Ουαί υμίν..υπουργοί και Φαρισαίοι

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαβάζουμε σε σημερινό δημοσίευμα του ΑΜΠΕ: "Εντολή για την επανεξέταση του θέματος με τη μείωση των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012, που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται, από τρεις, σε μία οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων και εξαιρείται η δωρεάν μετακίνησή τους με αεροπλάνο πλην των στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο.

Αυτό ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρατηρούσαν ότι η επανεξέταση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης του αριθμού των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης, όπως ίσχυε πριν την έκδοση του ΦΕΚ, αλλά και της
δυνατότητας αεροπορικής μετακίνησης των στρατευσίμων, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των εισιτηρίων. Σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, καταργείται η μία δωρεάν κατάσταση επιβίβασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων."

Ο αναγνώστης του παραπάνω φυσικά μένει με την εντύπωση πως κάποιος φωστήρας αποφάσισε εν αγνοία του υπουργού την απαράδεκτη μείωση των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων, πράγμα που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ.Παναγιωτόπουλου..Αλλά φευ, ανατρέχοντας στο εν λόγω ΦΕΚ (ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012) βλέπουμε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή ποίου; Μα φυσικά του πολιτικού προιστάμενου των Ενόπλων Δυνάμεων.



Ντροπή κύριε Παναγιωτόπουλε, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Δεν περιμένουμε να γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι για έναν νέο που υπηρετεί σε μονάδα της παραμεθορίου μια κατάσταση επιβίβασης. Μιας και δεν έχουν όλοι το προνόμιο να κάνουν ανώδυνη θητεία στην ΠΑ...Τουλάχιστον δείξτε ότι τιμάτε στοιχειωδώς την υπηρεσία που προσφέρουν στην χώρα, με το να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη τους.

10 σχόλια:

TED 15 Νοεμβρίου 2012 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

Μπράβο που αναδείξατε το θέμα γιατί τα ΜΜΕ αρκέστηκαν στο να... μεταφέρουν με κάθε ουδετερότητα την είδηση της κατάργησης.

Φυσικά δεν περιμέναμε και τίποτε άλλο από δημοσιογ΄ραφους που υπηρέτησαν στο Τριεθνές στη Μεσογείων.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 12:06:00 π.μ. EET  

Πάλι καλά που δεν εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, ότι ψάχνει τον υπεύθυνο και θα τον τιμωρήσει όταν τον βρει

Nikos 16 Νοεμβρίου 2012 στις 9:34:00 π.μ. EET  

Δεν μπορώ να βρω ούτε μια λέξη που να περιγράφει τον χαραχτήρα και την προσωπικότητα του Παναγιωτόπουλου που να μην είναι χυδαία… οπότε δεν θα πω τίποτα…

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 11:26:00 π.μ. EET  

Καιπώς ένα στρατεύσιμο παιδί στη διάρκεια της θητείας του θα πηγαίνει σπιτι του να δει τους γονείς του, αν αυτοί δεν έχουν χρήματα να του στείλουν;Με τα 4; ευρώ το μήνα που του δίνει ο Στρατός;

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 11:36:00 π.μ. EET  

"Φυσικά δεν περιμέναμε και τίποτε άλλο από δημοσιογ΄ραφους που υπηρέτησαν στο Τριεθνές στη Μεσογείων."

"Πάλι καλά που δεν εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, ότι ψάχνει τον υπεύθυνο και θα τον τιμωρήσει όταν τον βρει."

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στους δύο σχολιαστές! ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η κατάσταση και όχι μόνο!
Χθές βράδυ (15/11) στον ΑΛΦΑ είχε εκπομπή για τα υποβρύχια που ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ!! στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων και για τα οποία έχουμε πληρώσει 2,5 δισ.ευρώ!!
Μάλιστα, ένα εξ αυτών είναι έτοιμο και πρέπει να γίνουν δοκιμές για να μπει σε ενεργό δράση. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμη οι τεχνικοί περιμένουν το "πράσινο φως"!! όταν οι τούρκοι ήδη έχουν ή κατασκευάζουν νέο στόλο υποβρυχίων! άραγε το γνωρίζει ο κος πάνος;!
Φίλοι του εν κρυπτώ γράψτε κάτι, ΚΑΝΤΕ κάτι!! γνωρίζετε περισσότερα!! μιλήστε!! είναι αμαρτία "να πάμε αδιάβαστοι"!!
Δεν περιμένουμε από την κα τρέμη και τον παυλάκη τσίμα για να κάνουν κάτι!! (τι κλάμα ήταν κι αυτό για το γιούχα στο γερμανό στη Θεσσαλονίκη!! μαύρισε η καρδιά μου!!)

Γιάννης

TED 16 Νοεμβρίου 2012 στις 4:13:00 μ.μ. EET  

@ Γιάννη

Τον προπυλακισμό του Γερμανού προξένου ορθώς τον επέκριναν όσοι το πράξανε (ακόμη κι αν μιλάμε για τον άθλιο Τσίμα και την Όλγα ΤΡΕΜΕΙ).

Είμαστε η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και ως εκ τούτου πρέπει να σβαστούμε κάποιες βασικές αρχές, όπως το ότι δεν σηκώνουμε χέρι πάνω σε απεσταλμένο (διπλωμάτη) ξένης χώρας.

Για την ιστορία,να θυμίσω πως ακόμη και όταν ο Μεταξάς, τα ξημερώματα της 28 Οκτ 1940, απέρριψε το πολεμικό τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβεως Γκράτσι, ο τελευταίος αποχώρησε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Ο σεβασμός σε τέτοιες αρχές είναι η διαφορά μεταξύ ημών και π.χ. των Ναζί του Β'ΠΠ ή, στη σημερινή εποχή, των Ισλαμιστών-Ταλιμπάν.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 6:34:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ TED, και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου, ΟΧΙ βία σε ΚΑΝΕΝΑΝ!
ΑΛΛΑ, υπάρχει ένα ΑΛΛΑ! την προηγούμενη μέρα λες τους Έλληνες εμμέσως πλην σαφως τεμπέληδες, όπως επανειλημμένα μας έχουν πει, ακόμη και το πρώην πρωθυπουργικό παράσιτο μας έχει διασύρει στο εξωτερικό, απειλούνται με απόλυση ή απολύονται υπάλληλοι μέσα στις τραγικότερες συνθήκες που ζούμε (θα μου πεις οι του ιδιωτικού τομέα είναι άλλοι υπάλληλοι;;) και βέβαια όχι, το ίδιο ισχύει για ΟΛΟΥΣ και στη συνέχεια έρχεσαι στο "σπίτι του κρεμασμένου" να μιλήσεις για εξυγιάνσεις!!
γνωρίζει ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!"
Σχετικά με το ΄40 ο ιταλός πρέσβυς πήγε χαράματα στον Μεταξά!!χωρίς καμία πληροφόρηση από κανέναν--αν και να υπήρχε πληροφόρηση δεν νομίζω να τολμούσε κάποιος να κάνει κάτι!-- όμως την ημέρα κήρυξης του πολέμου κάποιες ιταλικές εταιρείες στην Αθήνα πέσανε θύματα καταστροφών.
Καλύτερα να μην μας προκαλούν, γιατί δεν αντέχουμε άλλο!!
καλός ο πολιτισμός και η ευγένεια όμως η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών και άλλων "ουσιών" έχει χτυπήσει
κόκκινο και δεν ξέρουμε τι θα μας βγάλει αυτός ο χειμώνας!!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 8:32:00 μ.μ. EET  

Πέρα απο τις χορευτικές επιδόσεις του υπουργού, οι καταστάσεις επιβίβασης είναι ντροπη και που υπάρχουν.

Είμουν (όχι πριν απο πολλά χρόνια) σε μονάδα σε μακρινό νησί και ο στρατός πλήρωνε θέση διακεκριμένη με καμπίνα, αλλά ο μόνη εταιρία που έκανε τη διαδρομή έδινε εισητήριο για θέση οικονομική χωρίς καμπίνα. Οταν διαμαρτηρήθηκα σε κάποιον του οικονομικού που είχε έρθει για ελεγχο στη μονάδα, είπε να μην παραλαμβάνουμε το εισητήριο. Πες το αυτό σε κάποιον στρατιωτη που θέλει να γυρίσει σπίτι του. Σε κάθε περίπτωση ο στρατός πετούσε λεφτά στη ναυτιλιακή για υπηρεσίες οι στρατιώτες δεν είχαν. Τα χρήμματα που υπάρχουν για καταστάσεις επιβίβασεις δώστε τα απ´ευθείας στους στρατευσίμους να τα ξοδέψουν σε εισητήρια ή ότι άλλο θέλουν, όχι στους μεσάζοντες.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EET  

κοιτα να δεις που ούτε στρατοπεδα θα κλεισει...

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2012 στις 2:06:00 μ.μ. EET  

λέτε να έρθει ο φράγκος νέος υπαμ;;;

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP