17 νεκροί από πτώση τουρκικού S-70 Blackhawk

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

H τουρκική Στρατοχωροφυλακή έχει απωλέσει τρία
ε/π S-70A σε διάστημα μόλις τριών μηνών.
Δεκαεπτά νεκρούς μετρά η τουρκική Jandarma από πτώση μεταφορικού ελικοπτέρου S-70A Blackhawk. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην επαρχία Περβαρί του νομού Σιίρτ. Το ελικόπτερο κατέπεσε στο όρος Χερεκόλ "λόγω ομίχλης" σύμφωνα με τον Νομάρχη Αχμέτ Αιντίν, σκοτώνοντας συνολικά 17 άτομα. Οι επιβαίνοντες ανήκαν στο Τάγμα Ειδικών Επιχειρήσεων Στρατοχωροφυλακής της Siirt (JÖH Dadaslar) και συμμετείχαν σε επιχείρηση εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ. Η τοποθεσία του ατυχήματος και η φύση της αποστολής του ε/π φυσικά παραπέμπουν σε δάκτυλο των Κούρδων, οι οποίοι έχουν επιβάλει βαρύ φόρο αίματος στους γείτονες. Μόλις πρίν από 3 μήνες η Στρατοχωροφυλακή απώλεσε ένα από τα S-70A της από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ΖΠ του (5 νεκροί,8 τραυματίες), γεγονός που προσπάθησαν να αποκρύψουν περίτεχνα τα τουρκικά ΜΜΕ. Στις 11 Οκτωβρίου έτερο S-70A της Jandarma κατέπεσε κοντά στην κωμόπολη Lice του Diyarbakır, με απολογισμό έναν νεκρό και έξι τραυματίες. Η έντονη ανασφάλεια του προσωπικού λόγω των συνεχών αιματηρών επιθέσεων και η συνεχής μόλυνση των ορεινών δρομολογίων από τους αντάρτες, έχουν οδηγήσει σε εντατική χρήση των εναέριων μέσων του ΤΣ και της Στρατοχωροφυλακής, φυσικά με το ανάλογο τίμημα.. Μάλιστα προ δυο εβομάδων έγινε γνωστή πάγια διαταγή του Γενικού Επιτελείου, σύμφωνα με την οποία  νεοσύλλεκτοι/αδειούχοι στρατιώτες θα πρέπει να μεταφέρονται με ελικόπτερα από και πρός τις μονάδες τους λόγω της κατάστασης στο έδαφος.

To απωλεσθέν S-70A πιθανότατα ανήκε στην Μοίρα ε/π της Διοίκησης Εναερίων Μέσων Στρατοχωροφυλακής Βάν (Van Jandarma Hava Grup Komutanligi) το προσωπικό της οποίας προσφάτως απέκτησε και νέο patch, το οποίο απεικονίζει την λίμνη Βάν με το "τέρας" της λίμνης (το τουρκικό αντίστοιχο του Λόχ Νες). Κίνηση η οποία αποδίδεται στην προσπάθειας ανύψωσης του ηθικού για το προσωπικό της μονάδας, τα οποίο περνά ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές στο Τουρκικό Κουρδιστάν..


19 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

χαχαχαχαχα, έλα Αχμέτ θα κάνουμε μπανάααανα

Ηurriyet - Governor rules out terrorist attack in helicopter crash

Siirt Governor Ahmet Aydin ruled out any chances of a terrorist attack as the cause behind a Turkish helicopter crash early Nov. 10, which resulted in the death of all 17 soldiers onboard.

The helicopter crashed straight into the rocks due to foggy weather, according to Aydin.

"We have reached the bodies," Aydin said. "The cause of the crash is a hundred percent the fog."

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 στις 4:06:00 μ.μ. EET  

Δεν χρειαζεται να επιχαιρει κανεις οταν υπαρχουν νεκροι απο ατυχημα.Ειναι τελειως ανωριμο, καθως καποιοι γονεις θρηνουν τωρα.Θα θελαμε εμεις να αντιδρουσαν με αυτο τον τροπο οι τουρκοι οταν επεσε το C-130 της ΠΑ στην Στερεα Ελλαδα πριν αρκετα χρονια?

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 στις 4:35:00 μ.μ. EET  

17 λιγοτεροι χαχαχα!!!

enkripto 10 Νοεμβρίου 2012 στις 5:24:00 μ.μ. EET  

Καταρχήν πιθανότατα δεν ήταν ατύχημα αλλά "ατύχημα". Κατα δεύτερον οι Τζανταρμάδες και πιο συγκεκριμένα αυτοί της JOH είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες νεκρούς/"εξαφανισμένους" Κούρδους μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά.

Είναι η πιο σκληρή εκδοχή του γενοκτονικού τουρκικού κράτους στο Κουρδιστάν. Και από τους πρώτους που θα επιχειρήσουν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος σε περίπτωση σύρραξης.

Προσωπικά δεν στεναχωρήθηκα καθόλου.

Αλλά καθόλου όμως.

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται ότι θέλει με την είδηση αυτή.Εκτός αν πρέπει και εδώ να πάρουμ άδεια από τις εθνομηδενιστικές και προοδευτικές δυνάμεις..

Έπρεπε να αναρτήσεις και φωτο με τα κομμένα ή ανοιγμένα ή πατημενα κεφάλια ή πτώματα Κούρδων.

Όταν θα αποκτήσουν πυρηνικά τότε τί θα λένε οι προοδευτικοί??

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 στις 8:15:00 μ.μ. EET  

Το c-130 μαστορα δεν μετεφερε στρατιωτες κατοχικης δυναμης, οποτε αυτες τις @@ριες πηγαινε να τις πεις αλλου..

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2012 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

@Ανωνυμο 8:15 Kρατα καλυτερα το αγωνιστικο σου φρονημα, για την κρισιμη ωρα, και μην εξαντλεισαι καθυβριζοντας αδικα τους συμπατριωτες σου.Οταν σημανει η ωρα θα ειμαστε διπλα και δεν εχουμε την πολυτελεια των απωλειων.

Θέραπς 10 Νοεμβρίου 2012 στις 10:54:00 μ.μ. EET  

Να ζήσει η Κουρδική ῾ὁμίχλή᾽᾽!

Πάλι τους ῾῾έφτιαξαν῾῾τους γενοκτόνους οι Κούρδοι.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 10 Νοεμβρίου 2012 στις 11:14:00 μ.μ. EET  

Αυτό έλειπε να λυπηθούμε που μια ομάδα δολοφόνων βρήκε το τέλος που της άξιζε. Δε θέλεις να ξέρεις αγαπητέ τι έχουν κάνει στα χωριά των κούρδων από τη δεκαετία του '70 έως σήμερα. Πραγματικά θα σου χαλάσει το στομάχι άμα μάθεις.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 10 Νοεμβρίου 2012 στις 11:15:00 μ.μ. EET  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2012 στις 1:33:00 π.μ. EET  

Ρε "μαστόρια" πολλή τεστοστερόνη δεν έπεσε εδώ μεσα;

Το τι νοιώθει μεν ο καθένας μας έχει σχέση με τα βιώματά του

Το τί αποκαλύπτει δε, με το Υπερεγώ του

Κι'όσο για πατημένα κεφάλια, έχουμε ένα σωρό site βλ. Apacheclips κ.α.

Υποτίθεται ότι παραμένουμε Ανθρωποι.
Και Επαγγελματίες

Π2

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2012 στις 1:45:00 μ.μ. EET  

Η "τεστοστερόνη" που κολλάει τώρα, μάστορα;

Και η ψυχολογία της οκάς;

Παραμένουμε άνθρωποι - συλλυπούμαστε τον Χάυντριχ, συμπάσχουμε με τον Χίμμλερ;

Λίγη τάξη στο μυαλό μας δε βλάπτει.

Μαστορας 11 Νοεμβρίου 2012 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

Δεν ειπαμε οτι θα τα βαψουμε μαυρα, αλλα και οι παιδιαστικοι πανηγυρισμοι σαν να κερδισε η ομαδα μας,ειναι το αλλο ακρο.Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει.

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2012 στις 5:43:00 μ.μ. EET  

(((( 10 Νοεμβρίου 2012 4:06:00 μ.μ. EET ))))
xaxaxaxaxaxaxa. 17 λιγοτεροι.
Προσωπικά δεν στεναχωρήθηκα καθόλου.Aυτοί της JOH είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες νεκρούς/"εξαφανισμένους" Κούρδους μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά.Αυτό έλειπε να λυπηθούμε που μια ομάδα δολοφόνων βρήκε το τέλος που της άξιζε.



enkripto 11 Νοεμβρίου 2012 στις 5:58:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή εσύ που κάνεις τον αυτόκλητο υπερασπιστή των σφαγέων της Στρατοχωροφυλακής είσαι σοβαρός;

Έχει πάρει το αυτί σου τίποτα για Jitem; Γνωρίζεις ότι απο το 1989 μέχρι και το 2008 έχει κατηγορηθεί για πάνω από 5000 άλυτες δολοφονίες Κούρδων πολιτικών/δημοσιογράφων/ακτιβιστών; Για τους βασανισμούς και τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Κούρδων χωρικών έχεις ακούσει τίποτα;

Γνωρίζεις ότι ο αρχηγός της, Αρίφ Ντογάν και πληθώρα μελών εμπλέκονται σε ναρκεμπόριο και εμπόριο όπλων;

Για ποιούς μας λές να "μην πανηγυρίζουμε"; Για τους γενοκτόνους, τους ναρκέμπορους και τους δολοφόνους;

Εσύ ο "πολιτισμένος";

Κάνε μας την χάρη..

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:13:00 μ.μ. EET  

Καλά αυτοί οι ξευτοπροοδευτικοί,ψευτοανθρωπιστές,θολοκουλτουριάρηδες,φωστήρες,σωτήρες,λαθρολάγνοι,δήθεν αντιρατσιστές, είναι του γιατρού..παντού βλέπουν πρόβλημα...αλλού σταγονίδια,αλλού φασίστες αλλού σαδιστές.

Ότι να ναι..τα έχει παίξει ο εγκέφαλός τους με την πλύση που τους κάνουν τα γνωστά και μη φερέφωνα των "δημοκρατικών δυνάμεων"..

Φωτοβολος Τοξοτης 12 Νοεμβρίου 2012 στις 1:28:00 π.μ. EET  

S70 Blackhawk..

Ελπιζω πως οι Ελληνικες ενοπλες δυναμεις δεν βαζουν τοσα ατομα...σαν σαρδελες σε κονσερβα...παρα μονον σε εκτακτες περιστασεις...

Pro από Συμβασιλεύουσα 12 Νοεμβρίου 2012 στις 5:57:00 μ.μ. EET  


Πραγματικά 17 είναι πάρα πολλοί . Αν ήταν και πλήρως εξοπλισμένοι......χάλια κατάσταση .
Να συμπληρώσω , ότι αυτοί οι τύποι θα αναλάβουν τον αντιαντάρτικο αγώνα σε περίπτωση σύραξης , αλλά και την "συμμόρφωση" του τοπικού πληθυσμού σε περίπτωση κατάληψης Ελληνικών εδαφών .

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2012 στις 10:50:00 μ.μ. EET  

Το ελικόπτερο μετέφερε συνολικά 13 άτομα των ειδικών δυνάμεων + 4 άτομα πλήρωμα. Ήταν δηλαδή 2 παραπάνω από όσους μπορούσε να μεταφέρει σύμφωνα με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (11). Αυτό μάλλον έχει να κάνει και με την πρόσφατη απόφαση του Στρατού όλες οι μεταφορές προσωπικού στις περιοχές των Κούρδων να γίνονται με αεροπορικά μέσα.Μετά από αυτό βλέπω ότι οι μόνες ασφαλής μετακινήσεις προσωπικού θα διενεργούνται μόνο από το ένδοξο Τουρκικό Ναυτικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP