνουν στα παραπάνω, αλλά με την προϋπόθεση να κατέβουν όλοι οι υπόλοιποι) και φυσικά δεν είναι μέλος της Αναχαίτισης. (ευχαριστούμε για την διευκρίνηση κ. Λάβαρη).
Φοβερή επιχειρηματολογία....
Υποκλίνομαι.
Α και μην είσαι τόσο σίγουρος ότι όλοι στην ΠΑ αγαπάνε Αναχαίτιση...
Συγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2013 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

Άγνωστε καλό θα ήταν αφού απευθύνεσαι στον Λάβαρη καλό θα ήταν να γράψεις και το όνομά σου.

Επι της ουσία και από ότι είναι γνωστό στον αεροπορικό χώρο μόνο ο ΙΚΑΡΟΣ έβγαλε στo ιντερνετ φωτογραφίες του και βίντεο στο κανάλι του στο youtube τα οπλισμένα με βόμβες ΒΕΛΓΙΚΑ F16 ενώ ήταν εν εξελίξει ΝΑΤΟική ΠΟΛΕΜΙΚΗ επιχείρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια αυτό (για να μην ξεχάσουμε τι επακολούθησε μετα στα ΜΜΕ).

Επίσης μόνο ο ΙΚΑΡΟΣ δημοσίευσε φωτογραφίες εν εξελίξει άσκησης της ΠΑ με τους ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ δημιουργώντας πρόβλημα στην ΠΑ για την ασφάλεια πληροφοριών.

Μπορεί να μην αγαπάνε όλοι στην ΠΑ την ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ αλλά τουλάχιστον δεν δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας και διπλωματικά επισόδεια.

Υ.Γ.
1) Ισως την ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ να την αγαπάνε στο Βέλγιο και το Ισραήλ.

2) Καλά μετά από ένα χρόνο σκέφτηκες να τα γράψεις όλα αυτά ή τόσο καιρό σου πήρε να βρείς ποιος στην ΠΑ δεν αγαπάει την ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ;;;

Unknown 28 Νοεμβρίου 2013 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

Φίλε Ανώνυμε,

Δεν χρειάζεται να είσαι ειρωνικός.

1ον: γιατί τέτοιο απωθημένο ένα χρόνο μετά? Το σχόλιο αυτό θα μπορούσες να το είχες κάνει τότε. Υπήρξε τότε κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο προτίμησες να μην σχολιάσεις?

2ον: Τουλάχιστον, ο κ.Λάβαρης σχολίασε επώνυμα για κάτι που αφορά το Σύλλογο στον οποίο είναι μέλος. Εφόσον έχεις οποιουδήποτε ειδούς ένσταση προς το Σύλλογο "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" και αποφασίζεις να απαντήσεις όπως απαντάς, θα ήταν τίμιο (τουλάχιστον) να βάλεις και το όνομά σου!

3ον: Διευκρινίζω ότι η "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο σε δραστηριότητες επαγγελματιών και άλλων σύλλογων. Αν εσύ έχεις θέματα με επαγγελματίες του χώρου, θα μπορούσες να απευθυνθείς σε αυτούς. Για ποιο λόγο εμπλέκεις την ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ.

4ον: Δεν διεκδικούμε κανένα πρωτείο και καμμία ειδική αγάπη και μεταχείριση. Μας ενδιαφέρει μόνο να είμαστε κοντά στην ΠΑ σεβόμενοι τους κανόνες που θέτει η ΠΑ. Βρίσκεις κάτι κακό σε αυτό?

5ον: Για περίπου 10 μήνες η ΠΑ είχε επιβάλλει εμπάργκο στις επισκέψεις ιδιωτών στις Μονάδες της. Πρόσφατα, μετά από προσπάθειες πολλών, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ, ξεκίνησαν εκ νέου οι επισκέψεις. Για ποιο λόγο προσπαθείς να δυναμιτίσεις πάλι το κλίμα? Είναι καθαρή εμπάθεια ή τίποτε περισσότερο?

Σάββας Σαββαΐδης
Αντιπρόεδρος
"ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP