"Πρόταση" Κομισιόν για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (έχει επικρατήσει να ονομάζεται Εκθεση της Τρόικας), η οποία είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 24, συνοδεία γραφημάτων αναφέρεται στην «συνεισφορά των δαπανών της Αμυνας, στη δημοσιονομική προσαρμογή». Η Εκθεση σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εφαρμογή του Μνημονίου που οδήγησε στη μείωση των δαπανών. Η Εκθεση παρουσιάζει το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016.

Η συγκεκριμένη παράγραφος ολοκληρώνεται με την επίμαχη φράση: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».

Το Βήμα

Διαβάστε την Έκθεση:
http://www.tovima.gr/files/1/2012/11/30/LGBB.pdf

27 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:42:00 μ.μ. EET  

Ωραια προταση .Αξιζει τον κοπο να σχολιαστει? Δεν νομιζω .

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:52:00 μ.μ. EET  

Η στρατιωτική θητεία θα παραμείνει υποχρεωτική διαμηνύει το υπ. Εθνικής Άμυνας

Η ελληνική κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της στρατιωτικής θητείας, δήλωναν κατηγορηματικά απόψε αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκτιμά ότι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας σε συνδυασμό με την καθιέρωση ηλεκτρονικών προμηθειών θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας. Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:57:00 μ.μ. EET  

Θα το ρισκάρουμε,με όλους.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 10:12:00 μ.μ. EET  

*Αναφέρομαι σε όσους εμπλέκονται με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Φυσικά όχι σε πολιτικούς.

Κύριοι μην περιμένετε να δράσει ο λοβοτομημένος Ελληνικός Λαός για να δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος. Είμαστε στο παρά ένα. Η καυτή πατάτα τώρα πια είναι στα χεριά σας…

Καλή μας τύχη.

Alexandros 30 Νοεμβρίου 2012 στις 10:18:00 μ.μ. EET  

Δεν φταίνε αυτοί, αυτοί που κάθονται και ανέχονται να γράφονται τέτοια πράγματα φταίνε, το ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι σχετικά υψηλό γιατί το ΑΕΠ πήγε κατά διαόλου, αυτό να τους πουν που ήρθαν και σακάτεψαν την οικονομία μας σε τρία χρόνια!

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 10:35:00 μ.μ. EET  

Μακάρι να καταργηθεί, για να πάψετε να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Ευτυχώς που αυτοί που αποφασίζουν δεν λαμβάνουν υπόψη επιχειρήματα της πολυθρόνας και του καφενείου, τα οποία έχουν μεγάλη πέραση εδώ μέσα.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2012 στις 11:20:00 μ.μ. EET  

Η λογική της τρόικας είναι πολύ σωστή από οικονομικής άποψης. Δεν έχετε κύριοι χρήματα να μας πληρώσετε αυτά που μας χρωστάτε, κόψτε το λαιμό σας να τα βρείτε. Από την στιγμή που τους δώσαμε το δικαίωμα να μας κάνουν ότι θέλουν, θα κοπεί και η θητεία, θα μειωθούν και οι ΕΔ κατά 60%. Δεν γίνεται να μειώσεις τα λειτουργικά έξοδα κατά 60% και να έχεις τις οροφές που έχεις.

Η τρόικα βλέπει την Ελλάδα ως Πορτογαλία, Βέλγιο και Ολλανδία. Σου λέει, αυτοί γιατί έχουν στρατό μεγέθους Μεραρχίας, θα έχετε κι εσείς. Στο κάτω κάτω δεν μπορείτε να διατηρείτε στρατό με 5 Σώματα Στρατού και πολλαπλά στρατηγεία με το χάλι που έχει η οικονομία σας.

Είδατε μερικοί που οι στρατιές και οι λοιπές βυσματικές μονάδες δίνουν βήμα στην Τρόικα για αφοπλισμό της Χώρας; Αλλά εσείς το χαβά σας.

Οι στρατηγοί με τις "δωρεες" από τις ΗΠΑ, προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες που θα ανοίξουν οι μαζικές αποσύρσεις μέσων & το κλείσιμο μονάδων.

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:31:00 π.μ. EET  

Το κακό της υπόθεσης @30 Νοεμβρίου 2012 10:35:00 μ.μ. EET είναι ότι το λάθος αυτών θα το πληρώσεις εσύ και όχι αυτοί.

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:53:00 π.μ. EET  

Μια ερώτηση προς όλους. Ποτε θα καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό αλλα πολιτικό? Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή, να έρθει ο Σαμαράς η ο ΓΑΠ και να σου πει αυτοπροσώπως μεσα στα μούτρα “σου διαλύω την χωρα ρε μ@@κα γιατί δουλεύω για ξένα συμφέροντα”?

Και κάτι άλλο, η τρόικα ζηταει αφοπλισμό της χώρας, εσείς δεν γνωρίζεται για την συνεργασία της Γερμανίας με την Τουρκία και τα παιχνιδάκια που στήνουν από κοινού στην Θράκη μας?

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:52:00 π.μ. EET  

αν γίνει κάτι τέτοιο εγω προβλέπω ότι θα φαληρίσει ο Στεργίου

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:07:00 π.μ. EET  

Απαιτείται Αναθεώρηση του Συντάγματος, πράγμα πολύ δύσκολο να γίνει τώρα...

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:19:00 π.μ. EET  

Καλημέρα στου φίλους του Ιστολογίου
Πολύ άσχημα τα πράγματα σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις και δεν νομίζω ότι η έκθεση παρουσιάστηκε τυχαία. Είναι μέρος της προσπάθειας που κάνουν οι ξένοι και οι εγχώριοι καλοθελητές για τον αφοπλισμό της χώρας. Δεν γίνεται να έχουν ανασταλεί τελείως οι αμυντικές προμήθειες και κάθε λίγο και λιγάκι να εμφανίζονται άρθρα που να κάνουν λόγο για: «ανάγκη περιορισμού των υπέρογκων δαπανών». Αυτό βέβαια που θέλουν να πούνε πλαγίως αλλά δεν τολμούν να το ξεστομίσουν ξεκάθαρα ακόμα, οι διάφοροι καλοθελητές είναι να επιτευχθεί μια δραματική μείωση των οροφών των ΕΔ. Φοβάμαι ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα συζητάμε για μια αεροπορία των 60 αεροσκαφών, ένα ναυτικό των 4 περιπολικών και έναν στρατό με 400 ΛΕΟ1.
Καληνύχτα Ελλάδα και Καλή Τύχη.

enkripto 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:26:00 π.μ. EET  

@10.35

Βρε καλώστονα κι ας άργησε.

Και έλεγα τι έγινε, δεν έχει βραδυνή βάρδια η ταξιαρχία φυγοστράτων;

@12:31

Κανένα λάθος δεν πρόκειται να πληρώσουν, καθότι θα συνεχίζουν να σχολιάζουν απο τα καφέ των Παρισίων.

Κατα ριπάς, από την ίδια IP να φαίνονται και πολλοί..

Αρματιστής 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:48:00 π.μ. EET  

Θα μου επιτρέψετε να θέσω το ζήτημα κάπως διαφορετικά.

Εδώ σε αυτή τη χώρα, στη πατρίδα μας, την Ελλάδα, τιμούσαμε και συνεχίζουμε να τιμούμε εκείνες τις πράξεις τα έργα και τα ιστορικά γεγονότα που υπερέβαιναν τα γεωγραφικά τα οικονομικά και τα ανθρώπινα όρια μας. Τιμούσαμε τα «ΟΧΙ» τα «Μολών Λαβέ», τα «τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», το «Μαραθώνα», τη «Σαλαμίνα», «Τό δέ τήν Πόλιν σοι δούναι, ουτ' εμόν εστί ούτε άλλου τών κατοικούντων εν αυτή... Κοινή γάρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν καί ...» το «Κούγκι» το «Μεσολόγγι», τους «αγώνες και τις θυσίες της επανάστασης του 1821»... Αυτή ήταν πάντα η τιμή του έθνους μας. Η άρνηση στην υποταγή και η θυσία. Αυτά μας κράτησαν ζωντανούς στο διάβα της ιστορίας. Αυτό έπραξαν όλοι αυτοί που έζησαν σε αυτό το χώρο. Αυτός είναι ο Έλληνας. Να μην υποτάσσεται και να πεθαίνει με το χαμόγελο στο στόμα.

Τι έχει γίνει όμως σήμερα. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τη δόση μας. Σαν τους ναρκομανείς που περιμένουν στα φανάρια εκλιπαρούμε τους Φράγκους να μας δώσουν τη δόση μας. Και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κάθε ταπείνωση και προσβολή από όλους αυτούς που στο διάβα των τελευταίων αιώνων έχουν βαμμένη την ιστορία τους με το αίμα εθνών και λαών. Και δεν μείναμε μόνο στις ικεσίες.
• Παραιτηθήκαμε αμετάκλητα από την ασυλίας μας ως κυρίαρχο κράτος.
• Αποδεχθήκαμε το Βρετανικό δίκαιο για το σύνολο του χρέους του δημοσίου ώστε αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε να έχουμε τη τύχη της Αργεντινής.
• Αποδεχθήκαμε επιτρόπους και γκαουλάιτερ των οποίων η αποστολή είναι απόλυτα ξεκάθαρη (1 Γερμανός = 3 Έλληνες).
• Αποδεχθήκαμε απομείωση της κυριαρχίας του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Άπαντες συμμορφώνονται με τις επιταγές της τρόικας.
• Αποδεχθήκαμε ειδικό λογαριασμός και ασφυκτικό έλεγχο του προϋπολογισμού από τη τρόικα.
• Αποδεχθήκαμε τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού.
• Αποδεχθήκαμε την απομείωση του πληθυσμού.

Με άλλα λόγια τα δώσαμε όλα. Γονατίσαμε και κάμψαμε τη κεφαλή. Για να πάρουμε τη δόση μας.

Ως εκ τούτου μη περιμένετε έλεος. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη. Μπορεί η κατάργηση της θητείας να μη περάσει, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα απομειωθούν ακόμη πολύ …. βεβαίως θα διατηρήσουν την αποτρεπτική τους ικανότητα!!!!

Pro από Συμβασιλεύουσα 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:06:00 π.μ. EET  


Φυσικά και αυτά που γράφουν οι φυγόστρατοι(!@#$%) , αλλά και οι "απογοητευμένοι" φίλοι , δεν ισχύουν . Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνει εθελοντική η θητεία , αν πρώτα δεν εκλείψουν οι κίνδυνοι (βόρειος/ανατολικός κτλ) για την χώρα μας . Φυσικά όταν βγαίνουν τέτοιες ειδήσεις , αποκτούν πεδίον δόξης λαμπρόν οι πραγματικοί απογοητευμένοι και οι "απογοητευμένοι" που έχουν συμφέροντα από το κακό της πατρίδας .

Για να σοβαρευτούμε όμως λιγάκι . Θα γράψω για την εμπειρία που είχα στην Μ. Βρετανία , σε ένα πρόσφατο σχετικά ταξίδι μου . Λοιπόν εκεί στο στρατόπεδο που διέμεινα , δεν υπήρχε λέσχη αξιωματικών , δεν υπήρχε καψιμί και δεν υπήρχε εστιατόριο-μαγειρεία . Υπήρχε μόνο ένας χόρος , ο οποίος κάλυπτε και τις τρεις παραπάνω ανάγκες , τον οποίο διαχειριζόταν ένας ιδιώτης μαζί με την γυναίκα του . Εκεί με ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 1-3 λιρών , μπορούσες να φας κανονικότατα , να μπεις στο ιντερνετ και να αγοράσεις ότι άλλο θέλεις .
Στο μυαλό μου ήρθε το στρατόπεδο που υπηρέτησα , το οποίο είχε τρία διαφορετικά κτίρια για να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες , με δεκάδες στρατιώτες να απασχολούνται σε αυτά και κατάλαβα την διαφορά του πρώτου από τον τρίτο κόσμο . όταν οι Ευρωπαίοι λένε οικονομία , φίλοι μου, άλλο ενοούν αυτοί και άλλο καταλαβαίνουμε εμείς .
Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο? Τουλάχιστον για στρατόπεδα μέχρις ενός μεγέθους(εκτός κέντρων εκπαίδευσης)?
Φυσικά μια τέτοια αλλαγή , θα προυπέθετε την καταβολή των εξόδων σίτισης (150-200 ευρώ/μήνα?) σε κάθε στρατιώτη . Πάλι φθηνότερα θα μας έβγαινε .
Οικονομία λοιπόν , μπορεί να επιτευχθεί , με την συγχώνευση μονάδων και την συγχώνευση υπηρεσιών εντός των μονάδων πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέτρο .

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

Εξαιρετική ιδέα. Κι αυτή στη χώρα που γεννήθηκε η στρατηγική σκέψη (Μιλτιάδης, Λεωνίδας, Θεμιστοκλής) και η επιστημονική καταγραφή της στρατιωτικής ιστορίας (Θουκυδίδης). Εκεί όπου κάποτε, οι ναύτες του Θ/Κ "Αβέρωφ" έκρυβαν τους τραυματισμούς τους για να μη χάσουν την επόμενη ναυμαχία. Εκεί όπου όλες οι περήφανες νίκες βασίσθηκαν στην πάνδημη συμμετοχή του λαού, με την καθοδήγηση βεβαίως των επαγγελματιών. Επιτέλους θα δημιουργηθεί η νοοτροπία ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι υπόθεση όλων, αλλά λίγων, των (πενιχρά) αμοιβομένων. Ο μισθός των οποίων, παρεμπιπτόντως, όσο χαμηλός και να είναι, πάντοτε θα υπερβαίνει τον αντίστοιχο των στρατευσίμων, αλλά παραδόξως αυτό δεν προκαλεί αντίξοες δημοσιονομικές επιπτώσεις... Οι δε υπόλοιποι, οι "προοδευτικοί" πολίτες, απαλλαγμένοι από το άγος της θητείας και το άγχος που μόνη η σκέψη της προκαλεί, θα μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα από τα καφέ του Quartier Latin...
Και να μην είναι όλοι βέβαιοι ότι πρόκειται απλά για μια πρόταση. Όλα τα ανοσιουργήματα που έχουν συντελεσθεί ως τώρα, ήταν ιδέες που στην αρχή διαψεύδονταν κατηγορηματικά.
Α.Ε.

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:04:00 μ.μ. EET  

''δεν λαμβάνουν υπόψη επιχειρήματα της πολυθρόνας και του καφενείου, τα οποία έχουν μεγάλη πέραση εδώ μέσα.''

Τα δικά σου επιχειρήματα δεν μας είπες.Φαντάζομαι δεν είναι της πολυθρόνας όπως όλων των άλλων αλλά του καναπέ ''μάχιμε'' σχολιαστή.

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:30:00 μ.μ. EET  

Η θητεία αντί να καταργηθεί θα μπορούσε να μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία για όσους δεν θέλουν να υπηρετήσουν στον στρατό.Για να δούμε τα φλωράκια να μαζεύουν σκουπίδια και να ξεσκατίζουν γέρους σε νοσοκομεία αντί να κάθονται να τρολάρουν κατά της θητείας και τα ξαναλέμε...

Αναδελφος 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

@ Aνωνυμο 3:30:00 μμ ΕΕΤ.Δεν πρεπει σε καμμια περιπτωση να μετατραπει η θητεια σε κοινωφελη εργασια, για τον απλουστατο λογο πως αν συμβει κατι τετοιο, θα ψαχνουμε στρατευσιμο "με το μακαρονι",καθως η μεγαλη πλειοψηφια θα την επιλεξει, προκειμενου να μην εκτεθει στους υπαρκτους δυνητικους κινδυνους που συνεπαγεται η εκπληρωση της.Φυσικα αυτοι που θα πανηγυριζουν για την διαδοση και εμπεδωση του πνευματος των αντιρρησιων συνειδησης, θα ειναι οι ασπονδοι γειτονες μας, καθως μια τοσο ευνοικη εξελιξη για τα σχεδια τους δεν θα μπορουσαν ουτε να την ονειρευτουν. Απο την στιγμη λοιπον που καποιος θελει να ζει στην χωρα μας, οφειλει να συμμετεχει και στο τμημα που λεγεται φυλαξη αυτης της χωρας και εκπληρωνεται μεσω της στρατιωτικης θητειας.Οποιος το αρνειται με τον α η β τροπο,( πλην περιπτωσεων αποδεδειγμενης σωματικης η νοητικης αναπηριας) πρεπει να στερειται και το δικαιωμα παραμονης.Οι υπολοιποι δεν ειναι, και δεν πρεπει να θεωρουνται σε καμμια περιπτωση κοροιδα.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:48:00 μ.μ. EET  

@1 Δεκεμβρίου 2012 3:30:00 μ.μ. EET

τουλαχιστον το να μαζευεις σκουπίδια και να 'ξεσκατίζεις γέρους' (αραγε έτσι θα ηθελες να σε αναφερουν όταν γεράσεις;) αποτελει μια αδιαμφισβήτητη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, το να εισαι κλεισμένος σε στρατόπεδα και να παριστάνεις το σκιάχτρο τι ειναι;

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:51:00 μ.μ. EET  

Φυγόστρατε, δεν φυλάνε "σκιάχτρα" τα σύνορα.

Ευσυνείδητοι νέοι είναι, όχι κοπρίτες σαν και του λόγου σας

Αναδελφος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:41:00 μ.μ. EET  

@ Ανωνυμο 2 Δεκεμβριου 3:48:00 EET
Κανεις δεν αμφιβαλλει οτι το να μαζευεις σκουπιδια κλπ ειναι μια κοινοφελης εργασια,ομως ειναι αυτο το ζητουμενο για να μπορεσει μια οποιαδηποτε χωρα να υπερασπιστει τα συνορα της? Αν ολοι ασχολουνται με την αποκομιδη των σκουπιδιων, τοτε ποιος θα φυλαξει τα συνορα?Οι επαγγελματιες απο μονοι τους ειναι αριθμητικα πολυ λιγοι,χρηματα για περισσοτερους δεν υπαρχουν, ενω οι αντιπαλοι ειναι υπεραριθμοι.
Η νοοτροπια που θελει να βλεπει οσους υπηρετουν σαν "σκιαχτρα εγκλωβισμενα στα στρατοπεδα" ειναι απολυτα λανθασμενη, καθως χωρις αυτα τα "σκιαχτρα", οι εχθροι της χωρας θα εφθαναν σχετικα ευκολα στην Θεσσαλονικη και την Αθηνα για καφε. Και τοτε οι συνεπειες για τους ευδαιμονες λατρεις της καθαριοτητας, θα ηταν πολυ οδυνηρες και μη αναταξιμες (βλεπε Σμυρνη 1922).Ας το εχουν αυτο κατα νου, οσοι ευαγγελιζονται κοινοφελεις θητειες κλπ.Στο κατω κατω, αν καποιος ειναι τοσο πολυ διατεθειμενος να προσφερει στην κοινωνια, μπορει καλλιστα μετα την εκπληρωση της θητειας του, να εργαζεται αφιλοκερδως στον τοπικο εξωραιστικο συλλογο της γειτονιας του.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:59:00 μ.μ. EET  

εκτος απο ελαχιστους που υπηρετουν σε γεφυρες, κτλ στον Εβρο οι υπολοιποι υπάρχουν αντι ενός συστήματος συναγερμού, δεν έχουν κάμερες στην ΑΟΤ και βάζουν δυο ανθρώπους να στεκονται εκει. Γιαυτο και δεν υπάρχει καμία εκπαιδευση για τους κληρωτούς πλέον. Άλλωστε τα σύνορα έχουν αναλάβει οι συνοριοφύλακες εδω και χρόνια.
Σε περιπτωση πολέμου, ελπίζω, οι μονιμοι και οι αποστρατοι να κάνουν αυτό που πληρωνονταν τόσα χρόνια...

Αναδελφος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:17:00 μ.μ. EET  

@ Ανωνυμο 2 Δεκεμβριου 2012 8:59:00 EET.Η θεωρηση σου για την φυλαξη των συνορων στεκεται μονον στην αστυνομικη πλευρα του Θεματος, ενω το μειζον ειναι η υπερασπιση της χωρας απο εχθρικη επιβουλη.Αυτη δεν αντιμετωπιζεται με καμερες και συνοριοφυλακες, αλλα απαιτει την υπαρξη συγκροτημενων στρατιωτικων μοναδων με ετοιμοτητα 24/7.Μιλαμε για αποτροπη και αντιμετωπιση προσπαθειας εχθρικης εισβολης και οχι για ενα λεφουσι απο λαθρομεταναστες.Οσον αφορα τους μονιμους και τους αποστρατους να εισαι σιγουρος οτι θα το κανουν.

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:23:00 μ.μ. EET  

@3 Δεκεμβρίου 2012 1:17:00 μ.μ. EET
ωραία, τότε γιατί δεν γίνεται καμμία εκπαιδευση στους κληρωτούς; πως ελπίζετε θα ανταπεξελθουν σε περιπτωση εισβολής;

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:50:00 μ.μ. EET  

@3 Δεκεμβρίου 2012 4:23:00 μ.μ. EET


έχω 2 φίλους ισραηλινούς.

ο ένας πεζικάριος ο άλλος οδηγός τεχνικού

ο ένας έχει δει όπλο και έχει ρίξει αρκετές φορές σε αντιπάλους

ο άλλος το έπιασε 2 φορές αλλά έχει κάνει κοντά 50,000 χλμ με το φορτηγό.

η εκπαίδευση είναι σχετική της ειδικότητας ακόμα και στο ισραήλ

το μόνο σώμα που εκπαιδεύει τους πάντες σαν τφ αρχικά είναι οι αμερικανοί πεζοναύτες

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:31:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστής

τι σχέση έχουμε με το Ισραηλ; εδω σε καμμία ειδικοτητα δεν εκπαιδευονται οι κληρωτοι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP