Νέες περικοπές στην Άμυνα εξήγγειλε ο Παναγιωτόπουλος

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα πρέπει σταθεροποιήσει το δημοσιονομικό της πλαίσιο και στη συνέχεια να αναδείξει το ότι αποτελεί χώρα-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.  «Αυτό είναι το γεωστρατηγικό μας πλεονέκτημα, που πρέπει να πουλάμε ακριβά και σε όλους» συμπλήρωσε.

Η χώρα «διεξάγει έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο, τον οποίον πρέπει να κερδίσουμε», είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο».

Οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ανέρχονται στα 517 εκατ. ευρώ, από τα οποία, 80 εκατ. ευρώ είναι λειτουργικά έξοδα (κλείσιμο 55 στρατοπέδων και 15-19 κέντρων νεοσυλλέκτων, απόσυρση 47 αεροσκαφών, 11 πλοίων παλαιού τύπου, μείωση κατά 30% του αριθμού των νεοσυλλέκτων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και 10-15% του αριθμού των ανωτέρων αξιωματικών), 104 εκατ. ευρώ αποτελούν ακυρώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και 333 εκατ. ευρώ, “κούρεμα” σε υπάρχοντα εξοπλιστικά προγράμματα -«χωρίς πάντα να θίγεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (σημ Εν Κρυπτώ : λέμε και καμιά....ανακρίβεια να περάσει η ώρα).

Όσον αφορά δε, τις μειώσεις στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτές θα κινηθούν μεσοσταθμικά στο 7%, με την κυβέρνηση να προσπαθεί, ώστε οι περικοπές να είναι μικρότερες στους νέους αξιωματικούς και τους μικρότερους βαθμούς.

Ελεύθερος Τύπος

65 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 6 Νοεμβρίου 2012 στις 6:24:00 μ.μ. EET  

Εὶπα να κὰνω ὲνα σχὸλιο,αλλὰ...δεν αξὶζει τον κὸπο.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 7:21:00 μ.μ. EET  

οι τουρκοι φτιαχνουν δικα τους τανκς και πυραυλους και εμεις εχουμε αυτο τον ανθρωπο υπουργο

να μελετησει τον Χοτζα που εμαθε στον γαιδαρο να μην τρωει
αλλα δεν θα του(μας) αρεσει το αποτελεσμα

*με τα αρματα μαχης απο αμερικη και το υπολοιπο υλικο προς παραχωρηση?
ακομα στο δρομο πρεπει να ναι..μακρυ το ταξιδι

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 7:33:00 μ.μ. EET  

Το μόνο σχόλιο που αξίζει να κάνεις είναι για το λαμπερό μαλλί του Πάνου

Κατα τα άλλα.."τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"..

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 7:37:00 μ.μ. EET  

Ας πεί κάποιος στο ODC να βάλει Loreal Νο5 Καστανό στα ΑΩ, που ξέρεις.

Αρματιστής 6 Νοεμβρίου 2012 στις 7:54:00 μ.μ. EET  

Αν θυμάμαι καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξορκιζόταν ως το «εθνικό κακό», επειδή θα μείωνε τις στρατιωτικές δαπάνες. Και η ΝΔ διαρρήγνυε τα ιμάτια της ότι δεν θα μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες και ότι δεν θα πειράξει τους μισθούς των «ενστόλων» (ο όρος προσβάλει το σώματα των μονίμων στελεχών των ΕΔ). Επίσης ο «κόκκινος Πάνος» έδινε ηρωικές μάχες με τη τρόικα, αποφασισμένος να πέσει υπέρ βωμών και εστιών για να μη μειωθούν οι μισθοί των στρατιωτικών κλπ μπλα μπλα …

Δυστυχώς όμως, σε έξι μήνες θα συζητάμε και πάλι για νέες μειώσεις, όχι μόνο στην άμυνα και τους μισθούς των «ενστόλων», αλλά στα πάντα και στους πάντες. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα μέχρις η πατρίδα μας να γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη, ή η Ινδία της ΕΕ. Και αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά πλήθος Ελλήνων και ξένων ειδικών.

Πιστεύω κάποιοι να είδαν την εκπομπή του γνωστού και μη εξαιρετέου Παύλου Τσίμα του ΜΕΓΚΑ (μόνο για αντιμνημονιακό δεν μπορείς να τον πεις), στην οποία ξένοι ειδικοί, σύμβουλοι της Γερμανικής και Γαλλικής κυβέρνησης και της Επιτροπής της Ε.Ε., έλεγαν τα αυτονόητα, και εγώ ο μη ειδικός τα επαναλαμβάνω…

Δηλαδή ψέματα. Όπως ψέματα είναι και ότι μεσοσταθμικά οι μισθοί των στρατιωτικών μειώνονται κατά 7%, αφού μειώνεται ο μισθός αναφοράς του ανθυπολοχαγού, μειώνονται οι συντελεστές (πολλαπλασιαστές) που δίνουν τους βασικούς των άλλων βαθμών και υπάρχουν και οι μειώσεις 2% έως 1000, 10% 1000-1500 και 20% από 1500 και πάνω.

Για ενισχυμένη εθνοφυλακή το βλέπω και τίποτε περισσότερο.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:04:00 μ.μ. EET  

Φάηλο για Υπ.Αμ. μπας και δούμε άσπρη μέρα..

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:25:00 μ.μ. EET  

Οι μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών ήταν αναμενόμενες και δίκαιες.
Στέλεχος (πλωτάρχης ΠΝ εξ υπαξιωματικών) με 25 χρόνια υπηρεσία που έπαιρνε προ μειώσεων 2000+€ είχε πέσει μόλις στα 1700+€. Λογικό είναι να πέσει κι άλλο.
Όταν στους γιατρούς χρωστούν ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ (εφημερίες) και ο μισθός τους επιμελητή Β' (40άρης με 12+ χρόνια σπουδώνν) έχει πέσει στα 1400€, είναι εξωφρενικό να ζητούν κάποιοι να μείνουν οι μισθοί των στρατιωτικών ανέπαφοι...
Όσον αφορά το αξιόμαχο των Ε.Δ, ας μην γελιόμαστε. Η χώρα είναι υπό διεθνή οικονομική εποπτεία, και λειτουργεί με τα λεφτά των ξένων δανειστών.
Προφανώς κάποιοι δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό.

Ιερολοχίτης 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Με τα χρήματα που δαπανούμε ετησίως για τις ΕΔ (ακόμη και σήμερα),το προσωπικό,τα μέσα και τα υλικά που διαθέτουμε θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τρομερό στράτευμα.Και αυτά δεν τα λέω απ'έξω,ως ερασιτέχνης χομπίστας...Αλλά απαιτείται αλλαγή στον πυρήνα της ελληνικής στρατηγικής σκέψης:Θέλουμε στρατό για ΠΟΛΕΜΟ και στρατιώτες που θα εκπαιδεύονται,έστω και για 6 μήνες,για να καταστρέφουν τον εχθρό ή το κατάντημα του σήμερα.Όπου ο μεταπολιτευτικός πονηρούλης και φυγόπονος Έλληνας θέλει ένα στράτευμα για μπούρδες (παρελάσεις,μεταθέσεις στην Άρτα και στο Χαιδάρι,χρήματα για ενοίκια-σουβλάκια,διορισμούς ΕΠΟΠ,μίζες από άχρηστα όπλα κ.α.) και στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει το κακό ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που θα τον ξελασπώσουν αν ποτέ χρειασθεί.Κατά τ'άλλα μας ενόχλησε τότε ο γελοίος Σημίτης.Απλώς εξέφρασε φωναχτά αυτό που όλοι ήθελαν...

Ιερολοχίτης 6 Νοεμβρίου 2012 στις 8:54:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε είσαι ο κλασικός επικίνδυνος νεοέλληνας.Σε σοβαρές χώρες θα χαρακτηριζόσουν προδότης,εδω στο ελλαδιστάν έχεις λόγο και μάλιστα ανήκεις στην πλειοψηφία...
Για ποιούς γιατρούς μιλάς,που όλος ο λαός τους έχει τόσο απαξιωμένους στη συνείδησή του από τις απίστευτες λαμογιές?Με τα πτυχία αντί ελαιολάδου?Με τα φακελάκια?
Για ποιά ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ?Έχεις διανοηθεί τι σημαίνει να λείπεις 12ήμερα σε άσκηση και να πληρώνεσαι (λιγότερο από 30 ευρώ την ημέρα) μετά από κανά εξάμηνο?
Ειρωνεύεσαι δε την αξίωση ύπαρξης ισχυρού στρατεύματος ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής εποπτείας...Τόσο πολύ έχετε μπολιαστεί με τις αστήρικτες και αντιεπιστημονικές διεθνιστικές ηλιθιότητες των αριστερών (το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια,όλοι είμαστε αδέρφια κάτω από τον ίδιο ήλιο κ.α.?Δόξα τω Θεώ,οι πρόγονοί μας δεν σκέφτονταν σαν εσένα και τώρα μπορούμε να αντιδικούμε στα ελληνικά...

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 9:04:00 μ.μ. EET  

Ε καλά τότε εφ όσον δε θα πειραχθεί το αξιόμαχο...
Θα έλθουν μέχρι και οι εσκημώοι να πάρουν λίγη ΑΟΖ έτσι για έχουν κάτι για τα παιδιά τους.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 9:22:00 μ.μ. EET  

Βαρύς χαρακτηρισμός το επίθετο προδότης που αρμόζει πρωτίστως στους διαχρονικά και αποδεδειγμένα ανίκανους πολιτικούς,επιχειρηματίες,κομματόσκυλα κτλ

Απλά ο φίλος είναι ζαλισμένος από την επίσημη και ανεπίσημη προπαγάνδα.Δεν λειτουργούμε με τα λεφτα των δανειστών.Τοκογλυφικά επιτόκια και άγνωστα δάνεια πληρώνουμε φίλε!

Όσο για τις περικοπές μιας και γίνονται καλό θα ήταν να μπούν σε ένα ταμείο για τον προυπολογισμό του υπουργείου και όχι για αλλού.Πρέπει να γίνουν περικοπές αλλά σε σπατάλες για περριτές δεξιώσεις,άσκοπες μετακινήσεις με πλασματικά οδοιπορικά,στις προμήθειες υλικών φυσικά και επιτέλους να αμείβονται παραπάνω αυτοί που κινδυνεύουν σε αέρα,ξηρά,θάλασσα και όχι στα διάφορα επιτελεία.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 9:27:00 μ.μ. EET  

απόψε στο ΣΚΑΙ είπαν καθαρός μισθός Ανθλγού 875ε! στη Μυτιλήνη, Λήμνο κ.λπ. τι ενοίκιο να πληρώσει, φως, νερό, τηλ.;;!!! άντε να τρώει στη λέσχη, τη βγάζει ο άνθρωπος για 15 μέρες;;!! ξεφτιλισμένοι σαμαράς και σια!!!

Γιάννης

Ιερολοχίτης 6 Νοεμβρίου 2012 στις 9:30:00 μ.μ. EET  

Σωστός ο φίλος που με διόρθωσε για το χαρακτηρισμό "προδότης",όντως είναι υπερβολικός.Αλλά μου γυρνάνε τα μυαλά με το νεοέλληνα και τις εμμονές του.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 9:44:00 μ.μ. EET  

κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το κράτος έχει χρεοκοπήσει. Απο όλους κόβουν, παρτε το χαμπάρι και αφήστε την υψηλή διπλωματία.
Ο μισθός ενός ανθ/γου 22 χρονών ειναι χαμηλός αλλά πολύ υψηλότερος απο 99% των συνομήλικων του που εργάζονται για 590€ ή δεν εργάζονται καθόλου.

enkripto 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:04:00 μ.μ. EET  

Kάποιοι επίσης δεν έχουν καταλάβει ότι χωρίς ντελιβερι μπορούμε να κάνουμε, χωρίς ανθυπολοχαγούς όχι. Και με 700ε δεν μπορεί να συντηρηθεί κάποιος στην παραμεθόριο.

Χωρίς εθνική ασφάλεια, ούτε οικονομία μπορεί να λειτουργήσει, ούτε επενδύσεις μπορούν να γίνουν, ούτε τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα.

Οι ΕΔ είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:18:00 μ.μ. EET  

και χωρίς ανθ/γούς μπορούμε να κάνουμε. Ο αριθμός των Αξ/κων και ειδικά των ανωτατων ειναι δυσαναλογα μεγαλος σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας ή το σύνολο των ΕΔ.
Σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας ή οποια έχει παραχωρηθεί στους δανειστές της χώρας;

enkripto 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

Ε με αυτή την λογική δεν χρειαζόμαστε καν ΕΔ, ας φωνάξουν την Bundeswehr.

Aνωτάτους σαφώς και έχουμε περισσότερους από όσους χρειάζονται, στα χαμηλότερα κλιμάκια είναι το πρόβλημα.

Ακόμα και αν είναι θεμιτή η μείωση στους εισακτέους (που κατα την γνώμη μου δεν είναι) αυτούς που υπηρετούν ήδη στην παραμεθόριο θα τους αφήσουμε να πεινάσουν; Πώς θα λειτουργήσει όπως πρέπει ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης;

Α.Γ. 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:43:00 μ.μ. EET  

Φίλε εν κρυπτώ,μαζί σου.Όμως στην προσπάθεια υπεράσπισης των στρατιωτικών γράφονται και υπερβολές.Υπάρχουν και άλλοι που προσφέρουν καθημερινά με χαμηλούς μισθούς και με ανάλογες ανάγκες.Ο αγροτικός γιατρός στην άγονο γραμμή ή ο νοσοκόμος δεν πληρώνει νοίκι,λογαριασμούς,δεν τρώει; Ο αστυνομικός,ο λιμενικός κ.ο.κ..Δεν υποστηρίζω πως πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτά που διαβάζουμε αλλά πάντα υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης και για να προλάβω και τα περι υπερωριών ούτε σ'αυτό είναι οι φίλοι στρατιωτικοί η μοναδική εξαίρεση.Τα γράφω αυτά με κάθε σεβασμό και ελπίδα πως βρεθούν και άλλοι τρόποι υποστήριξης τους πέρα απο την μισθοδοσία.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:52:00 μ.μ. EET  

εντάξει Ανθλγούς δεν χρειαζόμαστε!
ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε γιατρούς, ούτε τεμπέληδες ΔΥ.
για τους βολευτές ακούστηκε κάποια μείωση;! για τα αυτοκίνητα που πληρώνουμε μηνιαίως (lexus με δερμάτινα καθίσματα!!) για να μετακινούνται ακούστηκε κάτι;; για τους υπαλλήλους της βο(υ)λής που σε λίγο θα φέρνουν καρέκλες από τα σπίτια τους για να κάθονται και να "υπηρετούν τη "δημοκρατία" ακούστηκε τίποτα;;!!
από εξυπνάδες έχουμε χορτάσει!

Γιάννης

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 10:56:00 μ.μ. EET  

δυστυχώς η χώρα χρεοκοπησε, δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσει το δημόσιο ούτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Οι στρατιωτικοί ακομα και με τις περικοπές ειναι σε πολύ καλύτερη κατασταση απο πολλές άλλες κατηγορίες. Και ιστορικά οι στρατιωτικοί ποτέ δεν πεινασαν.
Στην παραμεθώριο υπάρχουν σοα, σομυ, λεσχες, κτλ. ίσως να μην φτάνουν για να στεγαστούν όλοι ταυτοχρονα, αλλά τμηματικά μπορούν να βολευτουν για καποιο διαστημα. Στην μονάδα που υπηρέτησα υπήρχε υπηρεσιακό λεωφορειο που πηγαινοφερνε τα στελέχη στα σπίτια τους δωρεάν. Ειναι πολλοι εργαζόμενοι που έχουν κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:08:00 μ.μ. EET  

@Ιερολοχίτης
Ώπα μεγάλε,ώπα λίγο!Ο λα'ι'κισμός σε αυτή τη χώρα φτάνει και περισσεύει!Συμφωνώ απόλυτα οτι για οποιονδήποτε λόγο κι αν βρεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,οι ΕΔ πρέπει να είναι αξιόμαχες και το αξιόμαχο εξασφαλίζεται κι απο τις καθωσπρέπει αποδοχές!Άλλωστε ο Εύελπις έχει μόρφωση επιπέδου ΑΕΙ και κατα τη διάρκεια της τετραετούς φοίτησής του αυτή του δίδεται απο ακαδημα'ι'κούς δασκάλους υψηλότατου επιπέδου!
Σε καμία περίπτωση όμως δε θα δεχτώ τον ισοπεδωτισμό και το μηδενισμό σου για ''γιατρούς με πτυχία με ελαιόλαδο '',έτσι γενικά και καθολικά!
Το οτι συμβαίνει απο γιατρούς παλαιάς κοπής και σχολής(και πάλι όχι απο όλους),είναι γεγονός.Αγνοείς όμως τους γιατρούς που δίνουν κάθε βράδυ τον υπερ πάντων αγώνα στα χειρουργεία των εφημεριών,χωρίς να σκέφτονται κ α ν φακελάκια,παρά μόνο πως θα σώσουν τον ασθενή,βάζοντας μάλιστα και τα αναλώσιμα απο τη τσέπη τους!Άτομα που αφήναν τα γκομενιλίκια όταν οι άλλοι ξεσάλωναν και λιώναν στα πανεπιστημιακά έδρανα και στη καρέκλα της βιβλιοθήκης τους,για να έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος να τους αποκαλεί''φακελάκηδες'' και η κάθε θείτσα''γιατρουδάκια''(ειδικευόμενοι γιατροί είναι ο δόκιμος όρος ξέρετε...)!
Στην Ελλάδα είναι θεσμός πλέον ο αχάριστος πολίτης της χωρίς γνώση να έχει γνώμη .Όποιος βρεθεί σε μια πλεονεκτικότερη απο άποψη εισοδήματος θέση,είναι αυτομάτως ''κλέφτης'',''ελιτίστας'',και όλα τα υπάρχοντα ανάλογα κοσμητικά.
!Σε καμιά πολιτισμένη χώρα δεν υπάρχει τέτοιο συμπλεγματικό μένος κατά του ιατρικού κόσμου,πλην της χώρας μας!Όλοι σέβονται το λειτούργημα,πλην του πολύξερου Έλληνα.'Αλλη φορά να προσέχεις πολύ τις κουβέντες σου,δε πήραμε πτυχία δίνοντας αίμα και ύδωρ για να μας απαξιώνουν κάτι τέτοιοι σαν εσένα!

Αρματιστής 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:10:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 10:18:00 μ.μ.

Όταν η αστυνομία έχει 5 αντιστράτηγους και το πυροσβεστικό σώμα έχει 4, εσύ εκεί στο χαβά σου να υποστηρίζεις ότι ο στρατός έχει πολλούς ανώτατους. Ο στρατός λοιπόν διαθέτει 10-11. Με βάση το μέγεθος, φαίνεται ότι τους περισσότερους τους έχει η πυροσβεστική, ακολουθεί η αστυνομία και έπεται ο στρατός. Ψάξε να δεις και πόσους υποστρατήγους και ταξιάρχους έχουν η πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ.

Συμπέρασμα: Στερεότυπα, εμπάθεια, άγνοια. Ή όλα τα παραπάνω.

Τις απόψεις μου για το ζήτημα, ελπίζω να τις διάβασες.

Αρματιστής 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:28:00 μ.μ. EET  

@ enkripto

Τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ, είναι περήφανοι άνθρωποι. Αν και στερούνται φωνής (συνδικαλιστικής), καθώς και ουσιαστικής στήριξης από τη φυσική τους ηγεσία, κυρίως όμως από τη πολιτική, δεν μιλούν. Σε κάποια μπλογκς, εκφράζουν κάποιοι παράπονα, οργή, αγανάκτηση, ξεφεύγουν και σε βρισιές, αλλά από τη γραφή αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται κυρίως για νέους υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ. Παρ' όλα ταύτα, μπορώ να γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι η απογοήτευση και ο πεσιμισμός κυριαρχούν.

Και άλλο πράγμα είναι να είσαι καθηγητής δάσκαλος, ή γραφιάς σε κάποιο δήμο και να είσαι απογοητευμένος και άλλη σημασία έχει να υπηρετείς την άμυνα της πατρίδας και να βρίσκεσαι με το κεφάλι κάτω.

Όμως αγαπητέ εν κρυπτώ, για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:41:00 μ.μ. EET  

Θα συνφωνησω με τον αχερων πραγματικα δεν αξιζει τον κοπο

Ιερολοχίτης 7 Νοεμβρίου 2012 στις 12:16:00 π.μ. EET  

Γιατρέ μου,ηρέμησε."Ιατρικός κόσμος" και σε καμία άλλη χώρα τέτοια ασέβεια προς αυτόν και λοιπά μπαρμπούτσαλα.Το ότι εσυ ενδεχομένως να κάνεις καλά τη δουλειά σου (δίνοντας αίμα...δηλαδή ρε αδερφέ εμείς οι καταδρομείς τι είμαστε,οι ήρωες της στέππας?) δεν αναιρεί τα καθημερινά εγκλήματα της κάστας σας.Να υπενθιμήσω φακελάκια,τεχνητές λίστες αναμονής αναλόγως βαλαντίου,τρελές μίζες από νοσοκομειακές δαπάνες,ψεύτικα-επικίνδυνα πτυχία,απεργίες για φράγκα κ επιδόματα?Λίγα θα είναι.
Και όσο για το απαξιωτικό σχόλιο του στύλ "δεν μπορεί να μας κρίνει κάποιος σαν εσένα",όταν εσυ φίλε διάβαζες στο σπίτι της μαμάς με καπουτσίνο και σομπίτσα εγω φύλαγα τα σύνορα στην παραμεθόριο και έμπαινα στη βάρκα σε κάθε συναγερμό...Διάβασε τώρα καμιά ιατρική ιστοσελίδα και άσε εμάς να ανησυχούμε με την προάσπιση της Πατρίδας,εσυ ξέρουμε τι απάντηση θα έδινες στους βαρβάρους.Ιδίως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και "διεθνούς οικονομικής εποπτείας"...

enkripto 7 Νοεμβρίου 2012 στις 12:24:00 π.μ. EET  

Επειδή αρχίζουμε να ξεφεύγουμε, να υπενθυμίσω ότι τo θέμα της ανάρτησης είναι οι νέες περικοπές στην άμυνα

Nicholas 7 Νοεμβρίου 2012 στις 12:52:00 π.μ. EET  

Όπως και να το αναλύσουμε, η αλήθεια είναι μία και πικρή. Η Πατρίδα μας "πληρώνει" για τις εγκληματικές ατασθαλίες του παρελθόντος που έγιναν από ορισμένα πρόσωπα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 1998-2008 τα εκάστοτα ΥΕΘΆ διεξήγαγαν φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απορρίπτοντας τεχνικές και οικονομικές αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες. Επιπλέον, προώθησαν αδιαφάνεια, την ανεξέλεγκτη διαφθορά και δωροδοκία, και επέτρεψαν πολιτικές σκοπιμότητες να επηρεάσουν την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ορισμένες από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες αντάμειψαν γενναιόδωρα ξένους και ενγχωρίους προμηθευτές όπλων, πολιτικούς, μεσάζοντες, και άλλες ειδικές ομάδες συμφερόντων. H Ελλάδα την περίοδο αυτή δαπάνησε σχεδόν 20 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, για την προμήθεια εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων.
Δυστηχώς, η Χώρα μας έχει προ πολλού χάσει την Εθνική της κυριαρχία και είναι πραγματικά στο έλεος των δανειστών μας. Τώρα υποχρεωνόμαστε να κάνουμε ότι μας λένε, αν θέλουμαι να αποφύγουμε τις επιπτώσεις μιάς άτακτης οικονομικής χρεωκοπίας.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 2:35:00 π.μ. EET  

Η φαγωμάρα,η γκρίνια και η μη εποικοδομητική αντιπαράθεση,στο εν κρυπτώ,τον τελευταίο καιρό,έχει ξεφύγει!Δείγμα του πόσο συγχυσμένοι και αποπροσανατολισμένοι είμαστε τον τελευταίο καιρό ως λαός...ακόμα και οι ψυχραιμότεροι αυτού!

Αδερφός

Alexandros 7 Νοεμβρίου 2012 στις 2:42:00 π.μ. EET  

Απογοήτευση......

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EET  

Καλημέρα
Κύριοι τί γκρινιάζετε; Αφού θα γίνουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ περικοπές το πάσχα το αργότερο. Εκεί να δείτε πανηγύρι!!!

Όσον αφορά το στρατό:
1. οκ ο ανθλγός τζάπα την βγάζει δεν λέω αλλά ας δούμε και έναν συνομήλικο του στα 23 με πτυχία που θα βρει δουλειά -αν βρει- να ξεπερνά το χιλιάρικο μετά τα 28 κατα μέσο όρο. μην κλαίμε - υπάρχουν και χειρότερα.
Και μπορεί να μην καβαλάμε φουσκωτά - που λέει και ο φίλος ιερολοχίτης - αλλά πολεμάμε κανονικό εχθρό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την ανεργία. Γιατί ο στρατός δεν κόβει την μονιμότητα να δούνε τί ωραία περνάμε και μεις έξω; (και τα λέει αυτά κάποιος που θεωρεί την ύπαρξη στρατού όπως την ύπαρξη οξυγόνου)

2. ενισχυμένη εθνοφυλακή... δηλαδή με 90,000, με μηδέν εκπαίδευση και 2,000 άτομα ανα νησί με τα Μ48 τί είμαστε τώρα; ο τίτλος μας χαλάει; ξύδι και αν έχει ο στρατός μυαλό ας αναδιοργανωθεί, ας πετάξει την σαβούρα (υλικά-κόσμο) και ας βάλει μυαλό. όσο πληρώνει 28χρονη να κουβαλάει όλμο με χιλιάρικο και άλλα τόσα ασφάλεια τί περιμένουμε;
παραδείγματα δραστικών μειώσεων ανα το κόσμο υπάρχουν και οι στρατοί μετά έβγαζαν μάτια. ας αντιγράψουμε!

3. ξέρω οτι κάνατε την γκρίνια επίτηδες απο την ζήλια σας! πολύ ζήλια ρε σεις! ορίστε για ν α μην κλαίτε: http://www.lorealparis.gr/bafi-mallion/hroma/excellence.aspx

τις καλημέρες μου!!!! χαχαχαχαχα

μηδενιστής

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 9:40:00 π.μ. EET  

Καλημέρα σε όλους.
Κύριοι δυστυχώς ΠΕΤΥΧΑΝ το σκοπό τους! ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ!
Ιδού τα αποτελέσματα! βγάζουμε εμπάθειες και κακίες μεταξύ μας, εκεί που θα έπρεπε ΟΛΟΙ μια γροθιά να τους σπασουμε τα μούτρα!
Αντ΄αυτού έχουμε στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου! Ποιός έχει προσφέρει ή συνεχίζει να προσφέρει τα περισσότερα, με τι ανταμοιβή και με ποιό τρόπο! Ποιός είναι καλύτερος του άλλου, ποιός σπούδασε δίπλα στη σόμπα και ποιός όχι και πάει λέγοντας!
Ας σταματήσουμε εδώ και τώρα αυτό το βιολί! και βέβαια ΟΛΟΙ έχουμε δίκιο, γιατί η πείνα γκρεμίζει κάστρα, φέρνει και την γκρίνια και καταστρέφει όση ελπίδα μας έχει απομείνει!σε λίγο δε, δεν θα έχουμε ούτε αυτή την "πολυτέλεια" να κοιτάμε πόσα "βγάζει" ο διπλανός μας!

Γιάννης

ΝΕΣΤΩΡ 7 Νοεμβρίου 2012 στις 9:50:00 π.μ. EET  

Αγαπητοί φίλοι, δεν χρειάζονται τέτοιες ταξικές αντιπαραθέσεις, εδώ ο αγώνας είναι εθνικός. Είναι τραγικό λάθος η αντιπαράθεση να γίνει μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Η πραγματικότητα είναι αυτή το Κράτος έχει χρεοκοπήσει και όσοι είναι κρατικοδίαιτοι έχουν πρόβλημα. Η πίτα έχει μικρύνει και στην μοιρασιά θα υπάρξουν προβλήματα, γίνονται και αδικίες, όπου υπάρχει φτώχια υπάρχει και γκρίνια. Ο Ιδιωτικός τομέας έχει καταρρεύσει, δεν παράγει, το Κράτος από πού θα έχει έσοδα για πληρώσει τις δαπάνες του ? τα δανικά τέλος, πρέπει να πληρωθούν και τα χρωστούμενα Είναι νομίζω ευκαιρία να προβληματισθούμε όλοι μας και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα σε όλους τους τομείς του Κράτους και στις ΕΔ φυσικά υπάρχουν προβλήματα. Συντεχνιακές λογικές υπεράσπισης δικαίων ή άδικων συμφερόντων δεν οδηγεί πρακτικά πουθενά. Ο χώρος των ΕΔ είναι πράγματι ευαίσθητος, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει την βλέπουμε συνολικά, σε λίγο καιρό θα ήμαστε και ευχαριστημένοι με αυτά που παίρνουμε και να συνεχίσουμε να τα παίρνουμε, να το θυμάστε αυτό, εκτός βέβαια γίνει η νέα ΑΛΛΑΓΗ, με την επέμβαση του από μηχανής Θεού, οποίος έσωζε την τελευταία στιγμή και έδινε την λύτρωση, στην Αρχαία Τραγωδία, εννοώ την σημερινή Ελληνική Τραγωδία. Ίδωμεν.Ψυχραιμία.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 11:02:00 π.μ. EET  

Καλό είναι να υπάρχει αντιπαράθεση απόψεων καθώς είναι επικοδομητική αλλά να γίνεται με πραγματικά επιχειρήματα.

Τώρα που τέλειωσε το παραμύθι,αναδείχθηκε η βρώμα και οι αδικίες του συστήματος.Παράλογοι μισθοί εκεί που δεν έπρεπε κτλ.

Το ότι κάποιος εργάζεται(αφήστε κατα μέρος τα λειτουργήματα κτλ γιατί πολλοί ασκούν λειτούργημα) στις Ε.Δ. δεν σημαίνει αυτόματα πως πρέπει να αμοίβεται τρελά.

Στις Ε.Δ πρέπει να αμοίβονται καταλλήλως όσοι κινδυνεύουν και η προσφορά τους είναι άμεση,διαρκής και ωφέλιμη.Δηλαδή,πρώτιστα οι ειδικές κατηγορίες και έπειτα οι υπόλοιποι.Δεν γίνεται μάχιμοι και γραφεία να πληρώνονται το ίδιο!!Είναι απαράδεκτο τα γραφεία να γράφονται στις λίστες των ασκουμένων κτλ..για να μην πούμε για τα επιτελεία.

Όπως επίσης δεν γίνεται υπάλληλος ΔΕ στη δημοτική αστυνομία να παίρνει 1400€ με πενθήμερο και 7ωρο!!

Με την "κρίση" είναι ευκαιρία να αναδειχθούν και να λυθούν οι αδικίες που είναι πάρα πολλές.

@Αρματιστή, συνταξιούχος γαρ αλλά η συνήθεια δεύτερη φύση!Οι ευθύνες πάντα προς τα κάτω!Οι άλλοι φταίνε και κυρίως οι υπαξιωματικοί.Όχι πως βγάζεις κόμπλεξ..

Και μιας και επικαλούμαστε σοβαρούς και πραγματικούς στρατούς,παραβλέπετε πως η βάση τους είναι οι σωστά εκπαιδευμένοι υπαξιωματικοί και όχι η πληθώρα αξιωματικών.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 11:21:00 π.μ. EET  

Να γράψω και κάτι άσχετο;;
γιατί με τα χάπια που πήρα στις 2 για να κοιμηθώ "σέρνω την παντόφλα" και καμία όρεξη για δουλειά!
το λοιπόν, το μπουκαλάκι με το νερό που έχει μπροστά του ο πάνος, τι το θέλει;;!! θα μιλάει δηλ.με τις ώρες!! και φοβάται μη στεγνώσει "ο στόμας του";; τουλάχιστον μια κόσμια εικόνα με ένα ποτήρι νερό, δεν μπορούσαν ή δεν μπορούσε να ζητήσει;;!! τέτοιο μπουτάριο καρακιτσαριό;;;!!!

Γιάννης

Αρματιστής 7 Νοεμβρίου 2012 στις 12:16:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 11:02:00 π.μ.

Φίλε μου η φρασεολογία οργής κ' αγανάκτησης (απόλυτα εύλογες) που διαβάζω σε κάποιο γνωστό ιστότοπο, δεν μου κάνουν από μόνιμο αξκό ή ώριμο μόνιμο υπξκό. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν μου κάνουν. Ίσως να βλέπω με τα δικά μου κριτήρια.

Σου λέω ότι και εγώ είμαι θυμωμένος, οργισμένος, βαθιά απογοητευμένος και αρκετά φοβισμένος.
Φρασεολογία όμως σαν αυτή που βλέπω, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω.
Βεβαίως το απόγευμα θα είμαι στο Σύνταγμα.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 1:16:00 μ.μ. EET  

Οι περικοπές στην άμυνα δεν πειράζουν τόσο αφού προτεραιότητα της πλειοψηφικής μνημονιακής κυβέρνησης είναι η παραμονή στο ευρώ και η διάσωση της οικονομίας,. Θα μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό (αν όντως «σωθούμε»?) αλλά χωρίς να διαλυθούμε τελείως.
Δηλαδή πρέπει να συνεχίζουμε να υπάρχουν στους μνημονιακούς προϋπολογισμούς χρήματα για συντήρηση, εκπαίδευση, ανταλλακτικά, επαναπιστοποίηση πυραύλων, διατήρηση πολεμικών αποθεμάτων πυρομαχικών-καυσίμων κτλ.
Μέχρι το 2020 οι ΕΔ θα μπορούσαν να διατηρήσουν την αποτρεπτική τους δύναμη αν έχουν τα παραπάνω αυτονόητα.
Ο σημερινός υπουργός άμυνας όμως είναι μεγάλο νούμερο, όχι για τις περικοπές τόσο (δεν μπορεί να κάνει και πολλά σε αυτό) όσο γιατί
1) Βγήκε και είπε ότι δεν θα αυξήσει την θητεία για να μην πάθουν τίποτε τα παιδάκια μας.
2) Κωλυσιεργεί στο θέμα αποδοχής της δωρεάν παραχώρησης των τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ.
Τα παραπάνω 2 θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αποτρεπτική δύναμη του ΕΣ σε απίστευτο βαθμό πέραν του 2020 με σχεδόν μηδαμινά έξοδα.
Το ΠΝ αν μέχρι το 2020 παραλάβει το σύνολο των 7 πυραυλακάτων Super Vita και των 7 υποβρυχίων (6 Type 214 +1 Type 209 AIP) θα διατηρήσει την αποτρεπτική του ισχύ έναντι της απειλής.
Όμως και εδώ τα πάντα είναι στον αέρα με την μνημονιακή κυβέρνηση να μην έχει κάνει τίποτε για τα προβλήματα των ναυπηγείων.
Η Πολεμική Αεροπορία έχει να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση. Την αντιμετώπιση των F-35 της τουρκικής αεροπορίας. Και προπαντός την έγκαιρη ανίχνευση τους. Πρέπει ήδη να εργάζεται πάνω σε αυτό. Αλλιώς η δύναμη της είναι πολύ υπολογίσιμη μέχρι και το 2020.
Τα πάντα όμως ξεκινάν από την εκπαίδευση του προσωπικού και την στρατιωτική θητεία.
Εδώ υπάρχει πλήρη αποτυχία από την εποχή που δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα σαν τα σημερινά.
Η Θητεία έχει απαξιωθεί πλήρως και το επίπεδο εκπαίδευσης που θα λάβει ο κάθε κληρωτός είναι θέμα φιλότιμου του εκάστοτε διοικητή ή λοχαγού και σε πιο επίπεδο θέλει να είναι η μονάδα του.
Οι έφεδροι απλά δεν υπάρχουν.
Ο Ελληνικός στρατός ξόδευε ένα κάρο χρήματα για αγορά υπερσύχρονων οπλικών συστημάτων την στιγμή που ο πεζικάριος του ήταν σε πολύ μέτριο επίπεδο.
Θα έφτιαχναν οι πολιτικοί και επαγγελματικό στρατό (με δανικά) οπότε για έναν άγνωστο λόγο απαξιώθηκε περεταίρω η στρατιωτική θητεία.
Κύριοι αυτά τελείωσαν. Τώρα ή θα την σώσουμε την πατρίδα μας η θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.
Υποχρεωτική στράτευση στα 18-21.
15 μήνες θητεία, πλήρη επανεκπαίδευση όλων των εφέδρων μέχρι τα 40 (56 για τους πολιτοφύλακες), 1-2 εβδομάδες εκπαίδευση κατ’έτος , βολές-πορείες-εκπαίδευση ειδικοτήτων κτλ.
Να σταματήσει η πραγματικά ηλίθια τακτική της απόσυρσης οπλικών συστημάτων την στιγμή που ο εχθρός έχει τα ίδια και χειρότερα.
Αλήθεια οι αλβανοί που τους καταντήσαμε να μας απειλούν και να διεκδικούν από μας έχουν καλύτερα και περισσότερα τεθωρακισμένα από τα Μ48Α5-Μ60Α1-Μ60Α3-Leo 1 που αποσύραμε?
Αλήθεια οι σκοπιανοί που τους καταντήσαμε να λένε πως θα πάρουν την Θεσσαλονίκη και είναι αδιάλλακτοι, έχουν καλύτερα και περισσότερα τεθωρακισμένα από τα Μ60Α3-Leo 1 που αποσύραμε?
Αλήθεια αυτοί οι τούρκοι με τον τεράστιο στρατό που και καλά θα μας φάνε λάχανο, από τα 3500 άρματα που έχουν τα 3000 μήπως είναι Μ48-Μ60-Leo 1 σαν και αυτά που εμείς τρέξαμε να αποσύρουμε.
Εμείς αποσύρουμε φρεγάτες-υποβρύχιο και πυραυλάκατους την στιγμή που οι τούρκοι (που θα μας φάνε λάχανο λένε κάποιοι) διατηρούν ακόμη φρεγάτα Knox και γαλλικές κορβέτες του 70.
Ότι υπάρχει και μπορεί να κάνει ζημιά στον αντίπαλο και να το χειρίζονται-συντηρούν ακόμη και εκπαιδευμένοι κληρωτοί ή έφεδροι θα πρέπει να διατηρείτε σε υπηρεσία ή εφεδρεία.
Σοβαρευτείτε προδότες πολιτικοί, βολεμένοι ανώτατοι αξιωματικοί (λυπάμαι που το λέω το τελευταίο) και ασχοληθείτε με την άμυνα της πατρίδας που ξεκινάει από την εκπαίδευση όλων των Ελλήνων στα όπλα που κοστίζει λιγότερο και αποδίδει περισσότερο από τα Leo 2 των 2 δις χωρίς πυρομαχικά.
Μόλις διάβασα ότι θα εξοικονομηθούν 80 εκατομμύρια από την ηλεκτρονική διαχείριση των τελών κυκλοφορίας!!! Θα δοθεί ένα ποσό από αυτά να πάρουν πυρομαχικά για τα Leo2(μετά από 8 χρόνια!!)….λέω εγώ τώρα….@@

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 2:06:00 μ.μ. EET  

Χμμμ...τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω!Μάλλον ο πανέξυπνος και τετραπέρατος Παναγιωτόπουλος,βλέποντας το υπάρχον σχήμα που συμμετέχει,να χάνει έδαφος,αρχισέ όχι μόνο να υιοθετεί,αλλά και να κάνει πράξη,τις προεκλογικές επικίνδυνες αστειότητες του Σύριζα,του στύλ...με τη Τουρκία θα το ρισκάρουμε!Απλά εμείς...δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους περίπλοκους πολιτικούς ελιγμούς αυτής της διάνοιας!Φυσικά όλο αυτό για την κυβέρνηση κωλοτούμπα,είναι μόνο η αρχή!Άπο τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός λαού,είναι η κοντή μνήμη,και για αυτούς τους λαούς,πάντα υπάρχουν πρόθυμοι γείτονες,για να τους υπενθυμίζουν με βίαια σκουντήγματα,την εγκεφαλική τους αυτή αναπηρία!

Αδερφός

Αρματιστής 7 Νοεμβρίου 2012 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 11:02:00 π.μ.

Επίσης
Πως τη βλέπεις τη δουλειά; Γνωρίζεις ποιοι ήταν οι μισθοί στο δημόσιο πριν τις περικοπές. Γνωστός μου με καθήκοντα υδραυλικού σε δήμο ΥΕ, με 20 χρόνια, έπαιρνε 1800 και υπερωρίες (που δεν έκανε). Άλλος συγγενής εξ αγχιστείας, σε δημόσιο θεραπευτήριο, δημοτικού, νοσοκόμος, με 25, που τον έβρισκες που τον έχανες στο μαγαζί της γυναίκας του, 2000 + υπερωρίες κλπ. Είχα γράψει πριν καιρό που είχα πάει στο γενικό λογιστήριο, που μια κυρία συνταξιούχος ΔΥ με παρακάλεσε να της συμπληρώσω την αίτηση, επειδή δεν γνώριζε και όταν είδα το τριμηνιαίο των συντάξεών της μου έπεσαν τα μούτρα. Έγω με σύνταξη ανώτατου ήμουν κάτι φεγγάρια πίσω.

Βλέπω ότι είναι κανόνας αυτοί που επιτίθενται, να αναφέρουν πράγματα που δεν ισχύουν. Από τους ελάχιστους στο δημόσιο που εργάζονται υπερωριακά και βάλε, είναι οι στρατιωτικοί και δεν παίρνουν τίποτε.

Αλλά ποιος σου είπε ότι οι Έλληνες μόνιμοι υπαξιωματικοί δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι και δεν χρησιμοποιούνται από τις μονάδες επωφελώς. Είναι λίγοι όμως.

Alexandros 7 Νοεμβρίου 2012 στις 4:00:00 μ.μ. EET  

Είναι κοινό μυστικό πως οι μισθοί των ενοπλων δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο εν σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι κοινό μυστικό επίσης πως οι αξιωματικοί είναι υπεράριθμοι, το θέμα είναι ότι δεν βλέπω πουθενά στα νέα μετρα την περίφημη νέα δομή των ενοπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός είναι ηλιου φαεινότερο.

Κοιτάξτε τώρα πως παραλαμβάνουν δωρεάν Patriot οι νέο Οθωμανοί και τσακωθείτε λίγο αργότερα για τους μισθούς. Το προτεκτοράτο και η αποικία που φωνάζουν μερικοί δεν περιγραφει την κατάσταση μας.......

D-Mitch 7 Νοεμβρίου 2012 στις 5:22:00 μ.μ. EET  

Επειδή λίγο μιλήσαμε για το τι αποσύρεται, να παραθέσω κάποια στοιχεία για τα πλοία που αποσύρει αλλά και εκποιεί (από παλαιότερες αποσύρσεις) το Πολεμικό Ναυτικό αυτό το έτος:

1. Φρεγάτες Κανάρης και Μπουμπουλίνα, η δεύτερη από καιρό έχει τεθεί εκτός ενεργείας.
2. Πυραυλάκατος Μυκόνιος, έχει τεθεί εκτός ενεργείας χρόνια τώρα λόγω πυρκαγιάς.
3. Τα ναρκαλιευτικά Κίσσα, Πλειάς και Κίχλη ηλικίας άνω των 40 ετών εκποιούνται.
4. Τα ρυμουλκά Αιγεύς και Πηλεύς (ηλικίας άνω των 50 ετών) το προβληματικό Ηρακλής και το Ατρόμητος πλοίο ηλικίας άνω των 40 ετών, όλα εκποιούνται/εκποιήθηκαν.
5. Το πλοίο γενικής υποστήριξης Αξιός ηλικίας άνω των 40 ετών αποσύρεται.
6. Τα ναρκαλιευτικά Αύρα, Αηδών και Αλκυών, πλοία ηλικίας άνω των 40 ετών αποσύρονται.
7. τα ναρκαλιευτικά Δάφνη και Θάλεια ηλικίας άνω των 40 ετών και που από χρόνια έχουν αποσυρθεί εκποιούνται.
8. Τα από καιρού αποσυρθέντα αποβατικά Κύθηρα και Μήλος εκποιούνται.
9. Το πλοίο ταχείας μεταφοράς Ιθάκη (ουκρανικής προέλευσης) που είναι από καιρό απενεργοποιημένο.
10. Τρία παλαιά βοηθητικά πλοία, δεν γνωρίζω αν πρόκειται για ρυμουλκα, πλοία αλιείας τορπιλών, υδροφόρες ή άλλου τύπου.

Να σημειώσω ότι οι εκποιήσεις ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ σε κέρδος. Ουσιαστικά οι σημαντικές αποσύρσεις είναι των Κανάρης και του Αξιού.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

Και ο Μυκόνιος εκσυγχρονισμένο πλοίο είναι, είναι ντροπή να αποσύρεται, έπρεπε να επισκευαστεί.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι τό συνολικό πλήγμα για το ΠΝ είναι πολύ μικρότερο από αυτό που υπονοεί η φράση "αποσύρονται 11 πλοία".

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 7 Νοεμβρίου 2012 στις 7:02:00 μ.μ. EET  

Φίλε Αλέξανδρε,
Η αμοιβές για τα ΄΄δεδουλευμένα΄΄ των στελεχών ΕΔ ήταν πολύ χαμηλές όχι σε σχέση με ευρωπαίους αλλά σε σχέση με πάρα πολλούς έλληνες που πληρώνονταν από το Δημόσιο.
Οι αξιωματικοί δεν είναι καθόλου υπεράριθμοι , ίσως βέβαια εννοείς τους στρατηγούς. Η αριθμητική ανεπάρκεια των κατωτέρων - ανωτέρων θα είχε φανεί καλύτερα αν αντί για την ΄΄πατέντα΄΄ να αναθέτουμε σε έναν αξιωματικό 3-4 διαφορετικά καθήκοντα, δουλεύαμε όπως έπρεπε οργανωμένοι με προσοντολόγια – καθηκοντολόγια. Ίσως έτσι καταλαβαίναμε καλύτερα γιατί π.χ. τα Νατοϊκά Επιτελεία έχουν εκατοντάδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Στις Μονάδες δεν πρέπει ένας διοικητής Λόχου να έχει και το Γραφείο Επιχειρήσεων (3ο). Είναι και τα δύο απαιτητικά καθήκοντα και μοιραία θα υποβαθμιστούν.
Απαιτείται φυσικά αξιολόγηση ώστε τα στελέχη που ΄΄παίζουν σε slow motion΄΄ να πηγαίνουν σε θέσεις με χαμηλές απολαβές ή και σπίτι τους, θέμα που τέθηκε και από τον Μηδενιστή.
Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιό σου για τον τσακωμό περί μισθών. Γιατί αυτή η ένταση στην ΄΄πάλη των επαγγελμάτων΄΄;

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 7:12:00 μ.μ. EET  

@Αρματιστή
Δεν καταλαβαίνω σε τι ενίστασαι?΄Εγραψα για παράλογους μισθούς στο Δημόσιο και για τις αδικίες και τις λαμογιές στις μισθοδοσίες των Ε.Δ.!!Τί επιθέσεις βλέπεις πάλι??Ποιός σου επιτέθηκε??Δεν είμαστε σε κάποιο μέτωπο,ηρέμησε.

Όσο για τους υπαξ,ρεαλιστική εκπαίδευση προσφέρουν κάποιες μονάδες ΚΔ. Αν θεωρείς επωφελή τρόπο την αξιοποίηση τους ως συνοδους σε άσκοπες κινήσεις,ΟΝΥΑ,αγήματα, κτλ προφανώς δεν έχεις συνεργαστεί και γνωρίσεις SSG και MSG για να δεις τι καθήκοντα έχουν.

Άσε που για να τους μιλήσεις πρέπει να είσαι second lieutenant και πάνω και αυτοί όχι πολλά πολλά,ορθά κοφτά τι θέλουν.Διότι έχει εμπειρία,γνώσεις,ικανότητες και πολεμική πείρα.

¨Αμα είναι από Marines ή SF..μόνο με γράμμα...

Anyway,καλό είναι σε κάποιο σημείο να συγκεφαλαιώνουμε και το τελαυταίο post του D-Mitch λέει πάρα πολλά!!Πλέον θα τρέχουμε να τους προλάβουμε παντού!

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 στις 8:17:00 μ.μ. EET  

το ακούσατε;;;; ΟΛΟΙ!!!
μηδενιστή που είσαι;;;
οι υπάλληλοι της βο(υ)λής έχουν τον κώλο πίσω!! και με τσαμπουκά ζήτησαν και πήραν αυτό που ήθελαν!! δηλ. τα "κεκτημένα τους" με το έτσι θέλω!! ούτε μειώσεις ούτε ΤΙΠΟΤΑ!!
και μετά τα βάζουμε με τον Αρματιστή και τις μισθάρες των αξκων!!
ΑΙΣΧΟΣ!!!

Γιάννης

Αρματιστής 7 Νοεμβρίου 2012 στις 8:58:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2012 7:12:00 μ.μ.

Φίλε μου είχα τη τύχη να υπηρετήσω και σε εποχές που η ηγεσία εμπιστευόταν τους κατώτερους αξιωματικούς, τους ΔΕΑ και τους μόνιμους υπαξιωματικούς, ακόμη και τους έφεδρους υπαξιωματικούς. Σε μια σημαδιακή ημέρα για μένα, είχε γίνει συναγερμός, ένα Μ38Α1 είχε σταλεί για να μεταφέρει τους διοκητές Ιλών στο στρατόπεδο και όταν έφθασα ήδη η Ίλη μου είχε φύγει για τη διασπορά με τον Αρχιλοχία της Ίλης, κληρωτό Λοχία από τη Νέα Βύσσα. Τα πυρομαχικά από τις ΠΑΠ μεταφέρονταν στα πεδία βολής αρμάτων, με επικεφαλή ΔΕΑ. Και πολλά άλλα μπορούν να αναφερθούν, που αποδεικνύουν ότι οι κατώτεροι και οι υπξκοι αναλάμβαναν ευθύνες.

Αργότερα, η ηγεσία εμπρός στο φόβο ενός ατυχήματος, μετέφερε σταδιακά τις ευθύνες όλο και ψηλότερα, ευνουχίζοντας τους κατώτερους.

Δεν ξέρω αν μπορεί πλέον αυτό να αλλάξει.

Alexandros 7 Νοεμβρίου 2012 στις 10:52:00 μ.μ. EET  

Φίλε Κλεάνθη,

Καταρχάς να δηλώσω εξαρχής ότι δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω το πως θα οργανωθεί ο Ελληνικός Στρατός.
Όμως και εδώ θα δανειστώ στοιχεία από την Wikipedia, για αυτό όπου σφάλω παρακαλώ διορθώστε με. Ο Ελληνικός Στρατός έχει 16 χιλιάδες Ανώτερους αξιωματικούς και ούτε καν 7000 υπαξιωματικούς, ενώ οι οπλίτες είναι 63 χιλιάδες περίπου και η ολική κινητοποίηση υπολογίζει περί τους 250000 στρατιώτες. Δεν θεωρώ λογική αυτή την αναλογία και ειδικά εις βάρος των υπαξιωματικών.

Ωστόσο, θα επιμείνω πως τα ποσά των μισθών των ένστολων ήταν αστεία αν αναλογιστεί κανείς πως πληρώνονται οι στρατιωτικοί στις Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Τουρκία!

Οποιαδήποτε περικοπή στην άμυνα είναι ισοδύναμη εγκληματικής ενέργειας!

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 στις 1:42:00 π.μ. EET  

προς τον Αρματιστή και όποιον άλλο νομίζει ότι οι αξ/κοι δεν ειναι υπεράριθμοι.
Στις τελευταίες κρίσεις έριξα μια ματιά στο ΦΕΚ να δω πόσοι ειναι οι Συνταγματάρχες, όλοι μαζί (σωματα & όπλα) ειναι πάνω απο 420 (!) Τι δουλειά κάνουν; Γραφείς πολυτελείας;
Πριν απο λίγα χρονια είχαμε πάνω απο 70 ταξίαρχους, σχεδόν όσους είχαν και οι ΗΠΑ. Επιχειρησιακά τι προσφέρουν;
Δεν ειπε κανένας ότι η αστυνομία ή η πυροσβεστική έχουν λίγους, ούτε αυτό ακυρώνει τους υπεραριθμους του στρατού.

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 στις 10:41:00 π.μ. EET  

16,000 ενεργοί αξκοι,
7,000 ενεργοί υπαξκοι,
16,000 έφεδροι αξκοι,
90,000 έφεδροι υπαξκοι,
~290,000 έφεδροι στρ.

32 χιλιάδες διοικούν 380,000

400,000 εφεδροι άπαντες απο τα 18 μέχρι τα 38 και λιγότεροι απο όσους στην αλβανία το 41.

κάπως έτσι το βλέπουν νομίζω

μηδενιστής

Αρματιστής 8 Νοεμβρίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 1:42:00 π.μ

Για να υποστηρίζεις ότι είναι πολλοί, σημαίνει ότι έψαξες το θέμα. Δηλαδή έψαξες και βρήκες που υπηρετεί ένας έκαστος εκ των συνταγματαρχών και αντιλήφθηκες είτε ότι τη θέση που καταλαμβάνει θα μπορούσε να τη κάνει κάποιος κατώτερος καλύτερα, είτε ότι η θέση δεν χρειάζεται.

Έτσι δεν πρέπει είναι φίλε μου, ώστε η γνώμη σου να έχει βάθος και κύρος;;;

Αυτό όμως δεν το έκανες, δεν το ξέρεις, ούτε και εγώ το ξέρω, αλλά πιπιλίζεις μια καραμέλα που σου έδωσαν. Νομίζω λοιπόν ότι μπουρδολογείς, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Η άποψή μου έχει καταγραφεί. Υποστηρίζω ότι οι αξιωματικοί θα πρέπει να παραμένουν περισσότερο χρόνο στους βαθμούς του ανθυπολοχαγού μέχρι αντισυνταγματάρχη και μάλιστα όταν τελειώνουν από ανχες να έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια ενεργού υπηρεσίας. Ο στρατός πρέπει να έχει όσους μόνιμους αξκούς χρειάζεται για τον ενεργό στρατό σήμερα και για το στρατό εκστρατείας στο πόλεμο.

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 στις 2:07:00 μ.μ. EET  

@8 Νοεμβρίου 2012 1:42:00 π.μ. EET

"Πριν απο λίγα χρονια είχαμε πάνω απο 70 ταξίαρχους, σχεδόν όσους είχαν και οι ΗΠΑ"

Ρε μην αντιγράφετε ότι λέει το σύριζα στις εφημερίδες
Οι ΗΠΑ έχουν 600,000 ενεργό στρατό και περίπου 1,000 αστεράτους, τα 2/3 ταξίαρχοι.

Στην ελλάδα έχουμε πολλούς σχετικά με τις 90,000 αλλά όχι αρκετούς με τις 400,000 που θα πολεμήσουμε.

μηδενιστής

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2012 στις 6:05:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστη
Οι απέναντι με πόσους θα πολεμήσουν?

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 8 Νοεμβρίου 2012 στις 6:06:00 μ.μ. EET  

Φίλε Αλέξανδρε,
Για το θέμα των υπεράριθμων αξιωματικών, απλά ανταλλάσουμε απόψεις. Όλοι μπορούμε να κρίνουμε αρκεί να γίνεται καλοπροαίρετα.
Τα αριθμητικά στοιχεία αξιωματικών από την Wikipedia δημιουργούν σύγχυση γιατί δεν ακολουθούν τις διαβαθμίσεις των στρατιωτικών που προβλέπει ο Κανονισμός 20-1. Θα έπρεπε να τους χωρίζει σε Αξιωματικούς – Ανθυπασπιστές – Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες, ή να ενώσει Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες με τον όρο Οπλίτες. Δεν το κάνει και δημιουργεί απορίες: Τι είναι για οι 15. 131 ΄΄λοιπές κατηγορίες΄΄ ; ΔΕΑ τόσοι πολλοί; Μήπως έχει τους ΔΕΑ στους Αξιωματικούς οι και οι 15.000 είναι ΕΠΟΠ; Γιατί ενώνει Υπξκούς και Ανθυπασπιστές; Μήπως έτσι με τον όρο οπλίτες εννοεί στρατιώτες θητείας;
Αν τελικά δεχτούμε ότι Αξιωματικοί είναι 16.000 και χωρίς τους ΔΕΑ, προφανώς δεν είναι όλοι ανώτεροι που έγραψες αλλά το σύνολο. Περιλαμβάνει έτσι και μη ΄΄μαχίμους΄΄ (αδόκιμος όρος) όπως οικονομικούς, ιατρούς, στρατολόγους, της πληροφορικής, μουσικούς, κλπ, οι οποίοι δεν διοικούν. Τα νούμερα είναι γενικά και δεν βοηθούν γιατί εγώ αναφέρθηκα σε μονάδες –επιτελεία και όχι σε όποιον φοράει αστέρι. Με ενδιαφέρει το επιχειρησιακό κομμάτι και όχι το δημοσιονομικό.
Επίσης δεν τίθεται θέμα αναλογίας Αξιωματικών - Υπαξιωματικών και μάλιστα με όρους δικαοσύνης. Ο ΕΣ προτιμά γενικά την παραγωγή Αξκών και ακόμη και οι αποφοιτούντες από την σχολή Υπαξιωματικών τα μισά χρόνια της καριέρας τους θα είναι Αξιωματικοί. Καλώς ή κακώς έτσι οι Αξκοί θα είναι περισσότεροι. Η δε σύγκριση αριθμών Αξιωματικών Στρατιωτών είναι παραπλανητική για οι τελευταίοι μειώνονται δυσανάλογα. Η τεράστια μείωση των έφέδρων με τον υποδιπλασιασμό της θητείας και την όλο και πιο μειωμένη απόδοση των κλάσεων δεν ισοφαρίζεται από ΕΠΟΠ και κλείσιμο κάποιων μονάδων - επιτελείων. Η δύναμη ενός τάγματος μπορεί να κυμαίνεται π.χ. από 100 έως 400 στρατιώτες αλλά θα έχει πάντα ένα Διοικητή και 4-5 Διοικητές λόχων. Η μείωση λοιπόν των στρατιωτών δεν πρέπει να οδηγεί σε παρόμοια μείωση των Αξιωματικών.
Τελικά το πόσους ακριβώς χρειαζόμαστε το ξέρει μόνο όποιος έχει δουλέψει με τους Πίνακες Οργανώσεως που λένε πόσοι απαιτούνται.
Χρειάζεται πάντως η μεγαλύτερη παραμονή σε μικρούς βαθμούς που ανέφερε ο Αρματιστής αλλά και ο οικονομικός υποβιβασμός (ή η ΄΄ανεργία΄΄ άν απαιτηθεί) όσων βαριούνται πολύ που είπε ο Μηδενιστής.

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2012 στις 9:50:00 π.μ. EET  

@defencegreece

οι απέναντι έχουν εν ενεργεία κοντά 800,000 στρατό + στρατοχωροφυλακή. έχουν λεφτά να ταΐσουν - οπλίσουν κανα μισό εκατομμύριο ακόμα στην ξεφτίλα.

----------------------------

αξκοι και δεα 'μάχιμοι' είναι απλο να υπολογιστούν χοντρικά:
~200 το χρόνο απο ΣΣΕ σε όπλα + ~50 απο ΣΜΥ + ~1,500 ΔΕΑ (ΣΕΑΠ, ΣΑΤΘ, ΣΠΒ, ΣΑΚΕΔΒ, ΣΜΧ)

αν δεν κάνω λάθος οι ΔΕΑ δεν μετράνε στις λίστες προσωπικού σαν αξκοι εν ενεργεία, αλλά σαν στρατιώτες.


@ΚΛΕΑΝΘΗΣ
"Χρειάζεται πάντως η μεγαλύτερη παραμονή σε μικρούς βαθμούς που ανέφερε ο Αρματιστής αλλά και ο οικονομικός υποβιβασμός (ή η ΄΄ανεργία΄΄ άν απαιτηθεί) όσων βαριούνται πολύ που είπε ο Μηδενιστής."

Δυστυχώς δεν θα δούμε πολλούς να κάνουν χαρτιά για σχολές απο φέτος. Μια οικογένεια με ~4,000 το χρόνο σπουδάζει παιδί τσεχία γιατρό και σε μια 2τία αγγλία μετά τα έχει βγάλει τα λεφτά. Γιατί να τραβάει 9g με χιλιάρικο; Και δεν το συζητάμε καν για ΣΜΥ/ΣΤΥΑ κτλ

όσον αφορά τους βαθμούς μπορούμε να εφαρμόσουμε 3 λύσεις:
1. απόλυση όσων δεν πληρούν τα κριτήρια: επαγγελματικά, σωματικά
2. κόψιμο 2 βαθμών απο όλους χωρίς να κοπούν τα λεφτά.
3. εικονικός βαθμός για υπηρετούντες σε ΝΑΤΟ που μετράνε τα γαλόνια.

Επίσης όπως λέω και ξαναλέω και ξαναλέω πρέπει να εφαρμοστεί το αγγλικό σύστημα + ROTC για αξκους που δεν θα υπηρετούν σε όπλα ή δεν χρειάζονται 4ετή φοίτηση στην ΣΣΕ/ΣΙ/ΣΝΔ
Α) Μετατρέπουμε την ΣΕΑΠ σε ΣΑ για όλους (+τους έφεδρους αξκους) με 2μηνη παραμονή. Θα φοιτούν δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, μηχανικοί κτλ. Ενώνουμε όλες τις σχολές των όπλων-σωμάτων σε ένα πανεπιστήμιο - ακόμα και να τις προσθέσουμε στην "ΣΕΑΠ" για να έχουν τις ίδιες εγκαταστάσεις - και προσθέτουμε 4μηνη θητεία για ΔΕΑ και 6-12μηνη για τους μόνιμους. Τεράστια οικονομία σε χρήμα. (Συν το θετικό οτι στην "ΣΕΑΠ" θα υπάρχει ΤΣ υπεραρκετό για την άμυνα της νήσου αν χρειαστεί)
Β) Προσθέτουμε 2 προγράμματα σε ΑΕΙ (καλύτερα αυτό του ηρακλείου που είναι δίπλα): ένα ερευνητικό (κλείνουμε το ρημάδι το ΚΕΤΕΣ) και ένα εκπαιδευτικό ROTC (πρακτικά το 2μηνο της ΣΕΑΠ θα γίνεται σπαστό δεκαπενθήμερο ανα καλοκαίρι) για να μην χάνουν οι φοιτητές που θέλουν την επαφή.

Τέλος να πω και ένα πράγμα που είναι άσχημο και το παραβλέπουμε: πρέπει να φτιαχτούν επιτέλους οικίες αξκων/οπλιτών για όλους. Αν και δεν έχουμε λεφτά η λίστα με φοροφυγάδες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Κατασχέσεις σπιτιών ειδικά στα νησιά φτάνουν για όλο το προσωπικό και πρέπει να γίνουν.

μηδενιστής

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00:00 π.μ. EET  

@Μηδενιστή

Σωστό το πνεύμα της πρότασης σου αλλά διαφωνώ στην υλοποίηση της και ριζικά με τον θεσμό των ΔΕΑ γιατί αντί να μειώσουμε αξκους και υπαξκους, που όλοι θέλουν να διατάζουν και κανείς να εκτελεί προσθέτουμε και άλλους σε ένα κορεσμένο σύστημα από βαθμοφόρους.

Η ΣΣΕ πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία και από σχολή επιλογής εππαγγελματικής αποκατάστασης βαριεστημένων νέων, να γίνει σχολή στρατιωτικών επιστημόνων καριέρας.

Να εισάγονται σε αυτή απόφοιτοι ΑΕΙ συγκεκριμένων ειδικοτήτων ή και από ΤΕΙ με μεταπτυχιακό όμως.

Αντί για 4ετη (που κάνουν μαθήματα όπως να ναι και ότι να ναι και δεν έχουν στην ουσία πραγματικό πτυχίο) να φοιτούν το πολύ 2ετη με αμιγούς στρατιωτικής εκπαίδευσης.Το αντίστοιχο και για τη ΣΜΥ με εισακτέους απόφοιτους ΤΕΙ με 1ετος στρατιωτικής μόνον εκπαίδευσης.

Έτσι έχεις επιστήμονες με αντικείμενο ήδη και παράλληλα αξκους κ υπαξκους, που σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στις Ε.Δ. αποχωρούν και βγαίνουν να εργαστούν πάνω στο πτχυχίο τους.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με τη ΣΝΔ αφού υπάρχει ήδη η Εμποροπλοιάρχων!Μόνο με την Ικάρων να παραμένει ως έχει για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2012 στις 1:06:00 μ.μ. EET  

@9 Νοεμβρίου 2012 11:00:00 π.μ. EET

Φίλε η μετατροπή στο καθαρό βρετανικό σύστημα με 9μηνη ΣΣΕ βγάζει συνήθως φόλες αξκους. Ωραίο το αγγλικό σύστημα αλλά ΟΧΙ για πόλεμο.

Το να το πάμε στα 2 χρόνια δεν γλιτώνουμε κάτι ειδικά αν οι τούρκοι έχουν 4 ΣΣΕ + σχολή πολέμου αρκετά νωρίς όπως συνηθίζουν. Ήδη έχουμε χειρότερους αξκους. Να το πάμε παρακάτω;;;

Οι αμερικάνοι με ROTC (έχουν τους μισούς Α/ΓΕΕΘΑ απο rotc) έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν την West Point/Colorado Springs/Annapolis.

Και ΠΡΟΣΕΧΕ εκεί βγάζουν γενικής φύσεως αξκους με πτυχίο BSc/BA χωρίς ειδικότητα.
Γιατί θεωρούν οτι πρέπει να υπάρχουν σαν πυρήνες, σαν ανώτατα εκπαιδευτήρια σαν φιλοσοφικές σχολές πολέμου.
Οι καθηγητές σε αυτές τις σχολές (συνήθως αξκοι) έχουν διδακτορικά που ούτε τα φανταζόμαστε. Οι διδασκαλίες είναι καταπληκτικές και δεν μαθαίνονται ούτε σε κανονικά πανεπιστήμια ούτε σε 9μηνα.
Άλλο να βγάλεις αξκο εργαλείο και άλλο αξκο που παράγει εργαλεία . Χρειάζονται και τα 2.

Οι ΔΕΑ είναι για το στρατό αναντικατάστατοι.
Αποτελούν το 90% των απωλειών και το 90% των δκτων δριων/λόχων εδώ και 200 χρόνια.
Με τι θα τους αντικαταστήσεις;;;;

Στην θητεία μου είδα 3 μονοάστερους: 3 στη σχολή (ένας βαρέα αλκοολικός, 2 άριστοι)και έναν μόλις στην μονάδα (μέγας ψαράς).
Είδα 16 ΔΕΑ στη μονάδα, οι 3 για κρεμάλα (2 17χρονα και 1 χασίκλα), οι 10 νορμαλ και οι 3 άριστοι (2 MSc και 1 Phd στο πεζικό...).
Γιατί να χάνουμε τους άριστους σε καθήκοντα σκοπών;

Αν ο στρατός τους έχει ρίξει - που το έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό - θα φάει ένα ... "παστέλι" ΝΑΑΑΑΑΑ! στον επόμενο πόλεμο.
(συγνώμη για την περιγραφή αλλά μερικές καταστάσεις περιγράφονται καλύτερα με εικόνες)

Καλύτερα να ενισχύσει τους ΔΕΑ όπως έχω ξαναπεί με συμβόλαια. Υπάρχει ανεργία - καλύτερα ανθλος στην κω παρά στην ουρά στον ΟΑΕΔ και με 800Ε.
Το έκανε παλιά και έφταναν Ανχες, πέταγαν μέχρι και Ε/Π και βασικά ήταν η ελληνική έκδοση των αμερικανικών warrant officers που είναι οι τεχνοκράτες ειδικευμένοι αξκοι.
Ας το ξανακάνει!
Αλλιώς με το να στέλνουν αξκους να μάθουν μπετά και αντιστάσεις μετά απο 4 χρόνια άντε γεια!

ΥΓ ο αξκος που σκέφτηκε 17χρονους ΔΕΑ ΝΑ παραιτηθεί ΤΩΡΑ.

μηδενιστής

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2012 στις 7:35:00 μ.μ. EET  

Δεν είχα κατα νου το Αγγλικό αλλά το Γαλλικό σύστημα.

Όπως δίαβασες έγραψα για 2ετη φοίτηση και όχι 9μηνη που αναφέρεις.
Το ότι οι Τούρκοι κάνουν 4ετη δεν λέει και πολλά γιατί το αποτέλεσμα μετράει.

Πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όπως τα αμερικάνικα πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές σχολές τους με τα Ελληνικά δεδομένα.Ουδεμία σχέση ασφαλώς.

Όσο για τους ΔΕΑ,αποτελούν απομηχανής Θεό για τους αξκους,που τους γλυτώνουν από υπηρεσίες,αγήματα,παρελάσεις,χωσίματα κ.τ.λ.Δεν λέω πως ορισμένοι εξ αυτών έχουν τις ικανότητες και και την θέληση ίσως για να γίνουν στελέχη,όμως έχει αποδειχθεί πως η πλειοψηφία τους εντάχθηκε στο θεσμό αυτό για να ικανοποιήσουν αποθημένα τους και να διατάζουν,άλλοι για να εμπλουτίσουν το βιογραφικο τους ίσως, άλλοι από λοξα και πάει λέγοντας.Αφήνω απἐξω τον περασμένο αιώνα που γινόταν το έλα να δεις με το κάθε βύσμα.

Όσο για τα ROTC πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.Εδώ είναι Ελλάντα.Όταν λειτουργήσουν έννοιες όπως αξιοκρατία,ισοπολιτεία,ισονομία,μακροχρόνιος στρατηγικος σχεδιασμός κ.α. τότε ίσως καταφέρουμε να αντιγράψουμε σωστά.

Μην ξεχνάς και πόσοι απόφοιτοι πανεπιστημίων απέφυγαν και αποφεύγουν το ΔΕΑλικι που τώρα είναι 15μηνο και όχι 24μηνο.

Δυστυχώς κάποια οθωμανικά κατάλοιπα όπως αυτό του να όλοι να διατάζουμε και να καθόμαστε,ακόμη υπάρχουν.

Και μιας και αναφέρεσε στο U.S Army σε ενημερώνω πως η ραχοκοκκαλιά,ο κινητήρας των Ε.Δ. τους είναι οι υπαξ και αυτοί δεν βγαίνουν από ΣΜΥ.Κάποιοι είναι πτυχιούχοι,άλλοι όχι.

Όσα σου γράφω τα γράφω από προσωπική εμπειρία που έχω από τις διάφορες συνεργασίες μαζί τους εντός και εκτός πατρίδας.

Υ.Γ: Ίσως, αν γίνει η εκπαίδευση τους μονοετής (όχι για παραγγέλματα και παρελάσεις) και μέσα από αυστηρότατη επιλογή ακαδημαϊκών και φυσικών προσόντων, να τους προτείνεται ένα μονοετές ή 18μηνο συμβόλαιο που θα ανανεώνεται δίχως τηλέφωνο ή σήμα αλλά με εξετάσεις.Με την προυπόθεση πως θα συνεχίσει να υπάρχει αυτός ο θεσμός.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 10:02:00 π.μ. EET  

@9 Νοεμβρίου 2012 7:35:00 μ.μ. EET

"Δεν είχα κατα νου το Αγγλικό αλλά το Γαλλικό σύστημα."

Το αγγλικό και γαλλικό σύστημα είναι η βάση όλων των στρατών στον πλανήτη. 9μηνο σεαπ οι άγγλοι αξκοι, 4ετία πολυτεχνείο οι γάλλοι.

"Το ότι οι Τούρκοι κάνουν 4ετη δεν λέει και πολλά γιατί το αποτέλεσμα μετράει.

Έλα όμως που μιλάμε για πολύ καλούς αξκους και πολύ καλύτερους απο τους δικούς μας.

"Πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όπως τα αμερικάνικα πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές σχολές τους με τα Ελληνικά δεδομένα.Ουδεμία σχέση ασφαλώς."

Φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση. Γι αυτό και επιμένω στην εφαρμογή αυτών στην ελλάδα.

"Όσο για τους ΔΕΑ...,"

Δεν διαφωνών. Αποτελούν τον συνοδό καναδέζας πια αλλά στον πόλεμο είναι η βάση του στρατού ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ πχ με τον αμερικανικό που είναι οι υπαξκοι.
Δεν νοείται ΕΣ χωρίς ΔΕΑ.

"Μην ξεχνάς και πόσοι απόφοιτοι πανεπιστημίων απέφυγαν και αποφεύγουν το ΔΕΑλικι που τώρα είναι 15μηνο και όχι 24μηνο."

Αν ήξερα το αποτέλεσμα θα απέφευγα και γω. Αν είχα και λογική και διάβαζα το Playboy αντί το ενκρυπτώ δεν θαπήγαινα καν στρατό. 3 χρόνια εκτός χώρου εργασίας είναι μείωση στο εισόδημα μου κοντά στο 200ρικο. μικρός δεν το καταλαβαίνεις. μεγάλος τσούζει.
φυσικά δεν πάμε στρατό ή ΔΕΑ γιατί μας αρέσει αλλά γιατί είναι υποχρέωση μας. οι ΥΕΑ επίσης είναι εθελοντές - και πολύ πολύ καλά κάνουν.

"Αφήνω απἐξω τον περασμένο αιώνα που γινόταν το έλα να δεις με το κάθε βύσμα."

Τα βύσματα έφτασαν αφιον και κορυτσά.

"Και μιας και αναφέρεσε στο U.S Army σε ενημερώνω πως η ραχοκοκκαλιά,ο κινητήρας των Ε.Δ. τους είναι οι υπαξ και αυτοί δεν βγαίνουν από ΣΜΥ.Κάποιοι είναι πτυχιούχοι,άλλοι όχι"

Φυσικά μετά το 1984+ που έγιναν επαγγελματίες αντιγράφοντας το αγγλικό στρατό. Έχοντας όμως ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ με διαφορά αξκους απο τους άγγλους διατήρησαν την μέχρι τότε βάση τους ΔΕΑ (ROTC) έχοντας έτσι τον μόνο στρατό στο κόσμο με 2 βάσεις. Το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο.

"Ίσως, αν γίνει η εκπαίδευση τους μονοετής ...Με την προυπόθεση πως θα συνεχίσει να υπάρχει αυτός ο θεσμός."

Η ηγεσία του στρατού ξυπνάει με ισχυρό ΣΟΚ. Ήδη πρέπει να σβήσει παο τη λίστα μόνιμους μονοάστερους. Οι ΔΕΑ θα αλλάξουν και ρόλο και σκοπό στο μέλλον αλλιώς ο ΕΣ θα μείνει με διμοιρίτες εποπ λοχίες.

μηδενιστής

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 1:29:00 μ.μ. EET  

Υπερασπίζεσαι κάτι που έκανες και προφανώς σου άρεσε και είναι δεκτό.

Δεν σημαίνει βέβαια πως λειτούργησε-ργεί ή θα λειτουργει ορθά και στο μέλλον.

Προφανώς έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει αξιοκρατία,ισοπολιτεία,ισονομία στην Ελλάδα και στις Ε.Δ. και πέραν των άλλων ελλάσονός σημασίας που απαιτούνται μαζί με τα προαναφερθέν μείζονος σημασίας ώστε να εφαρμοσθεί το αμαερικάνικο σύστημα ROTC που αφορά υπαξ και αξ.

Όσοι πτυχιούχοι δεν γίναν ΔΕΑ έγιναν εφ.λχιες και δεν καταλαβαίνω που το κακό ή τί παραπάνω έκανε ή θα κάνει ο ΔΕΑ?Πτυχιούχοι και οι 2 και πολλές φορές ο ένας με διδακτορικό και ο ΔΕΑ με ΤΕΙ λογιστικής ή ιχθυοκαλλιέργειες.Όχι πως έχουν κάτι οι σχολές αυτές,απλά δίνω τάξη μεγέθους.


Ίσως να υπάρχει διαφορά στους αξ μας (βλ.Bayoz) που πιθανόν να οφείλεται στο ότι δεν τους αντιμετωπίζουν κάθε μέρα όπως σε Π.Α. & Π.Ν. αλλά και λόγω της πληθώρας περιττών οργανικών θέσεων μιζών,θέσεων σε εταιρείες πολεμικού υλικού και κυρίως αναξοκρατίας και ανισονομίας.

Γίνεται Ε.Σ. με περιορισμένο αριθμό ικανότατων ΔΕΑ αλλά όχι με αυτούς που υπήρξαν υπάρχουν και δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν.

Αα,μόνο οι ΔΕΑ ή εξαιτίας αυτών πήγαμε εκεί??Καλό είναι οι υπερβολές να αποφεύγονται.

Είχαν και πρίν το 1984 επαγγελματικό στρατό και δεν περίμεναν να αντιγράψουν τους Άγγλους γιατί πολύ απλά δημιουργού απο μόνοι τους ότι τους χρειάζεται βασιζόμενοι στις εμπειρίες τους.

Δεν ξέρω για τους ΕΠΟΠ αλλά παραβλέπεις νομίζω σκοπίμως τους υπαξ.Υπάρχουν αρχιλοχίες και επιλοχίες με χρόνια υπηρεσίας και εμπειρίας που αναλαμβάνουν καθήκοντα β.δριτη στο χαλαρό και δεν περίμενε ο Ε.Σ. και ο κάθε στρατός τους τα παιδάκια τους ΔΕΑ για να λειτουργήσει.

To Reserve Officers' Training Corps,λειτουργεί σωστά στην Αμερική για ευνόητους λόγους αλλά παραβλέπεις ότι κάτι αντίστοιχο δεν χρειάζεται σε εμάς γιατί δεν έχουμε τα ίδια μεγέθη ούτε σε πληθυσμό ούτε και σε Ε.Δ.

Εάν γίνει αυτό που λες το πρέπει να αντιγράψουμε πλήρως και σωστα τον U.S Army καινα καταργηθούν οι σχολές υπαξ και να προσαρμοσθούν οι βαθμοί αναλόγως.Τότε φυσικά ναι.

Αα,και μην ξεχνάς ότι πάνω από το 50% από τους ROTC πάνε εκεί για contract λόγω του ότι ξεπληρώνουν τα δάνεια τους από τον U.S ARMY για τις σπουδές τους(υποτροφίες).Έχω γνωρίσει μερικούς από δαύτους που απλά εκτίουν ποινή..σαν τον άλλον τον easy rider..

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 10:24:00 π.μ. EET  

@12 Νοεμβρίου 2012 1:29:00 μ.μ. EET
"Υπερασπίζεσαι κάτι που έκανες και προφανώς σου άρεσε και είναι δεκτό."

Ίσα ίσα βλέπω οτι ο θεσμός δεν βγαίνει πια και θέλω την αλλαγή του. Πρώτος θα σου πω οτι με το παρόν σύστημα ο ΔΕΑ είναι άχρηστος.

"Προφανώς έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει....Όχι πως έχουν κάτι οι σχολές αυτές,απλά δίνω τάξη μεγέθους."

Γιατί να μη λειτουργήσει το ROTC; Τί σχέση έχει η αξιοκρατία; Όποιος μπορεί και θέλει θα κάνει χαρτιά και θα παρακολουθεί τη σχολή. Όποιος τελειώνει θα υπογράφει και 3ετές συμβόλαιο όπως στην αμερική. Ο Στρατός θα έχει δικαίωμα να τον διώξει ανα πάσα στιγμή.
Ο εφ. λοχίας στον ΕΣ απλώς δεν υπάρχει. Υπάρχει εποπ δνεας.

"Ίσως να υπάρχει διαφορά στους αξ μας (βλ.Bayoz)...ανισονομίας."

Δεν το λέω για αυτό. Ο τούρκος ανθλγός έχει 36-50 άτομα, ο έλληνας 5. Ο τούρκος στρατηγός κάνει πόλεμο και έλληνας παρελάσεις. Ο τούρκος πάει σε ακαδημίες και σκίζεται να βγει μέσα στους 5-10. εδώ άπαντες τελειώνουν με 9. Δεν υπάρχει σύγκριση.

"Γίνεται Ε.Σ. με περιορισμένο αριθμό ικανότατων ΔΕΑ αλλά όχι με αυτούς που υπήρξαν υπάρχουν και δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν."

Μαζί σου.

"Αα,μόνο οι ΔΕΑ ή εξαιτίας αυτών πήγαμε εκεί??Καλό είναι οι υπερβολές να αποφεύγονται."

Και όμως οι ΔΕΑ στελέχωναν τις 9 στις 10 δρίες και τους μισούς λόχους. Δεν είναι υπερβολή.

"Είχαν και πρίν το 1984... χρειάζεται βασιζόμενοι στις εμπειρίες τους."

Πέφτεις έξω. Πρώτο γιατί πριν το 1975 (συγνώμη για το 84 - μπερδεύτηκα με την διακλαδικότητα) κουμάντο έκαναν οι αξκοι/αξκοι ROTC γιατί το 99% των υπαξ ήταν έφεδροι. Μόνιμοι υπαξ ήταν ελάχιστοι. Διάβασε ένα βιβλίο για το βιετναμ πχ The Magnificent Bastards: The Joint Army-Marine Defense of Dong Ha 1968.
Οι αμερικάνοι αντιγράφουν τους άγγλους, τους γάλλους, τους ρώσους όπως όλοι.

"Δεν ξέρω για τους ΕΠΟΠ αλλά παραβλέπεις νομίζω σκοπίμως τους υπαξ....τους ΔΕΑ για να λειτουργήσει."

Καταρχήν δεν είναι τα καθήκοντα τους. Δεύτερον πόσοι μόνιμοι υπαξκοι υπάρχουν; Να σου πω στην μονάδα μου; 6, οι 4 στα γραφεία, 1νας στους όλμους, 1νας στην δρία συντήρησης. Οι άλλοι ~40 ήταν ΕΜΘ. Ξέρεις τί εστί ΕΜΘ;;;;;
Εν καιρώ πολέμου πόσοι θα υπάρχουν απο ΣΜΥ; 300 το χρόνο βγαίνουν. Στους 400,000 οι 7,500 περίπου μόνιμοι (25τία χ 300 άτομα) είναι μια τρύπα στο νερό. Που καταλήγεις; Στον ΔΕΑ.

"To Reserve Officers' Training Corps,...γιατί δεν έχουμε τα ίδια μεγέθη ούτε σε πληθυσμό ούτε και σε Ε.Δ."

Ίσα ίσα εδώ καιγόμαστε. Γιατί οι μόνιμοι αξκοι δεν επαρκούν για τους 90,000 πόσο μάλλον για τους 400,000

"Εάν γίνει αυτό που λες το πρέπει να αντιγράψουμε πλήρως και σωστα τον U.S Army καινα καταργηθούν οι σχολές υπαξ και να προσαρμοσθούν οι βαθμοί αναλόγως.Τότε φυσικά ναι."

ΣΥΜΦΩΝΩ

"Αα,και μην ξεχνάς ότι πάνω από το 50% από τους ROTC...σαν τον άλλον τον easy rider.."

Καλό να γινόταν και εδώ το ίδιο: και τέρμα στην "δωρεάν" παιδεία και λόγος και θέσεις εργασίας στους απόφοιτους.

Αν δεις ΔΕΝ διαφωνούμε στην φιλοσοφία των μη ΣΣΕ αξκων. Για μένα οι ROTC πρέπει να αντικαταστήσουν το παρόν σύστημα των ΔΕΑ. Θητεία 18+18 ή 14+18 και όποιος γουστάρει μετά ας πάει στρατό μετά με συμβόλαιο είτε σαν "εφεδ" αξκος είτε σαν "εφεδ" υπαξκος

μηδενιστής.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

Μάλλον στο ίδιο πνεύμα είμαστε αλλά με διαφορετική προσέγγιση ίσως.

Τώρα για το τί σχέση έχει η αξιοκρατία το παραβλέπω γιατί προφανώς κάτι διαφορετικό σκεφτόσουν.

Δεν είπα να μην λειτουργήσει ο ROTC αλλά να λειτουργήσει σωστά.Κάτι που επιτυγχάνεται μόνον με αξιοκρατία που δεν πιστεύω να θεωρείς πως υπάρχει στις Ε.Δ. ή αλλού στην Ελλάδα.

Αναφερόμουν στους εφ.λχιες του τότε και όχι στα βύσματα του τότε επίσης.

Επιμένω,λάθος διατύπωση για τις μάχες.

Δεν το έχω διαβάσει αλλά προφανώς αφηγείται πολεμικές ιστορίες του Βιετνάμ.Ναι,τότε οι αναλογίες ήταν πολύ διαφορετικές.

Για αξ Ελλάδος-Τουρκίας πέραν της ουσιαστικής αξιοποίησης έτι μια φορα, κολλάει η αξιοκρατία.

Ασφαλώς και προβλέπεται για αρχλχια καθήκοντα β.δριτη και για ανθστη καθήκοντα δριτη.Προφανώς δεν ξέρεις πως βγαίνουν τα δυναμολόγια στις μοίρες..εκεί να δεις προχωρημένα μαθητικά.

Και φυσικά είνναι κλάσεις ανώτερος και προτιμότερος, έμπειρος και ικανός αρχλχιας και ανθστης από ΔΕΑ.

Ναι,τώρα μάλλον θα βοηθούσε το σύστημα επιχορήγησης των σπουδών αλλά με σωστή και αξιοκρατική εκμετάλλευση με την ένταξη τους στο Ε.Σ. και όχι Παπαγου και συναφείς δνσεις.Φαντάσου όμως κολούμπρα που θα πάθαιναν οι θολοκουλτούρες και τα Κουμούνια.Φλύκταινες σε Full HD!!

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 5:37:00 μ.μ. EET  

@13 Νοεμβρίου 2012 2:18:00 μ.μ. EET

Τα ίδια λέμε αλλά να συμπληρώσω 2-3 πράγματα

"Ασφαλώς και προβλέπεται για αρχλχια καθήκοντα β.δριτη και για ανθστη καθήκοντα δριτη.Προφανώς δεν ξέρεις πως βγαίνουν τα δυναμολόγια στις μοίρες....
Και φυσικά είνναι κλάσεις ανώτερος και προτιμότερος, έμπειρος και ικανός αρχλχιας και ανθστης από ΔΕΑ."

Εννοείται οτι είναι καλύτεροι αλλά στο πεζικό οι αρχίες/ανθστες πρώτον δεν υπάρχουν σε αριθμό τέτοιο που να καλύψουν τις ανάγκες και δεύτερον είναι τρομερά χρησιμότατοι αλλού. κοιτάς σε μοίρες που άπαντες είναι εκπαιδευμένοι επίσης και όχι σε παρταλοκαταστάσεις. στο πεζικό άπαντες οι μόνιμοι θα βγάλουν το φίδι απο τη τρύπα με το να ασχολιθούν με κάτι που άπαντες οι ΔΕΑ είναι άχρηστοι: διοικητική μέριμνα.
Οι ΔΕΑ φίλε μου όταν ήταν ικανοί έκαναν 48 μήνες, μετα 37, μέτα 24, μετά 17 και τέλος 14. Περιττό να πω οτι μετά τα 2χρονα και το 6μηνο στην σχολή η εκπαίδευσή τους είναι ελλιπέστατη. Οι ΔΕΑ ξέπεσαν με το 4μηνο και τις σχολές φαντάσματα των 10-50 ατόμων λιώνοντας σε αγήματα, πατάτα, καθαριότητες της σχολής του όπλου-σώματος και γραφικές καταστάσεις του 19ου αιώνα (όπως σπάσιμο φτέρνας και οπλοασκήσεις επιπέδου τσολιάδων) και φυσικά ελάχιστη γνώση στο στρατιωτικό αντικείμενο. Πραγματικά αν δεν είχα σπουδάσει θα ήμουν με διαφορά το μεγαλύτερο παλτό στο τάγμα. Στην σχολή δεν έμαθα τπτ.
Τέλος ήρθε η οβίδα εποπ και τέλειωσε τα πάντα. ΔΕΑ και έφεδρους υπαξιωματικούς. Είχα Εποπ Δνεα(πρώην ΔΕΑ) που πήγαινε ΔΕΑ-ΑΤ καροτσάκι... Οι ΔΕΑ δεν φταίνε. Φταίει ο στρατός που τους απαξίωσε.

Και η λύση όπως είπα μπορεί να είναι διπλή: 24 μηνη θητεία ή ROTC με συμβόλαιο. Στο χέρι τους είναι να στρώσουν το θεσμό και να κλείσουν τις τρύπες.
Και για να μην λέω οτι μόνο εμείς κάνουμε μλκς το ίδιο πρόβλημα έχουν στην τουρκία.

"Φλύκταινες σε Full HD!!"

Και λίγα λες.
Σκέψου να ανοίξει πρόγραμμα ROTC ή Σχολή Αξκων όπως είπα για μόνιμους. Μόνο οι πολ μηχανικοί άνεργοι φτάνουν τους 17,000. 5,500 οι μηχανικοί Η/Υ. 300 της ΣΣΕ μόνο σε ΠΖ,ΠΒ,ΤΘ!!!!!!!!!!!!!!!!!
αλλά όπως λες η κολούμπρα θα ήταν τεράστια....

ΥΓ το βιβλίο είναι ωραίο. άπαντες έφεδροι και rotc. μόνο 2 λοχαγοί απο west point. επίσης άπαντες με ΑΚ-47! χαχαχαχα ωραίο βιβλίο!

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 στις 9:34:00 μ.μ. EET  

Αα,μου δίνεις τρελές πάσες και θα ξεφύγουμε..

ΜΟΝΟ οι μηχανικοί Η/Υ που έχουν όρεξη για το πτυχίο τους και όχι για διορισμό σε λύκεια(α,ρε παλιοκουφάλα Σουφλιά,για να καβατζώνεις το ταμείο σας τους έχωσες μέσα και αυτούς και τρώνε τις θέσεις από τους καθαρούς πληροφορικάριους,anyway άλλη πονεμένη ιστορια) φαντάσου να απασχολούνταν στις δνσεις οπλικών συστημάτων και των τριών κλάδων..(κοιτά να δεις..ποιοί κάναν κάτι παρόμοιο,,χμμ,τουρκομογγόλια τα λένε?)

Μια ολάκερη γενιά επιστημόνων με όρεξη για δουλειά να είναι άμεσα διαθέσιμη.

Οι παλαιότερες καραβάνες να βγαίναν στην πραγματική εκπαίδευση και τα παιδιά να αναλάμβαναν στην αρχή τα logistics που πρέπει να γίνουν επιτέλους και όχι οι παπαριές με τα διάφορα τσιφλίκια(ΣΥΠ,ΣΕΜ,κτλ) που δουλεύουν με καρτέλες ακόμη και αν έχουν υπολογιστή αυτός είναι για να βγάζουν σε φόρμες τα υλικά δίχως καμία διασύνδεση με τα υπόλοιπα γραφεία στην ίδια μονάδα!!

Έτη φωτός μπροστά ή θα το τρενάραν οι καραβανάδες στο πεντάγωνο που θα βλέπαν ότι υπάρχουν απο κάτω ικανοί που μπορούν να τους παραγκωνίσουν με τις ιδέες τους?Ξέρω, θα με πεις εμπαθή,εγκάθετο,προβοκάτορα..τί να κάνω..το χούι χούι.

Όσο για τα ΑΚ47...Άμα ήξερες τι κάναν οι τύποι με τα M-16 όταν τα πρωτοπαραλάβαμε..τί επιστροφές δώσανε και τί παραγγείλαν και για πιό λόγο...(επ'ώμου..).

By the way,7,62 και ξερό ψωμί και όχι τα καραμπινάκια που είναι για τους μπάτσους για να κάνουν ντου και για να τη βλέπουν και αυτοί κάπως.

Ιστορία απο το δικό μας Vnam..

Φωνάζαμε πρίν κάνουν τις μεγάλες παραγγελίες για τις ΚΔ να ζητάγανε απο την ΕΒΟ να βγάλει G3 για εμάς σε 7,62 πάλι αλλά ελαφρύτερο,με 30 ή 25 γεμιστήρα από ελαφρύτερα υλικά,με ράγα σκοπευτικών,πτυσσόμενο κοντάκιο το οποίο θα το μοσχοπουλούσε αργότερα αλλά φωνή βοόντος..

Έπρεπε να ξεκινήσουν οι αμερικάνοι να παραδεχτούν πως στο αφγανιστάν κατάλαβαν πως το 5,56 τους έξυνε τα αποτέτοια των σαλταρισμένων και τώρα ψάχνουν κάτι σε 6,56 ή σε νέο 7,62 ελαφρύ που πολύ πιθανόν να το βγάλει η FN όπως και το FN SCAR που το αγόρασε η USSOCOM με κλειστά μάτια από το 2005 νομίζω.

Κάτι που φυσικά συνεπάγεται ότι θα ξαναγοράσουμε σε κάποια φάση νέο τυφέκιο.Ξέφυγα αλλά με έφτιαξες με το ΑΚ και το vnm.

Υ.Γ: Πορεία διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ στο σύνταγμα,κατάληψη το ΣΥΡΙΖΑ στο μετρό του πενταγώνου για την προάσπιση της δημοκρατίας,ουρλιαχτα Σκουρλέτη,Καννέλη,Παπαδηνούλη και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων,απεργία η ΠΟΣΠΕΡΤ και δεν συμμαζεύεται..

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 12:25:00 π.μ. EET  

@Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2012 9:34:00 μ.μ. EET

"..μηχανικοί Η/Υ.."

Με καλεσες; Εδω ειμαι!
:)

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 9:41:00 π.μ. EET  

@13 Νοεμβρίου 2012 9:34:00 μ.μ. EET

Φίλε μια που λες για τσιφλίκια αυτό το ρημάδι το σώμα έρευνας πληροφορικής πρέπει να βρούμε τον υπέυθυνο και να τον αποστρατεύσουμε ανευ σύνταξης. Τέτοια προχειροδουλειά δεν είχα ξαναδεί. Να ναι καλά οι φαντάροι που το "σώμα" τραβάει.
Τα ίδια - μάλλον γιατί πάνε στο "όπλο" οι 9/10 αρχηγοί της ΣΣΕ, ο 10ος στην αεροπορία στρατού - είναι οι διαβιβάσεις. Όχι μόνο ξεφτιλίζεται ο ΕΣ και η ΣΣΕ δίνοντας αρχηγούς και μετατρέποντας αυτούς σε μηχανικούς η/υ αλλά ξεφτιλίζουν και τους μ η/υ γιατί είναι τόσο άχρηστοι οι μόνιμοι όσο οι ΔΕΑ μπροστά τους σε θέματα πολέμου. Γιατί μεγάλε δεν πήγες πολυτεχνείο απο την αρχή; Αν δεν πας ΕΣΥ πεζικό γιατί πήγα εγώ ο έφεδρος;;;; Α ρε στρατέ...

Τα ίδια και στα λοιπά τσιφλίκια (μηχανικο uber ales) και φυσικά στα "σώματα" -που μάλλον ονομάστηκαν έτσι παγκοσμίως απο το ίχνος στο έδαφος που αφήνουν 23 ώρες στο 24ωρο. Γιατί να μην παίρνουμε έτοιμους πτυχιούχους και να εκπαιδεύει ο στρατός 4 χρόνια ΣΣΕ + άλλα 3 πολυτεχνείο για να βγάλει χημικό μηχανικό για να επιθεωρεί κλειστές κονσέρβες του 1965 είναι φυσικά κρατικό μυστικό, επιπέδου αγοράς γύψου απο το ΙΚΑ σε ικανές ποσότητες για 2 δις σπασμένα πόδια... Και μετά φταίνε οι πολιτικοί.

Το Μ16Α1 ήταν τρελή πατάτα. Το Α2 δεν είναι και άσχημο και ήταν και ελαφρύ. Κάνε 3ο περίπολο 10χλμ καπάκι με G3 και 200βολίδες να δεις γλύκα.

μηδενιστής

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2012 στις 6:57:00 μ.μ. EET  

Έχω σταματήσει προ αμνημονεύτων ετών να μετράω τα χιλιόμετρα που έχω περπατήσει,τρέξει,κολυμπήσει με φόρτο ή χωρίς.

Θα τα πούμε σε επόμενο post πιστεύω μιας και βρήκα ευήκοα ώτα και οξύ νου.

Προβοκάτωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP