Δεκατισμός και Ένοπλες Δυνάμεις

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ότι μέλη των επιτροπών για
την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL
είχαν χρηματιστεί.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του προτείνει εύστοχα την εφαρμογή ενός είδους «δεκατισμού» για την αντιμετώπιση της κλεπτοκρατίας και την πολυπόθητη κάθαρση στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής: «Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η διαφθορά, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών, είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να τους μπαγλαρώσουμε όλους και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, γιατί τάχα θα γίνει χάος, τότε οφείλουμε, τουλάχιστον, να κάνουμε έναν ανελέητο δεκατισμό. Να σύρουμε μπροστά τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κλεπτοκρατών – μπετατζήδες, καναλάρχες, μερικούς τραπεζίτες και τους κυριότερους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους – και να τους «εκτελέσουμε» με τα μέσα που προβλέπουν οι νόμοι μας. Οι υπόλοιποι με αυτό το σοκ και δέος θα μάθουν πως το παραμύθι τέλειωσε, πως θα υποταχτούν πλέον στους κανόνες της νομιμότητας και πως κουμάντο κάνουν πάλι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού». Η εφαρμογή ενός αντίστοιχου μέτρου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ασφαλώς και θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο οδικός χάρτης για την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας είναι απλούστατος και βρίσκεται στην είδηση του σημερινού φύλλου της εφημερίδας Έθνος και συγκεκριμένα στην στήλη των παραπολιτικών:

«Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν αρκετά μέλη επιτροπών για την προμήθεια των αρμάτων μάχης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη. Ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων έδειξε ότι είχαν χρηματιστεί, γεγονός που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Το ζητούμενο είναι γιατί δεν έγινε παρόμοιος έλεγχος στις επιτροπές των υποβρυχίων και όλων των προμηθειών που έχουν γίνει τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;»

Με απλά λόγια, το ΣΔΟΕ θα μπορούσε να προχωρήσει εύκολα στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όλων όσων συμμετείχαν ως μέλη των επιτροπών προμηθειών (σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών, διενέργειας, οριστικής παραλαβής κλπ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1998-2003 και για τα οποία υπάρχουν ήδη εδώ και χρόνια σοβαρότατες καταγγελίες. Στη συνέχεια και με βάση τα στοιχεία της έρευνας που θα προκύψουν, η Πολιτεία οφείλει να ασκήσει ποινικές διώξεις και για εσχάτη προδοσία (αφού η προμήθεια ανεπαρκούς αμυντικού υλικού ισοδυναμεί με υπονόμευση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων), να προχωρήσει άμεσα σε δήμευση περιουσιακών στοιχείων και τέλος να αποπέμψει αυτά τα στελέχη (εφόσον πρόκειται για εν ενεργεία) ή να τους στερήσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα (για απόστρατους), εν μέσω δημόσιας διαπόμπευσης. Οι έρευνες οφείλουν αυτονόητα να στραφούν μετέπειτα προς την πλευρά πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων…

strategyreports

9 σχόλια:

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 6 Νοεμβρίου 2012 στις 1:40:00 π.μ. EET  

Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Η πολιτική ηγεσία, δηλαδή οι άνθρωποι που με την υποστήριξή τους θησαύριζαν όλα αυτά τα μεγαλόσχημα παράσιτα; Θα το καταγγείλουν οι δημοσιογράφοι που ο ένας είναι πιο λέρα από τον άλλον και πληρώνονταν για να αγιογραφούν πολιτικούς (ημερολόγιο Τσοχατζόπουλου; Θα το υλοποιήσουν οι δικαστικοί που είναι κράτος (ζάπλουτο) εν κράτει σκοτώνοντας την κότα με τα χρυσά αυγά; Θα το απαιτήσει ο λαός που περιμένει να περάσει η μπόρα (έτσι νομίζουν οι περισσότεροι) για να συνεχίσει την ίδια ανέμελη και αυτοκαταστροφική ζωή του;

Δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμη κύριοι. Ιστορικά ποτέ ο τόπος δεν έλυσε - όσο τις έλυσε - σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές παθογένειες χωρίς να προηγηθεί μια τραγωδία. Εύχομαι να είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό χωρίς εθνικές απώλειες. Αλλά φοβάμαι οτι η ευμάρεια μας έκανε να πιστεύουμε οτι ζούμε με γείτονες τους Ελβετούς ή τους Βέλγους και να μιλάνε κάποιοι για εξάμηνη θητεία. Περιμένει κανείς με τέτοια μυαλά να αποφύγουμε τη ζημιά;

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 7:09:00 π.μ. EET  

άντε και τα κάνουν , αν τα γράψουν σε στικακι η σιντι άδικος κοπος
1 μαλ

ΝΕΣΤΩΡ 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:26:00 π.μ. EET  

Δεν το περίμενα ότι η αθλιότητα θα έφθανε σε αυτό το σημείο. Δεν γνωρίζω ποιος διακινεί αυτές τις άθλιες συκοφαντίες εναντίων Αξιωματικών της τότε επιτροπής για την επιλογή του άρματος μάχης για τον Ελληνικό Στρατό. Εκείνο όμως που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι αυτή η Επιτροπή αξιολόγησης έμεινε στην Ιστορία για το έργο της, που ήταν πρωτοφανές και για πρώτη φορά έγινε με τόση διαφάνεια. Ο επικεφαλής της Επιτροπής ήταν Στρατηγός των ΤΘ, επαγγελματίας, ικανός και έντιμος , καθώς και οι υπόλοιποι Επιτελείς. Τα συμφέροντα μεγάλα, αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε το πόρισμα της επιτροπής, απεναντίας το επαίνεσαν. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να διακινούνται αβασάνιστα τέτοιες πληροφορίες, υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, με ονόματα Αξιωματικών ? Η συγκυρία προσφέρεται για προβοκάτσιες εναντίον του προσωπικού των ΕΔ, την στιγμή που οι ΕΔ λεηλατούνται.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:27:00 π.μ. EET  

«Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η διαφθορά, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών, είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να τους μπαγλαρώσουμε όλους και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, γιατί τάχα θα γίνει χάος, τότε οφείλουμε, τουλάχιστον, να κάνουμε έναν ανελέητο δεκατισμό. Να σύρουμε μπροστά τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κλεπτοκρατών – μπετατζήδες, καναλάρχες, μερικούς τραπεζίτες ....μπλα, μπλα,...

ωραία λόγια για αμπελοφιλοσοφία με ένα drink δίπλα στην πισίνα,
κάπου στα βόρεια ή στα νότια προάστια της Αθήνας!
"τι έγινε ρε μ.... η "δουλειά" με τον υπουργό;;; του είπες τι χάνουμε και μεις κι αυτός όσο καθυστερεί να υπογράψει!!!"
γιατί εγώ κε κρανιδιώτη και ο "μηδενιστής" κι ο "καουμπόυ" και ο ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ και ΟΛΟΙ στο "εν κρυπτώ" ή αλλού από τις 5.30 το πρωΐ στο "πόδι" δεν έχουμε την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να συζητάμε για τα φιλολογικά σου "τσιτάτα" και τις μπούρδες σου, αλλά μας ΚΑΙΕΙ το αύριο! το κατάλαβες;;!! βγες από το μαντρί, πιάσε το μυστρί του επιούσιου και άσε μας καϋμένε με τις παπαριές σου!

Γιάννης

ΑΧΕΡΩΝ 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:05:00 π.μ. EET  

''Οι ὲρευνες οφεὶλουν αυτονὸητα να στραφοὺν μετὲπειτα προς το μὲρος των πολιτικὼν,επιχειρηματιὼν,και δημοσιογρὰφων''.
Ὰ,μὰλιστα...μετὲπειτα.
Δηλαδὴ,ἂς ρὶξουμε τὼρα στην αρὲνα τους στρατιωτικοὺς,και...μετὲπειτα,ἂν θυμὰται κανεὶς,ἢ,ἂν ὲχει κανεὶς την δὺναμη και την διὰθεση να ασχοληθεὶ,διοργανὼνουμε και μὶα δακρὺβρεκτη οπερὲττα ΧΩΡΙΣ ενὸχους πολιτικοὺς,επιχειρηματὶες,δημοσιογρὰφους,ρὶχνουμε τον λὶθο του αναθὲματος σε κὰποιο πολιτικὸ πτὼμα,ὸλο και κὰποιο θα υπὰρξει μὲχρι τὸτε,και επαναποδὶδουμε την κατασυκοφαντηθεὶσα τὰξη των πολιτικὼν,επιχειρηματιὼν,και δημοσιογρὰφων,ανανὴψασα,αγνὴ και ὰμμωμη στο Πανελλὴνιο,για νὲες σελὶδες δὸξης λαμπρὲς.
Ὸσο για τους στρατιωτικοὺς,δεν βαριὲσαι,πρὼτον εὶναι μαθημὲνοι στο μουτζοὺρωμα,δευτερον,δεν θα θιχτοὺν μεγὰλα κεφὰλια,αυτὰ δηλαδὴ που ΘΑ ὲπρεπε να δεὶξουν στους οποιουσδὴποτε νὰüλον υπουργοὺς τα σὺμβολα της ανδρικὴς και στρατιωτικὴς τιμὴς,ὼστε να μὴν αποθαρρυνθοὺν οι...μετὲπειτα κὰτοχοι του αξιὼματος να κὰνουν τα ὶδια,και τρὶτον και κυριὼτερον,ο λαὸς ὲτσι κι´αλλοιὼς,θα προτιμὴσει τοὺς Πὰγκαλους απὸ τους Παροὺσηδες.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:18:00 π.μ. EET  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη δημοσίευση!
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χώρος που ΕΛΕΥΘΕΡΑ εκφράζω τις απόψεις μου, οι οποίες γίνονται ΔΕΚΤΕΣ από ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ διαχειριστές του ιστότοπου και σχολιαστές! και παράλληλα μαθαίνω πράγματα, για τα οποία ο περισσότερος κόσμος "έχει πλήρη μεσάνυχτα" και περιμένει τις ειδήσεις για να ενημερωθεί!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 3:57:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με τον Αχέρωντα. Μεγάλο λάθος να εκθέσουμε οποιονδήποτε στρατιωτικό μεμωνομένα διότι άλλο που δεν θέλουν τα ανθελληνικά κέντρα του εσωτερικού/εξωτερικού (τα οποία και κατευθύνουν τα ΜΜΕ) να χτυπήσουν το στράτευμα ακόμα μία φορά. Για τέτοιου είδους θέματα υπάρχει η Δικαιοσύνη (Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική εξουσία) η οποία πρέπει να εξετάσει όλους τους αναμεμιγμένους ταυτοχρόνως διότι αυτές οι υποθέσεις είναι συνδεδεμένες.

Ελληνας Πολίτης

Xmale 6 Νοεμβρίου 2012 στις 4:29:00 μ.μ. EET  

Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφωνείτε, όσοι διαφωνείτε με όσα προτείνει ο Φ. Κρανιδιώτης.
Απλώς προτείνει το αυτονόητο!
Αυτό που σε κάθε οργανωμένο κράτος δικαίου θα γινόταν αμέσως χωρίς χρονοτριβές.
Όχι όμως σε λίγους και μόνο για παραδειγματισμό, αλλά σε ΟΛΟΥΣ!
Τι σημασία έχει αν είναι στρατιωτικοί, πολιτικοί, εργολάβοι, δημοσιογράφοι ή ό,τι άλλο.

Αρματιστής 6 Νοεμβρίου 2012 στις 7:31:00 μ.μ. EET  

Ο δεκατισμός είναι αποτελεσματικό μέτρο, τον εφάρμοσαν οι Ρωμαίοι, αλλά κινείται στα όρια της αυθαιρεσίας και βρίσκεται εκτός νομικού πλαισίου, ειδικά μάλιστα όταν αναφερόμαστε για αστικά και φορολογικά αδικήματα, ή για αδικήματα διαφθοράς. Εδώ δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν κατάσχεση στις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ ατόμων που δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα και συζητάμε για δεκατισμό; Η σύλληψη της φοροδιαφυγής και η πάταξη του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς, ασφαλώς και είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά με τα σύγχρονα μέσα της μηχανοργάνωσης οι φορολογικές αρχές μπορούν να κάνουν θαύματα. Δυστυχώς στη πατρίδα μας επειδή τα πάντα είναι βουτηγμένα στο βούρκο και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, δεν γίνεται απολύτως τίποτε και ούτε πρόκειται να γίνει. Το ΣΔΟΕ βρίσκει πολλά, αλλά στα ταμεία του κράτους δεν μπαίνει τίποτε. Αναφέρεται ότι βεβαιώθηκαν 2 δις πρόστιμα, αλλά από αυτά, το κράτος εισέπραξε 12 εκατομμύρια. Ως εκ τούτου οι κυβερνήσεις τα αρπάζουν από τα εύκολα θύματα. Σφαγιάζουν τους πολλούς και αυτούς που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, φτωχοποιούν ολοένα και περισσότερο το λαό, ρημάζουν τη μικρή ιδιοκτησία, χαρατσώνουν το φτωχό κόσμο, συντρίβουν τα συνήθη υποζύγια δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ενοχλούν τις ιερές αγελάδες της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς.

Αλλά τα ανατρεπτικά μέτρα του δεκατισμού, για ποιο λόγο ο Κρανιδιώτης τα σερβίρει σε μας και δεν τα απαιτεί ευθέως από το φίλο του και αρχηγό του Αντώνιο; Για χαχόλους ψάχνει; Μας θεωρεί χαζούς και τα λέει αυτά, ή ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ότι αυτό που συμβαίνει και θα πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, είναι ο δεκατισμός του Ελληνικού έθνους. Με τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ψηφιστούν θα αποτελεί αδίκημα η σύσταση οικογένειας, η δε απόκτηση τέκνων και θα φορολογείται βαριά. Οι ασθενείς με βαριές παθήσεις θα στέλνονται στο καιάδα. Και αυτά τα άθλια μέτρα τα παίρνει η σημερινή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχηγό του Κρανιδιώτη…

Σχετικά με τα λαβράκια που έπιασε το ΣΔΟΕ. Υπάρχει αβεβαιότητα για το τι εννοεί το δημοσίευμα. Για ποια επιτροπή μιλάει; Την επιτροπή του ΓΕΣ που έκανε την αξιολόγηση των αρμάτων στο Λιτόχωρο, ή για τις λοιπές επιτροπές της Διεύθυνσης Προμηθειών, που υπάγεται στον υπουργό; Για την επιτροπή του ΓΕΣ επειδή έχω και σχετική γνώση, νομίζω ότι ο θησαυρός θα είναι άνθρακας. Καλό είναι να περιμένουμε;

Πότε όμως θα επέμβει εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνήσεις τους λόγους που τα ΛΕΟΠΑΡΝΤ παραμένουν χωρίς πυρομαχικά; Πότε θα διαβιβαστεί η υπόψη υπόθεση στη βουλή προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP