Η Φωτογραφία της Εβδομάδας

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στρατηγείο εκστρατείας του Ισραηλινού Στρατού κατά τη κρίση του Νοεμβρίου 2012. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

59 σχόλια:

enkripto 25 Νοεμβρίου 2012 στις 9:28:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστούμε τον φίλο Αρματιστή για την ενημέρωση.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 9:38:00 μ.μ. EET  

Δεν σας θυμίζει το αντίστοιχο Ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης για τα Ίμια;;

Προβοκάτωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Νοεμβρίου 2012 στις 10:09:00 μ.μ. EET  

Αμάν φτάνει, overdose πάθαμε από Εβραίους, θα βάλουμε σκουφάκι πλέον.

tancred de hauteville 25 Νοεμβρίου 2012 στις 10:53:00 μ.μ. EET  

Δεν ξέρω γιατί αλλά θυμήθηκα αυτήν την εικόνα.

http://img250.imageshack.us/img250/5292/ur00305017fb6c6ea4.jpg

Ο Gantz ίδιος ο Bar Lev πάντως

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 10:55:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστούμε τον φίλο Αρματιστή και κλαίμε για τις όποιες συγκρίσεις...

ΝΕΣΤΩΡ 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11:31:00 μ.μ. EET  

Θα μου επιτραπεί να είμαι λίγο επιφυλακτικός, εάν αυτή η φωτογραφία είναι από το πραγματικό Στρατηγείο εκστρατείας του Ισραηλινού Στρατού, πιθανώς να είναι φωτογραφία φτιαγμένη για την δημιουργία εντυπώσεων, Ψυχολογικού Πολέμου.

Αρματιστής 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11:34:00 μ.μ. EET  

Για την ακρίβεια από:
http://ptisidiastima.wordpress.com

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11:41:00 μ.μ. EET  

Γιατί ρε παιδιά, τι το ιδιαίτερο κάνουν; Ένας από τους υπολογιστές με τη θολωμένη οθόνη έχει τη σελίδα του Google. Τι μανία σας έχει πιάσει με το παράδειγμα των Ισραηλινών;

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 10:02:00 π.μ. EET  

@ φκμκ
"Αμάν φτάνει, overdose πάθαμε από Εβραίους, θα βάλουμε σκουφάκι πλέον".

@ Ανώνυμος
"Τι μανία σας έχει πιάσει με το παράδειγμα των Ισραηλινών;"

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στους δύο!!

Ισραήλ και κόντρα Ισραήλ!! σκοτώνουν κόσμο με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!!
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;;!!!
ΑΥΤΟΙ σκότωσαν τον ηγέτη της χαμάς, γνωρίζοντας ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το τι θα ακολουθούσε!!! προχθές φίλος έγραψε για ιστοσελίδα, την οποία ΟΠΟΙΟΣ έκανε τον κόπο να τη διαβάσει, θα έβλεπε τα σχέδια τους για τη Μέση Ανατολή και ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
ΕΛΕΟΣ πια με τους κερατάδες και τη στρατιωτική τους ΦΟΝΙΚΗ μηχανή!!
Ας μην ήταν το εβραιοαμερικάνικο λόμπυ από πίσω και θα βλέπαμε για τους τσαμπουκάδες τους!!
ΟΠΟΙΟΣ διαβάζει ιστορία, γνωρίζει ότι στον πόλεμο του '67 δεν δίστασαν να χτυπήσουν το αμερικάνικο πλοίο με την ονομασία liberty, που κατασκόπευε τους άραβες και τους έδινε πληροφορίες;;!! με βοήθεια από ΠΑΝΤΟΥ κάνουν τα μαγκάκια!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 10:18:00 π.μ. EET  

Το στρατηγείο του Γ ΣΣ που έχω δει σε φώτο είναι ανώτερο σχεδόν απο οτιδήποτε φορητό στο ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει καν σύγκριση γιατί τα σκάσαμε χοντρά. Φυσικά είναι καλύτερο και απο ότι έχει το ισραήλ.

Αυτό που βλέπουμε στην φώτο είναι το προωθημένο στρατηγείο - πιθανόν κάποιου ΤΑΓΜΑΤΟΣ- καθώς όπως και τα δικά μας ΔΣΣ/ΑΣΔΕΝ η νότια, βόρια και κεντρική διοίκηση είναι στο υπέδαφος και δεν χρειάζονται έξτρα στρατηγείο λόγω της εγγύτητας του μετώπου. Δεν θα δούμε το ΔΣΣ σε σκηνές - εκτός αν περάσουμε τις 40 εκκλησίες χαχαχαχα- ούτε την νότια διοίκηση σε τέντα.

Μάλλον έγινε στρατηγική επιθεώρηση σε κάποια μονάδα μ/κ πεζικού γιατί λείπουν οι κλασικοί μπερέδες απο το προσωπικό ενώ βρομάει φαντάρια και γκόμενες που ήρθαν να δουν τον αρχηγό

Απο πίσω βλέπουμε υλικό δκσης και έναν κλώβο σαν το ερμής. Τίποτα ιδιαίτερο.

μηδενιστής

Nikos 26 Νοεμβρίου 2012 στις 12:43:00 μ.μ. EET  

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό η εξεζητημένο σε αυτή τη φωτογραφία και ανεξάρτητα από το αν είναι σε περίοδο επιχειρήσεων η από άσκηση, η πραγματικότητα δεν αλλάζει…οι Ισραηλινές ΕΔ είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές από χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Το θέμα μας δεν είναι αν οι Ισραηλινοί είναι οι κάλοι η οι κακοί της υπόθεσης, άλλωστε στο μεσανατολικό δεν υπάρχουν καλοί και κακοί…μετα από 60 χρόνια πολέμων είναι δύσκολο πια να ξεχωρίσεις …το θέμα μας είναι πως εμείς μπορούμε να τους μοιάσουμε σε αποτελεσματικότητα έστω και με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε… π.χ. οκ δεν έχεις λεφτά να πάρεις νέο τυφέκιο για το πεζικό, τουλάχιστον μάθε τον κόσμο να ρίχνει και να συντηρεί σωστά τα υπάρχοντα …μάθε στον κόσμο καλά την ατομική τακτική πεζικού, φρόντισε τη φυσική κατάσταση κτλ κτλ. Οι ισραηλινοί δεν νικούν μόνο επειδή έχουν άφθονα σύγχρονα μέσα, νικούν γιατί ξέρουν να τα δουλεύουν καλά…

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 12:48:00 μ.μ. EET  

@Γιάννη

Φίλε δεν θα έπρεπε να φωνάζεις γιατί οι εβραίοι σκότωσαν τον ηγέτη της χαμάς και ξεκίνησαν τον πόλεμο αλλά γιατί δεν κάνουμε και μεις το ίδιο για κάτι πιθήκια στα βόρια σύνορά μας.

μηδενιστής

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 12:52:00 μ.μ. EET  

το μπλε τηλεφωνο το εχουν για να παραγγειλουν φαγητο απεξω?
ας ειμαστε λιγο προσεκτικοι σε οτι μας ταιζει η προπαγανδα. .

Unknown 26 Νοεμβρίου 2012 στις 1:48:00 μ.μ. EET  

εχουμε κόλλημα με τον Ισραηλινο στρατο καθως και με το Ισραηλ καθως αποτελει παραδειγμα για την Ελλαδα....με μικρη εκταση περιτριγυρισμένο απο αντιπαλους κι ομως ειναι μια μικρη υπερδυναμη σ ολους τους τομείς!

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 2:03:00 μ.μ. EET  

Πράγματι οι Ισραηλινοί είναι οργανωμένοι, σοβαροί και ιστορικά καλοί πολεμιστές. Αλλά χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ, το κράτος του Ισραήλ με τη σημερινή του μορφή δεν θα μπορούσε να σταθεί. Και μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι οι αντίπαλοί τους είναι άχρηστοι. Δεν είναι.

enkripto 26 Νοεμβρίου 2012 στις 2:09:00 μ.μ. EET  

Kύριοι είναι πολύ απλό. Αυτοί εμπλέκονται σε επιχειρήσεις κάθε τρεις και λίγο, εκεί θα στραφεί το ενδιαφέρον μας.

Αν η συνεχής υπενθύμιση γίνεται κουραστική, μπορούμε εναλλακτικά να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από τις μάχιμες "κοινωνικές εκδηλώσεις" που διοργανώνουμε τώρα τελευταία. Δεξιώσεις, παράτες, καταδρομικές σε μπουφέ κτλ

Έτσι για να σπάσει η μονοτονία.

Για όσους προσέχουν τις λεπτομέρειες, η φωτογραφία λέει πολλά πράγματα.

Mithridates 26 Νοεμβρίου 2012 στις 2:21:00 μ.μ. EET  

Οoverdose από τη νοοτροπία τους μέχρι να μας γίνει δευτέρα φύσις. οι ΆνΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΎΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΡΏΧΝΟΥΝ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΧΑΛΆΚΙ.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 2:46:00 μ.μ. EET  

" η συνεχής υπενθύμιση γίνεται κουραστική, μπορούμε εναλλακτικά να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από τις μάχιμες "κοινωνικές εκδηλώσεις" που διοργανώνουμε τώρα τελευταία. Δεξιώσεις, παράτες, καταδρομικές σε μπουφέ κτλ"


εφτασεεεε
http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2010/JUNE/party4.jpg
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111222/engine/assets_LARGE_t_420_12773553_type12128.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_XZJuAdcsu8o/TBVY0lijEJI/AAAAAAAAIXE/bbLS8yH-_oI/s400/averof.jpg

μηδενιστής

υγ τυχαίες φώτο απο google. o κάπτεν αποστρατεύτηκε τελικά ή θα τον δούμε Α/ΓΕΝ;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 2:56:00 μ.μ. EET  

Είναι αναμενόμενο να τζινάει ο Έλληνας όταν του "παίξεις" Ισραήλ. Τζινάει ο ακροδεξιός-αντισημίτης, τζινάει και ο αριστερός του "Παλαιστίνιοι αδέρφια μας κτλ"
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ αν είναι καλοί ή κακοί οι Ισραηλινοί στην Μέση Ανατολή, για όσους ψάχνουν άσπρο-μαύρο.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι τακτικές και οι πρακτικές που χρησιμοποιούν γιατί τα δικά τους προβλήματα μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τα δικά μας.
ΟΚ, δεν παίρνουμε 3 δις ευρώ τον χρόνο δωρεάν βοήθεια, αλλά όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος παραπάνω, ΟΥΔΕΙΣ μας εμποδίζει να εκπαιδευτούμε σωστά και επαρκώς στα μέσα που ήδη έχουμε.
Σε ΠΟΛΛΑ μπορούμε να μιμηθούμε τους Ισραηλινούς.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 3:15:00 μ.μ. EET  

@ μηδενιστής
Φίλε δεν θα έπρεπε να φωνάζεις γιατί οι εβραίοι σκότωσαν τον ηγέτη της χαμάς και ξεκίνησαν τον πόλεμο αλλά γιατί δεν κάνουμε και μεις το ίδιο για κάτι πιθήκια στα βόρια σύνορά μας.

τώρα τάκανες μούσκεμα!!
είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να δίνουμε λύσεις με πολέμους;! δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και θα ζεσταίνουμε μηχανές των τανκς;!!

Γιάννης

Geologos 26 Νοεμβρίου 2012 στις 3:18:00 μ.μ. EET  

Όποιος έχει δει (ανώτερο ή μη) αξιωματικό με ατομικό οπλισμό σε άσκηση κερδίζει μια δωροεπιταγή για βιβλία επ.φαντασίας. Υπηρέτησα πρόσφατα σε μια από τις πιο "μάχιμες" μονάδες του ΕΣ (δεν αναφέρω ποια αλλά σε γειτονική αδερφή χώρα) και ΟΛΑ τα στελέχη του λόχου μου δεν είχαν χρεωμένο οπλισμό και εξοπλισμό για διάστημα άνω του εξαμήνου. Θα έπρεπε το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρώτα να ντρέπεται για τέτοια εικόνα και μετα να μιλάει για περικοπές (δίκαιες και μη).

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 3:38:00 μ.μ. EET  

@26 Νοεμβρίου 2012 2:56:00 μ.μ. EET

και να προσθέσω οτι ΠΡΙΝ το 1970 όταν πρωτοπήραν βοήθεια απο την αμερική είχαν άριστο στρατό πάνω στο είδος του αγώνα που έπρεπε να κάνουν.

να πω και ένα παράδειγμα γιατί είναι προς μίμηση και μεις προς αποφυγή - με 4 υποβρύχια και 2 ΜΚΒ να κάθονται, χωρίς πυρομαχικά, με τα abrams να κάθονται κτλ κτλ

όπως ειπα οι μόνοι που τους πούλαγαν όπλα πριν το 70 ήταν οι γάλλοι. έπεσαν με τα μούτρα οι σαουδάραβες και οι γάλλοι έκαναν εμπάργκο το 69.
Εκείνη την στιγμή υπήρχαν στη γαλλία ΠΚΒ combattante ενώ οι ισραηλινοί είχαν πληρώσει για mirage 5 που δεν παραδόθηκαν (γκουχ γκουχ).
αντί να κλαίνε έκαναν τα εξής:
1. ΕΚΛΕΨΑΝ τα 3 πλοία απο το λιμάνι με ειδική επιχείρηση (http://en.wikipedia.org/wiki/Cherbourg_Project)
2. ΕΚΛΕΨΑΝ τα σχέδια του μιραζ και έφτιαξαν το nesher και αργότερα το kfir

το παράδειγμα που λέω δεν έχει να κάνει με λεφτά αλλά με ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ: αλλαγή ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.

μηδενιστής

Αρματιστής 26 Νοεμβρίου 2012 στις 3:56:00 μ.μ. EET  

Καλό είναι να μη κλείνουμε τα μάτια και να μη πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.

Συνεχίζουμε να μελετάμε την οργάνωση των Γερμανικών ΤΘ και τις επιχειρήσεις των Γερμανών κατά το Β' ΠΠ. Αυτό βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν μας κάνει φιλοναζιστές ή φιλογερμανούς. Τουλάχιστο εμένα.

Μελετάμε τους στρατούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και σε τίποτε δεν ταυτιζόμαστε με τις πολιτικές.

Οφείλουμε να μελετάμε τον Ισραηλινό στρατό επειδή αντιμετωπίζει απειλές και προβλήματα που σε πολλά προσομοιάζουν με την απειλή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς.

Σε ότι με αφορά, στέκομαι απέναντι στους Ισραηλινούς όσο αφορά τη πολιτική τους απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Ακόμη οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από τον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εδώ και 64 χρόνια, δεν αποδέχθηκε την απώλεια της γης του και συνεχίζει να αγωνίζεται για την εθνική και εδαφική αποκατάστασή του. Εν αντιθέσει με εμάς εδώ στην Ελλάδα και τους Έλληνες στην Κύπρο που υπέστειλαν τις σημαίες και συνεχώς υποχωρούμε σε χειρότερες θέσεις. Και ασφαλώς για ένοπλο αγώνα, "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Νοεμβρίου 2012 στις 4:24:00 μ.μ. EET  

Προς άπαντας τους θαυμαστές της Σιών
1. Πράγματι, αν με στήριζαν με χίλια οι Αμερικάνοι και αν η χώρα μου μάζευε ετησίως εκατομμύρια δολάρια από τους απόδημους Εβραίους και τους πετρελαιάδες του Τέξας (και συνολικά των minor churches που περιμένουν να ξαναγεννηθεί ο Χριστός στην Παλαιστίνη και να είναι Εβραίος), ήξερα πολύ καλά τι θα κάνω με τους Τούρκους. Καθαρά θέμα χρημάτων και εξωτερική υποστήριξης. Αν αυτά υπάρχουν, φτιάχνεις στρατό όπως τον θέλεις. Αλλιώς περιορίζεσαι στις παρελάσεις. Και τέλος μόνο τα όπλα και η εκπαίδευση δε σε κάνουν μάγκα. Αλλιώς ο Αττίλας θα ήταν στον πάτο της θάλασσας με τα 209 και τα F4. Άλλωστε και το Ισραήλ περιμένει την άδεια των ΗΠΑ για το Ιράν. Χωρίς την άδεια του αφεντικού δεν κουνιέται κανείς. Οπότε και όλα αυτά να υπήρχαν σε μας, θα αρκούσε ένα ξερόβηχας από ΗΠΑ μεριά για να τα μαζέψουμε, όπως μάζεψε ο Ερντογαν τα συντρίμμια του RF4 χωρίς μιλιά.

2. Τι να θαυμάσω στην εικόνα; τα πεντακόσια κομπιουτεράκια που χρειάζονται για να γκρεμίσεις ένα οικοδομικό τετράγωνο, να σκοτώσεις 20-30 άμαχους, μόνο και μόνο μήπως και καταστρέψεις το σπίτι στελέχους της Χαμάς; Την απώλεια κάθε λογικής σκέψης στο όνομα ενός τυφλού και ανεξέλεγκτου μιλιταρισμού; Κύριοι, ουδέποτε θα είχε πετύχει η ελληνική επανάσταση εάν ο Σουλτάνος δεν ήταν τελείως αδιάλλακτος και αν δεν είχε προηγηθεί η σφαγή της Χίου και οι ανάλογες ωμότητες. Αυτά οδήγησαν στη ναυμαχία του Ναβαρίνου και την ανεξαρτησία. Χάσαμε στρατιωτικά αλλά το αίμα που δώσαμε και η βλακεία του Σουλτάνου μας έσωσαν. Μετά από εφτά χρόνια ανθρωποσφαγής οι Ρώσσοι αποφάσισαν οτι πρέπει να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους ως προστάτες των ορθοδόξων και η Αγγλία ακολούθησε άκουσα και με βαριά καρδιά. Όμοια και η Χαμάς θα δώσει πολύ, πάρα πολύ αίμα. Είναι το μόνο που έχει σε αφθονία. Όσο συσσωρεύονται οι νεκροί άμαχοι, τόσο οι μετριοπαθείς Άραβες θα ξεσκονίζουν το Κοράνι - γιατί μπορεί να έχουν αλλιώς την τύχη του Μουμπάρακ.'Ηδη στη - σύντομη όπως προβλέπω - εκεχειρία, μάγκας αποδείχτηκε ο Μόρσι και Χαμάς και Φάταχ τα βρήκαν απέναντι στον κοινό εχθρό. Πρόκειται για τεράστιο κατόρθωμα των Εβραίων. Μέχρι και ο Νταβούτογλου κέρδισε (μουσουλμανικούς) πόντους από την ιστορία αυτή και ρέφαρε κάπως για τις συνεχείς πατάτες του. Και ο,τι και να λέμε, επικοινωνιακά είναι τελείως καταστροφικό το βλέπει όλος ο κόσμος να ανασύρονται νεκρά νήπια από τα βομβαρδισμένα ερείπια του σπιτιού τους. Κανείς δεν είδε τους τρεις νεκρούς Εβραίους, όλοι τα παιδιά είδαν. Η βία είναι εργαλείο για επίτευξη στόχων. Εργαλείο αποτελεσματικό μεν αλλά δύσχρηστο και επικίνδυνο δε. Πρέπει να ξέρεις πότε θα αρχίσεις, πόση θα χρησιμοποιήσεις και πότε θα τελειώσεις. Εδώ το Ισραήλ πήρε μηδέν. Ο πόλεμος είναι πολιτική και όχι carpet bombing στη Γάζα.

3.Και μια και τελευταία έχω πάρει μαθήματα από τον μηδενιστή και τον προβοκάτορα, να το θέσω και αλλιώς: Αν είναι να μετατρέψουμε την κοινωνία μας σε στρατόπεδο και να εξοπλιστούμε ως τα νύχια για να θάβουμε στο όνομα της αυτοάμυνας αμάχους σε ερείπια, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Γιατί δεν μπορεί, ανάμεσα στο ραγιαδισμό και τη φινλανδοποίηση που μας ωθούν οι πολιτικοί μας ταγοί και το ανεξέλεγκτο πιστολίδι και όποιον πάρει ο Χάρος των Εβραίων υπάρχει πολύς χώρος ενδιάμεσα.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 4:26:00 μ.μ. EET  

...ειναι μια μικρη υπερδυναμη σ ολους τους τομείς!

μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πει που χάθηκε το γαλλικό πλοίο φορτωμένο με ουράνιο, που αν ήταν άλλοι οι "απαγωγείς", Γαλλία, ΗΠΑ και λοιποί "φιλάνθρωποι" θα είχαν "ξεσκίσει" τους πάντες και τα ΠΑΝΤΑ για να το βρούν;;!! κάποιον Μενούνου με το χριστιανικό σταυρουδάκι στο λαιμό που βγήκε και είπε την αλήθεια και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχει ακόμη "χαθεί", τον έχουμε ακουστά;;!! συνεπώς ας αφήσουμε το πως και γιατί έχουν γίνει μικρή υπερδύναμη!

Γιάννης

enkripto 26 Νοεμβρίου 2012 στις 6:14:00 μ.μ. EET  

@ΦκμΚ

Σου δείχνουν μια φωτογραφία από πολεμικό στρατηγείο, με κάποιους υψηλόβαθμους Ισραηλινούς με εξάρτηση/τυφέκιο και πληθώρα εφέδρων. Πέρα από τα υλικοτεχνικά.

Και τι απαντάς ακριβώς; Μας χαρακτηρίζεις "θαυμαστές της Σιών" και μας χαρίζεις ένα αριστερό λογίδριο περι "ανεξέλεγκτου μιλιταρισμού"..

Έλεος.

Εσύ μπορεί να θές εφέ/μπουφέ/μπερέ. Δικαίωμα σου. Εμείς θέλουμε ετοιμοπόλεμο στράτευμα που θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια μας. Δικαίωμα μας.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Αρματιστή και τον Μηδενιστή. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Άμεσα. Η μελέτη της Μεσανατολικής χώρας δεν μας καθιστά σιωνιστές. Όπως δεν μας καθιστά νεοναζί η μελέτη της Βερμαχτ. Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Αυτοί οι Εβραίοι ούτε για φωτο δεν είναι.Κοτζάμ στρατηγείο εκστρατείας δίχως ΚΨΜιτζη με το δίσκο υπό μάλης,γίνεται??
Ούτε ένας σπαστός φραπές πάνω στο τραπέζι,ούτε τασάκια..έστω ένα αραπάκι βρε αδερφέ έτσι για το γαμώτο,να καταλάβουμε ότι ευρισκόμεθα στο ύπαιθρο!


Τί να τα κάνεις τα Livefeed για παρατήρηση,αναγνώριση,κατάδειξη και προσβολή στόχων από UAV και Satelite photo σε IR ή thermal απεικόνιση με ανάλυση της επόμενης δεκαετίας..γιατί να έχεις σε real-time τις θέσεις των δυνάμεων σου αλλά και του εχθρού..

Στο Ελλάντα ξέρουμε καλύτερα..το έχουμε αποδείξει άλλωστε με τις τόσες μάχες μας..ξέρετε να μαζευτούμε για να πάτε..και επειδή χρειάζεται πολύς κόσμος στα επιτελεία(για αυτό πηγαίνουν διαρκώς και άλλοι) και όλοι με τα τραύματα πολέμου εμφανή στα ταλαιπωρημένα από τις κακουχίες κορμιά τους, δίνουν τα φώτα τους.

Είδαμε και εμάς που μας χαρίζουν πολεμικό υλικό πως το εκμεταλλευόμαστε.

Εντυπωσιαζόμαστε με τους Εβραίους για τις στρατιωτικές τους νοοτροπίες(που στο φινάλε και αυτοί αντιγράφουν και υπηρετούν το αρχαιοελληνικό στρατιωτικό πνεύμα) και δεν ταυτιζόμαστε με τις πολιτικές.

Μπορεί να καεί ο αχερώνας ολάκερος αλλά και ο ψύλλος δεν θα ζήσει
!Νέτα σκέτα.

Νταβούτογλού,,,χαχα..καλό..χαχα..

@Μηδενιστή
Για το nesher πρέπει να ήταν η τελευταία φορά που τους βαλαν κωλοδάχτυλο απροκάλυπτα και αβασάνιστα τα Αμερικανά διότι κατάλαβαν πως θα χάσουν παραγγελίες.

Μην σκιάζεστε ωρε,οι Αλβανοί είναι αδέρφια μας και την αγαπάνε την Ελληνική σημαία(εισαγωγή από τη μελλοντική εναρκτήρια ομιλία του Τσενάι στην πλατεία Ομονοίας με τον Ταχήρ Μήτσι να χαράζει το UCC "Ushtria Çlirimtare e Çamërisë" από κάβλα στο στήθος του--update http://en.wikipedia.org/wiki/Liberation_Army_of_Chameria).

Οι Σκοπιανοί δεν μας μισούν, δεν θέλουν τη Μακεδονία, φαντασιώσεις του Σόρος είναι και του Άλεξ Ρόντος..ναι,βρε του ειδικού συμβούλου για το Σκοπιανό, του κολλητού του δικού μας..του tall boy απο το Μινεζότα..έλα που δεν θυμάστε να κάνει αυτή η ψυχή άραγε..?

Οι Βούλγαροι,τα αδέρφια μας οι Ορθόδοξοι και αυτοί..όχι..δεν περιμένουν στη γωνία..όχι..μην το ξαναπείτε αυτό..(ας μην είχαν ένα εκατομμύριο τουρκόγυφτους και θα βλέπαμε).

Παραληρώ, και γράφω βλακείες..θα μας σώσει το ομόδοξο ξανθόν γένος. Τέλος, λήξης! Θα το ρισκάρουμε με όλους!

Προβοκάτωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Νοεμβρίου 2012 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

@ enkripto
1. Αν ενοοούσα άμεσα και αποκλειστικά εσένα ως "θαυμαστή της Σιών" δε θα κολλούσα να το γράψω. Μπορείς συνεπώς να εξαιρεθείς, εφόσον δεν σε καλύπτει τέτοιος χαρακτηρισμός.
2. Υποθέτω οτι ο χαρακτηρισμός "αριστερό" έχει υποτιμητικό χαρακτήρα. Για μένα είναι τίτλος τιμής. Σε ποια όμως σημεία "αριστερίζει" το κείμενό μου; Εγώ νομίζω οτι αν έγραφα πραγματικά αριστερό κείμενο δε θα ήμουν καθόλου επιεικής απέναντι στη συστηματική γενοκτονία που επιχειρούν οι Εβραίοι και η οποία οδήγησε την Χαμάς στην εξουσία. Τέτοιο κείμενο, σε διαβεβαιώ, δε θα δημοσίευες.
3. Ευτυχώς ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει παράδοση στο βομβαρδισμό αμάχων και εξόντωση γυναικοπαίδων. Αν είναι να φτιάξουμε τέτοιο στρατηγείο για να θάβουμε πιτσιρίκια κάτω από ερείπεια, ναι, προτιμώ εφέ/μπουφέ/μπερέ

enkripto 26 Νοεμβρίου 2012 στις 9:35:00 μ.μ. EET  

Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε αντι-αριστερή ατζέντα. Το"αριστερός" δεν είχε υποτιμητικό χαρακτήρα.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο βομβαρδισμός αμάχων με αυτό που εξετάζουμε εμείς εδώ.

Αναδελφος 26 Νοεμβρίου 2012 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

@ Φτωχο και μονο καου μπου.Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω με την θεωρηση σου περι μηδεν βαθμου του Ισραηλ στην προσφατη διενεξη, οπως και περι των υποτιθεμενων ποντων που κερδισε ο Νταβουτογλου.Οταν ολες οι τουρκικες εφημεριδες ειναι γεματες αρθρα για παραμερισμο και υποβιβασμο του ηγετικου ρολου της Τουρκιας απο την Αιγυπτο, πως σκεφτεσαι εσυ κατι αντιθετο? Κατα τη ταπεινη μου γνωμη, ο μονος οφελημενος απο πλευρας δημοσιων σχεσεων ηταν ο Μορσι,χωρις βεβαια ουσιαστικα να κανει και τιποτε, καθως οι εκεχειριες στην Γαζα ειναι θνησιγενεις, απο την στιγμη που δεν λυνονται τα προβληματα στην ριζα τους.Και η επιλυση απαιτει την αλληλοκατανοηση της αναγκαιοτητας για σεβασμο στην αξια της ζωης.Ουτε αυτο θεωρειται δεδομενο.Αν παλι θελεις να δεις φωτογραφιες απο νεκρα παιδια Ισραηλινων, μπορεις να αναζητησεις στο ιντερνετ την τυχη της οικογενειας Φογκελ, που εχασε τρια σε μια νυχτα απο το μαχαιρι ενος Παλαιστινιου "αγωνιστη".

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 27 Νοεμβρίου 2012 στις 9:36:00 π.μ. EET  

To θέμα με τα στρατηγεία στην ελληνική περίπτωση είναι όχι τόσο το μέσα όσο το απ΄έξω. Που θα βρίσκονται τα στρατηγεία όταν οι μονάδες αναπτυχθούν για πόλεμο; Σε υπόγεια που τα θεωρούμε τάχα ασφαλή; Σε ομάδες Μ113 με κλωβούς επικοινωνιών που φαίνονται από πολύ μακριά ότι είναι τακτικό στρατηγείο ταξιαρχίας και άνω;
Τα στρατηγεία θα είναι ο πρώτος στόχος και θα συγκεντρώσουν όλη την προσοχή και τα πυρά από πληθώρα αισθητήρων και όπλων. Οι εμπειρίες Αγγλοσαξώνων είναι διαφορετικές. Από πότε έχουν να πολεμήσουν με εχθρική υπεροχή σε ΠΒ και Αεροπορία που ίσως αντιμετωπίσουμε; (Γκαζάλα 1942;) Τεχνολογικά τουλάχιστον ίσο (και κατά τομείς ανώτερο;);
Όπλα και αισθητήρες εξελίσσονται ραγδαία και χρειάζονται μάλλον ελληνικές λύσεις σε ένα πρόβλημα επιβιωσιμότητας ζωτικής σημασίας

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 11:04:00 π.μ. EET  

@Προβοκάτωρ

Για το νεσέρ είσαι λάθος γιατί φτιάχτηκε με τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά του Α-4. Τότε δεν έκαναν πωλήσεις ακόμα - μόνο κάτι Μ48Α2 γερμανικά είχαν δώσει απο την πίσω πόρτα.
Η πίεση ήρθε με την κατασκευή του IAI Lavi. Κατάφεραν και το σταμάτησαν.
Οι ισραηλινοί γνωστοί παγκοσμίως οτι μετά το Άουσβιτς δεν υπολογίζουν ούτε το χέρι που τους ταΐζει μπροστά στο εθνικό συμφέρον πούλησαν το Lavi μαζί με τα σχέδια απο τα Magach και πολλά άλλα καλούδια στην κίνα δίνοντας σε αυτή το πρώτο βήμα αμυντικής βιομηχανίας.

@ΦΚΜΚ
Όπως λέει και το αφεντικό το οτι βλέπουμε για να μάθουμε δεν σημαίνει οτι αντιγράφουμε. Ούτε σημαίνει οτι θα γίνουμε οχυρό όπως λες ειδικά όταν το 99% της οικονομίας μας πια είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Μου κάνει όμως εντύπωση η υπεράσπιση στα γυναικόπαιδα της γάζας και οχι σε αυτά του ισραήλ. Έχει να κάνει με την γνωστή αδιαφορία των αριστερών να διαβάσουν ιστορία;;; Δεν γνωρίζω.

Μάλλον δεν γνωρίζεις για τις σφαγές των αράβων που ξεπέρασαν τις εβραικές.
Μάλλον δεν γνωρίζεις
οτι οι παλαιστίνιοι και οι ιορδανοί ήταν και είναι ένα πριν και μετά το 67.
Μάλλον δεν γνωρίζεις οτι οι "ιορδανοί" και οι σύριοι και οι λιβανέζοι βοήθησαν το ισραήλ το 73 και το 80 αντίστοιχα να φάει την Plo.
Μάλλον δεν γνωρίζεις οτι έφαγαν και τον Αραφάτ γιατί ήθελε ειρήνη και 2 κράτη πράγμα που θα χάλαγε την πάστα του "κακού" ισραήλ και την διατήρηση των καθεστώτων της μαστούρας και των ομαδικών βιασμών σωμάτων και ψυχών.
Αν αύριο πέσει η Παλαιστίνη θα δούμε αραβική "άνοιξη" σε τέτοια έκταση παρόμοια με την επικράτηση του κομμουνισμού στην λευκή ρωσία το 18-20

μηδενιστής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 27 Νοεμβρίου 2012 στις 1:49:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Ευχαριστώ για την ιστορία που μας διδάσκεις, πραγματικά άξιζε να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο για να διαπιστώσω έκπληκτος πόσο πατριώτες, πόσο τρελοί και αποφασισμένοι μπορεί να είναι ορισμένοι για το ακατόρθωτο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cherbourg_Project

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 2:45:00 μ.μ. EET  

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η σωστή λέξη είναι απεγνωσμένοι.
Μιλάμε οτι σε διάστημα 3 ετών έχασαν το 90% του πληθυσμού τους.
Δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα για το ισραήλ εκτός της εθνικής επιβίωσης.

πάρε και για το απόγευμα http://en.wikipedia.org/wiki/Gerald_Bull. μάντεψε ποιοί τον έφαγαν.

μηδενιστής




Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 27 Νοεμβρίου 2012 στις 4:45:00 μ.μ. EET  

@Μηδενιστή
Καλές οι πληροφορίες για το Παλαιστινιακό. Καλές φυσικά για πιτσιρικάδες και άσχετους με το ζήτημα που θέλουν να μάθουν πέντε πράγματα. Και με δυο κουβέντες; Είναι δυνατόν να παίρνω θέση σε ένα ζήτημα χωρίς να ξέρω; Τα περισσότερα που γράφεις είναι βασικές γνώσεις, αλφαβήτα για όποιον επιχειρεί να γράψει έστω και μια λέξη για το παλαιστινιακό. Τώρα για το ποιοι έφαγαν τον Αραφάτ, υπάρχουν πολλές εκδοχές. Αν γυρίσεις το ζήτημα ανάποδα θα δεις οτι και οι σκληροπυρηνικοί του Ισραήλ είχαν κάθε συμφέρον να τον φάνε και να ρίξουν τη Φατάχ, αφενός για να πυροδοτήσουν έναν εμφύλιο με τη Χαμάς και αφ'ετέρου, μετά τη διαφαινόμενη κυριαρχία της Χαμάς και των ισλαμιστών, να εξασφαλίσουν την εσαεί παραμονή τους στην εξουσία μέσω του μπαμπούλα-Χαμάς. Έχει ακόμη ενδιαφέρον να ψάξεις ποιοι χρηματοδότησαν την Χαμάς το 1980, όταν ξεκινούσε. Αλλά οι άνθρωποι του Λικούντ δε δίστασαν να φάνε τον Γιτζάκ Ράμπιν και να ανέβουν έτσι στην εξουσία. Στη συνέχεια η Φατάχ παραμερίστηκε ο Αραφάτ πολύ βολικά "πέθανε" - από ποιους; το Λικούντ ήθελε τον Αραφάτ ζωντανό; - , η Δυτική όχθη αποικίστηκε από Εβραίους, η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους έχει περιοριστεί σε μια πειοχή 10Χ40 km που συγκεντρώνει 1.5 εκ. ανθρώπους σε ένα γιγάντιο γκέτο όπου οι ναζί μπουκάρουν κατά βούληση και εκτελούν αμάχους. Και έτσι τα μαστούρια της Χαμάς θριαμβεύουν επιβάλλοντας ένα σκοταδιστικό καθεστώς στη Γάζα και στέλνουν δεκάδες απελπισμένους να γίνουν μάρτυρες σκοτώνοντας στα τυφλά κι αυτοί αμάχους στο Ισραήλ. Λικούντ και Χαμάς δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν ένας από τους δύο δεν υπήρχε. Μόνο που το Ισραήλ μπορούσε να εμποδίσει τη Χαμάς να κυριαρχήσει και να πεθάνει κάθε ελπίδα για ειρήνη. Έπραξε το αντίθετο.

Επειδή κάποιοι μπερδεύονται ανάμεσα σε θύτες και θύματα ας σκεφτούμε αν η σφαγή της Τριπολιτσάς αντισταθμίζει όχι τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας αλλά μόνο τη σφαγή της Χίου. Εκτός βέβαια αν οι Έλληνες δεν έπρεπε να εξεγερθούν απέναντι σε αυτούς που τους πήραν τα πάντα και τους είχαν για δούλους. Να σκεφτούμε επίσης οτι για χρόνια οι Μεγάλες δυνάμεις ενίσχυαν τον Σουλτάνο, θεωρούσαν πειρατές τους Έλληνες και καταδίκαζαν κάθε προσπάθεια δημιουργίας κράτους. Ένα έθνος πειρατών...τρομοκρατών θα το λέγαν σήμερα. Για να προλάβω τις διαφωνίες, σίγουρα πρόκειται για αναλογία και όχι ταυτότητα. Αλλά κοιτώντας την ιστορία μας μπορούμε να δούμε καλύτερα το δίκιο και το άδικο. Εκτός και αν και η ελληνική επανάσταση είναι αριστερό εφεύρημα.

Υ.Γ Φοβερό επίτευγμα η απαγωγή των πυραυλακάτων. Αλλά και οι Άγγλοι στο Γιβραλτάρ....τζέντλμεν. Τους κουνήσαν και μαντήλι, τόσο έκπληκτοι έμειναν. Και στους Τούρκους βέβαια κούνησαν μαντίλι το '74 αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Είπαμε: με μπάρμπα στην Κορώνη (ή στην Ουάσιγκτον) γίνεσαι πολύ μάγκας.

ΑΧΕΡΩΝ 27 Νοεμβρίου 2012 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

@Μηδενιστὴ
Το Nesher ὴταν αντὶγραφο του Mirage III,με κινητὴρα Snecma Atar 9B-3,ὰρα καμμὶα σχὲση με τον κινητὴρα του Α-4.
Για τα ηλεκτρονικὰ δεν γνωρὶζω.Ὶσως συγχὲεις το Nesher με το Kfir που φὲρει τον κινητὴρα J-79 του F-4.
@Φκμκ
''με μπὰρμπα στην Κορὼνη(ἢ στην Ουὰσιγκτων)γὶνεσαι πολὺ μὰγκας''
Πολὺ σωστὸς,μὸνο που αυτοὶ ὲχουν μπαρμπὰδες παντοὺ.
Ὸμως,για να το πετὺχουν αυτὸ,και ὸταν το ὲχουν πετὺχει να το διατηρὴσουν,δουλεὺουν με απαρὰμμιλη σοβαρὸτητα.

Alexandros 27 Νοεμβρίου 2012 στις 7:44:00 μ.μ. EET  

Καταρχάς, διαβάζοντας τα σχόλια όλων δεν καταλαβαίνω γιατί ο, τι συζητιέται το ανάγουμε σε προσωπική διαφορα, είναι τελικά η τάση του Έλληνα και αυτό δεν είναι κακό εκ προοιμίου, απλώς δεν συμβαίνει και από τις άλλες πλευρές?
Τέλος πάντων προσπαθούμε τώρα εμείς να λύσουμε το μεσανατολικό και το ποιος φταίει, δεν γίνεται εκ των πραγμάτων.

Στη συγκεκριμένη πολεμική αντιπαράθεση νομίζω πως το Israel εν τελει μάλλον χαμένο βγήκε, γιατί μπορεί να βομβάρδισε μερικές παράγκες, αλλα έχασε την κοινή γνώμη. Το οικονομικό κόστος μάλλον είναι δυσανάλογα μεγάλο με τα αποτελέσματα αν και αυτό είναι φαινόμενο σύγχρονο το οποιο είναι παγκόσμιο και δεν ξέρω πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για παράδειγμα οι Παλαιστίνιοι ρίχνουν ρουκέτες παρόμοιες με αυτές που ρίχνουν στη Χίο το Πάσχα και οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν patriot για να τις καταρρίψουν ενώ βομβαρδίζουν με πανάκριβες βόμβες και F-15 και F-16 για να καταστρέψουν την γραμμή παραγωγής των ρουκετών, χωρίς από ο,τι φαίνεται ιδιαιτερα αποτελέσματα αφού πάλι αυτοί ρίχνουν. Άλλο παράδειγμα που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος παγκοσμίως είναι το κυνήγι των πειρατών στη Somalia όπου χρησιμοποιούνται Φρεγάτες, Αντιτορπιλικά, Ελικόπτερα και αεροπλάνα για να πιάσουν... πιρόγες. Αυτοί οι πόλεμοι είναι καταδικασμένοι να χαθούν στο οικονομικό κομμάτι.

Όσον αφορά τη Χαμάς συγκεκριμένα, πως γίνεται αφού υπάρχει ο αποκλεισμός της Γάζας, να περνάνε τα υλικά για τις ρουκέτες? Ποιο Αραβικό κράτος στηρίζει ενεργά τους Παλαιστινιους εκτος από το να στέλνει δυναμιτάκια? Πως γίνεται η χαμάς να στηρίζεται από το Iran και τη Χεζμπολάχ και την Τουρκια παρα το ότι στη Syria η οργάνωση στηρίζει την αντιπολίτευση?? Οποιος μπορεί να το απαντήσει αυτό.......

Ιστορικά η Χαμάς στηρίχτηκε και από την Αμερική και από το Israel ως αντίπαλο δέος του Arafat και αυτό μάλλον γιατί οι μέθοδοι του Arafat έβρισκαν πραγματική ανταπόκριση και δεν πίστευαν οι Αμερικανοι και οι Ισραηλινοί, πως η Χαμάς θα αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο, όπως φαίνεται έπεσαν έξω για άλλη μια φορα!

Το Israel τώρα καταλαβαίνει επίσης, πως τόσα χρονια ο Μεγάλος Αδερφός τον άφηνε να ασκεί "ανεξάρτητη" εξωτερική πολιτική, αλλα τώρα τα πράγματα άλλαξαν, ο Μεγάλος Αδερφός υποστηρίζει τους Μουσουλμάνους αφενός και αφετέρου δεν μπορεί οικονομικά να εμπλακεί στις περιπέτειες που το ζητάει ο μικρός αδερφός, επιπλέον το πολύ ισχυρό, ίσως το πιο ισχυρό lobby στην Αμερική, αυτό των κατασκευαστών οπλων εξαρτά την ύπαρξη του από Ισλαμικές ως επί το πλείστον, Σαουδική Arabia, Τουρκια, οι δυο χώρες με τις μακράν μεγαλύτερες παραγγελιες Αμερικανικου Υλικού, ενώ Pakistan, Αίγυπτος, Ιράκ, Μαλαισία, Indonesia ακολουθούν και έπονται σιγά σιγά και άλλες μουσουλμανικές χώρες, αντίθετα οι ισραηλινές εταιρίες είναι ανταγωνιστικές των Αμερικανων!

Νομίζω πως κανεις δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε πολύ λίγο καιρό, γιατί όπως πάντα εμείς είμαστε που συνορεύουμε με τον εχθρό, το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκια αυτή καθεαυτή, αλλα η Τουρκια ηγέτιδα δύναμη η μια από τις 2 ηγέτιδες δυνάμεις ενός ενωμένου Islam. Αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης μας και εμάς και των Ισραηλινών δηλαδή και κανένας από τους δυο δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής. Το αν αυτό είναι εφικτό η πιθανό φαίνεται από το ότι ο Obama μιλάει μόνον με τον Ερντογάν και είναι και ο μονος που εμπιστεύεται και για αυτό έχει γίνει και ιδαίτερη μνεία από αποκαλύψεις των Wikileaks. Αυτό φαίνεται επίσης από το ότι η Τουρκια αναφέρεται στον επίσημο σχεδιασμό των ΗΠΑ όσον αφορά την εξωτερική της πολιτική, εύκολα το βρίσκει κανεις αν μπει στο site του Λευκού οίκου.

Alexandros 27 Νοεμβρίου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EET  

Οι Τούρκοι παίζουν τους Αμερικανους πιο επιτυχημένα από όλους, ενώ σιγά σιγά φαίνεται πως το Israel τόσα χρονια δεν είχε ασυλία, η μάλλον φαινόταν πως είχε γιατί ο,τι έκανε εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τώρα που δεν εξυπηρετούν οι ενέργειες του, μπαίνει στην Άκρη και αναβαθμίζεται η χωρα που εξυπηρετεί καλύτερα, ωστόσο εκείνο που δεν έχουν υπολογίσει οι Αμερικανοι είναι ότι η δύναμη που μπορεί να αποκτήσει η νέα χωρα, την οποια αναδεικνύουν μπορεί να αποκτήσει υπερβολικά μεγάλη δύναμη......

Βεβαια το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ λεπτό και εμπεριέχει μέγκλα ρίσκα, νομίζω πως η ηγεσία της Τουρκίας έχει υιοθετήσει απολύτως το μεγάλα ρίσκα μεγάλα κέρδη, βεβαια αυτό πάει και διαφορετικά, μεγάλα ρίσκα, μεγάλες ήττες.... θα δούμε...εύχομαι το δεύτερο

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 9:28:00 μ.μ. EET  

Ξεφύγατε, λέμε για τη φωτογραφία και τί τεκμέραιται από αυτή..

Υ.Γ:Σαλόμ

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2012 στις 11:03:00 μ.μ. EET  

Το ότι όλες οι οθόνες και όλα τα έγγραφα είναι "θολά" το πρόσεξε κανένας εκεί στα Επιτελεία;



ΥΓ: και σε αντίθεση με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, δεν είναι η σελίδα του google

kmir 28 Νοεμβρίου 2012 στις 12:35:00 π.μ. EET  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αρματιστής 28 Νοεμβρίου 2012 στις 12:44:00 π.μ. EET  

@ Προβοκάτωρ

Ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου. Με άλλα λόγια να φέρεις τη μπάλα στο γήπεδο γιατί όλοι τη πετάνε στην εξέδρα.

@ ΦΚΜΚ
Φίλε μου
Ο ΕΣ δεν υπάρχει και ούτε προετοιμάζεται για να επιχειρήσει εναντίον κάποιου άλλου κράτους και βεβαίως σε καμιά περίπτωση για να βομβαρδίσει κατοικημένους τόπους, αν αναγκαστεί να πολεμήσει σε πόλεμο που θα του επιβληθεί. Αντιθέτως και με βάση την ιστορική γνώση, θα πρέπει να εκτιμούμε ως βεβαιότητα και όχι ως πιθανότητα το βομβαρδισμό αστικών περιοχών από τους Τούρκους.
Όλοι οι στρατοί λειτουργούν στρατηγεία και σταθμούς διοικήσεως. Κύρια, μετόπισθεν, τακτικά. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτά είναι ικανά και αν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα για να διευθύνουν επιχειρήσεις. Ένα μέρος της προβληματικής το έθεσε ο Κλεάνθης.
Ελπίζω οι απαντήσεις μου να διευκρίνισαν τις απόψεις μου.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 9:30:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ
φίλε σίγουρος για το Nesher; ίσως μπήκε αργότερα κινητήρας γιατί διάβαζα ότι κάνουν με το Α4 αλλαγή κινητήρων... ίσως κάνω και λάθος...

@ΦΚΜΚ
φίλε αν ήθελαν 200+ εκατομύρια άραβες ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος θα το είχαν. δεν ξέρω τί σκέφτονται οι παλεστίνιοι αλλά είναι χαμένοι απο χέρι όσο δεν έχει ούτε ένα αραβικό κράτος δημοκρατία. βλέπω την αίγυπτο που ξαναγυρίζει προς τα πίσω ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ που βρομάει η πρόσφατη ισραηλοπαλεστινιακή σύρραξη προβοκάτσια...
δεν ξέρω τί άλλο να σκεφτώ.

πάντως όσο τα παιδάκια στην γάζα έχουν δικαίωμα ζωής τόσο έχουν και τα παιδάκια του ισραήλ.

μηδενιστής


Υγ φίλε kmir καλό είναι να μην λέμε τέτοια πράγματα ανοιχτά.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 10:56:00 π.μ. EET  

@Αρματιστή

Ο Kmir περιέγραψε ορθά το κυριότερο που μπορεί να εκμαιευτεί από την εικόνα.

Από όσα έχω δει, ακόμη και τα στρατηγεία στα μετόπισθεν θα είναι ένα ολίγο από γιουβέτσι. Ούτε τους χάρτες τους δεν θα μπορούν να ενημερώσουν άμα δεν δουλεύουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

Έχουμε τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό στην Πληροφορική και Ηλεκτρονική(όχι των αθηνών)και η εκμετάλλευση που γίνεται στους αποφοίτους αυτών των πανεπιστημίων από το ανέκδοτο του αιώνα Σώμα Έρευνας(??) Πληροφορικής είναι να στήσουν projectors, παρουσιάσεις powerpoint άντε και κανα format!!

Κάποιο sp@rtan που κυκλοφόρησε ο Ρόκο τελευταία...επιφυλάσσομαι γιατί με κάτι ασυρμάτους του που αγοράστηκαν (και υπάρχουν ακόμη σε ευαίσθητες μονάδες) πριν 15 έτη περίπου που τους τεστάρισε το ΕΜΠ βγήκαν off σε χρόνο dt.

Αν θέλουν αποτελέσματα χρήσιμα, θεαματικά, ισχυρά και άμεσα οι "ηγέτες",ας σκουπίσουν τους άνεργους Έλληνες Πληροφορικάριους έστω ως πολιτικό προσωπικό με συμβόλαια 3ετη ή κάτι άλλο,για να στήσουν Δνση (και όχι Σώμα Πληροφορικής) Cyberwar και δε συμμαζεύεται.
Να φτιάξουν συστήματα επικοινωνιών, Δνης,Δκσης που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο!

Φυσικά με επικεφαλή κάποιον γνώστη (και σε άμεση συνεργασία με πανεπιστήμια) και όχι κάποιον παπάρα στρατάρχη που έκανε μεταπτυχιακό ΠΛΗ 3 εξάμηνα (άσχετο με το αντικείμενο του φυσικά) ή πέρασε σχολείο ΠΛΗ 6 μήνες διακοπές και τα έμαθε όλα (γιατί έκανε και προγραμματισμό σε C και C++ ώστε να βγάζει script με την προπαίδεια και print f με το όνομα του)ώστε να διατάζει άτομα με 6 και 10 χρόνια σπουδών σε πανεπιστήμια εξωτερικού και εσωτερικού.

Καθείς εφ' ω ετάχθη ..αλλά ότι μας συμφέρει θυμόμαστε από τους αρχαίους ημών..να μην πω ότι αυτός που διατάζει πρέπει να έχει κάνει πρώτα ό ίδιος αυτά που ζητά και να είναι σε θέση να εξακολουθεί να τα κάνει αναλόγως την υγεία του και την ηλικία του(τουλάχιστον για ορισμένες μονάδες).

Κατακλείδα,, το σχόλιο του Kmir

Προβοκάτωρ

kmir 28 Νοεμβρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

Το μπλε τηλεφωνακι ειναι ενα CISCO VOIP με κρυπτογράφηση, ώστε να μην χρειάζεται να έχουν κλασσικά τερματικά τηλέφωνα. Με voip τηλέφωνα μπορουν άμεσα να μιλάνε πάνω από κλειστό IP δίκτυο, ειναι πολύ πιθανό σε επίπεδο ταξιαρχίας και άνω να έχουν στήσει τέτοια ασύρματα δίκτυα.
Εν αντιθέσει με εμάς.:-)

Εμείς αν πάμε στα χωράφια, θέλουμε μια μέρα να στήσουμε...... μα πόσα χρόνια πίσω είμαστε.

Οι Αμερικανοί στον πόλεμο του κόλπου είχαν στήσει κλειστό IP δίκτυο και κάθε άρμα, είχε και ενα τερματικό και έβλεπαν rela time τι γινόταν, λάμβαναν πληροφορίες, χάρτες, θέσεις, κλπ. Κάτι αντίστοιχο ίσως κάνουν και οι Ισραηλινοί.

enkripto 28 Νοεμβρίου 2012 στις 1:10:00 μ.μ. EET  

Το σχόλιο του kmir τροποποιήθηκε καταλλήλως

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EET  

Και ο Προβοκάτωρ και ο kmir θίγουν πράγματα που δεν αναφέρονται ανοιχτά οπότε και δεν υπάρχει διάλογος ή αντίλογος.

πάντως η εποχή των ιμίων με το κινητό στο χέρι έχει ξεπεραστεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

μηδενιστής

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 2:56:00 μ.μ. EET  

Δυο παρατηρήσεις:

1. Αν φτάσουμε να θεωρούμε εντυπωσιακό το γεγονός ότι μπήκαν στον κόπο να θολώσουν τους χάρτες και τις οθόνες των υπολογιστών, θα έλεγα να μην εντυπωσιαζόμαστε τόσο εύκολα. Αν δεν το κάναμε εμείς σε μια περίπτωση που είχε δημοσιευτεί εδώ παλιότερα, φταίμε εμείς και οι Ισραηλινοί έκαναν απλώς το αυτονόητο.

2. Για το σχόλιο που "τρίμαρε" ο διαχειριστής, δεν ήταν απαραίτητο το τριμάρισμα. Είμαστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, με όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό συνεπάγεται. Η εθνική μας ασφάλεια δεν κινδυνεύει από τα σχόλια στο Ίντερνετ.

Αρματιστής 28 Νοεμβρίου 2012 στις 4:40:00 μ.μ. EET  

Γιατί έστειλα την φωτογραφία:

Θα αναφέρω κάποιους λόγους που με έχουν εντυπωσιάσει σχετικά με τον Ισραηλινό στρατό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια:

Το 1975 ή 76, το ΓΕΣ μας είχε χορηγήσει το βιβλίο «Ο Πόλεμος της Εξιλεώσεως» του Χάιμ Χέρτζοκ (αργότερα πρόεδρος του Ισραήλ), που αναφερόταν στο πόλεμο του 1973, και είχε εκδοθεί στα Ελληνικά από τη Διεύθυνση Στρατιωτικών εκδόσεων. Το βιβλίο το διάβασα και το ξαναδιάβασα μέχρι που το έχασα. Ορισμένα από αυτά που μου είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση, ήταν τα εξής:

• Το αίσθημα συναδέλφωσης που υπήρχε στον Ισραηλινό στρατό μεταξύ αξιωματικών και οπλιτών. Αυτό γινόταν ακόμη περισσότερο εμφανές όταν αναλαμβάνονταν επιχειρήσεις διάσωσης αρμάτων και πληρωμάτων που εγκλωβίζονταν στις εχθρικές γραμμές και κατά τις οποίες οι ομάδες διάσωσης επανδρώνονταν κατά βάση από στελέχη, ακόμη και από τους διοικητές των Ταξιαρχιών.

• Η μαζικότητα και η ταχύτητα της επιστράτευσης των εφέδρων, ο πολύ σύντομος χρόνος κινητοποίησης των εφεδρικών σχηματισμών και η σχεδόν άμεση προώθηση αυτών στη περιοχή επιχειρήσεων.

• Η ενάσκηση της τακτικής διοίκησης των Μεραρχιών και Ταξιαρχιών από πολύ προωθημένους (τακτικούς) σταθμούς διοικήσεως, με αποτέλεσμα την απώλεια ή το τραυματισμό κάποιων εκ των ανωτάτων διοικητών.

• Η κινητοποίηση και η ανάληψη διοικήσεων από όλους τους απόστρατους αξιωματικούς και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών να αναλαμβάνουν διοικήσεις κατώτερες αυτών που κατείχαν πριν την αποστρατεία τους, ή ακόμη να τίθενται υπό διοίκηση σε πρώην υφισταμένους τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σαρόν ο οποίος πριν αποστρατευθεί διοικούσε τη Νότια Διοίκηση, ανακλήθηκε στην ενέργεια (μολονότι είχε πολιτευθεί) και ανέλαβε τη διοίκηση μιας ΤΘ Μεραρχίας και τέθηκε υπό τις διαταγές του διοικητού της Νότιας Διοίκησης, ο οποίος προηγουμένως ήταν υφιστάμενος του. Άλλο παράδειγμα ο πρώην αρχηγός του Επιτελείου Μπαρ Λεβ, ο οποίος το 1973 ήταν υπουργός, ανακλήθηκε στην ενέργεια και ανέλαβε ουσιαστικός διοικητής της Νότιας Διοικήσεως προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Σαρόν και Γκονέν εξ αιτίας της απείθαρχης ιδιοσυγκρασίας του πρώτου (να διέθετε και ο Τρικούπης απείθαρχη ιδιοσυγκρασία…). Αλλά και ο πρώην αρχηγός της αεροπορίας είχε αναλάβει καθήκοντα συνδέσμου με την αεροπορία στη Βόρειας Διοίκηση.

• Η ύπαρξη στενής σχέσης που πιθανό να ήταν και πλήρης διοίκηση, μεταξύ των απόστρατων ή έφεδρων αξιωματικών και των μονάδων που θα διοικούσαν σε περίπτωση κινητοποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο απόστρατος υποστράτηγος Λάνερ ο οποίος είχε άμεση σχέση και μάλλον διοικούσε από την ειρήνη τη επιστρατευόμενη ΤΘ Μεραρχία που οδήγησε στη μάχη του Γκολάν, μολονότι ως απόστρατος εκτελούσε κάποια υπηρεσία στο κολυμβητήριο ενός Κιμπούτς στη Γαλιλαία.

• Η διαρκής παρουσία στο πεδίο της μάχης της πολιτικής ηγεσίας.

• Το «λίγο χύμα» που υπήρχε έντονο στις συμπεριφορές και στις σχέσεις μεταξύ αξιωματικών και στρατιωτών, το οποίο όμως σε τίποτε δεν μείωνε τη πειθαρχία και τη μαχητική ικανότητα.

• Το κυρίαρχο αίσθημα της ομάδας που συνεργάζεται στενά πέρα από τυπικότητες βαθμών και καθηκόντων.

• Η απουσία του «στημένου». Ουδέποτε είδα ακούνητα αμίλητα και αγέλαστα στρατιωτάκια, παρατάξεις, οργανωμένα παρατηρητήρια, αίθουσες επιχειρήσεων και άλλα φανταχτερά αλλά άνευ ουσίας.

Αυτές τις εικόνες μου θύμισε η εικόνα του Ισραηλινού στρατηγείου. Είναι η εικόνα μιας ομάδας που συνεργάζεται στενά πέρα από κάθε τυπολατρία, αποστάσεις βαθμών και δήθεν πειθαρχία. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραηλινού Στρατού γύρω από ένα τραπέζι μαζί με στελέχη διαφόρων βαθμών ενημερώνεται. Ασφαλώς και όλοι οι στρατιωτικοί έχουμε εμπειρίες από τα δικά μας. Τα χρησιμοποιούμενα μέσα για μένα είναι το λιγότερο. Είναι βεβαίως συστήματα και δυνατότητες για τη διεύθυνση του πολέμου της ψηφιακής εποχής. Εμένα όμως με ενδιαφέρει περισσότερο η δυνατή αίσθηση της ομάδας που μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2012 στις 6:31:00 μ.μ. EET  

@Μηδενιστή

Για την εποχή που αναφέρεσαι ότι πέρασε τον κόβεις κιόλας.
Άμα ήξερες πως επικοινωνούν οι βραχονησίδες των Δωδεκανήσων..άσε.Όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Παπάζογλου,"όλα τριγυρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν"

Προβοκάτωρ

kmir 29 Νοεμβρίου 2012 στις 3:22:00 π.μ. EET  

Και για να συνεχίσω το σχόλιο που έγραψα χθες, επειδή υπηρέτησα το 2004 σε μονάδα εκτός Ελλάδος στο κομμάτι της πληροφορικής καθ'οτι πληροφορικάριος, αυτό που έχω να πω είναι πως δυστυχώς και παρ'ολες τις προσπάθειες σίγουρα των εφέδρων αλλά και τον μονίμων, στις τηλεπικοινωνίες θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη.

Αυτο που εγραψα για τα voip τηλέφωνα και για τερματικά που δουλευουν πάνω σε κλειστό ip δίκτυο, είναι κάτι που είναι εφικτό να γίνει, ειδικά σε νησιά.

Η τεχνολογία σήμερα έχει φτάσει σε σημεία που με 100 ευρώ αγοράζεις κεραία αναμετάδοσης Wi-Fi για 15-20km (εχω μια στο σπίτι μου). Υπάρχουν ιδιώτες που έχουν στήσει τέτοια δίκτυα και δεν μπορεί ο Ε.Σ? Και με κρυπτογράφηση, και να έχουν ασφάλεια όσο αφορά την αλληλοκάλυψη,κλπ.

Να ξεφύγουμε και λίγο από τον ασύρματο αναπηδούσης συχνότητας και τους TRC που έπρεπε να έχεις 2 μεταπτυχιακά για να καταλάβεις πως δουλευει.... οκ έχουμε πολλά υλικά μιάς άλλης εποχής που θέλουν αλλαγή ή το λιγότερο θα πρέπει να δει ο Ε.Σ πως μπορεί να βάλει νέες τεχνολογίες και να τις παντρέψει με τις υπάρχουσες.

Καλά όλα τα είδη των όπλων αλλά σήμερα χωρίς αξιόπιστη "ενδοεπικοινωνία" μεταξύ μονάδων, σχηματισμών και ομάδων, δεν πάμε πουθενά.... θα έχει τελειώσει το επεισόδιο και είμαι σίγουρος οτι κάποιοι από εμάς ακόμα θα αμολάμε καλούμπες με καλώδιο.....

Όσο αφορά τους Ισραηλινούς, πράγματι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς λόγω περιοχής, συνεχώς προσπαθούν να αναβαθμίζονται σε όλα τα επίπεδα. Και επειδή ξέρω κάτι λίγα, οι Ισραηλινές εταιρίες στο κομμάτι της πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ειδικά κρυπτογράφησης, έχουν να επιδείξουν πάρα πολύ καλά στοιχεία.... εμείς αν πούμε οτι έχουμε 1 Intracom, αυτοί έχουν 10. Και το κυριότερο, όποια εταιρία αναπτύσει κάποιο software ή hardware που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το στρατό τους, περνάει μια γύρα για επίδειξη και μετά βλέπουν αν θα το πάρουν ή όχι. Έτσι έχουν επιτύχει πολλά κρίσιμα συστήματα να παράγονται από τους ίδιους με οτι πλεονεκτήματα προσφέρει αυτό...

@Αρματιστη. Sorry αν είπα κάτι ανοιχτά, αλλά αν θεωρείς οτι δεν έπρεπε να πω για το σύστημα επικοινωνιών του Ε.Σ, στο google βρήκα αρκετά άρθρα που το αναφέρουν με πολλές λεπτομέρειες (Εχει ενα καλό το army.gr).

Α και για το θόλωμα της εικόνας... ειναι λίγο εφετζιδες οι Εβραίοι, σιγα μην αφηναν διαβαθμισμένη πληροφορία σε ανοιχτή οθόνη ξέροντας οτι είναι στημένος ο φωτογράφος....απλά ήθελαν να δείξουν το κάτι παραπάνω, εδω το IDF τους την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν τις εχθροπραξίες, μέσω twitter έκανε αναμετάδοση.... σε αυτά δεν τους πιάνεις!

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2012 στις 2:46:00 μ.μ. EET  

@kmir
"επειδή υπηρέτησα το 2004...στο κομμάτι της πληροφορικής καθ'οτι πληροφορικάριος"

όπως είπα άλλαξαν πολλά απο τότε. 8 χρονάκια γεμάτα @@@@@.

"Να ξεφύγουμε και λίγο από τον ασύρματο αναπηδούσης συχνότητας και τους TRC που έπρεπε να έχεις 2 μεταπτυχιακά για να καταλάβεις πως δουλευει"

ι15 που έχει κινητό ξέρει να δουλεύει σ/α. αν κάνει οτι δεν μπορεί είναι γιατί δεν τον ενδιαφέρει ή δεν του τον έδειξαν

"οτι κάποιοι από εμάς ακόμα θα αμολάμε καλούμπες με καλώδιο....."

η καλούμπα σώζει ζωές. έχουν υποκλοπείς οι τούρκοι της aselsan ειδικούς για ψάξιμο σ/α. [το καλώδιο είναι εξάλλου μόνο για άμυνα]

και αδερφέ όπως ξέρεις ακόμα και κλειστά κυκλώματα ip σπάνε. και απο εσωτερικά χεράκια. τίποτα δεν υπάρχει που να είναι ασφαλές.
πρόσφατα δεν έσπασαν οι "αντικαθεστωτικοί" το συριακό δίκτυο;;;

@προβοκάτωρ
"Άμα ήξερες πως επικοινωνούν οι βραχονησίδες των Δωδεκανήσων..άσε"

άλλοι φταίνε εδώ. όχι οι σ/α ούτε τα δίκτυα

μηδενιστής



Αρματιστής 29 Νοεμβρίου 2012 στις 3:40:00 μ.μ. EET  

@ kmir

Αγαπητέ φίλε

Κατ' αρχή συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου.

Κατά δεύτερο δεν έκανα καμιά κρίση στα σχόλια σου αναφορικά με τη παραβίαση απορρήτου. Έχω πολύ καλή γνώση τι σημαίνει απόρρητο και έχω έρθει σε σύγκρουση με κάποιο σχολιαστή που με κατηγόρησε για μειωμένο αίσθημα ευθύνης όσο αφορά το απόρρητο.

Μια παρατήρηση μόνο:
Σήμερα στηρίζουμε τα πάντα στη πληροφορική τις επικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά. Και πολύ σωστά.
Θα ήταν χρήσιμο όμως, κάποιος που έχει γνώση του θέματος να πληροφορήσει όλους τους οπαδούς των τεχνολογικών δυνατοτήτων των σύγχρονων συστημάτων και για τις αδυναμίες αυτών, την ευπάθεια και τη τρωτότητα που παρουσιάζουν σε προσβολές από διάφορα άλλα "όπλα" και τα οποία μάλιστα είναι και ιδιαίτερα φθηνά. Έχω σχηματίσει την άποψη ότι θα μπορούσες να το κάνεις.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 29 Νοεμβρίου 2012 στις 6:30:00 μ.μ. EET  

Φίλε Αρματιστή,
Τα όσα ΄΄σημείωσες΄΄ από την ανάγνωση του βιβλίου «Ο Πόλεμος της Εξιλεώσεως» είναι πολύ ενδιαφέροντα γιατί υπενθυμίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικά, είναι προϊόντα της κοινωνίας που τις επανδρώνει. Όπως έγραψε ο Λίντελ Χάρτ ΄΄ Η φύση των Στρατευμάτων καθορίζεται από την φύση του πολιτισμού μέσα στον οποίον υπάρχουν΄΄. Η κατανόηση των κοινωνικών αξιών και προτεραιοτήτων έχει μεγάλη σημασία για όποιον ασχολείται με τις ΕΔ μιας χώρας.
Χωρίς να έχω ιδιαίτερα ασχοληθεί με την δημιουργία του Εβραϊκού Κράτους, νομίζω ότι αυτά που παρατήρησες έχουν να κάνουν σχέση με τον τρόπο που συγκροτήθηκε η Ισραηλινή κοινωνία. Η οποία δημιουργήθηκε από απελπισμένους (Μηδενιστής) μετανάστες που είχαν ως κυρίαρχη ιστορική μνήμη αιώνων, την ανασφάλεια, διώξεις (π.χ Ισπανία 16οςαι.) και θάνατο (Β΄ΠΠ), άλλωστε ΄΄αυτοί σταυρώσαν τον Χριστό΄΄. Πολύ λογικά η μόνη δύναμη τους ήταν η αλληλεγγύη της ομάδας στις ξεχωριστές συνοικίες που ζούσαν, δημιουργώντας μια μακραίωνη παράδοση ομαδικότητας. Εγκαταστάθηκαν στην νέα χώρα, χωρίς τους κοτζαμπάσηδες και αριστοκράτες που δημιουργεί η προϋπάρχουσα μεγάλη γαιοκτησία. Χωρίς τέτοιους ΄΄άρχοντες΄΄, όποιος ήθελε να διακριθεί δεν είχε κανένα ισχυρό να γλείψει, έπρεπε να αποδείξει μόνος του την αξιοσύνη του, η δε μέγιστη Αξία ήταν η ένοπλη επιβίωση στις αδιάκοπες μάχες από τους εχθρούς (άραβες). Έτσι οι εκλεκτοί του έθνους τους δεν ήταν οι πολιτικοί ή οι πλούσιοι, αλλά οι ικανότεροι των μαχητών, φαινόμενο άλλωστε συνηθισμένο στις κοινωνίες όπου η ειρήνη είναι η εξαίρεση. Οι ισραηλινοί εγκαταστάθηκαν σε ένα περιβάλλον με τον εχθρό λίγο πιο πέρα, για αυτό ήταν (και είναι) μαζί και πολίτες και στρατιώτες. Δεν υπήρχε αλλού το ΄΄Μέτωπο΄΄ και αλλού το ΄΄οίκαδε΄΄, ειδικά μέχρι το 1967. ‘Ηταν –χωρίς άλλη επιλογή- μια ένοπλη κοινωνία, ισότιμη όμως πολιτισμικά με τις Δυτικές, χωρίς εισαγόμενη πολιτική καθοδήγηση. Διέφερε λοιπόν ουσιωδώς από την μακραίωνη εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και για αυτό η έννοια ΄΄έφεδρος΄΄ στο Ισραήλ και στη χώρα μας, δεν έχει καμμιά πραγματική νοηματική συγγένεια.
Σε αυτά λοιπόν βλέπω τις ρίζες όσων σημείωσες (αλλά και κάποιους λόγους για την μη ύπαρξη ΣΣΕ, σε κοινωνία που βιώνει συνεχώς -από την γέννησή της- κρίσεις και πολέμους).
Πίσω από όλα, πάνω από όλα, βλέπω άλλη μια εκδοχή της κυριαρχίας του ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ απέναντι στο ατομικό και για αυτό (φίλε ΦΚΜΚ) το ΄΄όπλο΄΄ του μέλλοντος στην Ελλάδα είναι μια νέα παιδεία για Πολίτες και οι καλύτεροι αναδιοργανωτές των ΕΔ είναι οι φωτισμένοι Δάσκαλοι.
Υ.Γ Δεν ζηλεύω γενικά το Ισραήλ και τις μεθόδους του. Ζηλεύω την Ομαδικότητα και την Ανεξαρτησία τους, η τελευταία όμως απαιτεί Ισχύ και όχι ψηφίσματα από τη Βουλή.

kmir 29 Νοεμβρίου 2012 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ μηδενιστή,

-Πολύ θετικό που άλλαξαν πολλά τα τελευταία 8 χρόνια στον Ε.Σ

-Συμφωνώ οτι και τα εσωτερικά δίκτυα σπάνε. Ωστόσο υπάρχουν αλγόριθμοι κρυπτογράφησης που για να σπάσουν θέλει καιρό και δυνατά μηχανάκια, και φυσικά όχι ανακάτεμα από εσωτερικό χέρι που λες και εσύ.

-Η καλούμπα σώζει ζωές αλλά σε κρατά και δεμένο....αποτελεί παράγοντα επιβράδυνσης όταν πρέπει ΧΘΕΣ να έχεις στήσει ενα υποτυπώδες δίκτυο επικοινωνιών, ασφαλές και να μιλήσουν πολλοί μαζί σε ελάχιστο χρόνο. Επίσης και η καλούμπα παγιδεύεται...δύσκολα μεν αλλά με την κατάλληλη πληροφόρηση όλα γίνονται.

-Για τους ασυρμάτους δεν θέλω να επεκταθώ,πάντως δεν αναφερόμουν κυριολεκτικά στη δυσκολία λειτουργίας και για το αν μπορούμε να γυρίσουμε τα στρογγυλα κουμπάκια σωστά στις θέσεις που πρέπει. Πίσω από την λειτουργία του, υπάρχει ενας ολόκληρος σχεδιασμός που γίνεται σε επίπεδο μονάδας, σχηματισμού, κλπ. Πάντως οι νέοι TRC προσφέρουν πολλές δυνατότητες δικτύωσης!

-Για τους Σϋριους που λες, ας πούμε οτι μπορεί να έχουν βάλει κάποιοι άλλοι το χεράκι τους...

Φίλε Αρματιστή συμφωνώ 100% μαζί σου για την τρωτότητα αυτών των συστημάτων, αλλά νομίζω πως ίσως δεν είναι στο χέρι μας να ακολουθήσουμε άλλη πορεία.... θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών. Ωστόσο το πιο βασικό από όλα είναι να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση, όλα εκεί στηρίζονται.

Και ένα απλό παράδειγμα: Ας πούμε οτι υπάρχουν διοικητές μονάδων που υποθετικά μιλάνε μεταξύ τους μέσω των κινητών τους. Ο αλγόριθμος του δικτύου GSM έχει σπάσει προ πολλού και πλέον με μηχάνημα που πωλείται στο εμπόριο, μπορεί κάποιος με γνώσεις να κάνει τον ωτακουστή..... έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 4-5 περιστατικά στα Μ.Μ.Ε. Τι κάνει εδω ο Ε.Σ, ειδικά για εγγυς περιοχές στα σύνορα? Δεν θα πρέπει να δει την λύση των κινητών με ειδικό custom αλγόριθμό κρυπτογράφησης? Ή μήπως να δει έστω την εμπορική λύση του Blackberry που έχει γίνει ο Νο1 κίνδύνος για πολλά απολυταρχικά κράτη επειδή ακριβώς δεν μπορούν να το παρακολουθούν?

Επειδή δεν γνωρίζω τι γίνεται αυτή τη στιγμή στον Ε.Σ, εύχομαι όντως να κοιτάνε με πολύ σοβαρό μάτι το θέμα της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών.

Αρματιστής 29 Νοεμβρίου 2012 στις 9:50:00 μ.μ. EET  

@ Κλεάνθης

Αγαπητέ Κλεάνθη
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την ανάλυσή σου. Τα σχόλια σου φανερώνουν γνώση και δείχνουν άνθρωπο με εξαιρετική παιδεία. «Καραβανά» κατά το «καταδρομέα» προβοκάτορα. Και βεβαίως θα ήθελα να ακούσω και την άποψη του ΦΚΜΚ, πέρα από το ότι οι Ισραηλινοί είναι βάρβαροι εγκληματίες κλπ. Τη ζητώ επειδή ξέρω πολύ καλά ότι διαθέτει παιδεία και γνώση.

Κάποιοι είναι καιρός να αντιληφθούν ότι οι ηθικοί παράγοντες είναι αυτοί που βαρύνουν στο αποτέλεσμα ενός πολέμου. Και οι ηθικοί παράγοντες διαμορφώνονται από το πολιτισμό, τη παιδεία και την αίσθηση του χρέους μιας κοινωνίας. Του συνόλου της κοινωνίας.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 30 Νοεμβρίου 2012 στις 1:20:00 π.μ. EET  

Φίλε Αρματιστή ευχαριστώ.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:45:00 π.μ. EET  

@kmir
φίλε συνάδελφος είμαι και ασχολήθηκα αναγκαστικά στο στρατό γιατί ο μόνος "δβ" ήταν ο εμθ ταυτιλάς, ο 17χρονος στο κεπίκ και ο δόκιμος "μπακάρντι"...

Η χρήση των σ/α είναι ταμπού στον ΕΣ όχι λόγω δυσκολίας αλλά της κλασικής νοοτροπίας "ο φαντάρος τί να ξέρει τώρα..." Έκατσα διάβασα και έκανα 3-4 μαθήματα σε μόνιμους και έφεδρους πάνω στον TRC-9200. Piece of cake! Απλώς δεν είχε ασχοληθεί κανείς. Τα δίκτυα που φτιάξαμε ήταν λειτουργικότατα και θυμάμαι ήμασταν η μόνη μονάδα τότε που τους έβγαλε απο τη ζελατίνα και τους πήγε στο πεδίο ασκήσεων - οι άλλοι έτρεχαν με SEM. Μιλάγαμε προβλεπόμενα και κοίταγαν μέχρι και οι άμοιροι οι μπλε που είχαν καθήκοντα "πρεζεντέσιον". Σε 1 τρίμηνο πετάγαμε με όλους τους τύπους. Ενδιαφέρον θέλει και καλό δίκα.

Τώρα για όοοοοολα τα άλλα ο ΕΣ έχει φροντίσει απο την ΔΔΒ να έχει και πολιτικό προσωπικό όταν έρθουν τα σκούρα.
Επίσης τα πάντα σπάνε. Τα πάντα. Το παλικάρι που πιάσανε πρόσφατα έσπαγε επι πληρωμή ότι θες. Αν έχει μυαλό η ΕΛΑΣ θα τον χρησιμοποιήσει αντί να τον κλείσει μέσα.

@λοιποί φίλοι
υπάρχει μια ταινιάρα για τον ισραηλινό στρατό http://en.wikipedia.org/wiki/Beaufort_%28film%29
δείτε την και τα ξαναλέμε.

@αρματιστή
δες και το http://en.wikipedia.org/wiki/Lebanon_%282009_film%29
είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου μέσα σε άρμα.

μηδενιστής

kmir 30 Νοεμβρίου 2012 στις 8:41:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 9:45:00 π.μ. EET

Συμφωνώ 100%. Να υπάρχει καλός Δκτης και να παίρνει πρωτοβουλίες, να μαθαίνει ο κόσμος που μπαίνει 5 πράγματα ουσιαστικά.

Να υπάρχει και μετεκπαιδευση και ουσιαστικό πάρε-δώσε με τους εφέδρους, έτσι και αλλιώς στους εφέδρους θα στηριχτεί η όλη φάση αν γίνει κάτι....

Όντως ισχύει αυτο που λες οτι η ΔΔΒ στηρίζεται στο πολιτικό προσωπικό, έγινε και περυσι άσκηση με τη συμμετοχή εταιρειών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακών παρόχων,κλπ με δυνατά σενάρια.

Δεν λέω κάτι άλλο, συμφωνω 100% οτι όλα σπάνε, απλά να μην μας παρασύρει αυτό στο πως θα υιοθετούμε νέες τεχνολογίες, έτσι και αλλιώς προς όφελος είναι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP