Βαρύτατες ευθύνες στη Θράκη

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ολα αυτά τα χρόνια, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, αλλά και υπηρεσιακής ευθύνης, επέτρεψε στον Τούρκο πρόξενο να υποκαταστήσει το ελληνικό κράτος, ο οποίος -δρώντας κυριολεκτικά ανενόχλητος και εκτός των αρμοδιοτήτων του (που ορίζονται σαφώς από τη Συνθήκη της Βιένης και πρέπει να περιορίζονται μόνο σε γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν πολίτες κατόχους τουρκικών διαβατηρίων και χορηγήσεις θεωρήσεων εισόδου σε αλλοδαπούς) κατάφερε να δημιουργήσει έναν παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό, που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Για το ζήτημα αυτό υπάρχουν απτές αποδείξεις και το ελληνικό κράτος πρέπει να σταθμίσει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το θέμα σε εσωτερικό, διμερές αλλά και διεθνές επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο ΝΑΤΟ, όπου υποτίθεται ότι είμαστε σύμμαχοι!

Ομως, εκτός από τις εξοφθάλμως ορατές ευθύνες του υπουργείου Εξωτερικών, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι λοιπές Αρχές του ελληνικού κράτους που υπάρχουν στην περιοχή, οι οποίες δεν έπραξαν τίποτε για να αποκαλύψουν το δίκτυο των πρακτόρων του προξενείου, που κινητοποίησε τον κόσμο εναντίον των Ελλήνων ηθοποιών, οι οποίοι κινδύνεψαν να λιντσαριστούν στον Εχίνο, όπως και εναντίον του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου στις Θέρμες της Ξάνθης, όπου οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ήλθαν αντιμέτωποι με τους φανατισμένους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου.

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις ο εισαγγελέας όφειλε να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, για να αποκαλυφθεί ο κεντρικός παρακρατικός και παραστρατιωτικός ρόλος του προξενείου.

Σε ανάλογες ενέργειες θα έπρεπε να προβούν και οι λοιπές αρμόδιες Αρχές του ελληνικού κράτους, πάντα στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτων τους, στις αναρίθμητες περιπτώσεις που το τουρκικό προξενείο συνελήφθη «κλέπτον οπώρας».

Αντ' αυτού, αφέθηκαν ο πρόξενος και οι μηχανισμοί του να δρουν εντελώς ανενόχλητα. Εκμεταλλευόμενοι τη χειμερία νάρκη του ελληνικού κράτους, δεν πτοήθηκαν να απειλήσουν ευθέως τον ιμάμη του χωριού Σώστης Κομοτηνής, ο οποίος αρνήθηκε να προσχωρήσει στην παράνομη τουρκοσυμμορία, ενώ, παρά το διάβημα διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο μάλλον έγραψαν στα οθωμανικά τους στιβάνια, φρόντισαν να επεκτείνουν τη δράση τους και στη Ρόδο, όπου και πάλι παρακρατικοί απείλησαν και επιτέθηκαν εναντίον του νόμιμου ιμάμη της Ρόδου, επειδή δεν υποχωρούσε υπέρ του παρακρατικού που ήθελε να τοποθετήσει εκεί η Αγκυρα.

Και στην περίπτωση αυτή, παρότι επενέβη ο εισαγγελέας και είχαμε καταδικαστική απόφαση, δεν ζητήθηκε η άρση του απορρήτου των τηλεφώνων των δραστών, ο ένας εκ Θράκης και ο άλλος εκ Τουρκίας, για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε συμμορία που δρα παράνομα και υπό τον συντονισμό του προξενείου.

Τέλος, η επί δεκαετίες εγκληματική αδιαφορία των ελληνικών Αρχών αποδεικνύεται με τον έλεγχο που έκανε συνεργείο του ΣΔΟΕ, έπειτα από καταγγελία, σε κυλικείο που λειτουργούσε επί δεκαετίες υπό την ευθύνη και στον χώρο της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», χωρίς άδεια λειτουργίας, ΑΦΜ και ταμειακή μηχανή.

Και αναρωτιέται κανείς: Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη καταγγελία που κινητοποίησε το ΣΔΟΕ, πόσες ακόμα δεκαετίες θα λειτουργούσε το συγκεκριμένο κυλικείο-θερμοκήπιο παρακρατικών και παραστρατιωτικών, πάντα υπό την ευθύνη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής;

Τα γεγονότα που αναφέραμε είναι μόνο λίγα κομμάτια του παζλ της καραμπινάτης και εξοφθάλμως παράνομης δράσης του προξενείου της Κομοτηνής.

Αν ξυπνήσουν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και αρχίσουν να αποκαλύπτουν έναν προς έναν τους παράνομους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς που δρουν στη Θράκη, θα βρεθούν και τα τεκμήρια που στοιχειοθετούν τουλάχιστον το αδίκημα της σύστασης συμμορίας υπό τον συντονισμό του προξενείου.

Για παράδειγμα, αν ζητήσουν την άρση του απορρήτου των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων των δραστών της επίθεσης εναντίον του ιμάμη του Σώστη Κομοτηνής και του ιμάμη της Ρόδου, καθώς και των φοροκλεπτών της Κομοτηνής, θα διαπιστώσουν ότι στην κορυφή της πυραμίδας στέκει αγέρωχος ο Τούρκος πρόξενος και αμέσως από κάτω οι άλλοι «αρμόδιοι» για τη συγκρότηση των ειδικών ομάδων.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το... πήδημα!

Δημοκρατία 19/11/12

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσεται την συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στο MAX FM : "Αν δεν ξυπνήσει η Ελλάδα, θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα αναζητούμε να τοποθετήσουμε πρόξενο στην Αλεξανδρούπολη"

Συνέντευξη MaxFM

8 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 2:10:00 μ.μ. EET  

στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!
Γιάννης

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 2:38:00 μ.μ. EET  

Στη Θράκη δεν υπάρχουν απλώς "ευθύνες" ή "αβλεψίες".

Στη Θράκη είναι προφανέστατο, εδώ και καιρό, ότι συντελείται σταδιακά, η εκχώρησή της στους Τούρκους.

Με αντάλλαγμά τι; Προφανώς την "ησυχία" των πολιτικάντηδων που είχαν υπογράψει την "εκχώρηση" εδώ και χρόνια (ναι, υπάρχουν φήμες και για αυτό...).

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 3:19:00 μ.μ. EET  

ναι, και επίσης υπάρχουν φήμες ότι οι Ελ καταφθάνουν με κοσμοσφήρ

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 3:32:00 μ.μ. EET  

Οι Ελ δεν πρόκειται να έρθουν με κοσμοσφήρ γιατί χάλασε κάπου στο νέφος του Ορτ και περιμένουν τώρα την εξπρες σέρβις.

Σίγουρο όμως είναι, όπως πάνε τα πράγματα, εσύ κι εγώ, σε πέντε (5) χρονάκια το πολύ, να θέλουμε διαβατήριο και βίζα για να πάμε μια βόλτα στην Αλεξανδρούπολη...

Pro από Συμβασιλεύουσα 20 Νοεμβρίου 2012 στις 6:48:00 μ.μ. EET  


Σε πεντε χρονάκια οι μόνοι οι οποίοι θα θέλουν διαβατήριο για την Αλεξανδρούπολη , θα είναι οι Τούρκοι και λοιποί αλλοδαποί όπως και τώρα .
Να ευχηθώ , να ισχύει το ίδιο και για την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ . Αντε γιατι από την πολύ μιζέρια παραδώσαμε την μισή ελεύθερη Ελλάδα , χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά .

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

@ 20 Νοεμβρίου 2012 2:38:00 μ.μ. EET

>Με αντάλλαγμά τι; Προφανώς την "ησυχία" των πολιτικάντηδων που είχαν υπογράψει την "εκχώρηση" εδώ και χρόνια (ναι, υπάρχουν φήμες και για αυτό...)<

Σού είχα απαντήσει και χθες, αλλά ίσως δεν βγήκε α απάντησή μου.

Αυτό είναι το αντάλλαγμα και μόνον αυτό!

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2012 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

@ Nativist 22 Νοεμβρίου 2012 12:32:00 μ.μ.

"...Αυτό είναι το αντάλλαγμα και μόνον αυτό!"
διάβασα το σχετικό κείμενο, το οποίο είναι ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ, αλλά σε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ!!
ο Ελληνικός λαός έχει ΧΑΘΕΙ μέσα στον ορυμαγδό της "κρίσης" και στις "πληροφορίες" για τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να μας βγάλει από την "κρίση" με ανάκαμψη και επενδύσεις!!!
Μιάς και το άρθρο (ΑΥΤΟ)αναφέρεται στο μαντέλη, γνωρίζει άραγε κανείς ότι το 1999 στο μοιραίο αεροπορικό ταξίδι στη Ρουμανία, όπου έχασε τη ζωή του ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιός του, "το ολπράιτ" πρώην υπεξ των ΗΠΑ και νονά του GAP τον είχε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ να ΜΗΝ ταξιδέψει με το μοιραίο αεροσκάφος;!! μετά την πτώση έξαλλος ο μαντέλης όρμησε στο γραφείο του σημίτη και του φώναζε:δολοφόνοι!!
μια μέρα πριν είχε συμβεί ο καταστροφικός σεισμός στην Αθήνα, η γη έτρεμε για μέρες, θύματα, κάμερες νύχτα-μέρα στα συντρίμια για απεκλωβισμούς αθώων κ.λπ και έτσι η "δουλειά" τους έγινε μια χαρά!!

Γιάννης

Alexandros 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:43:00 μ.μ. EET  

Μόλις τώρα διάβασα για την εξέγερση στο κέντρο παρανομων μεταναστών στην Κομοτηνή, καταρχάς θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον τύπο που σκέφτηκε να φτιάξει τέτοιο κέντρο στην Κομοτηνή, είναι πανέξυπνος...κατά δεύτερον το πρώτο πράγμα που πρέπει να διερευνηθεί για το ποιος υποκίνησε τη συγκεκριμένη εξέγερση είναι το "βρωμοπροξενειο".......Μιλάμε ότι δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που κυβερνάνε έχουν χαζέψει εντελώς!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP