Ελληνο-αλβανικό διπλωματικό επεισόδιο

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αλβανικά εδάφη "από την Πρέβεζα μέχρι το
Πρέσεβο", κατά τον κ.Μπερίσα..

Ματαίωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Η αιφνίδια επιδείνωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων επιβεβαιώνει την άποψη έμπειρου διπλωμάτη ότι «οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις είναι σαν τον υδράργυρο. Εύκολα θερμαίνονται και δύσκολα ψύχονται...».

Ακριβώς με την ίδια ευκολία που ζεσταίνεται ο υδράργυρος δημιουργήθηκε σήμερα ένταση στις σχέσεις Αθηνών - Τιράνων. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί σήμερα την πρωτεύουσα της Αλβανίας για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Κυριολεκτικά λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να ταξιδέψει στα Τίρανα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε για δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα»!

Η προκλητική δήλωση του κ. Μπερίσα με την οποία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έθεσε ευθέως θέμα διεκδίκησης μέρους της ελληνικής επικράτειας προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος ανακοίνωσε την ακύρωση της επίσκεψής του στα Τίρανα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα».


Σε ομιλία του στον Αυλώνα της Αλβανίας, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μπερίσα εξέφρασε «την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη του γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή» και τόνισε: «Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

Πρώτο Θέμα

47 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 5:33:00 μ.μ. EET  

Ευτυχώς μας άφησε την Αθήνα.

TED 28 Νοεμβρίου 2012 στις 5:35:00 μ.μ. EET  

Που είναι ο ######## (το λογοκρίνω μόνος μου) που σε σχόλια άλλου άρθρου μας έλεγε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τους Αλβανούς που μας προκαλούν μες στο σπίτι μας;

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

Έπρεπε να πάει στην Αλβανία και να πάρει μαζί του 100 οικογένειες Αλβανών οικονομικών μεταναστών, έτσι για να θυμηθεί τι του έχει προσφέρει η Ελλάδα.

Alexandros 28 Νοεμβρίου 2012 στις 6:18:00 μ.μ. EET  

Επίσημο αίτημα αποπομπής της Αλβανίας από το ΝΑΤΟ και παγώματος των συνομιλιών με την ΕΕ, πρέπει επιτέλους να κάνουμε τα προβλήματα γνωστά στους συμμαχους, πως γίνεται μόνον οι Τούρκοι να απασχολούν την Υφήλιο.

Εδώ και τώρα θα μετρηθούμε με όλους, δεν υπάρχουν αναβολές, οποιος θέλει πόλεμο πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί και να τον έχει.........

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 6:20:00 μ.μ. EET  

Μωρε τι λες!!! Ωστε ακύρωσε το ταξιδι ε?? Του έκανε την μουρη κρεας. Επρεπε ο Σαμαρας να βγαλει ανακοίνωση και να λεει μεσα για Βορειο Ήπειρο και Ελληνικες μειονότητες. Επρεπε να απειλήσουμε με αποχώρηση του πρεσβη και κλείσιμο συνόρων. Αλλα τι λεω, και οι δικοι μας πολιτικοι "αλβαναραδες" δεν είναι....?!! Μας βρηκαν γονατισμένους και ξεσαλώνουν τα ποντικια…

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ!

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 6:46:00 μ.μ. EET  

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:Με ποιά ακριβώς επιχειρήματα θεωρούν οι Αλβανοί οτι η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα;
Με βάση την ιστορία οι περιοχές αυτες ήταν ανέκαθεν ελληνικές απο την αρχαιότητα και το Βυζάντιο.Σε αυτές τις περιοχές έλαβε μέρος και η ελληνική επανάσταση,κατα την οποία μάλιστα μεγάλο πλήθος ελλήνων σφαγιάστηκε απο Τουρκαλβανούς.Αν και αγνοώ το πότε εμφανίστηκε το αλβανικό φύλο στην ευρύτερη περιοχή,οι περιοχές στις οποίες αναφέρονται ουσιαστικά ηταν είναι και θα είναι ελληνικές.Ακόμα και ως αναφορά το "Τσάμικο Ζητημα" πως είναι δυνατόν να ζητούν περιουσίες οι οποίες ανηκαν σε μειονότητα η οποία προσχώρησε μάλιστα στις κατοχικές δυνάμεις.Απο πού προκύπτουν αναφορές για "γενοκτονία" των Τσάμηδων;
Δηλαδή εκεί που λέγαμε για την αλύτρωτη Βόρεια Ήπειρο ξαφνικά μας λένε οτι όλη η Ήπειρος είναι αλβανική;
Ακόμα και αν δεν λάβουμε δηλαδή υπ'οψιν το απο που τράφηκε ο αλβανικός λαός τις τελευταίες 2 δεκαετίες,το να διεκδικούν εδάφη απο την Έλλαδα εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται απόλυτα παράλογο.Οπότε θα ήθελα να μου εξηγήσετε που κάνω λάθος και τι δεν καταλαβαίνω ωστε να μου φαίνονται οι απαιτήσεις τους τόσο παράλογες;

enkripto 28 Νοεμβρίου 2012 στις 6:58:00 μ.μ. EET  

Για όσους δεν το γνωρίζουν :

Προχθές, σε εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, είχαμε ακόμα μια κραυγαλέα πρόκληση επί Ελληνικού εδάφους. Κεντρικός ομιλητής στην εθνικιστική φιέστα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ ήταν ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Εντι Ράμα. Με φόντο μια τεράστια Αλβανική σημαία και μουσική υπόκρουση τραγούδια για μια «Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα, ο κ.Ράμα μας έδειξε πόσο ακριβώς εκτιμούν οι γείτονες την Ελληνική φιλοξενία.

enkripto 28 Νοεμβρίου 2012 στις 7:00:00 μ.μ. EET  

Το παραπάνω σχόλιο απευθύνεται στους φίλους που σχολίασαν αρνητικά την φωτογραφία που επιλέξαμε σε πρόσφατη ανάρτηση

http://www.enkripto.com/2012/11/blog-post_3874.html

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 7:08:00 μ.μ. EET  

Θυμάμαι την δήλωση ενός Ρώσου αξιωματούχου όταν αποπέμφθησαν παλαιότερα -ως κατάσκοποι- κάποιοι Ρώσοι διπλωμάτες απ' την Πολωνία.
"Όταν το λιοντάρι βρίσκεται στο έδαφος, πληγωμένο, ακόμα και οι πίθηκοι το κλωτσάνε... Το θέμα είναι τι θα πάθουν όταν σηκωθεί" !
Την χρησιμοποιώ ποιητική αδεία που λένε, χωρίς να υποννοώ ότι η ...Ελλάδα είναι το λιοντάρι ! ! !

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EET  

Με δαύτους,όπως και όλους τους υποχθόνιους που μας περιτριγυρίζουν δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε Συνέλληνες...Τους έχουμε προσφέρει ουκ ολίγα και στο νου τους έχουν να μας δαγκώνουν το χέρι...Επαγρύπνηση,δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται,τώρα που ίσως μας βλέπουν με τόσα προβλήματα,διόλου απίθανο να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο .Σ.Σ Ο ρόλος της ΜΙΤ στο όλο ζήτημα ενδεχομένως;Καλό απόγευμα σε όλους.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 9:29:00 μ.μ. EET  

Παρ. 8 σελ. 4 σχετικού εγγράφου του Συμβουλίου της Ευρώπης
http://assembly.coe.int/Documents/WorkingDocs/Doc11/EDOC12526.pdf
αναφέρει το εξής
the “new minorities” who have
immigrated from Albania and from some African and Asian countries over the past decades.

Οι αναφερόμενοι λοιπόν είναι ήδη μειονότητες. Οποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, του προτείνω να εξετάσει τον ορισμό που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ποιά είναι τα δικαιώματα που απορρέουν από σχετική νομοθεσία για αυτές. Συγκεκριμένα τα δικαιώματά τους υπερβαίνουν των δικαιωμάτων των μή-μειονοτήτων.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 9:57:00 μ.μ. EET  

Μηπως δεν θα επρεπε να αποσύρουμε τα Μ60?? Μηπως πρεπει να κρατήσουμε τα Α7? Μηπως να βάζαμε κανα δυο πυραυλακατους στην Ηγουμενίτσα η την Πρέβεζα? Οχι γιατι φοβάμαι μην μας παρουν την Ήπειρο, απλα το λεω για να μην καθυστερήσουμε εμεις να φτάσουμε στην Αυλώνα και την Κορυτσά, οταν με το καλο μας δοθεί η ευκαιρια! Γιατι αλλο να κανεις μια βδομαδα και αλλο 2-3 μέρες. Εχει τεραστια διαφορά!

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

Μηπως να φυτεψουμε απο κανα δυο SCALP στα κεντρα οικονομικου ενδιαφεροντος της Αλβανιας, λιμανια, εργοστασια κλπ. και να ψοφησουνε στην πεινα;

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 11:29:00 μ.μ. EET  

Ρε παιδια στην αθηνα μενουν 250.000 ''αλβανοι'', στην εκδηλωση με τον Ραμα δεν ηταν ουτε 1000 ατομα, ας προσεχουμε λιγο τι λεμε.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 11:47:00 μ.μ. EET  

Σοβαρά, όσο και αν φαντάζει επιστημονική φαντασία, θα κόστιζε πολύ να διατηρούσαμε τα A-7 σε καθεστώς μακράς αποθήκευσης και με δυνατότητα επανεισόδου σε υπηρεσία ;
Είναι λογικό και οικονομικό να βομβαρδίζεις ατάκτους με F-16 Block-52 ;
Πόσο σίγουροι είναι στην ΠΑ ότι θα δράσουν αποκλειστικά σε high tech περιβάλλον (αναμέτρηση με την Τουρκία) ;;;
Δεν παρατηρούμε τι συμβαίνει λίγες εκατοντάδες χλμ νοτιότερα (Συρία);
Είμαι άσχετος με τα αεροπορικά, απλώς ρωτάω.
Το φτωχό μου μυαλό λέει ότι χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα αεροπλάνα και χειριστές (εφέδρους απ΄την Πολιτική Αεροπορία).

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 11:51:00 μ.μ. EET  

Θέλει προσοχή μεγάλη το θέμα..ο UCC είναι φοβερά οργανωμένος από το 1997 με ταυτότητες κιόλας,ιεραρχία κτλ.Φυσικά χορηγοι και πάτρωνες πλέον τα καρντάσια της ΜΙΤ.

Και μην ξεχνάμε τους εγχώριους με τις κρύπτες και τις λοιπές ενασχολήσεις ειδικού ενδιαφέροντος.

Προβοκατώρ

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 11:56:00 μ.μ. EET  

enkripto,
δεκτή η αφιέρωση αν και εξακολουθώ να θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πλήρης εξελληνισμός και ενσωμάτωση των περισσότερων νομοταγών μεταναστών και απέλαση αντί για φυλάκιση των εγκληματιών. Αναλόγως τις εμπειρίες του, ο καθένας έχει γνωρίσει και άλλη μερίδα των εν Ελλάδι Αλβανών, αυτό δε σημαίνει όμως ότι αγνοούμε τον ανθελληνισμό της Αλβανίας και πολλών Αλβανών.

Παρακαλώ το εν_κρυπτώ, αν βρει το χρόνο, να γράψει σε ελληνικό αλφάβητο την σειρά σχολίων του Βορειοηπειρώτη στην άλλη ανάρτηση και να τα ποστάρει ως νέα ανάρτηση, είναι άκρως διαφωτιστικά.

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:04:00 π.μ. EET  



Αποκλείεται οποιοσδήποτε είχε σχέση με την πραγματικότητα να πίστευε ότι οι Αλβανοί μας αγαπάνε .
Αποκλείεται οποιοσδήποτε παρακολοθούσε την Αλβανική πολιτική πραγματικότητα και την άνοδο των ακραίων εθνικιστικών-ανθελληνικών κομμάτων να ξαφνιάστηκε με τις δηλώσεις του Ράμα και του Μπερίσα . Είναι πλέον μόδα για την Αλβανική κοινωνία .
Καλά έκανε ο Υπουργός και ακύρωσε το ταξίδι , αν και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί του "είμαστε μπανανία" και "έχουμε τελειώσει" ξαφνιάστηκαν .
Φυσικά αυτή η κίνηση δεν φτάνει . Πρέπει άμεσα να ακολουθήσει προληπτική "επίθεση φιλίας" η οποία να έχει σχέση με την θέση της Αλβανίας σε ΝΑΤΟ , ΕΕ , και γενικά όπου τους πονάει . Αλλιώς δεν καταλαβαίνει η "γίδα που ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη" .

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:06:00 π.μ. EET  

Η εξάπλωση για του Αλβανούς σύντομα θα γίνει φυσική ανάγκη,δίοτι έχουν το νεότερο ηλικιακά πλυθησμό στην Ευρώπη.

Dr Doom 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:57:00 π.μ. EET  

Όπως ανέφερε και ο Κύριος απο πάνω. Μυριστήκανε ψοφίμι και ξυπνήσανε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το Κόσσοβο, απλά τους άνοιξε τις ορέξεις για Μεγάλη Αλβανία. Οι επιδιώξεις τους βέβαια, είναι τελείος αβάσιμες, περισσότερο δικαίωμα έχουμε εμείς στην Βόρεια Ήπειρο, απ´ότι αυτοί στην Ελλάδα. Αλλα δεν μετράει αυτό, παίζει ρόλο οτι αυτοί τολμάνε και τα λένε, ίσως ψηφοθηρικά, ίσως και να τα εννούνε. Μην ξεχνάτε οτι οι Αλβανοί Κόσσοβαροι έκαναν την κινησή τους μετά την εισβολή του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ, δηλαδή όταν εκρίναν οτι η Σερβία πλέον δέν μπορούσε να αντιδράσει. Ίσως έτσι εκλαμβάνονται την κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο οτι πέρα απο την Ελλάδα έθιξε και τα Σκόπια. Η ερώτηση είναι, οι δικοί μας είναι ικανοί να υπερασπιστούν την πατρίδα, ή είναι μόνο ικανοί για να εκτελούνε εντολές απο έξω; Η ακύρωση είναι λίγη, θέλει περισσότερες αντιδράσεις, να καταλάβουν οτι εάν αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις, όχι μόνο στην ενταξιακή τους πορεία, αλλα και σε άλλα...

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 2:30:00 π.μ. EET  

Χιλιάδες Αλβανοί ποδοπατήθηκαν σήμερα στα Τίρανα για να προλάβουν να φάνε ένα κομμάτι από την 500 τετραγωνικών μέτρων τούρτα που έφτιαξε ο δήμος των Τιράνων για να γιορτάσουν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Την ώρα που ο Μπερίσα μιλάει για ευρωπαϊκή Αλβανία οι πολίτες της χώρας ποδοπατιούνται κυριολεκτικά για ένα κομμάτι τούρτας. Μάλιστα κάποιοι είχαν φέρει μαζί τους και σακούλες για να πάρουν και για το σπίτι. Ενώ κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν τον συνωστισμό και το ασφυκτικό κλίμα που επικρατούσε με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν. Και όλα αυτά για ένα κομμάτι τούρτας!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PEBu06kPKE8

Θέλουν και την Πρέβεζα τα μούτρα τους!!!

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 6:08:00 π.μ. EET  

δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, ούτε μηδενιστής, ωστόσο οι Αλβανοί σε συνδυασμό με τον αλυτρωτισμό και το παιχνίδι των Τούρκων είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από τις ορδές των Πακιστανόαφρικανών.Τους υποτιμάμε με τα παραπάνω σχόλια, και είναι φυλή που την μπαμπεσιά την έχει στο αίμα του.Επιπλέον η οικονομική τους κατάσταση τους έχει κάνει αγρίμια, και οποιαδήποτε "αναμέτρηση" μόνο περίπατο δεν πρέπει να την θεωρούμε.Είναι πολεμιστές σαν άνθρωποι, και το απέδειξαν απ τα πρώτα τους χρόνια στην Ελλάδα.Σε δύσκολους καιρούς ζούμε, αλλά τα χειρότερα μου φαίνεται έρχονται.
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EET  

Οι Αλβανοί δεν είναι πολεμιστές, μια ζωή ληστές και κλεφτοκοτάδες ήταν. Θυμάμαι οταν είμουν Αγγλία που ήταν κάπιοι αλβανοί κοσοβάροι που τους είχε φέρει ο βλάκας ο Μπλερ σαν πολιτικούς πρόσφυγες και κάναν την δουλειά του πορτιέρη σε νυκτερινο κλάμπ. Ζούσαν σε πελάγη ευτυχίας (45 λίρες αγγλίας μεροκάματο). Τους ρωτούσα αν πηγένουν στις διακοπές τους να δουν τους δικούς τους πίσω στο κόσοβο και μου απαντούσαν ότι δεν θέλουν να ξέρουν που πέφτει το κόσοβο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψουν εκεί (ούτε για να δουν την μάνα τους). Αν στείλουμε ένα C-130 να ρίξει μπριζόλες πάνω από τα τίρανα δεν θα πολεμήσει κανείς από αυτά τα γίδια.

Όμως, όπως πολύ σωστά γράφουν παραπάνω φίλοι, έναντι των Ελλήνων ήταν πάντοτε αχάρηστοι και αυτή την ώρα η τουρκική ΜΙΤ κερνάει μπριζόλες σε πολλούς άπλυτους αλβανούς. Μπορεί να μας δημιουργήσουν θέματα στο μέλλον αλλά θα φάνε τα μούτρα τους.
Ο στρατός τους (μία ταξιαρχία και ένα τάγμα "ειδικών δυνάμεων") είναι για γέλια ενώ δεν υφήστατε καν εφεδρία πια, αφού εδώ και καιρό είναι πλήρως "επαγγελματικός" (κουβαλάν νερό στους αμερικάνους στο αφγχανιστάν).

Όπως πολύ σωστά γράφουν κάποια παιδιά πιο πάνω για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να αποσύρουμε οπλικά συστήματα που αποδίδουν ακόμη και είναι ανώτερα του εν δυνάμη εχθρού (ακόμη και της Νο1 απειλής τουρκίας) όπως τα άρματα Μ48Α5, Μ60Α1,Α3, Leo1 κτλ. Σε περίπτωση επεισοδίου κανείς δεν μας εγγυάται ότι η τουρκία δεν θα αντιδράσει και θα απειλήσει την Ελλάδα πέρνωντας το μέρος των αλβανών. Σε μια τέτοια κατάσταση μονάδες στρατού και αεροπορίας με εξοπλισμό δεύτερης γραμμής θα μπορούσαν να ρίχνουν ξύλο στους αλβανούς όσο μονάδες αεροπορίας και στρατού πρώτης γραμμής ρίχνουν ξύλο στους τούρκους.

Ιδίως στην Αεροπορία αριθμός από τα F-1, A-7 και F-5 θα έπρεπε να διατηρηθούν σε εφεδρία και ετοιμοπόλεμα μαζί με πιλότους-τεχνικούς έφεδρους (πρόσφατα αποστρατευθέντες όπως γίνεται στο Ισραήλ και στην Αμερική)που θα μπορούσαν να πετάν 50-60 ώρες το χρόνο (βλέπε πιλότους του Σαββατοκύριακου).

Τέλος προσωπική μου άποψη είναι ότι στο Κόσοβο τίποτε δεν έχει τελείωσει και οι αλβανοί αργά ή γρήγορα θα φάνε πολύ ξύλο από τους Σέρβους (η οπίοι δεν μασάνε) καί όσο η αμερική δείχνει να αδιαφορεί πλέων για τους άπλυτους.


Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 5:43:00 μ.μ. EET  

...οι αλβανοι δεν θα υποστήριζαν αλυτρωτικές θέσεις όπως και οι Τ. δεν θα εισέβαλαν στην Κύπρο εάν πρώτα δεν είχαν λάβει καθοδήγηση, χρηματοδότηση και ελευθερία κινήσεων.

Δυστυχώς οποιος ανοίξει το στόμα του να πει ποιά είναι η αλήθεια, κινδυνεύει. Πρωτίστως θα απολυθεί από την δουλειά του.

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Νοεμβρίου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EET  

Θα μπορουσαμε οντως να διατηρησουμε τα μισα Α7 , κανιβαλιζοντας τα αλλα μισα . Εχω την αισθηση οτι πιλοτοι μαχητικων που εχουν μεταπεσει σε αλλα μεσα , θα ηταν αρκετοι. Απο το να μπουμε σε διαδικασια να εκπαιδευσουμε εφεδρους........ Θα μπορουσαμε επισης να αποθηκευσουμε καποιες ποσοτητες παλιοτερου υλικου στην δητικη μακεδονια και στην ηπειρο ωστε να επιστρατευτουν εκει 1-2 επιπλεον ταξιαρχιες , για να υποστηριξουν τους λοχους εφεδρων καταδρομεων (εφτιαξε 40 επιπλεον , ποιος αλλος - ο Φραγκος) που θα κυνηγουν τους ουτσεκαδες εντως του εθνικου εδαφους . Μην εχετε καμια αμφιβολια . Θα δρασουν (οπως Συρια μερια) οι κατσαπλιαδες , αλλα οι μερες τους θα ειναι μετρημενες . Για πολεμο με το Αλβανικο κρατος μη περιμενετε . Δεν μπορουν .

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 1:42:00 π.μ. EET  

Αν, λέμε ΑΝ, διανοηθούν να κάνουν κάτι, θα είναι προφανώς άτακτοι, και η απάντηση πρέπει να είναι πολύ σκληρή.
Προσωπικά σκέφτομαι ιδανικά την χρηιμοποιήση A7 σε ρόλο carpet bombing, σε συνδυασμό με κατάδειξη στόχων από ελληνικής κατασκευής τακτικά UAV. Τον κύριο ρόλο στο έδαφος επιβάλλεται να τον έχουν Έφεδροι Καταδρομείς, καταγόμενοι απ' τις διεκδικούμενες περιοχές.
Η καταστολή ανταρτοπολέμου δεν είναι απλή ιστορία, αλλά το ηθικό σε συνδυασμό με την αεροπορική ισχύ πιστεύω ότι θα δώσουν την λύση.
Ερώτησις: περιλαμβάνει το Αμυντικό Δόγμα μας τον ΕΝΑΜΙΣΙ Πολέμους ;
Την ταυτόχρονη δλδ εμπλοκή σε αναμέτρηση με την Τουρκία και το κυνήγι ατάκτων ουτσεκάδων στην Ήπειρο ;
Μήπως πρέπει να προετοιμαζόμαστε (με ασκήσεις) και γι' αυτό το ενδεχόμενο ;
Μόνο ως αστειϊσμό μπορώ να εκλάβω τα περί κατάκτησης της Νοτίου Αλβανίας-Βορείου Ηπείρου.
Αν αντιθέτως επιχειρούν άτακτοι κατά της χώρας μας με βάση την γειτονική χώρα, η από αέρος προσβολή αυτών των βάσεων-στρατοπέδων εκπαίδευσης είναι επιβεβλημένη.

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Νοεμβρίου 2012 στις 11:25:00 π.μ. EET  


Στον Ανώνυμο 30 Νοεμβρίου 2012 1:42:00 π.μ. EET

Όπως έγραψα και παραπάνω , με την οργάνωση επιπλέον 40 Λόχων εφέδρων καταδρομέων από τον Φράγκο , τώρα το Δόγμα μας είναι (άτυπα)ενάμισυ πολέμου .
Αν μπορούμε να θεωρήσουμε ως έναν , τον πόλεμο από Έβρο εώς Κύπρο .(Σαν τρεις μου φαίνεται).

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 1:08:00 μ.μ. EET  

Εχει κανενας απο τους γραφοντες φιλο αλβανο η εχει παει αλβανια μια ΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια και η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη η γραφουμε για να δειξουμε οτι εχομε κανει στρατο.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 1:25:00 μ.μ. EET  

Ισως το πιο σωστό μέτρο είναι να απελάσει μερικές εκαντοντάδες αλβανών απο την Ελλάδα και να αφαιρέσει την Ελληνική υπηκοότητα - ιθεγένεια από όλους τους Αλβανούς (είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα είτε όχι) καλούς και κακούς , για να ξέρουν ότι κάνουν έχει και συνέπειες.Αν η κατάσταση δεν αλλάξει τότε βέτο στην ΕΕ και όπου αλλού χρειαστεί και φυσικά προβολή εδαφικών αξιώσεων εις βάρος της αλβανίας.Επίσης ξεχνάμε ότι ζουν Έλληνες ακόμα στη Β Ήπειρο οπότε αν τα πράγματα φτάσουν σε ένοπλη αντιπαράθεση θα ήταν συνετό να υπήρχε ένα σχέδιο εξοπλισμού των Ελλήνων εκει και την έναρξη αντάρτικου της Β. Ηπείρου για αυτονομία.

Κώστας.

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Νοεμβρίου 2012 στις 3:22:00 μ.μ. EET  


" Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εχει κανενας απο τους γραφοντες φιλο αλβανο η εχει παει αλβανια μια ΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια και η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη η γραφουμε για να δειξουμε οτι εχομε κανει στρατο.

30 Νοεμβρίου 2012 1:08:00 μ.μ. EET "

Τί ακριβώς ενοείς?

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 3:48:00 μ.μ. EET  

@Pro

"με την οργάνωση επιπλέον 40 Λόχων εφέδρων καταδρομέων από τον Φράγκο "

40 x 200 = 8000 MONO...

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Νοεμβρίου 2012 στις 4:12:00 μ.μ. EET  


Οι 40 λόχοι θα είναι μόνο η αιχμή του δόρατος , δίπλα στην αστυνομία και τον στρατό ξηράς (επίσης επιστρατευόμενους) .

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 5:13:00 μ.μ. EET  

@Pro

για πεζικό λες; γιατί οι Κδ-ΑΛ-ΠΝ φτιάχνουν 2-3 συντάγματα ακόμα και 2 ταξιαρχία πν.

μηδενιστής.

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Νοεμβρίου 2012 στις 5:33:00 μ.μ. EET  


Oι δυνάμεις πρώτης γραμμής , θα είναι απασχολημένες στα ανατολικά . Για όλα τα υπόλοιπα , θα υπάρχουν οι 40 Λόχοι .
Αν οι ουτσεκάδες , είναι τρελοί και δοκιμάσουν κάτι ,χωρίς να υπάρχει προηγουμένως πολεμική κατάσταση με την Τουρκία , δεν θα χρειαστούν επιστρατευόμενες δυνάμεις (φρονώ) .
Θα παίζουν πλέιστέησον οι πιλότοι των απάτσι με τα Εκάμ και την αστυνομία να μαζεύουν τα κομμάτια.
Άντε να μετακινηθεί και καμιά μοίρα καταδρομών . Στην χειρότερη , αν μπουν σε μεγάλους αριθμούς , να μετακινηθούν και μια 2 μοίρες πυροβολικού βορειδυτικά . Σίγουρα θα παίξει και το ΕΤΑ και η Αεροπορία . Σε περίοδο ειρήνης , θα αρκεστούν στους πυρήνες εγκληματικότητας που έχουυν ήδη ενεργοποιημένους .
Τώρα φυσικά αν υπάρξει "πιστωτικό γεγονός" οι όροι αλλάζουν .
Τέλος πάντων , έτσι τα βλέπω εγώ .

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Νοεμβρίου 2012 στις 7:36:00 μ.μ. EET  


Συγνώμη να ξεκαθαρίσω κάτι .
Οι 40 Λόχοι , είναι επιπλέον των πλήρως επιστρατευόμενων μοιρών .
Δηλαδή έχουμε . Τις υπάρχουσες μοίρες οι οποίες θα ενισχυθούν με εφέδρους . Τις πλήρως επιστρατευόμενες μοίρες (οι οποίες είναι τουλάχιστον άλλες τόσες-δενγνωρίζω ακριβώς) Αυτοί θα επιχειρούν με M4/16 και εξαρτύσεις τύπου ΕΤΑ και bergen πολο . Φαντάζομαι , μαζί με αερομεταφερόμενους και πεζοναύτες θα είναι καμιά 15.000 (τόσα είναι τα Μ4/16 που έχουμε)

Από εκεί και μετά , ο Φράγκος έστησε άλλους 20 Λόχους , εφοδιασμένους με FN , και φαντάζομαι μαλακά υλικά παλαιού τύπου(δεν νομίζω να επαρκούν τα νέα-δεν ξέρω ακριβώς . Για τα FN είμαι σίγουρος .)
Οι νέοι λόχοι λοιπόν , θα παίξουν τον Αντιαντάρτικο ρόλο και μάλιστα το ισχυρότεο διαμέτρημα , τους καθιστα πιο "ορεινούς" .
Αυτά ξέρω εγώ μέχρι τώρα .

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:56:00 π.μ. EET  

προς pro basileuousa εννοω οτι σαν σχολιαστες εισαστε ανημερωτοι και εκτος θεματος.Ποια αλβανια με φραπογαλο στο κομπιουτερ και δημοσιοηπαλληλικη δεν γινεται τιποτε Αντε παρτε τα ποδαρακια σας και καντε καμμια βολτα ολο ιδεες ασχετες και πριν γραψετε κοιτατε 2 φορες τι γραφετε .Βγαλατε και τα αντερα σας για να αποδειξετε οτι κανατε στρατο οπως τον κανατε τρομαρα σας η τον κανετε ακομη στον απορρητο λυκαβητο αντε και μεχρι μεγαλομικρο πευκο .Επιμενω αφηστε το φραπογαλο .

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:53:00 μ.μ. EET  

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΑΣΕΛΓΕΙΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ.

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:01:00 μ.μ. EET  

''1 Δεκεμβρίου 2012 11:56:00 π.μ. EET''

Στα ελληνικά αυτό που έγραψες δεν βγάζει νόημα παρα μόνο στον δικό σου μυαλό.Την επόμενη φορά γράψε στη μητρική σου γλώσσα αλβανε ''φίλε'' μας.

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:40:00 μ.μ. EET  

Τα αλβανικά έχουν τόνους και σημεία στίξης?Βλέπω κάτι σχόλια και αναρωτιέμαι.

http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/Glosika/Stixi.htm

Πρώτα μαθαίνουμε να γράφουμε στην ''ελινικοσ γκλοσα'' και μετά σχολιάζουμε.Αλλά τι να πούμε και εμείς οι ''ανημέρωτοι'' σε εσένα που έχεις πάρει τα ποδαράκια σου,μάλλον με τα πόδια ήρθες απο την αλβανία,και τα ξέρεις όλα?Μάθε πάντως οτι στα ελληνικα δεν υπάρχει ανημέρωτος αλλά ανενημέρωτος.

http://users.sch.gr/ikomninou/Common%20mistakes.htm

Pro από Συμβασιλεύουσα 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:28:00 μ.μ. EET  


Ινταξι μη ακουλιστι με του φιλου Τρολ .
Μας έδειξε το ποιόν του .

Ο τύπος ή ασπόνδυλος είναι ή αλβανός ή σπάει πλακα .
όλα στην ώρα τους .

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:48:00 μ.μ. EET  

Ελα δεν το πιστευω τα κομμαντα απαντησαν σε ελληνικα αλλα δεν μου λετε εαν ξερετε που πεφτει ο μοραβα η το ιβαν .Προφανως αυτα ειναι για χαχολους εσεις βεβαια ξερετε απο λοχους κομμαντο και τα τοιαυτα ΟΚ .Καλη συνεχεια .Απο συνορα τουλαχιστον ξερετε η μονο απο google map.Κομμαντα .

ΑΧΕΡΩΝ 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:07:00 μ.μ. EET  

@1/12 3:40 μμ
Δυστυχὼς,και ὸχι τυχαὶα,υπὰρχουν αρκετοὶ Ὲλληνες που γρὰφουν και μιλοὺν ὸπως ο σχολιαστὴς''φραπὸγαλο'',και το χειρὸτερο εὶναι,ὸτι αντὶ να γὶνονται λιγὸτεροι,γὶνονται περισσὸτεροι,λὸγω της κατεστημὲνης α-παιδεὶας.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:00:00 π.μ. EET  

προς αχερων
Μαθατε να γραφετε και με τονους ω τι φοβερο και οπως παντα ουσια μηδεν !!!!!!

ΑΧΕΡΩΝ 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:40:00 π.μ. EET  

Προς φραπὸγαλο:μὰθαμε να γρὰφουμε και με τὸνους,και με ορθογραφὶα,και με συντακτικὸ,και με νὸημα.
Ὰν δὲν φτὰνουν τα κυβικὰ σου για να μας καταλὰβεις,δὲν εὶναι δικὸ μας το φταὶξιμο.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:51:00 μ.μ. EET  

προς αχερων
ποια κυβικα εδω δεν απαντας στην ερωτηση που σου εθεσα ο τονισμος σε μαρανε.ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΣΤΩ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ .

ΑΧΕΡΩΝ 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:48:00 π.μ. EET  

Προς φραπὸγαλο
Ὸχι δεν εχω πὰει Αλβανὶα.
Θἂπρεπε;
Και τὶ σχὲση ὲχει αυτὸ με αυτὸ που ὲγραψα εγὼ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP