H Φωτογραφία της Εβδομάδας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παραστρατιωτικοί του επονομαζόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" ανοίγουν πύρ εναντίον άοπλου άνδρα τον οποίο θεώρησαν ύποπτο για συνεργασία με τις κυβερνητικές δυνάμεις (26/10/12 πόλη Χαρέμ, φωτ: Reuters/Asmaa Waguih)

Ο Ελεύθερος "Συριακός" Στρατός ( αποτελούμενος από μη-Σύριους σε μεγάλο ποσοστό) είναι υπεύθυνος για χιλιάδες εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων και δολοφονίες ορθόδοξων κληρικών. Από τις επιθέσεις δεν γλίτωσαν ούτε οι Κούρδοι της Συρίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΡΚΚ. Οι Κούρδοι αυτονομιστές απείλησαν ανοικτά με επέμβαση, κατηγορώντας την ταξιαρχία του Salahuddin Al-Ayoubi για την επίθεση κατά των Κούρδων στο Χαλέπι. Στις τάξεις των αντικαθεστωτικών βρήκαν καταφύγιο λιποτάκτες των κυβερνητικών δυνάμεων, τοπικά παρακλάδια της Al Qaeda, λοιπές ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις κτλ (προσεχώς λεπτομερής ανάλυση). Υποστηρίζονται ανοικτά από το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, με τις δύο πρώτες να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν και την Άγκυρα να αναλαμβάνει την εκπαίδευση και την υποστήριξη στα στρατόπεδα της τουρκοσυριακής μεθορίου.

Tα επόμενα καρέ, μόνο για όσους έχουν δυνατό στομάχι :




32 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 4:09:00 μ.μ. EET  

Άντε και στα δικά μας...
Θα έλθουν σαν πρόσφυγες και μετά θα γίνουν Έλληνες!!

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 4:28:00 μ.μ. EET  

Αν τα παλικάρια της φωτογραφίας ξεμείνουν απο δουλειά να έρθουν ως ''κατατρεγμένοι μετανάστες'' να του πάρει κάτω απο τη φτερούγα της η Ελλάδα.Να τους δώσουμε όλα τα δικαιώματα τους και γιατί όχι και ιθαγένεια.Κρίμα τέτοια μπουμούκια να βούν την πόρτα της χώρας μας κλειστή.Σύριζα-ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι φούξια να μεριμνήσουν για πολιτικό άσυλο στους βιοπαλαιστές εξεγερμένους μισθοφόρους εκτελεστές που απεικονίζονται να συντρίβουν τον άοπλο αλλά άκρως επικίνδυνο πολίτη της φωτογραφίας.Το ταξιδιωτικό γραφείο ''Η δημοκρατική Τουρκία'' θα μας τους στείλει σύντομα για τουρισμό.Δυστυχώς ανάμεσα στις στρατιές δύσμοιρων που καταντάνε δούλοι στο σκλαβοπάζαρο που η αριστερά ονομάζει ''οικονομική μετανάστευση'' υπάρχουν και τέτοια δίποδα.Και μετά απορούμε τι είδους άνθρωποι σφάζουν έναν άνθρωπο καθ οδόν για το μαιευτήριο για μία βιντεοκάμερα,γρονθοκοπούν μέχρι θανάτου ηλικιωμένους για λίγα ευρώ,λίωνουν στα βράχια το κεφάλι μίας δεκαπεντάχρονης αφού ασελγούν πάνω της και φυσικά σαν δημοκρατικοί και ευαίσθητοι πολίτες θα αντιδράσουμε αν αποκαλέσω ΖΩΑ και ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ τα μουσουλμανικά Ες Ες που σκοτώνουν εν ψυχρώ άοπλους.Γιατί εκεί που και η αντίπαλη πλευρά κρατάει όπλο πέφτει...ασε μην πώ τι πέφτει(τα πενιχρά στρατιωτικά αποτελέσματα των μισθφόρων επιβεβεαιώνουν το γεγονός η αντρίλα τους εξαντλείται στο να εκτελούν άοπλους πολίτες με πυτζάμες,παντόφλες και δεμένα μάτια δοξάζωντας τον Αλλάχ,τα βίντεο είναι δεκάδες).Λυπάμαι μια χώρα της οποίας το μέλλον θα στηριχθεί σε τέτοια κτήνη σαν αυτούς τους μισθοφόρους.Οπως επίσης λυπάμαι και μία ελλάδα που θα κάνει τέτοιους ανθρώπους συνδιαχειριστές στο δικό μας μέλλον.Πολύ λυπάμαι και φοβάμαι οτι η Τουρκία άνετα δημιουργεί τέτοια σκηνικά στην χώρα μας αν το θελήσει...

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

Τελικά με τη λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη", είχαμε επανάληψη των γεγονότων της επανάστασης του Ιράν, το 78-79: Οι λαοί ξεσηκώθηκαν εναντίον ενός αυταρχικού δυνάστη, απαιτώντας περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία, αλλά καπελώθηκαν από τους ισλαμιστές.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 5:23:00 μ.μ. EET  

συνήθως καπελώνουν οι πιο οργανωμένοι..χρήσιμη παρατήρηση και για όσους φίλους καλοβλέπουν σεναρια εκτροπων στην χώρα μας.

enkripto 16 Νοεμβρίου 2012 στις 5:27:00 μ.μ. EET  

Λίαν προσεχώς θα ανέβουν 3 άρθρα που νομίζω θα τραβήξουν το ενδιαφέρον..

Στο δεύτερο εξ΄αυτών, θα υπάρχει και μια "ακτινογραφία" των διαφορων γκρουπ που αλωνίζουν αυτή την στιγμή στην Συρία.

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 5:39:00 μ.μ. EET  

"Υποστηρίζονται ανοικτά από το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία" και τον κ. Αβραμόπουλο...

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 6:01:00 μ.μ. EET  

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που νομίζουν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να δει τίποτα χειρότερο απ΄αυτά που περνάει τώρα.
Μπορεί κάλλιστα να προκληθεί αντάρτικο από φανατικούς ισλαμιστές, και σε βίαιη ενδεχόμενη καταστολή του, να κατηγορηθούμε για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωμότητες κτλ, ώστε να επέμβει ο ξένος παράγοντας.
Πάντως, για να λέμε και την αλήθεια, και ο Άσαντ διέπραξε ωμότητες, και προσωπικά μου προκαλεί εντύπωση το πως τον κρεμάνε τελευταία οι σύμμαχοί του Ρώσοι.
Προφανώς διαβλέπουν ότι η ήττα του είναι αναπόφευκτη, και μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κυβερνητικού Στρατού είναι το χαμηλ τουό ηθικό και διάφορες λιποταξίες.
Προφανώς οδεύουμε προς μία Non Fly Zone και αεροπορικές προσβολές κατά το ίδιο σενάριο που έχει παιχθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν αλλού.
Είναι εμφανές ότι η μοναδική περίπτωση να σεβαστούν τα εσωτερικά μιας χώρας οι Δυτικοί, είναι όταν αυτή διαθέτει πυρηνικά όπλα και τους κατάλληλους φορείς που θα μπορούσαν να ισοπεδώσουν τις πόλεις τους.
Αν ο Άσαντ διέθετε κάποιους IRBM ικανούς να φτάσουν τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θεωρώ ότι Γάλλοι και Άγγλοι θα εμφανίζονταν λιγότερο "ανθρωπιστές"...

Alexandros 16 Νοεμβρίου 2012 στις 6:19:00 μ.μ. EET  

Ο "ισλαμοφασισμος" είναι η νέα απειλή της ανθρωπότητας, ο Assad και ο κάθε Assad αυτού του κόσμου οπωσδήποτε χαρακτηρίζονται ως Καθάρματα, το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτοί που πάνε να αναλάβουν την εξουσία είναι χειρότεροι παντού. Ο GAP είπε πρόσφατα, κάτι που μάλλον του το είχαν metaferei οι φιλόσοφοι "γεωστρατηγιστες" των ΗΠΑ, πως αυτοί που λένε ότι η δημοκρατία είναι χαρακτηριστικό των Χριστιανικών Χωρων, ξεχνούν ότι η δημοκρατία γεννήθηκε σε μέρος που πίστευε σε δώδεκα Θεούς, εκείνο όμως που αδυνατούν να δουν όσοι υποστηρίζουν την άποψη του GAP είναι ότι η δημοκρατία γεννήθηκε σε μέρος όπου δεν ίσχυε ο θρησκευτικός νομος και αναγεννήθηκε σε παρόμοιο μέρος, στη Γαλλία της αναγέννησης.

Το συμπέρασμα είναι πως το πρόβλημα δεν είναι το Islam αλλα η Σαρία αν μπορεί να υπάρξει Ισλαμικό κράτος ξεχωριστά από το θρησκευτικό νομο θα μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία στα Ισλαμικά κράτη, από κάτι τέτοιο όμως απέχουμε peripou 300-500 χρονια, αφού αυτό που διανύουμε είναι η έναρξη του μεσαίωνα των Ισλαμικών κρατών, όλων των Ισλαμικών κρατών ανεξαιρέτως!

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 6:39:00 μ.μ. EET  

όταν αυτά τα "ζώα" γίνουν δούλοι των πολυεθνικών ή των κάθε λογής μαφιόζων που θα λυμαίνονται τη χώρα τους, τότε θα δουν την ωμή πραγματικότητα! οι τούρκοι, σαουδάραβες και λοιποί τους "αγαπούν" τοσο πολύ, που θέλουν την απελευθέρωσή τους από τον "κακό" άσαντ και που να ξέρουν οι κακόμοιροι τι τους περιμένει!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Νοεμβρίου 2012 στις 8:10:00 μ.μ. EET  

Τρεις παρατηρήσεις:

1) Ο τύπος με το κόκκινο μαντήλι στο κεφάλι (2η φωτογραφία) και ο τύπος με το μαύρο παντελόνι (4η φωτογραφία) χαμογελούν ή με απατούν τα μάτια μου?

2) Ο τύπος με τη μαύρη ριγέ μπλούζα (1η φωτογραφία) πυροβολεί ενώ στην τροχιά των βολίδων βρίσκεται συνάδελφός του.

3) Τα ΑΚ όλων έχουν επιλογέα βολής σε θέση ΒΒ.

strategy 16 Νοεμβρίου 2012 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

Και φυσικά δεν φορούν τυχαία ιματισμό-γιλέκα τουρκικής παραλλαγής.

Αρματιστής 16 Νοεμβρίου 2012 στις 9:30:00 μ.μ. EET  

@ Alexandros

Αλέξανδρε

Ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρής, μοναδικός γνώστης της Τουρκίας και του Ισλάμ, μας έλεγε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτική.

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 3:32:00 π.μ. EET  

Στην τριτη φωτο...εκεινος με το μαυρο καλυμα....δεν φενεται σαν τους υπολοιπους...μηπως ειναι ...απο Βοσνια, Βρετανια...κτλ...
Ολα ειναι βαση σχεδιου ακομη και το οτι εχουν μεταφερει στην Ελλαδα ατομα...ετοιμα για πεμτη φαλλαγα...ας προετοιμαζεατι ο Ελλην πνευματικα και σωματκα...ερχονται δυσκολα χρονια...

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 9:32:00 π.μ. EET  

Τισήμαίνει ότι τα ΑΚ όλων έχουν επιλογέα βολής σε θέση ΒΒ;

Kydon

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 1:12:00 μ.μ. EET  

προς κυδων, το ΒΒ σημαίνει βολή κατά βολή δηλαδή κάθε φορά που πατιέται η σκανδάλη φεύγει μόνο μία σφαίρα και για να ξαναρίξει ξανά πρέπει να αφήσεις την σκανδάλη και να την ξαναπατήσεις, η άλλη επιλογή είναι η βολή κατά ριπάς ΒΡ. ΅τις πρώτες σειρές του G-3 που κατασκεύασε η ΕΒΟ ο επιλογέας πυρός του έγραφε ΑΣ (Ασφάλεια), ΒΒ, και ΒΡ (έτυχε να έχω σε κάποιο στρατόπεδο G-3 με αριθμό σειράς κάπου 87,000) αργότερα έγραφαν 0, 1, 20

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 1:35:00 μ.μ. EET  

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί έγκλημα πολέμου σύμφωνα με την συνθήκη της Γενευης.Προσέξτε μάλιστα στην τελευταία φωτο ότι υπάρχει βολή στο κεφάλι.Αυτό βέβαια αποτελεί κοινό μυστικό και μια πραγματικότητα και για τις 2 πλευρές.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το Δυτικό πολιτισμένο κόσμο-Δικαστήριο της Χάγης κτλ.Αντίθετα μάλιστα υποστηρίζουν απροκάλυπτα ο καθένας την πλευρά που τον συμφέρει.Σε κάθε περίπτωση εάν επικρατήσουν στον Αραβικό κόσμα οι φανατικοί Ισλαμιστές (Σαρία) να περιμένετε τον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος θα είναι θρησκευτικός.
Sniper

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 2:11:00 μ.μ. EET  

Και τα Apache, που ρίχνουν με βλήματα 30 mm και πυραύλους Hellfire κατά προσωπικού, παρανομούν κατά τη συνθήκη της Γενεύης. Τώρα τι σχέση έχει με το θέμα του άρθρου αν ρίχνουν κατά ριπάς ή όχι, ένας Θεός ξέρει...

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 4:23:00 μ.μ. EET  

ειναι αυτοι που στην πτηση ο καββαθας τους εξυμνει

enkripto 17 Νοεμβρίου 2012 στις 5:20:00 μ.μ. EET  

"πυραύλους Hellfire κατά προσωπικού"

..;;

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2012 στις 5:56:00 μ.μ. EET  

@enkripto

Δεν γνωρίζεις ότι το να βάλλεις με πυραύλους σε πεζούς (δηλαδή "μαλακούς"-unarmored) στόχους αντιβαίνει στη συνθήκη της Γενεύης; Όπως και ότι το 30 x 113 είναι anti-materiel πυρομαχικό και δεν επιτρέπεται να βάλλονται απευθείας αντίπαλοι μαχητές; Γνωρίζεις επίσης ότι μόνο αμερικανικά δικαστήρια έχουν κρίνει αυτή την τακτική νόμιμη;

enkripto 17 Νοεμβρίου 2012 στις 6:03:00 μ.μ. EET  

Συγνώμη αλλά....για ποιόν ακριβώς μιλάς;

Πετάγεσαι σε μια συζήτηση για την φωτογραφία ενός εγκληματία πολέμου και αμολάς μερικά μισόλογα για κάποιο Απάτσι που ρίχνει Hellfire κατα προσωπικού..αμερικανικά δικαστήρια κτλ

Και κάνεις και παρατήρηση στον απο πάνω ότι είναι εκτός θέματος!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 17 Νοεμβρίου 2012 στις 6:47:00 μ.μ. EET  

Η παλαιστινιακή πλευρά έκανε χρόνια να βρει το δίκιο της και το βρήκε όταν εγκατέλειψε τα τυφλά χτυπήματα. Τότε μόνο έμειναν αδικαιολόγητα τα εγκλήματα των Εβραίων και εξαναγκάστηκαν να "παραχωρήσουν" τα ψήγματα αυτονομίας στους Παλαιστίνιους. Τώρα τι γίνεται; Η Χαμάς ξαναγυρνά στο σκληρό ροκ. Σε αυτό το είδος μουσικής οι Εβραίοι είναι ανώτεροι. Και το σημαντικότερο: με το να αμολά η Χαμάς πυραύλους στα τυφλά στο Τελ Αβίβ, χάνεται η ηθική δικαίωση των Παλαιστινίων. Το όπλο των Παλαιστινίων είναι το δίκιο τους, όχι οι πύραυλοι ενάντια σε αμάχους και η ιρανικής έμπνευσης τζιχάντ της Χαμάς.

Ν.Μ.Π. 17 Νοεμβρίου 2012 στις 11:27:00 μ.μ. EET  

@εν κρυπτώ

Με την επιστράτευση και την Λωρίδα της Γαζας ελπίζω να μην ξεχάσατε την ανάλυση για τις ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία. Την περιμένω με ανυπομονησία.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Δεν αμφιβάλλω για τη βαρβαρότητα των ανταρτών, όμως στη συγκεκριμένη φωτογραφία μου κάνουν εντύπωση τα εξής:

Οι βολές απο διαμέτρημα 7,62 που έχει το καλάζνικοφ και ειδικά από τόσο κοντινή απόσταση θα περίμενα να κάνουν πολύ μεγαλύτερα και πιο εμφανή τραύματα
Με εξαίρεση την τελευταία φώτο που δείχνει να ναι η "χαριστική βολή" , δεν φαίνεται αλλού αίμα.
Δεν αμφισβητώ τη φωτογραφία αλλά θα ήθελα κάποιος με γνώση, να με διαφωτίσει για τα παραπάνω.

Knox

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 9:24:00 μ.μ. EET  

@18 Νοεμβρίου 2012 11:43:00

Με εξαίρεση την τελευταία φώτο που δείχνει να ναι η "χαριστική βολή" , δεν φαίνεται αλλού αίμα.
Δεν αμφισβητώ τη φωτογραφία αλλά θα ήθελα κάποιος με γνώση, να με διαφωτίσει για τα παραπάνω.



Η απάντηση βρίσκεται στο video που υπάρχει στο Το who-is-who του Συριακού εμφυλίου
http://www.enkripto.com/2012/11/who-is-who.html

enkripto 18 Νοεμβρίου 2012 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

@ Ν.Μ.Π

http://www.enkripto.com/2012/11/who-is-who.html

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2012 στις 11:55:00 μ.μ. EET  

... Η Χαμάς ξαναγυρνά στο σκληρό ροκ....

αγαπητέ καουμπόυ έπεσες στο κόλπο των media, δεν το πιστεύω! σε σχέση με τους λοιπούς που ονειρεύονται επιστρατεύσεις, αλλά και συζητούν για το ποιές βόμβες επιτρέπονται κατά αμάχων και ποιές όχι!
τα τύμπανα πολέμου άρχισαν να χτυπούν από τη στιγμή που ο αμπάς δήλωσε πως δεν ξεχνούν το ότι η πρωτεύουσα τους είναι η Ιερουσαλήμ! τότε οι εβραίοι άρχισαν να μιλάνε για την εκδίωξη του. και επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει, τι σκέφτηκαν;; σκοτώνουμε τον ηγέτη της χαμάς γνωρίζοντας τις αντιδράσεις των παλαιστινίων (ρουκέτες κλπ) και σύντομα εισβολή για να δείξουμε ποιός έχει το ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ στην περιοχή και ΑΝΥΠΑΚΟΗ δεν "σηκώνουμε" και γιατι σύντομα έχουμε εκλογές και γιατί με την κατάρρευση της Συρίας θέλουμε να έχουμε ΑΜΕΣΗ και αποτελεσματικότερη πρόσβαση στην περιοχή, για να μην βάζουν κάποιοι στο μυαλό τους ότι θα έχουμε δίπλα μας φανατικούς υποστηριζόμενους από την ΤΟΥΡΚΙΑ ισλαμιστές! "βαράμε" λοιπόν και τις σειρήνες, καταφύγια, επιστράτευση και περνάμε στον κοσμάκη στο Ισραήλ και αλλού,ότι οι κακοί πάλι χτυπούν αθώους πολίτες!
Ειδικά, στο Ελλαδιστάν (από αύριο ο πρετεντέρης θα αρχίσει, αν δεν έχει ήδη αρχίσει, να κατηγορεί τους αιμοσταγείς παλαιστινίους που ζητούν το δίκιο τους με ρουκέτες!) ενώ και ο Τσόμσκι δηλώνει ότι το Ισραήλ προβαίνει σε γενοκτονία!!
Το τι "παίζεται" εκεί κάτω, είναι τόσο μπερδεμένο, που εύκολα συμπεράσματα δεν βγαίνουν!

Γιάννης

Esperos 19 Νοεμβρίου 2012 στις 1:26:00 π.μ. EET  

Παρακάτω καταγράφω μερικές πρόχειρες σκέψεις για τα γεγονότα στη μέση Ανατολή
Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα. Και ούτε θα έχει καθώς η βλακεία περισσεύει εκατέρωθεν. Η Χαμάς συνεχίζει να ρίχνει ρουκέτες στο βρόντο προς το Τελ Αβίβ. Οι Εβραίοι ακολουθούν τη μέθοδο των Ναζί στην Ελλάδα: για κάθε νεκρό Γερμανό δέκα Έλληνες. Βέβαια έχουν ξεπεράσει τους Γερμανούς καθώς για τρεις δικούς τους έχουν ήδη μακελέψει καμιά κατοσταριά άμαχους κυρίως παλαιστίνιους. Τι πετυχαίνουν; απλούστατα, αν σου σκοτώσουν την οικογένεια, όσο μετριοπαθής και να είσαι, ζώνεσαι δυναμίτες και πας για μάρτυρας. Και έτσι η Χαμάς θα γίνεται όλο και ισχυρότερη (αυτό επιδιώκει με τις ρουκέτες), η Φατάχ θα χάσει γρήγορα τη δύναμή της οριστικά, το μίσος όλο και μεγαλύτερο, το ριζοσπαστικό ισλάμ θα κερδίζει έδαφος και όλα οδηγούν στη συντέλεια. Που θα γίνει όταν η Χαμάς με τόσο αίμα που θα έχει δώσει θα εξαναγκάσει τα αραβικά κράτη του Μαγκρεμπ αρχικά και αργότερα ίσως και του Κόλπου να πάρουν το μέρος της. Η Συρία αποσταθεροποιείται, η Τουρκία ισορροπεί δύσκολα σε δυο βάρκες - για πόσο; το ισλάμ είναι το βαθύ κράτος, όχι ο κεμαλισμός - το Ιράν γίνεται όλο και πιο δυνατό, το Ιράκ παίρνει αποστάσεις από τους υπερατλαντικούς "σωτήρες" του. Πόσο θα μείνουν οι εμίρηδες αμέτοχοι στρατιωτικά; Ή θα διακινδυνέψουν μια Αραβική άνοιξη στη χώρα τους, αυθεντική όμως και όχι στημένη;

Απαιτείται μια πολύ σοβαρή ειρηνευτική προσπάθεια από Αμερική - Ευρώπη - Κίνα - Ρωσσία γιατί φοβάμαι ότι το Ισραήλ παίζει άθελά του το παιγνίδι της Χαμάς και του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Για κάθε νεκρό άμαχο Παλαιστίνιο δέκα ισλαμιστές θα γεννιούνται στα ιεροδιδασκαλεία της Σαουδικής Αραβίας αλλά και της Βοσνίας και της Αλβανίας και της Βουλγαρίας και - δυστυχώς - και της Θράκης. Οι πιστολάδες του Νετανιάχου με την πολιτική τους παγκοσμιοποιούν το μεσανατολικό, το ίδιο και η ηλίθια υποστήριξη των Ευρωπαίων στους ισλαμιστές στη Συρία.

Το Ισλάμ δεν είναι ταινία για τον Λώρενς της Αραβίας, ούτε είναι μια οποιαδήποτε θρησκεία. Είναι πολιτικοθρησκευτικό μόρφωμα όπου τα δυο στοιχεία είναι αξεδιάλυτα συνδεδεμένα. Οι αποικιοκράτες της Ευρώπης αρχικά και οι Αμεριανοσοβιετικοί αργότερα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να "περάσουν" τις αρχές του ανθρωπισμού στον Αραβικό κόσμο και να χωρίσουν, διακριτικά αλλά επίμονα και μόνιμα, πολιτική και θρησκευτική εξουσία. Περιορίστηκαν στο να εγκαθιστούν διεφθαρμένες κυβερνήσεις και να προωθούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Ο αραβικός εθνικισμός συνεπώς δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά διαφωτισμού - γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε υιοθέτηση του συστήματος αξιών του αποικιοκράτη δυνάστη. Ούτε βέβαια και τις θέσεις των σοβιετικών για τη μορφή της κοινωνίας, για τον ίδιο λόγο. Οπότε η μόνη "εθνική" ταυτότητα που απομένει είναι η πιο αντιδραστική και μαχητική εκδοχή της παράδοσής του: το ριζοσπαστικό ισλάμ, το αντίθετο σε κάθε αλλαγή, το αδιάλλακτο με τους "απίστους". Η φτώχεια, η αδικία, οι εκατόμβες νεκρών από τα όπλα των δυτικών εξαφανίζουν σταδιακά κάθε φωνή λογικής και ψυχραιμίας στον αραβικό κόσμο, οδηγώντας τη ανθρωπότητα σε μια σύγκρουση όχι πολιτισμών αλλά αξιών: τον θεσμοθετημένο ανθρωπισμό (άσχετα αν και πόσο εφαρμόζεται) ενάντια στην θεσμοθετημένη (και εφαρμοσμένη) βαρβαρότητα της σαρίας. Και το μερίδιο ευθύνης των Εβραίων με την αδιαλλαξία και την αιματηρή επίδειξη δύναμής τους καθώς και των Αμερικανών συμμάχων τους είναι μεγάλο, όπως προανέφερα.

Alexandros 19 Νοεμβρίου 2012 στις 12:49:00 μ.μ. EET  

Ναι Γιάννη συμφωνούμε, αλλα ειλικρινά οι Παλαιστίνιοι είναι αθώοι? Οι υπόλοιποι Άραβες είναι αθώοι τόσο ως προς τη συμπεριφορά τους προς το Israel αλλα και προς τους Παλαιστινιους, οι Τούρκοι, που πριν λίγα χρονια ήταν έτοιμοι να βομβαρδίσουν οι ίδιοι τους Παλαιστινιους και πως οι Τούρκοι υποστηρίζουν τους Παλαιστινιους αλλα βομβαρδίζουν τους Κούρδους, ποιου στο κάτω κάτω δεν χτυπούν αμαχους με ρουκέτες αλλα στρατιωτικούς στόχους?

Εγώ ειλικρινά νομίζω πως δεν έχουμε κανένα συμφέρον να εμπλακούμε σε αυτή την υπόθεση και ποσο μάλλον να πάρουμε το μέρο των Παλαιστινιων, οι οποιοι παρα την απροκάλυπτη συμπαράσταση μας παλαιότερα έσπευσαν να υποστηρίξουν το ψευδοκράτος στις πρώτες δηλώσεις συμπαράστασης εκ Τουρκίας!

Λυπάμαι για τα παιδάκια που σκοτώνονται όσο δεν φαντάζεσαι, αλλα δεν ξέρω σε ποιον να επιρρίψω την Ευθύνη γιατί για μένα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται αυτός που βομβαρδίζει η αυτός που χρησιμοποιεί τα παιδάκια σαν ασπίδες η οπλίζει το χέρι τους, γιατί είμαι σίγουρος πως οι "μαχητές της Χαμάς" δεν διστάζουν να στείλουν παιδάκια σε επιθέσεις αυτοκτονίας!

Ο Τσόμσκυ πως και δεν έχει τις ίδιες ευαισθησίες για το Κουρδιστάν? Όπως και πολλοί Ευρωπαίοι ακτιβιστές άλλωστε!!!

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 2:32:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Αλέξανδρε, έχεις δίκιο για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη γειτονιά μας και τη μοναδική απάντηση που μπορώ να δώσω είναι η τελευταία πρόταση στο προηγούμενο σχόλιο μου "Το τι "παίζεται" εκεί κάτω, είναι τόσο μπερδεμένο, που εύκολα συμπεράσματα δεν βγαίνουν!"

Γιάννης



Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2012 στις 3:46:00 μ.μ. EET  

Επίσης Αλέξανδρε (γράφω σποραδικά γιατί είμαι στη δουλειά και τρέχω)δεν θυμάμαι αν ο τσόμσκι έχει αναφερθεί στο παρελθόν και στους Κόυρδους. Πιστεύω ότι σιγουρα θα το έχει κάνει, γιατί έχει το ΘΑΡΡΟΣ να μιλάει για όλους τους καταπιεσμένους και ειδικότερα για μας για την εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλει, αλλά και για την καταστροφή της κοινωνίας μας που οργανωμένα πλέον συντελείται.

Γιάννης

Alexandros 19 Νοεμβρίου 2012 στις 4:35:00 μ.μ. EET  

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Τσόμσκυ, ο καθένας κρίνει το ποσο ακτιβιστής είναι και για ποιο σκοπό είναι ακτιβιστής.....

http://www.chomsky.info/interviews/20110215.htm

Φιλε Γιάννη, καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου όταν βλέπεις να βομβαρδίζονται άμαχοι η όταν βλέπεις μια πολεμική μηχανή να επιτίθεται σε αυτό που φαίνεται αδύναμους μαχόμενους για δικαια αιτήματα, αλλα όμως θα πρέπει να όταν μιλάμε για διεθνείς σχέσεις να σβήνουμε τον οποιο συναισθηματισμό. Έχεις δίκιο όχι μονο για αυτό που γραφεις στην τελευταία σου φράση αλλα εγώ θα προσθέσω πως σίγουρα ακόμα δεν έχω διαβάσει κάποια ανάλυση, δε κανένα μέσο που να με ικανοποιεί ως εξήγηση για αυτό που συμβαίνει στις Ισλαμικές χώρες, ακόμα δεν έχουμε δει τη μεγάλη εικόνα πιστεύω!

Ενδιαφέρουσες επίσης βρίσκω τις απόψεις του Εσπέρου,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP