Μαθήματα από την Γάζα

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο Ισραηλινός στρατός προχώρησε χθές σε περιορισμένη κλήση εφέδρων, οι οποίοι συρρέουν ταχύτητα στους προκαθορισμένους χώρους συγκέντρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Β.Γιαννακόπουλου, ο αριθμός των κληθέντων εφέδρων αυτή την στιγμή φτάνει τους 16.000, ενώ η ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών και η ταξιαρχία πεζικού Givati ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ενδεχόμενο έναρξης ευρείας χερσαίας επιχείρησης. Ο συνολικός αριθμός των επιστρατευόμενων εφέδρων μπορεί να φτάσει τους 75.000 άνδρες. Να υπενθυμίσουμε τι γράφαμε προ ολίγων μόλις ημερών, για την προσπάθεια βελτιστοποίησης της διαδικασίας κινητοποίησης της εφεδρείας από την Τσαχάλ (Eν Τάχει 31/10/12):

"Μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας με τους εφέδρους αναπτύσει η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής των Ισραηλινών δυνάμεων. Στόχος είναι το νέο διαδικτυακό πόρταλ να παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία της διοίκησης με τους εφέδρους, ταχεία κλήση για υπηρεσία, επεξεργασία αιτημάτων - Από τον προσωπικό τους λογαριασμό οι έφεδροι θα μπορούν επίσης να αιτούνται μετάθεσης σε διαφορετική μονάδα, να προσφέρονται για εθελοντική υπηρεσία κτλ. Η υπηρεσία θα παρέχει την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μελών της ίδιας μονάδας μέσω φόρουμ, instant messaging, email κ.α Παράλληλα αναπτύσονται ανάλογες εφαρμογές για χρήση σε κινητά iPhone και Android για άμεση επικοινωνία με την υπο κατασκευή πλατφόρμα. Η δοκιμαστική έκδοση θα ξεκινήσει την λειτουργία της σε λίγους μήνες, ενώ η τελική μορφή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2013. Απώτερος στόχος φυσικά η βελτιστοποίηση της διαδικασίας κινητοποίησης της εφεδρείας σε ένα στρατό ο οποίος βασίζεται σε αυτή κατά μεγάλο ποσοστό. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει και οικονομικά οφέλη από την μείωση της δυσκίνητης γραφειοκρατίας. Με το παρόν σύστημα η επικοινωνία μεταξύ των εφέδρων και των συνδέσμων αξιωματικών των Ισραηλινών ΕΔ, γίνεται κυρίως μέσω τηλεφώνου και φαξ. Ελπίζουμε να παρακολουθούν εκεί στο ΓΕΣ..."

Στο σημείο αυτό γεννάται ένα εύλογο ερώτημα : Tι έχει κάνει ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος επίσης βασίζεται στην εφεδρεία σε μεγάλο βαθμό, για την βελτιστοποίηση του δικού του συστήματος κινητοποίησης εφέδρων; Δυστυχώς ανάλογα θέματα, λιγότερο "πιασάρικα" και σχετικά ανέξοδα (swap γιόκ..) δεν δείχνουν να αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού. Όπως πολύ εύστοχα το έθεσε σχολιαστής σε χθεσινή ανάρτηση, οι κατα τόπους Μονάδες Επιστράτευσης (ΜΕ) αποτελούν θέσεις "πάρκινγκ" :

"Άραγε οι τόσες Μ.Ε. διάσπαρτες και ξεχασμένες οάσεις αναπαύσεως ταλαιπωρημένου προσωπικού από τις κακουχίες των πολέμων και της σκληρής και εξοντωτικής εκπαίδευσης του Ε.Σ., δουλεύουν ακόμη με χάρτινες καρτέλες? Eίναι σίγουροι για τις δνσεις και τηλέφωνα των επιστράτων που αναγράφονται?Ξέρουν πως βρίσκονται εν ζωή ακόμη και είναι υγιείς ή εαν είναι αρτιμελής και έχουν σώας τας φρένας ή εαν είναι ναρκομανείς?

Η τελευταία ούτε καν μερική επιστράτευση(μερικές εκατοντάδες) έγινε στα Ίμια και άσε τι ταινία γυρίστηκε. Για να μην αναφερθώ στην κατανομή των επιστράτων ή την μετεκπαίδευση τους... Τουλάχιστον πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στην Θράκη και στα Δωδεκάνησα σε επίπεδο Εβραίων αν όχι Αμερικής,πριν να είναι πολύ αργά."


Δυστυχώς, η μόνη σχετική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία των ΕΔ αφορά  τον τερματισμό απόδοσης εκπαιδευμένων οπλιτών στην Εφεδρεία, μέσω της ψηφοθηρικής μείωσης της στρατιωτικής θητείας. Χωρίς κατάλληλα εκπαιδευμένους εφέδρους, αυτομάτως λύνεται και το πρόβλημα ταχείας κλήσης τους.. Σατανικά ιδιοφυές! Άλλωστε αυτά τα πράγματα κοστίζουν, σωστά κ.υπουργέ;

Περισσότερες φωτογραφίες από την περιοχή συγκέντρωσης Ισραηλινών δυνάμεων στα περίχωρα της Γάζας :



17 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 3:43:00 μ.μ. EET  

Και μόνο οι εικόνες εκπέμπουν μηνύματα!!!
Στενοχωρούμε....
Για το χάλι μας, πρόσφατα ακόμη και η εκπαίδευση εφέδρων με ΔΙΚΗ τους πρωτοβουλία χαρακτηρίστικε αποκλείνουσα συμπεριφορά.
Βέβαια πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχει κραταιά αριστερά (σαν τη δική μας τουλάχιστον)!!!

Pro από Συμβασιλεύουσα 17 Νοεμβρίου 2012 στις 6:08:00 μ.μ. EET  


ΖΗΛΕΥΩ .

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 8:16:00 μ.μ. EET  

Είμαι γέρος τώρα αλλά και εγώ ζηλεύω αφόρητα ....

Αν με καλούσαν θα πήγαινα με δικάμου έξοδα.

Ε. Κ.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EET  

Ενα ειναι σιγουρο οτι ποτε δεν θα κληθει ενας τετοιος αριθμος εφεδρων στην Ελλαδα οσο και δυσκολες καταστασεις ερθουν για να μην πω οτι τους ειμαστε παντελως αχρηστοι!!!!!

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 7:02:00 μ.μ. EET  

Εσείς που λέτε πως ζηλεύετε, τι ακριβώς είναι αυτό που ζηλεύετε;
Το ότι νέα παιδιά ξεκινούν για πόλεμο με κίνδυνο κάποια εξ' αυτών να μην επιστρεψουν στα σπίτια τους ζωντανά; Το ότι η αποστολή τους είναι να σκοτώσουν άλλα νέα παιδιά;
Σας έχω νέα, στους πολέμους άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, δεν είναι παιχνίδι στο PS...


Να πάρουμε μαθήματα από την οργάνωση του Ισραήλ ναι, αλλά να μην γίνει πρότυπο για μας η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Οι πολίτες στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο σε μας ευτυχώς λείπει.
Λογική, ψυχραιμία και πάνω από όλα μέτρο....

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EET  

Ένα είναι σίγουρο αν η Ελλάδα πολεμούσε συνεχώς τα τελευταία 50-60 χρόνια θα είχαμε ακριβώς την ίδια αποτελεσματικότητα....επίσης δεν κατάλαβα τι ακριβώς ζηλεύεται τους βομβαρδισμούς στην Γάζα ή τις ρουκέτες που πέφτουν στο Ισραηλ.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟ 2004 ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΑΧΙΣΤΑ ΛΟΧΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ -ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ...-ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2 ΗΜΕΡΩΝ :ΒΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Μ16 ,ΠΙΣΤΟΛΙΑ,ΡΙΨΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΝΕΔΡΑ,ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΜΕ C-130 ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΩΘΗΚΑΜΕ....ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ...ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ...
ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ....
ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
ΕΦΕΔΡΟΣ Λ/ΓΟΣ ΠΖ(ΚΔ)

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Νοεμβρίου 2012 στις 11:09:00 μ.μ. EET  

Ζηλευω την ταχυτητα και την οργανωση που γινεται η επιστρατευση αριστα εκπαιδευμενων εφεδρων . Θα ηθελα και στην Ελλαδα μας , να υπαρχουν αντιστοιχες δομες και οργανωση ωστε με τετοια ταχυτητα να οργανωνονται ετοιμοπολεμες ταξιαρχιες εφεδρων ικανες να αναλαβουν κυριες αποστολες .Ως εφεδρος . Αν χρειαζοταν ποτε ...........Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτο ηταν τοσο δυσκολο να γινει αντιληπτο και ακολουθησαν τετοιου ειδους χονδροειδη σχολια . Φυσικα και δεν ζηλευω ουτε τους Παλεστηνιους ουτε τους Ισραηλινους για την ιστορια τους την μοιρα τους η την καθημερινοτητα της ζωης τους . Μονο την δομη των Ε.Δ. των Ισραηλινων . Παραζηλευω .

Pro από Συμβασιλεύουσα 18 Νοεμβρίου 2012 στις 11:12:00 μ.μ. EET  

Εχω απολυτη εμπιστοσυνη στην ταχεια επιστρατευση λοχων η και μοιρων καταδρομεων . Οταν αυτο μεγαλωσει και γινει ταξιαρχιες, τοτε δεν θα ζηλευω αλλο . Φιλε ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 11:43:00 μ.μ. EET  

@Pro από Συμβασιλεύουσα δεν καταλαβαίνω που είδες τα "χονδροειδή" σχόλια. Αυτό που είπα ήταν ότι α) η ταχύτητα και η οργάνωση θα υπήρχαν και στην Ελλάδα αν τα τελευταία 50 χρόνια βρισκόμασταν συνεχώς σε πόλεμο και Β) δεν μπορείς να ζηλεύεις γιατί εκεί το επόμενο βήμα είναι πόλεμος. Αυτή είναι η διαφορά του έφεδρου στην Ελλάδα που καλείται σε μια άσκηση από τον έφεδρο στο Ισραήλ που καλείται για να πολεμήσει.

κλαδιανος κωσταντινος στρατιωτικος και αντι-μηδενιστης 19 Νοεμβρίου 2012 στις 6:31:00 π.μ. EET  

Η ελληνικες ενοπλες δυναμεις ειναι απο της καλυτερες στον κοσμο σε ολους τους τομεις (μιλω σαν στρατιωτικος).παντα βεβαια υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης!!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ ΤΟ ΙΣΡΑΙΛ,ΠΟΥ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (ΕΛΛΑΔΑ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ. Γενικοτερα ειμαι υπερ της συμμαχιας ελλαδος-ισραιλ αλλα αρκετα με την μιζερια !!!!

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 11:32:00 π.μ. EET  

Με μια "σύντομη" εκπαίδευση 2 ημερών,τα κομμάντο έγιναν σούπερ αξιόμαχα!!!!!!!!!!
Αλλά δεν είναι αξιόμαχοι οι έφεδροι που εκπαιδεύονται κάθε Σ/Κ;;;;;;;;;;;;;;;

Έχουμε μια κοιμισμένη στο λήθαργο του παρελθόντος ηγεσία, που δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της εποχής και ο χρόνος πια μας έχει τελειώσει.
Απόλεμοι, ανεκαίδευτοι, ανέτοιμη ,επαναπαυμένοι στο παραμύθι ότι όλα θα τελειώσουν σε λίγες ώρες, ότι η Δύναμη Δέλτα θα κερδίσει τον πόλεμο μόνη της, μαζί με μερικούς λόχους εφέδρων καταδρομών παντελώς ανέτοιμων και ανεκπαίδευτων, καλύπτωντας όλο το Αιγαίο όλη την Θράκη όλη την Ηπειρο αλλά και τη Κύπρο.
Αν δεν καταλάβει η ηγεσία ότι διοικεί στρατό εφέδρων, τον οποίο πρέπει να διατηρεί ετοιμοπόλεμο εκπαιδευμένο και αξιόμαχο, απλά προετοιμάζει μια μεγαλοπρεπή ήττα

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΕΦΕΔΡΟΣ



Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 12:18:00 μ.μ. EET  

@ 18 Νοεμβρίου 2012 7:02:00 μ.μ. EET

>Να πάρουμε μαθήματα από την οργάνωση του Ισραήλ ναι, αλλά να μην γίνει πρότυπο για μας η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας. Οι πολίτες στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο σε μας ευτυχώς λείπει.
Λογική, ψυχραιμία και πάνω από όλα μέτρο....<

Από τα σχόλια που διάβασα, δεν βλέπω να δικαιολογείται αυτή η μάλλον αφελής προτροπή σου. Ούτε στρατιωτικοποιείται μία κοινωνία, επειδή μπορεί μία επιστράτευση να γίνει γρήγορα και οργανωμένη καλά και όχι όπως την δική μας του 1974, που έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.

Nick 19 Νοεμβρίου 2012 στις 3:20:00 μ.μ. EET  

Πάντως ακόμη και τώρα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε υλικά και σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από χορηγίες των Εβραίων της Διασποράς.

https://fidf.org/pages/support-our-brave-soldiers

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 7:10:00 μ.μ. EET  

Κάποιοι συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια και καταλήγουν σε λανθασμένα συμπεράσματα εφόσον ξεκινούν από λάθος αφετηρία. Το Ισραήλ και οι πολίτες του είναι σε καθημερινή βάση υπό διαρκή απειλή και εξαιτίας αυτού έχουν οργανωθεί ανάλογα ώστε να μεταπέσουν οι ΕΔ τους σε πολεμική ετοιμότητα σε μικρό σχετικά αριθμό ημερών. Από την άλλη ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τόσο άμεση χρονικά απειλή ώστε να είναι η κοινωνία μας ένα απέραντο στρατόπεδο.
Βέβαια δεν λέω πως εδώ είναι όλα ρόδινα και δεν έχουμε να διδαχθούμε από το Ισραήλ στα θέματα της εφεδρείας, δεν είναι άσπρο μαύρο. Πρέπει τα διδάγματα να προσαρμόζοντε στη δική μας κοινωνία και τις ανάγκες της αλλά και σε συνάρτηση με την απειλή. Οι κοινωνίες προοδεύουν με πολίτες επί το πλείστον, και όχι με στρατιώτες... Ο στρατός, κατάλληλα προετοιμασμένος ναι, είναι για κείνη τη ρημάδα που θα υπάρξει η ανάγκη, μην φαντάζοντε κάποιοι πως θα έχουν έναν λαό μονίμως υπό τα όπλα. Ακόμα και στο Ισραήλ αυτό κάποια στιγμή θα κουράσει, αν δεν κούρασε ήδη....

Αναφέρουν κάποιοι το 1974 και την επιστράτευση. Τότε κύριοι η χώρα μας, αν και προκάλεσε τις εξελίξεις με το πραξικόπημα στην Κύπρο, εν τέλει στρατηγικά και τακτικά αιφνιδιάστηκε. Όλοι γνώριζαν πως με αυτή την κίνηση και με βάση τις συμφωνίες Λονδίνου-Ζυρίχης η Τουρκία αποκτούσε δικαίωμα επέμβασης. Την αφορμή την έψαχνε μια δεκαετία νωρίτερα, της τη δώσαν στο πιάτο κάτι πατριώτες της οκάς και εισέβαλλε. Παρόλα αυτά οι ΕΔ μας πιάστηκαν στον ύπνο και εντελώς απαράσκευες για πόλεμο. Κήρυξαν γενική επιστράτευση, τονίζω το γενική, χωρίς καμία ουσιαστική προεργασία (προεπιστράτευση κρίσιμων μονάδων, πυρήνες στις υπόλοιπες κλπ). Ήταν επόμενο αυτό να οδηγήσει σε χάος τις πρώτες ημέρες χωρίς μάλιστα να έχουν και την πρόθεση να κάνουν πόλεμο...
Δεν έφταιξε κυρίως το σχέδιο επιστράτευσης το 74, αλλά η έλλειψη κοινής λογικής στους αχυρανθρώπους του Ιωαννίδη και η παρουσία ανίκανων στην ηγεσία των ΕΔ. Αυτά καμία προετοιμασία δεν τα διορθώνει, η βλακεία είναι ανίκητη δυστυχώς...

Και όλα αυτά τα κατορθώματα τα κατάφερε το ίδιο κράτος που 34 χρόνια νωρίτερα είχε κάνει υποδειγματική επιστράτευση. Επιστράτευση που δεν ξεκίνησε στις 28/10 αλλά ήδη από το καλοκαίρι του 1939. Από τότε κλήθηκε όλη η εφεδρεία σε μετεκπαιδεύσεις και δοκιμάστηκε πολλάκις το σύστημα επιστράτευσης. Οι μονάδες δε πλησίον της απειλής(VIIΙ Μ/Π, XV ΤΑΞ Π/Ζ, Απόσπασμα Πίνδου κλπ) είχαν πολεμική ήδη σύνθεση ήδη από το τέλος Αυγούστου. Πυρήνες στις μονάδες πρώτης γραμμής είχαν και αυτοί επιστρατευθεί πριν από τις 28/10, οπότε όταν το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία απλά έκανε την δουλειά του.
Τη διαφορά την έκανε σε σχέση με το 74 η ύπαρξη ικανής για τα στοιχειώδη ηγεσία.

Στο σήμερα ερχόμενοι δε θέλω να πιστεύω πως η Τουρκία θα θέλει να κινηθεί και μεις δεν θα πάρουμε είδηση, ώστε πρέπει η κοινωνία μας πρέπει να εκπέσει σε πολεμικό συναγερμό μέσα σε 4-5 μέρες και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να γίνουμε Ισραήλ.Οι πολεμικές προετοιμασίες ξεκινούν πολύ καιρό πριν, δεν θα αιφνιδιαστούμε θέλω να ελπίζω. Αν και είμαστε ικανοί ακόμα και για αυτό, οπότε καμία προετοιμασία δεν μας σώζει έτσι και αλλιώς....


Εν κατακλείδι σαφώς και ναι στην καλύτερη οργάνωση και εκπαίδευση της εφεδρείας, όχι στο να γίνει η χώρα ένα απέραντο στρατόπεδο.


Υ.Γ.: Και επειδή θα μου την πέσουν "πατριώτες τουρκοφάγοι" να με φάνε, θα τους πω να μελετήσουν τα κατορθώματα των ανάλογων πατριωτών της "Εθνικής Εταιρείας" πριν τον πόλεμο του 1897 και τι συνέπειες είχε αυτός...


Ένας πολίτης

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 10:13:00 π.μ. EET  

Ο ισραηλινός εκπαιδεύεται για μαζικές επιστρατεύσεις 2-3 φορές το χρόνο. Την τελευταία φορά εμείς το 96 την προηγούμενη το 87. Δεν υπάρχει σύγκριση αλλά δεν γίνεται να συγκρίνεις και 2 στρατούς ο ένας που είναι σε καθήκοντα παρελάσεων και ο άλλος σε πόλεμο. Απο το 56 κάνουν επιστρατεύσεις 10-15 φορές το χρόνο.

Σχόλια του τύπου "δεν έχουν λεφτά" απο τον @Nick δεν πιάνουν τόπο. Οι ισραηλινοί ποτέ δεν είχαν λεφτά. Έκαναν τους 4 πρώτους πολέμους με άρματα του ΒΠΠ, όλμους για πυροβολικό και ούζι για τουφέκια. Μόλις το 73 - μέσα στον πόλεμο του γιομ κιπούρ - άρχισε να ρέει το αμερικανικό χρήμα και ο πόλεμος του 82 ήταν ο πρώτος με υλικά ανώτερα του αντιπάλου. Απλώς οι άνθρωποι δεν παίζουν με τη ζωή τους, δίδαγμα των στρατοπέδων συγκεντρώσεων.
Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με ελλάδα που ακόμα περιμένουμε για κράνη.

@ΤΕΟ ΧΑΛΙΜ
φανταστικά! λείπουν να εκπαιδευτούν άλλοι 400,000!

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 στις 11:18:00 π.μ. EET  

το ότι θα υπάρξουν πληροφορίες για επικείμενη εχθρική κίνηση και προπαρασκευή από πλευράς Τουρκίας είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρχουν έγκαιρες πληροφορίες από πολλές πηγές, ΕΥΠ, από τον δορυφόρο στον οποίο είμαστε μέλος, στρατιωτικές πληροφορίες κτλ, όπως υπήρχαν και στην εισβολή της Κύπρου το 74, το θέμα είναι ποιος στην ανώτατη πολιτική ηγεσία θα αξιολογήσει σωστά τις πληροφορίες και αντιληφθεί ότι επίκειται μεγάλη κίνηση της Τουρκίας ώστε να αρχίσει να αντιδρά η Ελλάς και να ενεργοποιηθεί το σύστημα διαχείρισης κρίσης διατάσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις σε πολεμική ετοιμότητα, προσκαλώντας πυρήνες εφέδρων στις επιστρατευόμενες μονάδες και έφεδρους συμπλήρωσης των προβλεπόμενων αριθμών στις ενεργές ώστε να βγουν οι μονάδες στους χώρους διασποράς ΠΡΙΝ εκδηλωθεί η κρίση και μας πιάσουν με τα σώβρακα κατεβασμένα! γιατί να είστε σίγουροι ότι οι σημερινή και η επερχόμενη πολιτική ηγεσία αμέσως θα πανικοβληθεί και θα αρνηθούν να κάνουν οτιδήποτε εκτός από πολεμική ετοιμότητα με το επιχείρημα ότι μπλοφάρουν, να μην φανεί ότι τους προκαλούμε με την έξοδο των μονάδων στους χώρους διασποράς και την πρόσκληση εφέδρων κτλ και θα στραφούν στις ΗΠΑ για βοήθεια οι οποίες θα μας καθησυχάσουν και θα επιληφθούν του θέματος υποσχόμενοι να "τραβήξουν το αυτί της Τουρκίας" ζητώντας μας παράλληλα να μην προβούμε σε προκλητικές ενέργειες όπως μερική επιστράτευση κτλ.

σχεδόν όλοι οι πολιτικοί και ειδικά αυτοί που προορίζονται για αρχηγοί κομμάτων έχουν αλλεργία σε στρατηγικές και διπλωματία και αμυντικά θέματα και δεν θέλουν να μάθουν για αυτά. προβλέπω επανάληψη του παθήματος της Κύπρου με τις μονάδες εντός των στρατοπέδων να βομβαρδίζονται από βαλλιστικά βλήματα yildirim και την THK

Πέτρος Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP